Snooker 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 16, 2023, 10:33:01, Admin
Sziasztok!

Sznúkerre nem gondoltok fogadni? Jövő héten világbajnokság, két hétig nincs megállás! :D Nincs döntetlen, viszonylag papírforma meccsek, s bár lehet elszórva egy-két meglepetés, azért az első körben, egy-egy jól időzített, és megfelelő tétösszeggel lehetne keresgetni...
Sportingbetet tudom ajánlani erre.

Hali!
A Robertson, Neil - Gould, M meccs félbeszakadt? Nem igazán találok infót róla és tegnap óta 5-11.
Gouldra tettem és örülnék ha jönne.:)

Idézetet írta: demi Dátum április 24, 2010, 08:27:29
Hali!
A Robertson, Neil - Gould, M meccs félbeszakadt? Nem igazán találok infót róla és tegnap óta 5-11.
Gouldra tettem és örülnék ha jönne.:)

Nem szakadt félbe, hanem ma fejezik be. Egyszerre nem lehet lejátszani az összes framet. Három részre osztják: nyolc-nyolc frame, aztán ami még hátravan.

Idézetet írta: Punter Dátum április 24, 2010, 08:39:58
Nem szakadt félbe, hanem ma fejezik be. Egyszerre nem lehet lejátszani az összes framet. Három részre osztják: nyolc-nyolc frame, aztán ami még hátravan.
Köszi!
Hol tudhatom meg,hogy mikor kezdődik?

Üdv!

Neil Robertson vs Martin Gould,  Ápr 24-15:30

Amúgy meg egyszerűen nem értem ezt a Gouldot... nem kevés tornát, láttam már, 1-2X láttam is játszani a csókát, hát körbe röhögtem komolyan... Most meg Robertson lök egy jó safety-t, erre támad a Gould, és leveri a pirosat.. meg olyanokat lök be, amire nem szokás "rámenni"! Komolyan mondom, iszonyú ritkán játszik így még O'Sullivan is! Lehet a szemüvegében van a titok  :D

Köszönöm szépen!
Remélem délután is jó formában lesz!:)

ROBERTSON HAS DONE IT!!! What a comeback from 11-5 down to a 13-12 victory.  :great:

a saját hülyeségem miatt 17k-t buktam rajta :'( :-\

Tegnap belenéztem a snookerbe közvetítésbe. Nem egy bonyolult játék így elsőre. Mármint a szabályok...

De volt egy szituáció tegnap, amit nem vágtam.

66-43-ra ment az egyik játékos, lökdöste be a színeseket, de tán a rózsánál hibázott, így 66-43-nál jöhetett a másik játékos. Mondom magamban minek, hisz ha belöki a két golyszlit, akkor sem éri be a 66 pontot.

Mondja a kommentár, hogy snookerrel még nyerhet.

Na azt elmagyarázhatná nekem valaki, hogy az hogy történt volna.

Tehát a szitu: a fekete és a rózsa volt fenn, és 66-43-nál adta át a vezető játékos a lökés lehetőségét.

pl.: a fehér golyóval piros golyót kell ütnöd, és 1 piros golyó van az asztalon. Az a snooker-állás, ha a fehér és a piros golyó között áll egy másik golyó is, tehát egyenesben nem tudod megütni. Ha snookert ütsz, tehát nem sikerül lekoccolni a piros golyót, akkor ellenfeled 4 pontot kap és dönthet, hogy ő üt a keletkezett állásból, vagy pedig újra üttet veled.

A szabály az, hogy legalább el kell találni a következő golyót a fehérrel. Tehát, ha piros jön következőre, akkor el kell találni: ha eltalálja és nem esik be akkor 0 pont és jön az ellenfél, ha eltalálja és beesik, akkor megkapja a pontértéket és folytathatja, de ha nem találja el, akkor 4 pontot felírnak az ellenfélnek, így tulajdonképpen "golyóvesztés" nélkül csökken a hátrány.

A snooker az a szituáció, amikor a hátrányban levő játékos úgy tereli össze a golyókat, hogy takarásba teszi a következő belökendő golyót, vagyis "megadja az esélyt" az előnyben levőnek, hogy hibázzon.

#12 szeptember 09, 2010, 13:19:05, MilanEnci
Annyival egészíteném ki ezeket: Minden hiba legalább 4 pontot ér az ellenfélnek. Olyan esetben, amikor a kék, a rózsaszín vagy a fekete a célgolyó, vagy az a golyó amivel a hiba történik, akkor a hiba értéke az aktuális célgolyó értéke.

Még egy, lökjük a golyókat, nem ütjük!  :angel: Williams meg nagy csalódás volt ma Dott ellen...  :noway: Robertson a(z aktuális világbajnok) szintén...

Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 09, 2010, 12:26:09

Tehát a szitu: a fekete és a rózsa volt fenn, és 66-43-nál adta át a vezető játékos a lökés lehetőségét.

Ennél a szitunál a legnehezebb a snooker adás mert a fehér golyót már nem nagyon tudják hová dugni.

Én még annyival egészíteném ki, hogy amikor snookert ad valaki és lök az ellenfél és nem talál el egy golyót sem, viszont snookert ad így az ellenfelének akkor az elsőnek snookert adó játékosnak a bíró felajánl egy "free ball" lehetőséget. Vagyis 1 pontért azt lök amit akar. Vagy visszarakatja és újra kell próbálkoznia az ellenfelének.

Mark Davis 19 év alatt most először juthatott volna be az elődöntőbe pontszerző versenyen. Nagy mákja van mert az ő ágán volt Ronnie de visszalépett így minden adott volt... jól is kezdte a meccset meglépett 3-0-ra, majd nyert egyet Burnett és mentek a szünetre. Utána nagy nehezen összehozott 1 frame-et Davis 4-1 neki és innentől úgy játszott, mint egy amatőr. 4-4-re feljött Burnett, döntő frame-be végig lökhette volna Davis de folyamatosan rosszul pozicionált, majd jött a safty, ami egy kalapszart sem ért. Burnett elkezdte lekapkodni a golyókat 40-46 neki amikor már csak a kék és rózsa kell neki a győzelemhez. Rózsa fenti rövid falon, barnát leteszi rossz a pozíció a kékre, így safty a rózsára. Persze elizgulta. Davisnek maradt egy hosszú rózsa amit nem használt ki, utána rossz safty, állás Burnettnek aki letette bal középre a rózsát. Katasztrófa amit Davis művelt... rossz volt nézni amit összeszarakodott.

Nem sokára kezdődik a Carter - Stevens meccs... hát amit Murphy meg Stevens művelt tegnap az nagyon szánalmas volt. Annyit hibáztak, hogy már számolni se lehetett. Carter szenvedett Harold ellen de utána összeszedte magát. Bingham ellen nem láttam... de ha Stevens nem javul akkor hatalmas pofonba fog beleszaladni.

Selby is megszenvedett Gould ellen, de végül is valahogy legyűrte. Most elsőnek lesz TV-s asztalon Selby, végre látom játszani. Elég alacsony oddsal adják, azért King ennyire nem gyenge. Végül is ott van a TOP16-ban a világranglistán. Remélem nem okoz meglepetést, meg jó esetbe nem kezd álmosan Selby.

A végén szerintem egy Cope - Selby döntő lesz. Mondjuk ha így lesz akkor az nagy meccs lesz...