Xavi lesz a Barca következő edzője?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Xavi lesz a Barca következő edzője?

Igen
8 (50%)
Nem
8 (50%)

Összes szavazó: 15

október 27, 2021, 08:01:27, SPF Előzetes
Szavazz és írd le a véleményed!

Xavi, az FC Barcelona korábbi legendás irányító középpályása már kétszer is elutasította a katalán futballklub ajánlatát, hogy legyen korábbi csapatának a vezetőedzője – írta az MTI még júniusban.

Fogadási kínálat az Unibetnél:

• Xavi Hernandez 2.50
• Andrea Pirlo 4.00
• Roberto Martinez 6.00
• Erik Ten Hag 10.00

Koeman megy, a szemöldökök királya jön?


Szerintem Martinez vagy valami középszerű vagy most épp szabadon lévő jó edző. Xavi valószínűleg nem jó edző attól még, hogy játékos volt, és a Barca most edzőtemető lesz. Koemannak sokat kéne fizetni, ha kirúgnák, sokkal jobb úgysem lesz a csapat mással.

Pirlo-t annyira nem tudom elképzelni Barca edzőként :-X

Semmi értelme nagy pénzt megmozgatva valami TOP edzőt hozni; inkább húzzák össze a nadrágszíjat; legyen Xavi.

Egyetértek Latzkával, Pirlo amúgy is túl fiatal, (még) nem jó edző. Xavit nem tudom, de nem valószínű, hogy jól jönne ki belőle.

Azt hiszem erre a kérdésre @Pozzato tudna a legjobban válaszolni, ő nagyon benne van a klub hátterében is, én beérem a felszínes tudással sajnos :D Érdekes opciónak tartom Erik Ten Hagot, aki elég jól passzolna a hollandos, utánpótlásos, letámadásos vonalba, plusz neki kihívás lenne a szarból várat feladat is. De amíg deficit van a klubnál, nehéz agyalni bármin is.

Ha egy focimanager játék lenne, akkor Marcelo Gallardo lenne, aki rommányerné magát, de az ilyen délamcsiből jövők az esetek jelentős többségében úgy buknak el, mint a szél a valóságban. Példák Menotti vagy épp Martino.

En meg Klopprol olvastam hogy a Barca szeretne  2024 utan.   ;D   de van egy kepem is

Hallod @sunik29 én meg a Múró ovastam hogy ez az új logójuk ;D



Gyakorlatilag egy ificsapat ez a Barca, nem tudom, miért nem hozzák fel azt az edzőt, vagy edzőket, akik az utánpótlásban dolgoztak velük. Ők ismerik őket a legjobban. Lenne valami kapcsolat edző és játékos között. Meg eleve csak tudnak valamit azok az edzők, ha kinevelték őket, mert még jó, hogy a Barcába ott vannak, de egy-két meccs után ott vannak a válogatottban is. Mingueza, Araujó is 22 éves, ahogy nézem, meg van 10 ilyen 17-20 év közötti spíler. Meg eleve neki nem kéne sokat fizetni, ha valakit az utánpótlásból felhoznának, hisz eleve szerződése van a klubbal, márpedig a Barcának, ha valamiből nincs sok, az a rúgott gól és a pénz. Nem is tudom, melyik a fájóbb, persze a kettő erősen összefügg.

Mert ez a Barcelona. Racionális döntést ne várjunk, rövid távú, anyagiak motiválta döntések vannak. Xavi edzői pályafutása egy nagy buktával kezdődik majd, ki tudja, lesz-e ezután még a Barca trénere. Pont most kellett elvállalnia neki is. Az elnök talán majd rákenheti a felelősséget, ahogy anno az akkori elnök trollokat bérelt, hogy gyalázzák Messit. Itt nem edzőprobléma van, ennél sokkal súlyosabbak a problémák.

Xavinak ezt el kellett vállalnia, létező legrosszabb döntés született, de valamit mutatni akart Laporta. Ő egy politikus, nem klasszikus klubelnök, neki a saját imidzse a legfontosabb, ebbe a döntési helyzetben pedig Xavi tűnt a legjobb megoldásnak. Fontos kiemelni: klubnak szinte semmi pénze nincsen, még Koeman elküldését is alig tudják kigazdálkodni. A holland pontosan azért nem mondott le, mert különben egy jelentős összegtől esne el. Nem hittem volna, hogy az egykori legenda ilyen gerinctelen szar, de ez van.

Xavi magát szivatta ezzel, de ahogy írtam, muszáj volt neki ezt megtennie (különben jött volna a népharag, ráadásul Laportának vannak olyan kapcsolatai, ami alapján elintézte volna, ha most nem, akkor sosem leszel Barcelona edző...). Tavaly visszautasította a csapatot, mert nem akart "tűzoltó" lenni, most mégis az lesz. Sokkal nehezebb a helyzet, mint tavaly volt, ráadásul rögtön győzelmi kényszerbe kerül. Neki az araboknál is időbe került, míg elmagyarázta, mit is akar látni a pályán. Ehhez másfél évre volt szükség, most már egészen pofás az Al-Sadd.

Sem Pirlo, sem Xavi, de még Conte vagy Tuchel sem lett volna megoldás. Utóbbi kettő azért, mert sok pénzt kér, másfelől Conte inkább a rutinos focistákból rakja össze a kezdőt, nem a fiatalokat építi be. Ahogyan 2002-ben a Louis van Gaal konfliktus után, úgy most is egy igazi "tűzoltó" kellett volna. Akkor Radomir Antic vállalta a szerepet - ismerte a spanyol közeget, bajnok volt a Ticóval, megvolt a szláv-vonal, onnan érkezett Penev vagy Pantic a fővárosiakhoz, akik miatt nyertek -, sikerült neki a szezonból kihoznia a maximumot, amire aztán a későbbiekben épülhetett a következő nagy Barcelona.

Nem hinném, hogy Xavival szemben lesz 1-2 év türelem, mert szüksége lenne ennyire. Eredmények kellenek, mert a szponzori szerződések lejárnak, klub komoly likvidítási problémával küzd, új szponzorokra lenne szükség, ehhez viszont győzelmekre és látványos játékra van szükség. El kell hitetni, hogy Messi után is van potenciál a keretben. Ez az, ami szerintem nem fog sikerülni. Megmondom őszintén, én két jelenleg elérhető emberben gondolkodtam volna (mert ugye pénz az nincsen...): Paco López vagy Roberto Di Matteo.

Előbbi a spanyol-vonal miatt, fekszik neki a Barcelona stílusa, gyenge Levantéval is voltak "szép" eredményei. Erre az évre tökéletes lett volna 3-6. hely környékére talán odaértek volna vele is. Ő fiatalokat is képes beépíteni, nem probléma, ha kikapnak, nincsen akkora nyomás. Roberto Di Matteo igaz, hogy nem spanyol, nincsen LaLiga tapasztala sem, viszont az egyik legjobb "interim coach". Igaz, hogy öt éve nem vállalt munkát (hiába keresték őt meg, érdekes...), de szerintem egy Barcelonára nehéz nemet mondani, mármint nem a csapatra, hanem a kihívásra. A másik ilyen lehetőség - igaz, hogy épp most vonult vissza -, Guus Hiddink lehetett volna.

Gallardót én nagyon kedvelem, kiváló edző, de szerintem Európába nem fog átjönni. A magyarázat egyszerű: nem hinném, hogy lesz olyan csapat, aki megadja neki azt, amit hazájában megkap; korlátlan beleszólást a csapat ügyeibe. Az utánpótlástól kezdve, átigazolásokon át, még abba is, hogy milyen szállodába menjenek az idegenbeli meccseken, mit egyenek a játékosok, kivel találkozzanak, mit közölhet le a klub a közösségi médiában. A Barcelona vezetése is ezért mondott rá nemet.

Áá faszom, megyek Messi után és PSG-s leszek, itt nem lesz trófea, amúgy is Ejfel torony volt a jelem az oviban.

*irony

Idézetet írta: TiB Dátum október 28, 2021, 15:20:53
Áá faszom, megyek Messi után és PSG-s leszek, itt nem lesz trófea, amúgy is Ejfel torony volt a jelem az oviban.

*irony

Te még nem rendelted meg?
https://store.psg.fr/en/paris-saint-germain-lionel-messi/t-14209260+a-27058074+z-906-958790968

Elfogult Barcelona drukkereknek már mindegyik variációból van!

Idézetet írta: TiB Dátum október 28, 2021, 15:20:53
Áá faszom, megyek Messi után és PSG-s leszek, itt nem lesz trófea, amúgy is Ejfel torony volt a jelem az oviban.

*irony
Gamper Kupa pipa
Katalán kupa és Maradona Kupa is összejöhet még  :ok:

Még simán lehet ebből triplázás is  ::)