Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mekkora volt ez a végén, Roglic 1 másodperccel. Az a bizonyos szembeszél ennyit számított. Zsinórban 4 WT egyhetes megvan a szlovénnak. Jó lesz ő a girón, izgalmas lesz az is.

Azt a bakit, rosszat nyomtak az összetett győztesnek járó trikóból. Azt hitték, hogy Yates nyer, így Mitchelton-Scott kék mezt hoztak, közben Team Jumbo kellett volna Roglic miatt. Szlovén meg mondta a pódium tetején, hogy ő nem veszi fel a hibás kék trikót.  ;D


Milano - Sanremo: Ahol nem tud nyerni a Quick Step?

Végre képes nyerni a Quick Step a tavaszi szezonnyitón?  Olvasd tovább


Sagan és Trentin elől, ők az esélyesek a sprintben, de ki nyer? Hát persze, hogy egy QS versenyző..  ;D

Alaphilippe nagyon lazán behúzta, Sagan meg sehol. Naesen nagyot ment, nem volt rossz verseny. Kwiat meg bejön harmadiknak. Nibali meg ott volt a top10-ben, ezt sem hittem volna. Remélem rámegy jövőre végleg az egynaposokra, mert nagyon sok van benne.

Az is kemeny volt azert ahogy Nibali lehajrazta Trentint a vegen  ??? ;D

Trentin azzal a támadással nagyon elszúrta ott 2 km környékén, nem is értettem, hogy minek erőlködik.  ;D Ha ezt az erőt hajrára tartogatja, minimum top3. QS megint nagyon odatette ezt, okosan szétszedték a mezőnyt az emelkedőn, aztán onnantól rábízták a franciára. Sagannal meg nem tudom mi van, de nincsen rendben idén, az látszik.

Na igen, QS-nel felvezetes is hihetetlen eros volt, nagyon sokat koszonhet nekik Alaphilippe, nem hiaba unnepeltek a segitok a celbaerkezesnel :)

Szokasos QS gyozelem, kicsit meglepo hajraval... :D


#685 április 04, 2019, 22:42:59, Pozzato
Elmúlt héten Barcelonában jártam. Egy kis sportra is jutott idő, Katalán körverseny 7. szakasza mellett sikerült még foci és kosármeccset is a programba iktatni. Topic révén kicsit kitekintenék a bringára. Gondolkoztam, hogy melyik szakaszra érdemes menni, de végül emellett maradtam, mert hiába kicsi volt a sansz az összetett változása szempontjából, pörgős etap volt, sokszor lehetett látni a versenyzőket (körpálya révén) és igazi szurkolói hangulat volt.

Azt szoktam tanácsolni, hogy aki először megy World Tour versenyre, az válasszon valami körpályás szakaszt, mert akkor többször láthatja a versenyzőket és lehetőleg emelkedősre részre álljon. Ebből a szempontból ideális a World Tour mellett a világbajnokság, illetve az Eb. WT versenyekből a Paris-Nice (asszem utolsó etapja), Volta a Catalunya (szintén utolsó etap), Tour of Pologne (utolsó etap), Baszk körverseny és még lehetne párat sorolni.

Ha a szurkolói szemszöget nézzük, ez lehetne a jövő, mert így a szurkolók 4-5x láthatnának egy komplett mezőnyt, pörgős etapok lennénk. Kint mi is ezt éreztük, tudtunk szurkolni, videózni, beszélni helyiekkel. Azért nem mindenki volt annyira képben (olyan 20-30%-ra tenném azokat, akik tényleg értettek is hozzá és felismerték a bringásokat), de ez nem is baj, mert legalább a hangulat átjön és lehet, hogy megszereti a sportágat. Kiválasztottuk a legmeredekebb részeket. Hihetetlen volt pár centiről látni Valverde és Quintana tempóját, Formolo elkékült száját, Froome szenvedését, ahogyan Zakarin küzd egy bukás után (ezt nem tudtuk, de valószínűsítettük).

A csúcs azonban az volt, mikor már csak körülbelül 2 kör lehetett hátra, meredek rész a Montjuicon, elmegy a főmezőny és pár leszakadó, kis szünet, majd jön egy szemüveges farmergatyás srác egy montival és a tömeg elkezdett tombolni. Feltekert és mindenki éljenzett, óriási volt.  ;D Froome sokszor kapta az ívet. Szerencsére odaértünk a rajtra is, testközelből figyelhettük a sztárokat. Froome ott nagyon pozitív volt, mindenkivel közös kép, Valverdét el sem engedték, de érdekes volt látni, hogy Pinot gyakorlatilag fű alatt szignózott, majd ment is. Ő valahogy nem szereti a tömeget, de Bardet például szívesen állt oda közös fotóra, ahogy Porte is.

u.i.: Michael Matthews egy szupersztár, 10 percig minimum ott állt a rajt előtt, mikor szignózni kellett, csomó interjú, közös képek, imádja a reflektorfényt, nem hiába él Monacóban és hord fülbevalókat és jár sportkocsival, ha jól emlékszem.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 04, 2019, 22:36:33
Azt szoktam tanácsolni, hogy aki először megy World Tour versenyre, az válasszon valami körpályás szakaszt, mert akkor többször láthatja a versenyzőket és lehetőleg emelkedősre részre álljon.
Egyetértek!
A triatlonversenyek kerékpáros részeinél nézőként én is a körpályás szakasz egyik emelkedőjének felső részére szokok állni.
Hiszen, ugyebár, az emelkedő tetejének közelében már lassabban tekernek a versenyzők. És mivel a körpályás szakasz miatt többször is látni lehet őket, ezért az erőfeszítés mellett még azt is lehet látni, mégpedig körről körre, hogy melyik versenyző milyen állapotban van és milyen teljesítményre lehet számítani tőle.

World Tour: Irány a pokol!

Új győztest avatnak a tavasz egyik legnehezebb egynaposán?  Olvasd tovább


Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 05, 2018, 12:15:50
Alberto Bettiol > Team EF    Vissza a sikerei helyszínére. Remélem végre tehetségéhez mérten kezelik majd és foglalkoznak vele.
Tényleg jót tett neki a váltás, Vanmarcke óriásit ment neki, megérte dolgozni. Asgreen második? Nagyon komoly, pláne, hogy szökésben volt (igaz, nem csinált van Baarle mögött semmit). Nem értették a stúdióban a szakértők, hogy nem megy a QS három emberrel. Nem értettem, hogy ezen mit nem lehet érteni. Belgáknak nem volt sprintere, másnak nem kaparják ki a gesztenyét (volt ott minimum 2-3 top sprinter és egyik sem az ő csapatukból), természetes volt, hogy nekik elmenés kell. Ezt meg is csinálta a végén Asgreen. Annyira látszik, hogy a közvetítők hiába nézik évek óta a sportágak és látnak szinte minden versenyt, még sincsenek tisztában a csapatok taktikáival és érdekeivel.

Az pedig, hogy Sagan és GvA nem ment? Lehet azért nem mentek, mert nem volt erő. Paterbergen el lehetett volna szakadni, de az a Mathieu van der Poel volt a legerősebb, aki kétszer is leszakadt (egyszer bukás/defekt miatt). Ez pedig a többiekre nézve is mérvadó, hogy hiába a sok sztár, két 25 év körüli versenyző van a legjobb formában.