Gorriaran naplója

Indította Gorriaran, november 13, 2018, 14:29:46

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Gorriaran

**** Tősgyökeres
október 03, 2019, 02:28:23 #450 október 04, 2019, 10:37:20, Gorriaran
 🎾

Ekaterina Alexandrova - Daria Kasatkina   0-2   :great:

Helyszín: Peking (kemény borítás)
Várható kezdés: 10:30
Esélyek:  1,66 - 2,20  ⬇️

Orosz házimeccs a legjobb 8 közé jutásért. Mindketten papíron erősebb ellenfelet győztek le az első fordulóban, Alexandrova Halepet, míg Kasatkina a múlt héten Wuhanban tornagyőzelmet ünneplő Sabalenkát búcsúztatta. Alexandrova könnyebb helyzetben volt, hiszen Halep sérüléssel küszködik hosszabb ideje, ami rá is nyomta a bélyegét a meccsre. Míg Sabalenka kevesebb mint 48 órával döntős meccse után nem volt topformában.

Nézzük először, hogy mit várhatunk a 24 éves Alexandrovától, aki jelenleg karriercsúcsot jelentő 38. helyet foglalja el a WTA rangsorában. Az idősebbik orosz mindenképpen előnyben lesz az adogatásával, hiszen játékának legnagyobb erőssége a szerva. Tornagyőzelmeit szinte mind fedettpályán nyerte, a gyorsabb borítás nyilván kifizetődőbb a nagy szerva, nagy tenyeres kombinációra. Viszont nem szeret hosszabb labdamenetekbe bonyolódni, hiszen lábmunkája és taktikai repertoárja sem tökéletes. Gyakran bonyolódik 3 szettes összecsapásokba, elég hullámzó a játéka meccsen belül.

Daria Kasatkina még mindig csak 22, de már viszonylag tapasztalt játékosnak mondható, hiszen 18 éves korától stabilan TOP-100-as játékos. Viszont karrierje talán leggyengébb szezonját futja, az idei 12/19-es mutatója az ő szintjén nagyon gyengének számít, még akkor is ha többször balszerencséje volt a sorsolásnál. Nyáron voltak biztató meccsei, Kerber legyőzése mindenképp annak számított és Andreescu ellen is szerválhatott a meccsért. Ezek után azonban újra váratlanul gyengén játszott rengeteg hibával.
Pekingben talán újra kezdi megtalálni önmagát: bár játékban még nem az igazi, de mentálisan erősebbnek túnik, fegyelmezettebb, összeszedettebb volt Peng és Sabalenka ellen is. A fehéroroszt nagyon stabil alapvonal játékkal, technikás ejtésekkel verte és okosan kényszerítette hibákra esélyesebb ellenfelét. Alexandrova hasonló játékstílust képvisel, tehát elméletileg meg kell, hogy legyen a recept a győzelemre. A játékának talán leggyengébb eleme az adogatás, amelyet nagyon jó lábmunkával és kiváló védekezéssel pótolhat. Mindkét oldalról veszélyes, fonákja sokkal jobb mint Alexandrovának.

Mindent összegezve, nem kérdés, hogy kettejük közül Kasatkina a jobb játékos, ahogy az sem, hogy Alexandrova sokkal jobb formában várja a csütörtöki meccset, ráadásul a gyors borítás is inkább az ő malmára hajtja a vizet. Ennek ellenére azt gondolom, hogy Kasatkina tartani tudja azt a szintet, amit hozott az első két fordulóban és ez minimum egy szett megnyerését jelentheti, de az sem kizárt, hogy egy szoros meccsen Kasatkina megismétli 2 évvel ezelőtti teljesítményét és újra eljut a negyeddöntőig Pekingben.

Tipp: Kasatkina nyer legalább egy játszmát - Igen  (1,50) 👈

Bátrabbaknak:
Kasatkina nyer (2,20)

Szigo

***** Régi motoros
Szép tipp, gratu és köszi!

Gorriaran

**** Tősgyökeres
október 04, 2019, 10:36:42 #452 október 04, 2019, 19:17:05, Gorriaran
TENISZ ELEMZÉS 🎾

Bianca Vanessa Andreescu - Naomi Osaka  1-2   :great:

Helyszín: Peking (kemény borítás)
Várható kezdés: 15:00
Esélyek:  1,66 - 2,20  ⬇️

Nem akármilyen meccsre kerül sor Pekingben 3 órától, hiszen a jelenkor két legnagyobb női tehetsége találkozik, pályafutásuk során először. Nagyon színvonalas, végletekig kiélezett meccs várható.

Andreescuval nagyot fordult a világ 1 év alatt. Tavaly ősszel még Amerikában és Kanadában ITF tornákon próbálta felépíteni magát egy 2 hónapos sérülés után. Idén berobbant a legjobbak közé és elképesztő teljesítményt rakott le az asztalra a még mindig csak 19 éves játékos. 52 idei meccséből 48 győzelem és egy jelenleg is tartó 16 meccses veretlenségi sorozat, közte egy US Open győzelemmel. Verhetetlen lenne ez a 19 éves kanadai lány? Véleményem szerint nem, de Osakának ehhez a legjobb formájára lesz ma szükség. Ugyanis a Andreescu a játék minden elemében kiváló: nagyon jól adogat, agresszíven fogad és mentálisan is nagyon erős.
Viszont két fontos tényező megváltozott: eddig nyomás nélkül teniszezhetett, hiszen nem volt rajta teher, nem voltak komoly elvárások. Ez a GS győzelemmel megváltozott, most már nyíltan az egyik legjobbnak titulálják ez pedig nem mindig jelent jót egy ilyen fiatal játékos számára. A másik dolog a motiváció, gyakran megesik, hogy egy kiváló GS szereplés után kicsit leereszt egy teniszező (emlékezhetünk legutóbbi példaként Stephensre a 2 évvel ezelőtti US Open győzelme után).
Valamint elég sérülékeny Andreescu kérdéses még, hogy mennyire bírja majd a hosszú megterhelést, március és augusztus között mindössze 1 meccset játszott.

A másik oldalon Naomi Osaka, aki hasonló utat járt be tavaly és nála is történt egy kisebb visszaesés. Bár ebben nagy szerepe volt korábbi sikeredzőjének távozása. Sascha Bajinnal az Australian Open után befejezték a közös munkát, azóta szenvedett a japán és túl van még egy edzőváltáson. A tokiói hazai tornagyőzelem azonban újra a helyes útra való visszatérést jelentheti. Az önbizalmának mindenképp jót tett és mentálisan újra jól kezelte a fontos szituációkát legutóbbi meccsein. Neki nagyon feküdhet, hogy Andreescun lesz a nyomás, Osaka kiválóan képes ezeket a helyzeteket kihasználni. Hasonló stílusban teniszeznek, Osaka is kiváló adogató és próbálja dominálni a labdameneteket. Kemény alapvonali játék várható ma, sok nyerővel.

Nagyon hasonló játékerők csapnak ma össze és a forma is kiváló mindkét játékosnál. Fejben fognak eldőlni a dolgok, 1-2 kulcsfontosságú ponton. Döntő tényező lehet a korábban már említett dolog, hogy Osaka lesz az aki teher nélkül teniszezhet és az, hogy újra topformába került a korábbi világelső. Egy szettet minimum várunk Osakától, de arra is komoly sanszot látok, hogy megszakad Andreescu veretlenségi sorozata Pekingben!


bet: Osaka nyer legalább egy játszmát - Igen (1,44) 👈   :great:

Bátrabbaknak:
bet365: Osaka nyer (2,20)   :great:

Gorriaran

**** Tősgyökeres
október 05, 2019, 23:20:20 #453 október 06, 2019, 13:39:47, Gorriaran
TENISZ ELEMZÉS 🎾

Ashleigh Barty- Naomi Osaka  1-2
Helyszín: Peking (kemény borítás)
Várható kezdés: 10:30
Esélyek:  2,10 - 1,72  ⬇️

A világelső Barty és az újra kiváló formában teniszező Naomi Osaka küzd meg Peking trófeájáért. Osaka legyőzte  már a legjobb formában lévő női teniszezőt, Andreescut, majd a címvédő Wozniackit. Ezek után képes lesz-e megállítani a világelső Barty a japánt?

Barty nagyszerű idényt fut. Már 18 évesen párosban GS győztes és TOP-10-es volt, majd váratlanul krikettre váltott és szüneteltette pályafutását. 2 éve visszatért és láthatjuk, hogy sokat veszített volna a teniszvilág ha nem gondolja meg magát akkor Barty. Hiszen idén Roland Garros bajnok lett egyesben és jelenleg őt jegyzik az első helyen a világranglistán. Hogy ez meddig marad így jó kérdés, hiszen véleményem szerint nem ő jelenleg  a legjobb a mezőnyben, de vitathatatlanul a legjobbak közé tartozik. Nagyon jól tudta kihasználni azt az időszakot, amikor Serena már nem volt topformában, Osaka visszaesett, és Halep is betlizett. Egy olyan GS tornát tudott megnyerni, ahol Anisimovát és Vondrousovát kellett legyőzni az elődöntőben és a döntőben. Nem reális a jelenlegi világelsősége, mindenesetre az önbizalmának nagyon jót tett ez. Azóta pár váratlan vereségbe bele is szaladt az ausztrál: Wang, Kuznetsova vagy Riske is letudta őt győzni. Barty stabilan tud hozni egy TOP-20-as játékot, hiszen alacsony termete ellenére nagyon jól adogat, a hálónál kiváló és nagyon jó lábmunkával rendelkezik. Lehet, hogy furcsán hangzik egy világelsővel kapcsolatban, de úgy érzem, hiányzik belőle az a plusz, az a vagányság ami például megvan Osakában vagy akár Andreescuban.

Osakát az Andreescu elleni meccse előtt részletesen elemeztem. Bajin távozása eléggé rosszul érintette és egy komoly visszaesés volt mind játékban, mind mentálisan. Viszont Tokió óta újra a "régi" vagy inkább igazi Naomi Osakát láthattuk. Itt Pekingben már duplán bizonyított: hiszen képes volt legyőzni Andreescut aki agresszív erőteniszt nyújt, de Wozniacki ellen is kiválóan teljesített, aki teljesen más stílus, ez azonban nem zökkentette ki Osakát. Mentális erejét jól jelzi, hogy az elődöntőben 7-ből 7 bréklabdát hárított, méghozzá szinte kivétel nélkül nyerőkkel és nem arra várva, hogy Wozniacki esetleg hibázik. Ha minden játékelemet részletesen lebontanánk, akkor egyedül a hálójátékban nyerne Barty.

Két döntő tényező: Barty zsinórban három döntőszettes meccset játszott, míg Osaka csak Andreescu ellen volt 2 óránál többet a pályán. Egyrészt fizikailag sokkal frissebb lesz Osaka, de nem elhanyagolható az sem, hogy fejben is az lesz és egy döntőben a legtöbb dolog itt dől majd el.
Ha egymás mellé tennénk Barty egyéni legjobb teljesítményét és Osaka legjobbját, nálam egyértelműen Osaka vinné ezt a párharcot és be is fogja ezt holnap bizonyítani!

Osaka nyer  (1,72) 👈
   :great:

Gorriaran

**** Tősgyökeres
Holnaptól indul egy új út, a tavalyihoz hasonlóan. Annyi különbség, hogy az iroda nem 1xbet, hanem Unibet.

Induló tőke: 300 000
Cél: 1 000 000

Csak tenisz, meglátjuk mi sül ki belőle  :)

Gorriaran

**** Tősgyökeres
október 15, 2019, 07:05:23 #455 október 15, 2019, 10:13:52, Gorriaran
Út az 1 millióig

1.fogadás

Yafan Wang - Lu
Wang nyer (1,20)

+

Moriya - Z.Zhang
Zhang nyer (1,55)


Odds: 1,86
Tét: 75 000