Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában



#1651 november 07, 2022, 18:37:10, Pozzato
Az ősz a kritériumokról szól, most Saitama volt a soros (györgy..., bocs). Vingegaard, Nibali, Froome és a többiek járják Ázsiát, érdemes ezt fejben tartani, mert Vingegaard nem igazán tudott pihenni az elmúlt hetekben. Jövőre lehet ez visszaüthet, mert Nibali vagy Valverde számára mindegy, most mennyit tekernek, visszavonultak.

Ja, meg közben ilyen japán beöltözős játékokban is részt kell venniük  ;D

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/S6LuFHV4SqiWvyAjrCegLX-1200-80.jpg


Geraint Thomas jövőre Girózik, ahogyan Joao Almeida és Jack Haig is (plusz Thomas csapattársa, Arensman is).

Mark Cavendish egyelőre csapat nélkül, nagy a baj, mert a B&B Hotels-projekt bedőlhet, másnak meg nem igazán kell Cav.

A legfurább nevű csapat is regisztrált a következő évre: Q36.5
Ez egy svájci gárda (Doug Ryder új csapata, aki korábbi MTN-Qhubeka csapatfőnök volt). ProTeam, nem rossz névsor: Brambilla, Conca, Donovan, Howson, Ludvigsson, Moschetti, Rosskopf és Sajnok. Valószínűleg azért nem nyerik magukhat halálra.  ;D

Az UNO-X szerintem a feljutást célozza meg, fedélzeten van Kristoff, aki ProSeries versenyen nagyon jól jöhet a pontgyűjtésnél. Arkéa, DSM és Cofidis bajban lehetnek majd, mert ez egy kifejezetten jó kis norvég csapat lesz (én feljutottam velük a PCM-ben  ;D ).

:'(  :'(  :'(

"Szörnyű hírt kaptunk Olaszországból. Tragikus körülmények között meghalt Davide Rebellin, akit egy kamion gázolt el tekerés közben. Az 51 éves olasz veterán mindössze egy hónapja vonult vissza.
Rebellin 1992(!) óta versenyzett profiként, igazi egynapos specialista volt, sok nagy klasszikust nyert meg, a La Flèche Wallone-t háromszor is. De jutott neki Párizs-Nizza, Amstel Gold Race, Tirreno-Adriatico, Liège-Bastogne-Liége győzelem, és nyert szakaszt Giro d'Italián is."

Idézetet írta: Latzka Dátum november 30, 2022, 16:19:48:'(  :'(  :'(

"Szörnyű hírt kaptunk Olaszországból. Tragikus körülmények között meghalt Davide Rebellin, akit egy kamion gázolt el tekerés közben. Az 51 éves olasz veterán mindössze egy hónapja vonult vissza.
Rebellin 1992(!) óta versenyzett profiként, igazi egynapos specialista volt, sok nagy klasszikust nyert meg, a La Flèche Wallone-t háromszor is. De jutott neki Párizs-Nizza, Amstel Gold Race, Tirreno-Adriatico, Liège-Bastogne-Liége győzelem, és nyert szakaszt Giro d'Italián is."

Alig vonult vissza az öreg, erre ilyen történik.  :'(  :'(

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 30, 2022, 16:41:12Alig vonult vissza az öreg, erre ilyen történik.  :'(  :'(

Olaszországban nem ajánlott biciklizni. Emlékszem Nicky Hayden-nek is ez volt a végzete.

Nyugodjon békében.

Hírek a bringázás világából:
Mark Cavendish csapat nélkül, megszűník a B&B Hotels
A B&B Hotels-projekt összeomlott, így hiába volt meg a sora Cavendishnek, azt mondták a franciák, keressen magának más csapatot, mert nincs aki finanszírozza a francia klubot. Ez azt jelenti, hogy az új igazolások mellett, megválnak a régi versenyzőktől is, ugyanis semmi pénzük nem maradt. Indítani akartak egy női csapatot is - francia klasszissal, Audrey Cordon-Ragotval -, de annak is lőttek.

Itt a már meglévő keret: https://www.procyclingstats.com/team/b-b-hotels-ktm-2023/overview/

Pierre Roland, Pierre Barbier, Alexis Gougeard és Luca Mozzato jó kis versenyzők, de ha ehhez hozzávesszük a Cavendish - Sinkeldam - Richeze - Bol sort, akkor az eléggé ütős lett volna. Olyan információk is felmerültek, miszerint a B&B Hotels mégsem szűnik meg, alacsony költségvetéssel folytatják, Cees Bol érkezne csak...

Itt leginkább az a kérdés, hogy ki dobna mentőövet Cavendishnek? A gond az, hogy december van, minden keret teljes. Egyetlen csapat merült fel mindössze, de ez ilyen netes pletyka szintjén: Ineos. Semmi hivatalos, csak ilyen elejtett infók. Könnyedén lehet, hogy Cavendish pályafutása így ér véget, kár lenne érte...


Tour de France: 2023-ban Baszkföld, 2024-ben nizzai finálé
Az már tudott, hogy 2023-ban Baszkföldön rajtol a Tour de France (kötelező látogatás lesz ez így, amúgy is bakancslistás a régió), majd 2024-ben szakítanak a hagyományokkal, Nizza és Monaco ad helyszínt az utolsó etapnak, ráadásul egyenkénti időfutam lesz.

Sokan nem örülnek utóbbinak, de én nagyon. Az ok valószínűleg az lehet, hogy 2024-ben óriási tumultus lesz Párizsban, hiszen július 21-én vége a TdF-nek, majd 26-én kezd az olimpia. Én mindkettőre akarok menni, viszont közben megnézném Franciaországot is, ha már ott vagyok. Kényelmes kocsikázás délről egészen Párizsig.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 04, 2022, 21:28:34Én mindkettőre akarok menni, viszont közben megnézném Franciaországot is, ha már ott vagyok. Kényelmes kocsikázás délről egészen Párizsig.
Jól teszed, hogy mész. Nagyon ajánlom, s biztos, hogy nem fogod megbánni, hiszen Franciaország nagyon szép ország. Nekem nagyon tetszett.
Igaz, a franciák egyáltalán nem, de hát ők nem tehetnek arról, hogy olyan szép országban laknak. Beképzelt és felfuvalkodott barmok!
A 2006-os foci-vb idején jártam arra. Akkor a Magyarország-Ausztria-Olaszország-Franciaország-Németország-Ausztria-Magyarország útvonalon bejártuk Európa egy részét és a helyszínen figyeltük meg, hogy a különböző országokban hogyan szurkolnak az emberek a foci-vb mérkőzésein.
Hát, maradjunk annyiban, hogy a németországi labdarúgó világbajnokságon nem csak Németországban volt fociőrület.
Ha majd a Francia Riviérán jársz és strandolni akarsz, akkor ajánlom Antibes város strandját. Antibes egy város Nizza és Cannes között. A strand nem annyira zsúfolt, mint sok másik helyen, viszont szép. A város is az, ráadásul egy ideig ott élt Pablo Picasso és sok korai műve látható a helyi múzeumban.
Marseille és Aix-en-Provence után, útban Lyon felé, van Orange város, az egykori "miniatűr Róma" az Augustus császár korabeli diadalívvel.
Stb.

Tudor Pro Cycling Team

Fabian Cancellara csapata megkapta 2023-ra a ProTeam státuszt, így egyre többet láthatjuk majd őket nagy versenyen. Érdemes lesz rájuk figyelni, hiszen fiatal tehetségek mellett, rutinos rókák is vannak a keretben. Sébastien Reichenbach, Simone Pellaud és Tom Bohli a legnagyobb nevek, fiatalok közül Sebastian Kolze Changizi lehet jó, ő egy sprinter.

Uno-X Pro Cycling Team

Továbbra is az egyik kedvenc csapatom, Alexander Kristoff érkezett hozzájuk, maradtak ProTeam státuszban, de szerintem pár év múlva, ha ilyen ütemben fejlődnek, sima World Tour csapat lesz belőle. Ez a norvég-dán vonal nagyon erős, Kristoff mellett a legnagyobb sztár az Tobias Johannessen, aki már idén is csinált két top10-et WT többnaposon (Dauphiné és Katalán). A 2023-as évben robbanthat, ahogyan Søren Wærenskjold is, aki u23-as TT-világbajnok, illetve korosztálya egyik legjobb sprintere. Egy óriás, viszont nagyon gyors, szóval pár World Tour versenyen meglepetést okozhat majd. Anthony Charmig szintén húzóember lehet, de sokat várok William Blume Levytől is, elsősorban pavés versenyeken, illetve a 19 éves Stian Fredheimtől. Utóbbi esetében sprint és pavé lehet a fő opció.


López és Quintana karrierjének szerintem vége. Lehet okosan csinálni a doppingolást, meg lehet úgy, ahogyan ők ketten teszik. Mint Riccardo Ricco fénykorában, hogy egyik versenyen egy nulla, másodikon meg perccel veri a mezőnyt. Quintanától is rendkívül gyenge teljesítmények két éve, majd a semmiből hoz egy olyan szezont, ahol felveszi a versenyt Pogacarral és a többiekkel. Top8-as helyezések WT-versenyeken, majd kiderült, volt ott cucc.

Embereknek tisztában kell lennie azzal, hogy élsport nincsen dopping nélkül. Lehet szépíteni, hogy csak a bringában, de ugyanúgy NBA, NFL, tenisz, foci, mindenhol van. A kérdés csak az, hogy mikor buksz le, kik és meddig védenek. López idióta volt, összeveszett mindenkivel a Movistarnál, sértődött kisgyerek volt, fél mezőnyt magára haragította. Elment az Astanához újból, amelyik csapat gyakorlatilag közutálatnak örvend.

Ennek egyik oka a kazah (és orosz) állami befolyás, másik a temérdek lebukás az elmúlt évekből dopping miatt, harmadrészt Vinokourov szerepe, akit már senki sem akar a bringa közelében látni, negyedszer pedig azok az ominózus húzások, amiket megcsináltak az elmúlt években (mikor Lópezék támadtak a TdF-en, miközben mindenki várta a szakasz neutralizálást, majd López lefelejte a buszmegállóban a táblát...).

Astanához most már azok mennek, akik vagy óriási pénzért levezetnének, vagy szimplán szintén óriási pénzért bevállalják azt, hogy bármikor elkaphatják őket. Moscon formája sem véletlenül esett vissza, Lutsenko sem hiába egynyári fecske volt. Lópezzel kapcsolatban elvileg minden van (lehallgatás stb.), nem is értem, minek húzták eddig. Mivel a kazah állam még a szar helyzetük ellenére is önti beléjük a pénzt, ezért így véreztetik ki a csapatot.

Kizárt, hogy ez a keret bennmaradjon majd a következő Relegation Battle-nél, hiszen, ha csak a tavalyi pontokat nézzük, akkor az Astana 4000 körül hozott (legrosszabb WT-csapatként), míg a 18. helyhez 6000 pont kellett. Ebből ráadásul kiesik majd a következő években López és Nibali évenkénti 1000-1500 pontja, ők még ProTeam szintre is gyengék lesznek. Őket anno a 2020-as szezon, Fuglsang, Vlasov és a többiek tartották életben. Nem is értem, miért nem súlyozott pontrendszert használt az UCI az idei RG-nél.

Érdekes szezon lehet ez, ugyanis míg mondjuk két éve Pogacar, tavaly a Jumbo, idén már mindenki Deniában készül (ezek a versenyzők nyerték az elmúlt két évben a TdF-et), így egységesek lesznek a feltételek a szezonra. Az öreg doppingos és csaló Kolobnev speciális szállodája befutott, amit mai napig nem tudni, hogy pontosan milyen pénzből épített, mert ugye a Vino-ügy kapcsán még kölcsön kellett kérnie 150 ezer eurót, hogy egyáltalán legyen hol laknia (ez a bírósági változat...), majd két évvel később szállodaépítésbe fogott úgy, hogy papíron nem volt bevétele, mert eltiltását töltötte dopping miatt. Nem lennék meglepve, ha a spanyolországi Syncrosfera valamilyen módon az orosz állam tulajdona lenne és Kolobnev csak egy stróman, akinek a neve alatt viszik a dolgokat. Sebaj, ez rajtam kívül valószínűleg senkit sem izgat, majd 2-3 év múlva rájönnek erre az európai fejesek is, aztán betiltják a hotelt, addig meg mindenki csodaként hivatkozik rá és a komplett mezőny gazdagítja az oroszokat.


Roglic a Girón! 📢
A szervezők és a Jumbo mára tartogatták a bejelentést, a szlovén versenyző 2019 után újra ott lesz az Olasz körön. 💗

Giro Remco vs. Roglic
Tour Pogi vs. Vinge

Már most nagyon várom mindkettőt! :great:

Kíváncsian várom, hogy Ati milyen naptárat kap az első Jumbos évében, remélem egy GT azért csak lesz benne :angel:


BetCity partners with professional cycling team Jumbo-Visma

Dutch remote operator BetCity has signed a sponsorship agreement with cycling team Jumbo-Visma. The deal will see the BetCity name and logo displayed on the team's jerseys.

The deal will run from January 1, 2023, until January 1, 2025. A ban on gambling sponsorships is currently to be expected to enter into force in early 2025.

(forrás: https://www.teamjumbovisma.nl/)

Alakul a Giro, hiszen Evenepoel és Roglic mellett még ott lesz Vlasov, Almeida, Haig, Caruso, Mader, Arensman és Geraint Thomas. Minden bizonnyal ez lesz a végleges, többi csapatnál is már nagyjából lehet tudni, ki hol akar indulni, de ez így egy jó Giro lehet. A jó kronósok többsége itt van, Vlasov, Almeida és Arensman is az, szóval ez egy nagyon jó kis csata lehet Evenepoel, Roglic, Thomas és a többiek között. Ne felejtsük el: csak Thomas tudta tavaly megszorítani a Pogacar - Vingegaard duót!

A Giróval kapcsolatos, hogy a Lotto például nem indul, mert nem tudnának elég pontot szerezni, így sem Ewan, sem De Lie nincs ott, ami szerintem érvágás, de ez intő jel lehet, mert több olyan pontrendszer alapján ingadozó csapat is visszamondhatja az indulást, akik korábban simán indultak volna egy GT-n.

A Tour de France mezőnye is szépen alakul, Vingegaard nyilatkozta, hogy az idei útvonal még jobban fekszik neki, mint a tavalyi. Pogacar is nagyon készül, de a többiek sem pihennek:
- Bernal és Martínez duóval az Ineos, plusz ott lesz még Pidcock, aki elvileg GT-menő is lehetne...
- a Vueltán feltámadó Enric Mas
- Simon Yates
- Richard Carapaz, aki bosszúra éhes a tavalyi szezon után
- Hindley, aki a kevés kronó miatt megpróbálja, róla tudjuk, ha formában van, akkor az egyik legjobb a harmadik héten
- O'Connor, aki a szezont egészségügyi okok miatt elszúrta, de 2023-ra nagyon készül
- Landa, csak a szokásos top5-ért jön

Szóval tetszik a mezőny, ráadásul elvileg sprinterháború is lehet: Jakobsen, Groenewegen, Van Aert, Philipsen, Ewan, Bennett és Pedersen... Ja, meg Cavendish. Ugyanis úgy tűnik, hogy az Astana versenyzője lesz. No komment, ott látták a csapattal készülni az edzőtáborban. Oké, tudom, mindenáron TdF-en indulni, de elszerződni a mindenki által legjobban utált csapathoz, akik botrányt botrányra halmoznak?

A végére pedig egy kis Vuelta, mert ahogyan idén, úgy jövőre is bemutatkozhat pár nagyon tehetséges fiatal. Ayuso most már elvileg a győzelemért megy, míg az FDJ a Martínez - Gregorie duót indítja, akik ugye most kerültek fel a felnőttek közé és a legnagyobb tehetségek (19 évesek). A 19 éves Cian Uijtdebroeks is megkapja a Vueltát a Borától, miután idén szétalázta az u23-as korosztályt a l'Aveniren... Én ettől a belga sráctól nagyon sokat várok, pont úgy, mint anno Evenepoeltól, megkockáztatom, nagyobb tehetség még nála is.