Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kedves Fogadótársaim

Nyilvánvaló, hogy a mai nap a ,,kuka" kategória nálam. Ilyenkor érdemes egy kicsit hátra és előre is nézni, s nem árt tervezni, hogy hol, miben találunk majd érteles fogadást.

A tegnapról:
csak a végeredményt tudom győzött az United – úton/színpadon voltam a meccs alatt, ezért nem láthattam. Annyira nem vagyok fanatikus, hogy visszanézzem...ugye vége van a ligának, s azzal 2019/20-as angol bajnokságnak is. Ha esetleg Pogbáék El-meccsére készülök akkor majd előkerül a rókák elleni meccs..

A Juve meccsének második félidejére értem haza. Az volt a benyomásom, hogy a Samp ,,lefekszik"..úgyhogy a kiállítás után, még tartottam magam, viszont a 85. perc körül elengedtem a találkozót...ja, hogy CR 11-est hibázott...

Július 31-ig még jön egy Gurus elemzés tőlem, remélem, hogy egy jó befektetést tudok kínálni, az azért biztos, hogy pluszban zárok ismét, jelenleg 8/1 a havi mutató, szeretném a 9/1-et! Ez nekem FONTOS!

Augusztus 01-től egy elég különleges időszakra kell szerintem készülni!
Zár Itália és Svájc – itt még lehet, hogy sikerül jó kimenetelt fogni!
Kezd az NB2 – itt kiemelt csapataim: PMFC, Kaposvár, Szentlőrinc, Siófok, és nyilván Loki, Vasas, Győr! Már haverokkal beszéltük, hogy a Pamacs-Dorogra aug 2-án kimegyünk!
Aztán indul az NB1-is!!!
Mégis a show a nemzetközi kupákban lesz! Az egymeccses egyenes kieséses szakasz tartogat szerintem nagy buktákat fogadói szempontból – olyan NFL-es filing lesz! Jó lesz a 2019/20-as zárás. illetve a 2020/21-es selejtezők felhozatala is.

Várom az NBA-t! Teljesen matematika alapú fogadásokkal szoktam játszani élőben, erről majd akkor, ha lesz rá gyakorlati alkalom bővebben írok!

Üdv, barátsággal:
sound

Sziasztok Sportfogadók!

Két nap pihenés-infógyűjtés után, most ismét a gondolataimmal fárasztalak Benneteket! Egyszerű, de mégis jó tartalmú napunk lesz/lehet.

19:30
Parma – Atalanta
Nem éri meg meccs előtt semmire sem fogadni!


Gasperini nélkül valóban gyengén meccsel az Atalanta, és Ilicic nélkül megállt a góltermelés is. Ha kellőképpen agilisak lesznek Gomezék, persze behúzzák (1.36), de az alap játékaim: x2, 1,5 és 2,5 over értéktelen szorzón lesznek. Belenézek, de nem hiszem, hogy tudok élőben jó üzletet kötni!

20:30
Zürich-Sion
Első szándékú tipp: x2 – 1.40!


Ezt a meccset NAGYON NÉZNI KELL!
Volt ugye fertőzés a hazaiaknál, az egész első csapat két hétre leállt. Előtte igencsak harcban állt a Zürich a negyedik El-indulást érő helyért. Igen ám, de csak egy meccset halasztottak, kettőt gyakorlatilag feladtak, és a harmadik vonalbeli gárda játszott az első csapat helyett. Még a karantén lejárata után sem volt semmi sem veszve! Négy pont hátrány+egy halasztott meccs, de a St.Gallen és a Lugano ellen sem sikerült a pontszerzés, igencsak életlennek tűnt a gárda. A Sion elleni meccs az, ami a 30. fordulóban elmaradt – azaz ez a pótlás! A vendégek a Thunnal futnak versenyt azért, hogy ne kelljen osztályozót játszani a bennmaradásért. A Thun előnye három pont, de a Sion meglepő győzelmeket arat mostanság (a Thun is !), PL: Basel!, Luzern...Szóval, ha úgy van akkor simán kikap megint a Zürich!


21:45
Inter-Napoli


LSD: GURU
Az 1x már 1.30 alá csúszott..

Érdekes/értékes szerintem ez a 2. hely ügye is! A hátralévő meccsek:
37. forduló: Inter-Napoli; Parma-Atalanta; Lazio-Brescia
38. forduló: Atalanta-Inter; Napoli – Lazio


Jelenleg:
2. Inter 76 pont
3. Atalanta 75
4. Lazio 75


Ennél jobban nem tudom szemléltetni a Nerazzurri mai meccsének fontosságát!

Üdv, béke:
sound


Zürichben vezet a Sion...
Egyre érik az újabb gólt, most 1.30 a 1,5 over

Egy életem egy halálom
Inter 1,5 over az ivószünet alatt 1.61

Sziasztok!

Tegnap végül lett egy elég jó napom. Kettőt hagytam ki előtte, megére!

Parma – Atalanta 1:2

Végül nem fogadtam semmit, csak néztem a meccset, és végig úgy éreztem, hogy a Parma dominál. Gasperiniék a felezővonalig tudtak simán jönni, ott viszont az első félidőben jött a hazai letámadás, és megállt a tudomány.., szerintem ez kevés lesz az Inter ellen az utolsó fordulóban.
Külön hatalmas gratuláció Szigónak, aki eltalálta a hazai gólszerzőt!!! Az egyenlítő gól, egy szerencsés szabadrúgásból esett, s itt elengedtem a meccset...Gomez gólja már nem volt meg, ,,mentem Zürichbe.."

Zürich-Sion 0:2

Teljesen fogalmatlan, elképzelés nélküli volt a Zürich, szünetben beállt Krémer Szulejmani helyére...hááát maradjunk annyiban, hogy ügyetlen volt. Maga a meccs az nb1-es színvonalat hozta, a tudatosságot a vendégek képviselték. A szerencsétlenkedésükre jellemző, hogy ők is ziccereket bénáskodtak el...
Nagy malacom lett az élő tippel (1,5 over), mert jégkorongos, üres kapus volt az utolsó utáni percben – egy szöglethez jött fel a hazai kapus, s nem ért vissza.

Inter – Napoli 2:0

Minden az elképzelésem szerint alakult. Olyan ez az Inter, mint anno a Detroit Pistons volt – ÁLLATOK! Valószínű Conte miatt. Így ismét megállt a GURU 9/1-es hónapom volt, bőven 25% feletti hozammal.
Az élő fogadásomat Martinez inspirálta, aki a harmatos Sachez helyére állt be. Történt, hogy megindult egy kontrából az Inter négyen voltak háromra. Biraghi a bal összekötő helyén a 16-oson belül a felé robogó labdát, kapásból sután bal külsővel eltörte...és elesett, fogta a fejét. Középen hárman kísérték az akciót – persze villámgyorsan! Martinez odasandított a földön fekvőre (jó esetben átveszi és centerezi a zsugát), s abban minden benne volt = mint a véres rongyra. Jellemző, hogy a következő játékleállásnál, már jött is volna be Young Biraghi helyére, azaz Conte egy pillanatot sem vacilált 1:0-nál! De jött az ivószünet (ebben kaptam el a 1,5 overt), s utána rögtön a gól, úgyhogy 10 percet csúszott a csere.
Összegzés: NAGYON KEMÉNY CSAPAT EZ AZ INTER!

Azt gondolom, hogy a Guru kapcsán el kell gondolkodnom, lassan egy éve mindig pozitívan zárok – lehet, hogy az egyik számlámat elkülönítem arra, hogy saját gurus tippjeimet nagyobb tétekkel játsszam.

Köszönet, üdv:
sound
Hamarosan jön a mai nap!!!


Drága Fogadótársaim

Ma az utolsó előtti fordulóra kerül sor Olaszországban, és kevés a már eldöntendő kérdés. Lényeges, hogy nincsenek nézők, mert az utolsó hazai meccseken, megfigyeléseim szerint gyakorta jön az ,,1-es", akkor, ha nincs tétje a találkozónak – nézők nélkül szerintem ez kevésbé az identitás kérdése most, nem számít a szép búcsú.
Ma három találkozó mozdítja meg a gondolataimat:

19:30
Lazio-Brescia
Első szándékú tipp: 2,5 over 1.25


Kell a sasoknak a három pont a dobogó miatt! Ha győznek lőtávolon belül maradnak, s az utolsó körben Atalanta-Inter (valaki pontot, pontokat veszít), s nekik akkor csak a leeresztő Napolit kell legyőzniük. A Brescia kiesett, kapott eddig 76 gólt (pont ennyit szerzett a Lazio), azaz jó esély van nagy arányú hazai győzelemre. Immobile hármat lőtt Veronában, és robog a gólkirályi cím felé, ha ma is meglenne a három, bedöntené Higuain (36) felülmúlhatatlannak tartott rekordját!

21:45
Torino – Roma
Nincs tipp


Figyelni kell, mert a Roma egy győzelemmel El-csoportkörbe jut egyenes ágon. Gyenge szezont futnak a Bikák, de az Intert is meg tudták lepni nem oly rég (0:1-es vezetésről lett 3:1-es zakó), szóval simán lehet majd overozni, illetve jó forgatókönyv esetén (kitart a Granata x-el egy órán át), és a játék alakulásától függően jó szorzón fogható lehet a Roma.

19:30
Sampdoria – Milan
Nincs tipp


Nézni kell, nagyban befolyásolja majd a Roma eredménye (jelenleg 4 pont az előnye a fővárosiaknak). Ha botlanak a Farkasok, és behúzza a Milan a meccset, meg lehet az 5. hely, de kell anélkül is (nehogy ne legyen meg a hatodik hely). Pioli és Ibra hosszabbít, már a meccsélmény miatt is jó nézni a Milant, aki szárnyakat kapott! A szellős Samp védelem miatt lehet szerintem itt is majd overezni.

Úgy látom, hogy a holnapi napot simán kihagyom! Hajnali ötkor kelek, nyakamba veszem az országot, jó, ha este nyolcra hazaérek – ja és nincs is olyan esemény, ami ,,hozzám tartozna...".

Üdv, béke
sound

Torinóban nem tudnak leállni!
5,5 1.50 most

Sziasztok!

A tegnapi napot sikeresen benéztem...
Szerencsére ritkán esik ilyesmi, de azt befigyeltem, hogyha elérem a havi tervet, akkor baromira le tudok ereszteni.
Egy fogadótársam azt mondta: ,,ha egyszer megvan a havi tervezett profit, s kicsit fölé is megy, vedd le a különbözetet, és játssz...ajándékozd meg magad a sok fegyelmezett, kimért tipp után azzal, hogy nem gondolkozol, szórakozz vele egy kicsit, próbálkozz ezzel-azzal, amire futja.."
Nos nem sokat szórakoztam, sőt inkább elb...am..a kis plusz profitot. Nem leltem benne örömöt, sőt figyelmeztetett, hogy az alapállásom a LÚZER!
..csak kicsit tovább fejlődtem...

Holnaputántól új hónap új célok, koncentrálok arra! – Tudom, hogy hasonló táborokat (koncentráció -s), ,,nagy sikerrel" szerveztek korábban... :shockwhore_125:
Holnap viszont lehet, hogy sikerül valamit még fogni Svájcból..

Üdv, barátsággal:
sound

Kedves Fogadótársaim

Az NBA kezdődésével (pénteken este, már emberi időben lehet számtanozni), ígértem, hogy írok az NBA matekos stratégiámról.

Pár szó az elméletről, s aztán alkalom adtán gyakorlat.

Ha nincs hosszabbítás akkor normál esetben 48 perc játékidőről beszélünk. A bukik belövik mindig az adott meccs over/under határait, a középérték – ahol mindkét odds (over és under) ugyanakkora 1.86-1-90 közt mondjuk 217,5-nél (csak példaként) – alapján számolok.
Ebben az esetben 218 pont az a határ, amit ha elérnek a csapatok nyer az over, ami azt jelenti, hogy 4,5 pont kell percenként – azaz inkább öt. És itt van az a pont amikor elkezdek számolni (persze előtte informálódni érdemes, hogy mennyire underes vagy overes egy-egy csapat stb...)
1. perc – elért pontok, kihagyott dobások, kísérlet nélküli támadás (nincs dobás)
2. perc – detto
3.- detto

s így a 20. percig legalább, figyelve a középérték változását. A rendelkezésre álló infókból (és a csapatok előrre feltérképezéséből) okulva, könnyen találhatunk olyan overt, vagy undert, amin 1.35-1.60 közötti szorzón megfogható a buki. Fontosak a tendenciák (amik lehetnek egyenletesek, vagy bizonyos idősávolban egyenletesen változó), pontos felállítása, helyes olvasása feltérképezése.
Sok a lehetőség, mert lehet jó időben jól ellen fogadni, cash out-al kiszállni, majd újra beszállni – szóval szerintem egy jó móka ez! Megszívhatja az ember, ha hosszabbításba torkollik a figyelt mérkőzés, úgyhogy résen kell lenni!
Arra szoktam figyelni, hogy ne mindennap játsszam, sőt inkább kikapcsolódásnak fogom fel, amelyben semmi szakmaiság sincs (kosaraztam ifi szinten, de a sportág elméletébe nem megyek bele), ellentétben a focival, vagy például a munkával...

Összegezve: kiváló agytorna, s akkor vagy menő, ha a percenkénti infókat nem írod, hanem memorizálod – így tudsz gyorsabb lenni a bukmékernél! Heti egyszer kétszer szuper szórakozás nekem ez!

A naplóban jelzem, ha este bele akarok menni egy meccsbe, s próbálom dokumentálni is a fogadásokat. A számtant nem, csak az aktuál tippet szorzót, kiszállást, stb...

Üdv, béke:
Sound

Idézetet írta: Sound Dátum július 30, 2020, 19:54:06
Kedves Fogadótársaim

Az NBA kezdődésével (pénteken este, már emberi időben lehet számtanozni), ígértem, hogy írok az NBA matekos stratégiámról.

Pár szó az elméletről, s aztán alkalom adtán gyakorlat.

Ha nincs hosszabbítás akkor normál esetben 48 perc játékidőről beszélünk. A bukik belövik mindig az adott meccs over/under határait, a középérték – ahol mindkét odds (over és under) ugyanakkora 1.86-1-90 közt mondjuk 217,5-nél (csak példaként) – alapján számolok.
Ebben az esetben 218 pont az a határ, amit ha elérnek a csapatok nyer az over, ami azt jelenti, hogy 4,5 pont kell percenként – azaz inkább öt. És itt van az a pont amikor elkezdek számolni (persze előtte informálódni érdemes, hogy mennyire underes vagy overes egy-egy csapat stb...)
1. perc – elért pontok, kihagyott dobások, kísérlet nélküli támadás (nincs dobás)
2. perc – detto
3.- detto

s így a 20. percig legalább, figyelve a középérték változását. A rendelkezésre álló infókból (és a csapatok előrre feltérképezéséből) okulva, könnyen találhatunk olyan overt, vagy undert, amin 1.35-1.60 közötti szorzón megfogható a buki. Fontosak a tendenciák (amik lehetnek egyenletesek, vagy bizonyos idősávolban egyenletesen változó), pontos felállítása, helyes olvasása feltérképezése.
Sok a lehetőség, mert lehet jó időben jól ellen fogadni, cash out-al kiszállni, majd újra beszállni – szóval szerintem egy jó móka ez! Megszívhatja az ember, ha hosszabbításba torkollik a figyelt mérkőzés, úgyhogy résen kell lenni!
Arra szoktam figyelni, hogy ne mindennap játsszam, sőt inkább kikapcsolódásnak fogom fel, amelyben semmi szakmaiság sincs (kosaraztam ifi szinten, de a sportág elméletébe nem megyek bele), ellentétben a focival, vagy például a munkával...

Összegezve: kiváló agytorna, s akkor vagy menő, ha a percenkénti infókat nem írod, hanem memorizálod – így tudsz gyorsabb lenni a bukmékernél! Heti egyszer kétszer szuper szórakozás nekem ez!

A naplóban jelzem, ha este bele akarok menni egy meccsbe, s próbálom dokumentálni is a fogadásokat. A számtant nem, csak az aktuál tippet szorzót, kiszállást, stb...

Üdv, béke:
Sound
Hello, sztm erre nem jo a matek. Ha szoros a meccs, es odautogetes van, siman lehet 15-20 pontos utolso perc is (28 pont a legtobb, amit lattam). Ha meg nem szoros, siman jon a tarcsi, rabaszkodjak kintrol, a veget meg lepattogtatjak. Ezt nem tudod kiszamolni az elejen sztm.

Vannak megrohanós 10 pontos percek meg nullások. Igen szokott lenni utsó 2 perc 16 pont, meg 3 pont is..
Sokszor matekoztam le már. Ha nagyon mínuszos lenne ez a játék hagynám ám :)

Sziasztok

Konkrét tippekkel ma sem szolgálhatok...
Leírom a tervezett esti programom, és a gondolati hátteret, s aztán meglátom, hogy esetleg élőben lesznek – e lehetőségek.

Három svájci meccs, az utolsó előtti fordulóból:

20:30
Sion-Young Boys


Legyőzte a Sion a szétesett Zürichet, s már nincs az osztályozós helyen, de pontazonosságban van a Thun-nal. Bajnok lehet ma este a vendégcsapat, akár ettől a meccstől függetlenül, elég annyi, ha a St Gallen nem győz! Persze egy vendégsikerrel tutti a bajnoki cím. Nézni kell a mérkőzést, hiszen elvileg a berni a legjobb csapat Svájcban.

20:30
St. Gallen – Xamax


Kiesett a Neuchatel, s a hazaiaknak győzniük kell, sikerük 1.25 most.

20:30
Thun-Basel


A hazaiak már a 9. osztályozós helyen vannak, a Sion előzte őket. A Basel viszont most a legjobb focit játssza az alpesi országban – ha botlik a St. Gallen (kevés esély van rá), akkor lőtávolon belül érhet egy győzelemmel a Basel.

Valószínűleg a három találkozót szimultán követem figyelemmel, meglátjuk mi lesz!


Ha beég a svájci projekt, akkor 22:00-tól megyek a matekra az NBA-ben! Két meccsen gondolkodtam:

Wizards-Suns

A két legrosszabb mutatóval rendelkező csapat, azaz a play-off esély náluk a legkisebb. Viszont overesek! A Souns meccsein 14720 pont született, átlag 226,4, ugyanez a hazai oldalon: 235,2! Az overhatár szorzója (innen 1.90) 224 – szerintem alacsonyra lőtték – meglátjuk, azt is nézni kell, hogy majd 300 ponttal kapott többet a Wizards, mint dobott...

Portland-Memphis

A Grizzlik négy győzelemmel állnak jobban ellenfelüknél, ő számaik (meccseiken születő pontok átlaga) alapján: 226,3, míg a hazaiak: 228,8! Az 1.90-es határ 225, azaz itt reálisan lőtték be a bukik.

Azt gondolom, hogy a rájátszás szempontjából (a Trail Blazels 9., míg a Memphis 8. a nyugati főcsoportban), a portlandi meccs lesz az éles csata, míg a washingtoni inkább szórakozási lehetőség. Ezért az utóbbi találkozóra megyek rá (kiválasztás!), bízom a vendéggyőzelemben, s abban, hogy a medvék védekezésben megállítják a Portland-ot. Ha úgy állnak a számok (dobáspontatlanságok és főleg a be nem fejezett akciók), gyanítom, hogy élőben jó szorzón kapható lesz a 235 under, vagy valami ilyesmi – ez percenként 5-ös alatti pontátlagot jelent: 4,875. De lehet a fordítottja is, s akkor simán befigyelhet egy 208 körüli over!
A többit élőben!

Udv, béke:
sound

Lesz még gól Sionban!
Leikszel a Thun; győz a St. Gallen, bajnok akár lenni a Young Boys..most 0:1 a meccs, a Sionnak ez rossz, a bernieknek meg nem biztonságos...
1,5 over 1,25

Portland meccsén 240 körül lesz az over; sikerült fognom 1,27 -en 227,5 overt

Sziasztok!

Röviden a tegnapról: svájci foci pofára esés, NBA-matek simaliba.

Ma van négy darab kétesélyem, meg egy esti NBA-matekom:

18:30
Arsenal-Chelsea
Első szándékú tipp: 1x 1.77

Úgy érzem, hogy a kupa az ágyúsoké lesz. Guardiola az FA-kupa elődöntő előtt arról beszélt, hogy az Arsenal a tervezett erősítéseivel, az angol bajnokság első helyéért lesz versenyben. Osztom a gondolatait, mert a csapat egységes, Arteta egyre több rutint szerez, s ugyan lényegtelen meccseken (a bajnokságban a top 4 elérhetetlen volt idén) idegenben be-be ég az együttes, de nagy skalpokat fog: City búcsúztatása az FA-ből, Liverpool hazai legyőzése. Szerintem bealudhat esélyesként a Chelsea, a rendes játékidőt x-re képes lehozni az Arsenal.

20:00
Rákóczi-Szpari
Első szándékú tipp: x2 1.84


Kedvenc csapatom a Kaposvár, de a kiesés után a legjobbjait elveszítette Waltner, így a Nyíregy meglepi a zöld-fehéreket!

20:45
Atalanta-Inter
Első szándékú tipp: x2 1.58


Conténak nagyon kell az ezüst! Sok helyen beszéltük-írtuk már az érveket, most nem akarom duplikálni a gondolataimat.

20:45
Napoli-Lazio
Első szándékú tipp: x2 1.61


Régóta érzem, hogy a Napoli kifáradt idénre, igazán tét csak a vendégek szemára van, bármi lesz a vége bergamóban, ha itt győznek a sasok dobogósok!

21:30 – a matekozós
Oklahoma-Utah


Két play-off csapat! De mindkettő inkább underos, már ha a meccsenkénti 218,7 pont az (ebben a ligában annak számít, a Thunder átlaga!). A Jazz oldalán ugyanez: 219! A középérték jelenleg 217 – matekozom, írom, ha itt az idő!

Üdv, béke:
sound