Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


World Tour: Kanadában is van élet!

A szokásos szeptemberi két kanadai egynapos újabb Michael Matthews győzelmeket hoz? Olvasd tovább


Velence Maraton 2019



Szép idő, gyönyörű környék, pazar biciklik. Ez vett körbe, mikor kiszálltam a kocsiból a Drótszamár kempingnél, ekkor már tudtam, hogy nagyon is jó helyen járok.. :) Gondoltam, szabolcsi gyerekként kipróbálom már magam végre egy olyan versenyen, ahol emelkedő is van a programban, aztán lesz ami lesz. Lassú rajttal indultunk az első 3,5 km-t úgy tettük meg, ugyanis a hosszú távosok (130km) ekkor váltak el tőlünk, akik 55 km-t nyomtak. Innen indult az éles verseny, a szokásos 40-es tempó az elején, de már mosolyogva nyomtam ezt, ugyanis a tavalyi Tündér Touron megtapasztaltam hogyan is indul el egy full amatőr verseny is.. :D Kialakult itt aztán egy erősebb sor, aki simán nyomta 50-nel az elején, ők végül a legvégéig együtt maradtak és az eredmények alapján 8-an sprinteltek és jöttek be 2 másodpercen belül. Én egy szolídabb vonatba csatlakoztam be, és itt jött az első élmény, hogyan is menjünk folyamatosan váltott vezetéssel 5-6-an együtt. Vagyis az első élmény még a lassú és az éles rajt között jött, amikor is meglepő volt, milyen szabályai-kultúrái vannak a bringásoknak. Hihetetlen, mennyire jeleztek a rutinosok a többieknek, hogy éppen egy járdasziget, jobb-bal kanyar vagy egy nagyobb fadarab van az úton, illetve mivel az elején még nagyon egyben voltunk, a kisebb-nagyobb lassításoknál is mindenki hangosan kiabálta a "Fééék" szót, nekem ez nagyon érdekes volt.. :) Aztán az első emelkedőig elvonatoztunk úgy 4-5-en, és jött az alföldi gyerek, nem is tudom mi vezérelt hogy odaverjek nekik, de úgy hagytam ott őket, hogy még én is csodálkoztam.  ;D Aztán nyilván a hegy teteje felé nem volt egyszerű a helyzet, ahol volt 11,9%-os emelkedő is, ami kb úgy nézett ki nekem (aki sose ment még hegyre) mint egy fal, aminek soha nem lesz vége. Elől kis tányér, hátul legnagyobb és nyomtam a váltót, hogy nem igaz ******* miért nem megy még feljebb, de rájöttem, hogy nincs már könnyebb fokozat... :D Aztán a hegy tetején frissítő, majd lejtmenet, hogy jöhessen az újabb, kevésbé meredekebb emelkedő, 2 embert még itt is utolértem, majd lenyomtam, olyan löketet adott az ott, hogy nehéz elmondani. Utána nagyjából sík volt a végéig ahogy látni is lehet a képen, itt próbáltam neki még nyomni, bár azért éreztem a lábaimon, hogy az emelkedő nyomot hagyott. Végül a felnőtt kategóriában 12. helyen jöttem be, az utolsó kb 25-30 km-t egyedül lenyomva, 31,8 km/h-s átlagot teljesítve az 55 km-en. Rengeteg pozitív élménnyel töltött fel a verseny (jól is jött "két hét erőteljes sz**ás a sebészeten" után), biztos vagyok benne, hogy jövőre is jövök, ha minden klappolni fog.  :great:

Gratulálok @peshark , jó volt olvasni az élményied, megnyomtad a hegyet is, mint Nibaliék.  :beerchug:

Lényeg a minél több pozitív élmény és a fokozatos fejlődés, ami a leírtak alapján nagyon látszik. Egyedül lenyomva a táv második felét, ráadásul ilyen emelkedő után, szerintem nagyon jó a majd 32-es átlag.  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 16, 2019, 18:52:06
Gratulálok @peshark , jó volt olvasni az élményied, megnyomtad a hegyet is, mint Nibaliék.  :beerchug:

Lényeg a minél több pozitív élmény és a fokozatos fejlődés, ami a leírtak alapján nagyon látszik. Egyedül lenyomva a táv második felét, ráadásul ilyen emelkedő után, szerintem nagyon jó a majd 32-es átlag.  :ok:

Köszi, tényleg nagy élmény volt és elhatároztam, hogy minél több ilyen versenyre el akarok jutni, ha időm is engedi majd. :)

Gratula peshark! Csak így tovább.  :beerchug:

Europe Tour: Felkészülés a világbajnokságra

Egy hét és jön a világbajnokság, időfutammal és mezőnyversennyel. Utóbbira készülnének a sztárok ezzel a belga egynapossal. Olvasd tovább


Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 20, 2019, 21:01:09
Europe Tour: Felkészülés a világbajnokságra

Egy hét és jön a világbajnokság, időfutammal és mezőnyversennyel. Utóbbira készülnének a sztárok ezzel a belga egynapossal. Olvasd tovább
Lesz rá verseny szervezve? 😁

Szep gyozelem ez a Trektol, erdekesek voltak ezek a kettes tamadasok, elobb a CCC majdnem a vegeig birta a szokest, majd a Trek.. :D Kb az utolso 40km-en azt ereztem, hogy van der Poel nem akar dobbantani, tartogatja az erejet 29-ere, eltekert itt a mezonyben, aztan majd Yorkshireben dobbant.. ;)

#863 szeptember 21, 2019, 18:18:36, Pozzato
Idézetet írta: Noppyka Dátum szeptember 21, 2019, 14:06:14
Lesz rá verseny szervezve? 😁
Sajnos ez most elmarad.

Idézetet írta: peshark Dátum szeptember 21, 2019, 17:09:52
Kb az utolso 40km-en azt ereztem, hogy van der Poel nem akar dobbantani, tartogatja az erejet 29-ere, eltekert itt a mezonyben, aztan majd Yorkshireben dobbant.. ;)
Ő rendkívül okos versenyző, akinek jó a helyzetfelismerése, felmérte biztosan, hogy ezt jobb elengedni. Az is lehet, szimplán most ennyi volt benne, azért a brit kört nagyon megnyomta.

Arra leszek kíváncsi, hogy Sagan mit tud, mert ez a tavalyi válás teljesen szétcsapta őt. Azóta nem önmaga, de ez látszik is a versenyzésén. Nincsen ott fejben, Tour de France zöld trikót is rutinból hozta kis túlzással (megkockáztatom, ha jövőre ott lesz fejben Matthews vagy Stuyven, megverhetik őt). Kanadai egynaposokon is ugyanazt láttam nála, amit tavasz folyamán: rossz helyezkedések a hajrá előtt, mezőny előtt téblábol. A versenynaptára is teljesen érthetetlen, minek kell neki ez a két belga egynapos? Ő anno vagy azt csinálta, hogy Kanadából utazott is a vb-re, vagy mikor októberben volt, akkor előtte Eneco Tour, de nem kockáztatott ilyen kis versenyekkel. Tavasszal lemondtal az LBL-t, télen ugye már a családja nélkül készült, valószínűleg ez is megviselte. Kicsit az érződik rajta, hogy a téli felkészülés során nem tudott maximálisan koncentrálni, ami az egész szezonra kihatott. Fejben máshol jár jó eséllyel, ennyiszer ő nem fogyott el a versenyek végére, mint ahogyan idén tavasszal vagy most ősszel.

És ami még inkább aggodalomra adhat okot vele kapcsolatban: a Borában jó pár kiváló versenyző tekert idén, akik közül ő volt a leggyengébb. Rajta kívül az egész csapat kiváló szezont tolt végig.
- Ackermann: 10 szakaszgyőzelem, ebből 2x a Girón és pont trikó
- Bennett: 13 szakaszgyőzelem, ebből 2x a Vueltán és összességében 11 alkalommal World Tour szinten
- Buchmann: 5 darab World Tour többnapos top10, ebből egy 4. hely a Tour de France-ról, illetve két harmadik hely (baszk kör és Dauphiné)
- Majka: Giro és Vuelta 6. hely egyaránt

Kivel edzett télen? Fernando Gaviriával, aki szintén Monte-Carlóban él (két éve jó barátok). A kolumbiai idei szezonja szintén gyenge volt, ez egyfelől annak is betudható, hogy új sora volt az UAE-nél (jövőre csatlakozik csak hozzá hű fegyverhordozója, Richeze), másfelől viszont érdekes, hogy mindkét versenyző ennyire formán kívül volt. Gaviria mindössze két WT győzelem idén (abból egyik a Girón), de érezhetően nem volt meg az a sebessége, ami tavaly. Elmondták, hogy közös baráti társasággal ment a lazulás. Gaviria és Sagan is aláírták a nagy szerződést 2021-ig, gyakorlatilag mindkettőnél prioritás lett a pénz (kolumbiai ezért is ment a QS-ből).

Én is sajnálom Sagant, hogy ez az idénye így sikerült, de bízok benne, hogy mint az egyik legkomolyabb "egy napos menő" húz egy nagyot vasárnap, bár ha van der Poel rendben lesz, akkor nehezen lehet majd tőle elvenni a győzelmet szerintem...

Amilyen erőben van idén (is), én sem tudom, hogyan oldják ezt meg ellene. Alaphilippe lehetne jó, de az a TdF eléggé erős volt tőle, plusz MvdP lenyomta már őt egynapos végén egy sprintben (brabant nyíl). Aki elveri a világ legjobb sprintereit síkon, azt nem igazán tudom, hogy ki szorítja meg egy hajrában. Azt tudnám elképzelni, hogy széthúzás lesz csapaton belül, esetleg lesz egy náluk is komolyabb válogatott, akinél van egy jó formában lévő kiemelt ember.

Előbbire szerintem nincsen sansz, Koos Moerenhout olyan csapatot rakott össze, ami tökéletesen alá fog dolgozni. Sík: Terpstra, Langeveld, Van Emden, Teunissen. Emelkedők: Mollema, Weening és Van Baarle. Elfigyelve ezt a hét főt, többségük rutinos, minimum 26 éves, de inkább 30 feletti bringás. Mollema kiváló segítő is tud lenni, ahogyan Terpstra is, ezek mind önzetlen versenyzők, akik világ életükben másokért dolgoztak. Utoljára hasonló csapatot 2009-ben láttam, mikor Evans nyert.

Ha másik országot kéne mondani, akkor az a spanyol. Franciákat én emelkedőkön nem érzem jónak Alaphillipen kívül, belgáknál ott a szokásos Gilbert - Avermaet ellentét, olaszokat kevésnek érzem, dán lehet még izgalmas, illetve a szlovén. Pogacar - Roglic - Mohoric, illetve Asgreen - Fuglsang - Valgren. Visszatérve a spanyolokra, síkra megvannak: Erviti, Rojas, Garcia Cortina. Emelkedőkön: Soler, Izagirre-tesók és LL Sánchez. Ez is tipikus munkás csapat. Nekem inkább az a kérdés, hogy Sanyi milyen állapotban van. Vuelta végén azért látható volt, senki sem tudja tartani vele a tempót emelkedőn, de egyelőre még top formában sosem csapott össze a hollanddal.

Azért az nem lenne semmi, ha jövőre ott tartanánk, hogy Mathieu van der Poel egyidőben lenne országúti világbajnok, monti világ és olimpiai bajnok, illetve cyclocross világbajnok. A durva az, hogy erre minden esély meg is van.

Kicsit utána kellett néznem, mert nem emlékeztem rá, hogy lett volna olyan, aki mezőnyverseny világbajnokként nyert olimpiát másik számban (netalán országúton) egy éven belül. Nem történt ilyen, szóval ez is történelmi lenne.
Olyan már volt, hogy regnáló olimpiai bajnokként nyert vb-t:
- Enrico Baldini (1956 majd 1958)
- Hennie Kuiper (1972 majd 1975)
- Paolo Bettini (2004 majd 2006)

Olyan sem volt még, hogy egyazon évben legyen valaki cyclocross és országúti világbajnok legyen. 1975-ben Roger De Vlaeminck állt hozzá a legközelebb (cyclo: 1. hely, országút: 2. hely). Jó, mondjuk ő a történelem egyik, ha nem a legjobb egynapos versenyzője volt. Arra pedig pláne nem volt példa, hogy valaki montiban nyerjen (bármit is) és országúton is.

Világbajnokság: Megéri fogadni?

A 23 éven aluliak időfutamán egy mindössze 20 éves versenyző oktatná a mezőnyt. Megéri rá fogadni ennyiért? Olvasd tovább


https://twitter.com/uci_cycling/status/1176200189624967172?s=21

Hu ez durva volt, ennek ellenere megnyeri az idofutamot, eleg komoly teljesitmeny..  :great:

Erdekes amugy nagyon, egy 5 millios Pinarello bringanak a start utan letorik/kilazul/leesik a hajtokar... Pedig valoszinuleg top kategorias alkatresz volt.. ::)


#869 szeptember 25, 2019, 16:30:01, Pozzato
Elkezdett esni az eső, Remco Evenepoel vezet a második időmérőnél, Dennis még a pályán kb. 20 másodperc előnyben az első mérőnél Remcóval szemben.. Amíg le nem vették, 5.00-ös szorzó volt. Utána visszatették már csak 3.50, ami annyira nem éri meg, de nagyon szurkolok a srácnak, hogy 19 évesen dobogó meglegyen, de akár a győzelem is..

Update:
Eső közben abba is maradt, Dennis meg alázza a mezőnyt, Evenepoel perc feletti hátrányban vele szemben, de kis belgának meglesz a második hely 19 évesen egy felnőtt vb-n.