Skandináv foci 2017

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Skandináv foci 2017
Az északi bajnokságok topikja.


Ha van egy jó tipped, akkor oszd meg velünk!
:beerchug:

Allsvenskan: Visszavágók hétvégéje

Nem mondhatni, hogy remekelnének a svéd csapatok a nemzetközi hadszíntéren. A bajnokság éllovasa, a Malmö elvérzett a BL-selejtezőben, a Norrköping pedig az EL-ben! Ezek a csapatok most a hazai pontvadászat következő játéknapján próbálhatják kiengesztelni szimpatizánsaikat. Olvasd tovább ITT!


Skandinávok Európában: Ez lehet a végállomás?

Sajnos egyik skandináv csapat sem tudott gólt szerezni az odavágókon a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Ez megnehezíti a csapatok dolgát. Nehéz helyzetben a Hafnarfjordur, a Kobenhavn és a Rosenborg is. Vajon hazai környezetben melyik csapatnak sikerül a javítás és a továbbjutás kivívása? Tovább ITT!




Bendtner gólöröme elég érdekesen sikerült, várta a passzt, ami nem jött. Jevotic inkább elesett a labdában.

https://www.youtube.com/watch?v=kh95khWH5cU

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 08, 2017, 13:51:04
Bendtner gólöröme elég érdekesen sikerült, várta a passzt, ami nem jött. Jevotic inkább elesett a labdában.

https://www.youtube.com/watch?v=kh95khWH5cU

Szerintem teljesen igaza van. Rég le kellett volna gurítani neki, s nem önzőzni. Mákjuk volt, hogy jól pattant le a védőkről a labda.

Bendtner akasztott egy nem egyszerűt.  :o


Kellett neki majdnem félév hogy felvegye a ritmust, de tény: az utóbbi egy hónapban igazi életveszély a dán játéka! Mind befejezésben, mint előkészítésben. A Kristiansund ellen volt egy menő gólpassza is - éppen Jevtovicnak :D

Eliteserien: Költekezésben nem volt hiány

Augusztus 16-án lezárult a nyári átigazolási szezon Norvégiában (innentől már csak távozók lehetnek) és az utolsó másfél hét tartalmazott jó néhány adásvételt és norvég szinten megatranszfert, amelyekről érdemes beszélnünk mivel az erősorrendünk is átváltozhatott ennek következtében. Közben jön a huszadik forduló, ami egyben azt is jelenti, hogy a bajnokság utolsó harmadához közeledünk. Olvasd tovább ITT!

Az utolsó 1-2 hétre nagyon belejöttek a csapatok a vásárlásba és több rekordot is megdöntöttek. Egyből itt van a norvég rekord, amit nem sikerült megdönteni a nyáron, azonban a Rosenborg feljött maga mögé a 2-3. helyre. 1999-ben körülbelül 23 millió norvég koronát fizettek szintén a trondheimiak a Vålerengának, amivel máig tartják az első helyet két norvég klub közti legmagasabb átigazolási díj ellenében. Most 24 órán belül kétszer is közel jártak ennek megdöntésében, mivel először Anders Trondsent (Sarpsborg 08), majd Samuel Adegbenrót (Viking) jelentették be.


Allsvenskan: Huszadik fordulót tapossák a svédeknél

Vasárnap méri össze erejét a szezonban immár másodszor a jelenleg 8. helyen álló Göteborg, valamint az 5. Häcken gárdája. Az előbbi szezonja igen gyengén indult, aztán az utóbbi hetekben elkezdték szállítani a győzelmeket, s lassan araszolnak felfelé a tabellán. Tovább ITT!

Tipp: Mindkét csapat lő gólt (1.66)

Skandinávok Európában: Nem szeretnénk búcsúzni

Elérkeztünk a selejtezőkör utolsó fordulójához, de reménykedünk benne, hogy az északi csapatoknak nem ez jelenti a végállomást. A Rosenborghoz az Ajax látogat, akik az első mérkőzésen 1-0-ra nyertek idegenben, de vajon ez elég lesz a továbbjutáshoz? A svéd Östersunds nehéz helyzetbe került a görög ellenfelével szemben, de még nincs minden veszve. Hasonlóan gondolkoznak Dániában is, ahol mindent egy lapra tesz majd fel a Midtjylland. Tovább ITT!

Eliteserien: Gólok hiányában utazunk

A válogatott szünet után visszatérünk Norvégiába, ahol már a 21. fordulót rendezik. Mielőtt rátérnénk az eheti tippünkre, muszáj átnéznünk az átigazolási időszak hajráját, mivel többen is távoztak az északi országból. Ezután a Haugesund - Lillestrøm mérkőzést vesézzük ki, ahol könnyen lehet, hogy a bukik igen nagyot hibáztak.

Norvégiában jártunk: A Vard-modell

Elrugaszkodtunk egy cikk erejéig a sportfogadástól és bemutatjuk nektek a Vard-modellt egy exklúzív interjú keretében. Nekem személy szerint nagy élmény volt az egész és ez remélem átjön nektek is a cikken vagy a videón keresztül! A skandináv foci nem csak az Eliteserienről, illetve az OBOS-ligaenről vagy a válogatottról szól, hanem sokkal inkább szolgálja a közjót. A lényeg hogy játssz, élvezd a sportot és sajnos ez az, ami a mai magyar labdarúgásban nincs meg. Pedig talán így elviselhetőbb lenne a sikertelenség is...

Skandinávok Európában: Induljon a csoportkör!

A nyáron végigkövettünk négy-négy dán, svéd és norvég csapatot (illetve az izlandi FH-t) a nemzetközi kupákban, amelyek közül három elérte az Európa Liga csoportkört is. Hat írás keretében velük fogunk foglalkozni minden forduló előtt, így nyugodtan kijelenthetjük: aki követni fog minket, az teljesen jártas lesz a København, az Östersunds és a Rosenborg belügyeiben!

Eliteserien: Tovább süllyedhetnek a hátul lévő együttesek
A cikkben olvashattok a Viking - Molde, illetve a Tromsø - Sarpsborg 08 találkozójáról, míg itt megleshetitek, hogy mi a véleményem a harmadik kiesőjelölt meccséről,tehát a Lillestrøm - Kristiansund csatáról!

A múlt héten már olvashattatok részletesen a Lillestrøm helyzetéről az idei szezonban, így most csak egy rövid összefoglalót adnék róla. Az előzetes várakozásoknak ellentmondva, meglepően jól szerepel a gárda és jelenleg öt ponttal előzi meg a Kristiansund együttesét. A szezon elején nehézkesen indultak és elsősorban az otthoni vereségeik voltak meglepőek, azonban az utóbbi hónapokban nagyon magára találtak a kanárik. Hazai környezetben utoljára májusban kaptak ki, míg azóta produkáltak egy hét meccses veretlenségi sort, amelyből csak egy meccs lett döntetlen. Igazából a játékos keret nem erősödött meg az év eleje óta, viszont kevésbé sújtották őket a sérülések és eléggé összeállt a csapat. Vezéregyéniség a támadósorban Erling Knudtzon, míg a hátvédsorból a 39 éves Frode Kippe életveszélyes a pontrúgásoknál is. Az előző fordulóhoz képest visszatérhet az eltiltásából Tagbajumi, a robbanékony csatár, míg Sinyan továbbra is sérült.

Osztályozó helyen a Kristiansund, ami viszont ennél is nagyobb probléma, hogy most idegenben kellene jól szereplniük. Nagyon egyarcú egyelőre a csapat és míg otthon csak egy vereséget szenvedtek, addig idegenben ugyanennyiszer sikerült győzniük - egy döntetlen és nyolc vereség mellett. Kicsit érthetetlen az eredménysor, mivel szeretnek kontrákra játszani és vannak gyors csatáraik is (Bamba, Mendy), azonban a gólok elmaradnak. 10 gólt lőttek idegenben 11 meccs alatt, viszont abból négyet a Stabæk legyőzése (1-4) alkalmából. Nehezen tudom elképzelni róluk, hogy most táltosodnának meg, amikor az egyik legjobban szereplő otthonába látogatnának. Fontosabb sérült és eltiltott nélkül utazhatnak Lillestrømbe, azonban könnyen lehet, hogy üres kézzel fognak hazatérni. Nem túl veretes a haza szorzó (1.65) és ezért érdemes lehet megnézni a Lillestrøm (-1) opciót is (2.10), ami elgondolkoztató látva a két csapat aktuális formáját otthon, illetve idegenben. Ettől függetlenül nem várok egy nagyon egysíkú mérkőzést és könnyen lehet, hogy az első félidőben még nem rezegnek meg a hálók, így egy félidő: döntetlen; végeredmény: hazai lehetőség (4.33) sem elvetendő nálam. Azt mindenesetre láthatjátok, hogy mindenképpen a Lillestrøm felé mennék el tippadás terén.

hajrá :cya: