Férfi Kézilabda EB 2018

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Férfi Kézilabda EB 2018




Helyszín: Horvátország
Címvédő: Németország
Időpont: 2018.01.12. -2016.01.28.
Hivatalos weboldal: http://cro2018.ehf-euro.com/home/


A. csoport (Split)

1. Horvátország
2. Svédország
3. Szerbia
4. Izland

B. csoport (Porec)

1. Franciaország
2. Fehéroroszország
3. Norvégia
4. Ausztria

C. csoport (Zágráb)

1. Németország
2. Macedonia
3. Montenegró
4. Szlovénia

D. csoport (Varasd)

1. Spanyolország
2. Dánia
3. Csehország
4. Magyarország



Sorrend meghatározása:

1. pont
2. egymás elleni pontok
3. egymás elleni gólkülönbség
4  egymás elleni szerzett gólok
5. összes gólkülönbség

A csoportok első három helyezettje lép tovább a középdöntőbe.

Férfi kézilabda Eb - Ljubomir Vranjes kihirdette bő keretét

Ljubomir Vranjes, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a januári, horvátországi Európa-bajnokságra készülő bő keretét.

Az Eb honlapján megjelent, 28 nevet tartalmazó listáról kerül ki az a 16 játékos, akik pályára lépnek majd a kontinenstornán. A szűk keretet egy nappal a nyitómeccs előtt, január 12-én kell megneveznie a svéd szakembernek, aki ezt követően a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is kétszer-kétszer cserélhet.
Az Európa-bajnokságot január 12. és 28. között rendezik, a magyar válogatott a varasdi D csoportban Dániával, Spanyolországgal és Csehországgal találkozik. A kvartettből az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott 28 fős kerete:

Kapusok: Bartucz László (Csurgó), Borbély Ádám (Wisla Plock, Lengyelország), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)

Jobbszélsők: Fekete Bálint (MOL-Pick Szeged), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (Lemgo, Németország)

Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, Svájc), Győri Mátyás (Telekom Veszprém), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya), Vilovszki Uros (Székelyudvarhelyi KC, Románia)

Kiállók: -)

Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Dzsamali Iman (Telekom Veszprém), Faluvégi Rudolf (Nantes, Franciaország), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Nagy Kornél (Dunkerque, Franciaország)

Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Fekete Dávid (Budakalász), Gazdag Tibor (Csurgó)

forrás: MTI

Férfi kézilabda Eb - Császár Gábor kihagyhatja a tornát

Császár Gábor térdsérülés miatt kihagyhatja a januári, horvátországi kézilabda Európa-bajnokságot.


"Kisebb meniszkusz-problémával küzdök, és ha nem tudom elhúzni, akkor napokon belül meg kell műteni. Ezt azonban szeretném elkerülni, mert nagyon jó volt a válogatottal együtt lenni" - utalt a legutóbbi edzőtáborozásra a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen tapasztalt irányítója az M4 Sportnak.
Amennyiben elkerülhetetlen lesz az operáció, Császárnak ki kell hagynia a januári kontinenstornát, pedig elmondása szerint nagyon szeretne ott lenni, mert tetszik neki az új szövetségi kapitány, Ljubomir Vranjes játékfelfogása, a skandináv-német stílusra épülő gyorsabb, sok futásos kézilabda.
A magyar válogatott az olimpiai címvédő Dániával, az előző Eb-n ezüstérmes Spanyolországgal, valamint Csehországgal szerepel majd azonos csoportban, amelyből az első három jut a középdöntőbe.

(forrás: MTI)

Férfi kézilabda Eb - Faluvégi Rudolf és Nagy Kornél sem játszik

Faluvégi Rudolf és Nagy Kornél sem lesz tagja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a januári horvátországi Európa-bajnokságon.


A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Faluvégi műtétre szoruló vállsérülése miatt nem lesz ott a kontinenstornán, Nagy pedig "nem vállalta a szereplést". Korábban a Telekom Veszprém irányítója, Győri Mátyás dőlt ki térdszalagszakadás miatt.
Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány együttese jövő csütörtökön és pénteken gyakorol együtt, majd január 2-án kezdi meg a közvetlen Eb-felkészülést, ekkor további játékosokkal egészül ki a jelenleg 14 fős keret.
A kontinenstorna előtt két barátságos mérkőzést játszik a válogatott, mindkettőt Svédország ellen: január 6-án Jönköpingben, két nappal később pedig Partille-ben. Előbbi találkozó lesz a nyáron munkába állt Vranjes első hivatalos meccse magyar kapitányként.
A csapat január 11-én utazik a horvát-magyar határ közelében lévő Varasdra, és 13-án játssza első csoportmeccsét. A magyar válogatott az olimpiai bajnok dánokkal, valamint a spanyolokkal és a csehekkel szerepel azonos négyesben, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

A magyar válogatott decemberben készülő kerete:

Kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, Lengyelország), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Fekete Bálint (MOL-Pick Szeged), Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas)
Irányítók, átlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Fekete Dávid (Budakalász)


(forrás: MTI)

Férfi kézilabda Eb - Császár Gábor: új időszámítás kezdődött a válogatottnál

Császár Gábor szerint új időszámítás kezdődött a magyar férfi kézilabda-válogatottnál.

A svájci Schaffhausenben játszó irányító a horvátországi Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat szerdai edzése után az MTI-nek úgy fogalmazott, az együttes fele kicserélődött a tavaly januári, franciaországi világbajnoksághoz képest, ráadásul új edzővel, Ljubomir Vranjessel készülnek, így nagyon sok a dolguk a jövő pénteken kezdődő kontinensviadalig hátralévő néhány napban.
"A körülmények ismeretében badarság lenne helyezésben megfogalmazni a célkitűzésünket, elsősorban most az a cél, hogy napról napra jobban összeszokjunk és jobbak legyünk" - mondta a 33 éves játékos.
Császár kiemelte, a sérült térde - melyet majd meg kell műteni - jó állapotban van, máskülönben nem vállalta volna a szereplést a válogatottban. A csapattal kapcsolatban megjegyezte, rengeteg a fiatal, akinek rutint kell szereznie, amire az Eb nagyon jó lehetőséget nyújt.
"A férfiválogatott az egyik legfontosabb éve előtt áll, hiszen nyáron világbajnoki selejtezőt játszunk, s a jövő évi vb-ről lehet majd talán legkönnyebben olimpiai kvalifikációs lehetőséghez jutni" - vélekedett.
A csapat másik rutinos tagja, a kapus Mikler Roland szerint a támadójátékkal lesz kevesebb gondja az együttesnek, inkább a védekezésben vannak olyan berögződések, amelyek a nem azonos csapatokból érkező játékosoknál különbözőek.
"A védekezéssel lesz több melónk, hiszen ha jelentkeznek majd a fáradtság tünetei, mindenki inkább az évek óta gyakorolt berögződésekhez fog visszanyúlni, nem feltétlenül ahhoz, amit ebben a pár napban elsajátít" - vélekedett a Telekom Veszprém hálóőre, aki a klubjánál is együtt dolgozik Vranjessel.
"Amikor dolgozunk, mindenki száz százalékosan teszi a dolgát, mert nincs sok felkészülési időnk. Abban viszont biztos vagyok, hogy minden fiatal nagy elánnal fog hajtani" - tette hozzá.
Az előző világverseny után Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter és Zubai Szabolcs is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült.
Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány csapatát jelenleg 18 játékos alkotja, közülük 16-an léphetnek pályára az Európa-bajnokságon. A szűk keretet legkésőbb jövő pénteken kell megneveznie a svéd edzőnek, aki ezt követően a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhet.
A magyar csapat szombaton, illetve jövő hétfőn Svédországban játszik barátságos mérkőzést.
Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott a varasdi D csoportban az olimpiai bajnok Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal találkozik, a középdöntőbe az első három helyezett jut.


(forrás: MTI)

Sziasztok!

Eb előtt lesznek esélylatolgató, keretelemző cikkek?  :)

hatosfal és hétméteres-en szokott lenni, utóbbin már svéd írás kint is van

Idézetet írta: csak1tomi Dátum január 08, 2018, 17:17:41
hatosfal és hétméteres-en szokott lenni, utóbbin már svéd írás kint is van

Köszi!  8)

#8 január 10, 2018, 08:05:26, SPF Infó
1. forduló




Január 12., péntek:

18:15    Fehéroroszország - Ausztria    1.43   9.88   3.67   

18:15    Svédország - Izland    1.27   11.42   4.97   

20:30    Horvátország - Szerbia    1.16   14.58   8.30   

20:30    Franciaország - Norvégia    1.30   11.03   4.61

Január 13., szombat:

17:15    Németország - Montenegró    1.05   19.55   13.26   

18:15    Spanyolország - Csehország    1.02   22.07   15.72   

19:30    Macedónia - Szlovénia    2.99   8.74   1.58   

20:30    Dánia - Magyarország    1.28   10.97   5.06



Tippek, vélemények?

Férfi Kézilabda EB 2018 Tippjáték


Tippelj a 2018-as férfi kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseire. A legsikeresebb tippelők pénznyereményben részesülnek.

1.hely: 25€ Skrillen keresztül
2.hely: 15€ Skrillen keresztül
3.hely: 10€ Skrillen keresztül

A nyeremény átvételéhez szükségetek van egy Skrilles elektronikus pénztárcára.


Férfi Kézilabda EB 2018 - ÉLŐ Közvetítés

A férfi kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseit élőben követheted, illetve fogadhatsz rá az Unibet irodánál. Az esemény követéséhez mindössze pénzzel kell rendelkezned a számládon. Amennyiben számlád üres, de az utóbbi 24 órában volt egy érvényes fogadásod, akkor is elindíthatod az élő közvetítést. Az élő közvetítés működéséhez szükség van a JavaScript engedélyeztetésére.


Január 15., hétfő:

18:15       Magyarország - Spanyolország   4.68   10.38   1.31        

18:15       Szlovénia - Németország      4.97   10.71   1.28        

20:30       Csehország   - Dánia      19.48   25.61   1.02        

20:30       Montenegro   - Macedónia   5.56   11.69   1.24


Tippek, vélemények?

Az a bírói páros fújja a spanyolok elleni meccset, amelyik duó a macedónok meccsét. Hát a román páros nem dolgozott épp hibátlanul, és akkor diplomatikus vagyok. A román-magyar barátság jegyében tuti nekünk fújnak majd  ;D...
Egyébként a macedónok meccsén 6 és 11 2-perces büntit oszottak ki, szóval ha lehetne, én egy Schuch Timuzsin piros lapra tuti befizetnék, úgy a 15. percben Timu meg is kapná  ;D

Amúgy viccet félre téve, nem lehet valahol a 2-perces büntik száméra fogadni???

Veszelin Vujovics majdnem az első meccs után visszavonult a bírók miatt, hát akkor a mai meccs után nem tudom mit fog csinálni .... no comment  :D :D :D
Németeknek egy ajándék pont.


Más:

Szép volt fiúk! Egy kicsi hiányzott a bravúrhoz, pl. Lékai jó játéka (aki nem tudom, hogy lett a legjobb játékosunk)

Most már az sem elég a továbbjutásunkhoz, ha megverjük egyszerűen a cseheket, csak akkor vagyunk biztosan középdöntősök, ha legalább 4 góllal nyerünk.
Ha csak 1-3 góllal nyernénk, akkor a később játszott dán-spanyolon egy dán vereség a kiesésünket jelentené, mert akkor hármas cseh-dán-magyar holtverseny lenne és nekünk a legrosszabb a gólkülönbségünk.