minta

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok.

Mekkora minta kell egy "rendszerhez", hogy azt mondhassuk rá, hogy működhet?
Lehet találtam egy fasza dolgot, ami oddsok mozgásán alapul. Eddig 231 tipp alatt 53,57 egység pluszom van, amihez 23,2%-es ROI társul.
Régóta figyelgetem már ezt, de csak most kezdtem el tesztelni oddsportalon. Elég régóta űzöm a sportfogadást, ezalatt megfigyeltem, hogy ha csökken a választott esemény oddsa, nagyobb eséllyel nyerhet, vagy jöhet be a tipp.
Csak foci, azon belül is DNB, DC, 1x2..

Lehet csak szerencsém van. :)


Mukodhethez 1000 felett ami mukodik az 5000 felett, de garancia nincs mert a valtozik minden elobb utobb.  Nalam mar volt ,hogy  2000 felett is borult minden, meg ma sem ertem. Sok sikert.  :cya:

Ahogy Sunik kolléga írta kisebb és nagyobb minta is lehet hosszútávon nyereséges vagy veszteséges. Az a lényeg, hogy vezesd és találd meg azt a nyerő intervallumot/ablakot, ahol nyersz.
Itt jön képbe a nagy számok törvénye, ami a statisztika alapja. Minél több a minta annál közelebb van az átlaga a várható értékhez. Ez a várható érték pedig lehet negatív vagy pozitív is. Jelen esetedben pozitív, ha ez 1000-1500 tipp esetén is így szerepel, akkor érdemes lehet nagyobb összeggel is megjátszani. Viszont fontos, hogy figyeld hol milyen mozgást végez, mert biztosan lesznek hullámvölgyek, ehhez érdemes olyan bankrollal kezdeni, ami ezeken túl lendít. Ehhez nem elég a bankroll, fejben is tudni kell megtartani a tétet és nem elbohóckodni. Mindenki azt hiszi tudja, pedig a legtapasztaltabbak is képesek ilyenkor hülyeségekbe fogni.
Sajnos, amire az évek során rájöttem, hogy az emberek (többek között én is) túlságosan is sok figyelmet fordít a múltra, a múlt eredményeire és annak jövőbeli főként pozitív hatásaira. Pedig az aktualitások sokkal fontosabbak!


"Elég régóta űzöm a sportfogadást, ezalatt megfigyeltem, hogy ha csökken a választott esemény oddsa, nagyobb eséllyel nyerhet, vagy jöhet be a tipp. "

Ehhez kritikusan annyit mondanák, hogy nem feltétlen igaz, nem minden piac esetén. Sokszor van, hogy a fogadók idézik elő a mozgást, pedig annak a várható bekövetkezése jóval kisebb, mint az odds mutatja. Sokszor előfordul, hogy valaki nagyobb összeggel ezt megdobja és ez mozgást végez, a többi fogadóirodák pedig alkalmazkodnak hozzá és húzzák a trendeket a kinézett piaccal együtt. Érdemes lehet a betfair-on követni, hogy az adott mérkőzésen mekkora pénzek cserélnek gazdát, mert egy 3 osztályú afrikai meccsen egy 500 dolláros tét is odds mozgást eredményez, míg ezt egy Barcelona meccsen meg sem mozdul az odds ilyen tétetek tömeges pakolása esetén sem.
Emellett nem tudom melyik irodák nyitó odds-ait nézed, de ehhez érdemes különböző piacok esetén különböző irodákat nézni. Talán az 1xBet, aki a leggyorsabban nyitja az odds-kat. Utána a bet-at-home, pinnacle és a bwin szokott következni. Szinte ők pakolják ki leghamarabb a odds-kat és azokhoz érdemes elsődlegesen hasonlítani, mert ilyen bet365 már a korrekciós odds-t adja ki nyitó odds-nak.
Továbbá van, amikor a fogadóirodák is rásegítenek erre a mozgásra, így azért ehhez a fajta tippeléshez még azért gyűjts eredményeket, hogy hosszútávon is ilyen jól szerepel-e. :)

Köszönöm a válaszokat.

Ha esetleg elkezdeném pénzzel is megjátszani a tippeket, br menedzsmentre odafigyelek majd. Egyébként is, nálam a bankom 0,2%-a egy tipp, szóval elég feszes, egy nagyobb downsiwinget is simán kibír.

Kíváncsi vagyok hosszútávon mit produkál, tudom én is, hogy nagyon sok tényező befolyásolhatja az oddsok mozgását, de most ezekkel nem törődtem. Ha esetleg működik a dolog, akkor majd finomítok rajta még.
3 ezer tippszámot biztosan megvárom, mire lesz bátorságom befektetni. :)

Itt tudjátok követni, ha érdekel Titeket.

http://www.oddsportal.com/profile/allyoucaneat/