NBA 2021/22

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


LeBronék gyatrán hangoltak a rajtra

Rangadóval nyit az NBA, de vajon a Lakers új szupercsapata mire lehet képes? Olvasd tovább



A bet365 és a San Antonio Spurs közös játékot indít

Az angliai gyökerekkel rendelkező bet365 izgalmas együttműködést ütött nyélbe az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs csapatával. Olvasd tovább

Michael Jordan történelmi szerződése

Annyit keresett Jordan 1997-ben egy szezon alatt, mint LeBron James 20 évvel később a csúcséveiben. Hogy lehetséges ez? Olvasd tovább


Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum október 23, 2021, 22:23:55
Michael Jordan történelmi szerződése

Annyit keresett Jordan 1997-ben egy szezon alatt, mint LeBron James 20 évvel később a csúcséveiben. Hogy lehetséges ez? Olvasd tovább



Ez király volt, köszi :beerchug:

Elérkezett a Chicago Bulls ideje

Végre újból igazi rangadó lehet a Bulls - Knicks.  Olvasd tovább


Új korszakához érkezett az NBA?

Ideje volt, hogy végre visszatérjünk a '90-es évek kosárlabdájához! Olvasd tovább


Finom kombinációval készülünk a hajnali NBA-re

Érdemes ébren maradni, mert hajnalban a következő évek meghatarázó csapatai mérik össze erejüket.  Olvasd tovább


Közelítünk az MJ-féle Bullshoz?

Újból rangadó lett a Lakers - Bulls összecsapás.  Olvasd tovább


Az elmúlt másfél nap a LeBron - Stewart "ütközetről" szólt az NBA-ben (meg szerintem Amerikában is). Az esetről röviden: LeBron sunyi módon (és szándékosan) könyökkel odavert egyet a Detroit játékosának, akinek felszakadt a szemöldöke, illetve ezek után Stewart elégtételt akart venni, Ludas Matyi módjára, háromszor akarta visszaadni, úgy kellett őt mindenkinek lefogni (szó szerint, mert a taggal nem volt bírás, NFL-ben nagyon értékelnének ilyen játékosokat). Mindezek után ma kiderült, hogy LeBron egy, míg Stewart két meccsre szóló eltiltást kap.

https://www.youtube.com/watch?v=rIMw4mPRz6Y&


Kétségtelen, hogy LeBron bocsánatot kért utána, de még az edzője is elmondta, hogy ez szándékos volt. Mit lát egy 12 éves gyerek, aki NBA-t néz? Azt, hogy teljesen normális, ha sunyi szemétláda módjára odaversz egyet a másiknak, haverok meg a liga úgyis megvéd téged. Mert mi megy most a sajtóban? Az, hogy Stewart egy állat, dühkezelési problémái vannak. Igen, nehéz volt őt lefogni, ez egyszer biztos, de kérdem én, hogyan reagáltak volna az emberek, ha valaki szándékosan sérülést akar nekik okozni? Én az alábbi csináltam volna: engedtem volna a revansot, nem kell közéjük állni, LeBron és Stewart dolga, rendezzék el. Tudom, ez a mostani PC-világban nem jó, de az sem jó, hogy valakit bevédenek egy aljas húzás után. LeBron egy puhapöcs, semmi több, akinek fogalma sincsen, hogyan kell viselkedni (ezt már többször bizonyította a médiában is). Valószínűleg azért is állt oda mindenki, mert tudták: Stewart szétkapná őt, mint Floki a lábtörlőt. Tudom, The Malice at the Palace évforduló, de ezzel megint azt érték el, hogy a Király rájött: nekem mindent szabad.


Hogyan lett a Chicago Bulls védekezése ligaelit?

Mélyelemzés a Bullsról, mennyit változott a csapat, hogyan fejlődött a védekezésük, milyen hatása lehet ennek a teljesítményükre.  Olvasd tovább


Dennis, a komisztól érdekes elgondolás, de szerintem van benne valami, osztom a véleményét. LeBron sokáig a fizikális fölényével tűnt ki, atletikusságával. A '90-es években ott volt például Shawn Kemp, jóval durvább fizikális adottságokkal, mégsem tudott bajnoki cím közelébe kerülni. LeBron előnye, hogy fejlődésre képes, ugyanakkor nála volt egy majd 9 éven át tartó mentális gát, ami miatt nem tudott bajnoki címet nyerni. Azt sem árt megemlíteni, hogy egy jóval könnyebb korszakban ért fel a csúcsra, ehhez kellett egy All-Time top3 SG, illetve egy akkor meghatározó PF/C. A '90-es években hogy tudtak volna ilyen csapatot összehozni? Sehogy. Ott maximum egy prémium magasember jutott volna mellé, ami szintén kevés, főleg akkor, ha olyan ellenfelek vannak, mint Jordan, Malone, Olajuwon, Shaq, Drexler és még lehetne sorolni.

A másik dolog a fizikális dominancia. Egy olyan ligára emlékezünk vissza, ahol az, hogy leaprítanak egy zsákolás közben, az alap volt. Ott nincsen ilyen, hogy elbújsz anyuci szoknyája mögé, ott az ilyen Oakley, Rodman, Malone, Laimbeer, Mahone típusú játékosok megtalálnak, addig ütnek, amíg nem zokogsz. LeBron viszont ezeket egyáltalán nem kezeli jól (ebben még továbbra is rendkívül gyenge mentálisan), mi lett volna vele egy Knicks, Pistons vagy Pacers elleni meccseken?

A harmadik a trash talk, amiben az NBA szintén gyengült az elmúlt években. 25 évvel ezelőtt azonban ott lett volna Reggie Miller, Michael Jordan vagy Charles Barkley. Velük mit csinált volna? A '80-as évek sem lett volna jobb, ugyanis Larry Bird mind fizikálisan, mind mentálisan a legkompletebb játékosok közé tartozott, trash talkerek egyik legendája, LeBron leküldi őt is a pályára? Ott ilyen, hogy megb*szom a nejed és társai, alap dolgok voltak. LeBron azért tudott ennyire domináns lenni, mert ehhez a mostani soft NBA-hez képest agresszív, viszont egy keményebb ligában csak egy lett volna a sok közül. Elsősorban a mentális része miatt, mert a tehetsége meglett volna, hogy jobb legyen.

Nem akartam feszegetni ezt az ügyet, mert tudom, hogy sok LeBron-rajongó van, akik nem örülnének a válaszomnak. Nem kívánom osztani az észt, de leírom, hogy mi jutott eszembe rögvest, amikor először láttam az esetet. Először is már az első lassításkor látható volt, hogy szándékos volt az ütés. Ez nem is lehet kérdéses. Valószínűleg James is érzékelte, hogy tökéletes könyököst sikerült bevinnie, ezért kért rögtön bocsánatot. Ugyanakkor nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ha valakit tökön rúgok, majd bocsánatot kérek tőle, akkor az máris el van intézve? És utána még én legyek felháborodva, amiért a másik nem bocsájt meg rögtön. Hiszen mondtam neki, hogy "sorry".

Aztán itt van a Trash Talk című műsor, ahol teljesen meg voltam döbbenve, ahogy Bazska próbálta védeni Jamest (aki köztudottan neki nagy kedvence, és őt tartja minden idők legjobbjának), miszerint teljesen jogos, hogy LBJ csak egy meccset kapott, míg a detroiti játékos kettőt. Nonszensz. Lehetünk elfogultak egy kedvencünkkel, de azért húzzunk már egy határt! Az ütésért egy mérkőzés, azért pedig, ha nem mosolygunk hozzá, hanem fel vagyunk háborodva, azért kettő?

Nagyon rossz példát mutat az NBA. Függetlenül attól, hogy Stewart mennyit kap, egy szándékos könyökösért legalább három-négy meccset tartok elfogadhatónak. Pont azért, hogy elrettentő ereje legyen. Ezzel a mostani esettel olyan precedenst teremtett a liga, ami vissza fog még ütni. Szó szerint is. Mert innentől kezdve mindenki tisztában lesz azzal, hogy elég kiütni az ellenfél legjobbját, úgyis megússzuk egy egymeccses eltiltással.

A másik esettel kapcsolatban (amikor James átment önkéntes rendőrbe, és kivezettetett két szurkolót), már nem is mondok semmit, mert azzal sem kerülnék a népszerűségi lista élére.

Én egyetértek veled @HT hasonlóan láttam én is a helyzetet. Engem még az is felbosszantott az esetben, hogy napokkal később is replikázott LeBron a sajtóban, hogy jogtalanul tiltották el őt egy meccsre. Abba inkább bele se mennék, mi történik, ha kicsit arrébb megy az ütés, akkor kiveri a szemét?

Bazska nálam egy ideje leírta magát. Tudom, ezzel nem leszek népszerű, de nagyon messze van az olyan szakértőktől, mint Török Péter. Én egy ideje már nem hallgatom őket, szakmailag semmit sem tudnak hozzátenni. Valószínűleg azért is védte Jamest, mert anno nagyon promózta itthon a könyvét, interjúkat adott, így pedig hogyan lehetne hiteles arc? Sehogy.

A marketing az NBA-ben felülírt mindent, így abszolút egyetértek azzal, hogy rendkívül rossz példát mutat a liga. Azért, mert a Király azt mondja, akkor küldjünk ki játékosokat, következmények nélkül üthetünk meg másokat. Mi a következő? LeBron a neki nem szimpatikus ellenfeleket kiküldeti a csarnokból? Arról nem is beszélve, hogy hányszor sértett már szabályt LeBron, hány tampering esete volt, mégsincsen következménye.