PDC Darts Világbajnokság 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri a VB-t?

Michael van Gerwen
21 (75%)
Michael Smith
7 (25%)

Összes szavazó: 26

Szavazás lezárva: január 02, 2019, 12:28:03

Idézetet írta: oakland23 Dátum december 13, 2018, 09:24:41
Én Schindlerre behúznék egy 3-0-át  :)

Benne van amugy, de Cody siman hozhat szettet mert Schindler baratunk is hullamzo azert.

OFF:

Kitérve picit a fogadás világára, oakland Schindler-Harris elemzését olvasva picit irigy vagyok azokra a "laikusok"-ra akik egy évben egyszer igyekeznek magukat beleásni a dartsba, s próbálnak adatokból egy olyan elemzést írni, ami megerősíti bennük, hogy az éppen egy jó tipp, amit kikövetkeztettek. Pár éve én is így voltam, és hellyel közzel jól is teljesítettem. Aztán, ahogy egyre jobban beleásod magad, egyre több versenyt nézel, sőt még játszod is versenyközegben a dartsot ezáltal ténylegesen megtapasztalod annak számos mentális, pszichés tényezőjét, rájössz, hogy amit korábban biztosnak gondoltál, ebben a sportágban már az sem az. Ezáltal hajlamossá válik az ember túlagyalni a tippeket, mindenben elbizonytalanodik, ha túl mélyre ássa magát az átlagok, 180-ak vagy épp a kiszálló-pontosságok mutatóinak világában.

Én most jó ideje fogadás terén valamiféle ilyesmi válságot élek meg, bár szerencsére talán ez a főoldali posztok esetében nem jelentkezik olyan markánsan...bocsi a nem is biztos, hogy értelmes "kommentért", csak hogy újra idézzem magam: oakland elemzését olvasva, irigy vagyok a fesztelen, bevállalós tippekért. Szorítok, hogy jöjjön, bár Harris azért nem piskóta ellenfél, ha elkapja a fonalat. Láttam már tőle pár jó meccset, igaz azok rendre hazai, óceániai környezetben zajlottak, kevésbé fontos, amolyan népszerűsítő tornákon.

Mai oddsok egyelőre nem tetszenek, viszont a negyedik meccs, nevezetesen 99,9%-ban a Cross - deZwaan már remélhetőleg tartogat pár fogadható opciót.. ::)

Összejött a Cross - deZwaan meccs, mivel várok egy 15-16 leget, ezért a 180-akban lehet itt valamit keresni szerintem...

9.5db 180 felett 1,83

#19 december 13, 2018, 22:24:47, robmiller
Na Cody nemhogy szettet hozott, haza is küldte a németet...keményen tolta, bár voltak kerekítéseknél hülyeségei kiélezett helyzetekben. De ha ezt a játékot hozza holnap Lewis ellen, akkor megizzadhat rendesen a walesi is.

szerk: kajak Ashtonnak szorítok...látszik rajta, mennyire nagy megtiszteltetés ez az egész neki! Remélem odapörköl Dekkernek!  :megbok:

Fúúúú eddig nagyon brutális  ;D ;D ;D

gyáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá  :redchug:

Idézetet írta: oakland23 Dátum december 13, 2018, 22:26:46
gyáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá  :redchug:

Majd megkérdezem holnap a szomszédokat, hogy Ashton bullos kiszállójánál üvöltöttem-e nagyobbat, vagy a Vidi 2. góljánál!    :)


Idézetet írta: Knapp Dátum december 13, 2018, 22:28:22
Majd megkérdezem holnap a szomszédokat, hogy Ashton bullos kiszállójánál üvöltöttem-e nagyobbat, vagy a Vidi 2. góljánál!    :)

;D ;D ;D a koliban is biztos nagyon várták már a vb-t, hasonlókat élnek át itt is a szomszédok..

Dekker-Ashton meccsen nagyon idegesítő volt, ahogy szurkoltak Ashtonnak. Minden triplája után őrjöngtek, mintha 180-at dobott volna és minden Dekker jó dobásnál szinte okádtak... Nem lenne szabad ennyire elfogultnak lenniük. Én Dekkerre fogadtam így le is vettem a hangot, annyira felb.szták az agyam közben.

Beindult a jatek Crosseknal, ebbol nagyon jo meccs lesz igy :D

Na hat ez mar szinvonalas kis meccs volt, de Zwaan 106 feletti atlaggal kapott ki, ez mutatja, hogy nem az atlag nyeri az embernek a meccset, hanem a fontos szitukban a duplak, na meg a jo idozites. Sajnos 9db 180 lett szelernyi 140-nel, nem volt szerencsem ebben most. Mai nap viszont eleg langyi na meg delutan lesz meg egy infektologia vizsgam is, ugyhogy nem igerem, hogy sok tippel jovok ma..  ;D

#27 december 14, 2018, 08:18:11, robmiller
Én is ritkán jövök eleinte főoldali előzetesekkel, mert ebben a 96 fős mezőnyben nagyon sok a "kamu" meccs és a sötét ló is. Fel kell mérni tényleg, hogy ki milyen formában kapta el a VB-t, bár ez sem mérvadó eleinte, mert ahogy néztem Dekker pl. tegnap kezdett, de következő meccs 20-án lesz Mervyn King ellen. Majd egy hét, ami alatt sok minden változhat.

BARNARD, Michael (ENG) - de SOUSA, Jose (POR)
13:40

A mai napra rátérve annak ellenére, hogy nem lesz főoldali poszt csak a vasárnapi napra, azért az első meccsben látok értéket, bár két noname player csap össze. Az egyik a 2018-as Challenge Tour győztese, Michael Barnard, míg a másik a jószerével ismeretlen portugál Jose de Sousa, a délnyugat-európai kvalifikációt nyerte meg. A profik között ismeretlen, amit mutat, hogy PDC ranglistán nem is szerepel. Egyszer már megjárta a világbajnokságot 2012-ben, akkor rögtön az előselejtezőben kiesett Deven Petersen ellen. 4:3-ra kapott ki. Még azt is mondhatnánk, hogy a dél-afrikai nem rossz player, szóval ez a portugál sem lehet az, ha 3 leget elcsípett, de nem. Petersen 83-as átlaggal szenvedte ki a sikert, Sousa pedig 75.61-gyel zárt. Azt lehet mondani, hogy ebben a divízióban tehát a portugál lelkes amatőr, akinek a tegnapi, indiai Nitin Kumarhoz hasonlóan már az nagy szó, hogy itt lehet az Ally Pally színpadán.

Barnard sem klasszisokkal jobb player, ami viszont mellette szól a folyamatos versenyzés a Challenge Tour és egy két nagyobb torna mezőnyében. Emellett rendszeresen szerepelt a Players Championshipben. Többnyire a 128 között kipottyant, de pl. szeptember végén elcsípett egy legjobb 32-őt, és egy nyolcaddöntőt is! Egyébként november végén sikerült kvalifikálnia magát a Players Championship Finals-re, ahol ugyan Brendan Dolan ellen kiesett a 64 között (4:6), viszont 93.42-es átlaga már PDC kategória volt.

Mindent összegezve: Barnard rutinosabb, jobb playernek tűnik, mint portugál vetélytársa, nem is csoda, hogy az angol sikerre 1.30-at fizetnek a bukik. Úgy vélem, akár ezt a sikert magabiztosabban is behúzhatja, ha hozza november végi mutatóit. Nagyon kíváncsi leszek, mit alkotnak, de nem számítok nagy színvonalra, ebből fakadóan lehet érdemes 180 underre is tenni, különösen a portugál esetében. 2.5-ös határ eléggé feltoltnak tűnik, Dekker tegnap pl. Ashtonnak 2-őt dobott, pedig a holland klasszisokkal jobb player. Én Sousától olyan tegnapi Kumar-jellegű performanszot várok.

Tipp: Sousa 180 2.5 under @1.66
Barnard -1.5 hendikep @1.72

Idézetet írta: Gorriaran Dátum december 13, 2018, 23:16:30
Dekker-Ashton meccsen nagyon idegesítő volt, ahogy szurkoltak Ashtonnak. Minden triplája után őrjöngtek, mintha 180-at dobott volna és minden Dekker jó dobásnál szinte okádtak... Nem lenne szabad ennyire elfogultnak lenniük. Én Dekkerre fogadtam így le is vettem a hangot, annyira felb.szták az agyam közben.

Amellett, hogy a hölgy ugye angol volt, ergo hazai pálya, a srác pedig holland, tett is érte bőven Dekker, hogy ne zárják őt a szívükbe a szurkolók. Szerintem megérdemelte, amit kiváltott a közönségből, nekem is barom ellenszenves volt, annak ellenére, hogy én is rá fogadtam.  :)

Gyertek àt kérlek a vb-s topikba! Ne két helyen menjen egyszerre az eszmecsere. Könnyebb és kényelmesebb egy helyen lekövetni a kommenteket!