Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


Főoldali tippekkel kapcsolatban:
- Modolo, ahogyan vártam tényleg lement 1.66-ra (lehet még lejjebb fog), így ebben már nem sok érték van. Mikor megláttam 2.00-ás szorzózért, hatalmas ajándék volt.
- Pinot közben már 3.25-ön, ha lecsökkenne 3.00 alá, akkor felesleges fogadni.
- Kangert 6.50-ről 4.50, kezdenek észhez térni a bukik. Szerintem kezdésre 3.00-3.50 környékén lesz.

Összetettel kapcsolatban nem merek tippelni. Quintana szorzója 2.00 környékén, ami nulla egy ilyen versenyen. Sok a bukásveszély, bármikor jöhet egy gyengébb nap, plusz nagyon erős a mezőny. És akkor még nem esett szó a 70 km-es időfutamról, ami azért nem a kis kolumbiai kedvence. Elvileg azt nyilatkozta, hogy ez a Giro egy jó felkészülés lesz a duplára és ez által a Tour de France sikerre is. Kevesebbet versenyzett és fittebb is, de azért itt már a negyedik etaptól menni kell, szinte végig kemény lesz a verseny, így nem lehet lazán venni. Hogy ha nagy szorzót akarunk fogni a végső győztesre, akkor Pinot (13.00), Thomas (15.00) és Kruijswijk (8.50). Hegyen talán csak Pinot és Kruijswijk veszi fel a versenyt Quintanával, a többiek nem. Thomas nálam a kérdőjel, mert időfutamon mindenkit hátba vághat (talán csak Dumoulint nem), de a három hét lehet sok lesz neki. A másik kérdőjel nálam Dumoulin. Nagyon el volt tűnve, 14 napot versenyzett és sokat készült. Nekem valami itt bűzlik. Vagy hatalmas formában lesz és ott lesz a dobogón (sőt, versenyben lesz a győzelemért), vagy futottak még kategória és csak az időfutamokon fog elérni jobb eredményt. Sokan úgy vannak vele, hogy a holland nem tud hegyre menni, de láthattuk két éve a Vueltán, hogy azért nem rossz ebben a szakágban és sokat fejlődött. Saját tempóban vissza tud jönni bármikor és elvileg most már ő is háromhetes menő lesz.

Közben egy hír a nagyvilágból:
- Gianni Moscont rasszista megjegyzése miatt (a színes bőrű Rezára tette verseny közben) hat hétre tiltotta el a Sky a versenyzéstől. Kár lenne érte, mert nagy tehetség a srác, amolyan Ballerini/Bartoli szintű egynapos menő lehetne belőle. Remélem nem fog eltűnni a süllyesztőben egy hülyeség miatt.

Vincenzo Nibalival kapcsolatban nem írtam eddig sokat sehol sem, ennek is megvan az oka. Bírom a Cápát, mert hatalmas küzdő, de engem most idén nem győzött meg. Egy 3-4 évvel ezelőtti Nibali esetében tükörsima lett volna a dobogó, illetve a győzelemre is irreális lett volna a hét körüli szorzó. Most viszont ez a köré épített csapat, hát nem túl acélos. Azért megnézve a múlt évi csapatát, ahol Fuglsang, Kangert és Scarponi voltak a segítők hegyen, illetve ha ők elfogytak akkor még ott volt Agnoli vagy épp Zeits (egy-két emelkedőre), azért ezzel könnyű szétszedni egy sort a meredeken.

Most viszont Gasparotto, Pibernik, Boaro nem éppen hegyimenő (bár Boaro sokat fejlődött benne), Moreno és Agnoli  középkategória. Suitsou nagyon hektikus, így gyakorlatilag a 39 éves Pellizottiban kell bíznia, akinek azért nincs két egyformán jó napja, illetve Viscontiban, aki sosem volt klasszikus hegyi segítő. Nekem ez a csapat nagyon karcsú. Az elmúlt években rendre erősebb csapattal nyert körversenyt. És ami az igazsághoz még hozzátartozik, hogy gyengébb mezőnyben is. Mert oké, hogy ott a TdF siker, de ott már nem volt képbe szinte senki. Most viszont ott lesz egy rutinos Quintana, aki hegyen a legjobb, Kruijswijk, egy érett Pinot és a többiek szó sem esett.

Ettől függetlenül azért reménykedek benne, hogy Nibali top3 lesz, sőt lesz győzelmi esélye is, de az előjelek nem erre mutatnak. Amiben bízok, hogy Slongóval már annyira jól megy nekik a formaidőzítés, hogy ezzel nagy előnyre tehetnek szert. Nagyon sok függ majd attól, hogy a csapata mennyire tud majd hozzá felnőni, illetve a többi csapat mennyire tudja majd szétszedni a sort és izolálni Nibalit. Mert ha segítők nélkül marad, akkor nagy bajban lesz. Mert azért Quintanának ott van Amador, Pinotnak Reichenbach, Thomasnak pedig Landa vagy Rosa.

Mivel sok meredek és hosszú emelkedő lesz idén, főleg hegyi befutókkal ezért sok függ majd a hegyi segítőktől. Ezen akár egy Giro mehet el valakinek, ha nincsenek ott a megfelelő emberek mellette, ha a többi csapat tempót megy.

Giro d'Italia: Beharangozó

Elérkeztünk a 100. Giro d'Italiához. A jubileumi versenyen nagy harc várható az első helyért, hiszen olyan nagyágyúk indulnak, mint Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Tom Dumoulin vagy épp Thibaut Pinot. Vajon megvédi tavalyi első helyét Nibali? Olvasd tovább ITT!


Már korábban is akartam írni e témában, de nem vagyok benne biztos, h Pozzato írja a kerékpár előzeteseket, de köszönet érte annak, aki írja, mert igazán minőségi munkák!Ha Ő írja, akkor neki. ;)
Nem csak az ajánlott tippekre értem, hanem az egész elemzés általában. Ma is sikerült élőben elkapnom 2.62@-ért Woodsot Pinot ellen. Woodsról szépeket olvastam, míg Pinot-ról nem volt szó, így úgy gondoltam, hogy ilyen oddson nem hibázhatok túl nagyot.  ;D
Nem is beszélve a szintén nem hivatalosan ajánlott Yates-Thomas tippről, ami a statisztikában nem fog megjelenni, de mégis milyen értékes tipp volt. Szóval mindig nagyon informatív és sokat lehet profitálni belőle az ajánlott tippeken kívűl is, köszönet érte még egyszer!

Igazán nincs mit, örülök, hogy tudtál profitálni belőle.  :ok:

Igyekszem informatív lenni és minőségi munkát végezni. Vannak hullámvölgyek ezt én is elismerem, van amelyik elképzelés nem úgy ül, mint ahogyan eltervezem, de próbálom minimalizálni ezeket.

Én mára alias 7. szakaszra bekockáztattam Gaviria vs Ewant 1.84-ért.
A kolumbiai azért bizonyítja eddig, hogy nem véletlenül tartják az egyik legtehetségesebb fiatal sprinternek, Ewan viszont nem igazán győzött meg, mindig volt vele valami gikszer, hol a lába csúszott ki a pedálból a végén, hol nem tudni miért nem sprintelt.
Jó lenne nem ma kapna pont fényt:-)

Két dolog miatt nem írtam erről a hajráról eddig:
- Eléggé érdekes lesz a befutó.
- Nagyon bizonytalan, hogy melyik csapat mennyire lesz motivált és friss.

A befutó ugye Alberobellóban lesz, ami nem egy nagy város. Megpróbálták egy főbb útra vinni a hajrát, ami még szép is, így esett a választás Indipendenzára. Ez egy nem túl széles út (sőt kicsit szűk is), klasszikus vonatok nem hiszem, hogy két 2-3 elfér egymás mellett. Amiből az következik, hogy nagyon jó felvezetés kell majd. A befutó vége kicsit emelkedni fog, 500 méterrel a vége előtt pedig lesz egy nagy kanyar. Én simán el tudok itt képzelni egy nagy bukást, hasonlóan anno a Lengyel körhöz, ahol szinte mindenki borult a hajrá előtt. Sokkal inkább fekszik ez az etap a szökevényeknek, mert holnap Peschiciben azért lehetnek izgalmak a dombosabb befutónál.
A másik érdekes dolog, hogy megint térköves hajrá lesz, ha jól láttam. Ez is bukásra adhat okot. Ami hátrány lehet itt Gavíriának, hogy szinte már mindenki az ő kerekére akarja tenni majd a bringát, mert tudják, hogy neki van a legerősebb vonata. Eddig ez az ember Greipel vagy Ewan volt. A másik dolog, hogy ahogy írtad Firga, tényleg csak szerencsétlen volt eddig Ewan. Gyorsasága látszólag megvan, forma is jó, de nem jött ki a lépés. A kolumbiai nyert kettőt, kérdés mennyire kényelmesedett el. Ráadásul a csapatának végig védeni kell majd a trikót, így az is lehet, hogy a végére nem marad embere Gavíriának, mert ő ugye nem dolgozhat a szökevények üldözésében, Jungels szintén nem, így maradnak heten a csapatból.
Ewanéknél viszont mindenki a kis ausztrálnak dolgozik. Amiben nagyon erős Ewan, az a robbanékonyság, ha okosan helyezkedik és nem nyit hosszút, be tud darálni mindenkit, mert a gyorsulása neki a legjobb. Végsebességben pályás múltja miatt simán Gavíria, csak neki nagyon jó felvezetés kell. Ha ezt nem kapja meg, akkor bajban lehet (lásd Greipel győzelme).

Sok sikert kívánok a tipphez, de én 2.00 alatt nem látok értéket ebben a párosításban, mert mindkettőben ott az opció, hogy nyerhet. Az egyik meglepetésember szerintem megint Mareczko lehet, aki még nagyon fiatal, viszont majdnem verte az ötödiken Gavíriát. 3.75 van a dobogójára, talán egy kis aprót megér, de ezen a szakaszon lehet nem érdemes kockáztatni. A másik Stuyven lehet. Bombaformában van, ez látszik rajta. Nizzolo ugye közelében nincs a csúcsformának, sérült is volt sokáig, ezért enged el sok hajrát. Kisebb dombok még nem az ő világa ennyi felkészülés után, szóval lehet átadja majd ezt a sprintet is Stuyvennek. Neki nincs meg az a végsebessége a végén, hogy nyerjen, de a térkő kedvezhet neki és az hogy emelkedik az út.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 12, 2017, 11:21:30
Sok sikert kívánok a tipphez, de én 2.00 alatt nem látok értéket ebben a párosításban, mert mindkettőben ott az opció, hogy nyerhet.

igazad lett  :bash: Hát mikor nyerne szakaszt Ewan, persze hogy most mikor ellene teszek

Sajnálom, nem kellett volna sok a győzelemhez (2 méterrel tovább tart a befutó, nyert volna a kolumbiai, de nagyon be volt zárva 150-el a vége előtt és ez lassította). Kockázatos szakasz volt ez, én jobbnak láttam kihagyni.

Bob Jungels

Giro kapcsán már tavaly is felmerült a neve, ekkor robbant be leginkább a kerékpáros/sportfogadói közvéleménybe. Én 20-21 évesen fedeztem fel a srácot (idén lesz 25), amikor az ifjúsági időfutam EB-n, 19 évesen 2. lett. Három évvel idősebbek ellen ment, másfél percet vert például a két évvel idősebb Tom Dumoulinre (aki azóta az egyik legjobb ezen a téren a mezőnyben). Utána próbálták átformálni a stílusát, ennek eredménye volt, hogy 20 évesen Paris-Roubaix-t nyert az ifik között. A második Yves Lampaertre (aki azóta pavés versenyt nyert, felnőtt Roubaix-n is volt top10-ben) két percet vert. Utána indult a baby-Girón is, ahol 2 percet vert Fabio Arura...

Utána profinak állt, első évében a Trekben luxemburgi bajnok, plusz nyert egy olasz egynapost is, olyan mezőnyben, ahol Contador, Aru vagy épp Pellizotti indult. Utána jött a kötelező visszaesés éve, amikor keresték a megfelelő versenyeket számára, de időfutamban itt is megmutatkozott a tehetsége. Aztán jött a következő két év, ami az ismertséget hozta meg számára. A csapatváltás jót tett neki, mert a Quick-Stepben megkapta a kapitányi szerepet egy nagy körversenyen (erre a Trekben nem lett volna esélye). Rögtön hatodik lett a Girón, mindezt úgy, hogy előtte nem versenyzett keveset. Idén sokkal okosabban volt felépítve a szezonja. Szép fokozatosan került formában, szerintem a Giróra lett csúcsformában.

Érdemes lesz rá figyelni, mert a két időfutam révén, akár még dobogóra is állhat. Legjobb fiatal versenyző trikóra is esélyes (3.50), szóval én sokat várok tőle. Egy probléma, hogy csak két segítője van. Ez nagy hátrány a meredek emelkedőkön.

Amiben nagyon erős, az a tempó menés. Fléche Wallone-on is majdnem hazaért. Szinte képes egymaga szétszakítani egy sort, ez látható volt a Girón is (Gavíria szinte miatta nyert hajrát). Ő a tökéletes ötvözete, Tony Martin, Fabian Cancellara és egy jobb hegyimenőnek. Tud pavés részeken is menni, a nagyobb testalkata miatt (189 cm), ugyanakkor eléggé vékony, hogy hegyimenő legyen (72 kg). Véleményem szerint ő lehet a jövő egyik tökéletes kerékpáros prototípusa. Oldalszélben nem lehet őt leszakítani, nem úgy mint Quintanát vagy a többi összetett menőt, pavés részeken szintén nem jön zavarba, szökésekben mivel nagyobb darab a síkon is jól megy, így gyakorlatilag bármilyen terepen jó lehet. A lejtmenetekben bevállalós, hatalmas tempóra képes, van mikor itt is szökni szokott.

Két hátránya van: egyelőre hosszabb emelkedőkön még nem tartozik az élmezőnybe, de ez tanulható. Az elmúlt években is sokat fejlődött ebben. A másik a csapata. A Quick-Stepnél hagyomány, hogy a klasszikus egynaposokra készülnek, erre meg is van a csapatuk. Viszont hegyi segítők alig vannak. Ha ebben fejlődni tudna a csapat (elvileg már dolgoznak ezen), akkor Jungels 1-2 éven belül komoly tényező lesz egy GT-n. Először Vuelta és Giro, később pedig Tour de France. Véleményem szerint fog ő még nyerni nagy körversenyt.

Idei tippjeim rá:
Giro top 10   1.50-1.80 körül.
Giro top 3     6.00-10.00 körül
Giro legjobb fiatal   3.50 körül

Lehet most a gyengébb csapata miatt nem lesz benne annyi átütő erő (tavaly azért Brambilla sokat segített neki), de én azért így is jó teljesítményre számítok tőle.

Szintén jó szereplést várok tőle az időfutam VB-n. Ha nem hajtják őt ki, akkor simán dobogós lehet. Akkor se essünk kétségbe, ha valami miatt nem szerepelne jól. Óriási tehetség és biztos vagyok benne, hogy ilyen tökéletesen felépített karrierrel ezt igazolni is fogja.

Nagyon szép tipp volt! Nem semmi, nekem az 1.20-as tippek is nehezen jönnek. Emelem a kalapom!  :great:


#221 május 17, 2017, 00:56:26, firgabácsi
Tényleg az volt, mármint szép tipp  :) Én voltam olyan hülye, hogy nem top3-ba tettem Thomast hanem 20x-ért szakaszgyőztesnek, hogy hátha Dumoulinnel történik valami. Nem történt :laugh:
Holnap vagyis ma majdnem biztosan szökés lesz, legalábbis szerintem. Senkinek sem lesz túlzottan érdekében az ITT után szaggatni az istrángot ha elmegy szökésbe 5-6 ember akik már nem zavarnak be összetettben. Visconti, Conti, Rui Costa, Diego Rosa. Őket tudom nagyjából elképzelni ha megnézem a holnapi szakasz szintrajzát, másrészt azt, hogy ki lehet az akit a mezőny el is enged, harmadrészt hogy ki van olyan formában most hogy egy ilyen szökést végig is vigyen.
Én Contit bepróbálom, hátha ma kijön neki a lépés. Egy szakaszt könnyen lehet megnyert volna már ha nem esik el, kérdés a mait olyan szakasznak tartja-e amin próbálkozni akar és el tud-e menni a megfelelő emberekkel ( ez ugye mindig kérdés szökésnél ). 20x fölötti az odds rá, a top3 meg 5x
A többieket akiket írtam szintén bepróbálom egy kis apróval.
Nem tudom az UAE Contit vagy Costát akarja majd harcba dobni ezen a szakaszon, de valamelyik tuti menni fog a szökéssel.

Jó meglátás Firga.  :ok:  Én is valami hasonlóban gondolkoztam. Ez a szakasz abszolút lutri, pláne időfutam után. H2H fogadásokat el is kell felejteni, mert nem sok érték van bennük, itt bármi megtörténhet. Szerintem az összetettre esélyes csapatok versenyzői a főnökért fognak dolgozni.
Olyan valaki kéne erre a szakaszra, aki:
- Önmagához képest gyengén ment a kronón
- Jól bírja a hosszú, olykor eléggé meredek emelkedőket
- Technikás lejtmenetekben jó, nem fél a nagy tempótól
- Nincsen a csapatában egy vezér, akire figyelni kell

Kik ők?
Giulio Ciccone (101.00  dobogó: 26.00): Nyert ő szakaszt a tavalyi Girón, idén eddig jóformán semmit se csinált, szerintem ő erre a szakaszra készült. Blockhauson nem ment rosszul, tehát a formával annyira probléma nem lehet, nála szerintem tényleg az van, hogy egy nagy dobásra tartogatja magát. Bardiani abszolút a szökésre van kitalálva, ráadásul Cicconét az ilyen etapok miatt hozták.
Patrick Konrad (41.00  dobogó: 11.00): Nincs igazi összetett menője a Borának, szökésekkel próbálkoztak eddig. Konrad kis hegyimenő, aki azért ért el idén szép eredményeket (7. hely baszk kör). Nála az lehet, hogy többre számítottak tőle, az első hét túl sok volt neki, így most már rá fog menni a szakaszokra.
Oroszok: Foliforov (67.00  dobogó: 16.00) és Firsanov (101.00   dobogó: 26.00). Valamelyikük szerintem biztosan benne lesz egy szökésben. Foliforovban lehet a nagyobb érték, ő a Tour of the Alps körversenyen is hegyi trikót nyert, ott is sokat volt szökésben. Időfutamot mindketten elengedték, de azért a Blockhauson nem szakadtak le annyira.
Firsanov jobb az emelkedőkön, Foliforov lejtmenetben. A Gazpromnak nincsenek vérmes reményei, hogy majd összetett top10 stb. Ők egy szakaszért jöttek. Ez lehet az.

Aki még nekem gyanús az Fraile, jól ment a kronón, ami nem túl gyakori, szóval lehet ő is próbálkozni fog.

#223 május 17, 2017, 09:58:27, firgabácsi
A két orosz jó ötletnek tűnik, én azt hittem Foliforov hamarabb megpróbálja valamelyik szakaszon vagy hogy ennél sokkal jobb cronót megy majd. Egyik sem, viszont aligha nyaralni jöttek a Giróra, szóval előbb-utóbb egy szökésben benne lesznek, lehet hogy tényleg ma, ideális lenne ITT után nekik.
Meglátjuk, én egyébként nagyon szeretem az ilyen szakaszokat mint a mai, nézni is, meg tippelgetni is rá. Mondhatni igazi kihívás :-)

Diego Rosán én is sokat gondolkoztam, mert ez szinte ideális etap lenne számára. Nem hegyi befutó, vége lejtő, pont jó is, csak nem tudom, hogy a Sky mire készül. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ők még nem adták fel a Girót. Lehet ezért nem is engedik majd el Rosát szökésben, pedig nagy érték lenne benne.

Thomas ugye két percet hozott a kronón Quintanán. Ha jól emlékszem a sík részen 30-35 mp volt közöttük. Ez csak azért is érdekes, mert az utolsó kronón 3x olyan hosszú táv lesz, amin másfél percet hozhat a brit. Egyedüli probléma neki Dumoulin lehet. Köztük az utolsó időfutammal együtt lesz vagy 6-7 percet. Annyit hegyen nagyon nehezen fog ledolgozni Thomas, pedig jobb hegyimenő Dumoulinnél. Thomas jól megy és szerintem nagyon erős. Ha nem lenne ekkora hátránya Dumoulinnel szemben, akkor simán mondanék egy dobogót, de ott van még Nibali és Pinot is az első háromra. Nekem az az érdekes a Sky-al kapcsolatban, hogy Landa nem adta fel. Eléggé rossz bőrben volt, de végigment. Szerintem ő lesz az, aki meg fogja rogyasztani a mezőnyt. Bajban lesz ez által a Movistar is, mert Rosa és Landa sokkal minőségibb hegyeken, mint Anacona például.

Aki még érdekes lehet majd, az Jungels. Tegnap látszódott, hogy ő sík részen lesz borzalmasan erős. Ő Quintanának főleg lejtmenetes TT-n (abban az egyik legjobb a luxemburgi), simán adhat két percet, illetve nagy verseny lesz közte és Dumoulin között. 1.90-es szorzóját top10-re azért nem értem, mert Amador előbb vagy utóbb, de el fog fáradni (Quintanának kell a segítség), top10-en kívül pedig Thomas és Yates jelenthet rá veszélyt. Utóbbi annyira nem is, mert sok az a három perc. Kronóval együtt lesz az 6-7 is. Annyit nem hoz rajta Yates a hegyeken.

Jó kis Giro lesz ez, Quintanának innentől szinte minden komolyabb hegyi befutós szakaszon támadnia kell, míg a lejtmenetes részeknél Nibali, Jungels akciózhat. És akkor még olyan faktorról nem is beszéltünk, mint Nibali, Kruijswijk utolsó hete, amiben a legjobbak a mezőnyben. Mindenki leírta a hollandot, de szerintem ő az utolsó héten komolyan oda fogja magát tenni. Nibali szintén.