Gyakori kérdések - online sportfogadás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Számos kérdés ismétlődik fórumunkon, így itt az idő, hogy elindítsunk egy olyan témát ahol megtaláljátok az alapvető dolgokat az online sportfogadással kapcsolatban.

Nagyon megköszönnénk a fórumtagjainknak is, ha besegítenének e lista kiegészítésében.  :topbet_125:

Gyakori kérdések - online sportfogadás

Kell-e adót fizetnem a külföldi irodáktól szerzett nyereményem után?
A törvény szerint ezt is jövedelemként kell elkönyvelni. Semmilyen extra utalás nincs arra, hogy a külföldi irodáknál szerzett pénz adózás szempontjából más adózási kategóriába tartozna. További információt itt találsz.

Játszhatók-e külföldi irodánál, ha Magyarországon lakom?
A jelenlegi magyar törvények csak a szerencsejáték szolgáltatók magyarországi működését tiltják (próbálják blokkolni), illetve ezen "illegális" cégek reklámozását.
A játékosok viszont saját felelősségükre igénybe vehetik külföldi szerencsejáték szervezők szolgáltatásait.

Miért blokkolják a külföldi szolgáltatókat?
A magyar állam a szerencsejáték-piacot részben monopóliumként, részben baráti körben szeretné tartani, ezért különféle törvények által próbálják meggátolni, hogy a külföldi szolgáltatók Magyarországon működhessenek.
Európa szerte már majdnem mindenhol kialakult egy elfogadható szabályozás, mely által a szolgáltatók egy adott államban engedéllyel működhetnek, adót fizetvén. Ezzel ellentétben Magyarországon ezt egyelőre nem akarják.

Hogyan tölthetem fel számlám?
Bankkártya, vagy banki átutalás által. Ezen kívül népszerű az elektronikus pénztárcák használata, mint a: Skrill, Neteller.

Biztonságban van-e a pénzem a külföldi irodáknál?
A megbízható külföldi irodáknál, mint pl. amelyeket mi is ajánlunk, nem kell attól tartanod, hogy pénzed elvesztődik. Azt viszont kimondottan javasoljuk, hogy neve nincs irodákhoz ne regisztráljatok, ne fizessetek be.

Biztonságos-e az online fizetés?
Bár sok rémtörténetről olvasni, illetve hallani, kijelenthetjük, hogy az online fizetés igenis biztonságos. Lehet merész kijelentés, de nagyobb a valószínűsége, hogy pénztárcád/telefonod lopják el előbb, mint online a ,,vagyonod". Sőt, az online világban bizonyos biztonsági intézkedéseket is végezhetsz, mint pl.: maximális napi keret használata, külön bankszámla csak az online tranzakcióknak, sms értesítés a tranzakciókról stb.
Ezen kívül itt is ajánljuk, hogy online csak olyan oldalon használd bankkártyád amely megbízhatónak tűnik.

Lekorlátozták a számlám. Miért?
Nyilván nem hét pecsétes titok, hogy a szerencsejáték szolgáltatók nem kedvelik a profi játékosokat. Vagyis hosszú távon ezeket csak szórakozás szempontjából használhatod. Ha ebből szeretnél meggazdagodni, akkor ne a hagyományos fogadóirodákat keresd, hanem olyant ahol a nyereményszorzókat más játékosok kínálják (pl. Betfair). Utóbbi cégeknél az iroda jutaléka a tét egy bizonyos része, így nekik teljesen mindegy, hogy nyereséges vagy.

Meglehet gazdagodni a sportfogadásból?
Mi mindenkinek azt javasoljuk, hogy a sportfogadást is csak szórakozásból űzze. Akár egy kínai második ligás mérkőzés is izgalmasabbá vállhat ha mondjuk fogadunk rá. Ettől eltekintve megvan rá az esély, bár minimális, hogy valaki profi sportfogadó legyen.
Nyilván az is kérdés, hogy mit jelent a ,,meggazdagodás". Ez teljesen egyénfüggő. Egy átlag fölötti jövedelem viszont már jól hangzik a legtöbb ember számára.
Az egyik legfontosabb dolog a TÜRELEM:ok:

A Sportfogadas.org miért ellenzi a fizetett tippeket, tippszolgáltatókat?
Véleményünk szerint a fizetett tipp csak egyszerűen átbaszás. Lehet ezzel vitatkozni, de mi ezt gondoljuk róla, ezért is teljesen tiltva van fórumunkon ennek a szolgáltatásnak a megemlítése is.
Ha valaki fogadni szeretne az próbálja meg kialakítani a maga rendszerét, szánjon rá annyi időt, hogy saját maga kiválassza a mérkőzéseket, s ne mástól várja a sültgalambot. Mellesleg ezért még fizetni is.
Most nem mennénk bele a részletekbe, hogy miért is átverés a fizetős tipp, illetve hogy a megvásárolt tippek nyilvánossá tétele milyen következményekkl jár.
Nálunk a tippek ingyen vannak. Ha már nem tudsz dönteni egy tipp mellett, akkor figyeld egy sikeres játékosunk menetelését, s inspirálodj tőle.