Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


https://index.hu/kulfold/2022/01/21/orban-viktor-bosznia-hercegovina-ut-lemondas-szerbek-zoran-tegeltija-milorad-dodik/

Orbán: "Mindent megteszek, hogy meggyőzzem Európa nagy vezetőit arról, hogy lehet, a Balkán tőlük távolabb van, mint Magyarországtól, de az ő biztonságuk szempontjából is kulcskérdés, hogyan kezeljük egy olyan állam biztonságát, amelyben kétmillió muszlim él"

Kovács Zoltán: "a legnagyobb kihívás Boszniával kapcsolatban az, hogyan integráljunk egy országot kétmillió muszlimmal".

Anno Jugoszláviának hogyan sikerült vagy nem sikerült?

#796 január 21, 2022, 18:21:04, Pozzato
IdézetAnno Jugoszláviának hogyan sikerült vagy nem sikerült?

Sokáig el sem ismerték a bosnyák muszlimokat (10-15 év tuti kellett a világháború után), akik amúgy ilyen 30-50%-át tették ki a bosnyák lakosságnak. Később "javult" a helyzetük, majd jött az újabb háború (és Jugoszlávia szétesése). Itt aztán nem volt finomkodás, népírtás következett (elég a Srebrenicai mészárlásra gondolni, ami az egyik legismertebb és 8-10 ezer bosnyák muszlimot öltek meg, valószínűleg Ratko Mladicról eléggé sokan hallottak).

Érdekes a két nyilatkozat. Rogán Antal és Orbán Viktor is emlegette korábban a muszlimokat, különböző aspektusban. A kritikát olykor pozitív hangnem váltotta fel. Amit mondjuk rádióban is idéztek - ez általán eljutott falvakban élőkhöz is -, ott Orbán több esetben is kritizálta a bevándorlást, muszlimokat, nem kellenek ide. Azonban voltak ilyen nyilatkozatai is:
"Azért is különleges vendéget fogadtunk ma, hiszen ő az iszlám világból érkezett, és Európában ma nagyon sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek is tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk, és kívánjuk Egyiptomnak, hogy a saját kultúrája és vallása alapján sikeres lehessen". (Részlet Orbán Viktor 2015. június 8-i nyilatkozatából, amit az Abdel Fattah el-Szíszi egyiptomi elnökkel tartott közös sajtótájékoztatón tett.)

Szintén másként beszélt, amikor Erdogannal és a törökökkel tárgyalt, akkor is baráti volt a hangnem, ha a muszlimok szóba kerültek. Annál is inkább, hiszen Orbán Viktor egyik legnagyobb külföldi barátja és üzletei partnere is török - aki most már magyar állampolgár is -, Adnan Polat.

Azt gondolnátok, hogy OFF, de nem az. Főleg a vége.  ;)


Ezt mondta Erdogannak a riporter: "Egy bika nem lesz király attól, hogy a palotába megy, de a palotából ezzel istálló lesz ".

Paff, vitték is a rács mögé, akár több év börtönnel is jutalmazhatják emiatt: https://index.hu/kulfold/2022/01/23/torokorszag-recep-tayyip-erdogan-bunugy/

Orbán Viktor: Nincs gyerek, nincs jövő

https://telex.hu/belfold/2022/01/26/orban-viktor-nincs-gyerek-nincs-jovo

Azt gondolom, Viktor gondolatmenetét folytatni kell, ez hazafias kötelességünk.

Nincs nő, nincs pina
Nincs kéz, nincs recsi
Nincs feleség, nincs gond
Nincs sör, nincs élet
Nincs nap, nincs nappal
Nincs kincs, ami nincs

IdézetOrbán Viktor: Nincs gyerek, nincs jövő

https://telex.hu/belfold/2022/01/26/orban-viktor-nincs-gyerek-nincs-jovo

Azt gondolom, Viktor gondolatmenetét folytatni kell, ez hazafias kötelességünk.

Nincs nő, nincs pina
Nincs kéz, nincs recsi
Nincs feleség, nincs gond
Nincs sör, nincs élet
Nincs nap, nincs nappal
Nincs kincs, ami nincs

+


Nem háború lenne ez, hanem egy kicsi hadművelet.

De a BLMet azt toljuk még Kelet-Európában is négercsók néni. :bash:

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Occó arany érdekel? Ha bevizgáltat occób, lehet bronz csak.

Újabb érv amellett, hogy első a pénz, aztán jön a minden más, politika, elvek, meg a többi szentimentális dolog.

Van köztetek olyan, aki kap adó visszatérítést a napokban, és továbbadó lesz?

https://tovabbado.hu/

Vagy annyira azért ne kapja be a Fidesz a jómódúak krumplija miatt? :D

IdézetVan köztetek olyan, aki kap adó visszatérítést a napokban, és továbbadó lesz?

https://tovabbado.hu/

Vagy annyira azért ne kapja be a Fidesz a jómódúak krumplija miatt? :D

Csináltak egy 7%-os mínuszt tavaly, hogy hatalmon maradhassanak. Szerintem lesz majd még itt pofára esés. Mindenki tologatja a 10 millákat a babakocsiban, míg a legnagyobb kókler építőipari vállalkozó is vagyonokat keres. Ennek a világnak hamarosan vége lesz.

A pénzből én aranyat vennék.

IdézetCsináltak egy 7%-os mínuszt tavaly, hogy hatalmon maradhassanak. Szerintem lesz majd még itt pofára esés. Mindenki tologatja a 10 millákat a babakocsiban, míg a legnagyobb kókler építőipari vállalkozó is vagyonokat keres. Ennek a világnak hamarosan vége lesz.

A pénzből én aranyat vennék.

Az arany világpiaci ára rohadt drága, mondjuk jó ideje nem néztem rá. Viszont tény és való, hogy talán ebbe érné meg a leginkább befektetni.
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz itt, ha lemennek a választások. Egyedül azért teszem össze a kezem, hogy nincs hitelem. Pláne nem hosszútávú. Reccsenni fognak jópáran szerintem. Nem hiányoznak az álmatlan, stresszes éjszakák.

Idézetet írta: robmiller Dátum február 10, 2022, 19:29:03Egyedül azért teszem össze a kezem, hogy nincs hitelem. Pláne nem hosszútávú. Reccsenni fognak jópáran szerintem. Nem hiányoznak az álmatlan, stresszes éjszakák.

Pontosan ugyanezért várok ki én is a vásárlással, felesleges most kapkodni. Bátrak, akiknek idén születik a gyerek és mellé van CSOK is és még másfajta hitelek is. Sok embert behülyítettek, sajnos.