csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#25875 február 08, 2020, 18:25:29, csabax
Luton Town - Cardiff City, 3.5 gól felett  :noway:

#25876 február 10, 2020, 13:21:35, csabax
Kisvárda - Kaposvár 1  :great:

#25877 február 10, 2020, 14:42:54, csabax
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund, 3.5 gól felett  :great:

#25878 február 10, 2020, 18:16:00, csabax
Honvéd FC - Zalaegerszegi TE 1X  :great:

#25879 február 10, 2020, 20:32:34, csabax
Real Betis - FC Barcelona, 2.5 gól felett  :great:

#25880 február 10, 2020, 00:13:17, csabax
Viitorul Constanta - Universitatea Craiova 1X  :noway:

Anyakönyvi hírek:
- 2019. május 7.: A Liverpool az egyik legnagyobb fordítást produkálta a BL-ben. Az elődöntő első meccsét 3-0-ra nyerte a Barcelona, ám az Anfielden 4-0-ra nyert a Pool és bejutott a BL-döntőbe.
- 9 hónappal később megszületett Mohamed Salah és felesége második gyermeke, valamint Jordan Henderson és felesége harmadik gyermeke.

#25881 február 10, 2020, 21:00:04, csabax
Légia Varsó - LKS Lodz 1  :great:

#25882 február 09, 2020, 17:13:50, csabax
Manchester City - West Ham, Manchester City 3.5 gól felett

A házigazda manchesteri csapatnak van egy olyan szokása, hogy a kudarcok (pontvesztések: vereségek, döntetlenek) utáni meccseken majdnem mindig alaposan elveri az ellenfeleket. Nyilván, ez amolyan valamiféle "majd megmutatjuk mi nektek, hogy ki az úr az háznál" jellegű erőfitogtatás. Gondolom én. Ugyanis mással nem igazán tudom megmagyarázni azt, hogy a Tottenham elleni 2-2-es döntetlen után 3-1-re nyert a Bournemouth otthonában, majd a Norwich City FC elleni 3-2-es bukta után 8-0-ra alázta meg a Watfordot, majd pedig a Newcastle United elleni 2-2 után azonnal 4-1-re győzött a Burnley otthonában, majd a Manchester United elleni hazai 2-1-es vereség után az Arsenalt idegenben verte 3-0-ra és utána az akkor még 2. helyezett Leicester City FC csapatát is legyőzte 3-1-re. És így tovább. Satöbbi. Satöbbi.

Amennyiben ezúttal is tartani fogja magát a tőle már megszokottakhoz az Manchester City, és tekintettel arra, hogy ezúttal nem az Arsenal vagy a Leicester City FC lesz az ellenfele, hanem a gyengén teljesítő és kiesőhelyen levő West Ham United FC lesz az ellenfele, azt várom és remélem a hazai együttestől, hogy szerezni fog legalább 4 gólt ezen a találkozón.

Amelyikről hiányozni fognak a hazaiaktól a piros lapos ukrán Oleksandr Zinchenko és - várhatóan - a sérült angol válogatott focista Raheem Sterling. Mondjuk, ezek a kimaradások nagyon sok egyéb másik csapatnál problémát jelentenének, ám ez nem lehet úgy intézni a dolgokat, hogy ne legyen érezhető az előbb említettek hiányzása.

Viszont a vendégektől Felipe Anderson, Andriy Yarmolenko és Jack Wilshere fognak hiányozni. Vagyis olyan játékosok, akik gólokat készítenek elő és gólokat szereznek. És bizony a londoni csapatánál nem a helyzet van, mint ami ellenfelénél van, hiszen ők nem igazán bírják megfelelő minőségű labdarúgókkal pótolni a hiányzókat.

Tipp: Manchester City 3.5 gól felett.


Tét vissza. Elhalasztva.

#25883 február 09, 2020, 17:14:25, csabax
Borussia Mönchengladbach - FC Köln 1

A hazaiak egyik "gólzsákja", a francia válogatott Alassane Plea nem csak gólt szerzett az előző fordulóban, az RB Leipzig otthonában 2-2-es döntetlennel zárult rangadón, hanem piros lapot is kapott. Ezért ezen a mostani találkozón nem fog játszani a csávó, mert éppen az eltiltását fogja tölteni. Van ilyen. Ugyan ez tényleg jelentős hiányzást jelenthet a hazaiaknak, de szerintem nem érdemes kétségbe esni, hiszen ott vannak még a Borussia Mönchengladbach csapatánál a svájci Breel Embolo, a francia Marcus Thuram, Florian Neuhaus, Lars Stindl és Jonas Hofmann is. Szóval biztosan "akad" valaki, aki feledtetni fogja Alassane Plea hiányzását. Emiatt tényleg nem kell félni.

És talán amiatt sem kellene aggódni, hogy Alassane Plea mellett még Tony Jantschke és az algériai Ramy Bensebaini sem fognak játszani a hazaknál. Mert hiszen az előbb említettek mellett még ott vannak a svájci Denis Zakaria, a szintén svájci Nico Elvedi, a német válogatott Matthias Ginter, a svéd Oscar Wendt és a kiváló svájci kapus Yann Sommer is. Nekem úgy tűnik, hogy nincsen ok izgalomra. Most így tűnik, ám aztán pedig majd csak lesz valami.

Talán leginkább az jelenthet majd némi problémát a 39 ponttal 4. helyezett hazai csapatnál, hogy éppen jelenleg van jó formában a 23 ponttal 14. helyezett vendég FC Köln. Azért érdemes ehhez az előbbihez azonnal hozzátenni, hogy az FC Köln inkább otthon szerepel kiválóan, miközben pedig idegenben továbbra is csak középszerűen teljesít. Ha ez így lesz ezúttal is, s ez mellett pedig a Bajnokok Ligája-szereplést érő helyezésen levő hazai alakulat játékosainak még az is eszükbe jut, hogy csak rosszabb gólarányuk miatt maradnak le a dobogóról, akkor talán sikerülni fog az az általam remélem 1-2 gólos otthoni győzelem.

Tipp: győz a Borussia Mönchengladbach.


Tét vissza. Elhalasztva.

#25884 február 09, 2020, 20:03:43, csabax
Bayern München - RB Leipzig 1  :noway:

Szerintem kezdem azzal, hogy legutóbbi három-három mérkőzésükön (egyaránt 2 bajnoki és 1 Német Kupa-meccs) a következőképpen teljesítettek a csapatok: az ezen a meccsen házigazda Bayern München mindhárom találkozóját könnyedén megnyerte és ezeken a meccseken a legkevesebb gólt (3 gólt) az idegenbeli találkozón szerezte, miközben az ezen a meccsen vendég RB Leipzig kétszer kikapott és egyszer pedig döntetlent játszott. A 9 megszerezhető pont közül azt az 1 pontot - természetesen - az otthon játszott összecsapáson bírta megszerezni. Ez idő alatt az RB Leipzig elbukta a német élvonalbeli bajnokság listavezetői pozícióját is, mely listavezetői helyezésen éppen az aktuális ellenfele, azaz a Bayern München váltotta a kelet-németországi együttest.

Szerintem az előbb írtak viszonylag jól példázzák, hogy az utóbbi időben sokkal jobb formában van a Bayern München, mint az RB Leipzig. Ám ha a Bundesliga legjobb formában levő csapatának számító bajoroknál ez nem lenne elegendő, akkor még arról sem árt megemlékezni, hogy a Bayern München az utóbbi 6 bajnoki mérkőzéséből mind a 6-ot megnyerte, s ezalatt 23 gólt szerzett és csak 3 gólt kapott. Talán az előbbiekben említettek mellé még azt is meg lehet jegyezni, hogy amióta kirúgták a horvát Niko Kovac edzőt és helyette Hansi Flick edző ül a kispadon, azóta jól teljesít a Bayern München.

Erről a Bayern München - RB Leipzig német élvonalbeli bajnokiról hiányozni fognak: a bordasérüléssel bajlódó spanyol Javi Martinez, a bokasérült horvát Ivan Perisic és a térdsérült Niklas Süle, illetve a bokasérült Kevin Kampl, a térdsérült magyar-német Willi Orban és a derekát fájlaló francia Ibrahima Konate.

Mivel a német rekordbajnok otthonában rendezendő ezen mérkőzés elsősorban arról fog majd szólni, hogy a listavezetői helyet nemrégiben elfoglaló Bayern Münchennek muszáj nyernie ahhoz, hogy továbbra is 1. helyezett maradjon és tovább küzdhessen az újabb bajnoki címért, remélem, hogy a bajor csapat játékosai nem fognak "szórakozni", hanem az utóbbi meccseken tapasztalt szokásukat megtartva ezúttal is nyerni fognak.

Tipp: győz a Bayern München.


Idézetet írta: csabax Dátum február 05, 2020, 21:19:43
Michael van Gerwen - Peter Wright, Peter Wright +2.5 kör hendikep  :great:

Egyre csúnyábban néz ki Dzsudzsák távozása az arab csapatától
"Ahhoz képest, hogy Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József alig pár napja arról nyilatkozott, hogy a játékos arab klubja, az emirátusokbeli al-Ittihad Kalba FC szeretné meghosszabbítani a szélső nyáron lejáró szerződését, és Dzsudzsák is hajlik erre, mert jól érzi magát és megbecsülik, mostanra kiderült, hogy lényegében kirúgták a magyar válogatott kapitányát."
https://foci.444.hu/2020/02/05/egyre-csunyabban-nez-ki-dzsudzsak-tavozasa-az-arab-csapatatol
7-5

Idézetet írta: csabax Dátum február 07, 2020, 13:48:51
Cambuur - MVV Maastricht, 1.5 gól felett  :great:
19. perc: 2-0


Idézetet írta: csabax Dátum február 07, 2020, 15:56:31
Go Ahead Eagles - FC Eindhoven, 1.5 gól felett  :great:
68. perc: 1-1

#25889 február 11, 2020, 13:15:35, csabax
Salernitana - Trapani 1  :great:

Elérkezett ez az időszak is. Éspedig az, hogy az olasz másodosztályú focibajnokság mezőnyének első felében olyan csapatok vannak, mint a Benevento, a Crotone, a Frosinone, a Pordenone, a La Spezia, a Virtus Entella, a Salernitana és a Cittadella. Természetesen egyáltalán nem ez a dolog jelenti majd a világ végét, ám azért arra mindenképpen jó, szerintem, hogy reális képet mutasson az olasz labdarúgás jelenlegi helyzetéről. És még időben fel lehessen készülni arra, hogy az 51 ponttal toronymagasan listavezető Benevento Calcio alighanem a következő élvonalbeli bajnokság egyik csapata lesz és nemsokára Benevento Calcio - Juventus Torino Serie A-mérkőzést fognak rendezni a Nápolytól mintegy 50 km-re található településen.

Az ezen a Salernitana - Trapani meccsen házigazda Salernitana megtalálható az előbbiekben felsorolt együttesek között, és egészen pontosan a maga 33 pontjával és 7. helyezésével az élvonalba való feljutásért küzdhet majd a rájátszásban. Természetesen tenni is kell még bőven azért, hogy megmaradjon ez a felsőházi osztályozós helyezés, ám erre a dologra éppen ideális lehet ez a mostani, Trapani elleni találkozó. Ugyanis a vendég Trapani jelenleg a bajnoki tabella utolsó előtti helyén van, s az a 19 ponttal elért 19. helyezés nem arról árulkodik, hogy baromira jó csapat lenne.

Sőt, éppen ellenkezőleg, az van, hogy nem csak gyengén teljesít ebben a bajnoki szezonban a csapat, hanem jelenleg még rossz formában is van. Akár úgy is fogalmazhatnék tréfásan, hogy talán éppen ezért az fog történni majd, hogy most kivételesen "csakazértis" meg fog táltosodni a vendégcsapat és félretéve a rosszul teljesítést ezúttal kiválóan fog majd játszani. Csak itt! Csak most! Csak miattam!

Ám én még nem teszem ezt, hanem reménykedek a hazaiak sikerében. Egyelőre!

Tipp: győz a Salernitana.