Sportfogadás "tudományosan"

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mérközés előtti 1 órában a kezdő csapatokat hiredtik ki.
Hobbi fogadók ilyenkor nem viszik le az oddsot  :)

Idézetet írta: bendehal Dátum január 13, 2015, 14:20:38
Mérközés előtti 1 órában a kezdő csapatokat hiredtik ki.
Hobbi fogadók ilyenkor nem viszik le az oddsot  :)


A nyitó jan. 5.én lett megadva, úgy értettem a mérkőzés előtt 1órával------ig a hobby fogadóknak hála

Idézetet írta: betörő Dátum január 13, 2015, 14:27:29

A nyitó jan. 5.én lett megadva, úgy értettem a mérkőzés előtt 1órával------ig a hobby fogadóknak hála

Amikor kidobták azt az oddsot, akkor még múltheti meccs nem ment le.

Szerintem reálisabb képet ad, ha a profitot vagy a veszteséget nem a bankunkhoz, hanem a teljes forgalmunkhoz viszonyítjuk!
20000 ft-tal is lehet több százezres forgalmat csinálni egy hónap alatt és hiába van sok milliós bankod, ha a kedvenc bukid a kedvenc piacodon nem enged feltenni csak pár tízezret.

Ha kicsi a bank, azt lehet azzal kompenzálni, hogy többet, sűrűbben fogadunk. Ha alapból nyereségesek vagyunk, akkor gyorsabban fog a bankunk növekedni, ha meg veszteségesek vagyunk, legalább hamarabb végzünk.  :)




Elsőnek köszönöm az ÉPÍTŐ jellegű hozzászólásokat, főleg Gold Rush-nak :ok:. Egyetértek abban, hogy megfelelő bankroll management nélkül az egész sportfogadás semmit sem ér, én erre azt szoktam mondani, hogy ha én bárkivel jót akarnék tenni és odaadnám a tippjeimet egy laikus, hozzá nem értő személynek, az nem tudna vele mit kezdeni, mert képtelen volna megfelelően kezelni az esetleges sikerszériát, vagy az éppen ellenkezőjét, a nyeretlenségi sorozatot. Ennek az oka rém egyszerű, hiszen pontosan erre épül az ágazat, ami nem más mint, a fogadók vagy játékosok mentális gyengesége (de ez már egy külön témakőr, bizonyára a fórumon is rengetegen küzdenek ezzel a problémával). Na ezért kell szvsz a pontos MM.

Abban is egyetértek, hogy mindenféle tétemeléses stratégia halálra van ítélve, ez egyszerűen nem lehet út! Soha nem szabad elfelejteni, hogy mindig lesz egy újabb egy addiginál is gyengébb sorozat, csak az a kérdés merül fel, hogy ezt hogyan tudjuk átvészelni, azaz hogy fel vagyunk-e erre megfelelően készülve? Erre valóban nagyon jó pénzügyi stratégia a Kelly kritérium, de ez is csak akkor,ha mérkőzésről-mérkőzésre képesek vagyunk állítani a tét nagyságán a tőkénkhez viszonyítva.

A 2-3%-os vita kérdésbe én személy szerint nem mennék bele, mert minden stratégia valamilyen egyediséget követel meg ami több összetevőtől függ (én úgy gondolom, hogy nem csak a bankroll fontos, hanem az odds is, vagy pl. nagyon fontos az esetleges események mennyisége, mert az sem mindegy, ha napi 1 eseményt játszunk meg, vagy system-től függően akár 30 db-ot..)

Én személy szerint egy rendkívül konzervatív,saját magam által kialakított  1/8-ad Kelly kritériumnak megfelelő MM-et tartok a stratégiámhoz megfelelőnek (ezért is nem írtam Kellynek, hanem tőkekövetésnek), viszont a gondom az, hogy extrém napokon sok az eseményem, amikor nincs lehetőségem mérkőzésről-mérkőzésre változtatni a tétek nagyságán, ami egy kisebb rizikót jelent(het), és ezt a rizikófaktort szeretném a lehető legjobban  csökkenteni (ezért keresem a párbeszédet azokkal akiknek van tapasztalatuk).

Az újrakalkulációval is maximálisan egyetértek, kezdésnél, mint pozitív kiszállási pont, ezt is meg kell határozni, de nekem nem is ezzel van a problémám, hanem az idsőzakonkénti túlságosan is agresszív napokkal...

Még egyszer köszönöm a korrekt válaszokat.

Vélemény(ek)?


Idézetet írta: benedek185 Dátum január 12, 2015, 22:14:27
Gold Rush, szerintem sokunkat érdekelnének a meglátásaid, tapasztalataid, szóval ha van kedved/időd/energiád még írhatnál ezzel a témával kapcsolatban. :)

Jó kis topik ez egyébként, ma bukkantam rá, érdekes témát feszeget. Minél többen és többet írnak erről, annál többet tud tanulni az ember.
Régóta benne vagyok a sportfogadásban, de a bankroll-menedzsmentem mindig is pocsék volt. Ezen szeretnék idén változtatni. Régebben összevissza tétekkel fogadtam, aztán elhatároztam, hogy a tőkém max. negyedével tippenként, de azt is túl soknak találtam. Most a 10-20 %-on vacillálok. A 2-3 %-ot nagyon kevésnek tartom, pl. egy 20 ezres tőkénél is csak 400-600 forint. Ráadásul van olyan, aki ennél kevesebbet tud sportfogadásra szánni. Abban egyetértek veled, hogy a sportfogadás hosszútávú folyamat, de bizonyos rizikót azért be kell vállalnunk, hogy egyről a kettőre jussunk és a tőke nagyobb részével kell játszanunk, mint 2-3 %.  :)

Véleményem szerint minél kisebb a bankroll, annál agresszívabb játékot játszhatunk. A kiszállási pontok meghatározása nagyon fontos, ha pl. az elején 20000-es tétnél 5%-ot látsz jónak az teljesen reális(ami függ az odds nagyságától is, én ezt 2-es oddsra definiálnám), és ha elérsz pl. 40000 Ft-ot, szállj ki, realizálj, majd kezd el 30000 FT után 4%-al pl. Nyilván a számokat ne vedd konkrétumnak, sokkal inkább fontos, hogy tartsd magad az általad kreáltakhoz!