Söprű újragondolva

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Üdv ismét!

Megint visszahúz a vérem, kicsit írogatni a pókerkarrieremről. Böngészgettem a sharkscope-on a statjaimat, már régen nem gondoltam erre, de most szemet szúrt, hogy a nyáron lesz négy éve, hogy elkezdtem játszani.

Azt szokták mondani, ennyi idő elég ahhoz, hogy az ember belője a kvalitásait.

Hát a kvalitásaim, kösz megvannak. Jó kis játék ez, de nem vagyok és nem is leszek egy Gus Hansen (hál'istennek). Elég jól értem a játékot, kiismerem magam az ellenfelek között, viszont soha nem leszek high stakes játékos.

Ennek megfelelően újradefiniáltam magam és eldöntöttem, hogy mostantól csak azt csinálom amihez kiválóan értek: a semmiből építeni bankrollt. Hálistennek most nem kell nulláról indulni, hiszen ismét tudtam kivenni néhány száz dollárt és maradt is benn valamennyi, amivel részben fogadgatok, részben pedig pókerezgetek, és megpróbálok becsülettel naplózni, mert kurvára leült ez a topik már megint.

Szóval PKR-en tolom 30 centes szitekkel merthogy ahhoz értek. Nagy átlag 7/10 ITM (első négy hely fizet) a ROI bőven meghaladja az 50%-ot. Ezek a versenyek kellően gyakran össze is állnak, így várni sem kell nagyon. A cél pedig az, hogy a profitból induljak MTT versenyeken, ahol ha majd leesik valami, akkor veszek belőle fagyit a kölköknek.

Piros autó: nem, WSOP: nem, sikerélmény: igen.

GL mindenkinek!

Négy harminc centes szitet nyomtam eddig, mind a négyen pénzbe értem, egyet ott kellett hagynom, de volt bőven zsetonom és beértem negyedik helyen. Egy első, egy második és egy harmadik hely a többin, így $1.30 profit máris összejött. Még egyet tervezek mára és ha ott is sikerül megcsípnem legalább egy harmadik helyet, akkor holnap reggel elindulok a Sheila's Your Dealer nevű versenyen, ahol volt már egy-két sikerem a múltban...

GL

Nem jött össze tegnap, de sebaj. Toltam hármat is, az elsőn sikerült a harmadik handben kiesnem: 50/100-as vak, utg minraise, én UTG+1-ből ászokkal 3betelek 850-ig, kisvak megad, utg dob. Flop K93 szivárvány. Csajszi (kisvak női avatarral, hogy aztán milyen nemű megasztárt takart ez az avatar nem tudom) potot donkbetel. Ebben a formátumban ez leginkább kilences pár esetleg, király kis kikker szokott lenni, akinek leesik valami nagy az általában várja a folytatólagos hívást, vagy legalábbis nem próbál elijeszteni azzal, hogy behívja a potot. Végülis mindegy, mert az ászaimmal bármikor vállalom a kiesést ilyen flopon (szetten kívül nincs félnivalóm), így remélve hogy királyra hívott, all-in emelek, instacall: K3o. Egyelek meg, kiscicám, "very nice hand". Két utca remény, hogy hátha párosodik a board, de ismét rá kell jöjjek, hogy az csak akkor szokott bekövetkezni ha nálam van a két kisebb pár.

Második partin negyedik lettem pénzvisszáért, a harmadikon pedig hatodik, de ezekben sajnos nem is volt több. Így ma nem lesz MTT, hacsak el nem indulok az 50 dolláros tikett freerollon. Majd még eldöntöm tíz óráig.

Szép napot mindenkinek!  :ok:

#3 május 08, 2013, 11:52:14, söprű
Elég összeszedettnek érzem magam, ezért úgy döntöttem elindulok a bet365-ön hamarosan kezdődő $1.10-es R/A versenyen. $3.30-at át is helyeztem a sportfogadó számlámról.

A stratégiám az ilyen versenyen mindig az, hogy minimum két beülőt rászánok. Amint kezdőstack alá megyek (első nagyvak betétele után), rögtön tolok egy rebuyt. Innentől az első óra célja, hogy sikerüljön egy olyan pozíciót fogni, amikor felduplázhatom a dupla stacket. Ehhez jön az addon, és nyolcezer zsetonnal kényelmes helyzetben kezdődhet a verseny igazi része.

Ennél többet azonban nem szoktam rászánni, ha nem sikerül felcsippelni az első órában, akkor általában az addon sem játszik, hanem próbálom úgy időzíteni a pusht, hogy legyen esélyem két-három duplázással utolérni a többieket. Ez azonban már általában veszett fejsze nyele...

Verseny: $500 GTD R/A - bet365
Nevezési díj: $1.10 + $1.00
Struktúra: normál, 10 perces emelkedéssel
Indulók száma: 266
Fizetős helyek száma:36
Összdíj: $741


9:55 - Tízperc játék után itt az első szünet, eddig minden a terv szerint halad, ment a rebuy. Illetve annyi bekavart, hogy elfelejtettem leiratkozni a PKR 30 centes szitjéről, így most azt is játszom - félszemmel.

10:20 - negyedikként végeztem a sziten, pénzvissza

10:53 - mozgalmas rebuy időszak végén nagyjából ott vagyok, ahonnan indultam. Remélve, hogy nem ültetnek el innen, úgy döntöttem megveszem az addont.

11:01 - kezdődik a verseny érdemi része: 107/188/266. cca 4900 zsetonom van, átlag: 6500

11:40 - vége, a 101. helyen fejeztem be, semmi nem sikerült...

Jól játszottam, ha túljutok a csalódottságomon, lehet, hogy meg is osztok egy pár hendet. Győztes nem lesz közte...

Elbuktam még két szitet, van egy kis válság. Asszem átugrom a holnapot, próbálok csak videózni, mielőtt a maradék önbizalmam is elmegy.

#5 május 09, 2013, 10:12:44, söprű
"Kutyaharapást szőrével!" mondta mindig nagyfater, amikor elindult reggel a pálinkásüvegért, én sem fogok nagyon bánkódni, átnéztem a handeket és bár van egy-kettő, amit most másképp játszanék, összességében nem vétettem olyan hibát, ami miatt most ostoroznom kéne magam, jöhet a kedvenc MTT-m.

Verseny: Sheila's Your Dealer $125 GTD Freezeout- PKR
Nevezési díj: $1.50
Struktúra: normál, 10 perces emelkedéssel, t3000 indulóstack
Kezdés: 8:30
Indulók száma: 110
Fizetős helyek száma: 18
Összdíj: $148.50


8:58 - Első szünet sikerült lefeleznem a stackem, korai emelő után két megadás, jöttem én is kisvak 33-mal. 842 szivárvány flopon. két csekk után hívtam, az eredeti emelő csak megadott, másik kettő kiszállt, turn kettesre úgy éreztem, hogy egy nagyobb hívással elzavarhatom a figurás kártyákat, de ezt is adta. Így riveren már nem hívtam újra, ő sem és TT-t mutatott. Én biztosan nem így játszottam volna a helyében, de végülis odaért vele. Klasszikusan azaz eset, amikor távoltarthattam volna magam a bajtól a no set - no bet alapelvvel, de annyira száraz volt a board, hogy úgy éreztem meg kell próbálnom kivinni a kasszát. A kolléga pedig azzal, hogy passzívan játszott, elhitette velem, hogy nem párja van, hanem ilyen AK, AQ, KQ szerű fölélapokkal várja a csodát.

9:56 Második szünet: 30/35, 10BB stack, izzadok, küszködök, nem kapok sajnos lapot, eddigi legjobbom egy AQ volt még az elején, amit flopon el kellett engednem, mert Q-magas flopon a 2/3-os hívásomra jött egy megadás és egy 3bet jam, illetve volt egy kilences pár, amivel 5bb stackről sikerült feldupláznom. Nagyon messze vannak még a fizetős helyek...

10:08 Harmincadik helyen ért véget a történet. Nagyvak vagyok 8bb stackkel, mindenki dob a kisvakig aki kiegészít, én rátolom ahogy illik TJo-fal, nagyrészt bármivel rátoltam volna, megadja ahogy illik kétszeres stackkel. 44-et mutat, board: 3T3A4. GG. Fasz kivan, legalább ne rakta volna le a tizest, könnyebb lenne most.

#6 május 09, 2013, 11:14:23, söprű
Verseny: $50 Premium Freeroll
Nevezési díj: 100PP
Struktúra: normál, 8 perces emelkedéssel, t2000 indulóstack
Kezdés: 10:05 (late reg)
Indulók száma: 296
Fizetős helyek száma: 40
Összdíj: $50 versenyjegy


Első szünet: 79/92, játszhatatlan szar lapok. Lassan kezden elveszteni a türelmemet. Több mint tíz óra tiszta játék során egyszer sem jutott JJ-től fölfelé pár, illetve AK-t sem láttam.

Vége: 8BB-t toltam kisvakból két nagyobb stack limperre A8o-fal, egyikük adta 55-tel. Board: 8345Q

#7 május 09, 2013, 11:25:26, söprű
Közben pedig a tegnapi ötvendolláros fogadói fogásból kikértem 27-et és megpróbálok megjelenni vele a Pokerstarson 888-on. Úgy érzem kell egy kis friss levegő...

#8 május 09, 2013, 15:51:55, söprű
Verseny: $400 $1500 GTD MTT - 888Poker
Nevezési díj: $1.50  $15
Struktúra: normál, 10 15 perces emelkedéssel, t2500 t3000 indulóstack
Kezdés: 13:00 13:15
Indulók száma:
Fizetős helyek száma:
Összdíj:


Lássuk, itt mire megyek...

Illetve inkább, hogy itt mire megyek. Úgy döntöttem, inkább nem játszom egy ideig de elegem van a kibaszott fissekből. Rendes pókert akarok játszani rendes játékosok ellen. Nincs szó tiltről, tök élesnek érzem magam, tudom mit csinálok. GL!

13:57 Első szünet. Kezdőstacken, egy 20%-ot visszestem, de sikerült visszahozni. És ma először úgy érzem, hogy pókerezek, nézegetem sharkscope-on az ellenfeleket, nagyszerű regek vannak it, tízezres nagyságrendű profittal, érzem, hogy fel kell kössem a gatyám, ha meg akarom nyerni, márpedig ezért vagyok itt. Jelenleg 52/88/113, de még lehet regelni.

14:43 Szünet után átültettek egy másik asztalhoz, ahol jóval több volt a gyenge játékos és lazább a játék, lapot viszont továbbra sem kaptam, tíz nagyvaknál végre jött egy AK, amit ráborítottam egy fish korai emelőre. 98s-ot mutatott, természetesen flopon már ott volt a flösshúzója, ami ugyan nem jött le, de riverre befutott a kilences. Egyszerűen bazdmeg el vagyok átkozva, ilyen a kibaszott kurva világon nincs... NEM BESZÉLÜNK ÍGY A FÓRUMON!!!

Hatvanadik hely körül végeztem.

"Ha Phil Iveyval játszom heads-up, mindig csak megadok flop előtt. Aztán flopon check-call, majd turnön check-fold, hogy ne kerüljek bajba riveren." Norman Chad

Sikerült az elmúlt egy hónapban teljesen lenulláznom magam mindenhol. Tény, hogy nem vagyok jó passzban az élet egyéb területein sem, rosszul játszom, sokfelé sokfélét próbálok, meg persze a szerencse se kegyel, 'mocskoscsalókorruptárendzsík' borzolják az idegeimet, de a végeredmény ugyanaz, egy nagy nulla.

Újra kell kezdenem tehát megint (befizetés nélkül természetesen), ahhoz pedig mindig nagy segítség, ha tudom, hogy van aki olvas - néhányan még szurkolnak is talán - így visszatérek a jó öreg naplómhoz és a közösséghez, mint annyiszor már azelőtt.

Mostani tiszta lapom annyival lesz más, hogy figyelembe kell vennem a szomorú tényt, hogy az év második felének nagy részét vélhetően a tengerentúlon fogom végigmelózni, így átpörgettem, hogy van-e valami bankrollépítési lehetőség az USA-barát termekben.

Persze van, a Merge hálózatban, leporoltam tehát a Carbonos regemet, újratelepítettem a klienst, örömmel láttam, hogy már nem vagyok persona non grata Merge-éknél és elkezdtem a játékpénzes sziteket.

Ha valakinek esetleg ez új: Fun Step SNG néven fut a dolog a játékpénz fül alatt, háromlépcsős SNG végén kaphatsz egy dollárt. Napi tíz jegyet vehetsz pléjmaniért az első szintre, ahonnan az első három jut fel a második szintre, onnan az első kettő a harmadikra, a harmadik újrapróbálkozhat ugyanitt. A harmadik szint győztese kapja az igazi pénzt.

Emellett az általam jelenleg játszható időpontokban két ötvendolláros freeroll is van (1000+ résztvevővel mondjuk...), illetve a versenykínálat is eléggé rendben van. Úgy döntöttem, tehát, hogy most itt próbálok szerencsét...

A magam részéről mindenkinek sok sikert kívánok, a napló továbbra is nyitott, bármilyen gondolat feszít, ne habozz megosztani velem! Főleg akkor ne, ha van már tapasztalatod a teremben. Kifizetnek rendesen, pölö?

Egy gyors helyzetjelentés arról, hogy hol is tartok jelenleg:

Tegnap játszottam 10 db Fun Step 1 szitet és szereztem általa 6 db kupont a második szitre. Ebből ma felhasználtam négyet, és két versenyen sikerült is kivívni a feljutást Step 3-ra, egy versenyből pedig lett még egy Step 2 tikett. Jelenlegi kuponállás tehát:
Step 3: 2db
Step 2: 3db

Ha valaki esetleg kedvet kapna hozzá, annak mondom, hogy ne várjátok Phil Ivey-t az asztalhoz, playmoney szintű játék van az első két szinten, így a játék nagyjából arra szorítkozik, hogy kivárjuk a pénzt, második szinten már lehet egy kicsit lavírozni, de erősen rabszolgamunka az is.

Így tehát azt gondoltam ki, hogy az első szintet hat asztalon játszom, így cca másfél óra alatt kipörgethető a napi tíz kupon és még a szemem sem fájdul meg túlzottan. A második szinten négy asztalon játszom majd egyszerre, míg a harmadik szinten kettőn. Nem tervezek egyelőre ennél előrébb, meglátom sikerül-e összekaparni az induláshoz szükséges pár dolcsit...

#12 június 21, 2013, 16:30:27, söprű
Nem sikerült az első "csúcskisérlet", még háromba sem sikerült jutni a 3-as szinten, mindkét asztalnál érződött, hogy sok sót nem fogok megenni, az elsőnél végig lapsivatag, a másodiknál jöttek ugyan lapok, de kasszát nyerni elvétve sikerült csak. A freerollról viszonylag hamar kigolyóztak, triplázás helyett busto lett a QQ PFAI.

A mai mérlegem az első szinten: 8/10, így tizenegy jegyem van a második szintre, amit ha minden jól megy hétfőn le is nyomok majd.

Addig is kellemeset mindenkinek, nyerjetek sokat!

*** búcsúzóul még játszottam egy Step 2-t, be is húztam.

#13 június 23, 2013, 19:53:56, söprű
Szép csendben én is regisztráltam az 5 euróért az Ocho-nál. Nyilván nem fogom tudni kiforgatni az ajándék pénzt, de játéknak jó lesz. Itt a pókeres napló oldalvizén elsunnyognak a tippek. Három norvég meccset szingliztem be mightye barátom listájáról, gyalázatos szorzók a pinnacle-höz képest, de hát játéknak megteszi.


Football / Norway / Tippeligaen 2013
Honefoss BK - Odd Grenland Skien
Asian Handicap 0.5, Full Time Excluding Overtime : Odd Grenland Ski
€ 1.00
Odds: 1.61
Eredmény: 1:1


Football / Norway / Adeccoligaen 2013
Stabæk - Strommen IF
Asian Handicap -1, Full Time Excluding Overtime : Stabæk
€ 1.00
Odds: 1.58
Eredmény: 2:1


Football / Norway / Adeccoligaen 2013
Mjondalen IF - Vard Haugesund   
Asian Handicap -0.5, Full Time Excluding Overtime : Mjondalen IF
€ 1.00
Odds: 1.43
Eredmény 2:1


Negyedik hely sikerült a harmadik szinten a Carbonnál. Előrelépés az első két partihoz képest. Lassan kezdek eligazodni a játékmeneten. Holnap játszom egy etap Step 2-t és ha sikerül összetrombitálni néhány jegyet, azt hiszem, abból már össze fog jönni az első dollár...