sportbettorpro naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#45 január 10, 2020, 09:23:21, sportbettorpro
Új formátumú spanyol szuperkupatorna közeledik több ezer kilométerre Ibériától. Előfordulhat, hogy nem veszik halálosan komolyan a csapatok, pihentetik egyes játékosaikat, nem hiányzik nekik a sok utazás és két mérkőzés egy amúgy sem annyira fontos kupáért.
Valencia-Real
A döntetlenben lehet érték (4.0), nemrég is döntetlent játszottak a bajnokságban egymással. Lehet, hogy a Valencia-védelem lehozza a meccset kevés gólt kapva, és ők is bármikor lőhetnek 1 gólt. A sok utazás és a kisebb tét, úgy hírlik, nem lesz sok néző sem... Szóval lehet itt kevés gól, 0-0 vagy 1-1, de az is benne van, hogy a Real simán lehozza.
Atletico-Barca
Azt mondják, itt is játszhat néhány csereember a Barcában, az Atletico motiváltabb lehet, és elégtételt vehet a bajnokságban történt vereségért. Ha sok kulcsember hiányzik a Barcából, gondjuk lehet a góllövéssel, az Atletico-védelem amúgy is nagyon erős. Talán egy gól sem lesz vagy egy gól dönt majd, a 2.5 gól alatt nyerő lehet (1.9). Valószínűleg nem lő mindkét csapat gólt (2.1), eleve kevés gól lesz, és nem fogják annyira törni magukat, ha a másik csapat vezet, pláne ha gólokkal.
Kiszámíthatatlan meccsek ezek, de élőben okosabbak lehetünk, és kifoghatunk valamit.

Eredmény: 1-3 és 2-3, a Barca az utolsó 10-20 percben kapott 2 gólt, és még egy tizit is ítélhettek volna ellene, noha korábban 3-1-re is vezethetett volna... :noway:

#46 január 24, 2020, 14:42:47, sportbettorpro
Néhány meccs a közeljövőből.
Leganes-Getafe 2.5 gólt felett 3.2
Meglepően magas oddsz a szokásos 1.8-2.0 helyett. Ennél talán még egy Atletico-meccs is alacsonyabb oddszú. MIndkét csapat mérkőzésein 46 gól született eddig 19 meccsen, valóban sokszor 2 gól alatt estek a gólok. De a Leganes az új edzővel szárnyakat kapott, a Getafe pedig jó csapat, jelenleg 7. a tabellán, két vereség után motivált lesz, ahogy az utolsó előtti helyen szerénykedő hazai csapat is. Legutóbb is voltak nagy helyzetei a Getafénak a Real ellen, de ezeket nem tudta realizálni. Viszonylag kevés gólt lő, de jó és veszélyes csapat.  :ok: (32 perc alatt, de utána nem esett gól)
Barca-Granada 3.5 gól felett 1.9 
A Barca hazai pályán nagyon gólerős mostanában, főleg gyengébb csapatok ellen, mintha ilyenkor élné ki magát a csapat az idegenbeli kudarcok után, melyekből most is kijutott a katalánoknak. Döntetlen a városi riválisnál, majd fájó kiesés a szuperkupában. Arról nem is beszélve, hogy a védelmük is bármikor összehozhat egy gólt az ellenfélnek. :noway: (1-0)
Real-Atletico szuperkupa-döntő 1-es 2.2 
A Real hónapok óta jó formában van, a Valenciát simán verte az elődöntőben, kevés gólt kap, de a támadó részleggel sincs sok probléma, remek játékosok alkotják a csapatot. A Real igazi győztes és jó kupacsapat, amit a 13 BL/BEK-címük is sejtet. :noway: (0-0)

#47 január 14, 2020, 10:56:40, sportbettorpro
La Liga gólkirály
Messi 13, Benzema 12 góllal áll az élen, utánuk no name játékosok gólokkal lemaradva. Messi heteket kihagyott, gyakrabban talált be (90 vs 130 perc). Messi csapata sokkal inkább rá épül a Reallal ellentétben. Az edzőváltás jót tehet nekik, offenzívebb lehet a játék, gólgyáros-társa, Suarez hónapokra lesérült, így még inkább Messire hárult a gólszerzés feladata, tizenegyesekkel, szabadrúgásokkal is megtámogatva. A BL-ben könnyebb ellenfelet kaptak, de ez nem döntő a kérdésben. Benzema tavaly a Real gólfelelőse volt, de azóta javult a csapat teljesítménye, sok más játékos is gólt szerezhet, a francia sosem volt igazi nagy befejezőcsatár, és rotáció is van néha. A két játékos versenyfutásából nagy valószínűséggel a sokak által GOAT-nak becézett argentin jöhet ki győztesen. Hacsak nem sérül meg, de nem szokott. Ha rosszul alakulna a helyzet, majd át lehet valamelyest fogadni Benzemára. Messi esélye 90% szerintem (1.44)
PL gólkirály
Vardy (2.0) kétségtelenül esélyes a maga 17 góljával, de sokan tülekednek mögötte. Aubameyang, Agüero, Abraham, Sterling, Salah, Mané, Rashford mind 10-14 gól között állnak. Kane hosszú időre lesérült, őt elengedhetjük. A 13 gólos Agüero (8.0) heteket kihagyott, nagyon gólerős a csapata is, ő is, de egyes csapattársai is, és inkább a BL-re koncentrálnak majd, ki tudja, mennyire rotálják majd. De ő odaérhet, a 77 percenként szerzett gól statisztikája imponáló. A 14 gólos "Obama" (13.0) csapata új edzőt kapott, akivel fejlődés is tapasztalható az ágyúsoknál, és a gólszerzésben leginkább Obamára támaszkodnak. A 14 gólos Rashford (10.0) MU-ja is harmatgyenge idén, többnyire ő lövi a tiziket, de nem hiszem, hogy ő odaérhet, nem az a tipikus gólvágó.

#48 január 18, 2020, 23:11:49, sportbettorpro
Newcastle-Chelsea 1
Szerencsém volt, az első félidőt nem is láttam, és később sem nagyon néztem a meccset. A Chelsea mindenesetre jelentős fölényben volt, de kihagyta a helyzeteket. A Newcastle amúgy is védekezésre épít, és ilyenkor esik meg néha, hogy a gyengébb csapat talál egy gólt, amikor a jobb csapat kihagyja a helyzeteit. Pontosan ez történt, nem volt igazán előzménye, de az utolsó percekben gólt rúgtak a szarkák.
Hangsúlyozom a BRM betartását továbbra is.
Fiorentina-Atalanta olasz kupa 1
A Fiorentinából kiállítottak valakit... tehát rájuk fogadtam 0-0-nál. Az Atalantának ott volt a bajnokság és a BL, nem hiányzott nekik a kupa is, addig sem voltak igazán jobbak, és a kiállítás után talán még veszélyesebb volt a hazai csapat. Néha a kiállítás feltüzeli az emberhátrányban játszó csapatot. Nyertek.
Liverpool-Everton FA-kupa 1
A Liverpool egy hibrid, félig-meddig cserecsapattal állt fel, ezért felment az oddsza, de a mérkőzésen végig jobb volt, a vége felé az egyik fiatal be is talált...
Wolverhampton-Manchester City 1
Jött egy nagyon korai City-piros, ha jól látom, 2-0-ra vezettek, 1-2-nél viszont feltámadtak a farkasok, és megnyerték a mérkőzést.

#49 január 26, 2020, 21:54:23, sportbettorpro
Manchester United-Burnley 0-2
A Burnley eufemisztikusan fogalmazva eredményorientált játékkal vezetett, a Unitednak helyzete is alig volt, nagyon keveset láttam a meccsből, de a vendégcsapat taktikája beválni látszott, és ebben a helyzetben jöhetett a 2. gól.

Wolves-Liverpool 1, X
Érett a Pool első veresége a farkasok egyenlítő gólja és szokásos feltámadása után a 2. félidő vonatkozásában, de végül a vendégcsapat nyert, fontos lépést megtéve a veretlen bajnokság felé.

Osaka-Gauff 0-2
A 15 éves amerikait esélytelenebbnek tartották (4.5), azonban nagy tehetségnek tartják, már tavaly elődöntőt játszott Wimbledonban. Osaka pedig távol van mostanában az egy évvel ezelőtti formájától. Gauff tartotta vele a lépést az elején, ezért megnyerhette az első szettet, és ha az megvan, Osaka rossz napot fogott ki, Gauff lendületet kap, akkor nagyon könnyen meglehetett a 0-2, ahogy meg is történt.

Jön a Valencia-Barca meccs nemsokára. A Barca borzasztó két meccsen van túl a frissen kinevezett edzővel, és ha ez kicsit is folytatódik a 3. meccsükön, akkor lehet keresni valója a hazai csapatnak. Sok gólra sem számítok.  :ok: (2-0!)

#50 február 02, 2020, 22:58:51, sportbettorpro
Egy még csak a jövőben bekövetkező sporteseményről írok most:
Barcelona-Levante X2 kb. 8.0
A Barca rossz, a tipp jó szerintem. Bővebben: a Barca, amióta kirúgták Valverdét, és kinevezték Setient, nagyon rosszul, eredménytelenül és kapura veszélytelenül játszik. A Granadát nagy nehezen megverte egy góllal, miután kiállították az egyik granadai játékost. A kupában sokáig hátrányban voltak az Ibiza (!) ellen. A Valencia simán megverte őket 2-0-ra. A Levante nem rossz csapat, még ha az előző 3 mérkőzésén ki is kapott. Kiszámíthatatlan, nagyon kevés döntetlent játszott eddig. Épp itt az ideje, hogy végre döntetlent játsszon, vagy akár nyerjen. Ha találnak egy gólt a valenciaiak, már azzal elcsíphetnek egy pontot ez ellen a gyengélkedő, hirtelen kapura veszélytelenné vált Barca ellen. Ha kettőt találnának, esetleg kontrákból, az könnyen a győzelmet jelentheti. A Barca összeomlására számítok, és naivitás azt hinni, hogy 3 ilyen meccs után hirtelen minden a régi lesz. A Levante-győzelem is benne van a pakliban (0-2, 1-2). Az oddsz szerintem irreális. A bukik nem vették annyira figyelembe a Barca formahanyatlását, vagy kicsit felöntöttek a garatra, mikor megadták a nyitó oddsszot, vagy a program romlott el. 12-13%-nál sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy nem a Barca nyer, kb. 30%, minimum. Ami durván 200%-os +EV legalább. A Levante egyébként ősszel 3-1-re nyert a katalánok ellen.  :noway: (2-1)
Ha pedig kijön a Real Madrid-Barca oddsz, 2.0-nál kedvezőbb 1-es már megérheti, és a Man. City ellen is egyre esélyesebbnek tűnik a továbbjutásra a Real. Szerintem már esélyesebb is, a fogadóirodák nem így gondolják. Otthon simán verheti a Cityt.

#51 január 27, 2020, 18:38:22, sportbettorpro
A Barcelona nem lesz spanyol bajnok (most kb. 2.36 lay), a Real bajnok lesz - 1.7-1.8
A Real Madrid is hullajt ugyan pontokat, és ő sem annyira meggyőző, de már most esélyesebbnek tartják. Hosszú még a vége, még kb. 15 forduló van hátra. Az új edző kinevezése és az előző, Valverde elkergetése óta meggyengült a Barca, ráadásul Suarez is sérült lesz gyakorlatilag a szezon végéig, csatárgondok körvonalazódnak. Valószínűleg nem csak az eddigi két meccsen lesz tapasztalható ez a nagy formahanyatlás, hanem még minimum néhányon, de teljesen össze is eshet a csapat a szezon végére. A Real formája viszont javul, sokkal kevesebb vereséget is szenvedett el, a motiváció is meglesz, mostanában nem nyerte sorra a bajnokságokat. Sokkal jobb esélye van most, hogy már a következő körben kiessen a BL-ben, és a bajnokságra összpontosíthasson, mint a Barcának. Ha hazai pályán legyőzi a Barcát egy hónap múlva, nagy lépést tehet előre. Szerintem minimum 70-75% (de lehet, hogy nemsokára 90% lesz), hogy a Real nyeri a bajnoki címet. Rajtuk kívül másnak szinte nincs esélye, csak a Sevillának, de neki is minimális.

#52 február 03, 2020, 18:10:42, sportbettorpro
A hónap gyakorlatilag 0%, ami jó eredmény ahhoz képest, ahogy alakult.
Vége az első nagy, ausztráliai tenisztornának.

Nadal-Thiem
Nyilván Nadal volt a mérkőzés esélyese, de Thiem megnyerte az első szettet. A másodikban hátrányba került, de ezt is megnyerte. Hasonlóan alakultak ezek a szettek, Nadal talán vezetett mindkettőben, de tie-breakben nyert Thiem. A következő szettet leadta, de a 4.-et nyerte. Jól játszott, jobban, mint Nadal, és továbbment. (Lásd a képet.) Zvereven szintén túljutott. A döntőben Djokovic ellen vezetett 2-1-re, de a szerb fordított, és újabb GS-t nyert. A nőknél meglepetésre kiesett Barty és Halep is az elődöntőben, és az esélytelenebb Kenin nyerte a döntőt Muguruzával szemben.

Tottenham-Manchester City 1
A City dominált, de egy buta kiállítás után úgy gondoltam, a Spurs átveszi az irányítást emberfölényben, és gyorsan be is fog találni, és akár 2-0-ra is nyerhet. De már a kiállítás előtt volt egy ilyen érzésem, mert a City nem tudott betalálni. Idén ez már a 6. vereségük a bajnokságban, és már most rekordnak számító 22 pont a hátrányuk... Gyorsan berámoltak kettőt a hazaiak. Ha a kiállítás előtt gyorsabb vagyok, és a Spursre fogadok, és nem veszem fel egy ideig legalább a pontos eredmény 2-0-t, sokat nyerhettem volna...

Barcelona-Levante
Szokványos meccsnek tűnt sokáig, de a Barca nem tudta megszerezni az újabb gólt 2-0 után. Jobban játszott, mint az év elején, de nem meggyőzően. Végülis csak egy góllal nyert, mert a Levante szépített, amire számítottam már akkor. Addig is voltak helyzetei, de nem tudott betalálni, és a 2. felidőt jobban megnyomta, letámadva a Barcát.

#53 február 10, 2020, 10:24:21, sportbettorpro
Tottenham-Southampton FA-kupa 1
A Southampton jól játszott, vezetett 2-1-re, azonban még csak a 75. percben jártunk, és a Spursre már 30 körüli volt az oddsz. Márpedig a Spurs sok mindenre képes, főleg hazai pályán, ezt tavaly is bizonyította például a BL-elődöntőben. Még ha ez a Spurs már nem is az a Spurs. De jó 20 perc volt még hátra, cserélt is, és egyenlítés esetén megnyomhatta a végét. Megnyomta, 3-2 lett.

Real Madrid-Sociedad és Bilbao-Barcelona Spanyol Kupa
Itt mindkét nagycsapat kiesett (3-4 és 1-0), de fogadási szempontból nehéz volt kiszámítani az eseményeket. A Real 1-4-es hátrányban is volt, de majdnem sikerült egyenlítenie a végén. Még 20 perc volt hátra 1-4-es állásnál, magas oddsz volt már a Real továbbjutására. A másik meccsen a Bilbaónak szinte helyzete sem volt, és az utolsó percekben lőtt egy gólt egy csúsztatott fejessel. Ennek nem volt előzménye. Vannak kiszámítható meglepetések, melyeket előrejelez valami, még ha az esélytelenebb is nyer. De ezt ki látta előre, hogy kapura lövésük nincs szinte, és mikor a 94. percben valahogy eljutnak a 16-os vonalába, beadják, és valaki pont becsúsztatja a hosszúba? Meccs előtt határozottan el tudtam képzelni az 1-0-t, de a Barcát most nehéz kiszámítani, élőben pedig nem nézett így ki a mérkőzés.

#54 február 26, 2020, 23:31:56, sportbettorpro
A BL-fordulóról:
A nagy párharcokon, ahol két nagyobb csapat játszik, de az esélyesebb idegenben kezd az odavágón, több esetben nagyon kevés gól lesz az első mérkőzésen. A Liverpool 0-0-ra fog játszani, amiből esetleg 1-0 lesz a javára a 80. perc után esett (Salah-)góllal Madridban, itt az Atletico rombolni fogja a játékot, de támadásban kevés lesz. Sok gólt várnak a Dortmund-PSG meccsen, de itt is óvatosak lesznek az egyébként gólerős csapatok. Ez jól fizet majd. A Valencia is védekezésre fog berendezkedni, kérdés, milyen hatékonysággal. A Chelsea-Bayern meccsen lehet, hogy nem lesz gól (17.0), a Juve is csak 1-0-ra vagy 2-0-ra nyer majd Lyonban, a Real-City jó meccs lesz sok góllal, lehet, hogy egy több gólos Real-győzelemmel. A várakozásokkal ellentétben továbbjuthat a Real, a Dortmund és a Tottenham. Néhány tipp:
Lyon-Juve 1.5 g alatt (1.9)  :ok:
Lyon-Juve 0-0 (10.0)  :noway:
Chelsea-Bayern 1.5 g alatt (5.00)  :noway:
Chelsea-Bayern 0-0 (17.0)  :noway:
Dortmund-PSG 1.5 g alatt (6.25), 2.5 alatt (2.85) :noway: (sokáig 0-0 volt, 2-1 lett)
Napoli-Barca 0-0 (15.0)  :noway:
Real-City 1 (2.5)  :noway:
Spurs-Leipzig 1 (2.6)  :noway: (0-1 lett amire gondoltam is emellett)
Atalanta-Valencia 3-0 (12.0), 4-0 (21.0)  :noway: (4-1)

#55 március 09, 2020, 08:49:21, sportbettorpro
A hónap: kb. -7%, nagyon gyenge.
Nem jött össze szinte semmi. A kiválasztás fontos.
Tipp:

A PSG továbbjut a BL-ben. (1.95)
A 2-1-es vereség az első mérkőzésen nagyon kedvező a PSG számára, az idegenben lőtt gól miatt. Otthon erős, és nagyon gólerős csapat, könnyedén nyerhet a Dortmund ellen, elég egy 1-0-s győzelem is a számára. Még ha az első mérkőzésen rosszul is játszott, és a sérülteket, eltiltottakat még nem is néztem meg. Meglepne, ha a Dortmund jutna tovább. Ez a hét tuti tippje.

Liverpool kieshet (1.80)
Ha a hétvégi mérkőzésen, negyedszerre is gyenge teljesítményt nyújt, valószínűleg nem jut majd tovább a BL-ben. Bár ez már most is valószínűbb.

A Juventusnak kötelező a továbbjutás, bár nincs könnyű helyzetben 0-1-ről. (1.90)

Man. Utd-Man. City 1 (5.25), féidő/játékidő 1 (9.50)
A City BL-meccsek között van, sűrűbb a menetrendje, ezen a városi derbin bármi megtörténhet, nemrég is nyerte a United. Ha a United jobb ezen az estén, és megszerzi a vezetést az első félidőben, azt már nem akarja kiadni a kezéből. Több góllal is nyerhet.  :ok: (2-0, az utolsó percben lőtt rickenes góllal, sajnos az 5.25-ös 1-est meg sem fogadtam)

Napoli-Inter kupa 1 (2.60), hendi, félidő/játékidő
A Napoli nyerte az első mérkőzést idegenben, az Inter feladta a kupát.

#56 április 25, 2020, 09:00:49, sportbettorpro
Koronavírus pusztít világszerte, márciusban leállt sorra minden fontosabb bajnokság határozatlan időre. Az utolsó emlékeim egy Liverpool-Atletico hosszabbításos BL-visszavágó a címvédő kiesésével, ott még volt közönség is, amikor a legtöbb helyen már nem és már hatalmas gondok voltak. Az volt az utolsó "buli". Még szurkoltak a lelátón Liverpoolban és a képernyő előtt, de már tudták, hogy ennek hamarosan vége. Aztán volt néhány zárt kapus meccs, az egyik utolsó a MU 5-0-s EL-meccse volt. Ment még egy ideig a török, ausztrál vagy magyar bajnokság, svéd barimeccsek, aztán ezek is leálltak. Azonban a fehérorosz bajnokság még most is megy, ill. Nicaragua, most Tajwan, a tádzsik és türkmén bajnokság, az esoccer is népszerűbb lett. Nagy csapás ez a sportfogadók számára. Azt mondják, akár egy évig is eltarthat a járvány, de szerintem őszre biztosan újraindul az élet.

#57 április 25, 2020, 09:04:02, sportbettorpro
A hónap -275%.
Ellenőrzés után korrigálva kb. 2%.
A koronavírus miatt csak a hónap első felében voltak "normális" meccsek. Volt ez a Leicester-meccs, ahol a 85. percben kivettem, ami hiba volt. A PSG közel járt a 3-0-hoz, de sajnos 2-nél megállt. A MU-City meccs nagyon bejött, de a sima 1-est elfelejtettem tenni. Volt egy női meccs, amit ajánlott valaki, de technikai gondok adódtak. Elkerülte a figyelmemet az a szabály, hogy a BL-ben idegenbeli gól dönt a hosszabbításban is. Ezen hibákat nélkülözve akár olyan 8-10% lehetett volna, a PSG-meccs nélkül is.
A PSG-Dortmund meccsen a sportfogadók többségével ellentétben biztos voltam a párizsiak továbbjutásában. Kedvező helyzetben voltak, jobb csapat. Sokan azt sem gondolták volna, hogy a Dortmund nem szerez gólt. Csakhogy hiába szerez majdnem mindig gólt, ez egy BL-visszavágó volt idegenben (akkor már zárt kapus volt).
Vitebsk-D. Brest 1
5.0 volt, de a vendégcsapat is gyenge volt, és a vége felé elkezdett kicsit nyomni a hazai csapat.
Néhányszor viszonylag közel jártam nagyobb winekhez, pl. 2-0 volt, és 3-0 kellett volna, de 2-1 lett.

#58 május 01, 2020, 16:01:24, sportbettorpro
A hónap kb. 20%.
Blue Whale-Bear tajwani női foci
Nagy favorit volt a hazai csapat, a vendégről nem tudtam semmit, talán újonc is volt. Korán megszerezte a vendég a vezetést a "bálnák" ellen, de utána nagyon hatékonyan hagyta ki a helyzeteit mindkét gárda. Félidőben durván 2.00 volt a 2.5 gól alatt oddsza, ami nagyon +EV-s volt, de nem tettem rá sokat sajnos, ami hiba volt, nem az egyetlen ebben az időszakban. Nem is esett több gól. Most, hogy nincsenek top meccsek, mégis sokkal jobban sikerült a hónap.


#59 június 18, 2020, 20:23:46, sportbettorpro
Nemsokára Hertha-Augsburg. Országos 1-es (kb. 1.9), DNB (1.4), a hendikep is meglehet (3.3). A Hertha óriási formában van. Két nagy győzelem (köztük egy városi derbi), majd a Lipcse elleni meccsen is vezetést szereztek, és végül ugyan iksz lett, nyerhettek volna. Az Augsburg sem olyan erős talán, mint amilyen lehetne.  :ok: (2-0)