Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: MessiÁs Dátum május 04, 2023, 08:03:48Mondjuk a kétharmad miatt amugy is disz a Parlament.
Persze ez nem mentség arra hogy ne legyen erdemi parbeszed es esetleg neha konszenzus
Így igaz: a kétharmad miatt amúgy is dísz a Parlament.

Ám a magyar kormány jelenlegi megoldásával az van, hogy már a kétharmad miatt sem dísz a Parlament, hanem TELJESEN FELESLEGES a Parlament.

Viszont a magyar kormánynak a látszat miatt mégis továbbra is szüksége van a Parlamentre, ugyanis az ebben tudatlan magyar emberek, amikor azt látják a tévében, hogy képviselők beszélnek a Parlamentben, akkor azt gondolják, hogy azok tényleg vitatkoznak valamiken.
És nem gondolnak a valóságra, vagyis nem gondolnak arra, hogy azok a politikusoknak látszó emberszabásúak KIZÁRÓLAG CSAKIS az ők átverése miatt vannak ott.
Közben pedig ezek az átvert magyarok hajlamosak elhinni azt, hogy az ellenzéki politikusok azt hazudják nekik, hogy azért kell a Parlamentben lenniük, hogy legyenek képviselve a rájuk szavazók.
Azt azért már nem mondják azok az ellenzéki politikusoknak nevezett emberszabásúak, hogy nekik teljesen felesleges ott lenniük, s kizárólag csakis azért csinálják, hogy minden hónapban kapjanak hatalmas fizetést és egyéb pénzjuttatásokat.

Kedvenc komment a mai napról:
TÖRTÉNELEM
KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA
2023. május 10. 9:00

1. Neked miért Sztálin a példaképed?

 ;D  ;D

Nem akarok belemenni a döntés politikai hátterébe, szóval csak Anti videóit hoztam. Elmúlt napokban én is tapasztaltam (szerintem többen is), hogy szó szerint belassult a forgalom, amerre mentem (elsősorban városban), ott az eddigi 50 környékéről, most 40-45-tel mennek az emberek.



Pont ma hallottam az egyik műsorban, hogy hamarosan azért fog elütni figyelmetlenségében valakit, mert folyamatosan azt nézi, hogy nehogy 51-el menjen az 50-es táblánál.

Idézetet írta: Admin Dátum május 12, 2023, 20:34:00Pont ma hallottam az egyik műsorban, hogy hamarosan azért fog elütni figyelmetlenségében valakit, mert folyamatosan azt nézi, hogy nehogy 51-el menjen az 50-es táblánál.
Pluszban:

Vajon miért csak az autóra kell műszaki alkalmassági vizsga, s arra az útra, amelyen használjuk az autót, már nem kell alkalmassági vizsga?
Vajon miért?

Török választás

Ami az elmúlt néhány hónapban történt Törökországban, az tökéletesen megmutatja, hogy a hit és az imádat felülír mindent. Az elmúlt években egyértelműen Törökországot sújtja a legnagyobb infláció. A miénket ismerjük, na ezt bőven túlszárnyallja, üzletekben olykor már az árak sincsenek kiírva, mert felesleges. Az emberek jelentős része a létminimumon tengődik, majd jött egy földrengés.

Egy tragédia, mely nemcsak az országot, de a világot is megrázta, tízezrek haltak meg, lakhatatlanná váltak városrészek. Az Erdogan vezette török kormány egyik esetre sem tudott megoldást kínálni. Mi lenne ebben az esetben a logikus? Jó, akkor próbálja meg más, ennél csak jobb lehet, mint ami most van, hiszen rohanunk a vesztünkbe.

Isztambul, Ankara és a többi nagy török város forrong, elegük van a diktátorból, választások előtt magabiztos fölényt mértek az ellenzéknek, de egyetlen dologgal ott sem számoltak, amivel Magyarországon sem: hit és az imádat. Hiába él mélyszegénységben az ember, ő ebből nem feltétlenül akar kitörni, viszont örül egy kis alamizsnának. Erdogan pedig bőségesen adott, megtörtént az ottani krumpliosztás is, mint ahogyan náluk. Bevált? Be bizony!

Azokon a területeken, ahol pár hónapja még tüntetések voltak, elkeseredett emberek keresték halott hozzátartozóikat a földrengés után, most kaptak egy kis alamizsnát, rögtön leszavaztak Erdoganra. Majd ugyanezek az emberek beköltöznek valami tákolt kunyhóba, mivel a törésvonalak nem mennek csak úgy arrébb, így gyakorlatilag folyamatosan életveszélyben élnek majd, mindezt létminimumon.

Törökország a tökéletes példa, miért maradhat hatalmon Putyin, Orbán és a többi vezető az idők végezetéig. Az embernek ugyanis fontosabb az, hogy most a havi 100 ezres béréhez kapjon egyszeri 50 ezer forintot, minthogy mondjuk egy év múlva havi 400 ezret keressen. Nem távlatokban gondolkodnak, hanem mi lesz ma vagy holnap. Ők nem terveznek, csak léteznek. Mert őket a megélhetés peremére lökték, ahol minden forintnak óriási szerepe van.

Ezért fog Törökország is végleg leszakadni, mint ahogyan Oroszország, Magyarország és a többi hasonló állam. Az állam által kritizált értelmiség lelép, majd megpróbálják a saját sleppből kinevelni mesterségesen az értelmiséget, de ez nem lehetséges. Az értelmiség ugyanis azért értelmiség, mert az értelem utat tör magának. A kreatív emberek előbb vagy utóbb megmutatkoznak. Ha valaki nem kreatív, abból nem fogsz soha a büdös életben kreatív embert nevelni.

Elég megnézni a NER "fiataljait", akik a korábban emíltett Post for Renthez tartoznak. Külföldről másolnak mindent, nincs egy saját ötletük, semmi egyedi nincsen, de ha mégis, az rendszerint kudarc, mert egy oltári hülyeség az egész. A TV-ben is ezért vannak 20-30 éves műsorok, mert semmi újat nem tudnak kitalálni. Egy idő után pedig ez a mesterségesen kreált "intelligens" réteg a romlásba taszítja a teljes országot.

Amikor videókat készítettek Törökországban, érdemes volt megfigyelni a fiatalok reakcióját, mi lesz, ha Erdogan nyer? Elmennek. Milliók fognak a következő években elvándorolni Törökországból. Nálunk is százezrek hagyták el az országot, és még fogják is a következő években. A legtehetségesebb embereit veszítik el ezek az országok, akik majd utána más nemzeteket segítenek.

Gondold el, keresnél egy jó orvost? Nincsen, tehetségesek már mind külföldön. Felhívnál egy nagyobb városban egy jó vízvezetékszerelőt? Külföldön van. Gázszerelőt? Ő milliárdos, nem ér rá. Ikonikus éttermek, cukrászdák és helyek zárnak be, azt a tudást, amivel azokat üzemeltetik, kiviszik külföldre.

A kedvenc az Észak és Dél-Korea párhuzama, egyik egy technológiai nagyhatalom, ahová szöknek az emberek, míg a másik egy fos. Nem lehet szebben fogalmazni, Észak-Korea maga a métely, pedig ők is ott lehettek volna az elitben, ha anno máshogy döntenek. Ennyit jelent egy politikai berendezkedés, amivel hosszú évtizedekre vagy évszázadokra el lehet vágni egy adott országot.

Most leírok egy múlt heti iskolai történetet a magyar valóságról.
Külsősként tanítok egy iskolában (nem ahhoz a tankerhez tartozom). Kb még az eredeti 70-es évekbeli külső vakolat volt az egyik épületen, no azt most kívülről bepucolták, újra lefestették. Rögtön hívták a helyi fideszes képviselőt átadásra. A tag – Hargitai - , egyébként az oktatási bizottság tagja, minden építő javaslatot leszavaz, és mindent, ami bünteti a rendszer szereplőit, szülőt, gyereket, tanárt megszavaz.
Nos ez az ember jött iskolaidőben koradélután átadó ünnepélyre, s mivel 10 hónapja elkészült a fő épület teteje (ami beázik), átadta azt is, meg egy kb 3 éves udvari térkövezést is, kb 10 négyzetméteren.
Volt kultúrműsor, előtte egy hétig szétvegzálták a takarítónőket, a karbantartót, hogy csillogjon minden, mintha Ausztriában lennénk. Építési törmelékköveket pakoltattak tesin a gyerekekkel 3 napig, jött a helyi nyugdíjas klub és két napig gazolt a suli körül...
Magában a beszédében Hargitai maga sem tudta, hogy ez a fejlesztés 40 vagy 50 millió forint volt-e. Mindenesetre papír és nyomtatópatron egy hónapja elfogyott a szülők viszik be. Hargitai azt mondta, hogy annyi pénzt kapnak a tanárok, hogy nem akarnak majd hazamenni a munkahelyükről. A suli nincs felfűtve egész tanévben egyszer sem maxra, de a rendezvény állófogadására természetesen volt pénz (sztem min két havi papír és nyomtatópatron ment el rá, ha nem egy féléves).
Minden tanár fejlesütve, dühtől vörös fejjel végig csinálta az egész színjátékot, senki nem mert szólni, mert fél. Közben persze az 57-es fűutat a főúr érkezésekor és távozásakor lezáratták.
Nos, az iskola face oldalán a Hargitai képekhez odakommenteltem az igazságot, s azt, hogy politikusnak semmi keresnivalója nincs ezekben az időkben oktatási intézményben, s ráadásul 3 éve a szomszédos suliban ugyanezt a hányadékot már megéltem, s akkor is csak a pökhendiséget tolta ez a barom, és persze semmi sem változott 3 év alatt csak romlott...
A tanári kar és a szülők személyesen keresnek, s azt mondják, hogy még lájkolni sem merik azt amit írtam, mert félnek, hogy mi lesz belőle. Közben az iskola igazgatója oszt, hogy micsoda kontroll nélküli ember vagyok, és a mindennek az alja, hogy az iskola faces képén amin a hargitai épp pökhendiskedik, politizálok. Szóval megy egy szájkarate, amit a nagy közönség kb 300 ember (aki a suli oldalát követi), a háttérből figyel, nem szól, de legalább fél...
Így élünk mi a XXI. században egy dél-magyarországi faluban...

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 02, 2022, 16:25:16A putyinista Valujev, aki azért függesztette fel a pályafutását, mert Putyin mondta, kell politikusnak a Dumába (ez 2011-ben volt, amikor Putyin népszerűsége kritikus mélypontra süllyedt). Azóta már egy eléggé jelentős sportolói réteg állt be Putyin mögé, került be a Dumába (vagy egyéb módon): Andrey Arshavin, Roman Pavlyuchenko, Anton Shipulin, Yelena Isinbayeva, Viacheslav Fetisov és még lehetne sorolni.  ;D

Azért is kell dotálni és mindenáron támogatni ezeket a sportolókat, mert utána ők ezt visszafizetik kamatostul. Nagy nemzeti sport, óriási összegek, majd ezekből a sportolókból parlamenti tagok lesznek, ismert emberként minimum 100-500 ezres követői bázissal hatni tudnak az egyszerű emberre (8-10 ilyen dotált sportoló, akik mondjuk ingyen használják a stadionokat, mindenféle kedvezményt, óriási pénzeket kapnak, utána jó pár millió szavazót hoznak). Ha a sportoló azt mondja (vagy egyéb tv-s sportvetélkedők bajnokai), akkor persze, hogy a vezetőre szavazok (celebbek is majd ez lesz).

És végül itthon is megvalósul az orosz minta:
https://telex.hu/belfold/2023/05/16/kammerer-zoltan-god-polgarmester-fidesz-politika

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 16, 2023, 09:44:02És végül itthon is megvalósul az orosz minta:
https://telex.hu/belfold/2023/05/16/kammerer-zoltan-god-polgarmester-fidesz-politika
Használják a máshol jól bevált receptet.
Már csak az a kérdés, hogy megválasztott sportoló kurvákkal fog menni luxusjachtozni az Adriára vagy az ereszen lemászva fog menekülni?

Szerintem az ilyen élsportolónak a politika nélkül is lehetnek olyan ereszlemászós sztorijai, amiket egy átlagember ritkán élhet át. Nem biztos, hogy akarnám látni például, mi zajlik egy olimpiai faluban :D

Amikor azt hiszed, ennél már nem lehet viccesebb a magyar politika, akkor jön Várhelyi Olivér (Fidesz):

"Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítéspolitikáért felelős biztosa szerdán arra figyelmeztette a tagjelölt Bosznia-Hercegovinát, hogy az EU szövetségesei nem utazgatnak Oroszországba. Ezzel arra utalt, hogy a magyar kormány által is támogatott Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság vezetője bejelentette, hogy Moszkvába látogat, ahol a gazdasági együttműködésről tárgyalna Vlagyimir Putyinnal."

https://444.hu/2023/05/17/a-tulzott-oroszbaratsaga-miatt-figyelmeztette-orban-boszniai-szovetsegeset-a-magyar-biztos

Olivérnek úgy tűnik nem tűnt fel, hogy Szijjártó Péter havonta jár Moszkvába.  ;D Várhelyinek tuti adnék egy külön estet a Dumaszínházban.

Végre megszűnt az Orbán-átok, Erdogan nyert, így kell csinálni Törökország, meg kell dönteni azt tavaly októberi a 85%-os hiperinflációt!  :beerchug:   Kicsire nem adunk, cél a 101%! Arra meg 1.01-es szorzó van, hogy Európa felé megkezdődik a török migráció, mert az ország jelentős hányada elhagyja a süllyedő hajót. Csak míg nálunk ez mondjuk fél millió fő, addig a törököknél kilencszer többen élnek...

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 28, 2023, 22:54:21Végre megszűnt az Orbán-átok, Erdogan nyert, így kell csinálni Törökország, meg kell dönteni azt tavaly októberi a 85%-os hiperinflációt!  :beerchug:   Kicsire nem adunk, cél a 101%! Arra meg 1.01-es szorzó van, hogy Európa felé megkezdődik a török migráció, mert az ország jelentős hányada elhagyja a süllyedő hajót. Csak míg nálunk ez mondjuk fél millió fő, addig a törököknél kilencszer többen élnek...

Jó az. Jöjjenek valami szép török csajok is, meg hozzák a finom (bár számomra túl édes) Báklávát.  :)

Köszönjük Katalin!

Elutazol egy "szent" földre, iszol-eszel három napig, folyik a dínomdánom, majd végül posztolsz (mert ugye azt kell), egy olyasmit amivel kivered a biztosítékot, újra.

Legközelebb kérlek ne gyere. Maradj ott ahol vagy. Lemehetsz újra beszélgetni a szerencsétlen tüntetőkkel, esetleg most már egy normálisabb hozzáállással.
Nem másért, csak mindig nekünk kell takarítanunk utánad, meg magyarázkodnunk, hogy valójában mire is gondoltál, és hát nem úgy, mert amúgy...

Vajon rád vagy ránk néznek furcsán amikor a gyerekeinkkel magyarul beszélünk, és újra magyarázkodnunk, hogy miért?

Mi itt közösen élünk, tudod? Román, magyar, cigány. És jól vagyunk. Sőt, lehet, hogy számodra furcsa, de tiszteljük egymást.

És nem, nem kell a pénzed. Soha nem is kellett. Csak úgy tettél mintha ide került volna, de valójában mégsem (csak egy töredéke). De az emléktáblán jól mutat, hogy általatok volt finanszírozva.

Szóval, köszi Kati, de nem kérünk belőled, és üzend a főninek, hogy ő is most már valóban maradhatna otthon (főleg idén július közepén).

SOHA nem voltál, és nem is leszel az én "vezetőm".

#1694 május 29, 2023, 12:56:50, csabax
Idézetet írta: Milán Dátum május 29, 2023, 12:32:30Jó az. Jöjjenek valami szép török csajok is, meg hozzák a finom (bár számomra túl édes) Báklávát.  :)
Csak nehogy elmenjenek Gyergyószentmiklós környékére, és főleg Ditróba ne menjenek semmiképpen sem, mert arrafelé háborogni szoktak az ázsiai vendégmunkások ellen.
És onnan elüldözik azokat, akik elveszik a magyarok munkáját.

Nehogy má' migránsok süssenek kenyeret a magyaroknak!
Magyar seggbe magyar lóf@szt!