Zuhanó oddsok stratégiája (Irtis naplója)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Dellien @ 1,5 (Pinnacle)  2-0  :ok:

Estoril 1X @ 1,25 (Bwin)  2-2  :ok:

Ternana 1X @ 1,26 (Pinnacle)  1-0  :ok:

Marozsán @ 1,25 (Pinnacle)  0-2  :noway:
Bergamoban a döntőig menetelt, az ellenfele viszont pocsék formában van.

2482. fogadás
Janicijevic S. - Yuan Y.
https://www.oddsportal.com/tennis/france/angers-challenger-women/janicijevic-selena-yuan-yue-1998-U994WteP/
Yuan
odds: 1,22
iroda: Willhill

6-2, 6.0  :great:


LSP_2482_33,9

2483. fogadás
Fett J. - Jimenez Kasintseva V.
https://www.oddsportal.com/tennis/france/angers-challenger-women/fett-jana-jimenez-kasintseva-victoria-80M8HXOl/
Jimenez Kasintseva
odds: 1,66
iroda: Willhill

0-2  :noway:


LSP_2483_32,9

Az SPF Nagymenő játék III. elődöntőjében írtam egy "kampányszöveget", itt is megosztom.
Ha tetszik, szavazz rám! https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=19096.msg921145#new

1. A nagymenők ligájában a sportfogadás nem szerencsejáték, hanem profitszerzési eszköz. Ennek érdekében folyamatosan tiszta fej és fegyelmezettség szükséges.

2. Játssz a legjobb oddsokon! Hosszú távon rengeteget számít, hogy a profitod mekkora részét hagyod ott az irodákban. Nagyon nem mindegy, hogy egy olyan irodában játszol, ahol ha az összes kimenetelt (pl, 1X2) megfogadod, akkor 10% veszteséged lesz vagy csak 2%. Használj odds-összehasonlító oldalakat, mint az Oddsportal! Legyen számlád több irodánál! Nekem a Betfair jött be, mert az esetek többségében itt a legjobbak a szorzók. Lehet olyan csomagot választani, ahol nem kapsz bónuszokat, de a jutalék a profitod mindössze 2%-a. A kínálat ugyan nem olyan jó, mint egyes fogadóirodáknál, de én úgyis a népszerű piacokon szoktam játszani. Egyes esetekben, különösen az alacsony oddsoknál, amit a hagyományos bukik irreálisan alacsonyan határoznak meg, akár kétszer olyan jó is lehet a Betfair szorzója! Pl. egy esélyes teniszjátékos szett- és brékelőnyben Bet365: 1,02, Betfair: 1,04. Kerüld el viszont a kevésbé népszerű, kis likviditású piacokat, mert itt már nem olyan jók a Betfair szorzói, és arra sincs garancia, hogy a cash out elérhető lesz (hiszen nincs elég pénz a fogadásoddal szembeni oldalon). Teniszmérkőzéseknél pl. érdemes a sima kimenetelnél (match odds) maradni, mert a szett piacokon jóval kisebb az élet.

3. Alkalmazz tétmenedzsmentet! Soha ne tegyél all-int! Nem az a sportfogadó lesz sikeres, aki tud nyerni, hanem az, aki tud veszíteni. Vagyis aki fel tudja dolgozni a veszteséget és tiszta fejjel képes továbbmenni. Ha a bankod túl nagy részét veszíted el egy meccsen, akkor ez tapasztalatom szerint lehetetlen. Óhatatlanul jön a kapkodás, hogy gyorsan visszanyerd a veszteséget, ami rendszerint újabb veszteségeket szül. Ugye ismerős? Ha kell, egy veszteség után inkább tarts szünetet és másnap, megnyugodva folytasd. Ideális esetben a bankod 10%-ánál többet nem szabad feltenni egyetlen meccsre. Ne használj egységtétet, hanem a tét nagyságát az esélyekhez, szorzókhoz igazítsd! Inkább a megcélzott profit legyen egységes. Pl. egy 10 ezer eurós banknál a 100 eurós egységprofitot lehet megcélozni. Ez elérhető egy 1000 eurós fogadással 1,1-es oddson vagy egy 200 eurós fogadással 1,5-ös oddson.

4. Használj cash outot! Így még tovább növelhető a biztonság, mert valójában (jó meccsválasztással) csak a tétednek kis százalékát kockáztatod. Ha balul sülne el a dolog, nem úgy alakul a meccs, ahogy kéne, akkor szállj ki! Rengeteg meccs van, amivel később könnyedén behozhatod a kisebb veszteséget, mintha benne maradsz egy kockázatos tippben, ami elmegy. Pl. fogadsz egy teniszmeccsre 1,2-es oddson, de a játékosnak rossz napja van, sorban üti a méteres outokat. Hamar hátrányba kerül és a szorzó felmegy 1,9-re. Ha most kiszállsz, akkor a téted kb. felét meg tudod menteni, tehát valójában nem is a bankod 10%-át, hanem csak az 5%-át kockáztattad. Focinál kicsit más, mert ott a meccs végén egyetlen pillanat alatt el lehet veszteni a teljes tétet. De lehet használni cash outot akkor is, ha jól áll a fogadásod, a könnyen jött profit realizálására. Pl. ha az említett 1,2-es oddsú teniszmeccs jól alakul és a játékosod megnyeri az 1. szettet 6-1-re, de látod, hogy a 2. szett sokkal szorosabban alakul, nem érdemes kockáztatni: vedd ki a profitot és keress egy másik meccset! Ne feledd: nem szerencsejátékot játszunk, hanem profitot termelünk. A Betfair a cash out szempontjából is ideális, mert a legtöbb piacon elérhető, mégpedig jó szorzón. Pl. ha fogadsz 1,45-ös oddson, ami lecsökken 1,4-re, akkor már ki tudod venni a profitot. Egy hagyományos irodánál ekkor csak veszteséggel cash outolhatnál.

5. Fogadj élőben! A meccs előtti tippelés sokszor lutri, túl sok minden közbejöhet, amit nem látsz előre. Ennek ellenére a meccs előtti elemzés is fontos. Elemezd ki a napi piacot, válaszd ki, hogy mely meccsekre érdemes figyelni és ha élőben is az történik, amit vártál, akkor fogadj! Ez nem feltétlenül a meccs elején kell legyen. Az is egy jó lehetőség, ha gyengén kezd a játékosod/csapatod. Kövesd a meccset és ha javulást tapasztalsz, ha a momentum kezd felé billenni, akkor csapj le! De ha nincs ilyen, akkor hagyd a meccset, esetleg fogadj a másik oldalra, ha abban van érték.

6. Vadássz értékekre! Az értékfogadás (value bet) azt jelenti, hogy a nyerési esély magasabb, mint ami az oddsból következik. Ha hosszú távon csak értékfogadásokat teszel, akkor garantáltan nyereséges leszel (persze megfelelő tétmenedzsmenttel). Meccs előtt is lehet találni értékeket, főleg amikor kirakják a bukik az oddsokat. De az igazi számomra itt is az élőzés. Egy példa: BL, Atletico Madrid – AC Milan. Előzetesen azt vártam, hogy az Atleti nyer, mert a Milannak már nem volt sok esélye továbbjutni. A meccset is ennek megfelelően árazták be (Atleti 1,6). Azonban nem ez történt: a Milan a legjobb keretével állt ki és keményen tartotta magát. A kiegyenlített 1. félidő után a 2. félidőben kezdte átvenni a játék irányítását, a Milannál volt többet a labda és többet is támadtak. Ekkor fogadtam egy Milan dupla esélyt 1,54-ért. Az Atleti gól nem igazán volt benne a meccsben, kis kockázattal ez egy jó odds. Végül simán be is jött, a Milan 1-0-ra nyert. Ha ilyen rendkívüli dolog történik élőben, hogy gyakorlatilag megfordulnak az esélyek, azt a bukik nem tudják olyan gyorsan lekövetni és könnyű értéket találni.

7. Ne a fogadással próbálj bankot építeni! Nem érdemes kis bankkal elkezdeni a fogadást, mert nem lesz jó az időráfordítás/profit mutató és nehezebb betartani a tétmenedzsmentet is. Ha 10 euróval kezdesz, akkor 1 eurós tétekkel kellene tolni... Semmi értelme. Én azt mondom, 200 euró alatt el se kezdd, ha nem csak szórakozni akarsz! Minél nagyobb a bank, annál nagyobb az alaptét és egy kisebb profit is érzékelhető lesz, könnyebb lesz apró lépésekben előrehaladni. Ha nincs meg a kezdőtőkéd, akkor inkább rendes munkából spórolj össze egy nagyobb összeget és csak utána szállj be!

8. Legyél tisztában a külső kockázatokkal! A sportfogadás olyan kockázatokkal is jár, amire elsőre nem is gondolnál. Ilyen a sérülés, illetve leléptetés a teniszben. A sérülést különböző módon kezelik az irodák. Vagy érvénytelen a fogadás (pl. Bet365) vagy ha egy szett már lezárult, akkor a talpon maradt játékos lesz a nyertes (pl. Betfair). Előfordulhat, hogy a játékosod szett és brékelőnyben van, de egy sérülés miatt mégis elveszted a meccset. Ezért is fontos, hogy soha ne tegyél all-int egy meccsre! Ha a téted egészét ilyen igazságtalanul veszted el, akkor nagy lesz a késztetés, hogy egy újabb befizetéssel gyorsan visszanyerd, de ennek rendszerint újabb bukta a vége. Ha viszont csak 10% megy el, azt fel lehet dolgozni. Nem kizárt a leléptetés sem: amikor sportszerűtlenség miatt zárnak ki egy játékost. Még a legnagyobbakkal is előfordulhat, gondoljunk csak Djokovicra, aki a 2020-as US Openen egy labdamenet után hátraküldött labdával véletlenül eltalált egy vonalbírót, akit kórházba kellett szállítani és Djokovicot leléptették. Hasonló eset lehet, amikor egy focimeccsen az ultrák randalíroznak, a mérkőzés félbeszakad és a másik csapatnak 3-0-val írják jóvá a találkozót. De olyannal is találkoztam, hogy a fogadóiroda látszólag ok nélkül felfüggesztette a piacot, így se cash out, se visszafogadás nem volt lehetséges. Ráadásul van, hogy egyszerre több irodánál történik ilyen, mert a közös megfigyelőjükkel történik valami, aki a helyszínről küldi az infókat. Külső kockázat az is, hogy egy iroda késve teljesítheti a kifizetést vagy egyáltalán nem fizethet. Ez persze inkább a kisebb, ismeretlen irodáknál lehet, a nagyok megbízhatók.

9. Használd ki a bónuszokat! A bónuszokkal olyan előnyhöz juthatsz, amivel akkor is profitot szerezhetsz, ha a fogadásaidat csak nullás mérleggel hozod, vagy akár enyhe veszteséged van. A bukiknak azért éri meg, mert így csalogatják magukhoz az ügyfeleket, akik aztán jó esetben a bónuszt követően is játszanak tovább. Egy profi fogadó viszont csak a bónuszra hajt: megszerzi, kiforgatja, kifizeti és lelép. A további fogadásokat már a legjobb szorzót kínáló irodában kell megtenni. Mindig olvassuk el alaposan a bónusz feltételeket és értékeljük az ajánlatot. Nem minden bónuszba érdemes beugrani! Az ismeretlen irodáknál jelentős az irodakockázat (kifizetnek-e egyáltalán). Ha túl magas (pl.10x-es) a megforgatási követelmény, az se jó. Az olyanokat is általában hanyagolom, amikor kötésben kell játszani, vagy ha veszteséges a fogadás, akkor a felét visszakapom free betként (ami valójában a veszteség negyedét éri, hiszen egy 2-es szorzójú nyertes fogadással leszek csak a pénzem felénél).

10. Ne fogadj magas oddsokra! Ez már erősen szubjektív. Tudom, hogy bármilyen szorzóval lehet nyereséges az ember, ha érték van benne. Mégis, nekem az alacsonyabbak jönnek be. Az ok egyszerű pszichológia: szükségem van gyakori sikerélményre. Ha valaki mondjuk csak 5 körüli szorzókra fogad, akkor nagyon türelmesnek kell lennie, hogy kivárja a nyertes tippet. Az én stratégiám az, hogy a ,,biztosra megyek". Persze tuti tipp nincs, ment már el 1,01-es tippem is. De mégis, próbálok a kockázat minimalizálása mellett profitot szerezni. A legtöbbször 1,05-1,3 közötti sávban fogadok és 2 fölé csak ritkán merészkedek. Ha a meglepetés oldalban látok értéket, akkor inkább keresek egy biztonságosabb hendit rá (pl. a meglepetésgyőzelem helyett fogadok egy +1,5-es ázsiai hendit).

Mennyivel a mérkőzés előtt érdemes figyelni és megjátszani az ilyen zuhanó oddsokat?

Bármikor. Nyilván az a legjobb, ha az oddsok kikerülésekor rögtön megcsíped az elmért szorzót, ami csökkenni fog.

2484. fogadás
Sakamoto P. - Juarez F.
https://www.oddsportal.com/tennis/brazil/rio-de-janeiro-challenger-men/sakamoto-pedro-juarez-facundo-2yNPDiRc/
Juarez
odds: 1,66
iroda: Bet365

2-1  :noway:


LSP_2484_31,9

Garcia C. @ 1,18 (Pinnacle)  2-1  :ok:

Idézetet írta: Irtis Dátum december 13, 2021, 10:50:26
2484. fogadás
Sakamoto P. - Juarez F.
https://www.oddsportal.com/tennis/brazil/rio-de-janeiro-challenger-men/sakamoto-pedro-juarez-facundo-2yNPDiRc/
Juarez
odds: 1,66
iroda: Bet365

Na erre a tippre (azaz kimenetelre) nagyon kíváncsi leszek :)

Én is pont az ilyenekre vadászok, csak a másik oldalról.

Ennek pl. a bet365-ös nyitóoddsa 1,72-2,00 volt, tegnap este rakták ki. Mostanra már erőteljesen eltolódott a másik irányba, nálam ilyenkor adja magát a nagy oddsra történő fogadás.

Szinte meccslabdáról, 8-as oddsról jött vissza döntő szett brékelőnybe, 1,1-es oddsra és onna sikerült kikapnia...

2485. fogadás
Ficovich J. P. - Gomez A.
https://www.oddsportal.com/tennis/brazil/rio-de-janeiro-challenger-men/ficovich-juan-pablo-gomez-alejandro-tSLTCBt4/
Ficovich
odds: 1,23
iroda: Pinnacle

1-2  :noway:


LSP_2485_30,9

2486. fogadás
Sevilla - Barcelona
https://www.oddsportal.com/soccer/spain/laliga/sevilla-barcelona-boFgYYLo/#dnb;2
Sevilla dnb
odds: 1,85
iroda: Bwin


1-1

LSP_2486_30,9

November 29 - év vége
10 tipp
Profit= -26,52 egység
ROI= -26,52%


2016. május -
2485 tipp
Profit= -517,78 egység
ROI= -2,08%

Sabalenka @ 3 (Bet365)  0-2  :noway:

Ezt az oddsot szerintem nagyon elmérték. Fordítva lenne jó és talán még úgy is lenne érték Sabalenkában. Nyilván a világranglistás helyezés és az idei kiváló teljesítmény miatt hozták ki esélyesként Swiateket, és ezt lehet kihasználni. Ugyanis a Stuttgartban eddig mutatott játék édeskevés lesz. A világelső már Raducanu ellen is szenvedett, Samsonova pedig akár nyerhetett is volna, ha jobban koncentrál. Swiatek döntő szett 3-1-es brékelőnyből került oda, hogy 5-4-nél a meccsben maradásért kellett adogatnia. Azért ez nem túl jó jel számára! A szervája nagyon gyenge és elég sok ki nem kényszerített hibát ütött. Nagyon nem volt meggyőző. Nem úgy mint Sabalenka! Ihletett formában játszik, megverte Andreascut, Kontaveitet és Badosát, csupa jó játékost. Kiválóan szervál és olyan erős ütései vannak, amit Swiatek nem fog tudni kivédekezni. Ha nem változik semmi kettejük játékában, akkor meggyőző Sabalenka győzelem várható, ami akár sima is lehet. Az egymás elleni mérleg 1-1 két közelmúltbeli keménypályás mérkőzés, ami nem rossz, nem mondható, hogy Sabalenka mumusa lenne Swiatek.

A tipp kockázata, hogy Swiatek a döntőre emelhet a játéka színvonalán. Láttunk már ilyet, elég csak Djokovicra gondolni, aki könnyen kikaphatott volna Belgrádban Djerétől, és azóta sokkal jobb. A másik kockázat, hogy Sabalenka képes megverni saját magát, ha rossz napot fog ki és a nyerők helyett a ki nem kényszerített hibákat szórja. Viszont én egyiktől sem tartok igazán, így bátran ajánlom Sabalenka győzelmét.



Alcaraz megnyeri a barcelonai tornát
De Minaur ellen @ 1,14 (Bet365)  2-1  :ok:
Carreno-Busta ellen @ 1,65 (Pinnacle)  2-0  :ok:

Carlos Alcaraz az új Nadal! Még csak 18 éves, de olyan teniszre képes, ami ellen nincs ellenszer. Amit Tsitsipas ellen láttunk, az félelmetes. Jó szervája van, erős ütései, jól védekezik, és remekül színezni a játékot ejtésekkel. Egyszerűen nincs gyenge pontja, ha jól játszik. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha megnyerné a Roland Garrost, sőt szerintem ő az esélyes. De addig is Barcelonában már lejátszották az igazi döntőt. Tsitsipast megverte, más pedig már nem állhat az útjába. De Minaur tényleg nem jelenthet akadályt. Igaz, tegnap Alcaraz nem játszott űrteniszt az esőszünetig. Schwarzman (vagy Carreno-Busta) nagyobb falat lesz, de tényleg nem tudom elképzelni a Tsitsipas meccs után, hogy ne hódítsa el a serleget.


Wu Tung-Lin +3,5 @ 1,85  Wu 6-3, 6-4  :ok: 
Mmoh-t láttam tegnap a meccs elején és elég gyengén játszott. Az első szettet simán bukta és a 2. is így nézett ki, 5-2-ről tudott visszajönni. Na ezt már pont nem láttam. A tajvani ellenfele erős, szerintem nyerni fog, de minimum szorossá teszi a meccset.


Honvéd X2 @ 1,33 (Unibet)  1-1  :ok:
A Gyirmót az NB1 leggyengébb csapata, a Honvédnak minimum döntetlent kell elérni, hogy tartsa a különbséget. A kispestiek a Fradi ellen jól játszottak, a listavezető csak egy szabálytalan bedobás és szöglet után tudott gólt szerezni. Ha így játszik az oroszlános gárda, akkor nyerni fog, de az X2 elég biztos.


Napoli @ 1,66 (Pinnacle)  Empoli 3-2  :noway:
Az Empoli nagyon leeresztett, a Napli viszont a legjobb csapat idegenben.