NBA 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Apropó, kijöttek az AS keretek. Oké, azt még megértettem, hogy leszarják kezdők kapcsán, hogy mit akarnak a nézők, de az, hogy a cseréknél is?

Kutya sem kíváncsi Harden, Westbrook vagy épp Aldridge játékára, ehelyett, mivel a szponzorok és a fejesek így döntöttek, őket KELL nézni, még akkor is, ha a nézők nem kíváncsiak rájuk. Megint jöhet a már látványosnak sem mondható játék.

Számomra érthetetlen, hogy az AS elvileg a nézőket szolgálná, ehelyett páran eldöntik, hogy te majd nézed ezt és ezt, igaz nem vagy rá kíváncsi, de ez kit érdekel?

Tragya ez az AS szavazas. Doncic es Rose posztokat tekintve folyamatosan top kettoben volt a szurkoloknal. Igy lehet nezni a buta Westbrookot peldaul, mennyivel jobb (Silvereknek...).

Rose-nak egyebkent kijott a trailer a doku filmjehez https://www.youtube.com/watch?time_continue=109&v=tgz8nPEx-mc

Derrick Rose számomra etalon, ami a küzdést illeti. Sokszor kritizáltam, mikor fiatalabb volt, hogy egydimenziós játékos (ami, ha azt vesszük, igaz is volt rá), de a sérülése után rámcáfolt. Amennyi munkát ő ebbe beletett, hogy teljesen megváltoztassa a játékát, megérdemli, hogy az emberek tudják. Volt, mikor 17-22%-kal triplázott, ami botrányos. Mezőnyből is sokszor erőlködött. Jött ez az év, 41%-os a triplahatékonysága, mezőnyből közel van az 50%-hoz. Eladott labdákat tekintve is fegyelmezett lett. Én úgy gondolom, hogy nagyon megérdemelte volna az AS-t, mert szerintem most jobb játékos, mint mikor MVP-címet nyert.

Luka Doncic zseniális teljesítményt tesz le az asztalra, vannak ugyan megingások, de könyörgöm, 19 éves. Más ilyen korban azt se tudta, hogyan dobjon clutch helyzetben, ő pedig 6-8 meccset döntött el így. Nagyon egyben van, folyamatosan fejlődik és szerintem csak jobb lesz.

Akit borzasztóan sajnálok még, az Rudy Gobert, aki el is sírta magát, hogy nem került be (cserébe Draymond Green kifigurázta Twitteren). Elhiszem, hogy támadójáték az etalon, de amikor valaki ennyire jól fogja össze a csapatát, igazi vezér, plusz ott van a Jazz a rájátszást érő helyek egyikén, akkor lehet érdemes lenne elgondolkozni, hogy beválasztjuk őt.

Kik kerültek be helyettük?
Rose helyett Westbrook. Westbrick idei statjai: tripla-duplás átlag, mindezt 24%-os hárompontos hatékonysággal, mezőnyből 41%, büntetőből 64%, 4,5 labdát ad el meccsenként.. Azt az OKC-t elsősorban George tartja életben
Doncic helyett Aldridge. Doncic végig SF-ként volt aposztrofálva, amit én nem értettem, de gondolom úgy voltak vele, hogy majd kiütik őt Duranték. Helyette egy full középszerű LMA került be, aki támadásban semmi extra..

Bekerült még az a Klay Thompson, akinek idén körülbelül 5-10 jobb meccse volt, többin teljes homály. Én bírom Karl-Anthony Towns-t, sőt az egyik legjobb magasembernek tartom, de szerintem Gobert idén jobb volt nála.
Régebben valahogy tényleg az volt az érzése az embernek, hogy a legjobbak kerülnek be, mindezt a teljesítményük alapján. Akkor volt tétje a gálának, megvolt a keménység, nem vették félvállról.
Most pedig? Mintha a vezetők és a szakértők döntenék el, melyik haver játsszon, hogy minél több legyen a bevétel. Semmi értelme az egésznek, teljesen felesleges szavazgatni, mert úgysem azok lesznek, akiket a nézők akarnak.
Persze arról már nem szól a fáma, hogy komoly anyagi érdekek is húzódnak a háttérben, mindenki azzal takarózik, hogy a szakértők ezt mondták..

A Dallas es a Clippers erosen lelepett a gazpedalrol, johet az epitkezes a nyaron, hely van :redchug: Barnes-t konkretan meccs alatt tredeltek el  ;D
A Philly viszont lassan AS-keret, de elnezve ezt a Buckst, lehet meg igy sem lesz donto belole, a nyugatrol erkezo GSW-rol nem is beszelve (fuu, Cousins az egesz NBA szempontjabol nagyon nem kellett volna meg oda  ;D).

Barnes eset nagyon nem volt szép, de így nyáron még jöhet egy AS-szintű player Porzingis és Doncic mellé. Azon fogok nevetni, ha Davis végül elmegy a Clippersbe, mert simán van rá esély, annyi embert hoznak kapcsolatba velük.
Sacramento idén ráment a PO-ra, velük nyáron nem kell számolni, ha így fejlődnek, stabil 5-8. csapat lehetnek.

Kíváncsi leszek erre a Mavs-re, mert könnyedén benne van, hogy ezzel a cserével még nagyobbat húztak, mint az elsőre gondoljuk. Idén Doncic még nyer nekik pár meccset, lehet ott lesznek 35 győzelem környékén, akár már jövőre jöhet az all in számukra, amit nem gondoltam volna. Porzingis elvileg hosszabbítana, azért 2 ilyen tehetség, meg akár egy lyukas posztra érkező 25-30 milliós játékos komoly tényező lehet a minőségi veteránok előtt.
Jövőre ez a keret: Doncic, Hardaway, Lee, Brunson, Boekhoff, Jackson és Powell (??). Ha marad Powell (bár szerintem elbotolják most már őt is), akkor 45-46 millió jövőre + Zingis szerződése. Marad körülbelül 70-80 milliójuk (lett nélkül).. két csere a periméterre, egy kezdő SG/SF. Ha Zingis alá is ír, akkor is lesz bőven pénzük, hozhatnak 5-6 olyan játékost, amiből egyből contender csapattá válhatnak.

Közben ott lesz a GSW nyara, ahol közel sem biztos, hogy Klay maradni fog, elvileg meg akarják tartani a Durant - Cousins - Thompson triót, de ha most Boogie nyer egy bajnoki címet, akkor ő nem ír alá 5 milliós szotyiért. Klay is mondta, hogy neki max kell (nem zárta ki, hogy más csapatba megy), Durant ott a 31 millás PO (és nála nagyon rebesgetik a távozást), elvileg a vezetőség mindent kifizetne luxusadóba, de szerintem ez erősen kérdőjeles..

Nyáron akár be is dönthetik a dinasztiát és olyan csapatok járhatnak ezzel jól, akik már nagyjából készen is vannak (Denver, Milwaukee stb.).

NBA: Annyi Lebronék szezonjának?

Nehéz helyzetbe került a szezon elején még a GSW egyik legnagyobb kihívójának tartott Los Angeles Lakers. Lebron James maga alatt vágja a fát, de vajon meddig lehet ezt még csinálni? Olvasd tovább


Coach Pop és a zseniális válaszai, most épp a stepback hármasokról kérdezték:
- "ez az, amikor hátraugranak, csinálnak egy lépéshibát, majd eldobják a triplát?"  ;D

(forrás: kezdő5.hu)

Még van 5-6 óra a deadline végéig, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami.

Marc Gasol > Toronto Raptors
Érdekes lesz, lehet akár jól is elsülhet, ha kicsit felpörög, akkor beton védelme lehet a kanadaiaknak.

Teodosicot kitették a LAC-ből, Anthony Davis pedig maradt a helyén, gondolom kiültetik a szezon hátralévő részére. Voltak még cserék azért, akár még az is megtörténhet, hogy Melo a Lakersbe megy. Az nem lenne semmi  ;D

A Magic-et se értem. Fultz-ért Simmons + egy-egy első és második körös cetli? :o
A GSW-nél meg nem nagyon örülhetnek a Philly, Bucks és Raptors erősítéseknek.

Fullba nyomják a kretént a Lakersnél. Zubac out, aztán majd jön Melo?  ;D ;D Elég lett volna Beasley-t kitenni, de Magic megkavarta az állóvizet.

Nagyon bírtam Anthonyt anno, de amit az elmúlt években csinált, az botrányos. Mondjuk nekem nem probléma, hogy így leéli Magic a csapatát, de az egész kezd egy bohózatba átmenni.

Fultz meg jelen állapotában még egy cetlit se ér, nem hogy ennyit.. Voltak érdekes húzások, szerintem vannak nagy nyertesei a hétnek (Bucks, 76ers, Kings, Mavs, Raptors és én ide venném a Clipperst is a takarítás miatt).

Jelen helyzetben most jobban várom a keleti konferenciát, mint nyugatot.. Ott, ha nem történik semmi extra, GSW bedarálja a mezőnyt. Boogie addigra megtanulja teljesen a rendszert, nagyon sima lesz az (sajnos..).

Keletet most én is jobban várom, lesz pár 7. meccses PO-s thriller. Nyugaton meg nagyon drukkolok annak, h ne pukkadjon ki a Nuggets lufi, vagy h Hardenék észhez térjenek és legalább megszorongatni képesek legyenek a GSW-t. Nem szeretnék a nagy döntőben söprést látni, ahhoz viszont kell egy lefárasztott GSW.
A LAC valóban jól kitakarított. Ha nyáron sikerül robbantaniuk, akkor a drukkerek gyorsan elfelejtik majd a Lob City-t.

Nyugaton remélem valami változás lesz, mert egyelőre ötletem sincsen, hogyan nehezítik meg a GSW dolgát. Gondolom első körben jön nekik egy Kings, esetleg Lakers. Jelen állapotában mindkét csapat max 1 győzelemre jó, második kör egy Houston/Portland/Spurs..

Az egyetlen komolyabb ellenfél a második körben tehát a Houston lehetne, ha eljutnak addig (vagy a konferencia döntőbe, ha esetleg ott találkoznának). Az a Houston, ahol Harden hiába hoz megint embertelen szezont, ez komolyan visszaüt majd a PO-ban. 37 perc felett átlagol, gyakorlatilag tőle függ a csapat sikerre, 35-40 pontokat dobál, egy hero ball az egész mérkőzésük, ami szerintem a rájátszásban tarthatatlan lesz.

Tényleg az lesz, hogy a Denverben kell bíznunk, hogy felnőnek a feladathoz, de nekem ez erősen kérdőjeles. Az OKC számomra azért nem faktor, mert Westy agya bármikor elborulhat, ami egy párharcba kerülhet.

Keletről meg tényleg abban bízom, hogy valaki átgázol a konferencián és nem fárad el, mert csak akkor lehet esély a GSW ellen. 76ers kezdő minőségi, egyetlen gyenge láncszem Simmons (ez látható volt tavaly is), Raptors biztosan kemény védekezést választ, ami kifizetődhet, Celtics pedig szerintem csak Stevens miatt lesz versenyben. Milwaukee lenne a fő favorit, de meddig tart ki ez a dobóforma? És akkor ott van még a Brooklyn és az Indiana, akik szimpatikusak, bárki ellen elhozhatnak 2-3 meccset.

Amit jelen pillanatban vizionálok: GSW - Toronto/Milwaukee döntő, ahol a Warriors szétszedi rutinból a keleti riválist és kapnak egy 4-0-át vagy 4-1-et, mert hulla fáradtan érkeznek arról az ágról. Aztán nyáron robbantják a csapatot, távozik jó pár játékos, mert mindenki bizonyítani akar máshol is.

Jó lesz ezt visszaolvasni júniusban.  ;D

Amikor a Brooklyn elveri a döntőben a Jazzt.  8)

Szerintem sok pártatlan NBA-drukker (köztük én is) lett az utóbbi pár hónapban Bucks szimpatizáns (legalábbis erre a szezonra). Talán Ők lehetnek képesek arra, h elkapják a GSW-t, bár Hill miatt elfogult is vagyok.
A Nets nem tud leültetni a képernyő elé (akkoriban is nehezen tudott, amikor ott játszott egyik kedvencem, Air Canada), elképzelésem sincsen mit tudnak és ugyanez igaz a Pacers-re is. Felőlem a keleti oldalt le is zárhatnák úgy, ahogyan most van, nem akarnék egy Pistons meccset végigszenvedni a PO-ban (bár lehet ezzel Detroit lakossága is így van, ahogyan a játékosok is). Ha minden így maradna, akkor viszont egyértelmű lenne számomra is, h Kelet bajnoka vagy a Bucks vagy a Raptors lesz (ez attól függne, ki kapja meg a Celtics/76ers párharc győztesét, és ki mehet pihenőpályán a döntőig).
Nyugaton nagyon bízok abban, h a Blazers és a Rockets elkerüli egymást. Tudom, ez már nem a Jail Blazers, de azért hazai pályán még így is megnehezíthetnék a GSW dolgát, ahogyan a Rockets is képes lehetne erre. Ha meg mindkét lehetőség megmaradna a második körre, úgy azért csökkennének a GSW bajnoki esélyei. A Nuggets-et valahogyan képtelen lennék elhelyezni egy erősorrendben, de ugyanez igaz a Spurs-re is. Mindenesetre ha összejönne a párharcuk, akkor biztosan a söprésnek drukkolnék, ismételten a GSW esélyeinek csökkentése miatt :D.
Szerintem itt a kulcs tényleg az lesz, h mennyire lesz nehéz a GSW útja, és mennyire könnyű a Raptors/Bucks kettősé. Nem látok nagy esélyt a trónfosztásra, de azért a bookmakerek által ajánlott 1,4-1,5 elég karcsú. Elhelyeztem négy fogadást a végső győztes piacon (Bucks és 76ers, illetve Rockets és Blazers), de meglepődnék ha bármelyik is zöldülne ;D

Mondjuk már Lebron All-Star választási szisztémája is megérne egy misét, ezt elemezték kint is (ESPN), Giannis is beszólt érte, de ahogy látom az Indexen is megjelent a hír:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2019/02/08/nba_all-star-keretek_lebron_james_lakers_celtics/

az embernek kezd már tele lenni a töke ezzel a lebronnal  ;D