Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


Idézetet írta: Latzka Dátum október 03, 2021, 13:57:46
Szegény Küng azóta esik kel :(

Nekem ez az első Párizs-Roubaix-m; igyekszem végigkövetni. Finoman szólva spártaiak a körülmények :)

Belehúztál, ilyen 20 évente egyszer van, de arra hosszú évekig emlékeznek.  ;D Mondjuk időjárás alapján erre lehetett számítani, ráadásul még a komoly menés el sem kezdődött, amikor már a győzelem lesz a cél (egyelőre a kerékpáron maradás). Majd amikor a Quick Step, MVDP vagy WVA megindul, mert az elől lévő szökés már nem felel meg nekik, akkor jönnek a további izgalmak.

Ez az "Észak pokla": tetőtől talpig felismerhetetlenül sáros és üvöltve zokog a boldog győztes.

Quick Step nagyon benézte ezt a versenyt, ami meglepő, mert ehhez nagyon ért Lefevere. Asgreen erőtlen volt, Stybar is, de a többiek sem brillíroztak, egyedül Lampaert hozta a szintet. Wout van Aert óriási over hype volt körülötte, de nagyon messze volt ő a vb-n és a Roubaix-n is a győzelemtől. Mathieu van der Poel megint bizonyított azt, amit eddig is tudtunk: erőből megy, semmi taktika, így viszont nem lehet Monumentumot nyerni. Tavaly szerencséje volt, hogy Alaphilippe bukott, így WVA-t kellett lesprintelnie, de ha így folytatják a nagy riválissal, akkor hiába erősek papíron, valaki mindig megveri őket egy hajrában.
Sonny Colbrelli  :beerchug:
Nagyot ment az elmúlt két hónapban, Eb-győzelem, Benelux körverseny és most egy Roubaix, ráadásul első indulásra... Nagyon komoly éve volt, kiválóan ment a hegyekben (Tour de France), jól sprintelt, megtanult egynaposokon is felvenni a versenyt a legjobbakkal (Európa-bajnokság), illetve a kockakövön óriásit javult. Emlékszem, mikor a Colbrelli 2016-ban sorra nyerte a konti versenyeket, írtuk is, hogy nagyon megérdemli a WT-szerződést, megkapta, aztán sokáig nem tudott szintet lépni. Idén érkezett el nála az idő, rendkívül erős versenyzővé vált, gyakorlatilag top5 jelenleg, ami az egynaposokat illeti. Mondjuk az elmúlt időszakban én is megkedveltem, mert a Pro Cycling Manager játékban - ha néha van időm, akkor leülök lenyomok egy-két versenyt -, indítottam egy fiktív Mapei prokonti csapatot, csak olasz bringásokkal (Colbrelli, Moscon, Bettiol, Masnada), aztán sorra hozta a WT-győzelmeket extreme fokozaton, meg is lepődtem rajta, de a játék is kiválóan visszaadja azt, ami az életben is megmutatkozik: magas a resistance szintje, ezt úgy fordítanám, hogy a fáradtságnak és a természeti viszontagságokkal szembeni ellenállóképesség. Ez pedig rendkívül sokat jelent (mind a manager játékban, mind IRL).

Mathieu van der Poel esetében már én is megjegyeztem korábban azt, amit az űrből is lehet látni, s ezt most újra bizonyította a csávó: gondolkodás "nuku", egyáltalán nem taktikázik, megy előre erőből és arra számít, hogy bírja majd szuflával, hogy majd jó lesz, amit csinál. Aztán ez néha tényleg jó, néha pedig nem jó. Mostan már nagyon sokadjára nem volt jó.
Gianni Moscont sajnáltam, mert ugyan jól teljesített a srác, ment, hajtott, küzdött, ám ezúttal pechje volt. Hiába, na, ilyen (is) a kerékpársport.

Vas Kata Blanka:
Teljesen magával ragadott a versenyzése, már az Olimpián is, de ez a vb 4. hely meg még jobban.
Annyira okosan ment végig, segítők nélkül, tudta mikor hol, hova. Kicsit a végén talán távol volt az elejétől, de ha Longo Borghinit nem olyan nagy ívben kell kikerülje, akkor lehet behúzza a bronzot. Remélem miután megnyeri a következő Olimpiát három év múlva, komolyabban ráfekszik az országúti versenyzésre. :)
(Egyébként Fetter Erik ugyanilyen okosan tolta végig előző nap. Ott sem sok hiányzott egy komolyabb eredményhez.)

Örülök, hogy lesz több női verseny, és igaza van @Pozzato - nak. Van benne érték. Vas Blankára kb 15 km-rel a vége előtt akartam tenni 201-es oddson a Bet365-ön 6.000 Ft-ot, de nem engedett volna csak 2.000-et. És ahogy ezt kiírta le is vitték 51-re. Ezért unibeten tettem meg 67-os oddson. Bár nem jött, de valuebet volt.

Profi vb mezőnyverseny:
Alaphilippe nagyon nagy volt. Megint. Mikor ötödször is támadott, és végre megszökött, akkor tudtam, hogy nem fogják meg. 1.5ön lehetett ekkor fogadni rá.
Evenepoel-t kár volt feláldozni a belgáknak. Igaza van a srácnak egyébként, de jobban tenné ha hallgatna.

Nibali:
Nem hittem volna hogy valaha is látom még így versenyezni, és nyerni. Lehet ő se gondolta volna, azért sírt a befutó után. Nagy élmény volt.

Roubaix:
Colbrelli az idén fantasztikusan megy, és megérdemelt egy nagy győzelmet.
Az EB-n nem láttam, és azt mondják ott nem vezetett semmit. Sokan itt is azt mondják, de ez nem igaz. Miután Moscont megfogták hárman nagyon szépen dolgoztak együtt. Úgy látom olasz egynapos menő lesz már. Egy jó háromhetest kellene már csak találnom magamnak, mert a Cápára már nem tudok építeni hosszú távon... :)

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum október 03, 2021, 23:22:13
Úgy látom olasz egynapos menő lesz már. Egy jó háromhetest kellene már csak találnom magamnak, mert a Cápára már nem tudok építeni hosszú távon... :)

Ott a fiatal Caruso (33 éves), szóval van jövő, de viccet félretéve, Ciccone vagy Masnada nem lenne rossz opció, előbbinek kronókon kéne hatalmasat fejlődnie, utóbbinak meg kéne egy olyan csapat, ahol ráfekszenek a háromhetesekre. A fiatalok közül Antonio Tiberi, Giovanni Aleoitt, Filippo Zana és Kevin Colleoni is GT-s szeretne lenni. Van mindegyikben lehetőség, de kell nekik 2-3 év, mire eljuthatnak egy top15 környékére, utáni pedig rajtuk múlik, mennyit tudnak fejlődni. Ott van még a 19 éves Alessandro Verre is, aki inkább szerintem hegyimenő, mintsem összetett, ráadásul emlékeim szerint a testalkata sincs meg az időfutamokhoz (160 cm és 50 kg környéke). Tiberi például kifejezetten jó időfutamos már 20 évesen, de Zanának is megvan az alkata hozzá, csak szerintem a munkamorálja nincsen. Mindenesetre Nibali öregedésével eléggé nagy űr keletkezhet az olaszoknál háromhetesek szempontjából egy ideig.

Colbrelli most 31 éves, simán van még 1-2 jó év, utána meg jöhet Alessandro Covi, Filippo Baroncini és Andrea Bagioli. Ebben a szekcióban most nagy jövő van, Jonathan Milan pavékon, sprintben és kronókon lehet jó. Luca Mozzato sprint mellett pavékon is sokat fejlődhet (ezen a Roubaix-n 20. lett, mindössze 23 évesen). Stefano Oldani hasonlóan jó sprinter, mint Mozzato, viszont ő bírja a dombokat is. És akkor ott van még szimpla sprinternek Alberto Dainese, aki a Vueltán majdnem mezőnyhajrát nyert.

Idézetet írta: csabax Dátum október 03, 2021, 21:38:01
Mathieu van der Poel esetében már én is megjegyeztem korábban azt, amit az űrből is lehet látni, s ezt most újra bizonyította a csávó: gondolkodás "nuku", egyáltalán nem taktikázik, megy előre erőből és arra számít, hogy bírja majd szuflával, hogy majd jó lesz, amit csinál.
Gianni Moscont sajnáltam, mert ugyan jól teljesített a srác, ment, hajtott, küzdött, ám ezúttal pechje volt. Hiába, na, ilyen (is) a kerékpársport.

Moscont én is sajnáltam, mert hiába nem épp a legjobb viselkedésű versenyző, de küzdeni azt tud. Megtett mindent, ha bringán tud maradni, szerintem nyert volna. Igen, Mathieu van der Poelról már beszéltünk, hiába telnek a hónapok, továbbra sem változik, nem értem, hogy ahol ilyen családi bringás vonal van, ott miért nem ülnek le vele beszélgetni. Hiába a nyers erő, ha nem gondolkodik, akkor egy 240+ km-es versenyen rendre megrajzolják majd. Azt hiszi, ez még mindig a cyclocross, de itt nem egy óráig kell maxot hozni, hanem 5-6 órán át...

Nibali és Valverde sikerei örömteliek, lehet, hogy az utolsó, de azért bízom benne, lesz még egy-két hasonló (mutatnak valamit a Lombardián). Mondjuk Nibalinak nem tudom, mennyire jó választás az Astana, lehet tényleg nagyon lazára veszi majd a következő időszakot. A Wout van Aert és Remco Evenepoel kapcsán szerintem simán benne van, hogy lesz egy Avermaet vs. Gilbert vitához hasonló... Belgium mindig olyan, mint valami puskaporos hordó, ha vb-ről van szó.


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 06., 08:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 07., 10:00CET

#1433 október 17, 2021, 22:43:05, Pozzato
Két óra múlva Iowa City és cyclocross verseny (Eurosport közvetíti, ha máshol nem, playeren tuti).

Vas Kata Blankára a top3: 3.50

Lucinda Brand formája ütős, Marianne Vos és Denise Betsema szorosan ott volt mögötte a két eddigi amerikai futamon, megmondom őszintén, Blankától szerintem inkább 4-6. hely lenne reális, de bízom benne, hogy a három holland közül legalább egyik hibázik, onnantól meg van némi sansz a dobogóra. Szorzó jó, sajnos ebben én akkora értéket nem látok jelenleg, inkább szurkolás szempontjából írtam az eseményt.

Férfiaknak is lesz verseny, nincsen Wout van Aert, Mathieu van der Poel és Tom Pidcock sem, Eli Iserbyt és Quinten Hermans a favorit, aki meglepetést okozhat szerintem, az a 21 éves Niels Vandeputte. Okkal igazolta le őt az Alpecin, papíron u23-as még, de már felnőttek között is bizonyított, első két amcsi versenyen is jól szerepelt (5. és 7. hely), igaz, ahhoz, hogy dobogóra érjen (10.00), minimum 2-3 embernek hibáznia kell. Ha tenni kéne valakire a zizit, akkor 1.65-ért Michael Vanthourenhout dobogója lenne. Tavaly a szezon második felében csak a Pidcock - van Aert - van der Poel trió tudta legyőzni (rendre mögöttük végzett 4. helyen). Idén 2. és 3. hellyel nyitott Amerikában, szóval forma továbbra is rendben.

Frissítés
Férfi verseny: Hermans hibázott, Iserbyt pedig végig stabilan versenyzett, legerősebb volt. Lars van der Haar a végletek embere, hol 15. helyen ér célba, hol 2., sosem lehet tudni, mire számíthatunk tőle. Most utóbbi volt, végig jól mozgott, nem hibázott, de a végén Iserbyt tempóját nem bírta. Vanthourenhout hozta 1.65-ért a dobogót, de látva a versenyt, ebben így akkora érték már nem volt. Szoros volt, nem éreztem most azt a belgán, hogy ott van a három legerősebb versenyző között, de Hermans hibája biztosította neki a top3-at, mert Toon Aerts nem bírta az emelkedőkön Vanthourenhouttal a tempót. Niels Vandeputte számára sok volt a tegnapi u23-as győzelem, mára teljesen elfogyott az erő (21. lett). Következő állomás Zonhoven (október 24.), Toon Aerts a címvédő, de Lars van der Haar is kedveli a pályát. Egyelőre minden szakági fórumon az a kérdés, hogy mikor tér vissza a "sárba" a nagy trió (Pidcock, MVDP és WVA)? Utóbbinak hosszú szezonja volt, előbbi kettő pedig sérülésből épülget, ezért sokan decembert saccolnak (Antwerpen vagy Namur környékén...), addig szabad a "rablás". Az biztos, hogy összetettre veszélytelen a nagy trió így, szóval Iserbyt előtt óriási lehetőség nyílik, hogy megnyerje az összetett versenyt (és a világranglista 1. helyére is). A három amerikai futam alapján Iserbyt van a legjobb formában, Hermans, ha nem hibázik, akkor a legveszélyesebb rá, utána kisebb szakadás és a Vanthourenhout - Aerts - van der Haar trió, közülük Vanthourenhout a legstabilabb.

Sportfogadás rész folyamatosan bővül, egyre nagyobb a kínálat, most már női versenyekre is van top3 és head to head, szóval eléggé korrekt piacokat lehet kapni.

Vas Kata Blanka 3. lett!  :beerchug:

Egészen hihetetlen, nem gondoltam volna, hogy a három holland közé beékelődhet, de végül sikerült. Vos nyert, Betsema második, Blanka harmadik és Brand maradt le a dobogóról. Ez igen!

Néztem vmi rossz streamen, a Pats meccs közben, de azt pont nem láttam mi történt vele, mert épp lefagyott.
Sokáig vezetett is, de ha nem ő volt az első, qkkor ott volt az első hármasban. Aztán egyszer csak 10 mp hátránya lett. Pont akkorra frissitettem mikor ült visszafele a bicóra, a hollandok meg elhúztak.
Nagyon komoly a csaj. Indul az európai versenyeken is? Egyet jó lenne ha nyerne valahogy. :)

Vos kezdett be keményen, majd utána Betsema növelte féltávnál a tempót, Blanka ekkor már szinte szorosan mögöttük volt. Majd jött is előre, Vos tudta kezdetben követni, utána zárkózott Betsema is. Brand sehol, engem meglepett, mennyire nem bírja az emelkedőket a világbajnok. Blanka nagyon jó tempót ment, majd jött Vos, utána Betsema tempóváltása. A 6. körben hibázott Blanka az egyik kanyarban (8 körös a verseny), nem bukott, de le kellett szállnia a kerékpárról, ráadásul hiába futott a bringával tovább egy kis ideig (és utána ült rá vissza), többiek ezt meglátták, rögtön nagyobb tempót mentek. Elsősorban Betsema, ugyanis érezte, hogy az emelkedőn nem tudná tartani Blankát. Gyakorlatilag Betsema nyélen ment egy kört, hogy leszakítsák végleg Blankát, ennek meg is lett az eredménye: kiakalkult ugyan az előny, de Vos rögtön az emelkedőn bekínálta honfitársát, amire Betsema nem tudott érdemben reagálni. Vos még visszaengedte kicsit vezetni Betsemát a lankásabb részeken, de utána az utolsó kör emelkedőjén megint leszakította, utána pedig már nem hagyta visszajönni honfitársát.

Betsema felmérte, hogy Blanka erősebb nála, valószínűleg összefogtak Vosszal, hogy az öreg hollandnak meglegyen a tuti win, míg Betsemának az ezüst, mert van egy olyan érzésem, hogy Blankának az első hely sem lett volna irreális.

Én úgy tudom, hogy indul, de ezt majd még pontosan megnézem.  :ok:

Már linkeltem, de akit érdekel, azok itt tájékozódhatnak a sportágról: https://cyclocross24.com/

Hivatalos, hogy a 2022-es Giro d'Italia Magyarországról rajtol.
https://www.cyclingnews.com/news/2022-giro-ditalia-to-start-in-hungary/

Vas Kata Blanka. Zseni ez a lany. :smitten:

A magyarországi szakaszok: