Kriptovaluta

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


"A becsapós nevű EthereumMax értéke 1300 százalékot nőtt, majd bezuhant. A bulvárceleb Kim Kardashian Instagramon reklámozta a kriptopénzt, míg a bokszoló Floyd Mayweather a Youtube-sztár Logan Paullal szervezett mérkőzése alkalmával promotálta az EthereumMaxot".

Idézet a hírből: https://index.hu/techtud/2022/01/13/ethereummax-kriptopenz-csalas-kim-kardashian-floyd-mayweather-per/

En értem, médiának nagy ereje van... De baszki ép ésszel - az egyik a valagát mutogatja az instán, a másik meg szarrá veri más bokszolókat - mekkora az esély, ezek értenek a kriptóhoz??? kb annyi mint hogy a fosban vitamin van...

Csak érdeklődés szintjén. Hol lehet Bitcoint-ot vagy más kriptovalutát vásárolni és mekkora a legkisebb egység?

Idézetet írta: oldsmuggler Dátum január 15, 2022, 09:38:31Csak érdeklődés szintjén. Hol lehet Bitcoint-ot vagy más kriptovalutát vásárolni és mekkora a legkisebb egység?

A Skrilltől kezdve a Revoluton át bármilyen kriptotőzsdével foglalkozó oldalon tudsz. Ha jól tudom, akkor Skrillen 10 euró a minimum, a tőzsdeoldalaknál pedig oldala válogatja. Szerintem először is az lenne a kérdés, hogy mit szeretnél vele kezdeni? Kereskedni vagy tartani? De biztos jön majd valaki, aki jobban ért hozzá, és majd ő felvilágosít téged, de tényleg sok tényezőtől függ. Mennyit tennél be és mi lenne a cél? Mert ha kereskednél, akkor nem mindegy, hogy mennyi fee-t vonnak le tőled.

IdézetA Skrilltől kezdve a Revoluton át bármilyen kriptotőzsdével foglalkozó oldalon tudsz. Ha jól tudom, akkor Skrillen 10 euró a minimum, a tőzsdeoldalaknál pedig oldala válogatja. Szerintem először is az lenne a kérdés, hogy mit szeretnél vele kezdeni? Kereskedni vagy tartani? De biztos jön majd valaki, aki jobban ért hozzá, és majd ő felvilágosít téged, de tényleg sok tényezőtől függ. Mennyit tennél be és mi lenne a cél? Mert ha kereskednél, akkor nem mindegy, hogy mennyi fee-t vonnak le tőled.

Amiket írtál, ott vétel során konkrétan nem kerül tulajdonodba  BTC, tulajdonképpen vásárlással-eladással csak árfolyammozgásokra fogadsz FIAT-ban.


Idézetet írta: oldsmuggler Dátum január 15, 2022, 09:38:31Csak érdeklődés szintjén. Hol lehet Bitcoint-ot vagy más kriptovalutát vásárolni és mekkora a legkisebb egység?

Váltón, kriptotőzsdén vagy akár magánszemélytől.

Például ezeknél tudsz vásárolni: Coinbase vagy Binance. Kérni fognak személyes adatokat, ettől ne ijedj meg.

Mielőtt ténylegesen belevágsz, nagyon érdemes utánaolvasni az árfolyamok mozgásának, alap pénzügyi ismereteknek, utána meg követni kell híreket stb, amik az adott kriptovalutára jellemzőek. Nagyon könnyűnek festik le sokan ezt az egészet, de rengeteg buktatója van, amit úgy kerülhetsz el, ha olvasott leszel a témában.

Köszönöm a válaszokat fiúk, mint írtam nálam ez csak tájékozódás szintjén létezik.

Épp most dobott a facebook egy cikket a témában, ha esetleg olvasnál bővebben a kezdetekről: https://raketa.hu/hogyan-vegyunk-kriptovalutat

#84 június 14, 2022, 00:41:11, Alk
A végén még újra érdekes lesz a kripto befektetés szempontjából. Egyik barátom akart venni ETH-t 4000-ért, bemondtam poénból, hogy majd 500-on veszek. Most 1220 dollár. Általában alábecsülöm a trendek hosszát, s noha az ár már nem lenne tragédia, azért sok a potenciális veszélyforrás.

Idézetet írta: Alk Dátum június 14, 2022, 00:28:42A végén még újra érdekes lesz a kripto befektetés szempontjából. Egyik barátom akart venni ETH-t 4000-ért, bemondtam poénból, hogy majd 500-on veszek. Most 1220 dollár. Általában alábecsülöm a trendek hosszát, s noha az ár már nem lenne tragédia, azért sok a potenciális veszélyforrás.

Belefomozott a haverod? ;D  egyebkent meg lentebb varjak a tolem sokkal okosabbak is. Egyertelmu medvepiacban vagyunk, van aki 10 ala is varja a btct (CryptoWhale) es ritkan hibazik a fazon. Jelenleg szepen nezem ahogy elverzik, aztan majd ha meglesz a bottom confirmation, bele kell venni  :D

Nem tudtam az elozohoz szerkesztve ezt berakni, de erdemes megfontolni...

Végül megmaradt az arany 20 koronások vásárlásánál. Olyan 120-130 ezres átlagára lehet, jelenleg 180-190 eft-ért lehet beszerezni. Egyébként kemény, főleg, ami a numizmatikai piacon történt. Két éve, 10 ezerért vett 1946-os 5 forintos érméket bőven 30 eft fölé licitálják. De ez ugye kripto topic. :)

Fél szemmel mostantól újból követem a szektort. Amúgy sosem felejtem, amikor 2018. év végén beszakadt 6000 alá a BTC. Akkor jöttem rá, hogy mindig van lejjebb (és feljebb is) a kriptopiacokon. A becsléseim túl konzervatívak a piacok volatilitásához képest.

Idézetet írta: Alk Dátum június 14, 2022, 10:49:26Végül megmaradt az arany 20 koronások vásárlásánál. Olyan 120-130 ezres átlagára lehet, jelenleg 180-190 eft-ért lehet beszerezni. Egyébként kemény, főleg, ami a numizmatikai piacon történt. Két éve, 10 ezerért vett 1946-os 5 forintos érméket bőven 30 eft fölé licitálják. De ez ugye kripto topic. :)

Fél szemmel mostantól újból követem a szektort. Amúgy sosem felejtem, amikor 2018. év végén beszakadt 6000 alá a BTC. Akkor jöttem rá, hogy mindig van lejjebb (és feljebb is) a kriptopiacokon. A becsléseim túl konzervatívak a piacok volatilitásához képest.

Na en meg az elso bekezdesedhez nem ertek egy szemet sem.. :D

Hihetetlen mozgasok vannak mindket iranyba, ahogy az egyik twitteres faszi mondta, a medvepiac ugyanaz, mint a bika, csak lefele.. ;D

Aki kepbe akar kerulni, a twitter az elsodleges platform, vannak listaim ahol kulonbozo temakban kulonbozo embereket kovetek, akiktol rengeteget lehet tanulni. Ha valakit erdekel, CryptoBen77 a fiokom es a listak kozott meg tudja nezni mirol beszelek. :)

Kicsit felelenkithetnenk a temat, kezdesnek nehany gondolat az elmult nehany naprol..

Eleg bullish volt ez a het, foleg az ethereum koruli hirek, sikerek vittek a piacot, de ugy gondolom, ez csak egy szokasos medvepiaci bull run, vagy nevezhetjuk bull trapnek is... Lassan jon az Mt Gox nagy btc ontese is, az szerintem helyere teszi a piacot es ismet 1-essel kezdodo szamokat fogunk latni a btc haza tajan. 25-25.5 koze benez(t)unk, majd innen ismet lefele az ut, az altok eleg komoly ellenallasoknal vannak, kozelgoben lehet egy ujabb nagyobb verengzes...