csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#23085 február 07, 2019, 11:40:51, csabax
FC Twente - Helmond Sport 1  :great:

#23086 február 02, 2019, 17:25:36, csabax
Hoffenheim - Fortuna Düsseldorf 1  :noway:

Jobb gólkülönbségének köszönhetően jelenleg a 28 pontos Hoffenheim áll a német élvonalbeli bajnokság táblázatának 6. - Európa Liga-selejtezőt - helyén, de úgy tűnik, hogy a szintén 28-28 pontos Hertha BSC és Wolfsburg, a 27-27 pontos Bayer Leverkusen és Mainz, valamint a 26 pontos és 11. helyezett Werder Bremen is reménykedhet még a bajnokságnál jelentősebb pénzbevételt jelentő nemzetközi kupaszereplésben. Sőt, a Hoffenheim számára a selejtező nélküli Európa Liga-szereplés (5. hely), vagy, némi szerencsével, akár a Bajnokok Ligájában való szereplésre feljogosító 4. helyezés elérése is elképzelhetőnek tűnik. Hiszen mindössze 3, illetve 6 pont a jelenlegi lemaradás. Van tehát motiváció hazai oldalon, s bőven van ok a győzelemre.

Ebben az idényben jobbára sok gól van a Hoffenheim meccsein, hiszen a jelenlegi házigazdák - mivel jók támadásban és gyengék védekezésben - általában úgy működnek, hogy szereznek is gólokat, kapnak is egyet-kettőt, de az esetek többségében arra azért figyelnek, hogy az adott találkozón legalább egy góllal többet szerezzenek, mint amennyit az ellenfél szerzett. Ezúttal - elvileg - némileg könnyebb lesz a Hoffenheim dolga, ugyanis a Fortuna Düsseldorf gyenge teljesítményre szokik képes lenni idegenben (9 mérkőzésen 2 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 9-21 gólarány). Vagyis: amennyiben a hazaiak nem fogják "elszórakozni" ezt a meccset, akkor könnyedén megnyerhetik és továbbra is harcban lehetnek a nemzetközi szereplésért.

Valószínűnek tűnik, hogy Julian Nagelsmann, a hazaiak edzője úgy dönt majd, hogy a brazil Joelinton mellé a horvát Andrej Kramaric kerül a csatársorba, ám azért az is elképzelhetőnek tűnik, hogy egyikük vagy akár mindkettejük helyett a magyar válogatott csatár Szalai Ádám mellett dönt majd. Hoffenheimi oldalon nincs mitől tartani, hiszen a német-török Kerem Demirbay, Leonardo Bittencourt, Florian Grillitsch vagy akár a cseh Pavel Kaderabek is játszhat majd. Úgyszintén a kapus Oliver Baumann is pályán lehet. A ellenfélnél talán elegendő lesz annyi, hogy a belga Dodi Lukebakio kiemelt figyelmet és őrizetet kap, s ha nem lesz "gond" a gólérzékeny csatárral, akkor tényleg nyert ügyük lehet a házigazdáknak.

Tipp: győz a Hoffenheim.

#23087 február 02, 2019, 17:25:19, csabax
Bayer Leverkusen - Bayern München 2  :noway:

Folytatódik a versenyfutás a bajnoki címért, ezért hát, mondhatni, hogy természetesen, a Bayern München győzelmére tippelek. A bajoroknak mindenképpen nyerniük kell, hiszen jelenleg 6 ponttal lemaradva csak másodikok az éllovas Borussia Dortmund mögött. Az előbb említett Borussia Dortmund - a bajorokhoz hasonlóan - idegenben játszik, s mivel éppen a pillanatnyilag az 5. helyen vitézkedő Eintracht Frankfurt lesz az ellenfele, amelyik csapatnak még realis esélye van a Bajnokok Ligájában való szereplésre feljogosító 4. helyezés elérésére, számítani lehet arra, hogy nehéz feladata lesz a Borussia Dortmundnak. Tehát amennyiben a Bayern München győzelemmel fogja zárni a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli találkozót, és ha a körülmények számára szerencsésen alakulnak, akkor esély lehet a pontkülönbség csökkentésére.

Talán az némi előnyt jelenthet majd a Bayern számára, hogy jelenleg kissé rosszabb formában van a házigazda együttes. Persze, csak alig-alig, de ez éppen elegendő lehet a vendégeknek arra, hogy kihasználják. Hiányzók tekintetében jól állnak a hazaiak, mert bár a finn Joel Pohjanpalo és a Panagiotis Retsos is kénytelenek lesznek kihagyni ezt a mérkőzést, de az is valószínűsíthető, hogy ők akkor sem játszanának, ha egészségesek lennének. Sőt, legfeljebb talán csak a cserék cseréi lennének. A vendégcsapatból valószínűleg ezúttal is hiányozni fog a holland Arjen Robben és a francia Franck Ribery. Bár utóbbi úgy-ahogy már felépült a sérüléséből, s talán csere is lesz. Viszont az biztos, hogy a szintén francia Corentin Tolisso nem fog játszani.

Peter Bosz edző hazai együttesére biztosan jó hatással volt a múlt fordulóban a Wolfsburg otthonában aratott 3-0-ás győzelem, de az az igazság, hogy azért a Bayern München már legalább egy-két nagyságrenddel magasabb színvonalat jelent. Esélyesebb ugyan a vendégcsapat, szerintem (is), de azért elképzelhető, hogy roppant fordulatos és izgalmas mérkőzésre van kilátás. Remélem, hogy nem döntetlen lesz az eredmény, hanem győzni bír majd a Bayern München.

#23088 február 02, 2019, 21:01:24, csabax
CFR Cluj - AFC Hermannstadt 1  :noway:

Ettől a hétvégétől folytatódik a román élvonalbeli focibajnokság: 40 napot pihenhettek a csapatok játékosai, következik még 5 forduló az alapszakaszból, s utána pedig indulhat majd a rájátszás. Az ezen a mérkőzésen házigazda kolozsvári csapat tagjai nyugodtan pihenhettek, hiszen tavaly decemberben a szünet előtti utolsó fordulóban legyőzték 2-0-ra idegenben a rivális bukaresti Steaua együttesét, s ezzel a sikerrel a tabella élén telelhettek. Hat pontra nőtt a két rivális csapat közötti pontkülönbség, de még nem dőlt el semmi, s egészen biztos, hogy a bajnokság folytatásával ismét kiéleződik az ellentét.

Annyi előnyben mégis vannak a kolozsvári vasutasok, hogy míg az edzőváltást is maga mögött tudó Steaua idegenben kezd, addig a CFR hazai környezetben fog játszani. A "kötelező" győzelem útjában a vendég nagyszebeni gárda nem jelenthet akadályt, hiszen az ebben a szezonban újonc AFC Hermannstadt nem nevezhető jónak az idegenbeli mérkőzésein. Igaz, hogy a kolozsvári csapat is eredményesebb idegenben, mint otthon, ám ezúttal motiváltság is lesz ott, és bizony sokat szokott számítani az a kívülről egyszerűnek tűnő valamicsoda-akármicsoda, hogy márpedig bármi áron győzni kell.

A vendégcsapat a tabella második felében van, és ott jobb gólkülönbségének köszönhetően éppen az alsóházi rájátszásra esélyesek között az élen áll, vagyis összességében 7. helyezett. Kiesési problémák szinte biztosan nem lesznek, sőt, némi szerencsével akár még a felsőházi rájátszásba is kerülhet majd az alapszakasz végén a nagyszebeni csapat. Ám ez tényleg hatalmas bravúrnak számítana az újonctól.

A krajovai Alexandru Mitrita eligazolásával az Amerikai Egyesült Államokba a kolozsváriak válogatott csatára, George Tucudean immár nem holtversenyben van a góllövőlista élén 13 góllal, hanem egymaga vezeti a listát. Nyilván elsősorban tőle várják a gólt vagy gólokat a hazaiak. A vendégeknél talán a kongói Tsoumou, esetleg Lucian Dumitriu igényelhet szigorúbb őrizetet, bár tényleg meglepődnék, ha akár csak jelentősebbnek is ítélhető ellenállásra lenne képes a nagyszebeni alakulat.

#23089 február 07, 2019, 13:14:47, csabax
Chelsea - Huddersfield Town 1  :great:

#23090 február 07, 2019, 17:21:45, csabax
Din. Zagreb - Rudes 1  :great:

#23091 február 10, 2019, 18:37:39, csabax
Hoffenheim - Dusseldorf, 1.5 gól felett  :great:

#23092 február 10, 2019, 21:38:25, csabax
Olympiakos - Panionios 1  :great:

#23093 február 11, 2019, 13:32:07, csabax
Erről megfeledkeztem.  :)

Chelsea - Huddersfield Town, Chelsea 1.5 gól felett  :great:

Talán még az a bizonyos szódás sem verte úgy el a lovát, mint ahogyan elverték a Chelsea FC-t a legutóbbi fordulóban. És még csak nem is valamelyik élcsapat náspágolta el lelkiismeretesen a londoniakat, hanem Eddie Howe menedzser együttese, az AFC Bournemouth. Nem térnék ki arra a meccsre, hiszen nem az a meccs a tippelés tárgya, viszont azért talán annyi megemlíthető nagyon röviden, hogy még álmomban sem gondoltam volna, hogy a fővárosiak ilyen hamar kezdenek el edzőjük, Maurizio Sarri ellen játszani. Egy dologban viszont teljesen bizonyos vagyok: a 4-0-ás vereség révén az Olaszországból Angliába - a londoni Kékekhez - érkezett Gonzalo Higuain számára totálisan emlékezetes maradhatott a Premier League-ben való debütálás. Minden bizonnyal az sem eshetett túl jól az argentin focistának, hogy a nemcsak a kiváló focitudása, hanem "maradandó" beszólásai miatt is nagyon ismert svéd zseni, Zlatan Ibrahimovic, azt bírta mondani, hogy Higuainnal a csatársorban olyan a csapat, mint ha emberhátrányban játszana.

A Chelsea focistái vagy nagyon merészek, vagy pedig nagyon felelőtlenek voltak a bournemouthi zakóval. Majd meglátjuk! Az viszont már biztos, hogy immáron veszélyeztetve van az összes nemzetközi kupában (Bajnokok Ligája vagy Európa Liga) való szereplésük. Az Arsenal közvetlenül előttük van, míg a Manchester United pedig satuként van mögöttük.

Azért, gondolom én, mégsem ezt a Huddersfield Town elleni hazai bajnoki mérkőzést fogják majd ismét "elbukni" a Chelsea-játékosok. Már csak azért sem, mert a Huddersfield Town nem csak nagyon lemaradva tökutolsó helyezettje és első számú kiesőjelöltje az angol élvonalnak, hanem annyira nagyon gyenge és eredménytelen csapat, hogy túlságosan feltűnő lenne hazai pályán vereséget szenvedni ellene.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nagy gondok lehetnek a Chelsea háza táján, ha már a focisták ennyire nyíltan "lázadnak" Maurizio Sarri menedzser ellen. Én azért még így is bízom abban, hogy még nem annyira rossz a helyzet, hogy a kilátástalanul gyenge Huddersfield Town ellen ne bírjanak - csak úgy, mintegy véletlenül - legalább 2 gólt szerezni a londoniak.

Tipp: Chelsea 1.5 gól felett.

#23094 február 12, 2019, 00:14:51, csabax
Manchester City - Arsenal 1  :great:

Óriási meglepetésre vereséget szenvedett az előző fordulóban a Manchester City. A kiesés elöl menekülő Newcastle United volt a "tettes", ám mivel a következő napon a listavezető Liverpool nem bírt győzni hazai pályán, így 7 pont helyett mindössze csak 5 pontra nőtt a bajnoki címért küzdő két csapat közötti pontkülönbség.

Az már eddig is úgy volt, hogy lehetőleg mindegyik mérkőzését nyernie kell a manchesteri alakulatnak. Méghozzá úgy, hogy nem szabadna pontot-pontokat veszítenie, hiszen minden további pontvesztés esetén azért kell majd imádkozni vagy rimánkodni, hogy a rivális gárda is bukjon és ne bírja befoghatatlanra növelni az előnyét. Így volt ez a legutóbbi fordulóban is, amikor a vereséget szenvedő Manchester City csakis úgy kapott mégis egy úgymond "utolsó utáni" esélyt, hogy a Liverpool mindössze csak döntetlent játszani volt képes a Leicester City ellen.

A Manchester City - Arsenal mérkőzésen a hazai győzelemre ajánlott szorzó híven tükrözi, hogy mennyire nagyon-nagyon-nagyon szükséges a győzelem a hazaiak számára. Természetesen nem annyira rossz és gyenge az Arsenal, mint ahogyan a bukmékerek szorzói ítélik meg, s az is eleggé biztos, hogy hatalmasat kockáztatnak a fogadóirodák. Hiszen már egy döntetlen eredménynek köszönhetően is rengeteg pénzt nyerhetnek a szerencsés fogadók. Hát még vendégsiker esetén... De inkább ne is említsek ilyesmit. Az biztos, hogy egy újabb ManCity-kudarc akár azt is jelentheti majd nemsokára, hogy ebben az idényben már nem lehet angol bajnok a Manchester City.

Szinte biztosnak mondható Claudio Bravo, Eliaquim Mangala és Vincent Kompany, illetve Danny Welbeck, Hector Bellerin, Sokratis Papastathopoulos, Rob Holding és Konstantinos Mavropanos hiányzása, de a vendégeknél amolyan apróbb problémák miatt még Henrikh Mkhitaryan, Laurent Koscielny és Ainsley Maitland-Niles játéka is kérdéses.

A hazaiak közül szinte bárki képes gólt szerezni, míg a vendég londoniaknál leginkább a két csatár, vagyis a francia Alexandre Lacazette és a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang lehet főbb esélyes a gólszerzésre. A Manchester City szinte biztosan fog szerezni legalább 2 gólt, s mivel valószínűleg az Arsenal is szerezni fog legalább egy gólt, az az említett döntetlen leginkább a vendégcsapat támadóin fog múlni. Szerintem.

Tipp: győz a Manchester City.

#23095 február 03, 2019, 20:43:23, csabax
HNK Rijeka - HNK Gorica 1  :noway:

Különösebben nagyobb tétje ennek a horvát bajnoki mérkőzésnek maximum csakis annyi lehet, hogy a házigazda HNK Rijeka jelenleg csak a nála szerény mondható 4. helyen van, holtversenyben 34-34 ponttal a jobb gólátlaggal rendelkező Osijek és Lokomotiva Zagreb mögött, s így gólkülönbséget javítva kellene győznie. Azért is lehet fontos a hazaiaknak a 2. vagy 3. helyezések valamelyikének megszerzése, mert ezek kvalifikálnak az Európa Ligába, s ugyebár a keleti focicsapatok számára általában lényeges pénzbevételt szokott jelenteni a nemzetközi kupákban való szereplés. Ebben a szezonban az 1. hely és az ezzel járó bajnoki cím már-már elérhetetlennek tűnik a HNK Rijeka számára, hiszen nagyon jelentős a listavezető zágrábi Dinamo 11 pontos előnye. Ennek tudatában talán úgymond nyugodtan lehet játszani és a soron következő mérkőzésre koncentrálni, hiszen egyre inkább úgy tűnik, hogy idén nem lehet megismételni a két évvel korábbi bravúrt és most nem lesz bajnok a HNK Rijeka.

Talán még az is a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyek valamelyikére való fellépést jelentő győzelemre sarkallhatja a hazai együttest, hogy már csak az új stadion építése miatt is szükség van a pénzbevételre. Ugyanis ott nem Magyarország, hanem Horvátország van, vagyis arrafelé jelentősebb részben nem a magyar kormány feneketlen pénzeskútjából származó pénzzel épülnek a stadionok. Az eddigi "lepusztult" Kantrida helyén felépül tehát az új Kantrida Stadion. Mégpedig csodálatos környezetben, az Adriai-tenger partjának közvetlen közelében. Emiatt is van az, hogy a Rijeka-Gorica mérkőzést is az ideiglenes helyszínt jelentő Rujevica stadionban rendezik. Amelyik focipálya a Kantrida felépülése után majd csak maximum edzőpálya lesz a rijekai focisták számára.

Az előzőekben felsoroltakon kívül talán még az tűnhet némileg fontosabbnak a Rijeka - HNK Gorica találkozó kapcsán, hogy a Rijeka pazar formában van, miközben a Gorica pedig nem annyira. És azért a hazaiaknál ott vannak - többek között - potenciális gólszerzőknek Mirko Colak, Jakov Puljic, Zoran Kvrzic, a brazil Heber és a ghánai Boadu Acosty is, míg a vendégeknél talán csak a lengyel Lukasz Zwolinski nevezhető gólérzékenyebbnek.

Tipp: győz a HNK Rijeka.

#23096 február 12, 2019, 11:22:38, csabax
Holstein Kiel - Jahn Regensburg DNB 1  :great:

Nagyon fontos mérkőzés előtt áll az észak-németországi alakulat: ha győzni bír a Jahn Regensburg ellen, akkor még továbbra is harcban maradhat az élvonalba való feljutást jelenthető osztályozós helyezésért (3. hely), ám a győzelmen kívüli minden egyéb másik eredmény már csak csökkenteni vagy eltüntetni tudja az első osztályos szereplési reményeket. Van tehát bőven tét, s ennek tudatában nem kell majd meglepődni, ha egy picit remegni kezdenek a kieli lábak és a vártnál nehezebben sikerül csak teljesíteni majd a küldetést. Vagy, egyéb másik helyzetekben, nem sikerül.

Az mindenképpen előnyt jelenthet a hazaiaknak, hogy ők mostanában kiváló formában vannak, miközben e téren a vendég Jahn Regensburg játékosairól mindössze csak annyi mondható el, hogy közepesnek nevezhető a formájuk. Talán még az is némi előnyük a hazaiaknak, hogy náluk nagyon sok játékos lehet gólszerző, azaz gyakorlatilag bármelyik focista betalálhat az ellenfél kapujába, miközben a regensburgiaknál talán elegendő lehet figyelmesebben őrizni a 8 gólos örmény Sargis Adamyant, s ezzel máris jelentősen csökkenteni lehet a hazai kapura nehezedő nyomást.

A hazaiaknál, például, Janni Serra, David Kinsombi, Jonas Meffert, Alexander Mühling, Mathias Honsak, Kingsley Schindler, akár a dél-koreai válogatott Jae-Sung Lee is képesek lehetnek gólszerzésre, miközben a vendégcsapat részéről tényleg csak jobbára arra lehet számítani, hogy az előbbiekben említett Sargis Adamyan vagy talán a 33 éves német Marco Grüttner, vagy esetleg a marokkói Hamadi Al Ghaddioui közül valamelyik focista fog eredményes lenni. Már ha egyáltalán.

Azért abban is van némi igazság, hogy ennek a Jahn Regensburgnak az idegenbeli teljesítménye még véletlenül sem nevezhető gyengének. Ezért is van az a biztonsági dolog beleépítve a tippbe, hiszen ha döntetlen lesz az eredmény, akkor sem bukom el a tétet. Viszont az is eléggé valószínűnek tűnik, hogy sokkal motiváltabb lehet a hazai együttes, ezért billent felé a mérleg nyelve.

Tipp: DNB 1.

#23097 február 03, 2019, 15:24:14, csabax
Erzgebirge Aue - FC Köln 2

Leginkább az lehet a motiváció vendégoldalon, hogy ennek a fordulónak a szombati játéknapján vereséget szenvedett a feljutásért zajló küzdelemben a legnagyobb rivális. Ugyanis az történt, hogy a német másodosztályban 40 ponttal listavezető Hamburger SV 2-0-ra kikapott az Arminia Bielefeld otthonában, s így ennek az "ajándéknak" köszönhetően esély nyílt arra, hogy az idegenbeli győzelem esetén a 2. helyezett és 36 pontos FC Köln 4 pontról 1 pontra csökkentse hátrányát. Tehát búságosan megérheti győzniük a vendégeknek, akiknek ráadásul éppen Szászországban, az egykori NDK egyik focicsapata ellen kell játszaniuk. Amelyik együttes a középmezőny legalján található a bajnoki tabellán, amelyiket hajszál választja el a kiesési problémáktól, s amelyik gárdát csak némi jóindulattal lehet közepes színvonalat képviselőnek nevezni.

Az csak egy dolog, hogy a vendég kölni csapat lényegesen jobb formában van, mint az ércekben gazdag hegységekkel körülvett kisváros együttese, de igazából talán az a még lényegesebb dolog, hogy az FC Köln jobban teljesít idegenben (9 mérkőzésen 6 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 19-9-es gólarány), mint ahogyan az Erzgebirge Aue otthon teljesít (9 mérkőzésen 4 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 13-10-es gólarány). És még az is van, hogy a vendégek egyik csatára a góllövőlista vezetője lesz. Vagyis az eddig 22 gólos Simon Terodde. Ezt a gólszerzési teljesítményt is érdemes összehasonlítani azzal, hogy az Erzgebirge Aue teljes keretének összes labdarúgója mindössze csak 25 gólt bírt szerezni eddig. Összesen!

Az már csak amolyan "ráadás", hogy ebbe a hazaiak által szerzett 25 gólba bele van számítva a csatár Pascal Testroet által szerzett 11 gól is. Tehát már meg is van a kölniek fő feladata az Erzgebirge Aue - FC Köln bajnoki mérkőzésre: nagyon szorosan őrizni Pascal Testroet gólérzékenyebb hazai támadót, s amennyiben őt sikerül semlegesíteni, akkor hazai részről már nem fenyegeti őket semmilyen nagyobb veszély.

Némi figyelmességel a vendégeknek nem jelenthet túl nagy problémát az újabb idegenbeli győzelem megszerzése.


Elhalasztva.

#23098 február 12, 2019, 13:43:01, csabax
PSV Eindhoven - Fortuna Sittard, PSV Eindhoven 2.5 gól felett  :great:

Szerintem könnyedén lehet akár 3-4-5 hazai gól ezen a mérkőzésen, hiszen várhatóan hat játékos fog hiányozni a vendégektől: Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Lazaros Lamprou, Djibril Dianessy, Gavin Vlijter és Rowen Koot. Közülük az első három focista kiesése tényleg nagyon érzékeny dolog lehet, hiszen velük együtt a Fortuna Sittard eddig szerzett góljainak egynegyede is hiányozni fog. A házigazda eindhovenieknél mindössze csak az eddig egyetlen játékpercnyi lehetőséget sem kapó új-zélandi Ryan Thomas szerepel a hiányzók listáján. Jelenleg úgy tűnik, hogy a mexikói válogatott Hirving Lozano szerepeltetése is kissé kétséges, de esetében nem kell meglepődni túl nagyon, sőt, talán még csak egy kicsit sem, ha ő valahogyan mégis a kezdőcsapatban lesz és 1-2 gólt szerezve vagy gólpasszokat adva végig fogja játszani a meccset.

Az éllovas PSV Eindhoven menetelni látszik az újabb bajnoki aranyérem felé, ám mivel mindössze csak néhány pontra van lemaradva tőle az őt üldöző amszterdami AFC Ajax, egyelőre még semmi nincs eldőlve, s így úgymond "kötelező" a PSV Eindhoven Fortuna Sittard elleni győzelme. Gólátlag tekintetében is csak néhány gól előnnyel előzik meg az eindhoveniek az amszterdamiakat, ezért ezen is érdemesnek tűnik javítani. Erre a célra pedig éppen kapóra jöhet az idegenben gyengécske és sok gólt kapni képes Fortuna Sittard (2 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 15-22-es gólarány). A 10 otthoni mérkőzésen 10 győzelemmel rendelkező PSV Eindhoven nem csak a holland élvonalbeli focibajnokság legjobbja ezen a téren, de ellenfele teljesítményéhez képest akár még kiválónak is nevezhető.

A hazai pályán majdnem pontosan 4 szerzett gólos átlaggal rendelkező PSV Eindhoven minden valószínűség szerint a kitűnő formában levő támadó négyesfogattal (Luuk de Jong, Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Gaston Pereiro) fog nekiesni ellenfele kapujának. Az előbb említettek közül Luuk de Jong a holland élvonal góllövőlistájának vezetője, míg Hirving Lozano ott a második helyezett, de a másik két focista is a gólszerzők listájának élmezőnyében található.

Tipp: 2.5 gól felett a PSV Eindhoven.

#23099 február 12, 2019, 17:56:31, csabax
Udinese - Fiorentina X2  :great:

Ennél a mérkőzésnél talán a döntetlen eredmény a legvalószínűbb, ám mivel a vendégsikerre is eléggé nagy esély van, ezért - amolyan jobb híján - kétesély mellett döntöttem a tippelésnél. A kiesési zóna közelében található hazai együttes éppen adhatna okot a vendégek győzelmére való fogadásra, ám az a helyzet, hogy a Fiorentina eddigi idegenbeli teljesítménye (11 mérkőzésen 2 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség, 12-13-as gólarány) miatt kissé rizikósnak tűnik kizárólag csak a vendégek győzelmére tippelni. Valószínűleg jobb megoldás lesz az X2-re való fogadás. Bár az is igaz, hogy jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a firenzei gárda formája nem csak jelentősen jobb az ellenfeléénél, de amúgy is "felszálló" ágban van a csapat. Halkan ismétlem meg, hogy csakis talán.

A hazaiak edzője, Davide Nicola számára biztosan problémát jelent, hogy hiányozni fog csapatából a brazil hátvéd Samir. Így lehet ezzel firenzei kollégája, Stefano Pioli edző is, hiszen a Fiorentina együtteséből a szintén brazil focista és szintén hátvéd Vitor Hugo fog hiányozni. (Az már tényleg csak mellékes dolog, hogy - szerintem - ilyen névvel akár író is lehetne a csávó.) Ő, vagyis Vitor Hugo megsérült az AS Roma ellen nagyon fölényesen, 7-1-re nyert Olasz Kupa-meccsen. Helyette valószínűleg Federico Ceccherini kap majd bizalmat. Ja, és még jó, hogy eszembe jutott erről a találkozóról: az azon a kupamérkőzésen gólt szerző Marco Benassi szintén hiányozni fog a vendégektől, hiszen az előző bajnokin - a Chievo ellen idegenben 4-3-ra megnyert meccsen - piros lapot kapott.

Ott lesz viszont a vendégek támadói között az azon a bajnoki találkozón 2 gólt szerző Federico Chiesa, s a szintén akkor gólt szerző kolumbiai Luis Muriel is. Várhatóan az Atletico Madrid trénerének, Diego Simeone edzőnek a fia, Giovanni Simeone is ott lesz majd a Fiorentina csatársorában. És akárhogyan és akárhonnan is nézem ezt a Chiesa, Muriel, Simeone triót, hát részemről bizony igencsak gólveszélyesnek tűnik. Úgy még inkább, ha még azt is hozzáteszem, hogy meghatározó védő fog hiányozni a hazai csapatból.

Tipp: győz vagy döntetlent játszik a Fiorentina.