Vuelta a Espaná 2014

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Vuelta a Espaná



Helyszín: Spanyolország
Időtartam: 08.23-09.14
Szakaszok száma: 21
Címvédő: Chris Horner
Legtöbb összetett győzelem: Roberto Heras
Hivatalos oldal: http://www.lavuelta.com/14pr/es/index.html

Ebbe a témába jöhetnek majd a Vueltával kapcsolatos észrevételek, kérdések, tippek.
Hét közepe táján jelenik meg a főoldalon majd a beharangozó cikk, addig is pár infó a versennyel kapcsolatban.
21 etap lesz, ebből egy csapat és két egyéni időfutam. 8 hegyi etap lesz, ezek mellett még lesz 6 sík szakasz, és 4 dombosabb szakasz.
Egyértelműen idén is ez lesz a legerősebb, és legjobb GT, mint ahogy múlt évben is. A spanyolok szép lassan kezdik átvenni ebben a vezetést.
Nagyjából már lehet tudni a rajtlistát, így egy kis mini előzetes:
Ag2r: Vezér Betancur lesz, akinek a formája egyelőre abszolút homály. Borzalmasan ment a Burgosi versenyen, és nem lehet tudni mire lehet képes. Jövőre már csapata is van (Quickstep), így nem sok motivációja van erre az évre. Sprinterük Hutarovich, aki jó formát mutatott nyáron.
Astana: Vezérük Aru, aki egy hónapot készült Sestrierben, és bomba formában van. Jó eséllyel pályázik egy top5-re, de ha szerencséje van, akár itt is dobogóra kerülhet. Kiváló segítői vannak (Landa, Kangert, Tiralongo). Sprinterük a szintén kiváló formában lévő Guardini lesz.
Belkin: Vezér Kelderman lesz, akinek egy top10 reális cél lehet. Gesink lehet a másik nagy név a csapatban, akinek egy szakaszgyőzelem simán kinéz. Sprinterük Hofland lesz, akire érdemes lesz figyelni a hajrákban.
Bmc: Csapatkapitány Evans lesz. Valószínűleg utolsó nagy GT-je lesz. Fogalmam sincs mire lehet képes ilyen mezőnyben, de azt nyilatkozta, hogy oda akar érni a legjobbak közé. Ők leginkább a szökésekben jeleskedhetnek, illetve a csapatidőfutamon.
Cannondale: Sagan újabb pontrikóért jött. Rá van építve ez a csapat, és neki fognak végig dolgozni.
Fdj: Pinot szeretne itt is dobogón végezni, és azt mondta, hogy továbbra is jó formának örvend. Ellisonde személyében van egy jó segítője, így egy top5 lehet neki is kinéz. Bouhanni a sprinterük, akitől én minimum egy szakaszgyőzelmet várok.
Garmin:Talanskytól várják az összetett jó helyezést, de ha ő besülne, akkor a Hesjedal-Martin duóra építenek. Ütős kis csapatuk van, kérdés mit tudnak belőle kihozni.
Katusha: Joaquim Rodriguez a vezér, kapott egy jó hegyimenőkből, és segítőkből álló csapatot. Már csak neki kell formába lendülnie.
Lampre: Horner újra megpróbálja. A tour egy előverseny, illetve felkészülés volt neki, és kíváncsi vagyok mire lehet képes idén. Ő a címvédő, igaz 42 éves, de nem szabad őt leírni. Szerintem megint alkothat valami nagyot. Sprinterük Ferrari lesz, és én is indulok a Vueltán (Pozzato).
Lotto: Van den Broeck - Monfort duóval készülnek a körversenyre. Mindketten kedvelik a Vueltát, és okozhatnak meglepetést. A belga Debusschere lesz a sprinterük, aki nemrég tört be a sprinterek közé, és látom a fantáziát benne egy esetleges dobogóra valamelyik sík etapon.
Movistar: Egyik legerősebb csapata, és a legerősebb versenyzővel. A Giro győztese Nairo Quintana a vezér, segítője Valverde, Amador és a többiek. Hatalmas favorit a kolumbiai, és a girot gyengébb csapattal nyerte meg....
Omega-Quickstep: Urán a vezér, és ide is egy dobogóért jött. Giron összejött neki, itt egy kicsit nehezebb dolga lesz. Sprinterük Cavendish, időfutammenő Martin, és érdemes még figyelni a fiatal Veronára, akiből a jövő nagy spanyol hegyimenője lehet.
Orica: Adam Yates! Ő rá oda kell figyelni ezen a versenyen. Hatalmas tehetség a fiatal brit, és szerintem egy szakaszgyőzelemre, sőt egy összetett jó helyezésre is képes lehet. Matthews a sprinterük akitől várok egy szakaszgyőzelmet.
Sky: Froome a vezér. Nincs jó éve, és nem is érzem benne azt az erőt, hogy legyen esélye az összetettre. A csapata ugyan erős, de róla túl sokat nem tudni. Sprinterük Rowe, aki talán odaérhet pár hajrában a legjobbak közé.
Giant: Barquil lesz az összetett menő, de túl sok segítséget nem kap majd. Degenkolbra lett építve a csapat, és arra hogy pár hajrát megnyer. Arndtra még érdemes lesz figyelni, mert okozhat meglepetést a befutóknál.
Europcar: Gyenge csapattal érkeznek a versenyre, de az eritreai Berhanéra érdemes lesz figyelni náluk. Igaz nincsenek kiemelkedő eredményei idén, de nagyon tehetséges hegyimenő, és egy két szökésben simán ott lehet a végén.
Tinkoff: Contador indul! Ez egy nagyon jó hír, de mint említette, még nincs olyan formában, hogy az összetettért harcoljon. Szerintem utolsó héten összejöhet neki egy szakaszgyőzelem. A csapatból még érdemes figyelni a fiatal dán Valgrenre. Hatalmas tehetség, és a dombosabb etapokon idén kiválóan ment.
Trek: Zubeldia-Arredondo duóra épül a csapat a hegyekben, míg időfutamokon, illetve szökéseknél a Cancellara - Jungels duóra. Hegyi trikóra, illetve egy top10-re és 1-2 szakaszgyőzelmre jók lehetnek.
Caja Rural: Luis Leon Sánchezre építenek. Nem igazán érzem Sánchezen, hogy olyan jó erőben lenne. Arroyo a másik vezér, és Lasca a sprinterük.
Cofidis: Dani Navarro megpróbál bekerülni a top10-be. Csapata nem rossz, már csak a formája kérdéses.
Iam: Tschopp aki összetettbeli jó helyezésért megy, illetve a hegyi trikóért, míg Pelucchi lesz a sprinterük.
MTN: Az egyik legérdekesebb csapat. Több vezér is lehet, illetve több meglepetés ember is. Pardilla jól ment a burgosi körön legutóbb, és jó formában van. Kudus és Van Rensburg lehetnek még akik szakaszgyőzelmekre pályáznak. Ciolek lehet a sprinterük.


Összetett favoritok:
*** Quintana, Froome
** Aru, Pinot, Urán, Rodriguez
* Horner, Kelderman, Talansky, Valverde, Evans, Contador

+ meglepetés ember: Adam Yates


Sprinterek:
*** Cavendish, Bouhanni
** Degenkolb, Sagan, Matthews, Guardini
* Hofland, Hutarovich, Ferrari, Rowe, Pelucchi, Ciolek

+meglepetés ember: Debusschere és Arndt


Időfutam:
*** Martin
** Cancellara, Malori, Vandewalle, Froome
* Dennis, Sergent, Jungels, Kelderman, Bodnar, Clement

+meglepetés ember: Le Bon

Most olvasom twitteren:
Froome a csapatidőfutam pályabejárása közben bukott egy körforgalomban

Jel, méghozzá nem jó jel. Pláne annak nem, aki fogadott rá  ;D
Hogy pontosan milyet zakózott, annak nem néztem utána (egyelőre nem is izgat), de egy langyos kis kerekezésnél tanyálni, az azért tényleg előrevetít ezt-azt.

Pinot-nak volt egy kis hőemelkedése, és Hornernek is valami tüdőfertőzése van ...

De jó lenne tudni, milyen erőben van a fiatal Aru... Ha Froome és contador mellett Horner és mondjuk Pinot sem egészséges, Valverde segítő lesz, Joaquim rodriguez és Evans gyenge lesz, akkor Arunak egy top3 is összejöhetne. Quintana magasan nyeri, Uran Jobb időfutamban, de...


Froome hátára esett, és nem volt túl boldog, hogy megint rossz előjelekkel kezd egy nagy körversenyt.
Pinot elvileg lázasan fekszik, és nagy kérdés, hogyan tudja összekapni magát.

Aruról: Giro előtt ugyanígy a Sestriere-i emelkedőkön edzett Tiralongóval, és most is 1 hónapot töltöttek fent. Állítólag jóval jobb formában van Aru, mint a Giro előtt, és most legalább a családjával is tudott lenni egy nagy körverseny előtt.
Persze két GT egy évben sok, de lássuk be, hogy idén Aru nem versenyzett annyit..41 napot töltött versenyeken, ebből a lengyel kör csak kilométergyűjtés volt, és év elején se menet csúcsformában. Kiválóan van időzítve a formája. Csak viszonyítás képpen: Contador 43 napot versenyzett (úgy, hogy nem indult GT-n), Quintana 50 napot versenyzett, míg Valverde 54. Szóval amiatt nem aggódok, hogy sokat versenyzett volna idén Aru. Az oké, hogy 23 éves, de ilyenkor még jobban bírják a terhelést. Csapata erős, és jó segítői vannak, és az Astana csapat vezetése nem tenné őt első számú embernek, ha nem tudnák, hogy bombaformában van. Az Astana versenyzői rendre dobogón zártak az elmúlt 3 GT...
Előjelek jók, és Aru is magabiztos ahogy a nyilatkozatát olvastam. Azt mondta, ő érzi magában az erőt egy összetett jó helyezésre.
3 dekával könnyebb, mint a Giro előtt, most már magánélete is stabilabb (bnőjével is tud edzeni), kikapcsolódni is tudott (majd 3 héten át, míg a többi favorit főleg edzett és versenyzett), és jól sikerült az edzőtábora, ennél több szerintem nem kell egy jó GT szerepléshez.

Érdekes itt Spanyolországban a helyzet. Akkora Vuelta láz lett egyik napról a másikra. Mindenhol közvetítések, beszélgetések stb.
Mindenhol a Contador-Purito-Quintana hármast emlegetik, és velük vannak interjúk. Mindenki bizakodó. Érdekes, hogy Aruékról (Urán, Valverde, Talansky stb.) szó esett, kivéve Froomeról. Róla valahogy nem bezsélnek. Gondolom nem igazán bírják őt a spanyolok.
Movistartól nagyon sokat várnak, illetve bíznak Contadorban is, hogy nem csak szakaszokat akar nyerni, hanem rámegy az összetettre is.

Quintana feladta a Vueltát. Contador lett a fő esélyes, pedig anno mondta, hogy csak szakaszgyőzelmekért jött.


Mára két megérzésem van:
Froome 10-es oddson, vagy Aru 18-as szorzón nyeri az etapot. Contadornak nem feltétlenül baj, ha ebből a két srácból előtte végez valamelyik, persze itt pár másodperces előnyre gondolok. Valverdét és Rodriguezt kizárom ma, pedig a bukik őket favorizálják. Aru vagy Froome nyer, mindkettőre tettem egy kis pénzt, remélem nem csal a szimat. Kíváncsi leszek a mai szakaszra, lesz-e mondjuk támadás az utolsó előtti hegyről lefelé, mert ha ige, az kicsit bezavarhat nekem.
Na meg az, ha valami kamikaze szökevény hazaér, mondjuk Hesjedal a motorral  ;D

Aki látta a mai szakaszt egykönnyen nem fogja elfelejteni, klasszikust produkáltak a srácok.