BDO Világbajnokság 2014

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Megnyitom ezt a témát. Hát ha erre is lesz igény!  :ok:

Lakeside World Darts Championship
    Tournament information
Dates           4–12 January 2014
Venue           Lakeside Country Club
Location           Frimley Green, Surrey
Country           England, United Kingdom
Organisation(s)   BDO
Format           Sets
Finals:
best of 13 (men's)
best of 3 (women's)
Prize fund   £329,000
Winners share   £100,000 (men), £12,000 (women)
High checkout   £5,000 (men)

#1 január 04, 2014, 16:12:43, CarlosGitanillo
http://nutjob.eu/njtvx2.html

Scotty '2 Hotty' Waites - Allan 'Chuck' Norris
       1.25                             -                          3.75


First to win 3 sets

David Cameron - Martin 'Wolfie' Adams
    7.00            -              1.10

Belenéztem tagnap a BDO vb-be. A statisztikákat is átböngésztem. Nem bántam meg, hogy óvatos vagyok. Egyszerűen túl kevés az információ. Még statisztikát (nem részletes mérkőzés statot régebbi versenyekről, az csak álom) úgy ahogy találok, de nagy hátrány, hogy sokukat egyszer sem láttam tavaly, vagy az előtt játszani.
Így lehet, hogy két fordulót is várok, mire normálisan bekapcsolódom, hogy tisztuljon a kép. Nem rémlett tavalyról a BDO statisztikáinál, hogy 1 nyílra bontják le az átlagot. Ezt kicsit viccesnek tartom. Nem azért mert esetleg nincs benne ráció, csak nem ez a megszokott. Nem ez a "hagyomány". Talán azt gondolják, hogy ha így írják ki, akkor nem olyan feltűnő, hogy az egész tegnapi versenynapon 1 árva ember (Norris) dobott 90-es átlag felett?  :D
Olyan átlagok voltak, hogy egy-két jobb magyar játékos sem tűnt volna ki a mezőnyből...

Szóval hanyagolom a fogadást egyenlőre.
Viszont majd kiverte a szemem, hogy Kistnek selejtezőt kell játszania????! Tavaly előtt ő nyert bakker! Aztán láttam, hogy a tavalyi éve mocskos gyenge. Normális versenyen is alig vett részt. Azokban sem volt sok köszönet. Így már értettem. Csak azt nem, hogy az egyébként számomra ismeretlen Shimizu ellen -aki az ázsiai kvalifikációból jutott ki, ha jól tudom-, hogyan kaphat akkor 1.08-at? Furcsa. Szóval játszásiból egy Shimizu +2.5 szettet @2.10-ért betolok!  :ok:

Sima Shimizu!  :D
Ma is kicsit nézegettem a felhozatalt (holnapra) és ismét találtam pár ellentmondásos oddsot. Legalábbis nekem az. Az egyik a holnap színre lépő Bunting. 1.06-ot kapott az amerikai Widmayer ellen. Úgy érzem ez tökéletesen reális. Csak azt nem tudom, hogy a 3-0-ás szettgyőzelme hogy jött ki 1.57-re? Nem mondom milyen atom durva, de 1.40-re áraznám, esetleg 1.35-re... Ez volt a matek része. A másik fele a dolognak, hogy Bunting a legjobb BDO játékos. Vezeti a ranglistát, tuti formában van és az utóbbi időben "gázol" a BDO berkein belül. Igazából neki már tovább kéne lépnie. Ő itt kiemelkedik. Igaz ha hörcsög lenne egy hörcsög farmon, ott is kiemelkedne a hörcsögök közül. Toronymagasan. Végül a hörcsögfarm helyett a darts-ot választotta. Jól tette, bár ott is lett volna sikere... Na mindegy.
A serpenyő másik felében az amerikai Widmayer van, aki selejtezett és  továbbjutott. Nem is akár hogyan! A torna eddigi leggyengébb játékával. Őt egyetlen vesztes sem múlta eddig alul, kivéve az ellenfelét. Szóval könnyű falatnak ígérkezik.

A másik odds a Wilson-Kist meccs oddsa. Wilson 1.50-ét kicsit magasnak érzem. Kist a selejtezőben nem játszott rosszul. Sőt! De az egész éve gyenge volt és Wilson az egyik legjobb formában levő BDO-s (jelenleg második a ranglistán). Simán benne van egy nagy csata, de nem igazán tudom elhinni, hogy Wilson kikaphat... Így érzem.

Ez aztán nem semmi meccs volt!  :ok:

Morfondíroztam ezen a mai Wilson-Norrison.
Jó ez a Wilson, jó nagyon (BDO szinten), de sebezhető. Megnéztem a legutóbbi meccsét és belenéztem a Kist elleni összecsapásba is. Az a benyomásom, hogy ciklusosan visszaesik a teljesítménye. Eddig ezt "kihordta lábon", de ehhez az ellenfelek is asszisztáltak. Ráadásul a stílusa is visszafogott ami nem segíti átlendülni a holtpontokon. Olyan depis fajta.
Ellentétben "Chuck" Norrissal, aki tűzben ég a játék alatt és kevesebb megingást is mutat. Iszonyat céltudatos és nem hagyja, hogy beleszürküljön a játékba. Mutatókban hasonlóan magas színvonalat képviselnek. Különbség csak annyi van Norris javára, hogy Wilson megingásai nyilván a számokban is megmutatkoznak.
Az elmúlt év teljesítménye egyértelműen jobb Wilsonnál -ennek is köszönhető előkelő második helye-, de Norris is az élmezőnyhöz tartozik.
Én úgy látom Chuck nagyon akar és eddig ezt át tudta ültetni a teljesítményébe. Én hiszek neki továbbra is! Ha tudja kicsit demoralizálni Wilsont az elején, szerintem az "összetörik" és nem tudja majd követni megfelelő minőségben.
Különben is! Ez "Chuck" Norris! 3 nyílból dobja a kilencnyilast!  ;)  :D

Norris @2.75

Én is néztem, hogy be kéne próbálni Norrist, de végül lebeszéltem magam róla. Én inkább tettem egy 14,5 over 180-at. Hosszú és szoros meccsre számítok és mindketten jól dobálják a 180-at.

Idézetet írta: Cipolla Dátum január 10, 2014, 19:00:00
Én is néztem, hogy be kéne próbálni Norrist, de végül lebeszéltem magam róla. Én inkább tettem egy 14,5 over 180-at. Hosszú és szoros meccsre számítok és mindketten jól dobálják a 180-at.

Alapvetően én is így gondolkodtam. Akartam is javasolni az over szetteket és legeket is, de aztán eszembe jutott Wilson mennyire elbizonytalanodott legutóbb és úgy kellett felkaparnia magát. Szerintem csak azért nem esett szét, mert az ellenfele is hullámvölgybe került végül. "Félek" Norris így el is gázolhatja. Ezért a kiélezett, hosszú mérkőzéssel kapcsolatos tippeket nem merem tenni. Párhuzamot érzek a Wright-Withlock meccsel...
Viszont ha Wilson tudja magát "hozni", akkor neked lesz igazad. Akkor biztos szoros lesz a meccs.
Ebben a két forgatókönyvben pedig egy tipp a közös nevező: Norris +1.5 szett @2.00! Erre szánom a legnagyobb tétet.  ;)

Végre itt egy király meccs és a két kommentátor mindent elcsesz... :noway:
Össze vissza beszélnek, reklámoznak. Nem is a meccset nézik.
Sokkot vagyok kapva!  :crazy:

Szép tipp volt Cipolla! Gratulálok!  :beerchug:

Én is neked! :beerchug: Csak most kapcsoltam be, erre látom, hogy már 18-nál járnak :redchug: A 180-ak számát látva egy jobb PDC meccs! Amúgy tényleg idegesítő a két kommentátor, bár nekem már a sport tv-s sem volt az igazi. A 2007-es döntő na az volt az igazi kommentálás :ok:

Tényleg elképesztő tűz ég ebben a Norrisban, karakteres versenyző. PDC-s körítéssel és jobb kommentárral még nagyobb élmény lett volna a tegnapi meccs, de még így is kiemelkedő volt.

A Norris - Dekker találkozóról mit gondoltok? Dekkert nem nagyon láttam még, így nem tudom megmondani Norris 1,30-as oddsa reális-e, pontosabban vállalható-e. Biztosan neki fogok drukkolni.

A két angol közül Bunting a jobb játékos, nem? Beneveznék egy kicsivel majd a győzelmére, csak kellene egy kis megerősítés!

Idézetet írta: Latzka Dátum január 11, 2014, 11:01:05
Tényleg elképesztő tűz ég ebben a Norrisban, karakteres versenyző. PDC-s körítéssel és jobb kommentárral még nagyobb élmény lett volna a tegnapi meccs, de még így is kiemelkedő volt.

A Norris - Dekker találkozóról mit gondoltok? Dekkert nem nagyon láttam még, így nem tudom megmondani Norris 1,30-as oddsa reális-e, pontosabban vállalható-e. Biztosan neki fogok drukkolni.

Igazából megírtam az első BDO-s cikket is és feldolgozás alatt van. Nem sokára kikerül asszem'. A lényeg, hogy szerintem reális a szorzó, Dekker túl sokat hibázik Norrishoz és teszem is az 1.30-at!  ;)

Idézetet írta: fakenu Dátum január 11, 2014, 11:06:38
A két angol közül Bunting a jobb játékos, nem? Beneveznék egy kicsivel majd a győzelmére, csak kellene egy kis megerősítés!

Igen.  ;)

Sajnos a cikk későn készült el. Azért bemásolom.

A ma esti program szerint már az elődöntők következenek a BDO szervezet világbajnokságán. Elnézést kérek, hogy -talán méltánytalaniul- ilyen mostohán kezeltem ezt a versenyt, amely jelentőségét, díjazását, piárját, a játék és a játékosok minőségét tekintve is "kis testvére" csupán a PDC világbajnokságának. Ettől függetlenül az élmezőny magas színvonalat képvisel, a díjazás pedig magas (329 000Ł). A BDO pedig inkább "szívén viseli" a darts sport mivoltát, felkarolva, támogatva számos amatőr országos szövetséget és versenyt. Ez viszont megnehezíti a sportfogadást, hisz több "sötétből előbúvó" játékos szereplehet itt, minimális információt hozva magáról. Mivel a verseny már a végéhez közeledik, talán most már felvállaható szélesebb körben is néhány tipp.


Bunting - Green

A pufi arcú Bunting a szervezet listavezetője. Nem érdemtelenül. Véleményem szerint neki már rég nem itt lenne a helye. Eddig nem váltott a PDC-re, az okát nem ismerem. Megy a porhintés, de úgy gondolom, neki ez kényelmes. Ha folyamatosan az élmezőnyben tud maradni, nem kevés pénzt össze lehet dobálni itt is. Legfeljebb kevesebb tévés meccse lesz és kevésbé lesz ismert a műkedvelők körében. Az ő fizimiskájával talán nem is baj. Nem rég egy rangos tornát nyert szettveszteség nélkül. Itt eddig hármat vesztett három mérkőzésen. Statisztikája több, mint jó, bár a PDC vb-n már kiesett volna. Viszont nagy erősségge, hogy a megfelelő pillanatban képes pluszt nyújtani és a hullámvölgyeken túllépni. Ez itt aranyat ér! Ez részben a kulcsa annak, hogy mindig jobb legyen egy kicsit aktuális ellenfelénél. Pont amennyire a helyzet és az ellnfél megkívánja. Robbie Green szintén a BDO élmezőnyhöz tatozik. A vb előtt 7. volt. Évek óta nem jutott túl rangos esemény elődöntőjén. Kisebb tornákon sikerült ugyan neki, de szűk másfél éve nem nyert tornát. Még alacsonyabb kategóriájú versenyt sem. Ennek legfőbb oka, hogy egy tornán belül, de gyakran még egy meccsen belül sem tudja állandósítani játéka színvonalát. Évek óta. Itt eddig három előzetesen egyáltalán nem könnyűnek tartott találkozót nyert meg magabiztosan, szép statisztikával. Sajnos róla nem az jut az ember eszébe, hogy ez mire lehet elég a továbbiakban, hanem, hogy mikor kezdi a fogalmatlankodást? Úgy gondolom Bunting nyomását ő már nem fogja elbírni. S amikor az ellenfele "tömege" alatt megroppan, sima is lehet a mérkőzés. Legfeljebb 2-3 szettet adok neki.


Norris - Dekker

Hasonló színvonalú játékosok, de micsoda eltérő forma! Nagyon tetszik Norris hozzáállása, ami minden kisebb nehézségen átsegíti. Iszonyat milyen kiszállói vannak. Egymást követik a száz feletti befejezések egy nyíllal a két tripla mellett. Nem véletlenül hegyezem erre ki máris a mondanivalóm. Dekker a vb alatt már jó néhányszor került nagyon mélyre. Hiába a tömeg, hiába a rengeteg 100+ és száz közeli dobás, ha gyakran 3-6-9(!) nyílra van szüksége egy duplához. Természetesen ez nem állandó, de mindig van 2-3 ilyen legje. Az pont elég az ellenfél szettelőnyéhez... Eddig mákja volt, mert olyanokkal játszott akik hozzászürkültek, de most jön "Chuck Norris"! Neki megvan a magabiztossága, hogy játszva túllépjen ezeken a hullámvölgyeken. A statisztikát mélyebben kell vizsgálni a szokásosnál, hogy ezt alátámasszuk, mert a szokásos értékek "csalókák". Dekker átlagánál a gyenge kiszállás miatt óriási a különbség a teljes átlag és az első 9 nyíl átlaga között (15 pont körül), míg a kiszálló százaléka nem is olyan vészes (30% körüli). Ez viszont pont azért van, mert az ellenfelek is hozzászürkültek. Például az előző fordulóban Dekkernek az 5-2-es (32leg) győzelméhez 56 kiszállóra dobásra volt szüksége, addig Norris szintén 5-2-es (25 leg) győzelméhez 29 kellett. Nem mindegy! Ez óriási különbség. Sokkal kevesebb is elég lenne, hogy eldőljön egy meccs. Szóval nálam a szorzónak megfelelően abszolut favorit Norris. Azt, hogy a fölénye mekkora lesz, nem merném megjósolni. Itt azért óvatosabbnak kell lenni a hendikeppes tippekkel, mert hosszabb távon nézve az erőviszonyok kiegyenlítettek. A szorzó kifejezetten a formának szól, nem a tudáskülönbségnek.

A női szakág

Nem merülnék el ebben a lehetőségben. Nem ismerem őket eléggé ahhoz. Annyi megjegyzést tennék, hogy az ágazat ikonjának -Dobromyslova- teljesítménye kifejezetten visszafogott. Liza Ashtonnak nemhogy keresnivalója van, hanem nálam kifejezetten favorit @2.09! A Hedman-Peters találkozónál pedig a szorzó kifejezi a viszonyokat. Nincs benne így érték. 1.14-ért én nemhogy női dartsosra, de férfira is csak öntudatlan állapotban fogadok.

Tipp: Bunting - Green ---> Bunting @ 1.36 Pinnacle Sports (8/10)

Tipp: Bunting - Green ---> Bunting -2.5 szett @ 1.90 Bet365 (5/10)

Tipp: Norris - Dekker ---> Norris @ 1.33 William Hill (8/10)

Tipp: Dobromyslova - Ashton ---> Ashton @ 2.09 Pinnacle Sports (2/10)