Kézi-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A válogatott felkészülési programja:

2012. december 29. 11:40, Balatonfüred: Magyarország–Románia (Tv: RTL Klub)
2012. december 30. 12:10, Veszprém: Magyarország–Szerbia (Tv: RTL Klub)
2013. január 4. 18:30, Brno: Magyarország–Lengyelország
2013. január 5. 12:15, Brno: Csehország–Magyarország
2013. január 6. 13:15, Hodonin: Magyarország–Szlovákia

Idézetet írta: gerry Dátum december 22, 2012, 16:18:02
Jövő csütörtökön Veszprémben megkezdi világbajnoki felkészülését a magyar férfi kézilabda-válogatott, a légiósok közül Mocsai Tamás és Putics Barna pár nappal később csatlakozik a kerethez.

MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT
A BŐ KERET:

Kapusok: Liszkai Szilveszter (Bacau), Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélső: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (Cimos Koper), Mocsai Tamás (Hannover Burgdorf), Nagy László (MKB Veszprém)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Csurgó), Nagy Kornél (Dunkerque), Putics Barna (VfL Gummersbach)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)
Kapusposzt nagyon vékony a többi komoly csapathoz képest... Amit ki lehet emelni az a jobbátlövő és az irányító poszt.

Nem úgy volt hogy Tatai is határozatlan ideig lemondta a válogatottságot? Harsányi,Vadkerti :bash:

Idézetet írta: ncis88 Dátum december 22, 2012, 17:08:19
Nem úgy volt hogy Tatai is határozatlan ideig lemondta a válogatottságot? Harsányi,Vadkerti :bash:
Úgy volt, de Fazekas visszavonulása után visszatért. Harsányival mi a baj?  :o Ő a legstabilabb szélsőnk. Vadkerti meg rendkívül hasznos, mert tud irányítót is játszani, zavarót védekezni, és még a kettest is megoldja.

Nincs bajom vele, csak az hogy nem tud egy világversenyen stabilan jó teljesítményt nyújtani. Vannak tényleg nagyon jó meccsei, de vannak olyanok amikor aztán 10helyzetből 2-3gólt dob, sok a technikai hiba stb.. Vadkertiről meg inkább nem mondok semmit. Szerintem ő már rég nem válogatott szint..Én a játékán csak felidegesítem magam.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a 7meteres.com! Elkészült az első interjúnk, amelynek alanya Halász Levente, a spanyol bajnokságban vitézkedő BM Cangas játékosa.  ;)

http://7meteres.com/2012/12/halasz-levente-roman-valogatott-lehet/

Itt lehet követni az oldalt ---> http://www.facebook.com/7meteres

Közel 13 ezer szavazat alapján 2012-ben az FTC-Rail Cargo Hungaria magyar válogatott átlövője volt a legjobb női játékos.

A handball-planet.com internetes portálon lehetett voksolni egészen december 28-ig.

Tomori Zsuzsanna a szavazatok 56 és fél százalékát (7284) begyűjtve lett az első az erős mezőnyben. A második Katarina Bulatovic lett 34,1 százalékkal, a Győrt erősítő Jovanka Radinovic lett a harmadik, míg a szintén az ETO kötelékébe tartozó Heidi Löke a negyedik.

A decemberben a magyar válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet szerző Tomorit idén a Magyar Kézilabda Szövetségben is a legjobb női játékosnak találták.

A hölgyekkel foglalkozó edzők versenyében a Győrt BL-döntőig, a magyar nemzeti együttest Eb-bronzig vezető Karl-Erik Böhn nyert. A norvég szakember a voksok 57,2 százalékát zsebelte be.

(Forrás: sport.hir24.hu)

Ez már tegnap kinn volt a Sportfogadas.org főoldalán is:))
Amúgy Radicevic.

Vajon lenyomjuk ma a lengyeleket?

Idézetet írta: riverside Dátum január 04, 2013, 17:19:35
Vajon lenyomjuk ma a lengyeleket?
Szerintem minden esélyünk megvan rá. A lengyel keret erőssége elmarad az utóbbi évekétől (generációváltás után /közben/ vannak). Rosinski is kidőlt a felkészülés alatt, valamint Grabarczyk is sérült (ő a védekezés miatt nagyon fontos). Szóval, ha élesben játszanánk, akkor nyernénk szerintem, de itt azért a kísérletezgetés lesz az első.
A meccs egyébként Csehországban lesz, szóval hazai pályával egyik oldalon sem kell számolni.

Igen azt néztem hogy a cseheknél van ez az újévi négyes torna. A lengyeleket még pár éve láttam játszani, Tkaczyk és társai, bár azt se tudom játszik-e még, akkor erősek voltak, talán valami németországi vb volt az vagy mi amikor döntőt is vívtak?
Na azóta akkor valószínű már nem lehetnek olyan erősek mint mi, így akkor nyugodt szívvel merem tenni, nálunk nem nagyon van már kísérletezgetés szerintem, a keret majd ugyanaz mint ami az olimpián is volt. Vagy nemde?

Amúgy TV nem is adja?????

Idézetet írta: riverside Dátum január 04, 2013, 17:57:03
Igen azt néztem hogy a cseheknél van ez az újévi négyes torna. A lengyeleket még pár éve láttam játszani, Tkaczyk és társai, bár azt se tudom játszik-e még, akkor erősek voltak, talán valami németországi vb volt az vagy mi amikor döntőt is vívtak?
Na azóta akkor valószínű már nem lehetnek olyan erősek mint mi, így akkor nyugodt szívvel merem tenni, nálunk nem nagyon van már kísérletezgetés szerintem, a keret majd ugyanaz mint ami az olimpián is volt. Vagy nemde?
Igen, játszottak 2007-ben vb döntőt. Tkaczyk, Tluczynski, Kuchczynski, Jurasik már be se kerültek most a bő keretbe. Marcin Lijewski sincs. Szóval az aranygenerációjuk kiöregedett. Bielecki mondjuk még van, de ő már árnyéka önmagának. Igazából a Michal Jurecki, Jaszka, K. Lijewski triót tartom a legnagyobb erősségüknek. Ha bővebben érdekel a téma: http://7meteres.com/2013/01/vb-2013-lengyelorszag/

Nálunk valóban az a keret nagyjából. Mondjuk Fazekas visszavonulása nagy érvágás, Illyés sem lesz, de egyébként erős a csapatunk (kapusposzt véleményes, de Mikler nem rossz), és mostmár Császár is játszhat, a szerbek és a románok ellen nem volt. A kísérletezgetés nálunk az új védelmi formáció, mert Mocsai 5+1-et teszteli, hogy ne csak 1 védekezési formációt tudjunk. Meg azért még lesz egy-két verseny a keretben maradásért.


Fazekas kiesése biztos nem jön jól, de én nagyon bízom a Mikler, Tatai duóban. Fecóka szerintem csak a védekezésnél hiányzik, támadásnál már nem nagyon láttam benne fantáziát.... Sajnos. Nagy Kornélra kíváncsi vagyok, nem tudom mennyi lehetőséget kap majd, de úgy hallottam a franciáknál már összeszedett némi rutint...