Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Igen, mostanában sokat borul Froome, megszokottnál is többet. Ő azért sosem volt híres a bringakezeléséről, de már nem ez az első eset az elmúlt 1-2 évből. Elvileg Poels és Froome pályabejáráson volt, mikor történt az általad említett eset. Azért is érdekes, mert Poels nem esett, csak Froome, pedig elvileg egymás mellett mentek. Sokszor feszegeti a határait. Ha jól emlékszem nem ez az első, mikor pályabejárás során bukik. Közben már biztossá vált, hogy kihagyja a versenyt, mert eltört a medencecsontja.

Marad tehát a Vuelta, Geraint Thomas címet védhet. Kíváncsi leszek rá, mert most óriási esélyt kapott. Mivel az Ineosnál még több pénz lett, mint a Sky-os korszakban, nem lepődnék meg, ha nyáron jönne egy-két komolyabb igazolás (Carapaz??). Akkor már kevesebb esélye lesz a Thomas - Froome párosnak. Közben elnézve ezt a Dauphiné időfutamot... Wout van Aert konkrétan rommá verte a mezőnyt.

Volt neki már 1-2 jobb időfutama, de ez a teljesítmény brutális volt. Erre szerintem senki sem számított, de akkor komolyan kell őt venni kronókon is. Vegyük le Aert űridejét, illetve Tejay van Garderen időfutamán. Bírom őt, nagy küzdő, de mindig valamin elbukik. Jön egy olyan rosszabb nap és vége a versenynek.

Szóval Dumoulin idejéhez képest: Kruijswijk +2 mp, Buchmann +4 mp, Yates +9 mp, Fuglsang +20 mp, Porte +32 mp, Pinot +34 mp, Quintana +49 mp

Azért emelem ezt ennyire ki, mert a Tour de France-on lesz egy nagyon hasonló időfutam, plusz ott a csapatkronó. Ahogyan elnézem, Quintana minimum 1,5-2 perc mínuszból indul majd. Az kegyetlen sok.
Pinot részéről óriási fogadkozások voltak, elvileg időfutamképességeit fejlesztő edzőtáborban volt, bejárta a pályát, erre fél perc egy sérülésből visszatérő Dumoulintől. Esélytelen.
Porte csak a szokásos, ő megint homály, kár lenne reménykedni (szokásos bukás?).
Fuglsang óriásit fejlődött, megindulásai parádésak, de sosem bírta a harmadik hetet. Egész évben csúcsformában volt, nagyon erős tavasz. Meddig bírja ezt még? 34 évesen tanulna meg összetettért versenyezni?
Yates ez nem volt rossz, bizakodó lehet, ahogyan Buchmann is. Kiindulva Majkából és a jó Borás teljesítményekből, megelőlegezek neki egy top10-et.
Kruijswijk. Keveset versenyzett, de ott nagyon jól és lesz egy óriási előnye: harmadik heteken ebből a mezőnyből ő az egyik legjobb.

Egyelőre ez csak találgatás, de amire én gondolok:
- Buchmann és Kruijswijk pozitív meglepetés lesz, egyikük akár top5 is lehet.
- Movistarnál nehogy visszanyaljon a fagyi Nairónak és a sérülésből felépülő és kipihent Valverde, vagy a girós Landa jobb formában legyen
- Dumoulin nagy valószínűséggel a harmadik hétre lesz patika formában, de akkor már nincsen időfutam és mi van, ha Keldermann addig jobb nála?
- Rigoberto Urán jegelve volt idén, nehogy megint a semmiből robbantson egy dobogót
- Adam Yates úgy robbant, mint Simon a Vueltán? A GT-győzelme előtt Simon sem volt győztes típus (lásd Giro), de Adam is hasonló utat jár be a sok második hellyel..
- Enric Mas héten indul a svájci körön, mértékadó lehet. Ő fejben erős, bizonyította, csapat sem kell neki, Movistar szerződésért megy, lehet meglepi majd a mezőnyt
- Bardet és Pinot nálam teljes kérdőjel. Elvileg top10, de olyan ingadozásokra képesek, amikkel simán elszállhatnak

Általam vizionált első tíz, rangsor nélkül: Rigoberto Urán, Adam Yates, Enric Mas, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Geraint Thomas (Egan Bernal??), Emanuel Buchmann, Dan Martin, egy Movistaros és egy francia versenyző.

Közben kiderült, hogy Froome bukása mennyire súlyos:
- combcsonttörés
- könyöktörés
- bordatörések

Brailsford azt mondta, hogy nagyon hosszú felépülésre számít. Peshark tudja az orvosi dolgokat, én csak látatlanba mondom, de úgy rémlik más sportolók kapcsán, hogy a combcsonttörésből nagyon hosszadalmas a gyógyulás. Könyöktörés bringásoknál szintén nem jó..

Froome jövőre 35 éves lesz, azért ilyenkor már minden kisebb sérülés nagyobb hatású a szervezetre (legalábbis szerintem), szóval azt is megkockáztatom, hogy ez akár egy karrier végét is jelentheti. Még akkor is, ha felépül, közel sem biztos, hogy visszanyeri a régi formát.

Nyilvan fugg a tores fajtajatol is, hogy nyilt tores volt-e, siman keresztben eltort es elmozdult vagy kitort belole egy darab stb, mondjuk mutettel osszefoltozzak mindet, kis csavar ide-oda aztan kesz, a rehab az altalaban 3-6 honapot vesz igenybe, abban biztos vagyok, hogy bevetnek minden csodaszert (ahogy Murray is mar utoget Queens-ben..), aztan majd kiderul mennyire akarja a szervezete meggyogyitani onmagat. Bordatoressel semmi teendo, azt meg gipszelni se lehet, majd osszeforr, a konyok meg sima gipsz esetleg mutet lehet ott is de nyilvan a comb fogja diktalni az iramot, hogy mennyire lehet ezt tovabb tolni.

Köszi a részletes információt. Kiváncsi leszek rá, hogyan sikerül neki a felépülés, de az tuti, hogy mindent bevetnek majd.

Némi rosszindulattal most akár azt is lehetne említeni, hogy az asztma elleni szer ezeket nem gyógyítja. Ám szerintem ezúttal nem érdemes ilyesmivel előhozakodni, hiszen szerencsétlen csávónak így is van éppen elegendő problémája ezekkel a valószínűleg a sportolói pályafutásának végét jelentő törésekkel.

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 12, 2019, 21:53:19
Froome jövőre 35 éves lesz, azért ilyenkor már minden kisebb sérülés nagyobb hatású a szervezetre (legalábbis szerintem), szóval azt is megkockáztatom, hogy ez akár egy karrier végét is jelentheti. Még akkor is, ha felépül, közel sem biztos, hogy visszanyeri a régi formát.

Amikor ma elolvastam milyen sérüléseket szenvedett rögtön ugyanerre gondoltam. Combcsonttörés...Sajnos én sem tartom valószínűnek, hogy ha vissza is tér újra a régi legyen, de hátha tévedek.

Nagyon necces lesz ez számára, gyakorlatilag 35 évesen újra kell majd kezdenie mindent. Felépítenie saját magát, újból formába lendülni. Sokan írták, hogy "szabad a vásár" mostantól. Én azért jobban örültem volna, ha normális körülmények között győzik le őt. Aztán nehogy az legyen, hogy az Ineos így is szétkapja a mezőnyt, majd Thomast meglepi Bernal.

Quintana és a franciák életük esélyét kapták egy ilyen útvonallal és Froome nélkül. Nibali Giróról érkezik, Dumoulin sérülésből épül fel..

Ami mondjuk egy álom lenne számomra, ha Valverde a semmiből megnyerné. Tudom, semmi realitása, de mekkora sztori lenne 39 évesen.

Van Aert annyira komoly amit művel, hogy kénytelen voltam tenni rá valamit holnapra amit átmásolok napi tippekből. Közben leesett az odds rá mert csatarid valaki leverte  :D

kerékpár 5. szakasz, Criterium du Dauphiné 2019, 2019.06.13 10:25

tipp: Wout Van Aert 1-3. helyen végez
odds: 4.00
iroda: unibet

Nagy formában van a belga, nem klasszikus sprinter egyáltalán, de igazi őserő és nagyon megy neki eddig. Már két sprintszakaszon is 1-3. helyen volt + ma nagy meglepetésre megnyerte az ITT-t.
Azt nyilatkozta ma, hogy szeretné megnyerni a pontversenyt. Holnapi szakasz után jönnek a hegyek, szóval most tud még pontokat szerezni.
Bennett a legnagyobb favorit holnapra, ő klasszikus sprinter, Van Aert ugyan vezeti a pontversenyt jelenleg elég jó kis előnnyel, de azért pár pont még nem ártana neki. Holnap szerintem rá fog menni a minél jobb helyezésre megint, a szakasz vége nagyon technikás, valami enyhébb 3%-os kis kaptató is van talán a végén ha igaz amit olvastam. A technikás vége neki kedvezhet, még azt sem tartom kizártnak hogy többen megpróbálnak elmenni a legvégén köztük ő is és nem lesz klasszikus sprint. Bár eddig bizonyította, hogy ebben a mezőnyben, ezekkel a sprinterekkel felveszi a versenyt ( kivéve Bennettet aki egyértelműen erősebb a többieknél ).

Lehet Sonny Colbrelli ellen H2H még jobb tipp persze Van Aert 1.72-ért. Eddig két sprintben egyik alkalommal rá lehet fogni, hogy azért verte csak Colbrellit mert az olaszt bezárták kissé, de a másikon Colbrelli nem volt sehol, Van Aert meg ott is dobogón volt.

Wout van Aert bombaformában továbbra is, ma is nyert egy szakaszt, nagyon szép volt Firga.  :beerchug:

Egyébként valakiben felmerült, hogy Van Aertből esetleg összetett menőt lehetne faragni? A fickó igazi őstehetségnek tűnik, nagy hegyeket jelen pillanatban nem bírna, saját elmondása szerint most 78 kg és kb. 10-el kevesebbnek kellene lenni ha komoly emelkedőkön sem akar leszakadni.
Viszont sprintben, meg ilyen enyhébb emelkedőkkel tarkított szakaszokon rendkívül jól megy, nagyon jól finisel és tegnap az is kiderült, hogy időfutamot is marha jól megy, lényegében különösebb rákészülés nélkül elverte az egész mezőnyt. Mi lenne ha keményen rá is állna az ITT-re?
Általában azt mondják az ilyen emberből könnyebb olyat csinálni aki hegyre is jól megy mint fordítva, azaz egy kis teremtű hegyimenőből jó időfutammenőt.
Persze lehet ez képtelen ötlet, csak úgy eszembe jutott látva mennyire jó ez a srác.
Akárhogy is, de ha ITT-re ráállítják szerintem abban nagyon jó lehet.

Ha abból indulunk ki, hogy ő cyclocrossban elit versenyző, akkor lehetne belőle "hegyimenőt" faragni, mert hozzászokhatott a kaptatókhoz. Másrészről nekem inkább olyannak tűnik, aki érzésből megy, nem wattmérőzik. Nem egy Dumoulin vagy Froome típusú higgadt bringás. Rémlik, hogy a Milano - Sanremón is idő előtt támadott, pedig az ereje meglett volna a győzelemhez. Ezen természetesen lehet javítani.

Manapság már 187 centiméter körüli magassággal is lehet valaki GT-győztes (Dumoulin 185, Froome 186), de akkor tényleg kell az a 8-10 kiló mínusz. Én viszont azt érzem rajta, hogy nem igazán kedveli az emelkedős versenyeket. Eddig még nem láttam jól szerepelni ilyen típusún versenyen/szakaszon. Aztán lehet, hogy tévedek és csak kerülte ezeket. Minden rajta múlik szerintem, mert a mai technikáknak köszönhetően már nem kizáró ok, ha valaki magas és erősebb testalkatú.

Nagyon sok függ majd attól, hogy milyen irányba próbálják terelni, mennyire lesz Aert vevő ezekre. Grischa Niermann az egyik edző, aki ugye nagy doppingos volt, de egyben egy jó összetett segítő is volt. Sportigazgató Addy Engels, aki B-kategóriás hegyimenő volt. Emberek lennének rá, akik ilyen irányba terelgetik. Érdekes, hogy a cyclocrossnak hála, milyen két bringást kapott az országúti mezőny: Wout van Aert és Mathieu van der Poel. Éveken át dominálhatnak, akár különböző típusú versenyeken is. A holland ráadásul tipikus az a nyers erő, aki bedarál mindenkit, neki még talán jobban is feküdne a GT-s téma.

Közben Remco Evenepoel élete első felnőtt győzelmét aratta pár nappal ezelőtt egy 2.1-es versenyen (május végén nyerte első szakaszát), most pedig szintet lépett és már HC kategóriában nyert a belga többnaposon. Kár, hogy nem lehet fogadni, mert van egy olyan érzésem, hogy még idén behúzza élete első WT szakaszát is mindössze 19 évesen.

#791 június 15, 2019, 16:17:16, Pozzato
Most beszéltek Froome bukásáról. Kommentátorok elmondták, amiről én is akartam írni. Joseba Beloki-féle bukás még 2003-ból. Kísértetiesen hasonló sérülések voltak a spanyolnál. Ő akkor élete formájában volt a Tour de France-on, második helyen volt Armstrong mögött 40 másodperccel lemaradva. Jött a bukás, addig élete első négy háromhetesén dobogóra állt (három bronz és egy ezüstérem, ebből három a Tourról és egy a Vueltáról). Korának egyik, ha nem a legjobb spanyol bringása volt.

Sérülése után egy évvel tért vissza, soha többet még csak meg sem közelített az addigi szintjét. Teljesen szétesett a mozgása, félt, de ez érthető volt. Froome ráadásul 5 évvel idősebb nála, plusz az elmúlt egy év során ez volt - ha jól tudom - az ötödik bukása. Nem kedveltem, de ilyen lezárást én sem kívántam a pályafutásának.

A mindössze 19 éves Remco Evenepoel megnyerte a belga körversenyt. Ha jól tudom, akkor ez a fiatal versenyző első nagyobb sikere a felnőttek között. A legjobb fiatal versenyzőket 25 éves korig díjazzák, Evenepoel pedig - mint már említettem - még mindössze csak 19 éves. Ám ő már most nyert összetettben.  :)

Kontinentális szinten nyert már felnőtt versenyt, mostani belga többnapos is az volt. Annyi differencia, hogy ez a mostani HC szint. Ettől függetlenül ez óriási eredmény, többször írtam már itt róla, már több, mint egy éve figyelem a pályafutását, óriási tehetség. Remélem nem rontják el, mert Pogacar mellett ő az, aki kiemelkedik a 18-22-es éves korcsoportból. Ugyanazt a taktikát tolja a felnőttek között is, mint az ifiknél anno, de beválik. Nem hittem volna, egyszerűen zseniális. Fokozatosan tanul meg kronót is menni, elnyűhetetlen.