sportbettorpro naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 június 22, 2019, 07:19:02, sportbettorpro
Belgium-Spanyolország U21 EB 1-es
Már nem emlékszem a meccsre, de belga fordításban gondolkodhattam. Ki is egyenlítettek, volt esélyük, de a végén a spanyolok rúgtak gólt.

Japán-Anglia női VB 1-es
Hasonló szituáció. A japánok támadgattak a szokásos hangyaszorgalmukkal, de nem tudtak betalálni. Mindketten továbbmentek.

Hollandia-Kanada női VB 1-es, félidő/játékidó X/1
A hollandok szimpatikusabbnak tűntek. Kanada is jó volt, egy időszakban át is vették a kezdeményezést, de a hollandoknak még több helyzetük volt, és nyertek.

Németország-Szerbia U21 EB 1, félidő/játékidő 1
Sima meccs volt, 6-1 lett.

Bencic-Anisimova 2
Nagyon szenvedett valamivel Anisimova. Még csak 17 éves, és még sosem játszott profi mérkőzést füvön... Az ilyeneket nem ártana tudnom.

Martic-Ostapenko 1
A lett nagyon jól játszott, azonban Martic 0-4-ről vagy 1-4-ről visszajött, ha nehezen is, ekkor úgy éreztem, ő fog nyerni. Egyre könnyebben hozta a game-eket, a 3. játszmát 6-1-re nyerte.

Anglia-Románia U21 EB
Eseménydús, kiszámíthatatlan meccs volt. Az elején a románoknak voltak helyzeteik, a szünet után az angolok nyomtak. Mégis 4-2 lett Romániának, minden gólt az utolsó negyedórában lőttek, szinte percenként változott az állás. A románok egy tizenegyesből és három távoli lövésből... Ezt nem lehetett előre látni.

Csak a legalább közepes tippjeimet kellene megjátszanom.
Néhány tipp: Katar-Argentína 1-es (!), félidő/játékidő X/2. (Argentína borzalmasan játszik a Copán.)
Német-osztrák U21 félidő/játékidő 1
Kolumbia-Paraguay 1, X

#16 június 22, 2019, 08:12:10, sportbettorpro
A módszer

Egy ideig, néhány hónapig próbálkoztam egy módszerrel, mely 5-10%-os biztos hozamot hozott volna. (Ha érdekel valakit, privi.) 5-10%-os mínuszt hozott. Egy valószínűleg pontos oddszról eltávolítjuk a margint, megkapjuk a valós esélyt, és keresünk egy annál jobb oddszot máshol...
De nem számít, mert találtam egy jobb módszert: a "bettor" módszer. (2019 júniusában találtam ki, több hónap sportfogadó tapasztalattal a hátam mögött.)
Az világos volt, hogy az erős megérzéseim bejönnek, méghozzá nagyon. Akár 4-es körüli oddszok is gyakran bejöttek. A többi, nem megalapozott tippem, amikor pl. leülök az utolsó 10 percet megnézni, és össze-vissza fogadok, nem. Az előző tippekből kirajzolódik, hogyan fogadok. A nagyobb oddszokat szeretem. Az alacsonyakkal alig lehet nyerni, miközben 100%-ot lehet veszíteni. Az esélytelenebbekre szeretek fogadni. Pl. ha hátrányba kerül egy jobb, jobban játszó vagy később jobban játszó csapat. Vagy megfordul a mérkőzés képe. Sokszor az oddszok bizonyos periódusokban nem reálisak szerintem, le vannak maradva egy brosúrával. Néha viszonylag alacsonyabb, 2-es körüli oddszokat is szeretek, ha nagyon jónak érzem a tippet. Az élő fogadásban több érték van, de azért meccs előtt is lehet jó, alacsonyabb oddszokat találni.
Tehát a megérzéseimre hallgatok, és nézegetem az oddszokat, összehasonlítva az általam megsaccolt valószínűséggel (sokáig azt sem tudtam, hogy ez a lényeg, hogy +EV-t találjunk).
Bonyolultabb dolgokra nem szabad fogadnom (pl. szögletek száma), csak félidő, játékidő, következő gól, felett/alatt, stb., nem vagyok elég tapasztalt hozzá, nem jönnek be. Nagyon türelmesnek kell lennem, sokszor nem vagyok az.
Ez nálam működik, úgy érzem, de talán csak nálam, másoknál más stratégia működik.

#17 június 23, 2019, 10:07:01, sportbettorpro
Martic-Goerges
Most nem sikerült fordítania a horvátnak.

Spanyol-lengyel U21 EB 2-es
Simán nyertek a spanyolok. Az előző meccsen végig bekkelve megverték a lengyelek az olaszokat, most nem sikerült a bravúr.

Ausztrália-Norvégia női VB
A norvégok vezettek 1-0-ra, aztán az ausztrálok végig támadtak az egyenlítésért. Egyenlítettek is. Ha sikerült volna még egy gólt lőniük, nagyot nyertem volna. (Lásd a képet.) Volt egy nagyon büntetőgyanús eset a végén. A hosszabbításban a norvégok nagyon domináltak, egy kiállítás után, de nekik sem sikerült betalálniuk. Rosszul alakult ez a meccs is, most én is nagyobb hullámvölgyben vagyok. Talán nem működik a módszerem, csak szerencsém volt eddig. Fantasztikus lett volna, ha ez bejön.

#18 június 27, 2019, 14:54:02, sportbettorpro
Néhány megjegyzés.
Persze tudom, hogy működik a módszer, de nehéz elviselni a varianciát. Most először nagy hullámvölgyben vagyok, már csak 29% (!) a ROI-m.

Franciaország-Brazília női VB 2
A franciák otthon voltak, de a brazilok is veszélyesek voltak, kiegyenlítettek, volt egy nagy helyzetük, de a franciák lőtték a gólt a hosszabbításban.
Spanyolország-USA női VB 1
Hasonlóan alakult, egész jók voltak a spanyolok, egyenlítettek, de kikaptak egy tizivel.
Japán-Hollandia női VB 1 (lásd a képet)
Előzetesen a hollandok felé hajlottam, Japán nem sokat mutatott eddig, de a holland vezetés után a VB egyik legszebb gólját lőtték a japánok, jobban játszottak és sok helyzetet dolgoztak ki. Azonban a legvégén pont egyikük kezére pattant a labda (talán be is ment volna a lövés), és tizivel kikapott és kiesett az előző két VB döntőse.

#19 június 30, 2019, 22:17:47, sportbettorpro
Románia-Németország U21-es EB 1-es
Vezettek a németek, a románok kiegyenlítettek, azt hiszem, ekkor fogadtam a románokra, sokkal jobbak voltak, helyzeteik voltak. Vezettek is, de valószínűleg tévesen tizit kaptak a félidő végén az izraeli bírótól. A második félidőben már a németek voltak jobbak, a végén még kettőt rúgtak. Jó csapat a német, de az első félidő alapján meglepő volt az eredmény. Kár, hogy nem jött be. A végén, döntetlennél, 2-3-nál még fogadtam a románokra, román továbbjutásra. (lásd a képet)

Két másik meccs azonban papírforma volt, legalábbis erősebbnek éreztem a két csapatot, mindketten 3 góllal nyertek:
Anglia-Norvégia női VB 1
Spanyolország-Franciaország U21-es EB 1

USA-Franciaország női VB 2-es, Franciaország jut tovább, X
2-0-ra vezettek a jenkik, azonban a franciák otthon rendezték a vébét, és hajtottak az egyenlítésért. Ezért nem tartottam lehetetlennek a francia továbbjutást 40-50-es oddszért. Nagyon nyomtak és szépítettek is egy rövid periódusban, de a 2. gól nem jött össze. Szerintem jó oddsz volt, és nem sokon múlt. Ha kiegyenlítenek, onnantól kétesélyes lehetett volna a hosszabbítás. Nagyon megdobta volna az egyre csökkenő ROI-mat. (Lásd a képet.) Tippeltem az amerikai győzelemre francia góllal is, az nyert.

#21 július 04, 2019, 09:11:03, sportbettorpro
ROI-m a múlt hónapban: 19%.
A végére nagyon lecsökkent, nem jött be semmi komolyabb. Sokat hibáztam is. Sokszor türelmetlen vagyok, növelem a varianciát, nem rendelkezem elég információval. Türelmesen végig kéne néznem meccseket, és csak akkor fogadni, ha egy jobb megérzésem van. Csakhogy ez utóbbi ritka.

Brazília-Argentína 1
Brazília rendezi a Copát, melyet eddig mindig megnyert rendezőként. Számítottam rá, hogy felszívja magát és akár gólokkal nyer ősellensége ellen. Egy ilyen meccsen bármi lehet. A brazil-argentinról mindig egy 2000-es meccs jut eszembe. Argentína toronymagasan vezette a selejtezőcsoportot, a következő VB nagy esélyeseként, tele nagy nevekkel, Brazília nagyon szenvedett, végül 3. helyen jutott ki, nagyon gyenge brazil csapat volt. (Ronaldo sérült volt.) Brazília 3-1-re nyert odahaza nevesincs gólszerzőkkel is. (A VB-re már összeálltak, minden meccsüket megnyerték, míg Argentína kiesett a csoportkörben.) Egyébként állítólag kiegyenlített volt ez a meccs, nem tudom, mert éjjel adták.

Spanyolország-Németország U21-es EB 1
Spanyolország azért erősebb csapat még a németnél is, nagyon sima meccs volt, a németek egy szerencsésen megpattanó lövéssel szépítettek a legvégén.

Németország-Svédország női VB 1
Nagyon meglepett, hogy a svédek fordítani tudtak. Bár női fociban lehet, hogy mások az erőviszonyok, de nem hittem volna, hogy nem a németek mennek tovább.

Hollandia-Svédország női VB 1, Hollandia jut tovább, hosszabbítás első félideje Hollandia, stb. (lásd a képet)
Sokat vesztettem a teljes játékidőig (ki se fért a képre), mindenfélét tippeltem, főleg holland győzelmet, de svédet is. Sok akció volt, gólokra számítottam. Bár egy ilyen "északi" meccsen benne volt a gól nélküli döntetlen is. A hosszabbításban méregből sokat raktam a holland továbbjutásra, hogy visszanyerjem a pénzem (ha nem jön be, majd csak visszanyerem), ill. mivel az első 6-7 percben folyamatosan veszélyeztettek a hollandok, a hosszabbításban elért győzelmükre és a hosszabbítás első félidejére is, mindez be is jött. 1-0-ra nyertek. Ha tizikre került volna sor, szerintem ott is esélyesebbek lettek volna, mivel technikásabbak. Hollandia azért esélyesebb volt a győztes gól előtt, 60-70%-os (az odds alapján 55%), és éreztem, hogy nyernek.

Kérdés, hogy visszajött volna-e valaha is, ha itt veszítek? A rengeteg későbbi fogadás által kialakult volna-e egy átlagos ROI, sok szerencsével és balszerencsével? Bizonyos szempontból nem. Annyival játszik az ember, amennyinek van jelentősége. Lehet, hogy 10-szer akkora lesz egyszer a bankrollom, de mialatt ezt elérem, jól jött volna ez az összeg. Bizonyos szituációk nem vagy nagyon ritkán fordulnak elő, minden eset egyedi és megismételhetetlen. Pl. az a meccs, amikor a Barca 3-0-ról elvesztette a továbbjutást, egy serdülő 4-ben sem elfogadható utolsó góllal... Vagy amikor a Barca elvesztette a spanyol kupadöntőt, vagy a Roma ellen kiesett 4-1-es első meccsről Katalónia büszkesége. Messi szenvedő arca ezeken a meccseken, vagy legutóbb a brazil meccsen, "minden idők legjobb játékosának" a bírót hibáztató nyilatkozata... Ha úgy vesszük, kialakul egy átlag, ha úgy vesszük, az egyes nagyobb veszteségek, nyereségek megismételhetetlenül következnek be a téridő felfoghatatlanul hosszú történetében.

Anisimova-Linette 2
Utóbbira fogadtam, a fiatal amerikai még túl fiatal, bár az előző körben továbbjutott. Nyert Linette.
Stephens-Konta 1
Stephens nyerte az 1. szettet, de végül sajnos Konta nyert.
Gauff-Hercog 1
A 2. szettet hátrányból hozta a 15 éves (!) (afro)amerikai, innen sejtettem, hogy nyerni is fog.
Halep-Gauff 2
Azt gondoltam, itt is nyerhet a 15 éves amerikai a román ellen, hátrányból is fordíthat, ahogy korábban, de nem tette. (lásd a képet)
Anglia-Svédország 1
Ismét meglepett, hogy a svédek nyertek a bronzcsatában is.
Argentína-Chile 2
A páros kiállítás után 2-0-nál úgy gondoltam, még nyerhet Chile 41-51-es oddszért.
Brazília-Peru 2
Azt hiszem, 2-1-nél kiállítottak egy brazil csatárt, ekkor Peru győzelmére, ill. a kupa megnyerésére tippeltem. Eddig is meglepetéscsapatnak bizonyult. De a brazilokkal is nyertem, annyit, amennyit itt vesztettem, azaz végülis ingyen fogadtam Peru győzelmére, 51-szeres oddszra.

#23 július 10, 2019, 08:37:18, sportbettorpro
Riske-S. Williams 1
Szép oddsza volt Riskének, mikor picit vesztésre állt (10 vagy magasabb), holott korábban Bartyt is búcsúztatta. A második szettet megnyerte, majd egy breakkel kezdett, az oddsza lement jóval 2 alá, de sajnos innen vesztett. A képekből nem látszik, de sokat nyerhettem volna ezzel és korábban Gauffal is. :( :(

legközelebb az ilyet akár ki is veheted nem rossz haszonnal

Nem vagyok híve a kivételnek meg a fedezésnek. Ezekkel vesztek is, ha mégis bejön a tipp. Nem tudom, matematikailag megéri-e. Talán majd utánanézek.

Nekem is ez jutott eszembe amit butyi írt mikor olvastam reggel, csak nem akartam beírni. Azért vannak esetek mikor tényleg érdemes kivenni, ez szerintem ilyen volt, megtetted 10x-ért, utána meg már Serena volt 2.00 feletti odds ahogy írtad. Megérte volna talán itt tényleg kivenni vagy ha más nem legalább nullára bevédeni, azaz ha nyer Serena legalább ne bukj.

#27 július 14, 2019, 13:33:42, sportbettorpro
Tipp a mai teniszre, noha nem értek hozzá.
Federer-Djokovic döntő 1, első szett Federeré, de kikap, Federer nyer, szettet veszítve, első szett Federer
Számomra, laikus számára Federer jobb, okosabb játékosnak tűnik. Noha öregecskedő már a maga 38 évével, Nadalt is magabiztosan verte, és pár órát azért kibír. Ha hosszú lesz a meccs, Djokovic az esélyesebb, de lehet, hogy Federer még behúzza az első szettet. Az elején Federer lehet előnyben, utána nem, ezért tűnik jónak, hogy az elsőt nyeri és veszít, bár az ilyen bonyolult fogadások nem szoktak bejönni.

#28 július 15, 2019, 20:20:23, sportbettorpro
Nem sok jött be a wimbledonos tippből. Ezt, az egyik elődöntőt és a női döntőt sem sikerült eltalálnom, engem nagyon megleptek az eredmények.
Sokat vesztettem most, futottam a veszteség után. Eddig elég jól ment, nem szoktam hozzá, hogy sokszor veszítek. Korábban is kockáztattam, volt, hogy vesztettem, volt, hogy nyertem. Csökkentenem kell a varianciát, kevesebbet feltennem egy-egy meccsre, még ha "biztosnak" tűnik is, nem szabad nagyon kockáztatnom és futni a veszteség után. Sosem jön már vissza az, amit mostanában vesztettem.
Gyorsabban, többet kell gondolkodnom. Végülis az ún. "megérzések" ebből jönnek, információk, gondolkodás.
A VAR-ban van egy lehetőség, néha tizenegyesgyanús eseteknél jó pár másodpercig, mielőtt vizsgálnák az esetet, még lehet fogadni büntetőre. Ebben nagy lehetőség van. A legutóbbi Afrika-kupa elődöntőn is megtörtént. Megérné szerintem vastagon fogadni minden kétes esetben, bár ezek az esetek ritkák, és a VAR-t is kevés meccsen használják, ha jól tudom.

Nadal-Federer elődöntő 1, Williams-Halep döntő 1, Federer-Djokovic döntő 1 vesztes.
Federer jobb volt a döntőben, két meccslabdája is volt 40-15-nél, de elszúrta. Tettem Djokovicra is 8-as oddsznál, mert elég hullámzó volt a meccs, 15-20-25-ös oddsznál is akartam, de lemaradtam róla.

Algéria-Nigéria CAF-elődöntő 1, félidő 1, továbbjut 1
Az afrikai, fekete-afrikai csapatok szerintem mostanában már nem olyan jók, mint régebben (Ghána, Kamerun, Nigéria, Elefántcsontpart). A tornát Egyiptomban rendezik, azaz Északon, Algériához közel. Az arab válogatottak most tehát feljöttek a feketékre, az arabok sokkal fegyelmezettebbek, megbízhatóbbak, kiszámíthatóbbak mint nép és mint focicsapat is. Egyébként az egész torna kiszámíthatatlan és nagyon gyenge volt.

Tipp az Algéria-Szenegál meccsre: 1-es! Félidő 1-es, félidő-játékidő 1-es, a trófea Algériáé (1.95!)
A fentiekhez hasonló okokból. Egyébként a csoportban is győzött Algéria. Szenegál se a régi már, bár most vannak jó játékosaik, pl. Mané. De az elődöntőben is megszenvedtek Tunézia ellen. Igen magas oddszot adnak Algériára, esélytelenebbnek tartják.
Havi ROI: -36%...

#29 július 21, 2019, 13:30:06, sportbettorpro
Potapova-Korpatsch 2. szett 2
Az első szettet Korpatsch nyerte, a másodikban ha jól emlékszem, 0-5-ről már 3-5-nél járt, 10-13-as oddsza volt, hogy a 2. szettet megnyeri. Hosszú volt a játék, ha megint breakel, közel lett volna a győzelemhez, de elvesztette (a 3. szettet már hozta).

Algéria-Szenegál Afrika-kupa döntő 1, félidő-játékidő 1, Algériáé a kupa, stb. (lásd kép)
Nyert, a meccs legelején egy szerencsésen megpattanó lövéssel.

Spanyol-olasz U19-es EB
Hmm. Unokahúgomnak kellett a gép, sajnos lemaradtam a félidei olasz vezetésről és spanyol fordításról. Talán megfogadtam volna a fordítást. Jó lehetőség lehetett volna.

Lajovic-Caruso 20. játék 1 (1.44)
Caruso lesérült, ápolták, húzta a lábát, 0-30-ra vezetett fogadóként Lajovic. Csakhamar fel is adta.