Australian Open 2018

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sztem ez a torna eleg jo volt, a US Openhez kepest zsenialis. A par evvel ezelotti tornakhoz mondjuk sehol sincs, amikor 4-5-6 ora volt egy elodonto, amire rahuztak egy ugyanolyan hosszu, de szinvonalas es izgalmas dontot. Kinek a pap, kinek a papne. Chung, Sandgren, Edmund jol tolta, a Nadal-Schwarzi a torna meccse volt kb, de itt a vege lett/lesz nagyon lapos, unalmas, egyertelmu meccsek egymas utan. Csak az idot veszik el, pedig eleg lenne megnezni az osszefoglalot, majd fej felett megtapsolni Rogert. Errol persze nem Federer tehet, pusztan szerencses alkat (de ez kell mindenhez), nem hiszem hogy a tobbieket jol terden, csipon, konyokon rugdalja amig alszanak (igy gondoltad hogy tehet rola?), de a szted nagy tehetsegek igen. Zverevet meg kar lenne leirni, de a tobbi egy bohocnak tunik ebben az eraban, keptelenek elviselni a nyomast evek ota. Na meg jon holnap Cilic, de minek, hogy elsirja magat megint?  :D

Az a kérdés merült fel bennem, hogy Zverev ugye egyelőre nem áll készen egy komolyabb GS menetelésre, de vajon mikor fog? Mármint nem kéne valami komolyabb izomzat vagy egy kis erőnlét, vagy netalán fejben kéne összerakni ezt a dolgot? Mert a két szettig tartó meccsekkel nincsen gondja látszólag. Nekem Thiem kapcsán van az az érzésem, hogy salakon bármire képes lehet. Ott valahogy magabiztosabbnak tűnik, de lehet rosszul látom. Olyan, mintha átkerülne keményebb borításra és elfogyna az önbizalma egy GS-en.

Úgy gondoltam, hogy akikkel beszéltem erről, valahogy úgy állították be, mintha a svájci tehetne erről, hogy ezt az adandó alkalmat kihasználja, pedig az vesse rá az első követ, aki nem ezt tenné. Él a lehetőséggel, lehet egy csúcsformában lévő Nadal, Djokovic vagy Murray mellett nem lenne esélye ilyen idősen (bár végülis a spanyolt verte tavaly ilyenkor).

Nézegettem a top20-at a világranglistán, négy 25 év alatti van benne és tizenkettő 29 év feletti. Top50-ben is 30-hoz nagyon közel vagy afeletti 28. A fiatalakból (25 év alatt) pedig 10. Kicsit olyan érzésem van, mintha kiesne egy korosztály (25-29) és ott egy lyuk tátong majd (ezt a lyukat foltozhatja be kicsit Dimitrov vagy Goffin).

Összességében szerintem nagyon szerencsések vagyunk, hogy láthatjuk a férfi tenisz második aranykorát (ha nem ez a legjobb éra). Miután a nagy öregek kimentek, lesz nagy sírás rívás, mert az utánuk következő mezőny még csak egyikükhöz sem mérhető, nemhogy hármójukhoz (négyükhöz).

Dimitrov vicc, Thiem is közel hozzá, Raonicot meg ne is említsük. Kyrgios talán érett valamit fejben erre az idényre, de aztán lehet, hogy holnap megint totálba tolja az Xboxot. Én csak Zverevben látom az esélyt, halványat, hogy GS meghatározó játékos lehet, de ő is nagyon kevés a nagy tornákon még. És valljuk be, a fenti 4 játékos karrierje is hasonlóan indult, hogy na majd ő, na majd ő, aztán...

Amúgy a 3 nagy közötti összehasonlításhoz, ha a csúcsformát nézzük, szerintem Nadal, Djoko, Fed a sorrend. Az viszont kétségtelenül, hogy technikailag az utóbbi a legképzettebb.

Volt benne egy kis shitfest, de nekem ilyen egy donto! Halepet nagyon sajnalom, felelmetes mit kuzdott, de ez van, lesz meg alkalma, pl a Garrost meg is nyeri, itt olvastatok eloszor  ;D

Pozz:
Zverevnek sztem eronleti problemaja van, de elobb-utobb ez gorcsosse is teheti. Mondjuk meg mindig marha fiatal, van meg ideje, attol hogy masterseket nyert, meg nem kesz jatekos. Thiem a Garroson robbanthat egyszer, akar ugy is hogy Nadal van, de azon kivul tenyleg egy vilagi bohoc. Dimitrov meg most jelentette be hogy egesz AO-n fajt a karja, lehet hogy kihagyja Szofiat es Rotterdamot. Benne lattam a tuzet, de ez a torna nagyon gaz volt tole, igy lehet hogy ezert. Az igaz hogy onmagahoz kepest szorta a kettoshibakat.

Ott a lehetoseg, ki kell hasznalni, ennyi. Miert, mit csinaljon Federer? Duzzogjon, ha nincs Big Four akkor o se alljon ki?  :D Hja, en is birom az ilyen beszolasokat, kommenteket, menstennisforumon vannak ilyen brutal elmek akik Rogert szidjak, pedig errol mit tehet. Teny hogy csalokak a szamok, mert nem mindegy hogy milyen korulmenyek kozott szerzi a cimeket, de nem bun szerencsesnek illetve okosnak lenni. (Murray pl akarhanyszor elodontobe jutott, mindig volt legalabb egy, de tobbnyire meg ketto a nagy negyesbol mellette)

A mostani fiataloknak annyibol lesz jobb a helyzete, hogy szabad lesz a palya par ev mulva. Nem fasulnak bele hogy soha semmire sem viszik a nagy negyes mellett, mint a mostani 25-30 kozottiek. Kyrgios, Zverev, Rublev, Medvedev, Chung elhozhat egy szebb jovot, de egyelore keves a kraft. Amugy lattatok Chung laban a kratert, ami miatt feladta?  :redchug:

Lehet hogy nem tudom mar vegignezni a parost, de gogo Marach/Pavic  :beerchug:

Thiem szerintem életben nem fog RG-t nyerni, más GS-t meg pláne nem. Miután Nadalnak, Djokovicnak kifelé áll a szénája, na meg ugye Waw, akkorra jött ez a Chung gyerek. Szerintem ő simán képes lehet dominálni salakon majd. RG győzelmet pakolom is. :D

Chung kapcsán jutott eszembe, hogy ő belőle lehet valami. Az ázsiai (főleg dél-koreai és japán) megalkuvást nem tűrő mentalitás kifizetődő lehet neki hosszabb távon, csak kerüljék el a sérülések. Amúgy olyan talppal más szerintem menni nem bírt volna, nemhogy játszani.  ;D

Idézetet írta: alexthebest Dátum január 27, 2018, 09:33:16
Ilyen mezonyben es ilyen szerencses csillagzat alatt Federer meg sem all 30 GS-g, csak figyeljetek  ;D

Milyen szerencsés ez a Federer. Nem is kell játszania, a csillagok úgy is megoldják helyette.  ;D

A valaha volt legjobb (mondom ezt Nadal fanként :D), hatalmas meccs, óriási győzelem, szép volt Roger!! :great:

Egy kis érdekesség!
A bő 4 milliós népességű Horvátországnak az idei év első Grand Slam-tornáján 3 döntőben volt teniszezője:
- férfi egyes: döntős és ezüstérmes MARIN CILIC
- páros: győztes és aranyérmes MATE PAVIC
- vegyespáros: győztes és aranyérmes MATE PAVIC

Egyetlen adat:

35 fölött már a harmadik majortornáját nyeri, és az Open Era 1968-as bevezetése óta a 200 GS-verseny tíz százaléka az ő sikerével végződött. Utánozhatatlan.