Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Inside The World's Toughest Prisons - Élet a világ legkeményebb börtöneiben

Az utolsó 3 évaddal elmaradásban voltam, de most nagyon szépen haladok vele. Szerintem baromira érdekes az egész; hogy melyik országban mi a helyzet; hát nagyon nem mindegy, hogy Cipruson, Grönlandon, Norvégiában vagy börtönben vagy mondjuk a Fülöp-szigeteken vagy Boszniában.

Idézetet írta: Latzka Dátum október 17, 2022, 12:46:13Inside The World's Toughest Prisons - Élet a világ legkeményebb börtöneiben

Az utolsó 3 évaddal elmaradásban voltam, de most nagyon szépen haladok vele. Szerintem baromira érdekes az egész; hogy melyik országban mi a helyzet; hát nagyon nem mindegy, hogy Cipruson, Grönlandon, Norvégiában vagy börtönben vagy mondjuk a Fülöp-szigeteken vagy Boszniában.

Boszniában jobbak a körülmények és barátságosabbak, ugye?  ;D

Mellékhatás

Én azt gondoltam, hogy mikor az első évad befejeződött, akkor vége is lett a sorozatnak, mert nagy volt a csönd. Aztán épp ma volt a bejelentés, hogy az RTL új streamingoldallal jelentkezik (vagyis átnevezi a régit), ahol a Mellékhatás 2. évada jön majd valamikor a következő egy év során. Ahogyan írták, exkluzív lesz, tehát csak a platformon érhető majd el a sorozat, tv-ben nem (viszonylag sok exkluzív tartalmat promóztak, köztük az On The Spot dokusorozattal történő közös alkotásokat is). A Mellékhatásról kevés írás volt itt a topicban, lényeg, hogy teljesen magyar alkotás, én amolyan Aranyélet-szerű minőséget mondanék, magyar szemmel kiemelkedők között van:


Őszi és téli kínálatból szemezgettem az Apple, Disney és az Amazon platformjáról, mik a finom újoncok. Következő részben a Netflix és az HBO következik. Ja, igen, jövő februárban jön az új szolgáltató, akiről már párszor írtam, elvileg ők rendelkeznek majd a legnagyobb kínálattal a streamingszolgáltatók közül itthon.

Five Days at Memorial (Apple TV+)
Megtörtént eset alapján készült, 2005-ös Katrina hurrikánról. A címből már kiderül, hogy a Memorial kórház különös helyzetét járják körül, ahonnét a betegek értelemszerűen nem tudtak elmenekülni a szökőár elől. A megígért segítség nem érkezett meg, így pokoli napok vártak az ott dolgozókra és a betegekre. Zene, képvilág és Vera Farmiga kiváló, most jön a de: címben öt napról van szó, szerintem elég lett volna ebből hat rész is, elhúzták nyolcig, így az utolsó három rontja az összképet. Ettől függetlenül egy erős sorozatot kapunk egy olyan rejtélyről, ami valós és máig megoldatlan...



Shantaram (Apple TV+)
Októberben megérkezett az Apple leginkább várt új sorozata, ahol Charlie Hunnam a főszereplő (Sons of Anarchy). Egyelőre egy jó erős közepesre értékelném, ahonnét még lehet javulni kiválóra, mert az alapok megvannak. "A sorozat hőse egy íróból lett bankrabló, aki megszökik a börtönből és Ausztrália legkeresettebb emberévé válik." Hunnamre nincs panasz, de a sztori szerintem még nem állt össze így féltávnál, ugyanakkor látom benne a potenciált.



Echo 3 (Apple TV+)
November 23-án érkezik, két dolog miatt adok neki egy esélyt: Kolumbia és When Heroes Fly. Utóbbi egy Netflixen is elérhető izraeli sorozat (legalábbis régebben volt fent), ami az Echo 3 alapjául szolgált, én azt szerettem, izgalmas kis akciósorozat volt (oké, nem egy Fauda, de nem rossz). Az Echo 3-ban a kolumbiai határon eltűnik egy tudós, akit a katonai múlttal rendelkező családja próbál megkeresni, miközben egy titkos háborúba csöppennek.



The Peripheral (Amazon Prime)
Chloë Grace Moretz a főszereplő, pilot szerintem kiváló lett, igaz, utána minimálisan esett szint, de milyen sorozatról is beszélünk? Mint ahogyan több ajánlóban is írták, nehéz erről úgy beszélni, hogy ne spoilerezzünk, szóval itt a sorozatjunkie ajánlója, amiből mindenki annyit olvas el, amennyit szeretne. Az első rész tehát nagyon erős volt, reméljük az évad második felére felpörög, mert van bőven lehetőség. Voltak "akciók", volt világépítés, minden adott, hogy jó befejezése legyen, de pont ilyenkor szokták elszúrni...



Ígértem Disney sorozatot is, de az nincs, mert semmi jó nem jött ki mostanság és nem is várható, ellenben elérhető szinkronosan az Atlanta 3. évada (amit Budapesten forgattak), The Bear-t szerintem már mindenki megnézte, aki nem, annak nem árt pótolni a hiányosságait. A This Is Us itt is, illetve az Amazon Prime-on is elérhető még, amit épp idén fejeztek be (korrekt befejezést kapott, ami ritka ilyen hosszú sorozatoknál, 6 évad). Nekem összességében a This Is Us ott van a top20-ban, pedig eléggé sokat láttam az elmúlt évtizedekben.

Atlanta
Nagyon sokszor ajánlottam itt a fórumon is, héten pedig elérkeztünk a sorozat végéhez. Jelenleg a Disney kínálatában a 3. évadig van fent, remélhetőleg valamikor a 4. szezon is felkerül, mert méltó befejezése egy kiváló és egyedi sorozatnak. Az Atlanta nekem az etalon, az a sorozat, amit bármikor megnézek, elég csak egy rész, nem is kell sorba, szerencsére úgy írta meg Glover, hogy bármikor bekapcsolódhatsz. És az biztos, nincs olyan másik sorozat, ahol ennyi elborult rész, ennyi kiváló ötlet lenne. Kiemelkedő alkotás.

Tényleg, nagyon sok jelenetről és megoldásról lehetne beszélni, akadnak olyan részek, amiben a főszereplő négyes nem is szerepel, eltelik úgy pár epizód, hogy nem is kapcsolódik a tárgyhoz, de senkit se izgat. Csalóka például az IMDB részek pontozása is, hiszen a Champagne Papi a maga 7,5-ös pontszámával messze nem kiemelkedő, de aki látta, az bőven tudott rajta nevetni (mexikói Drake stb.), de elég csak a láthatatlan autóra gondolni, Darius monológjai zseniálisak, illetve az is, ahogyan a különböző helyzetek groteszk mivoltára felhívja a figyelmet.

Sajnálatos, hogy itthon mennyire nem lett befutott, de ez valahol érthető is. Hiro Murai és Donald Glover kiváló munkát végeztek, utolsó évad és a zárás pedig zseniális, tényleg minőségi befejezést kapott, bárcsak minden jó sorozat hasonlóan működne az utolsó évadban... Tartottam tőle, hogy elszúrják, mert a harmadik évadban voltak erre utaló jelek, de szerencsére nem így történt. Mi az Atlanta sztorija? Ennek nincsen sztorija, ezt nézni kell.

Mindjárt hozom a Netflix és HBO újdonságait is, de előbb egy olyan sorozat, ami itthon anno egyáltalán nem ütötte meg az ingerküszöböt, de még külföldön se.

Patriot (Amazon Prime)
Ez egy 2015-ös sorozat, mely két évadot élt meg és 18 részt. Lezárt alkotásról beszélhetünk, akkoriban elkezdtem én is, de annyi más sorozat volt, hogy elfelejtettem befejezni. A sorozat középpontjában az áll, hogy az USA megpróbálja megakadályozni, hogy Irán atomfegyvert készítsen. Erre van egy "szuperkémjük", aki eléggé magába fordult és népdalokat ír, amiben kormánytitokat fecseg ki.  ;D  Ebből már lehet gondolni, hogy ez nem egy átlagos kémfilm, de nem is egy átlagos akciófilm, hiszen akad benne bőven fekete humor (első három percbe kapásból). Lassan építkezik, viszont vannak benne akciók, van minden, kicsit olyan besorolhatatlan sorozat. Végül a Patriot 8,2-es értékelést kapott (12 ezer szavazó után), jelentsen ez bármit is. Szinkron nincsen, felirat igen.


Az Amazon Prime amúgy tele van ilyen "rejtett" sorozatokkal (bár lesznek olyanok is, amit szerintem mindenki ismer), hiszen ott a Sneaky Pete, Good Omens, The Underground Railroad, The Expanse, Jack Ryan, Reacher, The Man in the High Castle, The Marvelous Mrs. Maisel, 11.22.63, Into the Badlands, Hunters, Carnival Row, The Widow, Absentia, The Boys, Preacher stb., szóval egy csomó jó sorozat.

HBO Max
Amikor az újdonságokat nézed az HBO felületén, arra jössz rá, hogy "csak" folytatások vannak (The White Lotus stb.), illetve többségében ezek jönnek majd (The Sex Lives of College Girls stb.), de azért akad néhány újonc, vagyis egy darab. Nem viccelek, ennyi az, amiben még van potenciál is, most ilyen dokukat meg rajzfilmeket nem fogok bemutatni.

The English
Emily Blunt főszereplésével érkezik, aki a vadnyugaton keménykedik, mellette egy indián a másik főszereplő. Mindössze hat rész, de miért adta ki egyben az HBO? Azért, mert ezt sem ők csinálták, hanem az Amazon Prime.  ;D A furcsasága az, hogy nálunk HBO-n lesz elérhető, de külföldön a Prime forgalmazza. A sorozat összességében egy másik aspektusból próbálja bemutatni a western életérzést, nem annyira bugyuta, mint jó pár hasonló karakterdráma, reálisabban látja a vadnyugat (ha lehet ilyet mondani).



A meglátásom pedig a következő az HBO-val kapcsolatban: elkezdődött az óriási spórolás, hiszen új vezetés van, jön majd a következő években a nagy átalakulás, ezért szerintem, ha nem húz bele az HBO hosszabb távon, akkor sokat fog veszíteni a pozíciójából. Egyre inkább úgy tűnik, nincs idejük, energiájuk és pénzük foglalkozni az európai piaccal, ami szintén hiba. Ha ez így marad, akkor a Netflix mellett nemsokára az Apple, Prime és a Paramount között fog eldőlni a második erő kérdése...


Netflix
Azért itt sincs óriási kínálat, téli időszakból a Copenhagen Cowboy lehet érdekes, de erről kevés infó van még egyelőre, ahogyan a pár nap múlva rajtoló dél-koreai Somebody c. sorozatról is, de arról már van legalább egy videó:


1899
Szóval már egy ideje minden erről szól a Netflixnél, hogy ez a sorozat nagyot fog ütni, év újonca lesz és miegymás. A Dark készítői csinálták ezt is, röviden róla itt: "a 20. század hajnalán játszódó történet egy hajó utasairól szól, akik különféle európai országokból származnak és a jövővel kapcsolatos reményeik és álmaik kötik össze őket. Amikor azonban felfedeznek egy másik, bevándorlókkal teli hajót a nyílt tengeren, utazásuk váratlan fordulatot vesz, hiszen az annak fedélzetén talált dolgok az ígéret földjére tartó utazásukat rémálommá változtatja." A premier két nap múlva!


SkyShowtime

A végére pedig a SkyShowtime, mely februárban rajtol majd itthon. Őszintén szólva, itt a két végletből az egyik valósulhat meg, mert a tartalom óriási, viszont ami eddig a platform körül történt, az káosz. Majd egy évet csúsztak, úgy kellett összehalászni a csapatot, akik fejlesztik a dolgokat (felirat, platform, szinkron?), szóval nem éppen meggyőző, de lehet, hogy csak idő kellett nekik.

Az érem másik oldala viszont ez: NBCUniversal (pl. Peacock, NBC, Syfy, USA Network), ViacomCBS (pl. Paramount+, Showtime, CBS, Comedy Central) és a Sky stúdiók... Ez temérdek film és sorozat, óriási tartalom.

A CBS és NBC sorozatai hihetetlenül nagy mennyiséget jelentenek, nem kezdem el sorolni, mert sosem érnék a végére (saccra mondom, de szerintem a 400-at meghaladó alkotásokról beszélünk). A Peacock két éve kezdte, azt hiszem 15-20 sorozatot lehoztak ennyi idő alatt, a SyFy inkább 2000-2015 volt aktív (Stargate, The Expanse stb.), Showtime pedig egy ikonikus készítő, tőlük sok sorozatot vett át az HBO, ezek ugye folyamatosan kerültek le az HBO Max platformjáról, februártól valószínűleg minden a SkyShowtime felületén lesz elérhető: Dexter, Homeland, Shameless, Ray Donovan, The Affair, Californication, Twin Peaks, Billions, Yellowjackets stb., itt is van körülbeül 100-120 sorozat.

Ezeken kívül, olyan sorozatok kerülhetnek fel a platformra, mint az óriási kedvenc Blue Mountain State, mivel a Spike is ehhez a streamingszolgáltatóhoz tartozik. És akkor a végére hagytam a Paramount tartalmait, amivel teljes lesz a SkyShowtime. Véleményem szerint, jelenleg az Apple mellett a Paramount a legjobb sorozatkészítő, ennek pedig egyetlen oka van: Taylor Sheridan. Leigazolták a szupersztárt, aki manapság a legjobb történetmesélő, amihez nyúl, abból arany lesz: Yellowstone, 1883, Mayor of Kingstown és épp most érkezik a Tulsa King, mely nagyon jó kritikát kapott a pilotra, Sylvester Stallone főszereplésével.

Ezen felül, Paramount rendelkezik még egy csomó film jogával, illetve a jövőben már Sheridannek van 2-3 sorozata előkészületbe (komplett világot akarnak építeni a Yellowstone köré). És ezen felül olyan sorozatok jönnek jövőre, mint az Olasz meló (rablásos) és a Parallax view, ami nekem anno ott volt a kedvenc filmjeim között, most egy sorozat reboot képében érkezik. Az HBO épp felszámolt mindent Európában, addig a Paramount terjeszkedik, rengeteg országgal kötöttek szerződést, így jövőre olasz, német, spanyol, francia stb., sorozatok érkezhetnek majd.

Valószínűleg nem egyszerre öntik ezt a rengeteg tartalmat a felhasználókra, mert ugye ennyit feliratozni (és esetleg szinkronizálni) nem egyszerű, viszont, ha azt vesszük 600+ sorozat, valószínűleg IMDB top250 filmből olyan 100-150 hozzájuk tartozik, de ha ilyen top500-at nézünk, akkor is minimum a fele...

Többször írtam már, hogy egy sorozat/film kapcsán fontos megnézni, ki a készítő. Ez egy lenyomatot hagy az alkotáson, hiszen vannak, akik lassabban mesélnek egy sztorit, különböző megoldásokkal dolgoznak, amik nem mindenkinek nyerik el a tetszését. Olvasgatva az 1899-ről íródott kritikákat, többnél előjött, hogy én láttam a Dark c. sorozatot, az se tetszett, ez se.

Szubjektív dolog, nekem tetszett a Dark, de ez azért nincsen azon a szinten (mutatja ez a pontok alakulása is, IMDB-n is 9,2 körül kezdett, most 8,5-nél tart), erős közepesnek mondanám így négy rész után. Nekem viszont az a költői kérdésem, hogy akinek nem tetszett az alkotó korábbi alkotása, az mégis mit várt? Úgy ült le, hogy eleve benne volt egy "a Dark se tetszett, ez is sz*r lesz", és az is lett, mert azt várta.  ;D

Azért is nem néztem végig az 1899-et, mert közben kijött a Dead To Me, amit ledaráltam. Vártam már, szerintem ez így összességében jó volt, lehetett nevetni, harmadik évad is jól sikerült, oké, zárás nem biztos, hogy mindenkinek tetszik majd, de szerintem ez üde színfolt a Netflix palettáján.

Időközben kezdtem rájönni, hogy ez, amit a Dead To Me is képvisel, követendő példának kéne lennie: 35 perc körüli részek, nem elnyújtott évadok. Egyre inkább azt gondolom, rohanó világunkban a 7-8 részes, 30-40 perc közötti sorozat az ideális. Erre még van ideje az embernek.

A következő egy év során pár minőségi sorozat kifut. Az egyik ilyen minden bizonnyal a Ted Lasso lesz, ahol a már berendelt harmadik évad lehet az utolsó. A szereplők elejtettek pár infót, hogy rendes lezárást kapott a sorozat, de ha úgy adódna, akkor tudnák folytatni. Szintén befejeződik a Tom Clancy: Jack Ryan is, amely esetében december 21-én jön az új, harmadik évad, majd jövőre jönne a befejező negyedik szezon. A Snowfall nekem kedvenceim közé tartozik, Magyarországon nem futott be egyáltalán, viszont jövőre lesz az utolsó, befejező hatodik évada az HBO sorozatának. Én úgy tudom, hogy a Babilon Berlin is véget ért, hiába van ott kérdőjel, de már eljutott arra a szintre a sztori, ahonnét már történelmi (korhű) szempontból nincsen folytatás. The Crown kapcsán ugye hivatalos a hatodik évados kasza, de a jelenlegi ötödik után már felmerültek állítólag olyan ötletek, hogy nem folytatják (ez az évad nem sikerült túl acélosra). A nácivadász sorozat, a Hunters is megkapta a kaszát, jövőre jön a második és egyben utolsó évad. Elérkezett befejező évadához a The Marvelous Mrs. Maisel is, újabb Amazon ikon távozik.

Érdekes, hogy az Amazon Prime ennyire megvágta a sorozatait, gyakorlatilag a "régiek" közül csak a The Boys maradt, abból jön majd egy negyedik évad valamikor. Jack Ryan "utódja" a Reacher lehet, illetve ott van még a Gyűrűk urás sorozat, plusz, mivel eléggé bejött az embernek, ezért a The Devil's Hour rögtön kétévados berendelést kapott.


Ha jól emlékszem, akkor talán még a záróepizód se ment le az első évadból, olyan pozitív fogadtatást kapott, hogy rögtön berendelték a többit. Amikor ennyire "kiírtanak" mindent, akkor két dolog lehet: valami nagy dobásra készül az Amazon Prime, esetleg elfogyott a pénz.  ;D

A Disney saját tartalamakat tekintve valószínűleg mindent feltett a Star Warsra (Andor, Mandalorian, Boba Fett stb.), illetve Harrison Ford visszatérésétől várják a megváltást. Az segíthet nekik, hogy itthon a Hulu tartalmai is náluk vannak, akik most nyomják kifelé a vígjátékokat (The Bear, Reservation Dogs, Only Murders in the Building stb.). És ezzel kapcsolatban voltak érdekes hírek, ugyanis a Disney vezetőinek tetszik, hogy az USA-n kívül ugye minden Hulu tartalom a Disney+ felületén elérhető, ezért elvileg szeptember-október környékén tettek egy ajánlatot a Hulu vezetőinek, hogy "egyesüljenek". Amennyire követtem, nem igazán érkezett erre érdemi válasz (elsősorban a Comcastnek kell itt reagálnia). Ez azért is fontos, mert a Hulu komoly tartalmakkal készül a következő évekre, ugyanis egy rakat díjnyertes könyv joga náluk van: Shogun (legendás), Never Let Me Go (Nobel-díjas Kazuo Ishiguro könyve), Alien, Interior Chinatown és még lehetne sorolni. A következő két éve sűrű lenne a Hulunak.

Az HBO-nak azért maradt sorozat, de úgy tűnik, hogy egyelőre az újak közül a The Last of Us-ra tettek fel mindent. Mondjuk még a jelenleg futó sorozataik listája erős: Succession, Euphoria, Hacks, Barry, The Righteous Gemstones, House of Dragon, Winning Time, Tokyo Vice és Peacemaker. És amúgy van még nekik elfekvőben egy True Detective, aminek az új évadát elvileg már készítik... Készülőben a Love and Death, amely olyan alkotók nevéhez fűzödik, mint David E. Kelley (Big Little Lies) és Lesli Linka Glatter (Homeland), főszerepben meg Elisabeth Olsen és Jesse Plemons, akik mostanra "szupersztárok" lettek, gyenge sorozatot nem vállalnak.

Milyen sorozatot nézzünk, amíg nincs vb-meccs?

Hoztunk számotokra pár focis sorozatot és filmet, ami kellő gyógyír a meccsdömpinghez szokott szurkolói szervezetnek! Olvasd tovább


Dopesick (Disney+)

IMDB: 8.6 (58 ezer szavazó)
Metacritic: 78% (felhasználói értékelés)
Epizódok: 8 rész (egyaránt 55-60 perc/rész)

Emlékeim szerint nem írtunk róla a topicban, pedig minden bizonnyal az utóbbi egy-két év legjobb minisorozata volt. Az rémlik csak, hogy hőbörögtem, miért nem kapta meg az Emmy-díjat, miért a The White Lotus nyert? A 2022-es Emmy-díjátadó egy tökéletes leirata volt annak, amiről a sorozatban is beszélnek, de ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval, ez a sorozat tavaly év végén jelent meg a Hulu felületén, nálunk a Disney+ szolgáltatónál nézhető meg. Lezárt minisorozat, mely megtörtént esemény alapján készült. Az amerikai Oxy-lázat foglalja össze. Az OxyContin egy narkotikum, amely ellentétben a dobozára írtakkal, komoly függőséget okoz és teljesen leépíti a beteget.

Ezt viszont a gyógyszergyártó igyekezett a végletekig titkolni, torz számításokat tettek közé, orvosokat, bírókat, ügyészeket és politikusokat vásároltak meg, hogy kvázi "népszerűsítsék" a terméket. Ez nem egy régi sztori, érdemben a '90-es évek második felében kezdődött, majd a Bush-kormány alatt csúcsosodott ki.

A Purdue Pharma által előállított termék több százezer ember halálához vezetett, használói között függőség alakult ki, amely utána bűncselekményekhez vezetett (megnövekedett a betörések, rablások száma). Emberek és családok épültek le végleg, tragédiák tömkelege történt az Egyesült Államokban, de a 2000-ben indult nyomozás, majd a 2002-ben már majdnem bírósági szakaszába érő ügyben hiába vettek részt államügyészek, valami miatt mindig megakadt.

A sorozatban több valós szereplő van, ilyen például a Purdue Pharma céget vezető Sackler-család, illetve a két nyomozó (Rick és Randy). A legismertebb valós személy minden bizonnyal Rudy Guiliani, aki korábban New York polgármestere, illetve a Republikánus párt emblematikus figurája (segítette Trump kampányát).

Visszatérve a bevezetőben leírtakra, azért is voltam bosszús az Emmy-díjátadón, mert a Dopesick egy sokakat érintő történetet dolgoz fel, aminek még a mostani világra is komoly kihatása van (elég csak a Pfizer-sztorira gondolni, hogy a nagy találmányból végül senki se kapjon Nobel-díjat, valamiért...). Ennek ellenére, hogy egy történelmi átverést mutat be, illetve azt, hogy emiatt százezrek haltak meg, nem tekintették jelentős munkának.

Helyette végül egy olyan sorozat nyert, ahol egyértelműen az HBO közösségi médiás részlege tolta meg a népszerűséget, erős befolyásolással, gyakorlatilag a díjátadó előtt a csapból is a The White Lotus folyt. Az történt, mint a Purdue Pharma esetében: sok-sok pénzzel sikerült egy szar terméket eladni minőségiként. A Dopesick esetében pedig nem akartak óriási hírverést csinálni, mert ez a gyógyszeripari óriások hazugságait leplezi le.

Hasonló alkotások:
A Sorozatjunkie felületén a Spotlight jelent meg, mint hasonló mű, de szerintem sokkal inkább hasonlít erre a Dark Waters, melyről szintén volt írás a fórumon: https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=3120.msg807720#msg807720

Két apró érdekesség: mind a Spotlight, mind a Dark Waters főszereplője Mark Ruffalo, ráadásul utóbbi sem kapott semmilyen díjat, mint ahogyan a Dopesick sem nyerte meg a legjobb minisorozatot. Az igazságot sosem szeretik.


Ha már unod a focit, akkor ezek a sportos sorozatok érdekelhetnek

Szereted a sportokat, de foci-vb miatt kicsit megcsömörlöttél? Nézzük, mit kínálnak a streamingszoltáltatók sportos témában! Olvasd tovább


Akinek van HBO Max előfizetése és jó pár sorozat "elmentve" későbbre, nem árt, ha a téli szünetben belehúz. Most derült ki, hogy az HBO törli a Westworldöt is, ami abszolút saját készítésű sorozat. A nyári nagy törlés után, jelenleg ott tartunk, semmi sincs biztonságban a platformon, hiszen a saját cuccokat is kiteszik... Nem vészes a dolog, mert 6-8 hónap alatt 40-60 sorozat került csak le, de az HBO most már folyamatosan veszít a brandjéből.

Break point címmel január 13-án tenisz sorozat indul a Netflixen, mely a 2022-es szezont dolgozza fel.

Apple TV+ 3 hónap ingyen

Az LG eléggé komoly akciót jelentett be, ugyanis akinek 2018-as, vagy annál újabb, azaz legalább webOS 4.0 smart platformot használó televíziója van, azok 3 hónapig ingyen vehetik igénybe az Apple TV+ szolgáltatást. Ehhez le kell tölteni az applikációt, regisztrálni kell, majd lehet is nézni. Igen, szokásos menet, hogy meg kell adni a bankkártyánk számát, de ha nem szeretnél előfizetést, akkor a harmadik hónap lejárta előtt szimplán lemondod, így nem vonnak le összeget a kártyáról.

Én azt mondom, bőven érdemes kipróbálni, jelenleg az alábbi sajátgyártású sorozatok érhetőek el:
Ted Lasso (22 rész), For All Mankind (30 rész), The Morning Show (20 rész), Home Before Dark (20 rész), Severance (9 rész), Pachinko (8 rész), Slow Horses (12 rész), Black Bird (6 rész), Shantaram (12 rész) és még lehetne sorolni, egytőleg egyig jó sorozatok. Három hónap alatt ütemesen haladva eléggé sok sorozatot le lehet darálni, főleg, mert most jönnek az ünnepek.