Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Olyan kíváncsi vagyok, mikor jön egy következő Churchill...

Mert ez, hogy azzal vállalnak szolidaritást, hogy sétálnak néhány órát egy ország elnyomása miatt, esetleg belevágnak a hajukba, őszintén, ez már egyre kínosabb és röhejesebb. Úgy akarnak leváltani az országok éléről diktátorokat, hogy sétálgatnak, beszélgetnek, miközben egy diktátor épp azért került hatalomra, mert semmibe se nézte az embereket. Nem igazán értem, miben reménykednek az emberek: majd a diktátor meggondolja magát az adott országban? Ááá, most már nincs kedvem elnyomni a népet, már ez nekem is sok volt, megyek inkább Jolly presszóba és megiszok egy fröccsöt.

Iránban zajlik az élet, erre pár Eu-s képviselő belevág a hajába? Mi történik? Semmi. Attól még a tüntetőnek nem lesz jobb. Mint mikor defektet kapsz, aztán megáll melletted egy autós és elkezd buzdítani, hogy gyerünk Józsi, ki tudod cserélni a kereket egyedül, hajrá, nyomjad Józsi! A világnak ugyanaz a baja, mint 100 évvel ezelőtt: megint demokratikus úton akarnak diktátorokat leváltani. Röhejes.

"Németországban már hidegvízzel öblítik a vécét." - Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A humor (majdnem) minden szaron átsegíti az embert ;D  ;D

Jó kis gázbizsznisz:
 ptyitól, külön kialkudtuk, hogy sokkal olcsóbban kapjuk a gázt,
Amiből 5milló köbmétert eladtunk a szerbeknek 16 szoros áron, hogy a szentendrei közintézmények, csak 50%al többért kapjanak gázt... :D
ja nem.. :crazy:  :redchug:

Így kell ezt csinálni, fehérorosz helytartó betiltotta az inflációt!  ;D  ;D

https://444.hu/2022/10/06/lukasenka-matol-tilos-az-aremeles
Felháborodott az infláción, úgyhogy egyszerűen betiltotta az áremelést Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke.
,,Október 6-tól tilos bármilyen áremelés. Mától tilos! Nem holnaptól, hanem mától. Hogy nehogy megemeljék az árakat a nap folyamán. Isten mentse, ha valaki úgy dönt, hogy emeli az árakat vagy visszamenőlegesen változtat!"


Viktor, tiltsd már be te is, ki van már mindenkinek mindene az inflációval!

M1 1 percben: "Dániában már lakókocsikba költöznek az emberek a magas rezsiárak miatt"

Ha valaki bármi ilyenről talál valamit a neten azt linkelje már be plz; nekem nincs ilyenre találat ::)

Idézetet írta: Latzka Dátum október 06, 2022, 19:45:36M1 1 percben: "Dániában már lakókocsikba költöznek az emberek a magas rezsiárak miatt"

Ha valaki bármi ilyenről talál valamit a neten azt linkelje már be plz; nekem nincs ilyenre találat ::)



Az a baj, hogy én ezt ide bemásolom, elolvassa egy origós, holnap főoldal lesz belőle, estére meg M1 híradó.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 06, 2022, 19:51:19Az a baj, hogy én ezt ide bemásolom, elolvassa egy origós, holnap főoldal lesz belőle, estére meg M1 híradó.  ;D
Nemsokára majd jó alaposan ki fogják találni, hogy a legtöbb vitamin a gyógyszertárban van.  ;D

Imádom, mikor a Fidesz politikusai kiírnak valamit, hogy bejelentünk, elintéztük, mindjárt fontos bejelentést és még lehetne sorolni, illetve jönnek a Fidesz megmondóemberei is, a hangzatos elméleteikkel, szeretem őket hallgatni.

"Amikor a tudatlan emberek meg akarják mutatni, hogy mennyire tudatlanok, akkor semmit sem kell tenned, csak hagyni kell őket beszélni" - Barack Obama.



Idézetet írta: Pozzato Dátum október 06, 2022, 16:30:56Így kell ezt csinálni, fehérorosz helytartó betiltotta az inflációt!  ;D  ;D

https://444.hu/2022/10/06/lukasenka-matol-tilos-az-aremeles
Felháborodott az infláción, úgyhogy egyszerűen betiltotta az áremelést Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke.
,,Október 6-tól tilos bármilyen áremelés. Mától tilos! Nem holnaptól, hanem mától. Hogy nehogy megemeljék az árakat a nap folyamán. Isten mentse, ha valaki úgy dönt, hogy emeli az árakat vagy visszamenőlegesen változtat!"


Viktor, tiltsd már be te is, ki van már mindenkinek mindene az inflációval!

Nem bírnak Lukasenkával, legnagyobb troll  ;D

Traktort adott Putyin születésnapjára Lukasenka
https://444.hu/2022/10/07/traktort-adott-putyin-szuletesnapjara-lukasenka

Igazából kék-sárgára kellett volna befesteni a trakit meg utánakötni egy tankot..

Majdnem írtam egy hosszú hsz-t, de megkímélek tőle mindenkit, elég inkább ezt elolvasni, tanulmányozni:

https://v-dem.net/media/publications/dr_2022.pdf

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 17, 2022, 12:16:27Azt hiszem, már linkeltem régebben, de most újból, bár sok haszna nincsen.:
https://hold.hu/holdblog/argentina-allamcsod-imf-arstop-rezsicsokkentes-vakmajom/
"Ha nem fizeted meg a valós árakat, felrobban a költégvetési hiány, amit nyomtatott pénzzel tömködnek be, és ettől elértéktelenedik a pénzed, és úgy fizeted meg, inflációs adóban. Duplán meg triplán. Nincs ingyenebéd. Amikor alacsony a rezsid, hiheted azt, hogy nyertél, de ez nem igaz. Sokkal nagyobbat veszítettél, mintha valós árakat fizettél volna. Inflációs adóztatással a szegények bukják a legnagyobbat. Mégis, 70 éve ezt csinálják Argentinában. Újra meg újra. A lakossági közgondolkodás generációk óta megfertőződött azzal a populista maszlaggal, hogy az államnak a dolga a piaci árakba való beavatkozás."

Minél tovább tart az árstop, annál jobban romlik az adott ország fizetőeszköze a töhbi országéval szemben, minél jobban romlik az adott pénznem, annál nagyobb lesz az infláció, minél nagyobb az infláció, annál többet fizet Maricsuj néni a boltban. Argentínában a nők fullosak, focit imádják, néhány évente meg van egy államcsőd (és tüntetések), gazdaság romokban, de Argentína nagyon messze van, szerencsére ilyenek Európában nincsenek.  :)

Megint az argentin példa, de ezt már valószínűleg többször tárgyaltuk, szóval most egy újabb közgazdász hasonlította a magyar gazdaság helyzetét Argentínához, ami minden, csak nem biztató.

"Az Mfor-nak adott interjút az egykor Orbán Viktorhoz közel álló Csaba László."
https://444.hu/2022/10/11/csaba-laszlo-beallhat-a-vegtelen-vergodes-az-argentin-szindroma

"Akkora a külső deficit, hogy egyáltalán nem zárható ki, hogy szükség lehet IMF-hitelre, amennyiben Magyarország nem kapja meg az uniós helyreállítási forrásokat. Ebben az esetben ugyanis, ha a kormány nem módosít a gazdaságpolitikán, "az argentin helyzet állhat elő Magyarországon is, azaz olyan fokúvá válhat a gazdaságnak a strukturális meg nem felelése és hiánya, hogy ezt jelentős részben külső forrásból kell fedezni"."

"A deficit egyik fő oka, hogy például a balti országokkal vagy Lengyelországgal szemben a kormány nem tett lépéseket az orosz gáz kiváltására, és az olcsó energiát tekinti a fejlődés alapjának, pedig "ez csak addig igaz, ameddig a vas és acél országa vagyunk." A helyreállítási alapra beadott pályázat az energetikai átalakítás szempontjából nehezen vehető komolyan, mert a magyar prioritások nagyon eltérnek az uniósoktól, Brüsszel nem fog rá pénzt adni."

"Igazi veszélynek azt látja, ha az ország nem kerül idejében bajba. Ekkor ugyanis az ország úgy jut pénzhez, hogy a külvilág nem kényszeríti rá a gazdaságpolitikát arra a korrekcióra, amelyet egyébként önérdekből véghez kellene vinnie. Beállhat az argentin-szindróma, amelyben vég nélkül lehet vergődni."

Egy kis index cikk:

" A forint az euróval és a dollárral szemben történő rekordmértékű romlása nem igazolható makrogazdasági folyamatokkal – szögezte le az Indexnek Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, közgazdász professzor.
,,A háttérben az Európai Unió zsarolási potenciálja húzódik. Brüsszel különböző üzleti körökön keresztül gyengíti a forintot, a céljuk pedig, hogy a magyar kormány adja fel – de legalább enyhítse – konzervatív, nem konvencionális gazdaság- és társadalompolitikáját"

A szakember szerint célszerű felmérni a lehetőségeket és más alternatívát keresni az uniós pénzek helyett. ,,Érdemes megnézni, hogy a Távol-Keleten milyen pénzügyi segítséget kaphatunk, és inkább ottani források után nézni. Ilyen lehet Oroszország, valamint a volt szovjet tagországok" – mondta. "

"SZAKEMBER" ;D  ;D Na de a lenyeg, hogy majd az uzbegek kisegitenek minket, ha az EU nem.. :)

Amit az agymosott nyugdíjasok művelnek ezeken a tüntetéseken, az szégyen... (belekötnek tanárokba stb.) Igen, vannak normális nyugdíjasok is, de sajnos eléggé kevesen. A propaganda teljesen behülyítette őket, agyrém, meg az ilyen "szakértők" is, mint amikről @peshark írt. Egy rezsim pont az ilyen álszakértőkkel tudja magát hihetővé tenni, mint Nógrádi, Lentner stb., akiknek muszáj oldalt választani. A pénzért azt mondják, amit a vezér hallani akar, utána meg rájuk hivatkoznak. Mindig mondom, de sajnos így van, itt is az lesz, mint oroszban, hogy a nyugdíjasok csak akkor hisznek majd a saját unokáiknak, ha majd a frontról hozzá őket haza egy zsákban... szörnyű.  :-\