csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#22875 január 12, 2019, 14:09:08, csabax
Palestine - Ausztrália 2  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum január 07, 2019, 23:55:31
Bencic B. (Sui) - Buzarnescu M. (Rou), Bencic B. +1.5 szett hendikep  :great:
2-1

Idézetet írta: csabax Dátum január 08, 2019, 19:56:57
Katar - Lebanon 1X  :great:
Manchester City - Burton Albion 1  :great:

Szorzó: 1.22

2-0
9-0


#22879 január 12, 2019, 07:15:32, csabax
Lyon - Reims 1  :noway:

Hazai győzelemre tippelek, s ez még annak ellenére is így van, hogy vannak némi fenntartásaim a dologgal kapcsolatban. Azért egyúttal remélem nagyon, hogy leginkább már megint csak a "szokásos" francia ellenszenvemről van szó, és semmi másról nem, hiszen elvileg könnyed győzelemre számíthat a hazai környezetben játszó Olympique Lyonnais. Persze, azért még így is és továbbra is csak némi adag gyanakvással és előítélettel tudom szemlélni ezt a dolgot, hiszen mégiscsak franciákról van szó. Szóval, ha ezek a beképzeltek nem fogják immár sokezredszerre is bizonyítani, hogy márpedig rászolgálnak az ilyen fajta hozzáállásomra, akkor tényleg csak annyi fog történni, hogy a Bajnokok Ligájában való szereplésre jogosító helyezésre hajtó Lyon alaposan el fogja verni a nagyon biztonságos helyen, a középmezőny közepén elterpeszkedő vendégegyüttest.

Lesz két jelentősebb hiányzó is, mindkét oldalon egy-egy focista: a hazaiaknál a brazil hátvéd Rafael, míg a vendégeknél a támadó középpályásként és csatárként is egyaránt játszható Moussa Doumbia. Úgy tűnik, hogy ezúttal a vendégeknél van a jelentősebb kimaradó. Hiszen bár a hazaiaknál az egykoron a Manchester United csapatát erősítő Rafael hiányzása első ránézésre szintén jelentősnek tűnhet, ám azért azt simán megteheti otthon a Lyon, hogy három védővel játszik, köztük pedig a brazil Marcelo és a belga válogatott Jason Denayer is pályára lép. És Bruno Genesio edző felrak majd egy olyan "négyesfogatot" a védősor elé, amelyben ott lesz a majdnem összes európai topcsapat által leigazolni kívánt védekező középpályás, Tanguy NDombele, aki mellett - például - Ferland Mendy, Houssem Aouar és Leo Dubois kaphatnak helyet. Ezzel szemben Moussa Doumbia személyében gólokat szerezni képes játékos fog hiányozni a vendégek csapatából.

Forma tekintetében is jobban áll pillanatnyilag a Lyon, mint a Reims. Ugyan lehet némi gond azzal, hogy a Reims viszonylag gyakran szokik döntetleneket játszani idegenben, ám remélem, hogy ezúttal többet fog jelenteni az, hogy a hazai pályán játszó Lyon számára úgymond kötelező a győzelem. Na, és természetesen az is a hazaiak javára billenti azt a bizonyosat, hogy azért ebben az együttesben mégis ott van a kapuban Anthony Lopes, míg középpályásként vagy csatárként olyanok játszanak, mint Nabil Fekir, Moussa Dembele, Martin Terrier, Bertrand Traore és Memphis Depay.

Ők pedig bármikor képesek gólokat szerezni! Tipp: 1.


1-1

#22880 január 12, 2019, 20:27:57, csabax
Cardiff City - Huddersfield Town, DNB 1

Ez a Cardiff-Huddersfield mérkőzés, akárcsak az ugyanezen fordulóban rendezendő Burnley-Fulham találkozó is, amolyan "hatpontos" összecsapás. Akik győznek, azok lépéselőnybe kerülnek az ellenfelükkel szemben.

Pontosabban: ezen a bajnoki meccsen arról van szó, hogy a 17. helyen - azaz a már éppen nem kieső pozícióban - levő Cardiff City azt az utolsó helyezett Huddersfield Town-t fogadja otthonában, amelyik csapatnak már egyre inkább megpecsételődni látszik a sorsa és már egyre inkább gondolnia kell arra, hogy másodosztályú bajnokikon fog játszani a következő idényben. Jelenleg még csak 8 pont a két csapat közötti különbség, ám egy hazai győzelemmel már az ezen a szinten jelentősnek nevezhető 11 pontra növekedne a pontkülönbség. És ezen a szinten az a 11 pont bizony akár azt is jelenheti majd nemsokára, hogy a Cardiff City élvonalbeli csapat lesz a következő szezonban is, viszont a Huddersfield Town az angol foci másodosztályában fog majd szerepelni.

Vagyis amolyan "mindent bele" mérkőzés várható. Nem várok sziporkázó játékot, s azt sem várom, hogy valamelyik csapat lényegesen jobb napot fog ki a másiknál. Természetesen részemről azért elvárás a hazai győzelem – azonban a biztonság kedvéért csak DNB-s fogadást teszek -, ám mindösszesen csak azzal számolok, hogy küzdelmes és hajtós meccsen fog majd jobbnak bizonyulni egy-két góllal a walesi együttes. Tényleg egyáltalán nem számolok azzal, hogy szemkápráztatás közeli focit fognak játszani a felek, még csak véletlenül sem számítok semmi ilyesmire, viszont arra igenis nagyon, hogy a mérkőző felek "előbányásszák" majd a brit labdarúgás hagyományait, férfiasan megküzdenek egymással, s a végén pedig az jön majd, aminek jönnie kell. Kőkemény brit foci lesz, s nem pedig spanyol vagy portugál vagy egyéb latin jellegű primadonnákra kell számítani. 

Egyik csapatról sem mondanám azt, hogy még csak megközelítőleg is jobbak a másiknál, viszont annyit azért talán mégis érdemes figyelembe venni, hogy pillanatnyilag a Cardiff némileg jobb formában, mint a Huddersfield. És talán még az is a walesi gárda felé billenti a mérleg nyelvét, hogy a Cardiff City van annyira magabiztos hazai környezetben, mint amennyire pocsék idegenben a Huddersfield Town.

És ugyan csak a végén írom, de ez a következő dolog még véletlenül sem utolsósorban van, hanem nagyon-nagyon is fontos a hazaiaknál: ha ezen a meccsen nem győz a Cardiff City, akkor közel kerül ahhoz, hogy nemsokára nem lehet majd oka a dicsekvésre! Vagyis Wales fővárosában - és a környéken - nem lehet azzal "ugratni" a rivális drukkereket, hogy a Cardiff City élvonalbeli csapat, míg pedig a Swansea City csak a másodosztályban szerepel!

Szóval a biztonságos tippem: DNB 1.


0-0. Tét vissza.

#22881 január 13, 2019, 12:50:24, csabax
Burnley - Fulham 1X  :great:

Ez a Burnley-Fulham mérkőzés, akárcsak az ugyanezen fordulóban rendezendő Cardiff-Huddersfield találkozó is, amolyan "hatpontos" összecsapás. Akik győznek, azok lépéselőnybe kerülnek az ellenfelükkel szemben. Már, persze, ha egyáltalán győz-e majd valamelyikük.

Nem véletlenül említem a forduló másik "kiesési rangadóját", vagyis a Cardiff-Huddersfield mérkőzést, hiszen ez a Burnley-Fulham is tényleg nagyon sokról dönthet. Sőt, ráadásul még sok egyéb szempontból is hasonlít egymáshoz a két meccs. Például ahogyan a Cardiff-Huddersfield esetében a 17. és 20. helyezettek találkozójáról van szó, úgy a Burnley-Fulham esetében a 16. és 19. helyezettek összecsapásáról van szó. És így tovább.

Ennél a mérkőzésnél is úgy van, mint a másiknál. Azaz a hazai együttes némileg jobb formában van, mint a vendégcsapat. És még az is stimmel, hogy itt is jobban szerepel otthon a hazai csapat, mint amennyire rosszul játszik idegenben a vendégcsapat. Sőt, ennél a Burnley-Fulham meccsnél még hangsúlyozottabban kijelenthető az, hogy a Burnley lényegesebb jobb otthon, mint amennyire gyenge idegenben a Fulham. Persze, amikor ilyesmikről esik szó, akkor azért egyáltalán nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a nem elhanyagolható dolgot, hogy ezúttal nem topcsapatokról van szó, és még csak nem is egy topcsapatról és egy középcsapatról van szó, hanem a kieséstől menekülni próbálkozó csapatokról van szó.

Szerintem a vendégeknél már elmúlt az edzőváltás hatása, s továbbra is jobbára csak az van, hogy a Fulham úgy gyenge, ahogy van. A védelem pedig továbbra is olyan ellenállásra képes, mint a vaj és a kés esetében szokott történni. Persze, a hazai pályán játszó Burnley csapatáról sem lehet túl szépeket mondani, viszont annyi azért mégis megemlíthető, hogy ha a "nagyok" ellenében általában az üldözött vad szerepében szokott tetszelegni a csapat, akkor az is igaz, hogy a "kicsik" ellen általában jobban szokik játszani hazai pályán a Burnley.

És bizony a mostani ellenfél, a Fulham igencsak "kicsi", és ráadásul még gyengén is teljesít idegenben. Ismét visszatérek arra a dologra, hogy ez egy "hatpontos" összecsapás. A hazaiak simán gondolkodhatnak úgy, hogy ha most nem, akkor mikor máskor. Ám azért a biztonság kedvéért a tipp: 1X.

#22882 január 14, 2019, 10:32:02, csabax
Chelsea - Newcastle United, Chelsea 1.5 gól felett  :great:

Nem egy valamilyen hatalmas tipp az, hogy egy gólnál többet fog szerezni a hazai pályán játszó londoni alakulat, de hát azért talán ez a tipp mégis több a semminél. Elsősorban azzal számolok, hogy a fővárosiaknak illene előre felé menekülniük, mégpedig győzelemmel, hiszen már ott van közvetlenül mögöttük az Arsenal, sőt, az utóbbi időben - az edzőváltás óta - megtáltosodott Manchester United nem csak "lőtávolságon" belülre került, de már csak mindössze 6 ponttal van lemaradva tőle. Szóval a jelenleg 4. helyezett Chelsea bizony igencsak jól teszi majd - saját érdekében, persze -, ha továbbra is magabiztosan tartja azt a még Bajnokok Ligája-szereplést érő helyet. Már csak azért is, mert nagyon sok pénzt jelent a BL-be való bejutás, s méghozzá annyira rengeteg pénzt jelent az a Bajnokok Ligája-szereplés, hogy még egy Chelsea szintű egyesület sem engedheti meg magának azt, hogy ne jusson be oda, és arra legyen kényszerítve, hogy kihagyjon egy BL-idényt.

Ám ennél az összecsapásnál azt is figyelembe kell venni, hogy a vendégcsapat jelentősen benne van a kiesőzónában, s mindenhogyan próbál menekülni onnan. Talán leginkább nem is a csapat kiesésétől félnek a Newcastle United vezetői, hanem az érintheti őket érzékenyen, hogy jelentősen kevesebb lehet majd a pénzbevétel. Hiszen pénzügyileg az angol élvonal és az angol másodosztály között is körülbelül olyan jelentős különbség van, mint a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában való szereplés között.

A fentebb írtak tényleg igazak, de ha még rövidebben kellene összefoglalni a dolgot, akkor csak annyit írnék, hogy a hazai csapatnak azért lesz érdemes figyelnie arra, hogy egy gólnál többet szerezzen a Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésen, mert a kiesés elől menekülő vendégcsapat bármikor szerezhet egy gólt, s akkor bizony szorulhat majd az a bizonyos hurok. Vagyis már csak a biztonság kedvéért is szükséges az a két Chelsea-gól.

Na, és pluszban még olyan is van, hogy Maurizio Sarri menedzser csapata mostanában adós a magabiztos hazai játékkal, s bizony már jócskán ideje lenne előrukkolni valami hasonló mutatvánnyal is. Hazard, Willian, Jorginho és társaik tehetnének már valamit, hogy ez így is legyen.

Idézetet írta: csabax Dátum január 09, 2019, 21:06:30
Chan H-C./Chan L. - Jakupovic D./Santamaria S. 1
Mrdeza T. (Cro) - Lepchenko V. (Usa) 2  :great:

Szorzó: 1.38

Érvénytelenített.
0-2

#22884 január 14, 2019, 20:58:22, csabax
Chelsea - Newcastle 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum január 11, 2019, 12:58:47
Lyon - Reims 1  :noway:

Hazai győzelemre tippelek, s ez még annak ellenére is így van, hogy vannak némi fenntartásaim a dologgal kapcsolatban. Azért egyúttal remélem nagyon, hogy leginkább már megint csak a "szokásos" francia ellenszenvemről van szó, és semmi másról nem, hiszen elvileg könnyed győzelemre számíthat a hazai környezetben játszó Olympique Lyonnais. Persze, azért még így is és továbbra is csak némi adag gyanakvással és előítélettel tudom szemlélni ezt a dolgot, hiszen mégiscsak franciákról van szó.
1-1.

Az elmúlt két hónapban 3 focielemzés után 3 fogadásom volt francia meccsekre! Ezen  3 szelvényből összesen 3 szelvény lett vesztes! Szemétláda csigazabálók!

(És mivel ez itt nem a Gumiszoba című topik, ezért kacifántos káromkodás helyett mindössze annyit, hogy ez itt a káromkodás helye! A többit szóban!)
>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

#22886 január 13, 2019, 19:38:08, csabax
Tottenham - Manchester United 1X  :noway:

Szerintem ez lehet majd az a mérkőzés, amely után visszarángatják a földre a "tehenészeket" és drukkereiket, mert már kezdtek nagyon sokat nézelődni a rózsaszín szemüvegen keresztül, és már egyre inkább kezdték elhinni, hogy egy egyszerű edzőváltással megoldódott minden probléma. Pedig az az igazság, hogy éppen ugyanolyan pocsék csapatuk van, mint amilyen korábban is volt. Lassacskán elmúlik az edzőváltás okozta eufória, visszatérnek a szürke hétköznapok, és ismét szembesülni lehet azzal a ténnyel, hogy a Manchester United védőjátékosai éppen ugyanannyira gyengék, mint amilyenek korábban voltak.

Az az igazság, hogy én, Liverpool-drukker lévén, nagyon-nagyon szívesen elnéztem volna ezen gyámoltalan "tehenészek" még további vergődését, és bizony azt is nagyon hatalmas örömmel végignéztem volna, ahogyan ez a MU visszatér a középmezőnybe. Vagyis az őt jogosan megillető helyre! Ám az élet nem kívánságműsor. És még csak nem is habostorta... Időközben az történt ugyanis, hogy a "tehenészek" vezetői elzavarták azt a buszos Mourinho csávót, és OGS (Ole Gunnar Solskjaer) személyében olyan menedzsert tettek a helyére, aki SAF (Sir Alex Ferguson) óta talán az első olyan menedzser - szerintem - , aki ténylegesen is tenni tud valamit a Manchester Unitedért.

Úgy vélem, hogy ez a mostani Tottenham nagyon alaposan meg fogja mutatni ellenfelének, hogy mennyi az annyi! És azt is, hogy jelenleg ki az úr a háznál!

És bizony az is nagyon valószínűnek tűnik, hogy a hazaiak trénere, az argentin Mauricio Pochettino ismét bizonyítani fogja majd, hogy mennyire kiváló stratéga. És azt is, hogy egyáltalán nem véletlen az, hogy a Tottenham már hosszabb ideje ott van, ahol van. Ole Gunnar Solskjaer pedig kénytelen lesz szembesülni azzal a ténnyel, hogy bár ő is jó edzőnek tűnik, azért léteznek még nála is jobb edzők. Már csak amiatt is sor kerülhet az előbb említett dologra, mert azok, akik ellenfelei voltak Angliában az elmúlt fordulókban, hát, hogyan is mondjam finoman, még véletlenül sem érintik meg a Mauricio Pochettino által felállított mércét.

Hurrikán, azaz Harry Kane és társai (Son Heung-Min, Dele Alli, Lucas Moura, Christian Eriksen, stb.) a "tehenészek" olyan felforgatott védelme ellen fognak rohamozni, amelyből hiányozni fog Marcos Rojo és Eric Bailly. És még talán Chris Smalling is.

A tippemnél csak biztonsági okok miatt van bejelölve a döntetlen. Elvileg sima hazai sikerrel zárul majd a mérkőzés, de "az ördög nem alszik" címszóval nálam azért ott van a döntetlen is. Tipp: 1X.


#22888 január 15, 2019, 12:16:27, csabax
Preston - Swansea, 1.5 gól felett  :great:

#22889 január 15, 2019, 17:16:50, csabax
Leicester - Southampton, 1.5 gól felett  :great: