Tour de France 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Az Ineos Tour de France kerete: Geraint Thomas, Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart, Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe és Dylan van Baarle.

Azért ez eléggé erős, de egy személy kimaradt, akivel eredetileg terveztek: Rohan Dennis.

A sztori érdekes, ugyanis kiderült: Dennis már közel a megállapodáshoz a Jumbo-Vismával, ezért inkább úgy döntött az Ineos stábja, hogy nem viszi el a francia körversenyre. Elvileg csak a szignó hiányzik a papírról (mindenki alaposan meglepődött, még a csapata is), valószínűleg így jövőre összeállhat a Roglic - van Aert - Dennis - Dumoulin - Martin sor, nem lenne rossz egy csapatkronón.

Mindeközben az UAE elvileg hivatalossá teszi az eddigi pletykákat, Almeida három évre írhat alá, míg Ackermann szerződésével kapcsolatban csak a finomítások mennek (a német pótolhatja a távozó Kristoffot).

Quick Step végleges csapatot hirdetett, amelyben ott van Mark Cavendish.

Pénteken bejelentette Lefevere, hogy Sam Bennett felépült, Cavendish kimarad a csapatból, de hétfő reggel változtattak, végleges keretben már Cavendish szerepel. Sam Bennett előtt le a kalappal: tudja, hogy év végén távozik, szinte biztos csapata van jövőre (Bora), ráadásul ő pontverseny címvédője. Mindezek ellenére azt mondta, hogy nem lenne fair, ha ilyen felkészülés után, illetve nem 100%-os állapotban indulna a francia körversenyen.

Mark Cavendish óriási esélyt kapott, kiváló formában van - top3, ami a sprintereket illeti -, ez neki egy most vagy soha lehetőség. Mindenki a Merckx-féle rekordról faggatja, de az óriási, hogy ott lehet a Tour de France-on. Ha már képzeletbeli dobogóra állna egy sprintben, zseniális lenne. A szakaszgyőzelem lenne a csoda, de nem irreális. Egyre több minden játszik a kezére:
- Boránál nagy botrány volt abból, hogy Ackermann kimaradt. Denk (sportigazgató) azt mondta, hogy azért, mert nincsen formában, de szerintem ez nem igaz. UAE már készíti neki a szerződést, míg Denk próbálja mégis a csapatnál tartani Sagant, így gondolom mindent a szlovák igényeinek rendeltek alá.
- Papíron mindössze három vele egy szinten lévő sprinter van: Caleb Ewan, Arnaud Démare és Tim Merlier. Közülük kettő ott volt a Girón is, igaz, nem fejezték be a versenyt. Démare csak a TdF-re készült.

Merlier nagyobb darab, nehézkes, nála gyorsabb Cavendish. Démare és Ewan jelentheti számára a szűk keresztmetszetet, de mind a kettőt verte már meg idén (Démare elleni "győzelme" csalóka lehet, mert a francia nem ért célba azon a versenyen). Egy próbát megér a szakaszgyőzelme, ha olyan 3.00 környékén vagy felett lesz a szorzója. Engem a belga körön nagyon meggyőzött, rendkívül erős most Cav.

Alaphilippe számára tervezték, mégsem tud élni vele?

Minden adott, hogy francia sárga trikósa legyen az első etapnak, de közbeszólhat egy holland robot? Olvasd tovább


#4 június 25, 2021, 23:01:06, firgabácsi
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 20, 2021, 10:53:39
Az Ineos Tour de France kerete: Geraint Thomas, Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart, Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe és Dylan van Baarle.

Azért ez eléggé erős, de egy személy kimaradt, akivel eredetileg terveztek: Rohan Dennis.

A sztori érdekes, ugyanis kiderült: Dennis már közel a megállapodáshoz a Jumbo-Vismával, ezért inkább úgy döntött az Ineos stábja, hogy nem viszi el a francia körversenyre. Elvileg csak a szignó hiányzik a papírról (mindenki alaposan meglepődött, még a csapata is), valószínűleg így jövőre összeállhat a Roglic - van Aert - Dennis - Dumoulin - Martin sor, nem lenne rossz egy csapatkronón.

Mindeközben az UAE elvileg hivatalossá teszi az eddigi pletykákat, Almeida három évre írhat alá, míg Ackermann szerződésével kapcsolatban csak a finomítások mennek (a német pótolhatja a távozó Kristoffot).

Pont az Ineoson gondolkodtam  ::) Hogy vajon hogy is lesz ez? Ez egy brutálisan erős sor, számomra legalábbis.  Kíváncsi vagyok mennyire komoly hogy Thomas a kapitány persze nyilván ha nagyon nem megy váltanak Porte-ra vagy Carapazra, de milyen állapotban lehet vajon Thomas alapból?
Igazából ezt nem fogják elárulni, de abból indulok ki amilyen az Ineos volt a Girón, azaz pokoli erős. Itt sem nagyon várok mást. Ilyen irammenőkkel mint Castroviejo, Kwiat, hegyekben pedig ott van nekik T.G. Hart, Carapaz.
Ha az lesz mint a Giro, hogy előzetesen altatás, Bernal így-úgy, nincs is jó állapotban, aztán mégis, akkor Thomas megnyerheti az összetettet, hiába mondom én (is), hogy Pogacarnak áll.
Azon gondolkodtam még, böngészve a szakaszgyőztesekre adott oddsszokat, hogy nem sok Thomasra ez a 4.60? Már hogy nyer legalább egy szakaszt.
Abból indulnak ki nyilván hogy az ITT-ket elviszi  Roglic, Pogacar vagy éppen Porte előle ( bár nincs Ganna és mostanában igazán ő az aki kiemelkedik ITT-n ), hegyekben meg nyer más, de nem olyan biztos az, ha tényleg nagy formában lesz simán nyerhet egy hegyi etapot. Ahhoz képest ez egy jó odds, max elmegy mint a szél :D
A Cavendish info nagyon érdekes, úgy szimpla kerékpárszurkolói mint fogadási szempontból.

Az Ineos fura helyzetben van, mert papíron Geraint Thomas a kapitány, utána elvileg Geoghegan Hart következne, de érdemes megnézni mit mondott Porte: először Carapazt említette, mint aki GC-leader lehet. Véleményem hasonló, szerintem Carapaz a legerősebb ebből a keretből, de ugye ott a kronó... Abban meg Thomas a jobb, illetve Porte.

Az biztos, hogy Thomas bukott a felkészülés során, mondjuk azóta eltelt 2-3 hét, de mindössze egy felkészülési versenyt tudott nyerni. Porte mindig ott volt mellette, sok esetben jobb volt Thomasnál. Carapaz teljesen más felkészülést csinált, megnyerte a svájci körversenyt. Az időfutamon nagyot sokat dolgoztak vele kapcsolatban, sokkal jobbnak érzem, mint pár évvel ezelőtt. Egy 25-30 km-es kronón 40-50 mp a differencia közte és a szlovénok között, ha ők nyélen mennek. Ebben viszont ott a veszély, hogy Carapaz akkor a hegyekben visszüthet nekik. Azt mondom, Carapaz 1-1,5 perc hátrányból indul, így az Ineosnál lehet egy olyan megoldás: Porte és Thomas teszi a kereket a szlovénokra, míg Carapaz támadja őket. Ez a vonat rendkívül erős, teljesen egyetértek @firgabácsi , nem gondolom, hogy bárki jobbat tudna összeállítani a saját csapatából.

Bennem egyetlen dolog maradt meg az elmúlt évekből: Thomas az igazán komoly emelkedőkön, még sosem bizonyított a harmadik héten. Most két olyan szakasz lesz a harmadik héten, ami nem feltétlenül az ő terepe. Roglic is többször morzsolódott le az utolsó etapokon. Ebből a mezőnyből Carapaz, Pogacar, Urán és Buchmann azok, akik jók az utolsó héten. Buchmannról semmi hír, hogy ennyi balszerencse és bukás után hogy van (az biztos, hogy Bernal mellett egyedül ő maradt a Montalcióban a Strade Bianche-szerű etapon). Urán elvileg jó állapotban van, szerintem ő maga sem tudja, mikor ment ennyire jó felkészülést közvetlen egy háromhetes előtt.

Nem tudom, mennyire reális a Thomas szorzó, mert Bernal-altatás esetén simán van benne érték, ha tényleg nincsen top formában, akkor meg általában 10. szakasz környékén utazik is haza. Én amiben értéket látok, López szakaszgyőzelem (megint jönnek a 2000 méter feletti emelkedők... 3.50 ajándék lehet), illetve Quintana szakaszgyőzelem. Utóbbira elvileg nem lehet fogadni (azt majd az adott etapokon), de ez érdekes lehet: ,,Ne lepődjetek meg, ha a verseny elején már jelentős, 10-20 perces hátrányom lesz. Most sokkal jobban érdekel egy-két szakasz, mint az összetett."

A Cavendish-sztori kapcsán meg annyi pluszban, hogy elvileg Bennett mindenhol elásta magát... Hazudozott a Quick Stepnél, hogy milyen állapotban van, utána hazudozott a Boránál is, hogy biztosan vissza fog menni, ha megadják a pénzt, mire kiderült, hogy az Ineos nagyon komoly ajánlatára vár (ami elvileg meg is érkezett).


Van Aerttal mi a helyzet? Nincs teljesen rendben még azt olvastam, volt egy műtétje a lehető legrosszabbkor ami kettévágta a felkészülést a Tourra és saját elmondása szerint sincs még olyan állapotban mint kellene. azt mondta pár szakasz kell hogy utolérje magát.
Colbrellivel van párban H2H aki viszont nagyon jó formában van, persze Van Aert ellen tenni, hát nem tudom, akkor jöhetne ha tényleg nem kockáztat még ezen az első szakaszon és tartalékolja az erejét.
"Az első szakaszok nagyon kemény sprintek lesznek, ahol mindenki a határon megy majd. Ilyenekre nem lehet edzésen készülni. Kár érte, de így kicsit másképp tekintek ezekre a szakaszokra, mint amúgy tenném. Lehet, hogy az első hetet inkább arra kell majd használnom, hogy jobb formába kerüljek és nem az eredményeket néznem. Ez nem lesz egyszerű."

Hát, így első blikkre ami nekem lejött, Roglic és Pogacar is pokoli erősek. Pogacar láthatóan könnyen kontrollálta a dolgokat a végén, nekem olyan érzésem volt, hogy simán el tudna menni akár Alaphilippe után is ha kellene, de nem kellett, a végén sem sprintelt jobban mint amennyire feltétlenül kellett. Nyilván nem volt cél azonnal villogni.
Haig akitől többen is jó szereplést vártunk szintén meggyőző volt. Mondhatni semmi meglepetés nem történt igazából. Ami miatt az egész első szakasz mégis rossz emléket hagy maga mögött az megint egy néző felelőtlensége/figyelmetlensége. Csúnya tömegbukás lett az eredménye.

Idézetet írta: curpy82 Dátum június 26, 2021, 09:45:38
Lesz tippjáték @Pozzato ?

Nekem most erre sajnos nincsen időm, de ha úgy érzitek, nyugodtan mehet egy játék (örülnék is neki). Nem vállalnám el úgy, hogy a szakaszok háromnegyedét biztosan nem tudom számolni.

Azért jó nagy kamus versenyzőink vannak: Quintana nyilatkozta, majd kapok 10-20 percet az elején, utána meg ott van az élmezőnyben. Wout van Aert dettó, de volt még valaki, aki hasonlót nyilatkozott (Nibali, Mollema vagy Chaves?).  ;D Szélhámosok, mint Bernal.  ;D

Nekem tetszett azért az első szakasz (bukásokat leszámítva), mondjuk mindössze az utolsó 30 km-re volt időm, azt is megosztott figyelemmel. Alaphilippe bitang erős, látszott a végén van der Poel-on, hogy benne sem volt több (hulla fáradtan támaszkodott a bringára). Gaudu és Kelderman nagyon szépen jöttek, ahogyan az EF-kontingens is, Urán tényleg jó állapotban van.

Guillaume Martin, Miguel Ángel López és Richie Porte számára szerintem ennyi az összetett, ez a 2-3 perc sok (nekem gyanús, hogy ezt nem a bukásban szedték össze). Simon Yatesről tudtuk, hogy szakaszokért jött, szerintem Valverde is arra készül (egy szakaszgyőzelem), mert instant kapott öt percet. Én nem láttam, hogy a bukásban benne lett volna.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 26, 2021, 17:30:12
Hát, így első blikkre ami nekem lejött, Roglic és Pogacar is pokoli erősek. Pogacar láthatóan könnyen kontrollálta a dolgokat a végén, nekem olyan érzésem volt, hogy simán el tudna menni akár Alaphilippe után is ha kellene, de nem kellett, a végén sem sprintelt jobban mint amennyire feltétlenül kellett. Nyilván nem volt cél azonnal villogni.

Igen-igen, két szlovénban volt erő, Pogacar szinte végig csak tette a kereket, figyelte honfitársát, ha jól láttam egy centit se ment. Azért ehhez is mennyi kontroll kell, hogy 22 évesen így versenyezzél.  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 26, 2021, 17:32:33
Igen-igen, két szlovénban volt erő, Pogacar szinte végig csak tette a kereket, figyelte honfitársát, ha jól láttam egy centit se ment. Azért ehhez is mennyi kontroll kell, hogy 22 évesen így versenyezzél.  :ok:

Borzasztó erősnek láttam Pogacart, többször megnyomta kicsit, utána szinte megállt nézelődni hogy ki hol van, kell még menni vagy nem kell  :) Durván kontrollálta az utolsó km-eket. Roglic szintén nagyon jónak tűnik.

#11 június 26, 2021, 18:30:30, Pozzato
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 26, 2021, 17:38:44
Borzasztó erősnek láttam Pogacart, többször megnyomta kicsit, utána szinte megállt nézelődni hogy ki hol van, kell még menni vagy nem kell  :) Durván kontrollálta az utolsó km-eket. Roglic szintén nagyon jónak tűnik.
Amikor van der Poel megindult a két szlovén után, majd melléjük tekert, azt gondoltam, itt a szakasz vége. Nem tudom, vele mi történt, az is csoda volt a végén, hogy a főmezőnnyel tudott maradni. A két Ineos versenyzőből nekem Carapaz kicsit csalódás, mindig a végén volt, Thomas tűnt erősebbnek, mondjuk ez kisebb emelkedő volt, messze még a vége. Az mondjuk érdekelt volna, ha van Roglic mellett valaki még pluszban, akkor mehet-e van Aert? Mert látszott, mindig a szlovént figyelte, mit kell csinálnia.


Megkövetem magam, visszanéztem, ott volt Vingegaard, egy másik jumbós, csak elsőre nem tűnt fel.


#13 június 27, 2021, 12:07:10, firgabácsi
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 26, 2021, 17:42:38
Amikor van der Poel megindult a két szlovén után, majd melléjük tekert, azt gondoltam, itt a szakasz vége. Nem tudom, vele mi történt, az is csoda volt a végén, hogy a főmezőnnyel tudott maradni. A két Ineos versenyzőből nekem Carapaz kicsit csalódás, mindig a végén volt, Thomas tűnt erősebbnek, mondjuk ez kisebb emelkedő volt, messze még a vége. Az mondjuk érdekelt volna, ha van Roglic mellett valaki még pluszban, akkor mehet-e van Aert? Mert látszott, mindig a szlovént figyelte, mit kell csinálnia.


Megkövetem magam, visszanéztem, ott volt Vingegaard, egy másik jumbós, csak elsőre nem tűnt fel.

Igen, Van Aertot egyértelműen beáldozta a Jumbo tegnap, hogy mennyit tudott volna menni ha szabad kezet kap és mennyit nem, passz, de hosszú távon a későbbi szakaszokon nem lesz rossz várhatóan. Ugye volt az operáció ami kettévágta a felkészülését, ő maga is nyilatkozta hogy nem lesz 100%-os az első héten + Rogliccsal kellett foglalkoznia + nagyon csúnyán elesett és ezek után tudott úgy menni ahogy.
Ami nagyon érdekes lesz ma, talán számomra sokkal érdekesebb mint hogy Alaphilippe vagy van der Poel mit csinál, az a két szlovén taktikája illetve hogy egymással mit kezdenek, ki megy vagy nem megy, összedolgoznak-e adott esetben.
Én azt gondolom tegnap az lejött hogy mindkettő nagyon erős, "vegyük ki" Alaphilippe-et most a mai szakaszból és vegyük úgy megnyeri ugyanúgy mint tegnap ( minden esélye megvan rá ).
Roglic én azt várom menni fog a jóváírásért ma, tegnap szerzett 4 sec-et, simán lehetett volna második is kicsit jobb helyezkedéssel. Mivel tegnap látható volt, hogy egy ilyen szakaszon a francia kivételével talán mindenkinél erősebb, miért ne menne megint? Ugyanez érvényes lehet Pogacarra is.
Ha nem megy végig szökés, benne van persze, hogy végigmegy mert vannak páran a bukottak közül akik jók lehetnek ma potenciálisan és rögtön összeszedtek tegnap egy jelentős hátrányt ( pl. Woods ), szóval ha nem megy végig mert a Quickstep meg akarja csinálni mindenképpen a duplázást a franciának, akkor szerintem ez a tipp lejöhet:

Roglic top 3 2.75 tippmix

De aki bátor annak ugyanez Pogacarra 3.75 :D

Számomra ennek a Wout van Aert menésnek volt egy másik hozadéka is: ilyen felkészülés után is erősebb, mint a mezőny 99%. Valószínűleg a verseny második részére eléri az "üzemi hőfokot", akkor pedig simán nyerhet mezőnyhajrát is, ha már most így megy a sprinterek fárasztása.

Az Ineos kapcsán fogalmam sincs, hogy a bukások fogták meg őket, vagy valami más, de nagyon eltűntek. Tényleg csak a Quick Step és a Jumbo-Visma tudott elől maradni csapatként. Majd kiderül, elvileg Geoghegan Hart maradt hátra biztosan a bukásnál, de Porte-ról nem tudok semmit (nem néztem vele nyilatkozatokat).

A Movistar is érkezett négy emberrel, Soler feladta, Valverde így csak szakaszok, López is valószínűleg, maradt Mas. Gyorsan lemorzsolódtak ők is.

Igazad lehet Roglic kapcsán, neki a fontos volt a korábbi GT-ken is, hogy az ilyen szakaszokon menjen a sprintekben, ha még van jóváírás (mondjuk utána ez mindig visszaütött a harmadik héten, de nem tanul belőle  ;D).