Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


1. Mit értek el ezek az országok, hogy a saját bajnokságukban hazai játékosok lépjenek pályára 40%-ban? A horvát válogatott annak köszönheti, hogy megint érmet nyert, mert a játékosai külföldi klubokban szerepelnek, a legszűkebb elitben vannak. Szlovénia legjobb sportolói egytől egyig külföldön készülnek, külföldi klubokban szinte már gyerekkoruk óta. Lesz 40% a szlovén ligában a szlovén játékosokból a kezdőben, és? Mi változik? Semmi. A mélykeresztény Argentína legnagyobb klasszisa élete jelentős részét Barcelonában töltötte, katalánoknak köszönheti, hogy minden idők legjobbja lett. Cristiano Ronaldót egy skót, olasz és egy portugál szakember emelte az elmúlt 20 év egyik legjobb játékosának pozíciójába. Lehetne még ezt sorolni napestig, csak a két legismertebb példát hoztam.

2. Rendben, kapunk egy moslékot, válogassunk, de mi alapján? Mert elvileg, akkor aki Szíriából érkezik, az migráns, ő nem jó ember, tuti robbantani akar. Hiába volt mondjuk a hazájában orvos, senkit sem izgat. Nekem több olyan ismerősöm van, akik másodgenerációs bevándorlók. Apjuk eljött, nem volt szakmája, most orvos vagy épp saját boltja van és ételt árul. Kezdetben azok alapján, amit elmondtál, őket be se kellett volna fogadni, hiszen olyan területekről jöttek, ahonnét csak "robbantók" kerülnek ki. A helyzet az, hogy nem megszűrni kell őket, hanem megfelelő perspektívát kínálni. Másik példa a fentiekhez: Giannis Antetokounmpo ma Görögország büszkesége. Ő egy bevándorló, aki 12-13 évesen napszemüveget árult, mint "minden rohadt migráns", meg néha kosarazott és focizott. Aztán felfedezték... Ha nem adnak neki esélyt, fel sem tűnt volna, micsoda rejtett kincs van a migránsok között.


Az, hogy 1 millió bevándorlóból mondjuk 5 olyan van, aki agresszív dolgot tesz a befogadó országban, az 0,0005%. Elmondanám, hogy a befogadó ország állampolgárai nagyobb részben bűnözők, mint akik külföldről érkeznek. Azért ez röhejes, nem? A gond az a nézeteiddel Sound, ha ez a mentalitás elterjed, akkor abból nagyon rossz dolgok fognak kisülni. Hiszen, mondjuk például teszem azt a családod egyik tagja külföldön akar dolgozni. Elmegy mondjuk Izlandra. Izlandon viszont olyan nézeteket kezdenek el időközben vallani, mint Te. Azt mondják, innentől csak izlandiak lakhatnak itt, nem jöhetnek ilyen magyar kevertfajúak ide. A családtagod néz és nem érti...

Ha felüti a fejét a kirekesztés, emberek "megszűrése", az mindig rasszizmushoz vezet. Mindig. A nácik is így kezdték, hogy kezdetben csak egy kis zsidózás, utána cigányozunk, majd már csak az árja testvérek maradhatnak, de a zsidók fizetnek eleget, akkor esetleg ők is. Az ember nem tehet arról, milyen a bőrszíne, kihez vonzódik. Nem tehet arról, melyik országból jött.

Az, hogy mikor és hol van terrortámadás, azt nem tudod megszűrni ilyen módon, hogy kit engedsz be az országodba. Ha kell, akkor az illető 15 évig él "rejtőzködve", esetleg beutazik repülővel vagy eltérít egyet. Sőt, mondok egy jobbat, vannak férfiak és lányok, akik fehér kereszténynek születnek, de az ISIS tagjai lesznek. Őket hogyan szűröd ki? Mint ahogyan azt sem lehet megszűrni, hogy egy magyar fehér férfi kiírtja a komplett családját mert elgurul a gyógyszer. Akkor ennyi erővel a komplett fehér magyar férfi társadalom rossz és szűrni kell őket?

Nem, rengeteg normális és becsületes családapa van, sőt, aki mondjuk elkattan, annak is előzménye van, mint ahogyan annak is, hogy valaki robbant Párizsban. Ezeket kell vizsgálni és nem azt, hogy ő most pakisztáni, színesbőrű norvég vagy másodgenerációs francia, akkor jó ember nem lehet. Ha ezt a példát követjük, akkor egy idő után ez vissza fog ütni rád is, mert bármilyen sémát ki lehet találni és utána kirekeszthető az illető.

A legszebb: a szovjeteknél az 1939-es évek elején utálták a nácikat. Aki ilyen volt vagy ilyen nézeteket vallott, azt üldözték. Utána lepaktáltak a németekkel, változott pár hónapon belül a széljárás, így aki mondjuk addig szidta a nácikat, hirtelen azokat kezdték el üldözni. Sztálin olyan volt, mint a szélkakas.

Orbán Viktor utálta 30 éve az oroszokat, most az oroszok legnagyobb barátja és az arabokat/migránsokat utáljuk. Félünk tőlük, terroristák. Azonban időközben elkezdtünk nyitni Katar, Omán, Egyiptom és a többi ország felé (kényszerből), most akkor az arabokat fogjuk imádni és azt mondani, hogy a "nyugati keresztények" a rosszak? Ez az egész nem vezet sehova, csak gyűlölet lesz...

Én ennél többet nem tudok hozzátenni, nem is akarok változtatni az emberek álláspontján. Egyetlen országot érdemes megnézni, hogy hol tartanak úgy, hogy náluk garantáltan nincsen kevertfajú: Észak-Korea. Náluk szerencséje minden jó, fejlődnek, haladnak, nem fogadnak be senkit, alaposan megszűrnek.

Nagyon szélsőséges dolgokat fogalmazol meg Pozz - ezért boldog karácsonyt Neked!
Valamit félreérthetsz:
40 %-ban hazai nemzetiségű játékos - 60 %-ban külföldi játékos szerepeltetésének elérése a cél. Senki sem büdös migránsozott itt, én legalábbis biztos nem. Az azért döbbenetes, számomra, hogy a 70-80 %-ban magyarországi adózók pénzéből (igen van köztük kínai, arab lengyel, ruszin stb) a játékpercek 40 %-át akarja a magyar nemzetiségű sportolóknak biztosítani egy szervezet akkor az rasszista - igen 60 %-a a játékperceknek a külföldi állampolgároknak maradna, s ha lehet tőlük tanulni és hozzátesznek értékben az egészhez, akkor örömmel látja őket mindenki, én is. Az azért nonszensz, hogy egy 10. UTE kilenc külföldivel áll, ki, közben te is finanszírozod az eredménytelenséget.
Horvát, szlovén u18-19-es játékosoknak komoly ügynökei vannak több, mint 85 %-ban. Az ügynökök elérik, hogy lehetőséget kapjanak a HNL1-ben, igen a külföldiek kárára, belenő a felnőtt fociba szezononként 20-30 horvát gyerek. Akik aztán majd külföldi karriert futnak be, és erősítik a válogatottat - csak ennyit érnek el vele.

Tényleg Boldog Karácsonyt Neked Pozz, és kérlek ne írj le olyan gondolatokat amiket én nem írtam le, mégis a klaviatúrámba adod. Azért az igen szélsőséges, magam sem teszem irányodban.

#1502 december 24, 2022, 13:26:20, Pozzato
Idézetet írta: Sound Dátum december 24, 2022, 11:45:19Nagyon szélsőséges dolgokat fogalmazol meg Pozz - ezért boldog karácsonyt Neked!

Példákkal reagáltam az általad írtakra, ennyi.  :ok:

Nagyon sokat írtam, de rájöttem, felesleges elküldeni, kitöröltem. Annak, amit leírtál a magyar labdarúgás kapcsán, nagyjából pár százalék köze van a sikerhez, de inkább mondanék nullát. Ha nagy jelentőssége lenne az ügynökök és játékpercek arányának a nemzetiesség oltárán, mindig Észak-Korea nyerné a foci-vb-t. Röviden ennyi, hosszabban pedig oldalakat lehetne ezekről írni, mennyire teljesen más dolgokon múlik a siker.

Kellemes ünnepeket és ha küzdeni akarsz a magyar labdarúgásért, akkor inkább az utánpótlásképzés nevelési része felé indulj el, illetve abba az irányba, hogy az igazán tehetséges játékosok tudjanak venni maguknak cipőt és ne a kapcsolatok döntsék el, kiből lesz válogatott labdarúgó vagy NB1-es játékos, hanem a tehetség, mert még mindig a kapcsolat és a pénz dönt, ahogyan 10-20-30 és 40 éve is.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 24, 2022, 13:23:14még mindig a kapcsolat és a pénz dönt
Mindketten írtok jókat, élvezettel olvasom.
Én csak egy példával reagálnék arra, hogy "még mindig a kapcsolat és a pénz dönt".
Igen, ez így van sok helyen Magyarországon. Tapasztalataim szerint is.

A példa:
Nem csak Kelet-Közép-Európában, de Afrikában is sok helyen nem a tehetség, hanem a kapcsolatok és a pénz döntik el, hogy kikből lesznek ismert focisták. Ez lefordítva a hétköznapi nyelvezetünkre azt jelenti, hogy nem csak a bevándorlás miatt van ennyire feltűnően sok "afrikai" labdarúgó Franciaországban és Nyugat-Európa egyéb másik országaiban, hanem a korrupció miatt is.
Azaz egy-egy tehetséges fiatal azért nem lett afrikai ország válogatott labdarúgója, mert az ottani afrikai szövetségben olyan korruptak dönthettek, akik pénzt kértek azért, hogy a tehetséges fiatal játékos válogatott focista legyen. Néhány tehetséges fiatal szülei viszont úgy határoztak, hogy nem adnak kenőpénzt a korrupt afrikai hivatalnokoknak, hanem európai válogatottban szerepeltetik a gyermeküket. Ott, ahol született a gyermekük vagy ott, ahova bevándoroltak.
A legismertebb eset a vb-döntőben mesterhármast szerző Kylian Mbappé története. Az apja révén kameruni válogatott, az anyja révén algériai válogatott lehetett volna Kylian Mbappé. Ám ő francia válogatott focista lett, s jobbára nem azért, mert ő Franciaországban született és születése óta francia állampolgár, hanem amiatt is, mert Kamerunban pénzt kértek Mbappé apjától azért, hogy gyermeke bekerüljön a válogatottba. Mbappé édesapja nem volt hajlandó kenőpénzt adni, hanem úgy döntött, hogy ha a gyermeke amúgy is Franciaországban született és ráadásul a franciák nem kérnek kenőpénzt azért, hogy gyermeke magas szinten focizhasson, akkor irány a francia klubcsapatok és a francia válogatott.
Egy másik eset Breel Embolo története. Ö Kamerun fővárosában született, de még gyermek volt, amikor Svájcba került. Svájcban kezdett focizni, szerepelt mindegyik svájci korosztályos válogatottban. Amikor felnőtt lett, választhatott, hogy kameruni válogatott focista lesz vagy svájci válogatott focista lesz. Az döntött, hogy Kamerunban kértek kenőpénzt azért, hogy kameruni válogatott legyen, miközben Svájcban nem kértek kenőpénzt azért, hogy svájci válogatott legyen. Talán nem meglepő módon Breel Embolo úgy döntött, hogy nem fizet kenőpénzt a kameruniaknak, hanem svájci válogatott lesz.
Megjegyzés: Breel Embolo ezen az idei foci-vb-n Svájc labdarúgó válogatottjának tagjaként gólt szerzett Kamerun ellen.

Sok példa van arra, hogy afrikai származású focisták Franciaország vagy egyéb nyugati ország válogatottjában játszanak, de a fordítottjára is ugyanúgy sok példa van. Nézzétek meg, hogy hány olyan focista szerepel Marokkó fociválogatottjában, akik Ny-Európában születtek, nevelkedtek vagy élnek.

Ha tetszik, ha nem tetszik, globalizált világban élünk.
Az egyik magyarországi példa erre a Ferencváros. Bár rengeteg légiós focizik a Fradiban, sok szurkoló mégis nagyon örül a Fradi sikereinek még akkor is, ha közben lenézi és megveti a bevándorlókat és menekülteket.

Kellemes ünnepeket!

https://hu1.unibet.com/betting/sports/event/1019208358

Ez nekem ajándéknak tűnik, mondjuk 3évre leköti a pénzt de akkor is. Mármint hogy senki sem lép ki..

12 és 13 éves vandál gyerekek tomboltak karácsonykor Józsefvárosban, 52 autó ablakát törték össze.

Hajnalban kezdtek törni-zúzni, volt olyan kocsi, amelyiknek minden ablakát kiütötték. A két fiúból és egy lányból álló társaságot gyorsan elkapták a rendőrök, a legfiatalabb még csak 12 éves.

Itt azért kíváncsi lennék, hogy mivel magyarázzák majd ezt. Remélem 18 éves korukig maradnak börtönben és mindegy, hogy milyen etnikumu...

Idézetet írta: MessiÁs Dátum december 26, 2022, 12:59:37https://hu1.unibet.com/betting/sports/event/1019208358

Ez nekem ajándéknak tűnik, mondjuk 3évre leköti a pénzt de akkor is. Mármint hogy senki sem lép ki..
Gondoltam megtolom pár ezer $-al erre a max. tét 4,24$.  :noway:

Idézetet írta: MessiÁs Dátum december 26, 2022, 12:59:37https://hu1.unibet.com/betting/sports/event/1019208358
Nálam felejtős mindegyik választási lehetőség.
Az egyetlen reálisabb lehetőségnél ("egy ország sem lép ki az EU-ból 2025.12.31. előtt) annyira nagyon alacsony a tét, hogy egyáltalán nem éri meg ennyire hosszú időre lekötni a pénzt, míg a többinél kábé a nullával egyenlő a dolog.

Véletlenek az elmúlt 40 órából:
- Észak-koreai drónok hatoltak be Dél-Korea légterébe
- Kína 71 vadászgépet küldött Tajvan légterébe
- Használatra kész az oroszoktól kapott rakétarendszer Fehéroroszországban
- Putyin 24 óra leforgása alatt kétszer is találkozott Lukasenkával, "mindent megbeszéltek"
- Szerbia elnöke elrendelte a legmagasabb katonai készültséget (Koszovóval szemben)

Az ünnepek alatt terveztem egy kis pihenőt politikából, ilyenkor ugye család összejön, haverokhoz, szomszédokhoz átugrok, beszélgetés, kajálgatás és iszogatás. Nálunk is ennek hosszú hagyománya van, de talán már egy másik naplóban írtam róla, hogy már 2020-ban sem tudtunk normálisan összejönni, ismerőseim többsége külföldön, haza se akar jönni. Idén viszont azzal a pár haverral és szomszéddal sem lehetett összeülni, hogy miért? Politika. Nem, mi nézeteink nem különbözőek, hanem a családtagjaiké, így otthon óriási viták voltak már ünnepeket megelőzően, volt, aki szándékosan inkább elment "nyaralni", hogy ne legyen otthon.

Eljutottunk oda, hogy Orbán Viktor és bandája egy olyan hagyományt tört meg nálunk, ami akár életünk végéig kitartott volna (így is 10+ évet élt). És amikor január másodikán olvastam Novák Katalin és a kormányunk húzásáról a szlovák államünnep kapcsán, akkor elgondolkoztam: kell ez nekem? Szükségem van-e rá, hogy életem végéig mindig legyen bennem feszültség? Nem telik el úgy nap, hogy ne történne valami a magyar politikában, miért nem maradnak nyugton legalább 8-10 napig? Megkérdeztem külföldön élő ismerőseim, hogy ott is ilyen a helyzet? Volt, aki azt mondta, hogy igen, de sokan mondták, egyáltalán nem, nyugodtan élnek.

Tisztában vagyok vele, egyedül nem fogok megváltoztatni semmit, mivel jobbára az intelligens emberek mentek ki, akik jobb életet akarnak maguknak, ezért itthon az marad, akinek megfelel minden. Minek erőlködni? Ha a magyar embernek tökéletesen megfelel a szolgasor, akkor ne akarjuk már őket felemelni! Én nyugodtan akarok élni úgy, hogy fejlődhessek, környezetemet segítsem, de itthon ennek lehetősége nincs meg. És sajnos már látom előre a következő 3-4 hónap politikáját, ez a cikk pedig tökéletesen összefoglalja:
https://444.hu/2023/01/03/ordogi-reszletek-rengeteg-penztol-elzarta-magyarorszagot-az-eu

Nincs szükségem újabb feszültségre... Idei karácsony? Lehet már egy más hagyományt nyitok/nyitunk.

#1510 január 03, 2023, 10:58:28, csabax
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 03, 2023, 10:07:25Minek erőlködni? Ha a magyar embernek tökéletesen megfelel a szolgasor, akkor ne akarjuk már őket felemelni!
Ugyan ez nem politika, de kapcsolódik az egyik korábbi hozzászólásomhoz, amelyben megemlítettem, hogy nem csak a bevándorlás miatt van ennyire feltűnően sok "afrikai" labdarúgó Franciaországban és Nyugat-Európa egyéb másik országaiban, hanem a korrupció miatt is. Példának pedig írtam Kylian Mbappé és Breel Embolo eseteiről a tőlük kért kenőpénzzel.

Íme egy újabb eset a korrupcióról.
És, nyilván, a kenőpénzről is.
És, akárcsak a korábbiaknál, ezúttal is Kamerun a "főszereplő".

A kameruni U17-es válogatott kétharmada hazudott az életkoráról, 21 játékost kellett kitenni a keretből
https://m4sport.hu/labdarugas/cikk/2023/01/02/a-kameruni-u17-es-valogatott-ketharmada-hazudott-a-eletkorarol-21-jatekost-kellett-kitenni-a-keretbol/?fbclid=IwAR3nVSGeIqocBxVH3VAW96H5qZ6VRMshgPlwAICiPshibEgf82T6QHtfE6o

U.i.:
Végezetül politikáról is legyen szó ebben a politikáról szóló topikban.
@Pozzato, egyetértek. Ha a magyar emberek többségének tökéletesen megfelel a szolgasor, akkor ne akarjuk már őket felemelni! Ezzel nem érdemes erőlködni! Helyette lehet annyi minden egyéb másik dolgot csinálni. Például sörözni, sportolni, sporteseményeket nézni, www.sportfogadas.org portált olvasni, stb.
Ha pedig valaki szolga akar lenni, akkor hagyni kell azt az embert, hogy legyen szolga.
Szolgálókra is van szükség.

puti az mondta kifagyasztja európát, ez valahogy nem jött öszze :D

Ha már volt bocsi, de amúgy egészen zseniális anyag :laugh:


https://infostart.hu/bunugyek/2023/01/05/kinoztak-kifosztottak-megoltek-a-magyar-milliardost-ime-a-vallomasok/amp


Erről korábban sok cikket olvastam. Ismeri valaki a sztorit?? A rendőrség, politikai elit is érintett benne.

Idézetet írta: lazanyja Dátum január 06, 2023, 15:09:38https://infostart.hu/bunugyek/2023/01/05/kinoztak-kifosztottak-megoltek-a-magyar-milliardost-ime-a-vallomasok/amp


Erről korábban sok cikket olvastam. Ismeri valaki a sztorit?? A rendőrség, politikai elit is érintett benne.

A saját lánya NEM MEHETETT BE AZ APJA HÁZÁBA!!!! Bárhova, bárkihez, bármilyen illetékes hivatalhoz fordult, mindenhol elutasították a vér szerinti családtagját!!!

Nem ismeri senki a sztorit? Ez is egy kib@szott felháborító ügy ebben a korrupt országban!