Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


B@sszus! Végigolvastam a topic 1. oldalát. 2011 a dátum, a hozzászólók, már lehet nem is aktívak, de milyen kommentek vannak! Érdemes elolvasni! Még egyszer, 2011-ben!!!

Idézetet írta: lazanyja Dátum december 20, 2022, 00:06:26B@sszus! Végigolvastam a topic 1. oldalát. 2011 a dátum, a hozzászólók, már lehet nem is aktívak, de milyen kommentek vannak! Érdemes elolvasni! Még egyszer, 2011-ben!!!
Azóta eltelt 11 év, és van változás. Igaz, hogy többek számára nem jó irányban változtak a dolgok, de tény, hogy van változás.

Ti is csak irigyek vagytok.  ;D

Idézetet írta: lazanyja Dátum december 19, 2022, 23:42:39https://444.hu/2022/12/19/miert-adna-el-a-4-leggazdagabb-magyar

Áron alul adta el szárnyaló alternatívenergia-cégét a negyedik leggazdagabb magyar!

A miérteket nem fogjuk megtudni. QRVA NER EZT IS LENYÚLJA!!!

Ebben szerintem semmi meglepetés nincsen, volt egy vállalkozó, aki pár éve azt mondta: ha valami jó ötleted van, ne Magyarországon alapíts céget. Elég megnézni a Wáberer-esetet, mi történt a térség legsikeresebb szállítmányozó cégével, hogyan került az is Tiborczhoz, miután Wábererék évtizedeken át építették, majd át kellett adniuk az egészet. Így működik egy mélykeresztény, mélydemokratikus, nagyon mély ország.

Fehér, keresztény, európai értékeket képviselnek: W.A.S.P. (White Anglo-Saxon Protestant)


A kormánypárti szimpatizánsok mondták, hogy bezzeg a mélykeresztély Argentínában, ott nincs semmi, tudnak normálisan ünnepelni, de a rohadt marokkóiak nem bírnak magukkal.

https://sportal.blikk.hu/vb-2022/argentin-vb-mamor-kivetkoztek-magukbol-a-szurkolok/2022122110042357896

Volt itt sajnos minden, szóval nem attól függ, hogy valaki arab/néger/cigány/zsidó/fehér/rózsaszín/kék stb., mint ahogyan attól se, hogy keresztény-e vagy sem...

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 21, 2022, 18:41:54A kormánypárti szimpatizánsok mondták, hogy bezzeg a mélykeresztély Argentínában, ott nincs semmi, tudnak normálisan ünnepelni, de a rohadt marokkóiak nem bírnak magukkal.

https://sportal.blikk.hu/vb-2022/argentin-vb-mamor-kivetkoztek-magukbol-a-szurkolok/2022122110042357896

Volt itt sajnos minden, szóval nem attól függ, hogy valaki arab/néger/cigány/zsidó/fehér/rózsaszín/kék stb., mint ahogyan attól se, hogy keresztény-e vagy sem...

A "mélykereszténység" ábrázolásához elegendő egy fővárosi rangadó. Van ott minden.  ;D

Fehér, keresztény, törzsgyökeres magyarok.  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 20, 2022, 11:32:33Ebben szerintem semmi meglepetés nincsen, volt egy vállalkozó, aki pár éve azt mondta: ha valami jó ötleted van, ne Magyarországon alapíts céget.

Félig hülyeség volt, amit írtam, mert cégek mellett területeket, ingatlanokat és szinte mindent elvesz a Fidesz az emberektől, ami megtetszik nekik.

https://telex.hu/belfold/2022/12/22/mezotur-holtag-onkormanyzat-horgasz-egyesulet-kuria-per-halgazdalkodas

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 21, 2022, 18:41:54A kormánypárti szimpatizánsok mondták, hogy bezzeg a mélykeresztély Argentínában, ott nincs semmi, tudnak normálisan ünnepelni, de a rohadt marokkóiak nem bírnak magukkal.

https://sportal.blikk.hu/vb-2022/argentin-vb-mamor-kivetkoztek-magukbol-a-szurkolok/2022122110042357896

Volt itt sajnos minden, szóval nem attól függ, hogy valaki arab/néger/cigány/zsidó/fehér/rózsaszín/kék stb., mint ahogyan attól se, hogy keresztény-e vagy sem...

Szia Pozz
Továbbra is fenntartom a másik vb-topicos véleményem az ügyben.
Az, hogy az argentinok hazamennek és mit csinálnak ünneplés gyanánt a saját országukban, számomra tökéletesen mindegy!
Amikor Marokkó meccset játszott, nagyvárosai Rijad, Casablanca, Tanger a béke szigetei voltak, közben az országuktól távol, több száz (akár 1000 km-el is távolabb), ünneplés gyanánt európai városokban csinálták a balhét. És számomra tök mindegy, hogy kimegy Párizsba mondjuk 25000 marokkói ünnepelni és beléjük köt a rendőr és azért van balhé, vagy másért...Nem a saját hazájukban dúlják szét a befogadó országok városait.
Nekem tök mindegy, hogy ortodox, vagy eszkimó, vagy mongol, vagy transznemű közösség teszi ezt. A jelenség nonszensz!!!
Ha győz a magyar válogatott feldúljuk Kolozsvárt, vagy Londont? Ne már!!!
Szóval még az sem valósul meg itt egy katari rendezés kapcsán, hogy a meccs helyszínén lenne egy klasszik rendbontás....azt gondolom, hogy ha ez nálam kiveri a biztosítékot, és ettől rasszistának tartanak...
akkor bakker rasszista vagyok

A béke szigete Casablanca

https://www.tiktok.com/@a1valentino/video/7176432951582854405?is_from_webapp=v1&item_id=7176432951582854405

A béke szigete Tanger
https://www.tiktok.com/@redouanatiki/video/7172304329456635141?is_from_webapp=v1&item_id=7172304329456635141


Nem folytatom, mert van bőven Marokkóból is, szét kell nézni.  :ok:  Szerintem vagy mindenhol okés, vagy sehol sem okés ez a viselkedés, nincsen átmenet, de mások vagyunk. Az autó akkor is autó, ha mondjuk Felcsúton laksz és a felcsúti ultrák a BL-győzelem alkalmával szétverik a Hondádat a felcsúti stadion előtt, vagy az akkor nem ugyanaz? Ott nem akadhat ki az ember? Azért, mert jaj de jó, a srácok a saját országunkban csinálták, az mennyivel más, mintha itt jött volna Ahmed és a marokkói elődöntő után a Szatymazon a szomszéd bömösét ledarálja.

Nem értek egyet - ezért vagyunk mások!
Ha egy magyar városban a kínai közösség felgyújtja a kukámat, meg a kocsimat, mert hold ünnep van, az nem ugyanaz, mintha Pekingbe tenné ugyanezt.
Egész egyszerűen azért nem, mert nincs hozzá közöm (hold - ünnep), és kárt okoz egy számára befogadó országban.
A másik esetben a saját kultúrájában teszi mindezt - amihez megint semmi közöm, de épp le is szarom mert nem nekem okozza a kárt.

Teljesen más eset, ha pl magyar követ el garázdaságot Magyarországon magyarok kárára - az belügy. Természetesen az is bosszantó elítélendő stb, de a mi ügyünk, a mi problémánk.
A másik eset sorozatos ismétlődése nemzetek közötti külpolitikai ügy.

Ezért aztán se a casablancai béke szigetét, se a buenos aires-i sexista ünneplést nincs jogom megítélni, mert egy másik ország belügye - tőlem csinálhatják, mi károm, bajom lehet vele. Azonban, ha más ország állampolgárai csinálnák ugyanezt a saját városom utcáin, hát nagyon nem tetszene.

Tökmindegy, hogy ebben az utcában gyújtották fel az autót vagy abban az utcában gyújtották fel az autót, hiszen mindkét helyen ugyanaz az eredmény: felgyújtották az autót.

Szerintem inkább azt lehetne megünnepelni, hogy a magyar válogatott veretlenül zárta a foci-vb-t.

Visszaolvasva - átgondolva...lehet, hogy két külön dologról beszélünk! :ok:

Igazából ebből sincsen bajod, mert nem itt csinálták, hanem Franciaországban, ráadásul senki sem mondta, hogy marokkói állampolgárok voltak, könnyedén megeshet, hogy ők már másodgenerációsok, ami azt jelenti, franciák. Sőt, az is megeshet, hogy nem marokkói állampolgárok voltak. Hiszen, attól, hogy Marokkónak szurkoltak, lehet, hogy már Párizsban születtek, esetleg emigráltak és már 15 éve ott élnek. Ezzel együtt így viszont belügy, hiszen franciák voltak az elkövetők. Mint ahogyan az is belügy lenne, ha a kínai, akinek teszem azt magyar felesége, felgyújtja a kukád, az is belügy. Meg akkor is belügy, ha kínai, de van tartózkodási engedélye és lakhatása.

A baj az, hogy amikor a világban kiéleződött az emberek faji/nemi/vallási és más egyéb megkülönböztetése, annak sosincs jó vége (II. világháború). Én megértem, hogy a Fidesz és Mi hazánk számára ez jó narratíva, de legyünk egy kicsit gondolkodóak. Ne azért íteljünk el valakit, mert arab, kínai, orosz, néger vagy zsidó. Minden egyes nemzetben, népcsoportban és még lehetne sorolni, vannak rossz emberek. Nem lehet kategorizálni, hogy azért, mert valaki orosz, akkor egyből háborús bűnös. Tudom, hogy Putyin imádja ezt, hogy így megosztotta a világot, tökéletes narratívát állított elő, amit itthon is szépen átvett a Fidesz és a Mi hazánk, de gondolkodjunk, tágítsuk a horizontunkat.

Azért, mert most azt mondjuk, hogy teszem azt a Franciaországban történtekért arabok felelősek, biztosan pár éve mentek oda és törnek vagy zúznak, akkor az egyből azt jelenti, hogy az arabok rosszak? Akkor mit gondoljon erről az a magyarul beszélő kardiológus, aki teszem azt arab, de itt él Magyarországon és gyógyít? Mert ő is ebbe a kategóriába esik bele... Mikor meglátod az utcán, csak húzod a szád, hogy ez a rohadt arab idejött, tuti rombolni akar, rohadt migráns, majd mikor viszed szüleid a kardiológiára, ő vár, hogy meggyógyítsa őket.

És igen, nem minden migránsból lesz kardiológus, mint ahogyan nem minden mélymagyar, mélykeresztény fehér emberből lesz becsületes személy, hiszen nálunk is telítve vannak a börtönök és nem arabokkal, nem oroszokkal, de még csak nem is kicsi kínaiakkal. Mint ahogyan telítve vannak a börtönök USA-ban, Norvégiában, Oroszországban és mindenhol, mert az ember nem azért kezd el bűnözni, mert születése után rájön, hogy én nigger vagyok baszki, akkor lopnom kell. Nem, ez nagyon nem így működik, mint ahogyan az sem, hogy marokkói vagyok, akkor autókat gyújtok fel.

Elhiszem, hogy ez a könnyebbik út, elfogadni azt, amit a szélsőjobbos propaganda mond, de kezdjünk el inkább olvasni, használni az agyunkat, világot látni, utazni. Emberekkel beszélgetni, legyen az fekete, sárga vagy bármilyen színű. Sosem késő elkezdeni, mert könnyedén lehet, hogy lesz egy gyerekünk, aki ugyan árja hófehér, de hazahoz egy marokkói fiút vagy lányt és azt mondja, őt szeretem. Akkor mit lépünk? Achraf nem jöhet fel többet, mert hiába dolgozik becsületesen bármikor robbanthat, mert a tv-ben és a neten azt mondták?

Azért, mert ez a rohadék áthozza ide a kultúráját? Azt a kultúrát, amiből mondjuk megszerettük a kebabot? Vagy azt, amiért elmegyünk megcsodálni a török fürdőket? A világunk színes, ami jó dolog, hiszen a különböző kultúrák hatnak egymásra, ahogyan az emberek is. Ha mindenki "nemzeti" lesz, abból még sosem lett nagy fejlődés, hiszen a nácik is zsidókat és külföldieket kértek meg, hogy segítsenek a komoly találmányaiknál... Az Egyesült Államok nem azért van az élen, mert annyira kurvajóhely alapból, hanem azért, mert sok a náció, akikben bőven akadnak rossz emberek is, viszont annyi a különböző hatás, amiből óhatatlan, hogy előbb vagy utóbb, de jó dolgok is kisülnek. Találmányok, ötletek...

Ha most megnézzük a világunk gazdasági élmezőnyét, illetve azt, amely országok a legbiztonságosabbak, mi a közös bennük? Az, hogy a népek összetétele különböző, színesek. A világ egyik, ha nem a legbiztonságosabb országa a bevándorlásáról ismert Új-Zéland, ahol annyi a náció, hogy megszámolni is nehéz, mégis kiemelkedő a közbiztonság, pedig befogadnak kínaiakat, arabokat stb., és hol vannak az emberek a legkevésbé biztonságban? Az elnyomó nacionalista rezsimekben. Onnan menekülnek, akik elvileg a nemzeti eszméket prédikálják. Érdekes, nem?

Franciaországhoz közünk van - elvileg szövetségesek lennénk, nincs határellenőrzés, szabadon áramolhat a munkaerő a tőke, az áru. EU-s tagtársunk - ahol amikor szétlőtték az egyik párizsi diszkót nagyon kiakadtam pl.

A Fidesz egy bevándorlás párti szervezet. Sosem volt akkora mértékű a legális bevándorlás Magyarországra, mint az elmúlt években. Az egyetemeinken lassan elérjük, hogy külföldi hallgatók lesznek többségben - persze hozzák a pénzt, ami végül mégsem erősíti a társadalmunkat, mert úgyis eltűnik a feneketlen kútban, vagy épp ellopják.

A számok azt mutatják, hogy piaci önszabályozással elérte Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Csehország és Románia is, hogy a labdás csapatsportjaiban a tiszta játékidőnek legalább 40 %-ban hazai nemzetiségű játékosok legyenek a pályán. A Mi Hazánk ezt nem tudja elérni Magyarországon, mert rasszista párt. Pedig az, hogy a tao pénzeket (magyar emberek adója) a külföldi játékosok és játékos ügynökök, ügynökségek zsebébe toljuk, aki aztán majd úgyis lelép....annak mi értelme van.

Nem gondolkodunk hasonlóan, ami nem baj, sőt üdvös! Mi lenne, ha mindenki csak egyféleképp látná a világot. A biodiverzitás lényege a sokszínűség, aminek az egyik alapja a keveredés. Azonban, ha a keveredést nem szabályozzuk, akkor masszát kapunk ami ilyen is meg olyan is, valami új.
pl.: fogok 15 színt, amelyek közül mindegyikből van öt darab tubusom. Ha válogatás nélkül minden színt összekeverek, eltűnnek az alapszínek, és kapunk egy értelmezhetetlen masszát.
Ha ugyanezt megteszem ételekkel akkor kapok moslékot.

Nos ezek a fentiek a szélsőséges példák. Ha fejlődő biodiverzitást akarunk, amiben van továbblépési, növekvési lehetőség, akkor ragaszkodnunk kellene, ahhoz, hogy legalább 3-3 tubus alapszínünk megmaradjék a 15 színből, különben megszűnik a forrás.

Boldog karácsonyt, és az adventi kisangyal lopja bele a szeretetet a szívetekbe!