Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Foci fogadások => A témát indította: Punter Dátum április 19, 2021, 07:47:55

Szavazás
Kérdés: Mit szólsz a Szuperliga ötletéhez?
Opció 1: Tetszik szavazat: 15
Opció 2: Nem tetszik szavazat: 37
Cím: Szuperliga vs. UEFA
Írta: Punter Dátum április 19, 2021, 07:47:55
Új futballsorozatot indítana tizenkét európai klub, jelentették be közös közleményükben, vagyis tényleg valóra válhat a Szuperliga terve.

Az alapítók: Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Milan, Arsenal, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United és Tottenham. A Szuperliga első elnöke Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke. Közleményükben arról írnak, hogy a járvány végképp bizonytalanná tette az európai labdarúgás gazdasági modelljét.

A tervek szerint a meccseket hétközben játsszák majd, vagyis mindenki továbbra is részt vesz a hazai bajnokságban. Korábban a FIFA és az UEFA, vagyis a nemzetközi és az európai labdarúgó szövetség is elítélte a Szuperliga tervét. Utóbbi vasárnap megismételte korábbi fenyegetését, miszerint a Szuperligában játszó futballistákat minden más versenysorozattól és a válogatottjuktól is el fogják tiltani. Az UEFA ezután az angol, a spanyol és az olasz szövetséggel együtt fogadkozott, hogy minden erejükkel akadályozni fogják a klubokat tervük megvalósításában.

A Szuperliga alapítói azt írták, folytatni szeretnék az egyeztetéseket, és remélik, közösen megtalálják a legjobb megoldást. Szerintük a nemzetközi szervek eddigi javaslatai nem voltak alkalmasak arra, hogy új forrásokat csatornázzanak be a rendszerbe, és közben minőségi meccseket kínáljanak a nézőknek.

Közben az UEFA hétfőn jelenti be a Bajnokok Ligája új, 36 csapatos lebonyolítási rendszerét, amit 2024-től próbálnának ki.

Az ügyben politikusok is megszólaltak. Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a Szuperliga az egész futballvilágnak rosszat tesz, Emmanuel Macron pedig üdvözölte, hogy a francia klubok kimaradtak belőle.

A BBC idézi a Szuperligához csatlakozó angol klubok hivatalos szurkolói csoportjait is, amelyek szintén egytől egyig elítélik az új sorozatot. Árulásnak, a tradíciók feladásának nevezik a döntést, ami szembemegy mindazzal, amiről a futballnak szólnia kellene.
Cím: Re:Re:Foci hírek
Írta: oakland23 Dátum április 19, 2021, 13:13:22
Ettől a Covidtól tényleg mindenki megbolondult  ;D

Cím: Re:Re:Foci hírek
Írta: BvB_09 Dátum április 19, 2021, 14:08:37
A hírek szerint két német klub, a Bayern München és a Borussia Dortmund sem fog csatlakozni a Szuperligához.
Cím: Re:Re:Foci hírek
Írta: oakland23 Dátum április 19, 2021, 14:47:41
Ahogy így szétnéztem, kb. mindenki ellenzi ezt az egészet. Elég gáz végigszenvedni egy City-'poolt a bajnokságban, ki lesz kíváncsi erre a szuperbohóckodásra? Én biztos ezerszer szívesebben megnézek majd egy Atalanta-Bayernt, vagy AS Roma-Dortmundot, vagy PSG-Ajaxot. Ennek az egésznek annyi haszna van, hogy amíg ezzel foglalkozunk, foglalkoznak, addig sem a covid a téma  ;D

(esetleg egy szavazást is ki lehetne tenni, hogy az itteniek elsőre elítélik vagy üdvözlik az új 'ligát')
Cím: Re:Re:Foci hírek
Írta: BvB_09 Dátum április 19, 2021, 14:57:49
Szerintem nagyon faszán meg lehetne ezt csinálni. Az angol, spanyol és német bajnokság első három helyezettje, portugál, holland és francia első kettő indulna benne és értelemszerűen az egy nemzetbe tartozó együttesek nem játszanának egymással.  Az adott bajnokságot nyerő együttes bejutna a Szuperligába, míg az adott nemzet leggyengébb együttese visszaesne a bajnokságba.   
Cím: Re:Re:Foci hírek
Írta: Powell Dátum április 19, 2021, 15:04:21
Nekem is jobban tetszenének azok a párosítások amiket felvázoltál @oakland23 ,de szerintem elindítják augusztusban ahogy tervezik.Abszolút ellene vagyok,de ez a realítás.Az UEFA most nagyon hangos persze érhető,mert eltűnik a pénz a pénztárcából így.Kizárni őket nemzeti és vilgábajnokságról?Akkor ki fogja nézni a pénztermelő nemzeti és világbajnokságot?.Senki.Sőt a Bayern,Dortmund,PSG is csatlakozni fog előbb utóbb.
Amit még ha jól emlékszem @Pozzato vetett fel a superligás podcast kapcsán  és teljesen reálisnak látom,hogy a nemzeti bajnokságokban B csapattal fognak játszani.A sok sérülés és túlterhelésre panszkodó játékosok akik nyilván értéket képviselnek megnyugodhatnak.Ezt némelyest kompenzálva olyan egyeszséget el tudok képzelni például,hogy 3 játékosnak kezdőnek kell lenni aki rendszeresen játszik a Szuperligában.
Cím: Re:Európai Szuperliga 2021
Írta: csabax Dátum április 19, 2021, 15:37:24
Úgy látom, hogy több helyen elszabadultak az érzelmek. Ami rendben is van, szerintem, hiszen ilyesmi történik majdnem mindig, amikor jelentősebb változás van.

Egyelőre még nagyon az elején járunk ennek a Szuperligás dolognak. Jelenleg az történik, hogy a jövőbeni jobb pozíciók miatt most már nyíltan és hangosan zsarolják egymást a felek (itt nem fognak játszani, ott nem fognak játszani, "repülnek" majd amonnan is, "ne a ti zsebetekbe folyjon be a sok pénz, miközben mi dolgozunk meg érte, ti korrupt senkiháziak", stb...). És, persze, a túlzott érzelmek miatt az is szokásos történés, hogy sokan azt gondolják most, hogy az győz, aki hangosabb.

Nincs még túl sok információm erről a Szuperligáról, ám nekem most úgy tűnik, hogy a labdarúgásban is valami olyasminek a létrehozása a cél, mint amilyen kosárlabdában az NBA vagy jégkorongban az NHL.
(Félreértés ne essék: nem azt írtam, hogy "teljesen olyan", hanem azt írtam, hogy "valami olyasmi".)

Szerintem nem ártana arra is gondolni, hogy pár évtizeddel korábban már volt olyan, hogy szakadár klubok a saját szövetségük ellenében alapítottak saját ligát. Angliában történt mindez. A szakadár klubok által a saját szövetségük ellenében alapított liga neve: angol Premier League.
Nekem úgy tűnik, hogy sikeres az angol Premier League és ezen a fórumon sincsenek sokan ellene.
Cím: Re:Európai Szuperliga
Írta: TiB Dátum április 19, 2021, 15:38:53
Hivatalos oldaluk is van, bár túl sok infót nem tartalmaz: https://thesuperleague.com/
Cím: Re:Európai Szuperliga
Írta: LFCfanBoti Dátum április 19, 2021, 16:07:58
Amelyik szövetség élére egy Florentino Perezt neveznek ki az nálam már nagyon nagy hátránnyal indul. Évek óta ment a rinya, hogy a Realt milyen szinten nyomják a BL-ben, s erre fel ennek az új "szövetségnek" is őt teszik az élére. Összeférhetetlenség elvét nem tudom ismerik-e. Hányinger, ahogy ez az egész be lett jelentve, mert az tiszta és világos, hogy az UEFA és FIFA is belűlről büzlik, és valamit tenni kellett, az ilyen nemzetek ligája, konföderáció kupa, Qatari VB körüli fekete dolgok ellen, de semmiképp sem ilyen módon.
Kedvenc csapatom szempontjából meg különösen fájó ami most a klubház körül történik, Klopp két éve tisztán kijelentette, hogy ő ebből a bohozatból nem kér, most a tulajok belementek az egészbe, úgy, hogy semmi komunikáció nem volt az edzői stáb és vezetőség között erről, nem lennék meglepve, ha nyáron Klopp megköszönné az eddigi munkát és továbbállna. Szurkolói csoportok minden molinót eltüntettek a KOP-ról a mai nap folyamán, az Anfield Road környéke meg fekete bannerrekkel van díszitve ezekkel a szöveggekkel: "Shame of you" illetve "R.I.P. Liverpool 1892-2021".
Cím: Re:Európai Szuperliga
Írta: Pozzato Dátum április 19, 2021, 16:12:48
Ahogyan az egészet kezeli az UEFA, FIFA, különböző médiumok és egykori sztárok (mint Gary Neville), az álszent és szánalmas. A liga ötlete már hosszú évek óta a levegőben lóg, szerintem régebben le is írtam a problémáimat ezzel kapcsolatban, miért nem kéne megcsinálni. Az viszont röhejes, hogy az UEFA vagy épp Gary Neville a szószóló, akik elősegítették ezeket a folyamatokat. Neville, akinek most derogál, hogy top6 klub van Angliában, de amikor 20 éven át a Manchester United halomra nyerte a trófeákat, akkor nem jutott eszébe elszerződni az Ipswich vagy Charlton keretébe. Akkor ezek a dolgok nem tűntek fel, nem akart versenyhelyzetet, kényelmesnek érezte, hogy a MU dominálja a PL-t, mivel neki is eléggé sok pénz esett le ebből, ahogyan most a Sky Sportstól is, mint szakkommentátor. Ja, hogy akkor a maradék 14 kiscsapatot kéne elemeznie a PL-ből, mert a Szuperligát kisajátította a DAZN és neki nem jutna komolyabb meló?

Nem akarnak itt semmilyen egységet az UEFA-nál, meg szolidaritást a kicsikkel, az van, amit @Powell is leírt: nekik nem jutna ebből pénz. Most Ceferin és a társaik ráfeszültek a témára, de emlékezzünk vissza, amikor a katalán tüntetések voltak, akkor a spanyol szövetség is nagyon rá volt feszülve a Barcelona sorsára, nemzeti egységről papoltak, meg fenyegettek, mert tudták, ha kilépne a Barca a LaLigából, csődbe is mennének. Itt is ez van, kutya se lenne kíváncsi a top5 bajnokságra. Ezt a '80-as és '90-es években szúrták el, mikor hagyták, hogy olyan vezetők hatalomra lépjenek, mint Tapie (Marseille) vagy Berlusconi (Milan), akik telenyomták kétes helyről származó pénzzel az akkor épp fasorban sem lévő klubokat, majd pár éven belül BEK-et vagy BL-t nyertek velük. Tudatosult mindenkiben, hogy pénzzel bármi megoldható a fociban is.

Fel vannak háborodva és hivatkoznak a régi dolgokra, miközben elfelejtik, hogy a BEK-et a Real Madrid akkori elnöke, Santiago Bernabéu és egy újságíró, Gabriel Hanot közösen hozta létre (és természetesen az egykori legendás magyar edzőt, Sebes Guszti bácsit sem szabad kihagyni). A történelem csak ismétli önmagát, azért vannak most felháborodva a kicsik, mert nekik nem jutna szelet a tortából. Tovább nőne a szakadék, de ez már eddig is óriási volt, ami az UEFA-nak, FIFA-nak és a többi vezetőnek köszönhető, illetve nekünk szurkolóknak. Könnyebb egy sikeres csapatnak szurkolni, mint a Levanténak, nem? Az UEFA-nak meg nem kellett volna évtizedekkel ezelőtt elengednie a gyeplőt, hoztak ilyen kamu dolgokat, mint az FFP, ahol hiába büntetnek meg, úgysem lesz belőle semmi komolyabb, ha adományozol egy kicsit a megfelelő zsebbe.

A sorozat ötlete egyértelműen nem jó, mert ugyanaz történne, mint az európai kosárlabdában: senkit sem érdekelne az egész 2-3 év múlva. Ezzel, hogy megcsinálták a saját szuperligájukat (Euroliga), már nem foglalkozik senki a kisebb ligákkal, vannak olyan csapatok, akik inkább ki is hagynak egy szezont különböző indokokra hivatkozva, mégse mennek csődbe (mert akkor a profit az Euroligából). Az emberek top rangadókat akarnak, mert 100 emberből 95 tuti inkább újranézné a PSG-Bayern párharcot, mint a Chelsea-Porto meccseket. Ennek majd meg is lesz a maga böjtje, mikor már rohadtul nem fog senkit sem érdekelni egy Real Madrid - Liverpool, mert évente minimum két alkalommal találkoznak és még mellette van 8 rangadó egy héten.

Kizárni a vb-ről ezeket a játékosokat?  ;D El tudom képzelni, ahogyan a most nagy megmondó emberek (vezetők) lelkesen néznék a Dubois - Digne - Ikoné fémjelezte francia válogatottat, ahogyan küzdenek majd az Allan - Thiago Galhardo - Matheus Cunha vezette brazilokkal, miközben még egy nyamvadt Nemzetek Ligája meccset sem vagyunk hajlandóak megnézni (ahol azért akadnak sztárok), mert kit érdekel a sokadrangú torna? Én már régóta pofázok egy major ligák mintájára épülő újrastrukturált rendszerről - amiben szintén van hiba -, de ezt a labdarúgásban megvalósítani lehetetlen, akkora az érdekellentét (amíg az nem alakul ki, addig pedig nem lesz kiegyenlített mezőny, többi meg úgyis csak bullshit). Teljes reform kéne, de majd itt is jön valami agresszió vagy gyors tűzoltás, ahogyan az szokás mindenhol.
Cím: Re:Szuperliga
Írta: Chan Dátum április 19, 2021, 17:26:44
Eddig a többségnek nem tetszik a Szuperliga ötlete

Szavazás a topik tetején!

(https://i.imgur.com/9XKzOxd.jpg)
Cím: Re:Szuperliga
Írta: Latzka Dátum április 19, 2021, 17:33:16
@Pozzato a mondandód érdemi részével egyetértek, de szerintem egy régi sztár felszólalása; ellenző véleménye nem feltétlenül szánalmas. Nem a szívem csücske Gary Neville, de respektálom, hogy 17 éves korától (1992) egészen 36 éves koráig csak a MU-ban játszott. Ezt az Ipswich, Charlton eligazolás példát nem tudom hová tenni. Nála szerintem nem pénz kérdés lett volna, hogy hová igazol, hiszen nem ment se a Chelseabe, se a Poolba, se máshová.
Szeretem a BL-t, imádom, mint szinte mindenki a BL himnuszt, izgalommal várom, hogy kit kap a csapatom sorsoláskor, van esély magyar résztvevőre; tovább nem is sorolom az érveket a jelenlegi rendszer mellett.
Cím: Re:Szuperliga
Írta: Pozzato Dátum április 19, 2021, 17:40:06
Idézetet írta: Latzka Dátum április 19, 2021, 17:33:16
Nem a szívem csücske Gary Neville, de respektálom, hogy 17 éves korától (1992) egészen 36 éves koráig csak a MU-ban játszott. Ezt az Ipswich, Charlton eligazolás példát nem tudom hová tenni. Nála szerintem nem pénz kérdés lett volna, hogy hová igazol, hiszen nem ment se a Chelseabe, se a Poolba, se máshová.

A mondandója bizonyos részével egyetértek, csak az időpont nem alkalmas. Felhozhatta volna ezt a nagy egyenlőtlenséget a 2010-es évek elején is (amikor már felmerült a Szuperliga). Azért utaltam a két kisebb csapatra, mert ha ő annyira ki akarta volna már régen is egyenlíteni a csapatok közötti különbségeket, versenyhelyzetet akart volna, akkor nem megy rá a 6. bajnoki címére (MU-dominancia), hanem azt mondja, segítek felhozni egy kisebb költségvetésű csapatot, hogy példát mutassak (hátha követnek oda más ismertebb játékosok is). Ehelyett, most, hogy a Sky Sports (amely amúgy nagyban hozzájárult a PL "felborulásához") nem lenne mérvadó közvetítés szempontjából a Szuperligában, egyből megszólal. Ezért gondoltam ezt álszentségnek, de okosan csinálta, mert sokan beálltak mögé.  ;)
Cím: Re:Szuperliga
Írta: RedMunchen2010 Dátum április 19, 2021, 17:44:02
Szuperliga lehet az, ahol ott az Arsenal, Spurs, Milan trio? Kicsit eros az utobbi evek alapjan.  :redchug: 20 csapatot akartak, eddig van 12. A felhaborodas az egekben, kivancsi vagyok honnan akasztanak le meg 8 egyuttest vagy legalabb negyet, hogy 2x8-as csoport legyen. Nem mondanam hamvaba holt kiserletnek (a penz miatt), de egyelore nem is eletkepes.

Cím: Re:Szuperliga
Írta: zbking Dátum április 19, 2021, 18:01:05
Kemény ügy.

Eltiltja a válogatott meccsektől a kilépőket: faszaság, lehet pihenni, a meccseket meg a kutya nem fogja nézni

Helyi szövetségek kitiltják a kilépőket: tv jogok kb. negyedére csökkennek.


Nincs jó megoldás erre az UEFA-nak, ezt tudják a kilépők is, ezért merték megcsinálni.
Cím: Re:Szuperliga
Írta: Pozzato Dátum április 19, 2021, 18:32:49
A Bajnokok Ligája jelenlegi formátumában is egy szűk elit játszótere, ahová néha befurakodnak kisebb csapatok, de az is maximum egy szezonra szól. Ez az új "svájci rendszer" sem szól másról Ceferinék részéről, mint a profitmaximalizálásáról, amiből nem kérnek a top klubok. Ők is rájöttek: nem a Fradi, Steaua, de még csak nem is az Ajax hozza a pénzt, hanem ők. Én szeretnék nagyon olyan sorozatot, mint a 20-30 évvel ezelőtti BL/BEK, ahol egy kisebb csapat BL-cím közelébe kerülhetett, de ez most már nem realitás. Nézzük meg az EL-t, kiket érdekel? Senkit. Sokszor még azokat sem, akik benne indulnak. Ez lenne a BL sorsa is, ha Porto - Ajax meccs lenne, vagy Roma - Celtic. Szar érzés beismerni, de a top csapatok meccsét követik a legtöbben. Sokkal jobban örülnék egy kiegyenlített európai színtérnek, ahol nincsen lényeges különbség az Ajax vagy a Real Madrid között, ahol elsősorban saját nevelésű és honi játékosokra épül a keret, akad benne 2-4 légiós és kész. A bevételek és a befolyás miatt ez nem reális, addig meg van ilyen félkész megoldás, mint a mostani BL, ami kvázi egy Szuperliga, hiszen ugyanazok a csapatok szerepelnek benne, feltöltve pár kisebb klubbal.

Elmúlt tíz évben ennyi alkalommal voltak ott a főtáblán az alábbi klubok: Real Madrid (10), Barcelona (10), Atlético Madrid (9), Bayern München (10), Borussia Dortmund (9), PSG (9), Juventus (9), Milan (3), Inter (4), Liverpool (5), Manchester United (7), Tottenham (4), Arsenal (6), Manchester City (10) és Chelsea (8 ). Az általuk elérhető 150 helyből a 10 év alatt az esetek 75%-ban ez a 15 csapat képviseltette magát a főtáblán, de ami ennél is durvább, hogy a főtábláról 87%-ban jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba... Gyakorlatilag, ha bekerültek a BL-be ezek a csapatok, garantált volt a helyük a legjobb 16-ban. Ennyit ér a Ceferin-féle reform (azzal kampányolt, hogy segíti a kis és középcsapatok helyzetét a BL-ben, aztán fogta és adott 19 helyet a top5 ligának), de azt is érdemes megvizsgálni, hogy hány top5 ligán kívüli csapat jutott el a legjobb 16-ba az elmúlt 10 évben: 33.

Egész jó szám, ugye? Ez a teljes "kapacitás" 21%, de árnyalja a képet az alábbi infó: amikor a korrupt Platini reformot csinált az UEFA élén, akkor tényleg a kisebb országok és csapatok felé nyitott. Abban az időszakban tényleg sok volt a kisebb csapat a top16-ban, majd érkezett Ceferin. A tervét 2018-tól prezentálta, onnantól számítva az elmúlt három évben mindössze három top5 ligán kívüli csapat jutott be az egyenes kieséses szakaszba (6%), gyakorlatilag elvette az esélyt a kicsiktől és tovább növelte a szakadékot. Ez az ember van most a legjobban felháborodva. Értem.  ;D
Cím: Re:Szuperliga
Írta: MessiÁs Dátum április 19, 2021, 18:40:59
Azert vicces egy szuperliga amibe az utobbi 10 ev egyik legjobb csapata, a Bayern nincs benne. Raadasul egy nemet csapat sem, akik majdnem úgy ontjak a tehetsegeket mint a franciak.

Es ahogy elottem irtak, a csapatok egy resze csak a multja miatt lehet ott, nem a jelene miatt. Igy meg aztan kerdojeles ez a szuperliga megiteles.

Egyebkent nekem boven eleg ket barca real meccs egy szezonban, ahogy az angolok rangadoi is.
Cím: Re:Szuperliga
Írta: oakland23 Dátum április 19, 2021, 18:45:10
Ha valaki talál fogadási opciót arra, hogy ez a szar megvalósul-e, írja már be, mert nagy zsetont rátolnék a nemre. Remélem hétvégén a 'kicsik' bajnokikon ezeket a 'szupercsapatokat' szarrárúgják, már előre várom a Barca-Getafét 18 sárgával meg 4 piros lappal  ;D
Cím: Re:Szuperliga
Írta: SPF Előzetes Dátum április 19, 2021, 18:48:02
El sem indult, de már lehet fogadni a Szuperligára! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/el-sem-indult-de-mar-lehet-fogadni-a-szuperligara)

Húsz csapat, két tízfős csoport. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/el-sem-indult-de-mar-lehet-fogadni-a-szuperligara)

Cím: Re:Szuperliga
Írta: TiB Dátum április 19, 2021, 18:57:55
Szerintem senki sem hitte volna, hogy Gareth Bale-ért valaki képes lesz fizetni 100 millió eurót, aztán azt is átküldték a futballvilág torkán, hogy Neymar 222 milió eurót ér. Kimondták a vizsgálatok után, hogy a katari világbajnokság korrupcióval lett odaítélve, mégis ott lesz a sivatagi hőségben a vébé. Ahogy a világ más területein, úgy a labdarúgásban is olyan határok dőlnek meg idővel, amin korábban csak nevettünk.
Cím: Re:Szuperliga
Írta: curpy82 Dátum április 19, 2021, 19:35:35
Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum április 19, 2021, 18:48:02
El sem indult, de már lehet fogadni a Szuperligára! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/el-sem-indult-de-mar-lehet-fogadni-a-szuperligara)

Húsz csapat, két tízfős csoport. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/el-sem-indult-de-mar-lehet-fogadni-a-szuperligara)

Na akkor meg is van a nyerő. 500 ezer megy az igenre, 330 ezer a nemre. Már ha az oddsok stimmelnek. ;D
Cím: Re:Szuperliga
Írta: csabax Dátum április 19, 2021, 19:38:32
Emlékezik-e még valaki a G-14-es csoportra, amelyiket tárgyalásokkal és engedményekkel akkoriban még sikeresen leszerelt az UEFA?

A G-14 tagjai: Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, FC Liverpool, Internazionale Milano, Juventus Torino, AC Milan, Olympique Marseille, Paris Saint-Germain, Bayern München, Borussia Dortmund, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, FC Porto.

Szerintem a G-14 és a Szuperliga esetében vannak páran olyan focicsapatok, amelyek akkor is, azóta is, jelenleg is. Vagyis az UEFA számára következik a G-14 kettőpontnulla.
Cím: Re:Szuperliga
Írta: Sound Dátum április 19, 2021, 20:19:14
Tényleg úgy vagyok vele, hogy csinálják...szarnám le, csak adják vissza a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, ahol nincsenek milliomosok, de egyenes kiesés van...
..és csináljanak már könyörgöm regionális ligákat, földrajzi alapon!
...és értenék már meg, hogy a kevesebb több:
- egy 24 csapatos vb, négy hatos csoporttal: első 4 a nyolc között van, a 2., 3. helyezettek plusz meccseket játszanak. – s ugyanígy Európa Liga...csak a BEK-et adnák vissza.
- 12 csapatos EB-t!!!; ha lázadás van a maradék hurka 12 csapatnak csináljon ,,B" tornát az UEFA.

és a vb-selejtező csoportból legyen 24 db, de az egész világon 5 csapatos csoportok legyenek, de az egész világról FIFA rangsor alapján pl.:
Argentína
Ghana
Finnország
Jemen
Málta

Csoportelsők kijutnak, a maradék, játszhat egyenes kieséses ,,B" vb-t 32-től a döntőig.

..és max 14 csapat legyen egy-egy ország bajnokságában. Nem érdekel a Burnley!!! Se a fos Schalke, se a Huesca, se a Crotone – ne basszák már meg a 38 fordulós sorozataikat...
Egy bajnoksághoz legyen elég 26 meccs!

kevesebb, de jobb meccseket akarok!
ne bassza meg, hogy szombaton 15:00-20:00 között top bajnoki meccsből rendeznek 16 db-ot!! Legyen összesen 6, s abból válasszak 1-2-őt amit megnézek...
Cím: Re:Szuperliga
Írta: curpy82 Dátum április 19, 2021, 21:28:21
A PSG az idei BL-győztes???
https://m.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/uefa-akar-azonnal-kizarna-a-bl-bol-a-szuperliga-resztvevoit-2821771
Cím: Re:Szuperliga
Írta: Latzka Dátum április 19, 2021, 21:29:53
Elszálltak a csapatok, elszálltak a fizetések. És ehhez még csak külföldre se kell menni, minden héten amikor megnézem a Fradi kezdőt, akkor rendre azt látom hogy a padon csücsöl 10 extra fizetésű játékos. A PADON. (legutóbbi fordulóban: Baturina, Botka, Civic, Isael, Kharatin, Lovrencsics, Mak, Mmaee, Tokmac, Vécsei) Nem ott kellene ülnie (helyettük) pár magyar tehetségnek? Dehogynem.
Cím: Re:Szuperliga
Írta: Pozzato Dátum április 19, 2021, 21:50:15
Idézetet írta: curpy82 Dátum április 19, 2021, 21:28:21
A PSG az idei BL-győztes???
https://m.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/uefa-akar-azonnal-kizarna-a-bl-bol-a-szuperliga-resztvevoit-2821771

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 19, 2021, 16:12:48
Teljes reform kéne, de majd itt is jön valami agresszió vagy gyors tűzoltás, ahogyan az szokás mindenhol.

Ha ezt meglépik pénteken, akkor veszek egy Eurojackpotot.  ;D
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Admin Dátum április 19, 2021, 22:03:20
Azért érdekes, hogy az UEFA most egyből milyen kedvelt szervezet lett.  ;D

Közben ilyenekkel állnak elő:

"UEFA, the English Football Association and the Premier League, the Royal Spanish Football Federation (RFEF) and LaLiga, and the Italian Football Federation (FIGC) and Lega Serie A have learned that a few English, Spanish and Italian clubs may be planning to announce their creation of a closed, so-called Super League.

If this were to happen, we wish to reiterate that we – UEFA, the English FA, RFEF, FIGC, the Premier League, LaLiga, Lega Serie A, but also FIFA and all our member associations – will remain united in our efforts to stop this cynical project, a project that is founded on the self-interest of a few clubs at a time when society needs solidarity more than ever.

We will consider all measures available to us, at all levels, both judicial and sporting in order to prevent this happening. Football is based on open competitions and sporting merit; it cannot be any other way.

As previously announced by FIFA and the six Confederations, the clubs concerned will be banned from playing in any other competition at domestic, European or world level, and their players could be denied the opportunity to represent their national teams.

We thank those clubs in other countries, especially the French and German clubs, who have refused to sign up to this. We call on all lovers of football, supporters and politicians, to join us in fighting against such a project if it were to be announced. This persistent self-interest of a few has been going on for too long. Enough is enough."


Emberek, politikusok, kérlek segítsetek ezen a szerencsétlen szervezeten, hogy túlélje ezt a hatalmas traumát.  :D

Jah, és persze, hétvégén gyorsan ők is összedobtak egy új lebonyolítási rendszert:

"UEFA announces new format for club competitions to be introduced as of 2024/25 season"
https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/mediareleases/news/0268-1213f7aa85bb-d56154ff8fe8-1000--new-uefa-club-competition-formats-from-2024-25/

Folyik a kőkemény harc a pénz miatt. Így szép a foci.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 19, 2021, 23:01:23
Már sok-sok éve van a fociban Szuperliga és - ahogyan láttam eddig - nem igazán ellenkeztek sehol sem máshol a világon, sem pedig itt, a fórumon. Eddig így nevezték a Szuperligát: Bajnokok Ligája.

- A Bajnokok Ligája idei főtáblájára automatikusan felkerült 26 klub és a fennmaradó 6 helyért tavaly nyáron 53 egyesület szállt versenybe.
- A Szuperliga 20 csapattal indulna, közülük a 15 alapító helye lenne biztos, 5 csapat pedig valamilyen kvalifikációs szisztéma alapján kerülne be.

Mindössze csakis annyi fog történni, ha egyáltalán fog történni, hogy ezután néven nevezik a gyermeket.
És, persze, a pénzesláda kulcsa nem az UEFA tulajdona lesz. Ali baba és a 40 rabló (UEFA) mehetnek a búsba.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: TiB Dátum április 19, 2021, 23:57:31
Végre nyerhetne valami trófeát a Tottenham, egy sor rivális kiválása miatt, erre mit csinálnak? Mennek utánuk továbbra se nyerni semmit. :-\

Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: curpy82 Dátum április 20, 2021, 07:38:17
Idézetet írta: TiB Dátum április 19, 2021, 23:57:31
Végre nyerhetne valami trófeát a Tottenham, egy sor rivális kiválása miatt, erre mit csinálnak? Mennek utánuk továbbra se nyerni semmit. :-\

Viszont az Arsenal meg a Milan végre megtudhatja megint, hogy milyen ötöket kapni ezen csapatoktól.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Admin Dátum április 20, 2021, 08:19:43
Idézetet írta: curpy82 Dátum április 20, 2021, 07:38:17
Viszont az Arsenal meg a Milan végre megtudhatja megint, hogy milyen ötöket kapni ezen csapatoktól.

Biztos vagy ebben? Én nem írnám le őket így előre.  :cya:

Egyébként meg kapott itt mindegyik ötnél többet is "karriere" során... ;D
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Punter Dátum április 20, 2021, 09:05:57
Ez a folyamat kb. 30 évvel ezelőtt kezdődött. Angol Premier League megalakulás és a Bosman-szabály által. Aztán jöttek az ázsiai, katari, amerikai tulajdonosok. Fiatalokat is egyre kevésbé érdekli a foci.

Hiába mondja Alex Ferguson, hogy mekkora csúcs volt az Aberdeenel európai kupát nyerni és 70 évnyi foci történelem tenne köddé a Szuperliga.

A Bajnokok Ligája is már egy Szuperliga volt. Annyi a különbség, hogy a Szuperliga még elitebb lenne.

Az UEFA mindenesetre nagy kakiban van. A szuperligás csapatok brandje erősebb az UEFA-nál.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 20, 2021, 11:23:38
Idézetet írta: csabax Dátum április 19, 2021, 15:37:24
Nincs még túl sok információm erről a Szuperligáról, ám nekem most úgy tűnik, hogy a labdarúgásban is valami olyasminek a létrehozása a cél, mint amilyen kosárlabdában az NBA vagy jégkorongban az NHL.
(Félreértés ne essék: nem azt írtam, hogy "teljesen olyan", hanem azt írtam, hogy "valami olyasmi".)

Említek még néhány hasonlót, melyekről szintén nem tűnt úgy eddig, hogy a sportkedvelőknek problémáik lennének velük:

- Euroliga (férfi kosárlabda)
- Európa Kupa (férfi kosárlabda)
- WTA (tenisz)
- ATP (tenisz)
- ISL (International Swimming League, úszás)

Utóbbinál magyar érdekeltség is van: Hosszú Katinka.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum április 20, 2021, 13:19:47
A jelenlegi struktúráról pár információ:
https://www.danielgeey.com/post/how-champions-league-clubs-make-their-money/

Ebből szerintem mindenki látni fogja, miért is hazugság az, amit az UEFA, FIFA, szövetségek és a többi magasrangú ellenző mond. Mi innen csak minimálisan vagyunk tisztában a számokkal, ez a cikk segít majd eligazodni, ezt kéne mindenkinek az orra alá tenni. A jelenlegi rendszerben a bevételek 40%-át különböző indokokra hivatkozva elviszi az UEFA (1300 milliárd euró). Ebből megy pénz az EL-be, adminisztrációra stb., ez nekem pont olyan, mint az építkezésnél az előzetes költségvetés, amibe minden faszságot beírnak, hogy még több pénzt tudjanak eltenni (miközben nálad még kevesebb marad).

Remélem senki sem gondolja komolyan, hogy a német csapatok vagy épp a PSG nem bolintana rá rögtön arra, hogy a BL-ből származó bevételek háromszorosát instant megkapják? Ezek a csapatok egy dologra várnak: biztos megerősítés. Amint ez megtörtént (dátumok stb.), ott lesz a rajtnál a Bayern München, PSG és a Borussia Dortmund is, de rajtuk kívül is jó pár csapat. Ezek ugyanolyan pénzhajhász egyesületek, mint a többi. A bajorok óvatosak, de mindig is azok voltak, mert nekik semmi más nem fontos csak egyetlen dolog: a profit. Tudom, nem így vannak elkönyelve a médiában, de ők a leginkább profitmaximalizálásra épülő csapat a világon.

Ezt akkor érthetjük meg a legjobban, ha elolvassuk az egykori vezető, Prof. Dr. Fritz Schererrel készített interjúkat. Mikor 1979-ben a klub "pénztárosa" lett, eléggé komoly adósságai voltak a bajoroknak. A visszavonuló Uli Hoeneß került a GM pozícióba, megfogadták, sosem kerül újból ilyen helyzetbe a klub. A klub 1992-2019 minden évben profittal zárt (!!), olyan stabilitást hoztak Schererék, ami példa nélküli. Ehhez hozzájárul, hogy a riválisoktól sok esetben áron alul vagy ingyen elhozzák a legjobb játékosokat, tudatosan gyengítik az ellenfeleket, így a saját fölényüket fenntarthatják. Ezt nem csak a bajorok csinálják, sok más klub is, de ők nem ennyire hatékonyak.

A bajorok 2019/20-ban 130 millió eurót kaptak a BL-ért, most egy ilyen Szuperligáért 400 milliót. Régebben a klubok bevételeinek nagyobb része a jegyek eladásából származott, ma ez már nem olyan nagy tényező. El fogunk jutni arra a szintre, mikor irreleváns lesz, vannak-e a stadionban vagy nincsenek. A Barcelona 120 millió eurót keres jegyeladásokból évente. Ez Messi, Griezmann és Dest éves szerződése. A tv-s közvetítések, szponzori megállapodások, merchandising és még lehetne sorolni, ezekből van a nagy pénz. A PSG, Bayern München és a többi sztárcsapat is tudja, hogy a Szuperliga a jövőjük. A BL-ből soha az életben nem vesznek ki 400 milliót.

A jelenlegi rendszer azért is nem egységes, mert már a csoportkörben sem egységes a díjazás, míg egy Atalanta hiába jut tovább, csak 40 millió eurót kap, addig a Juventus 80 milliót. Hiába egy ország, hiába azonos bajnokság, más megítélés alá kerülnek, így tovább növelve a pénzügyi szakadékot. Olyan csapatokról, mint a Fradi vagy Dinami Kijev, felesleges is beszélni, mert jobb esetben negyedannyi pénzzel szúrják ki a szemüket, aminek ők úgy örülnek, mintha BL-t nyertek volna. A jelenlegi rendszer is az aránytalanságokat növeli, de azok a csapatok, akiket a nézők rendszerint megtekintenek, még így is keveset kapnak (mert a többit elteszik az UEFA-nál).

A JP Morgan nem azért hitelezett 6 milliárd dollárt, hogy majd az UEFA közbeszóljön. Elindult egy folyamat, ahol a sztárcsapatok megérezték a pénz szagát. A DAZN nem szokott beszállni olyan üzletbe, ami nem hoz nagy profitot és nem viszik véghez. Ahogyan a kosárlabdában is létrejött az újdonsült Euroliga, úgy itt is jön egy új sorozat (mindössze az a kérdés, hogy 2021-ben vagy 2026-ban). A másik kérdés, hogy tejelnek-e körülbelül 100-200 milliót az UEFA vezetőinek, hogy belemenjenek a buliba, vagy szimplán megkerülik őket. És bizony, ezt is nézni fogják, mert nagyon szép leírva, hogy milyen szívesen nézünk meg egy Fradi - Barcát, de vajon ugyanilyen elánnal tekintünk meg egy APOEL - Real Madrid meccset is? Nem.

Én is jobban örülnék egy @Sound által felvázolt régi BL-nek (szoktam is régi meccseket nézni), de a pénz felülírt mindent. A Szuperliga résztvevői valószínűleg belemennének abba is, hogy bérelt helyet kapnak a BL-ben, illetve garantált évi 200-300 millió euró fejenként. Ezért is időzítették valószínűleg a BL-reformra Szuperliga bemutatását, mert a Ceferinék által előterjesztett újdonsült Bajnokok Ligája ötlete, nem tetszik nekik.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Sound Dátum április 20, 2021, 14:52:17
Az is van Pozz, hogy én dobnám a Bajnokok Ligája elnevezést és mindent is (ez biztos nehéz, mert ki tudja hány évre vannak szerződések: tv, szonzor stb...).
Ha van ez a Szuperliga - az lenne az okos az UEFA részéről, ha pénzért eladnák a Bajnokok Ligája nevet, és minden jogot nekik: egy fix összeg és évi %-ok, mondjuk a tv-s díjakból.

Vissza akarom kapni a Bajnokcsapatok Európa Kupáját - a BEK-et! Ezzel a névvel!
Vigyék a szar topcsapatokat, nem érdekel, csinálják szombaton a meccseiket , nem érdekel....
de adjanak lefelé már valamit:
BEK - csak bajnokokal, szuper szar ligás csapatok és országok bajnokai nem indulhatnak.
Ha kapunk mellé regionális bajnokság szervezési jogot (a kapunk az a kicsik..), pl Közép-európai GangBang Liga (vagy valami ilyesmi név...), akkor meg marad a foci - kis pénz kis foci, nagyoknak nagy...

Megjegyzem, hogy szerintem a mienk lesz a nagyobb felvevő piac, az eredeti foci (már ha régió bajnokságunk lesz), s nem a galaktikus. Egyrészt az elhatárolódás nagy még az érintett országokban is (angol, spanyol, olasz). Egy lengyel, magyar, szlovák, vol jugoszláv, romám piac mekkora? kb 120 millió? 140 millió? + a szimpatizálók, ha fasza lesz a lebonyolítás.

Két év után nem akarnak majd M City-Real meccset a saját szurkolók sem, ha kapnak belőle évi négyet...-elértéktelenedik, de erről már volt szó!

A lényeg: kevesebb, de jó meccset kellene szervezni:
pl, a holnap, szerdán 19 top bajnoki meccset rendeznek 18:00-22:00 közötti kezdéssel, és mellette még a kisebb ligák: magyar, horvát, skót, osztrák, cseh.....ilyen a világon nincs. Lesz vagy 30 követendő esemény, nézők nélkül, streamen tv-n. Döbbenet.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 20, 2021, 15:05:43
@Pozzato, mint többször máskor, ezúttal is egyetértek. És nagyon jó linket osztottál meg. Köszi!

Mindössze csak annyit tennék hozzá, hogy a Szuperliga döntője is kaphat majd az amerikaifutball-bajnokság (NFL) mintájára valami Super Bowl elnevezést és SUPER AKÁRMICSODA lesz a név. Lesz pénz show-ra, reklámra, körítésre, koncertre, s egyéb szemkápráztató dolgokra. Lesz kóla, lesz sör, lesz hot-dog, lesz hamburger, lesz üdítő, lesz szendvics, satöbbi. Lesz fénytechnika és lesz egyenkénti zenés bemutatás. A foci European Super League döntője valamicsoda "Super Bowl" jellegű "Superfinal" lesz.

Érdemes megnézni azt is, ahogyan - például - az angol Premier League "finom falatokat" elveszíteni látszó csapatai reagálnak. Egyre inkább érzékelik, hogy hatalmas pénzbevételeket fognak bukni, hiszen nemsokára már nem Chelsea - Manchester City, FC Liverpool - Manchester United mérkőzések nézettségi adatainak pénzbevételei után fog fizetni nekik az angol Premier League, hanem a Burnley - Crystal Palace és a Crystal Palace - Aston Villa mérkőzések nézettségi adatainak pénzbevételei után fog fizetni nekik az angol Premier League.

Az Everton már nagyon hangosan reklamálva bolondítja az érzelmes népet azzal, amit azok most hallani akarnak, miközben pedig a háttérben valójában az is van, hogy az Everton számára pénzügyileg hatalmas bukta az, hogy elmaradhat a városi derbi és elkönyvelheti ezután pénzkimaradásnak ezeket a teltházas stadion előtt zajló rangadókat.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum április 20, 2021, 15:40:37
A kisebb országok szempontjából a gond az, hogy szerintem a felvevőpiac nem olyan nagy. Elég megnézni a 2020 előtti adatok alapján a stadionok kihasználtságát, nem éppen fényes a helyzet a mi régiónkban (sem). A jelen helyzetben el kell felejteni azt, hogy mekkora egy ország népessége, ugyanis az számít, mennyire ismert és népszerű egy csapat a világban. Valószínűsítem, hogy hangulat szempontjából egy balkáni meccs mérföldekkel jobb lenne, mint egy szuperligás, de fontos a mutatott játék is, amiért leülne a néző meccs elé.

A magyarok stadionkihasználtság kiemelkedően rossz volt, de például a szerbeknél is mindössze 10-20% között mozog a kihasználtság (régiónkban talán a csehek voltak a legjobbak a 40-50% környékével), míg ugyanez mondjuk a Bundesligában 90% felett van. A kisebb "fociországokban" az embereket egyáltalán nem érdekli az adott csapatuk (kivéve, ha tényleg vehemens szurkolók, ami tiszteletre méltó), ha pedig találnak egy-egy kedvenc csapatot, akkor elsősorban valamelyik sztárokkal telített top5 ligás lesz. TV-s nézettségről és jogdíjakról ne is beszéljünk, mert a török liga buktája után, már nehezen tudnak majd bepalizni más társaságokat a kisebb ligák.

Valószínűleg a fizetési piacot nem lehet reformálni, így én is inkább a kupasorozatok reformja felé indulnék el. Van egy fura elképzelésem, de így mindenki jól érezhetné magát, mindenki megmaradna a piaca és lenne versengés is:
- megszüntetném az összes nemzeti bajnokságot
- ahogyan mondjuk a Szovjetunió vagy Jugoszlávia idejében volt, "össznépi" bajnokságokat hoznék létre, lenne jugoszláv, skandináv, benelux, brit, szovjet, ibériai stb.
- ha a sztárcsapatoknak ekkora szüksége van rá, akkor lenne szuperliga, ami az előbb említett ligák felett állna (az is megoldható lenne, ha ide fel lehetne kerülni az előbb említett kisebb ligákból)
- amit viszont kiemelnék és biztosan megtartanék, azok a nemzeti kupák, ebbe mindenkinek kötelező az indulás, azért, mert a győztesek a KEK-be mehetnének (Kupagyőztesek Európa Kupája)
- a végén a Szuperliga és a KEK-győztese találkozna egymással, mint "szuperkupa döntő".
- EL és társai megszüntetve, minden régiós liga rájátszással érne véget, így lehetne izgalom is a végjátékban.
- jelen formátumot felpörgetné az, ha mondjuk a Sevilla nem a Levantéval játszana, hanem az ibériai liga keretein belül Sevilla - Porto lenne, míg a másik hétvégén egy benelux rangadó, mondjuk PSV - Anderlecht, ami hangulatában is teljesen más lenne, ahogyan mondjuk a Partizan - Dinamo Zagreb, vagy a Szpartak Moszkva - Dinamo Kijev is.

Egyetértek azzal, hogy a meccseket csökkenteni kéne, ebben az esetben hétvégente lehetne a régiós bajnokságok (ahol nem indulnának elit csapatok), míg hétköznap lenne a Szuperliga (vagy fordítva, mindegy). Összevont ligákkal a meccsek száma is csökken, csapatoknak sem kéne annyiféle kupában indulni. Neki is ülök, aztán összehozok egy ilyen adatbázist a Football Managerben.  ;D
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 20, 2021, 16:30:50
Említettem az Everton hangoskodását. Pár ok:

Az Everton hazai nézőszámai a 2018-2019-es idényben (Goodison Park, forrás: https://www.footballwebpages.co.uk/everton/attendances/2018-2019):
Everton - Tottenham Hotspur 39 319 néző
Everton - Manchester City 39 322 néző
Everton - Liverpool 39 335 néző
Everton - Chelsea 39 356 néző
Everton - Arsenal 39 400 néző
Everton - Manchester United 39 395 néző

Szerintem simán lehet számolni meccsenkénti 40 ezer nézővel. Azaz: 6 hazai meccs X 40 ezer néző = 240 ezer néző.
Vagyis a nézőket vonzó 6 topcsapat kimaradása miatt ezután kizárólag csakis a jegybevételekből szezononként közel negyedmillió helyszíni nézőt fog bukni az Everton.
Ez a 6 meccs hiánya az átlagosan 40 fontos meccsenkénti jegyárnál egyenlő 9,6 millió font pénzveszteséggel az Everton számára.
Ehhez a bő 9 és félmillió font buktához hozzá kell tenni még a meccsnapi mezek és egyéb ajándéktárgyak utáni bevételt és hozzá kell tenni a fogyasztás kiesését is (üdítő, hot-dog, chips, hamburger, szedvics, stb.).
Tehát csak a 6 topcsapat kimaradása miatt idényenként és "alapjáraton" körülbelül 11-12 millió font hiány lesz az Evertonnál.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 20, 2021, 15:40:37
- jelen formátumot felpörgetné az, ha mondjuk a Sevilla nem a Levantéval játszana, hanem az ibériai liga keretein belül Sevilla - Porto lenne, míg a másik hétvégén egy benelux rangadó, mondjuk PSV - Anderlecht, ami hangulatában is teljesen más lenne, ahogyan mondjuk a Partizan - Dinamo Zagreb, vagy a Szpartak Moszkva - Dinamo Kijev is.

@Pozzato, én a Partizan - Dinamo Zagreb mellett megemlíteném a Dinamo Zagreb - Crvena Zvezda rangadót is. Amelyik rangadóról biztosan lehet tudni, hogy akkora hatalmas jelentőségű, hogy már háború is kezdődött miatta. Természetesen nem csak a Dinamo Zagreb - Crvena Zvezda meccs miatt volt a jugoszláv háború, hanem voltak más okok is, ám az történelmi tény, hogy az egyik Dinamo Zagreb - Crvena Zvezda összecsapást a délszláv háború követte.
Ezt örökíti meg a zágrábi Maksimir Stadion előtt a három katona szobra: "A csapat szurkolóinak, akik 1990. május 13-án itt robbantották ki a háborút".
https://index.hu/sport/alapvonal/2015/05/13/dinamo_crvena_delszlav_haboru/
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Latzka Dátum április 20, 2021, 20:17:30
BBC & The Athletic : A Chelsea visszalép a Szuperliga-tervezettől. Az első dominó eldőlt.

UPDATE: A City is.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: TiB Dátum április 20, 2021, 20:28:59
Florentino Perez a saját levében fő meg. Megérdemli.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: TiB Dátum április 20, 2021, 21:32:17
Volt jó oldala is ennek a marhaságnak, Ed Woodward lemondott végre :D ;D
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: bendehal Dátum április 20, 2021, 22:09:54
Ezért nem nézek tv-t. Nem gondolom hogy jó amit akartak ezzel a ESL, de érthető.
Úgy be adagolnak mindent a fogyasztóknak sky hogy az csuda.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csacsi1899 Dátum április 20, 2021, 22:33:52
A curva Sud Milano véleménye majdnem azonos az enyémmel:
(én nem bántam volna ha bevezetik)

A Curva Sud Milano és az Associazione Italiana Milan Clubs közös közleménye:
,,A szezon végéhez közeledve egy Szuperliga nevű "vihar" érte el a futball világát, mely sorozat a legnagyobb európai klubok által jönne létre, erősen szembemenve az UEFA politikájával. Igazi földrengés a futball világában, amely óhatatlanul szorosan érint bennünket, mivel az AC Milan része annak a tucatnyi "szakadár" klubnak, amelyek életet kívánnak adni ennek az új európai versenysorozatnak.
A legkülönfélébb futball- és politikai intézmények szegmensei reakciója olyan gyorsan érkezett, amennyire az nyilvánvaló és várható volt. A kormányfők, a különféle nemzeti és nemzetközi szövetségek vezetői, valamint Európa-szerte a klubok vezetői nem vesztegették az időt azzal, hogy hevesen megnyilvánuljanak ennek az új Ligának a tagjai, vezetői ellen, súlyos szankciókkal fenyegetve őket a "futball az embereké" felkiáltás mögé bújva.
Őszintén szólva, az "irányítóközpontban" lévő összes úr mindezzel először is csak mosolyt csal a szurkolók arcára.
A Szuperliga csak egy az utóbbi évtizedek óta tartó számtalan manőver közül, amelyek a futball üzletággá válását eredményezték. Minden bizonnyal ennek az új sorozatnak a megszületése egy újabb lökést jelentene a múlt futballja ellen, amely ma már csak távoli emlék, és elkerülhetetlenül elfedi a különféle nemzeti bajnokságok varázsát és hagyományait, megfosztva a futballt a sport alapvető elvétől; a teljesítményelvtől.
De ami még jobban felháborít minket, mindaz a képmutatás azoktól, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a sport csupán üzlet legyen, és akik ma a szurkolók nevében szólalnak fel, csak egyszerűen azért, mert úgy látják, hogy egy ilyen jövedelmező játék, amelyet érinthetetlennek gondoltak, most szétszakad.
A futball a '90-es évekig az embereké volt, mindaddig amikor a Bajnokok Ligája megszületett a régi bajnokok kupájának (BEK) kárára: ettől a pillanattól kezdték azt az áthidalhatatlan szakadékot megvalósítani a nagy és a kis klubok között.
A futball mindaddig az embereké volt, amíg egyetlen ujjukat sem mozdították, hogy megfékezzék a néhány elnök által bevezetett méregdrága belépőjegyeket.
A futball mindaddig az embereké volt, amíg semmit sem tettek az ügynökök megállíthatatlan felemelkedésének megakadályozására, akik a futballisták fizetését csillagászati ​​összegekhez vezették, amely csak a televíziós jogokból származó bevételeknek köszönhetően volt fenntartható, azoknak a tévéknek, amelyek aztán egyre sűrűbb naptárakat vezettek be, mérkőzéseket abszolút értelmetlen napokon és időpontokban.
A futball mindaddig az embereké volt, amíg olyan szabályokat vezettek be, amelyek tiltják a játékosok és a szurkolók közötti bármiféle kapcsolatot.
A futball mindaddig az embereké volt, amíg a Szuperkupa-döntőket más kontinenseken játszották, vagy egyes mérkőzések időpontját a döntést követő néhány napon belül megváltoztatták, azon szurkolók kárára, akik esetleg már vásároltak vonat- vagy repülőjegyet az idegenbeli mérkőzés látogatásához.
A futball mindaddig az embereké volt, amíg a Szövetség néhány nagyon befolyásos elnöke nyíltan megerősítette, hogy az adott eredmény elérése ellenére néhány alacsonyabb népszerűséggel rendelkező klubot megakadályoztak a Serie A-ban való szerepléstől.
A futball mindaddig az embereké volt, amíg egyes kluboknak megengedték, hogy kijátsszák a pénzügyi fair play-t, míg másokat, akiknek kevésbé befolyásos elnökeik voltak, megbüntették.
A futball mindaddig az embereké volt, amíg úgy döntöttek, hogy a 2022-es világbajnokságot Katarnak adják, annak ellenére, hogy ez a november-decemberi világbajnokság zűrzavarral jár, és ennek következtében felborul a futballnaptár. Katarnak ráadásul az emberi jogok számtalan megsértéséért kellene felelni azon munkavállalók ellen, akik hozzájárultak a stadionok építéséhez, gyakran embertelen munkakörülmények között, és ami mintegy 6500 áldozatot is okozott. Igen furcsa, hogy ez közömbössé tette a FIFA-t, pedig általában mindig nagyon figyelmesek a társadalmi kérdésekben. Felmerül a kétség, hogy csak akkor azok, amikor az ő érdekeik vannak terítéken.
Számos más példát sorolhatnánk fel, hogy bemutassuk a futball csúcsainak abszolút következetlenségét ezekben az órákban az évtizedek óta végzett munkához képest, amelynek eredményeként a futball egy népszerű játékból a legvadabb üzlet tiszta eszközévé vált.
A futballt már régóta minden szinten; szövetségnél, klubnál, irányítónál, játékosnál felül kellene vizsgálni.
A Szuperliga csak egy újabb esztelenség, de azok, akik erre a pontra eljuttatták a futballt, nincs visszaút, szóval ne próbáljátok előadni nekünk a retorika és az erkölcs nyűgös színházát.
Most, hogy a pénz kimerülőben, marakodjatok egymással, de ne merjétek a szurkolókat a szátokra venni.
DISZNÓK!"
Curva Sud Milano – A.I.M.C.

Nem tudom kié a fordítás, több helyen is olvastam. én a ,,Nyugaton már megoldották" facebook oldaláról másoltam.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: curpy82 Dátum április 20, 2021, 23:13:12
Na! A Manchester City már ki is lépett a ligából!!! ;D
https://m.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/szuperliga-visszalepett-a-manchester-city-hamarosan-kovetheti-a-chelsea-2821961
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: LosGabos Dátum április 21, 2021, 08:09:08
Ennek annyi....

Az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham is kiszállt a szuperligából

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/04/21/europai-szuperliga-arsenal-liverpool-visszalepett/
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 10:28:24
Pénzzel (vagy agresszióval) megoldható minden, nem a klubok becsületesek, csak kaptak egy jobb ajánlatot.
"És itt nem az elhangzott fenyegetésekről (a játékosok kizárása a küszöbön álló Európa-bajnokságról) van szó, hanem arról, hogy a barcelonai lap szerint Alexander Ceferin, a szervezet szlovén elnöke ,,jó sok pénzt" kínált a hat szakadár klubnak a projekttől történő visszalépés fejében.

A Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a szuperliga létrejötte ellehetetlenítette volna anyagilag a Bajnok Ligáját és az Európa-ligát, ezért gondolta úgy Ceferin, hogy érdemes benyúlnia a kasszába, és egy jelentősebb összeggel jobb belátásra bírni a hat angol topklubot. "

https://index.hu/sport/futball/2021/04/21/ceferin-penzt-adott-az-angoloknak-a-kilepesert-a-szuperligabol/
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Powell Dátum április 21, 2021, 10:30:28
Most már duplán mondhatod @oakland23 ,hogy szar a szuperliga ;D.Legalább fogadni lehetett volna,hogy megvalósul e,mert ennek így tényleg RIP. :ok:
Nem gondoltam volna hogy ilyen hamar összeomlik ez az egész.Bár a Bajnokok Ligája ettől nem lesz jobb....sajnos.Az UEFA azért is kardoskodhatna,hogy valóban a Bajnokok Ligája legyen,ne a nagy bajnokság csapatai(túlzásnak tartom 4 induló jogot) és mellé egy-két kisebb bajnokság bajnokai szerepeljenek.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csacsi1899 Dátum április 21, 2021, 10:43:52
Idézetet írta: Powell Dátum április 21, 2021, 10:30:28
Az UEFA azért is kardoskodhatna,hogy valóban a Bajnokok Ligája legyen,ne a nagy bajnokság csapatai(túlzásnak tartom 4 induló jogot) és mellé egy-két kisebb bajnokság bajnokai szerepeljenek.

És az miért volna jó, hogy a kisebb bajnokságok bajnokai kapnának minden fordulóban egy hatost, vagy a top klubok cserecsapatiak rúgnának nekik 3-at?

Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: zbking Dátum április 21, 2021, 10:52:51
Idézetet írta: Powell Dátum április 21, 2021, 10:30:28
Most már duplán mondhatod @oakland23 ,hogy szar a szuperliga ;D.Legalább fogadni lehetett volna,hogy megvalósul e,mert ennek így tényleg RIP. :ok:
Nem gondoltam volna hogy ilyen hamar összeomlik ez az egész.Bár a Bajnokok Ligája ettől nem lesz jobb....sajnos.Az UEFA azért is kardoskodhatna,hogy valóban a Bajnokok Ligája legyen,ne a nagy bajnokság csapatai(túlzásnak tartom 4 induló jogot) és mellé egy-két kisebb bajnokság bajnokai szerepeljenek.
Az a világ már elmúlt. Én értem Sound-ot, hogy visszasírja a BEK-et, de 2021 van. Egy nagy piac lett az egész foci, a pénz beszél, nem tudnak labdába rúgni a kicsik, teljesen egyenlőtlen a küzdelem. Nem egy picivel van több pénze egy olasz- vagy angol negyediknek, hanem nagyságrendekkel. Sajnos ezt tudomásul kell venni.

Pedig milyen fasza volt, régen fekete-fehér tv-n volt UEFA kupanap, aznap fent maradhattam majdnem éjfélig, mutattak egy csomó összefoglalót a BEK, KEK kupanapról.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Powell Dátum április 21, 2021, 11:17:28
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum április 21, 2021, 10:43:52
És az miért volna jó, hogy a kisebb bajnokságok bajnokai kapnának minden fordulóban egy hatost, vagy a top klubok cserecsapatiak rúgnának nekik 3-at?
Egyik napról másikra nyilván nem megy így benne van hogy kapnak egy hatost,de ha a húsos fazékhoz mindig csak a legnagyobb férnek hozzá akkor a lemorzsolódás csak tovább fokozódik majd.Jelen esetben pedig szerintem évről évre ez van.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Sound Dátum április 21, 2021, 12:27:09
Kábé el tudom képzelni az Uefánál mi történt:
- Srácok nálunk és a Fifánál is működött mindig a kenőpénz. Nyilván a Perez kitalálta, bedobta a nagy pénz ötletét, az olaszok, meg a pénzéhes angol tulajok rárepültek. Ne harcoljunk a Real-al, gyengítsük a pozícióját!
- Oké, kiket tudunk ebből a 12 csapatból megvenni?
- Zárjuk ki a spanyolokat, onnan indult ez az egész szarakodás. Pofátlanok lenyúlnák a piacunkat!
- Rendben, de ha az olaszokat kenjük, és három csapat kihátrál, akkor kilenc még marad, elhúzódik a harc, a megoldás a hat angol vérszívó kifizetése.
- Jó dolgozzuk ki gyorsan, hogy milyen más, erősebb pénzügyi kondíciókat tudunk kínálni az angol csapatoknak. Növeljük a bevételeiket, de ne hangzatosan, hanem fű alatt, hogy ne szivárogjon semmi ki, mert akkor a többi hiéna – a látszólag lojálisak is – benyújtják a számlát. Ha velük megállapodunk, akkor be is dől a szakadár csapatok terve.

..és lőn!

Tanulság: az UEFA és a FIFA annyira erős pozícióban van, hogy nem lehet őket kikerülni. Túl sok állam van velük jó viszonyban. Itt van pl Orbán – nyilván a közelgő EB, és az esetleges bedőlő helyszínek, kecsegtetnek még 3-4 mérkőzés rendezésével. Most kaptunk u17-es eb-t, az u-21-est most rendeztük. Járnak hozzánk Bl, és El meccseket játszani, kellene az UEFA által rendezett valamilyen döntő: BL, EL – Szuper kupa nem volt igazi 20.000 fővel...Hát persze, hogy az UEFA mellett áll ki, s övé a média, egy csapásra leuralja. ..és ugyanígy van ez Európa többi államában is, rögtön megvannak a szurkolók (és itt jön be egy újabb tanulság: a nézők döntő többsége a foci és látványsportokkal leuralható: amit mond Orbán sport ügyben az szent, s onnantól bármire használhatja őket a kormányzatához – gyakorlatilag több tízezer emberről van szó! – ez nem csak Magyarországon van így!!!).

Nyilvánvaló, hogy az UEFA, FIFA nem jó szervezetek, és meg kellene reformálni őket, vagy eltörölni és újat/újakat hozni a helyükre. A Szuperligás klubok vezetői se jobbak...
Nem működik az, ha meg akarják kerülni az UEFA/Fifa szervezeteit: előbb-utóbb kibukik, ellehetetlenül.

Az UEFA és a FIFA, csak pénzzel és befolyással (kikényszerített helyzetekkel) buktatható meg...még több pénzzel és befolyással.
A harc közben, mindenki le fogja szarni a szurkolókat, akikért van ez az egész. Itt nagyon egyet értek Cantona állásfoglalásával. A szurkolók emberek, akikért van ez a sport. A legigazságosabb az lenne, ha a szurkolói csoportosulásoknak lenne érdekképviseletük az UEFA/Fifa szervezeteiben – s valódi döntési jogköreik nemzeti szövetségekben. Hogy-hogy nem merül fel senkiben pl MLSZ-ben? Milyen bajnokságot szeretnének a szurkolók? Milyen lebonyolítást? Hány csapatot? Hány külföldit a kezdőkben?
Értük van a játék de nincs beleszólásuk mi hogy alakul, csak kapják amit adnak nekik...itt tartunk most.

Ahogy valamelyik Star Wars végén volt: csatát nyertünk (UEFA), de a nyílt háború elkezdődött, nincs minek örülni.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 21, 2021, 15:09:15
@Sound, nagyrészt éppen én is olyasmire gondoltam, amiről írsz.
Jobbára mindennel egyetértek az általad említettekből, s csak azzal nem, hogy itt "az UEFA és a FIFA annyira erős pozícióban van, hogy nem lehet őket kikerülni". Szerintem nincsen erős pozícióban az UEFA sem és a FIFA sem, sőt kifejezetten gyengék eme nemzetközi fociszervezetek pozíciói. Ám az a szerencséjük, hogy egy liga alapításánál rengeteg macera van (papírmunkák, hivatalos teendők, bejegyzések, stb.) és a Szuperligát "belengetők" között inkább vannak-voltak olyanok, akik nem szeretik az "aljamunkát", hanem - semmi lényegesebbet nem csinálva - inkább szeretnek elterpeszkedni a készben.

Ezért aztán számítottam arra, hogy mindkét részről lesz majd izmozás és erőfitogtatás, de arra is, hogy végül majd meg fognak egyezni a felek és semmi lényegesebb nem fog történni. Azaz: maradni fog a Bajnokok Ligája, maradni fog az Európa Liga és az eddigieknél több pénzt fognak kapni a csapatok. Ilyesmire gondolva említettem korábban a G-14 kettőpontnullát.

Idézetet írta: csabax Dátum április 19, 2021, 19:38:32
Szerintem a G-14 és a Szuperliga esetében vannak páran olyan focicsapatok, amelyek akkor is, azóta is, jelenleg is. Vagyis az UEFA számára következik a G-14 kettőpontnulla.

Ha lehetett volna fogadni, akkor két fogadásom lett volna. Az egyik fogadás nyertes lenne, a másik fogadás vesztes lenne.
Nyertes lenne az a fogadásom, amelyik @oakland23 elképzelése is volt. Ott esély tekintetében szerintem 92-93 százalék volt a "nem" és 7-8 százalék volt az "igen", s így aztán én is arra tippeltem volna, amire @oakland23, és nyertes lett volna a tipp.
Viszont ha időszakra lett volna fogadás, például olyasmire lehetett volna tippelni, hogy "7.5 nap alatt" vagy "7.5 nap felett" fog zárulni az erőfitogtatás, akkor bizony buktam volna, mert a "7.5 nap felett"-re tippeltem volna.

Nem számítottam arra, hogy ennyire hamar véget fog érni minden, hanem legalább 8-10 nap izmozásra és hangoskodásra számítottam. Ezért aztán, bár nagyjából ismerős számomra a FIFA és az UEFA berkeiben zajló irdatlan korrupció, szóval, ezért aztán még engem is meglepett, hogy mennyire nagyon gyenge az UEFA, amikor azonnali és rövid időn belül létrehozható ellenligával fenyegetik. Ám az UEFA annyira nagyon megijedt attól, hogy az aranytojást tojó tyúkjai nélkül fog maradni és akár már a nemsokára kezdődő Európa-bajnokságon is sok-sok-sok-sok pénzt hozó focisztárok nélkül lesz kénytelen kontinensversenyt rendezni, hogy a Szuperliga hallatán az UEFA azonnal "megadta magát" és kitömte pénzzel az elégedetleneket.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy az angol klubokat mennyiért "vette meg kilóra" az UEFA, ám azok gyaníthatóan nem aprópénzért gondolták meg magukat. Íme a Szuperligát "belengető" angol fociklubok adósságai:

- a Tottenham Hotspur adóssága: 970 millió font
- a Manchester United adóssága: 675 millió font
- az Arsenal adóssága: 372 millió font
- az FC Liverpool adóssága: 295 millió font
- a Chelsea adóssága: 174 millió font
- a Manchester City adóssága: 138 millió font

Természetesen szó sem lehet arról, hogy ennyire sok pénzt (közel 6 milliárd fontot) teljes mértékben kifizetett volna az UEFA, viszont az tutira biztos, hogy legközelebb majd kisebb adósságról fognak beszámolni az angolok.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 17:12:32
Arról szerintem már más topicban is volt szó, hogy a jelenlegi futballmodell nem tartható fent túl sokáig. Én két utat látok jelenleg:
- vagy megvariálják a szerződések piacát és "eltüntetik" a sztárcsapatokat
- vagy marad minden a régiben, ebben az esetben csak idő kérdése az újabb lázadás és a "szuperliga"

A pandémia felgyorsította a folyamatokat, az ugyanis látható volt, hogy a sztárcsapatoknak még több pénzre volt szüksége, de a járvánnyal megcsappantak a bevételeik is, amire nem számítottak. Az, hogy most hat angol csapat tűzoltás gyanánt kapott egy nagyobb összeget - amit amúgy is meg kellett volna kapniuk, ha az UEFA korrekt lenne a BL és EL kapcsán -, az maximum 1-2 évre elég, utána megint kezdődik elölről minden. A kontrollálatlan piacon, ahol egy szervezet a semmiért akaszt le pénzt, ott ez ki fog bukni újból. Egy esetben nem, ha szignifikánsan megemelik a sztárcsapatok "bérét", de ez további torzuláshoz vezet.

Az UEFA és a FIFA először agresszióval probálkozott (az nem használt), majd jött a jó öreg alamizsna, mint mikor itthon krumplit osztanak. Kaptak ők is 5 kg-t abból, amit alapból kéne, erre mondják, hogy okos lépés UEFA. Nekik ez valószínűleg nem fájt annyira, rettentőten nagy BL-reform sem kell, pár évig megint csönd lesz. Ez csupán politika volt. Az egyszerű szurkoló meg azt gondolta, ez az UEFA nagyon rendes, kiállt értünk, aha, so sweet. Ami tökéletes volt, az megint a média hatása (tömegparanoia megteremtése, hogy vége a focinak), zseniálisan csinálták az UEFA és a FIFA részéről (meglepődtem), illetve hozzájuk épp azok az államfők csatlakoztak, akik...

A Szuperliga ötlete pedig továbbra sem jó, de elkerülhetetlen, mivel gyökeres változásokat nem akarnak a labdarúgásban sem. Azt hittem ez az ötlet most végig fog menni, de az angol klubok rövid távban gondolkodtak (minden milyen áron, de pénz kellett nekik, minél előbb), majd pár év múlva okosabbak lesznek.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 17:33:08
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az angol klubok pontosan milyen kártérítést fizetnek majd az ESL-nek, mert ugye történt megállapodás a JP Morgannel, DAZN-szerződés és még lehetne sorolni... Az is benne van, hogy akkora pénzt kell majd kifizetniük a kihátrálásért, amit az UEFA-tól kapnak majd.  ;D
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: TiB Dátum április 22, 2021, 00:07:27
Konkrétan nem mondja, de a lové meg Perez báttya tette bolondba. Mindenesetre elnézést kér, amit átlagemberek is ritkán szoktak megtenni.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 22, 2021, 14:46:19
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 17:33:08
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az angol klubok pontosan milyen kártérítést fizetnek majd az ESL-nek, mert ugye történt megállapodás a JP Morgannel, DAZN-szerződés és még lehetne sorolni... Az is benne van, hogy akkora pénzt kell majd kifizetniük a kihátrálásért, amit az UEFA-tól kapnak majd.  ;D
@Pozzato, ezekre én is kíváncsi leszek.

Szerintem nem véletlen, hogy Florentino Pérez ezt mondta, idézem: "Egyelőre egy klub sem hagyta el a Szuperligát, mert nem fizette ki az ezzel járó büntetést."
Ezek szerint akár még az is lehetséges, hogy egyetlen egyesület sem lépett ki hivatalosan a Szuperligából, hanem csakis azért hozták sebesen nyilvánosságra azokat a "kilépési akármicsodákat", hogy megnyugtassák a háborgókat?  ;D ;D ;D

https://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/szuperliga-mintha-egy-atombombat-dobtunk-volna-le-florentino-perez-2822219?utm_content=bufferae5f0&utm_medium=page&utm_source=nsofb&utm_campaign=nsofb&fbclid=IwAR0xhnYS6QpOcH7k2P5RceA3vrNO3QkXzqvxpQDgscQ2YfwsUQcGSJANGHw
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum április 22, 2021, 15:24:05
@csabax könnyedén benne van, hogy csak a sajtónak és a szurkolóknak ment a porhintés.  ;D

Nem tartozik a kedvenc elnökeim közé Florentino úr, de az biztos, hogy nála nem sok dörzsöltebb ember van. Én azt is kinézem belőle, hogy még ők fognak ezzel jól járni (és a maradék klub), mivel majd ez hatos (és a szponzorok) kapják majd az angol klubok által fizetett fájdalomdíjat, amiért elmarad a torna.  ;D
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 22, 2021, 16:37:37
Ismét megkérdezem, s hátha fog érkezni értelmes válasz is.

Vajon micsoda lehet az alábbi kettő közötti különbség?

- A Bajnokok Ligája idei főtáblájára automatikusan felkerült 26 klub és a fennmaradó 6 helyért tavaly nyáron 53 egyesület szállt versenybe.
- A Szuperliga 20 csapattal indulna, közülük a 15 alapító helye lenne biztos, 5 csapat pedig valamilyen kvalifikációs szisztéma alapján kerülne be.

Idézetet írta: csabax Dátum április 19, 2021, 23:01:23
Már sok-sok éve van a fociban Szuperliga és - ahogyan láttam eddig - nem igazán ellenkeztek sehol sem máshol a világon, sem pedig itt, a fórumon. Eddig így nevezték a Szuperligát: Bajnokok Ligája.

- A Bajnokok Ligája idei főtáblájára automatikusan felkerült 26 klub és a fennmaradó 6 helyért tavaly nyáron 53 egyesület szállt versenybe.
- A Szuperliga 20 csapattal indulna, közülük a 15 alapító helye lenne biztos, 5 csapat pedig valamilyen kvalifikációs szisztéma alapján kerülne be.

Mindössze csakis annyi fog történni, ha egyáltalán fog történni, hogy ezután néven nevezik a gyermeket.
És, persze, a pénzesláda kulcsa nem az UEFA tulajdona lesz. Ali baba és a 40 rabló (UEFA) mehetnek a búsba.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: LosGabos Dátum április 22, 2021, 21:01:31
Tudom sokan nem szeretik Kelét, és biztosan ollózott is össze máshonnan, de érdemes elolvasni a cikket. (hosszú)

Jó volt látni, mennyi mindenről szó volt már itt a Fórumban, ami szerepel az írásban is. (Lehet innen is "lopott" ;D )

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/04/22/szuperliga-europai-futball-jovoje-elemzes/
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Admin Dátum április 23, 2021, 13:31:16
Anélkül, hogy bármelyiket is pártolnám/preferálnám, de az alábbi cikkben szerepel egy ilyen rész: "So-called Super League"

Ez az írásmód is csak az UEFA-maffia stílusát erősíti:

https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/mediareleases/news/0268-121bc78c82d5-1ba16401b4f0-1000--change-of-venues-for-some-uefa-euro-2020-matches-announced/
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: hillandkimi Dátum április 23, 2021, 16:32:26
Idézetet írta: LosGabos Dátum április 22, 2021, 21:01:31
Tudom sokan nem szeretik Kelét, és biztosan ollózott is össze máshonnan, de érdemes elolvasni a cikket. (hosszú)

Jó volt látni, mennyi mindenről szó volt már itt a Fórumban, ami szerepel az írásban is. (Lehet innen is "lopott" ;D )

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/04/22/szuperliga-europai-futball-jovoje-elemzes/


Ezt olvastam.. de volt még egy cikk az európai fociról.
Régen volt a 3 légiós szabálya, aztán eltörőlték.. az európai klubok szinte kifosztották a dél-amerikai kontinenst...Kemény üzlet a foci, ehhez jöttek az olaj sejkek. Jó, hogy a PSG támogatja az UEFA-t, hiszen a tulajok az elmúlt években öntötték a pénzt a francia csapatba. Az szabályos... Az UEfA is egy korrupt szervezet..Platini óta meg főleg.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 23, 2021, 16:39:35
Idézetet írta: Sound Dátum április 20, 2021, 14:52:17
Vissza akarom kapni a Bajnokcsapatok Európa Kupáját - a BEK-et! Ezzel a névvel!

@Sound, sajnos elmúltak azok az idők és már soha nem jönnek vissza.

Az 1990-es évek elején tarolt a Cruyff-féle barcelonai Dream Team. Abban a csapatban a ,,Nagy Dán" (Michael Laudrup), az ,,albínó gorilla" (a holland Ronald Koeman) és a vadállat Tőr (a bolgár Hriszto Sztoicskov) voltak légiósok a katalánok-spanyolok alkotta csapatban.

Az előbbinél még inkább emlékezetesebb, legalábbis számomra mindenképpen emlékezetesebb, de biztos vagyok abban, hogy nagyon-nagyon-nagyon sok fociszurkoló számára mindörökre emlékezetesek az AC Milan - általam minden idők egyik legjobb légióstriójának tartott - "holland tulipánjai": Marco van Basten, Ruud Gullit és Frank Rijkaard. A három holland zseni mellé kizárólag olaszok kerültek a milánói együttesbe, ám az AC Milan ,,halhatatlanjai" (ez volt a Sacchi-csapat beceneve) még így is oda-vissza verték bucira Európát és a teljes világot.

Aztán eltűnt a vasfüggöny, jött a Bosman-szabály, valamint az Európai Unión belül szabadon áramolhatott a munkaeró és a tőke, s ezek révén mindörökre megváltozott a labdarúgás. Manapság már szó sem lehet olyasmiről, hogy egy-egy csapatban egyszerre maximum három légiós tartózkodhat a pályán és a többi focistának KÖTELEZŐEN annak az adott ország állampolgárainak kell lenniük. Manapság inkább már az jellemző, hogy a pénz beszél és a kutya ugat, s a mérkőzés bármelyik pillanatában korlátlan létszámban lehetnek légiósok egy-egy focicsapatban és nem probléma, ha az adott országból mindössze csak 2-3-4 labdarúgó van a teljes keretben.

U.i.:
Másik sportág, nem foci, hanem kosárlabda, viszont mindenképpen említésre méltó az igazi Dream Team, az 1992-es barcelonai olimpián varázsoló és csodákat bemutató, feledhetetlen amerikai férfi kosárlabdacsapat: Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Scottie Pippen, Karl Malone, Charles Barkley, Patrick Ewing, Clyde Drexler, David Robinson, John Stockton, Chris Mullin.
ELKÉPESZTŐ!


https://www.youtube.com/watch?v=JTNIWbGmzGU&t=157s
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum április 23, 2021, 23:00:03
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 17:33:08
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az angol klubok pontosan milyen kártérítést fizetnek majd az ESL-nek, mert ugye történt megállapodás a JP Morgannel, DAZN-szerződés és még lehetne sorolni... Az is benne van, hogy akkora pénzt kell majd kifizetniük a kihátrálásért, amit az UEFA-tól kapnak majd.  ;D
A német Der Spiegel szerint 150 millió eurót kell fizetnie annak a klubnak, amelyik kilép a Szuperligából. És hivatalosan még egyik csapat sem távozott.
Az eddigi úgynevezett "kilépések" egyre inkább kezdenek annak tűnni, aminek korábban gondoltam:

Idézetet írta: csabax Dátum április 22, 2021, 14:46:19
Ezek szerint akár még az is lehetséges, hogy egyetlen egyesület sem lépett ki hivatalosan a Szuperligából, hanem csakis azért hozták sebesen nyilvánosságra azokat a "kilépési akármicsodákat", hogy megnyugtassák a háborgókat?  ;D ;D ;D

https://www.spiegel.de/sport/super-league-diese-klauseln-stecken-im-geheimen-gruendungsvertrag-a-baa19242-f1c3-4e39-b6a3-c1d2baedb5e2
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum április 23, 2021, 23:22:58
Köszi az infót @csabax , lesznek itt még érdekes dolgok szerintem, egyik ilyen hír, miszerint Putyin keze ide is elért, leszólt Abramovicsnak, hogy a Gazprom így nem kapna pénzt a BL-ből, ne szórakozzanak vele.  ;D
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Sound Dátum április 24, 2021, 22:08:44
Egyébként szerintem simán visszavezethető lenne a BEK a versenynaptár rendszerébe.
Akik kiestek bajnokként a Bl-selejtezőkből nem El-csoportkört kapnak, eleve más kávéház, hanem a 32 legjobb be nem jutott bajnok kiemelések nélkül egyenes kieséses rendszert fusson tovább.
Indulhatna októbertől a sorozat mint rég...
Példa: FTC legutóbbi El ellenfelei a csoportkörben: Espanol, Ludogorets, Szpartak Moszkva...- ennek a hat meccsnek az értéke, szemben azzal, ha csak kettő kört menne a Fradi akár: Slovan Bratislava, Celtic (írhatnék 200 másik csapatot...) és kiesne.
Kupa csata; ki-ki harc; csak az egyik maradhat; szenvedély – és persze szurkolók előtt.
Hát szerintem nem is kérdés: válságát érő spanyol klub, aki a nemzetközi porond szintjén van....majd kiesik a La Ligából; bevásárolt bolgárok, oroszok...vagy valódi bajnokok: a szlovák bajnok, a svájci bajnok, a svéd bajnok stb....áh fáj és megszakad a szívem. Az a tudat, hogy mindenki vágja (játékosok szurkolók, vezetők, sajtó..stb), hogy ez ,,A meccs van", s ha nem hozod le, akkor majd jövőre újra próbálkozhatsz. 

Most meg megy valaki egy Bl-selejtezőt, meg még egyet, aztán kiesik visszajátszik az EL-csoportért, ha beég visszajátszik a konferencia ligáért....utána meg játszik 6 csoportmeccset, amiből 4 minimum értékelhetetlen és a foci szégyene produktum...

Olyan ez, mint amikor az Írek nemet mondtak az EU-csatlakozásra....kampányoltak tovább egy évet a belépés mellett, majd újra megszavaztatták...s ha beégett volna, még egyszer megszavazzák...

Újabb, és újabb, és újabb esély, nincs bukás...
Van egy idős biológia tanár ismerősöm. Kevesen választják a bioszt érettségi tárgynak, egy-egy gimiben 30 fős osztály esetén van, hogy csak 2-3 tanuló. Ők sem azért, mert arra akarnak szakosodni (hacsak nem biokémia az osztály speckó), hanem mert ellötyögték 4 évig, s valamit választani kell, jó lesz az, úgyse megyek egyetemre érettségi meg kell...
A lényeg: azt mondja a kollégám, hogy 32 év alatt, senkit se húzott meg – ne már, hogy kelljen pótérettségit csinálni, mert valaki megbukik. Egyszer viszont jött egy gyerek: se kép, se hang, beleszart, de még bunkó/pofátlan is...ült a bizottság, fogta a fejét a kollégám...kínos percek, csend:
,,A kurva anyád, hülyegyerek"-gondolta a hősünk, szívta a fogát...."akkor is kettes, rohadjál meg, nem baszol ki velem nem jövök pótvizsgáztatni" – gondolta és beírta...

Na ilyen ez a BL, EL, KL-csoportkörözés. Már mindenki unja: 4 csapat, standard ki jut tovább ki esik ki ,,csaták" – mindig ugyanaz a történet:-,,..de a kurvaanyátokat"..gondolnak a szurkolókra a szervezők, így jön be a sponzori és tv-s pénz, az meg köll...tulajdonképp a foci szerelmeseit rabolják ki – hazudva vásárlóerejüket; a bennük rejlő tv-előfizetési potenciált; mennyire sokan nézik a Barca-Fradit ami persze sport értékkel már alig bír, mondhatni elvétve – a 90 percből 312 mp-ig -, található benne.

Nincs meg a szenvedély, a klubhűség, az elköteleződés a közösség/sportág felé s megint ott tartok:
,,hogyan rabolták el tőlünk a futballt?" – érdemes megnézni....
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: TiB Dátum április 25, 2021, 20:51:12
Engedd el papa, puccsot akartál, puncsot kaptál. Valaki majd összehozza, de nem te leszel az.

https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2021/04/25/real-elnok-nem-tavozhatnak-az-alapitok-a-szuperligabol
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Sound Dátum április 26, 2021, 20:50:43
Nem akarok egyébként tovább lovagolni a saját faszságaimmal a témán, mert azt azért tudni kell, hogy "mi" és én is "csak" a fogyasztó vagyok.
S olyan az élet, hogy legszívesebben az Mc Donald, meg a KFC és társaik úgy simán belőnék, hogy mit eszel, ehetsz és pont...-ugyanez igaz a sportra is. Eszed, nem eszed nem kapsz mást.

Záró gondolat részemről:
- egészen döbbenet, hogy az UEFA, FIFA a "kicsiknek" nem ad versenyképes lebonyolítású sorozatokat, ez a konferencia liga sem lesz az!!! S ez évtizedes, (30 éves) trend.
- csak a tetejével foglalkozik, kizárólag a nagyokkal - a nagy piacokkal, pedig ha minden kicsi piac összeadódna az lenne azért valami...
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: NFCKR Dátum április 26, 2021, 23:12:52
Az olaszoknál is vannak fejlemények:

https://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/olaszorszag-a-serie-a-dontott-nem-indulhatnak-szuperligas-csapatok-2823059
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum június 01, 2021, 15:44:33
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 17:33:08
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az angol klubok pontosan milyen kártérítést fizetnek majd az ESL-nek, mert ugye történt megállapodás a JP Morgannel, DAZN-szerződés és még lehetne sorolni... Az is benne van, hogy akkora pénzt kell majd kifizetniük a kihátrálásért, amit az UEFA-tól kapnak majd.  ;D

@Pozzato, ebben az ügyben tudomásom szerint az a legújabb (mostani) fejlemény, hogy már ott tart a dolog, hogy az Európai Unió legfelsőbb igazságszolgáltatási szerve, a luxemburgi székhelyű Európai Unió Bírósága fog dönteni arról, hogy az UEFA és a FIFA visszaéltek-e erőfölényükkel, amikor fenyegetően léptek fel a tervezett Szuperliga klubjai ellen.

Hatalmas a pénzügyi vonatkozás is, hiszen "alsó hangon" is legalább 30 milliárd euró elvándorlását akadályozta meg erőszakosan és fenyegetőzve az UEFA és a FIFA.

Ez már az én véleményem:
Nyilván "bajban" lettek volna az UEFA vezetői és a FIFA vezetői, ha hirtelenjében azzal kellett volna szembesülniök, hogy ezután legalább 30 milliárd euróval kevesebb pénzösszegből lophatnak majd.

Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum június 01, 2021, 17:31:15
Idézetet írta: csabax Dátum június 01, 2021, 15:44:33
@Pozzato, ebben az ügyben tudomásom szerint az a legújabb (mostani) fejlemény, hogy már ott tart a dolog, hogy az Európai Unió legfelsőbb igazságszolgáltatási szerve, a luxemburgi székhelyű Európai Unió Bírósága fog dönteni arról, hogy az UEFA és a FIFA visszaéltek-e erőfölényükkel, amikor fenyegetően léptek fel a tervezett Szuperliga klubjai ellen.

Várható volt, hogy ez nem olyan egyszerű ügy, mint ahogyan beállította a média. Azt írták, egyik napról a másikra mindenki kilépett, ennyi volt a Szuperliga. Maradjunk annyiban: Pérez, Laporta és a többiek vannak annyira dörzsöltek, hogy nem követnek el ilyen hülyeségek, mindenféle komolyabb előkészület nélkül. Mint kiderült, senki sem hagyta még ott a Szuperligát, pedig nagyon mondták, hogy az angol csapatok észhez tértek, dehogyis, behülyítették a szövetséget, ők sem akarnak egy halom pénzzel tartozni a Szuperliga szervezőinek, de erről szerintem már írtunk korábban is.

Az volt a legjobb a sztoriban,  mikor a JP Morgant meg úgy állították be, mint amatőr bandát... majd ők hiteleznek úgy több milliárdot, hogy nem fektették le az alapokat, nincsenek szerződések és még lehetne sorolni. Egy klasszikust idézve: meséld be ezt a féllábúnak, hogy leszédüljön tőle az útról.

Ebből hosszabb távon úgyis az UEFA és a FIFA fog rosszul kijönni, minden csak idő kérdése. Lehet egy éven belül, lehet öt éven belül, de ők fognak szívni.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum június 01, 2021, 20:55:25
Ezt most találtam: https://twitter.com/EUCourtPress/status/1399272856228356097
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: SPF Infó Dátum június 03, 2021, 06:51:19
UEFA-főtitkár: igenis kizárhatják a BL-ből a Real Madridot, a Barcelonát és a Juventust

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megerősítette, hogy eltávolíthatják a Real Madridot, a Barcelonát és a Juventust a Bajnokok Ligájában résztvevők sorából.

Teodor Teodoridisz UEFA-főtitkár a madridi Marcának adott interjúban beszélt arról, hogy különutassága miatt szankcionálható és igenis kizárható a BL-szereplők közül a Szuperligát megalapítók közé tartozó három elitklub.
   
"Az összes többi klub betartotta a szabályokat, ha ez a három nem tesz ugyanígy, bár a világ legjobbjai közé tartozik, ki lehet őket rúgni. Minden rajtuk múlik" - mondta a főtitkár. Hangoztatta, hogy az UEFA számára minden klub egyenlő, és olyan értékeket véd, mint a tisztelet és az egyenlőség, ám ha a klubok megszegik az előírásokat, szembe kell nézniük a független testületek által meghatározandó következményekkel.
   
"Ha a klubok nem értenek egyet a fegyelmi hatóságok döntésével, fellebbezést nyújthatnak be a Sportdöntőbírósághoz, a CAS-hoz, ehhez joguk van "- idézte a spanyol sportnapilap Teodoridiszt.
   
Április 19-én a két spanyol és az olasz elitklub mellett további kilenc - a Manchester United, a Liverpool, a Manchester City, az Arsenal, a Chelsea, a Tottenham, az Atletico Madrid, az Internazionale és a Milan - jelentette be a húszcsapatosra tervezett európai Szuperliga létrehozását. Néhány napon belül a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus kivételével a többiek közölték, hogy visszalépnek, miután az UEFA, a nemzetközi szövetség, a FIFA és a futballvilág más befolyásos személyiségein kívül állami és politikai vezetők sora lépett fel a tizenkettek különszerveződése - és az UEFA-tól független új sorozat beindítása - ellen. A szurkolói csoportok szintén heves kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.
   
Május 12-én az UEFA fegyelmi eljárást indított az érintett klubokkal szemben, szigorú szankciókat helyezve kilátásba, és miközben a kilenc visszalépővel békét kötött, a renitens hármakat figyelmeztette: megtagadhatják tőlük az európai sorozatokban való részvételt, így kizárhatják őket a BL-ből is akár. Az esetleges eltiltás nem érinti ugyanakkor a válogatottbeli szereplést a jövő héten rajtoló Európa-bajnokságon.
   
"Egyetlen játékos sem fizeti meg a Szuperliga kapzsiságának árát. Mindenki képviselheti országát az Európa-bajnokságon" - jelentette ki az UEFA főtitkára.

forrás: MTI
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: hillandkimi Dátum június 03, 2021, 17:14:04
Elvileg nincs joguk kizárni őket... mivel az összes másik csapat is még tagja a Szuperligának. Valami előszerződést írt alá minden klub. 
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: chabialonso Dátum június 04, 2021, 21:04:06
Idézetet írta: hillandkimi Dátum június 03, 2021, 17:14:04
Elvileg nincs joguk kizárni őket... mivel az összes másik csapat is még tagja a Szuperligának. Valami előszerződést írt alá minden klub.

Hányszor ment már a cirkusz a pénzügyi fairplay megsértése miatt , hogy kizárnak egyes klubokat. És mi lett belőle? Még abból is kenőpénz.
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: Pozzato Dátum június 09, 2021, 21:28:08
Zseniális.  ;D ;D  A kilépő csapatoknál tele lett a gatya, nem elég, hogy bohócot csináltak magukból, még büntetést is kapnak (igaz, elenyészőt a szintükhöz képest), de a három végsőkig kitartó klub ellen felfüggeszti az eljárást az UEFA.  ;D ;D ;D  Ennyivel erősebb brand a Barcelona, Real Madrid és Juventus hármasa. Tudom, volt egy perük az UEFA ellen, de szerintem szimplán fél a szervezet Pérezéktől.
https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/szuperliga-buntetest-kaptak-az-erintett-pl-klubok-2831371
Cím: Re:Szuperliga vs. UEFA
Írta: csabax Dátum június 09, 2021, 22:04:09
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 09, 2021, 21:28:08
Zseniális.  ;D ;D  A kilépő csapatoknál tele lett a gatya, nem elég, hogy bohócot csináltak magukból, még büntetést is kapnak (igaz, elenyészőt a szintükhöz képest), de a három végsőkig kitartó klub ellen felfüggeszti az eljárást az UEFA.  ;D ;D ;D  Ennyivel erősebb brand a Barcelona, Real Madrid és Juventus hármasa. Tudom, volt egy perük az UEFA ellen, de szerintem szimplán fél a szervezet Pérezéktől.
https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/szuperliga-buntetest-kaptak-az-erintett-pl-klubok-2831371
Ja. Félnek.
Nagyon féltik a pénzüket.

Mostanra juthatott el a tudatukig, hogy éppen ők, a kapzsiságukról híres korruptak gondoskodnak arról, hogy a Juventus, a Real Madrid és az FC Barcelona nélkül legyen a következő Bajnokok Ligája.
Ugyan szerintem már korábban elmagyarázták nekik, hogy mennyire jelentős bevételkiesést okozhat a Juventus, a Real Madrid és az FC Barcelona nélküli Bajnokok Ligája, ám ők vannak annyira korlátoltak, hogy csak mostanra fogták fel azt, hogy a Juventus, a Real Madrid és az FC Barcelona nélküli Bajnokok Ligája tényleg jelentősen kevesebb pénzbevételt jelent.
És amikor már az UEFA vezetőinek sikerült tudatosítaniuk saját magukban azt, hogy jóformán nem csinálták semmi mást, csak nagyon simán lábon lőtték saját magukat, s a Juventus, a Real Madrid és az FC Barcelona nélküli BL-lel lényegesen kevesebb pénzt fognak kapni, azonnal felfüggesztették a fegyelmi eljárását.

Hiába, na, nem akarnak ők rosszat, hanem csak szimplán és mélységesen korruptak.