TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 23, 2019, 22:12:25
Bolton - Ipswich
2.5 gól felett (1.36)
Hazai csapat szerez gólt (3.00)

Norwich - Chelsea
Hazai csapat szerez gólt a 2. félidőben (1.83)

Forma-1 - Olasz Nagydíj
Kimi Raikkönen helyezéssel ér célba - Nem (5.00)

Mintha ez nem a Jégember hétvégéje lenne, ezért fogadok a kiesésére.

Liverpool - Salzburg
Szoboszlai a 16-oson kívülről szerez gólt (17.00)

Srácnak ilyen rúgótechnikája van.



Nagy sztárokat megszégyenítő szerintem, ahogy olyan távolságról, tökéletesen a felsőbe megy. Nem elsőre csinálja, ez a hobbija. Mehet ez akár távoli lövésből is, oké az Anfield közege kemény, de sokadjára rúg távoli gólt, benne van a lábában.

Idézetet írta: TiB Dátum október 01, 2019, 11:21:19
Liverpool - Salzburg
Szoboszlai a 16-oson kívülről szerez gólt (17.00)

Nem láttam végig a meccset, de basszus volt ziccere. Néhány rokonát ismerem szóval szívügyem a fésűlthajú, és megmondom őszintén mikor ott volt az ötösön belül, az ANFIELDEN ÉRTED? AZ ANFIELDEN, és üres volt a rövid, hát rendesen kalapált a belső vekkerem, hogy bevágja :) Fiatal még, lesz ez jobb is, hajrá Dominik!

Más téma! Chilében a másodosztály annyira szoros, hogy 24 forduló után, néhány körrel a vége előtt, még egy sor csapat lehet bajnok. Már elkezdődött a 25. forduló, de előtte a 11. helyezett és a tabella élén álló csapat között mindössze 4 pont volt!


Egészen érdekes dolgokat posztolnak az OptaPro twitter-oldalán, például a csatolt képen azt láthatjuk, hogyan kezdik az építkezést a Premier League csapatai. Ez még a 2017-18-as szezonra vonatkozik, de nem semmi, hogy már ennyiből kirajzolódik nagyjából, hogy hogyan is képzelik el a csapatok a támadást.

Az Arsenal, Liverpool vagy épp Manchester City bízott a védői passzjátékában, és rövid előre vagy épp oldalra passzal kezdték az építkezést, míg például gyökeres ellentét a Burnley, mely egy hosszú passzal áthidalta ezt az építkezés dolgot, már a kapustól indulva. Ami szinte mindenhol megfigyelhető, az a szélre passz, a középső védők lényegében ott nyomorodjanak meg, ahol vannak ;D



Közel ugyanannyi játszott perc, és mégis mekkora különbség. Edersonnak közel annyi pontos rövid passza (AccSP) van, mint ahány pontatlan hosszú átadása (InAccLB) Nick Pope-nak. Ez persze nem azt jelenti, hogy Pope béna, csak nehezebb egy 50 méteres passz, mint egy 3 méteres. A kapusnak már közel sem annyi a dolga, hogy védjen, kicsit olyan, mintha az edzők rájöttek volna, hogy van egy plusz ember, akivel nem csak védetni lehet, és beépítették őket a támadási stratégiába.

Figueirense-SC - Cuiabá-MT
Vendég csapat szerez gólt (2.18)

Idézetet írta: TiB Dátum november 17, 2019, 12:11:32
Figueirense-SC - Cuiabá-MT
Vendég csapat szerez gólt (2.18)

Wales - Magyarország
Magyarország gólt szerez (1.81)

Hajrá Riariahungária!

Idézetet írta: TiB Dátum november 19, 2019, 12:17:16
Wales - Magyarország
Magyarország gólt szerez (1.81)

Vila Nova - Oeste
Dupla esély 12 (1.33)

Idézetet írta: TiB Dátum november 20, 2019, 11:29:16
Vila Nova - Oeste
Dupla esély 12 (1.33)

Durva, hogy ezzel a tippel már egyszer befürödtem, akkor is 1:1 lett a végeredmény.

Többet fogadok, mint ami a naplómba kerül, de úgy döntöttem a naplós tippekbe viszek valami rendszert. A célom 10 hibátlan tipp zsinórban, minimum 1.40-es szorzókkal. Durva, de ha nincs cél, elvesztem a fókuszt. Amit el kellene felejtenem, az a sok teória, ami az évek alatt kialakult bennem. Nem megyek bele jobban, néhány eredmény, vagy épp forma alapján is olyan elővélemény alakul ki bennem, ami befolyásolja a tippet. Megújulásra van szükség, még nem tudom, hogy fogom csinálni, de valamilyen formában szeretném megmutatni nektek, hogy egy balfék sztorijából is levonhassatok tanulságot. Ez lenne amúgy a naplók tanulsága szerintem.

Good luck! :ok: Menni fog! ;)

10 / 1.

CA Colon de Santa Fe - Estudiantes La Plata
Dupla esély X2 (1.46)

Először is köszi Latzka a bátorítást, jól esett! :)

Így elsőre ez az argentin bajnoki tetszett meg, mert talán kicsit túlságosan is leírják a bukmékerek az Estudiantes csapatát. Való igaz, hogy Gastón Fernández sérült náluk, aki fontos a középpályán, gólpassz és kulcsátadások fűzödnek a nevéhez, de rajta kívül nincs igazán jelentős hiányzó amúgy egyik oldalon sem. Az Estudiantes játékosai nem szereznek sok gólt, és nincs is kiemelt gólszerzőjük. 13 forduló alatt 12-szer voltak eredményesek, egészen furcsa módon 12 különböző játékos szerezte ezeket a gólokat, tehát mindenki egyet-egyet. A játékuk egyébként a labdabirtoklásra, rövid passzokra épül, talán ez a védekezésük, amíg nálad a labda, addig nem kaphatsz gólt. Viszont a birtoklás inkább meddő fölény csak.

Jobban fejelnek, mint a Colon, amely csapat nem tűnik igazán jónak. A Colon inkább kevesebbet birtokol, nem tudja megtartani a labdát. Talán kontra lenne a cél, de az sem áll össze igazán, pontatlanok, és lövésekig sem jutnak el. A 24 fős bajnokságban, átlagosan nézve csak két csapat lőtt kevesebbszer kapura. Ők amúgy 10.4-szer jutnak el kapura lövésik átlagosan, ennek közel fele a 16-oson kívülről történik, és csak 3.5 találja el a kaput. Nekem ez így nagyon kevés a részükről, ezért legalább egy pontra jónak érzem az Estudiantest.

Személyem vélemény, nem köszönetért, de kösz ha elolvasod!

Ha olvastátok korábbi naplóbejegyzéseim, láthattátok, hogy a fogadás nem feltétlenül profi sport alapon indult nálam. Ez a mai napig jelen van az életem, például a gyerekem kapcsán már van egy rekesz sörös fogadásom, hogy mikor fogja mondani először az apu szót. Teljes addikció, totál elborult fogadási elme. Tisztában vagyok vele, de engem baromira leköt, nem a pénz, vagy a nyeremény lehetősége miatt, hanem, hogy bejön egy tippem, jól érzek rá a dologra. Ennek nagyon örülök, bármilyen furcsán is hangzik, mert a naplómban korábban említett Béla bácsinál a nyeremény dominált, és nem az, hogy megjósoljon valamiféle jövőbeli eseményt.

Bevallom őszintén bár csak egy távoli ismerős volt, de sokszor eszembe jut, hogy nem tudtam arra rávezetni, amit én érzek a sportfogadás iránt. Remek hobbi, tényleg lehet imádni, akárki akármit mond, tétért eltalálni egy jövőbeli eseményt nagyszerű érzés, önelégültség. De nála egyszerűen nem ment, csak a lehetséges nyeremény motiválta, hogy megváltozhat az élete, egyetlen jól sikerült szerencsejáték-terméktől (sorsejegy, totó teljesen mindegy). Durva, de mai napig sajnálom, pedig tényleg nem volt közöm az életéhez, mindenesetre nem érzem azt, hogy a sportfogadás megléte okozta volna a halálát. Hanem sokkal inkább egy jobb, gazdagabb, élet iránti vágy, amit a média az arcunkba tol modellekkel, sztárokkal, és nem a fogadás öröme. Bocs hogy ilyen off gondolatokat osztottam meg, de nehezen jutok túl ezen a Béla bácsis sztorin, mert egyetlen apró gondolat, a nagy nyeremény lehetősége tönkretett egy életet, pedig maga a szerencsejáték nem kellene hogy erről szóljon. Lehetne egy amúgy persze költséges hobbi, de kevésbé kártékony hatásokkal.

Idézetet írta: TiB Dátum november 25, 2019, 17:42:55
mindenesetre nem érzem azt, hogy a sportfogadás megléte okozta volna a halálát. Hanem sokkal inkább egy jobb, gazdagabb, élet iránti vágy, amit a média az arcunkba tol modellekkel, sztárokkal, és nem a fogadás öröme.

Ez sajnos egyre inkább így lesz, ami nagy részben a közösségi média hiánya. Ott van például a kevésbé tehetős fiatal lányok esete is, akik hozzámennek gazdag srácokhoz/idős emberekhez, nem a boldogság miatt, hanem az anyagi biztonság érdekében. A szakadék egyre nagyobb lesz a már tehetős emberek és a szegények között, amiket így, vagy szerencsejátékkal, illetve illegális módon lehet áthidalni viszonylag gyorsan. Rossz látni, hogy a tisztességes és becsületes munka nem vezet hosszútávú biztos anyagi jóléthez. Instagramon már gyakorlatilag természetes, hogy mindenkinek luxusautója, ingatlana van, havi szinten megy wellnessre vagy épp negyedévente külföldre. Az, hogy ezek többsége hitelre megy, esetleg egy gazdag valaki fizeti, az pedig már másodlagos, csak a külsőség számít. Sokan nem akarnak lemaradni, mert akkor ,,kinézik őket", aztán a megfelelési kényszer rossz döntések egymásutánjához vezet, ahonnan sajnos nincs kiút.

Ezek az emberek lecsúsznak, pedig valószínű, hogy alapjáraton megvan bennük a ,,jó", de magukban elnyomják végleg. Számtalan férfiből lesz emiatt valamilyen függő (alkoholista elsősorban), akik aztán sohasem tudnak talpra állni, míg a nőknél – akik kvázi eladták magukat – betegségekben manifesztálódik (depresszió, gyomor és más egyéb bántalmak), aztán ők is már csak 40 éves koruk körül kapcsolnak, hogy lehetett volna ezt másképp is. És itt kanyarodnék vissza arra, hogy mennyi minden múlik egy döntésen (ahogyan írtad is), amivel az egész életed romba döntheted. A szerencsejáték világa is nagyon nehezen engedi el az embert, mindig kitalálunk újabbnál újabb stratégiákat, amiről azt gondoljuk, ez már biztos. Sokszor pedig elég lenne csak türelmesnek lenni, várni, a megfelelő pillanatra, tippre. Hagyni, hogy egy elképzelés kiforrja magát, mielőtt 25 tesztelt meccs után eldobjuk a picsába. Nem kell minden egyes nap játszani, hajszolni a pénzt. Véleményem szerint néha lassítani kéne és nem keresni mindenáron a visszacsatolást, hogy jók vagyunk / jól csináljuk. Mondjuk lassan erre a visszacsatolásra épül minden az életünkben (like, követés, interakciók stb.), ami nem sok jót vetít előre.

Kicsit elkalandoztam. Nyugodjék békében Béla bácsi!

Pozzato, sokszor nem értek veled egyet, de itt több olyan meglátásod is volt, amit nagyon nyomatnék nagyban, a nagy közösség számára is, valamilyen képi formában könnyen befogadható üzenet formájában. Ezt a néhány sort, gondolatot, amit írtál, ha kicsit is megfontolná a többség, egyszerűen jobb lenne mindenkinek. Ez most olyan Buddhás, túl pozitív megfoglamazás, de nagyon jól megfogtad a lényeget több területen is. Sajnálom, hogy ilyen irányba megy a világ, nyáron sétáltam a szentendrei skanzenben, és minden állomáson beszélgetem az előadókkal, helyszíni szereplőkkel, vagy nem is tudom, hogy hívjam őket, és annyira más világnak tűnt. Apuka úgy építette a házat, hogy a tüzifa közel legyen a gyerek szobájához, ne fújhassa tele hóval a ház verandáját, maguk főzték a szörpöt és így tovább. Nem a témához kapcsolódik, és be is fejezem a saját naplóm offolását, de ha tehetjük, ne akarjunk gyökeresen eltérni a régi dolgoktól, a Szentedrei Skanzenben pedig ne csak végigmenjünk, hanem próbáljuk beleélni magunkat, miért lehetett más, rosszabb, vagy épp jobb az a világ, amikor nem tudtuk, hogy amerikai Jenn nagy formás seggéről posztolva keres milliókat.

Idézetet írta: TiB Dátum november 25, 2019, 10:30:04
10 / 1.

CA Colon de Santa Fe - Estudiantes La Plata
Dupla esély X2 (1.46)

Vezetett is az is Estudiantes. Tudom, utólagos magyarázkodás, a legegyszerűbb hazugság, de elmúlt hetek rossz szériája miatt választottam az X2-öt az amúgy sokkal inkább szeretett vendég csapat szerez gólt helyett.

10/1.

Atalanta - Dinamo Zagreb
Vendég csapat szerez gólt (1.44)

Gondoltam rá hogy írok ilyen okosságokat, meg xG-t, meg mittomén, de faszom, inkább csak jöjjön be.

Egy barátom összegezte nagyon jól a sportfogadást két hete részegen, csajos párhuzammal. "Megdugod, te jól érzed magad, fizikailag is jelei vannak hogy te jól érezted magad, ondó távozik a szervezetedből (fogadásban pénz), de a csaj csak mosolyog, kétértélmeűen, talán udvariásságból, de elkéri a telefonszámod. Talán élvezte, talán nem, ki tudja, az biztos, hogy te nem tudod mi lehetett a végeredmény".