csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#25785 január 23, 2020, 23:00:27, csabax
Royal Antwerp FC - Kortrijk, Royal Antwerp FC -2 gól háromesélyes hendikep   :noway:

Mivel ennél a Royal Antwerp FC - Kortrijk összecsapásnál nem bajnoki mérkőzésről van szó, ugyanis ez a találkozó a Belga Kupa elődöntőjének egyik mérkőzése lesz (a másik: Club Brugge - SV Zulte-Waregem), ezért talán jogosan valószínűsítem azt, hogy a csapatoknál zömében a cserék és az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgók fognak szerepelni. És majd mindkét együttesben az lehet, hogy ezeket a focistákat fogja kiegészíteni néhány - náluk jobb teljesítményre is képes - kezdőjátékos. Ám mivel már a Belga Kupa elődöntőjében vannak a csapatok, ezért simán megvalósíthatónak vélem azt a lehetőséget is, hogy azok az előbb említett játékosok a rendelkezésre álló a fontosabbak közül kerülnek ki. Elvégre mégsem holmi akármilyen mérkőzésről van mostan szó, hanem a Belga Kupa egyik elődöntőjéről. Azaz mindkét együttes már csak egy-egy lépésnyire van attól, hogy saját országa kupadöntőjében szerepeljen.

A 16 csapatos belga élvonalbeli bajnokságban a 42 pontos házigazda Royal Antwerp FC a 3. helyen van, míg a vendég KV Kortrijk 22 ponttal 12. helyezett. A két csapat bajnokságbeli gólkülönbsége között is lényeges különbség van (Royal Antwerp FC: +15 gól; KV Kortrijk: -8 gól) és a csapatok eddigi teljesítménye alapján eléggé valószínű, hogy a Royal Antwerp FC a felsőházban fog játszani, a KV Kortrijk pedig nemsokára az alsóházi rájátszásban fogja folytatni. Tehát az előbbi csapat a bajnoki cím megszerzéséért küzdhet majd, miközben az utóbbi gárda a kiesés elöl menekülhet majd.

Szerintem ennél a két csapatnál már eleve most, a meccs előtt, van 1-2 gól előny jellegű különbség a Royal Antwerp FC javára a KV Kortrijk ellenében, s ha a hazaiak tényleg döntőt óhajtanak játszani a Belga Kupában, akkor - csak úgy, a biztonság kedvéért - hozzátehetnek még további 1-2 gólt az előbbiekhez. Talán.

Tipp: Royal Antwerp FC -2 gól háromesélyes hendikep.


#25786 január 23, 2020, 23:00:00, csabax
Tranmere Rovers - Watford, DNB 1

Már néhány nappal korábban is, amikor elhalasztották ezt az angol FA Kupa-mérkőzést, már akkor is írtam előzetest erre a mérkőzésre. Ugyan az elmúlt néhány napban változtak egy picit az ezzel a Tranmere Rovers - Watford kapcsolatos dolgok, ám egyelőre még továbbra is az a helyzet van nálam, hogy az akkor tippelt "döntetlen esetén a tét visszajár" még most is aktuális. Tehát erre a 2020. január 23-ra, csütörtökre halasztott Tranmere Rovers - Watford FA Kupa-mérkőzésre is ugyanaz a tippem. Vagyis DNB 1 a tipp. És talán még az bíztató jel lehet, hogy akkor korábban 3.90 volt a DNB 1-es tipp szorzója, mostanra viszont csökkent az odds és már csak 3.60 a DNB 1 szorzója. Tudom, hogy alacsony - és esetleg talán még lényegtelen is - ez a csökkenés, ám a csökkenés ez esetben is csökkenést jelent, s ráadásul ez a dolog még azt is jelzi nekem, hogy talán nem gondoltam ki túl nagy hülyeséget.

Természetesen jobb erőkből állónak és némileg esélyesebbnek tűnik még nekem is az élvonalbeli vendégcsapat (Watford), mint a harmadosztályú hazai együttes (Tranmere Rovers). Ám az a dolog talán kissé kiegyenlítheti az előbbiekben említett viszonyokat, hogy az angol élvonalból való kiesést jelentő 19. helyezett Watford ezen a héten már játszott egy meccset. Mégpedig kedden, január 21-én tette mindezt, amikor bajnoki mérkőzést játszott az egyik riválisa, az Aston Villa otthonában, és 1-0-ás vezetés után végül 2-1-re szenvedett vereséget. Méghozzá drámai körülmények között kapott ki, a 90+5. percben kapott góllal, s ez a bukta bizony azt jelentette, hogy az Aston Villa a kiesési helyezések fölé került, míg pedig a bukó Watford maradt az egyik kiesési helyen és kapálózhat majd tovább.

Nagyon valószínűnek tartom, hogy az e heti két mérkőzés közötti idő rövidsége miatt, ennél a Tranmere Rovers elleni FA Kupa-meccsnél pihentetni fogja legjobbjait a Watford menedzsere. Pluszban még az is van, hogy a Watford számára egyértelműen a Premier League-ben való maradás kiharcolása a prioritás és nem annyira fontos az FA Kupában való szereplés. Ha ez tényleg így van és beigazolódik a dolog, akkor szinte biztos, hogy a Watford a különböző szinten levő tartalékokkal és sérülésből-betegségből frissen visszatértekkel fog szerepelni.

Velük pedig vélhetően - plusz némi szerencsével - már partiban lehetnek a "15 perc hírnévre" törekvő Tranmere Rovers-játékosok.

Tipp: DNB 1.


1-1. Tét vissza.

Idézetet írta: csabax Dátum január 22, 2020, 10:45:34
Leicester City - West Ham, Leicester City -2 gól ázsiai hendikep  :great:

Úgy döntöttem, hogy "lépek" egy merészet. Ugyanis ezzel a tippemel, amelyik a "Leicester City -2 gól ázsiai hendikep" tipp lesz, szóval, majd nemsokára a Leicester City - West Ham United angol élvonalbeli mérkőzés végkimenetelének és eredményének birtokában már teljesen biztosra tudni fogom, hogy a házigazdáknál csak kisiklások voltak az előző fordulók gyenge teljesítményei vagy pedig tényleg az történik jelenleg, hogy formán kívül van és hullámvölgybe került a Leicester City. És bármennyire előkelő helyen van még ez a társaság, most már teljesen mindegy ez, s ezért tippelés szempontjából azt lesz érdemes tennem a közeljövőben, hogy nagyon-nagyon nagy ívben elkerüljem a Leicester City együttesét. Tippelés szempontjából azért lesz érdemes elkerülnöm, mert ugyan tényleg jó csapat ez a Leicester City, ám pillanatnyilag az lett belőle, hogy belátta, hogy előre nem tud jutni, ám még van annyi előnye, hogy hátrább se kerüljön arról a Bajnokok Ligája-indulást jelentő 3. helyezésről, s mivel sem előre, sem hátra nem lehet menni, akkor nekilátott pihenni a társaság és tippelési szempontból átmenetileg kiszámíthatatlanná vált a Leicester City.

Erre a kiszámíthatatlanságra nagyon jó példa volt az előző fordulóban a Premier League góllövőinek listáját 17 góllal vezető - és ezért az előbbiért gólkirály-jelöltnek nevezett - 33 éves válogatott csatár, Jamie Vardy. Nemrégiben még arról ömlengtek nagyon sokan, hogy mennyire hiper-szuper-mega kiváló formában van ez a Jamie Vardy, hogy mennyire megállíthatatlan ez a Jamie Vardy, meg persze Jamie Vardy így és Jamie Vardy úgy és Jamie Vardy amúgy, satöbbi. Na, tehát, az történt az előző fordulóban, hogy ez az előbbiekben említett Jamie Vardy kihagyta a 11-est. Pedig senki sem zavarta. És csakis a 11-es ponton levő labda volt közötte és a gólvonalnál levő ellenfél kapusa között. Ismét: senki sem zavarta ezt a Jamie Vardy nevű gólkirály-jelöltet, de ő még így is ki bírta hagyni a 11-est. Utána pedig, számomra egyáltalán nem meglepő módon, 2 gólt kapott és vereséget szenvedett az addig idegenben vezető csapata.

Ennek a Jamie Vardy nevű csatárnak van tehát "adóssága". Amelyet most törleszthet(ne) a West Ham United elleni meccsen. No, és, persze, ennek a Leicester City nevű focicsapatnak is van "adóssága". Amelyet most törleszthet(ne) a West Ham United elleni meccsen.

Tipp: Leicester City -2 gól ázsiai hendikep.

4-1

#25788 január 25, 2020, 12:43:35, csabax
Lorient - Nancy, Lorient -1.5 gól ázsiai hendikep  :noway:

Végre az elmúlt fordulóban az FC Lorient eljutott oda a tabellán, ahova már korábban el szeretett volna jutni: az 1. helyre. Történt ugyanis, hogy az előző forduló előtt még az RC Lens volt a francia másodosztályú focibajnokság listavezetője, s FC Lorient csak a 2. helyezett volt, ám úgy alakultak a dolgok, hogy az RC Lens csak 1-1-es döntetlent bírt játszani idegenben, a Guingamp otthonában, vagyis azzal a döntetlennel mindössze csak 1 pontot szerzett, miközben pedig az FC Lorient 2-1-re nyert a Caen ellen. És mivel 3 pontot szerzett, sikerült megelőznie az addig éllovas RC Lens csapatát, helycsere történt a Ligue 2 élén és az előző fordulótól kezdve immár az FC Lorient a francia másodosztály új listavezetője.

Ez a bravúr még az eddigieknél is buzgóbbakká tehette a hazaiakat, akik így, szerintem, ezen az FC Lorient - AS Nancy bajnoki mérkőzésen elsősorban arra fognak törekedni, hogy megőrizzék és lehetőleg minél tovább megtartsák ezt az 1. helyezést. Ám a 42 ponttal 1. helyezett FC Lorient és a 41 ponttal 2. helyezett RC Lens között nem csak a pontkülönbség minimális (1 pont), hanem még a két csapat gólkülönbsége között is csak a minimális 1 gól az eltérés (FC Lorient: +16 gól, RC Lens: +15 gól). Vagyis amikor botlik az egyik csapat és a másik csapat pedig kihasználja a lehetőséget, akkor máris újabb helycsere lesz a Ligue 2 élén. Ezt a dolgot csakis úgy tudja valamennyire elhalasztani az FC Lorient, ha a következő fordulókban egyáltalán nem fog hibázni és ezek mellett még lehetőleg 1 gólnál nagyobb különbséggel bír nyerni.

Ez a "hadművelet" egyáltalán nem tűr meg semmiféle halogatást, s ezért már ezen a mostani FC Lorient - AS Nancy találkozón is nagyon üdvözítő lehetne a hazaiak számára, ha hendikepes győzelmet szereznének és legalább 2 gól különbséggel bírnának nyerni. Én ezt a dolgot próbálom meg kihasználni a tippemmel.

Tipp: Lorient -1.5 gól ázsiai hendikep.


#25789 január 25, 2020, 12:43:17, csabax
Brescia - AC Milan, AC Milan 2.5 gól felett  :noway:

Amióta a 38 éves svéd-bosnyák Zlatan Ibrahimovic visszatért Amerikából, az LA Galaxy csapatától, és Olaszországba igazolt, az AC Milan úgy tör fel, mint a talajvíz. A milánói csapat immár 8. helyezett a jelenlegi 28 pontjával (20 mérkőzésen 8 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 21-26-os gólarány) és ha ebben a fordulóban nagyobb arányú győzelmet arat a kiesőhelyen levő Brescia otthonában, akkor - számára ideális esetben - akár még az is előfordulhat, hogy ennek a 21. fordulónak a végén már Európa Liga-selejtezőre feljogosító helyezésen lesz az AC Milan. Már csak ezért is törekednie kell minél több gól szerzésére a milánói együttesnek (az én tippem: AC Milan 2.5 gól felett), de, persze, még jó néhány dolog miatt érdemes lenne nyernie idegenben. Rajtam ez nem fog múlni, hiszen én teljes mellszélességgel támogatom a vendégek legalább három gólszerzését.

A házigazda együttes rossznak nevezhető formában van. És bizony ez a dolog nem csak a közelmúltra vonatkozik, hanem esetében az olasz élvonalbeli bajnokság teljes eddigi szezonjára. Egyáltalán nem véletlen, hanem teljesen normális dolog, hogy a 15 pontos Brescia Calcio jelenleg csak utolsó előtti helyezett - vagyis 19. helyezett - az olasz élvonalban (20 mérkőzésen 4 győzelem, 3 döntetlen, 13 vereség, 19-38-as gólarány) és egyre inkább közelít a másodosztálynak nevezett Serie B felé.

Ez a hazai csapat átlagban közel 2 gólt kap meccsenként, míg az AC Milan 5-ször jobban teljesít idegenben, mint ahogyan teljesít otthon a Brescia. Sajnos ez a mostani AC Milan már egyáltalán nem az a rettegett csapat, mint amelyik hajdanán volt, ám talán még ez a mostani - és Zlatan Ibrahimovic által gólerőssé vált - AC Milan is képes lehet arra a teljesítményre, hogy otthon verje meg nagyon ezt a szerencsétlen Bresciát.

Tipp: AC Milan 2.5 gól felett.


#25790 január 25, 2020, 12:42:49, csabax
Valenciennes - Le Mans, Valenciennes -1 gól ázsiai hendikep

Ennél a Valenciennes - Le Mans francia másodosztályú bajnoki mérkőzésnél leginkább az "fogott" meg, hogy a vendégcsapat újabban és általában 1-nél több gólt szokik kapni idegenben. Természetesen a házigazda Valenciennes sem arról nevezetes ebben a bajnoki idényben, hogy túl sok gólt szerezne, mert hiszen tényleg nem így van, ám talán ezúttal mégis képes lesz arra, hogy egynél több gólt szerezzen és egyáltalán ne kapjon egy gólt sem. Vagyis, magyarán: ezúttal talán képes lesz arra a Valenciennes FC, hogy hendikepes győzelmet arasson. Bár, tekintve, hogy ebben a hónapban mennyire szerencsétlen vagyok az SfGuru játékba való tippek kiválasztásánál, simán előfordulhat majd az is, hogy csak 1 góllal nyer a Valenciennes FC. Vagy ikszelni fog. Sőt, tekintve az e havi peches tippválasztásaimat, már az sem lesz meglepő számomra, ha netán az eddig nagyon pocsékul teljesítő Le Mans most hirtelenjében meg fog táltosodni és nyerni fog idegenben. Mert hiszen ebben januári hónapban bármi előfordulhat, de leginkább és főleg az ellenkezője annak, amire és ahogyan tippelek.

Azért lehetne jó dolog a hazai győzelem a Valenciennes FC-nek, mert a siker révén ott maradhatna az élmezőny második felében és továbbra is harcolhatna a francia élvonalbeli bajnokságba való feljutásra reményt adó felsőházi osztályozós helyezésekért. Már tényleg csak emiatt is nagyon-nagyon megérné a Valenciennes FC-nek a hazai győzelem, de azért ez mellett még érdemes lesz figyelni a mostani alacsony gólarány növelésére is. Mert bizony egyelőre az van, hogy csak +3 gól a Valenciennes FC gólkülönbsége, s ez bizony roppant kevés egy élvonalbeli szereplésről álmodozó társaságtól. Ha tehát a hazai együttes tényleg nem csak viccel, hanem komolyan is gondolja azt élvonalbeli feljutásos dolgot, akkor bizony arra is gondolnia kellene, hogy már túl vannak a bajnokság felén a csapatok, de nála még mindig csak az a helyzet van, hogy éppen csak nem mínuszos a gólaránya. Vagyis nincs már túl sok forduló hátra a bajnokság befejezéséig, s bizony iparkodni illene a gólarány növelésének terén. Mert ha ezt nem teszi meg mostanában, akkor bizony már behozhatatlan hátránya lehet a közeljövőben.

A Le Mans pedig van annyira gyenge csapat, hogy az ellene való otthoni találkozón lehessen gólarányt javítani. Már csakis a Valenciennes FC játékosain múlik a dolog, hogy képesek lesznek-e erre.

Tipp: Valenciennes -1 gól ázsiai hendikep.


1-0. Tét vissza.

#25791 január 25, 2020, 12:44:13, csabax
Wellington Phoenix - Newcastle Jets FC, 1.5 gól felett  :great:
Cadiz - Racing Santander 1X  :great:

Szorzó: 1.26

Lehet megnyugodni! Ugyanis az, hogy az FC Liverpool nyerni bírt a Wolverhampton Wanderers otthonában, egyben azt is jelenti, hogy az FC Liverpool ebben az idényben már nem fog kiesni a másodosztályba.  :)

#25793 január 26, 2020, 00:11:44, csabax
Standard Liege - Oostende 1  :great:

A POSZTSZOVJET ÜZLETI MODELL FELÉ TART A MAGYAR FOCI
"A régió országai közül a lengyeleknél a csapatok árbevételük 28 százalékát érik el az átigazolási piacon, a cseheknél ez az arány 48 százalék, Szlovákiában pedig 41 százalék. A horvátok híresen erős utánpótlás-nevelésükkel kiemelkednek egész Európában, a piaci bevételük 140 százaléka folyik be a transzferekből, vagyis gyakorlatilag ezzel duplázzák meg a költségvetésüket."
https://qubit.hu/2020/01/23/a-posztszovjet-uzleti-modell-fele-tart-a-magyar-foci?_ga=2.240116419.1182997483.1579779388-767932227.1575477924

#25794 január 26, 2020, 10:21:51, csabax
Borussia Mönchengladbach - Mainz 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum január 24, 2020, 00:16:44
Wellington Phoenix - Newcastle Jets FC, 1.5 gól felett  :great:
Cadiz - Racing Santander 1X  :great:

Szorzó: 1.26

66. perc: 1-1
1-0

#25796 január 27, 2020, 01:35:44, csabax
Celtic - Ross County 1  :great:

Klopp nem csak taktikával faragott legyőzhetetlen gépezetet a Liverpoolból
"Azt nem tudjuk, hogy Klopp hol jutott hozzá az alsónadrághoz, de valószínűsíthetően nem hirtelen ötlettől vezérelve, egy ukrán boltban szerezte be."
https://eurosport.hosszabbitas.hu/foci/nemzetkozi-foci/premier-league-nemzetkozi-foci/klopp-nem-csak-taktikaval-faragott-legyozhetetlen-gepezetet-a-liverpoolbol?fbclid=IwAR3vl3W4kdRQfBwIKUmDRLIq3OT-nf19Un7EpaFgxx4j8rNxptTKedmXvn0

#25797 január 26, 2020, 17:58:40, csabax
Hearts - Rangers FC 2  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum január 24, 2020, 16:00:39
Standard Liege - Oostende 1  :great:

A POSZTSZOVJET ÜZLETI MODELL FELÉ TART A MAGYAR FOCI
"A régió országai közül a lengyeleknél a csapatok árbevételük 28 százalékát érik el az átigazolási piacon, a cseheknél ez az arány 48 százalék, Szlovákiában pedig 41 százalék. A horvátok híresen erős utánpótlás-nevelésükkel kiemelkednek egész Európában, a piaci bevételük 140 százaléka folyik be a transzferekből, vagyis gyakorlatilag ezzel duplázzák meg a költségvetésüket."
https://qubit.hu/2020/01/23/a-posztszovjet-uzleti-modell-fele-tart-a-magyar-foci?_ga=2.240116419.1182997483.1579779388-767932227.1575477924
2-1