Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Olyan izék vagytok már.... Fidesz love <3

Mennyivel másabb lenne az értelme ha "love" helyett "lóvé" lenne írva.  ;)

Értem amúgy, hogy Orbán miért húz Putyin felé, de nem volt bölcs döntés az USA-t magunkra haragítani. Most pedig azzal hergelni őket, hogy Trumpnak kéne nyerni... Lehet a gázt az oroszoktól kapjuk, de hogy a forintunk semmit se fog érni (és majd gázt se tudunk venni), az biztos és azt viszont ennek a politikának köszönhetjük, amit művel a Fidesz. USA szerintem még ennyire keményen sosem állt bele a Fideszbe (mint ahogyan az elmúlt hetekben), most látszik igazán, mennyire alapos munkát végeztek, videókat néztek végig, elemeztek, ritka az ilyen, amikor tényleg ennyire komolyan vesznek egy olyan kis országot, mint a miénk.

https://twitter.com/i/status/1582009361106227200

Orbán 2018-ban: Én inkább afféle utcai harcos vagyok
Orbán 2022-ben: Én inkább nem tartanék nagy beszédet a nemzeti ünnepen - ahogy eddig mindig -, inkább Zalaegerszegre mennék a Mindszentyneumba

 ;D  ;D  ;D  ;D

Sziasztok!

Rég szóltam hozzá ehhez a témához, azóta sok(k) minden történt. Most csak röviden.
Szerintetek kapunk idén vagy még valaha uniós pízt, amíg a diktárorunk diktátorkodik itten?
Miatta, aki nevét szándékosan nem írom le, konstans csak diktátorként emlegetem, már qrva sok pízt bukott el Magyarország.
Én már leírtam többször, hogy lehetne megdönteni a kormányt, de forradalmat Pesten lehet véghezvinni.
Óvatosan fb-vel meg társaival, értsd közösségi oldalak. Már megszerezte diktátorunk a pegazus 2-t is!!!

Ma voltam Pesten egész családdal. Volt eü-s dolog, meg olyan vásárlás, amit jó szívvel csak a fővárosban ejtek meg (lehetőségek-kipróbálás stb...).
Végeztünk 11:00-ra, Budán voltunk mit csináljunk? Menjünk fel a várba.

Hétköznap kora délután fenn rengeteg turista volt, zömében olaszok és orosz anyanyelvűek rengetegen...
Ha már ott vagyunk mondám irány a Karmeliták - hogy néz ez ki!

Ha nem akarjátok felbaszni magatokat nem mentek fel.....
Sándor Palota - Novák Katalin rezidencia, Karmelita kolostor OV - elképesztő biztonsági felvonulás, kordonok, még a gyalogosok útját is szabályozzák, folyamatos a magas rendőri jelenlét.
Látszik, hogy a két épületre több milliárd rá lett dobva, a várból nyíló panorámának egy jelentős részét kisajátítják, mint a Balaton partot.

Szóval én voltam diktatúrában (Kádár rendszer 13-14 éves gyerekként is a várban Budán), hát ilyen vérlázító dolgok nem voltak. Az ország vagyonát saját célra közösítik ki, és az ország adójából fizetett rendvédelmisekkel megvédik magukat a néptől....sok helyen jártam a világban, de ilyet sehol sem láttam.

Idézetet írta: lazanyja Dátum október 19, 2022, 00:06:42Én már leírtam többször, hogy lehetne megdönteni a kormányt, de forradalmat Pesten lehet véghezvinni.

Elkezdtem többször egy hozzászólást, de rendre kitöröltem. Egyfelől azért, mert ahogyan az ország is, úgy ez a politikai topic is apátiába fulladt, jól érzékelhető az érdektelenség, ha valaki politikáról beszél, akkor már inkább lépnek is ki az emberek a beszélgetésből, nem akarnak felesleges feszültséget. Pontosan ez volt Putyinék Orbánék terve. Az emberek beletörődjenek a sorsukba és életük végéig kormányozhassanak. Működik.

A kormányhivatalokban 16-17 fokban fagyoskodnak az emberek (nincsen fűtés), vannak helyek, ahol már betegszabira mennek, év végén ugye további "keretszűkítés" lesz (nem küldenek el senkit, szimplán akik nyugdíjba mennek, azok helyére senkit sem vesznek fel, mert nincs pénz), ami azt jelenti, hogy a megmaradó dolgozók munkája még inkább felhalmozódik. Ez csak a kormányhivatal, és akkor még nincs is szó a többi szervről... Minden szegmens megroggyott. Ezt onnan tudom, hogy NAV-nál dolgozókkal beszéltem, öttel három héten belül, ugyanazzal a kérdéssel, mind az öt esetben teljes más volt a válasz, azt mondta az utolsó, hogy fogalma sincs, mert minden nap változnak a jogszabályok, teljesen átláthatatlan az egész rendszer.

Az emberek munkamorálja a béka segge alatt, mindenki fél, mert ugye télre csak nem akar úgy járni, hogy nincsen munkája. Aki felszólal, azt azonnal fenyítik. Ha fázol munkában? Így jártál. Ha kevés a bér? Örülj, hogy van munkád. Azért írom le ezeket, mert most jön a lényeg: nincsenek tömeges tüntetések. A magyar ugyanis olyan torokkal rendelkezik, amin minden lecsúszik. Forradalom? Ne már, hát egy szimpla tüntetést nem tudnak megszervezni. Fogalmuk sincsen egyiknek sem, hogyan kell összehangoltan csinálni egy ilyet. A tanári szakszervezetek nem tudtak összehangolt tüntetést csinálni, ehhez 16-18 évesek diákok kellettek, röhejes, nem? És mégis mit gondoltak amúgy, lesz pár tüntetés, 2016-ban is volt, mi lett belőle? Semmi, ugyanúgy leszarták akkor is a tanárokat, akkori hangadók pedig eltűntek, mint ahogyan majd most is.

Aki fel mer szólalni, azt a saját munkatársai vagy barátai hurrogják le, hogy maradj már csendben. Ez nem a Kádár-korszak, ez nem a Horthy vagy Rákosi-korszak, ez az Orbán-korszak, a magyar történelem mélypontja. Évtizedekre vissza fogja vetni az országot, olyan társadalmi törések lesznek, amik sohasem fognak begyógyulni. Ezt, aki itt van, ebben az országban él, az fogadja el. Ha jön EU-s pénz tavasszal, akkor is ez lesz. Infláció van? Lassan nem tudsz megvenni egy kiló kenyeret? Sehol sincs ehhez fogható infláció, de itthon ez tudatos, mert Orbán Viktorék most ebből élnek, amíg nincs EU-s pénz. Minél nagyobb az infláció, annál jobban jár Orbán. Minél nagyobbak az embereket érintő terhek, annál több pénze lesz Orbánnak.

Aki majd Magyarországon marad, az fogadja el ezeket. Mint már többször írtam, ez a hajó elment és még mindig csak a jéghegyhez közelítünk. Felhozzák az emberek az '56-os forradalmat, felesleges. Nem kell kapaszkodni belé, mert más volt a helyzet: nyugati agitáció, 11 évvel voltunk a háború után, emberek még tudták, hogy kell harcolni. Most? Kik akarnak itt forradalmat? A magyar társadalom 45%-a nem jár szavazni konzisztensen (15-18% azért, mert nincsen 18 éves, de a maradék 30% azért, mert nem érdekli a politika meg a jövője). A maradék 55%-ból a jelentős rész Fidesz szimpatizáns (teljes társadalmat nézve (30%), így körülbelül a magyarok 25%-a érdekelt egy potenciális kormányváltásban. Ezzel azt hiszem, hogy mindent elmondtam.

Ha magadért akarsz tenni, akkor elkezdesz könyveket olvasni, fejleszted magad, beosztod az idődet, aztán lépsz. Kurzusokra iratkozol be (lehetőleg külföldi online kurzusra), megpróbálod magadból a lehető legtöbbet kihozni. Ennyit tehetsz, mert a magyar társadalom leszarja a jelenét és a jövőjét. Én szeretem a politikát, most sem önmagában a politikából van elegem, hanem abból, ahogyan beletörődtek az emberek mindenbe. Ha meg több millió ember beletörődik, akkor minek erőlködni? Ha mindenkinek megfelel az, ami van, szeretnek 16 fokban ülni, szeretik az MVM által mesterségesen megemelt gázszámlát, szeretik a drága kenyeret, akkor kár lenne őket lebeszélni erről.

Lényeg

Hogyan fejleszd magad? Ne az ilyen Szabó Péter, Bódi tesók és más "motivációs" tréner előadásaira dobjál ki egy halom pénzt, mert ezzel csak őket gazdagítod, tudásod nem gyarapodik. Nézd meg inkább az alábbi könyveket:
- James Clear - Atomi szokások: https://moly.hu/konyvek/james-clear-atomi-szokasok

Elérhető könyvesboltban, elérhető "online okosságokban is", okkal kapott világszerte magas pontszámot, segít felépíteni önmagad azzal, hogy új szokásokat hozol be az életedbe. Ez határozza meg ugyanis az életed. Láthattál videókat/posztokat, hogy a sikeres emberek reggel négykor ébrednek, 6-ra már lefutották a maratont, ha ezt nem csinálod, akkor nulla vagy, nem leszel sikeres. Ez nem igaz, ugyanis minden embernek más a bioritmusa. Vannak pacsirták, vannak baglyok, vannak, akik, ha megfeszülnek, akkor sem tudnak stabilan 7-kor felkelni, cserében éjszaka vannak csúcson. Mindenki ehhez mérten alakítson ki szokásokat, mert ezek határoznak meg minket. Nem kell rögtön nagyban gondolkozni, egy szokás beépítései 15-20 nap, szerző amúgy egy szemléletes példával kezdi a saját életéből, hogyan jutott el a halál torkából az élete módszeres átalakításával oda, ahová nem is remélte, szimplán tudományos alapon.

Ha elolvasod, nem változik meg másnapra az életed, nem fogsz egy héten belül Nobel-díjat nyerni, de fokozatosan felépítedheted magad, ez ugyanis sosem késő. A szerző sem azt mondja, hogy sikeres leszel, hanem TE eldöntheted, milyen szokásokat építesz be az életedbe, amivel aztán később jobb lesz számodra (vagy rosszabb, ha mondjuk olyan szokásokat építesz be, ami káros).

A másik alkotó, Daniel Kahneman, róla lehet olvatatok is, ő egy Nobel-díjas író. A két alapműve:
- https://moly.hu/konyvek/daniel-kahneman-gyors-es-lassu-gondolkodas
- https://moly.hu/konyvek/daniel-kahneman-olivier-sibony-cass-r-sunstein-zaj

Az előbbit ajánlom az Atomi szokások után, hiszen így építheted fel idővel a logikus gondolkodást. Ahol nem fogadsz el mindent, amit olvasol, hanem kissé igénybe veszed az agyad és fejlődsz. Ez is kemény munka, de idővel megtérül. Nehéz folyamatok, de hozzá kell fogni, ha jobb életet akarsz, ne az adott kormánytól várjad, hogy majd segít. CSOK-ot ad és miegymás, hanem teremtsd meg magadnak azt, hogy még CSOK se kelljen, hogy sikeres legyél. Képzeljétek el, mindössze 30 ezer napot élünk, ha mondjuk 80-82 éves korunkban meghalunk. Ha ebből már leéltél 28 évet, akkor a napok harmadát már ellőtted, mire akarod a maradékot?

Pozzato ajánlásai közül az első két könyvet PDF formátumban át tudom küldeni, ha valaki szeretné.

Idézetet írta: csacsa44 Dátum október 20, 2022, 17:02:55Pozzato ajánlásai közül az első két könyvet PDF formátumban át tudom küldeni, ha valaki szeretné.
Én kérném.. köszi!

Én is szeretném, annak ellenére is, hogy a második már megvan, de sajnos még nem olvastam el. PDF ben lehet gyorsabban haladok majd. Köszi szépen  :beerchug:

Idézetet írta: csacsa44 Dátum október 20, 2022, 17:02:55Pozzato ajánlásai közül az első két könyvet PDF formátumban át tudom küldeni, ha valaki szeretné.
Én is kérem, és köszönet az ajánlatodért! :great:

Idézetet írta: csacsa44 Dátum október 20, 2022, 17:02:55Pozzato ajánlásai közül az első két könyvet PDF formátumban át tudom küldeni, ha valaki szeretné.

Nem elegendő csak a "Lényeget" elolvasni? Mesélj már, hisz te elolvastad.  ;D



Felejtsük el Orbánt együtt, Oliviát nézve!

Ha hosszú könyvek helyett tornászlány képeivel búfelejtenél, akkor a Továbbra kell kattintani. Tovább