Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kocsis Máté szerint a visszalépésnek 3 oka van: háború, szankciók, energiaválság. Szerintem hamarosan rákoppintanak majd a fejére, amiért kifelejtette a felsorolásból Gyurcsányt és Sorost, de ez most részletkérdés.

Mikor meghallottam, hogy visszalépünk a rendezéstől, rögtön az jutott eszembe, hogy ha létezik olyan kifejezés, hogy "politikai korrektség", akkor most a Fidesz küldhetne egy hatalmas köszönőlevelet a Momentumnak, amiért azok annak idején minden követ megmozgattak, hogy ne pályázzunk a 2024-es olimpiára. Pláne annak fényében, hogy Fürjestől Tarlósig mindenki azzal hisztizte tele a médiát, hogy "pedig biztosan megkaptuk volna a rendezési jogot". Márpedig ha így van, akkor most még nagyobb szarban lennének a fiúk, hiszen ha egy kézi Eb-t le kell mondanunk, akkor ne akarja senki elhitetni velem, hogy egy olimpiát meg tudtunk volna rendezni.

Idézetet írta: HT Dátum január 12, 2023, 20:15:11Kocsis Máté szerint a visszalépésnek 3 oka van: háború, szankciók, energiaválság. Szerintem hamarosan rákoppintanak majd a fejére, amiért kifelejtette a felsorolásból Gyurcsányt és Sorost, de ez most részletkérdés.

Mikor meghallottam, hogy visszalépünk a rendezéstől, rögtön az jutott eszembe, hogy ha létezik olyan kifejezés, hogy "politikai korrektség", akkor most a Fidesz küldhetne egy hatalmas köszönőlevelet a Momentumnak, amiért azok annak idején minden követ megmozgattak, hogy ne pályázzunk a 2024-es olimpiára. Pláne annak fényében, hogy Fürjestől Tarlósig mindenki azzal hisztizte tele a médiát, hogy "pedig biztosan megkaptuk volna a rendezési jogot". Márpedig ha így van, akkor most még nagyobb szarban lennének a fiúk, hiszen ha egy kézi Eb-t le kell mondanunk, akkor ne akarja senki elhitetni velem, hogy egy olimpiát meg tudtunk volna rendezni.

3 oka van: háború, szankciók, energiaválság.  ha ilyet olvasok-hallok, feláll a nem létező szőr a hátamon... Vicc. Az élelmiszer is drágult, mert ársapkás volt a benzin, most pedig azért drágul mert nem ársapkás. + gyengül a forint emelkednek az árak, majd jött, hogy erősödik a forint emelkednek az árak  :redchug:  :hanyas:  :uglystupid2:  :uglystupid2:  :uglystupid2:

nah jah, ezt a 3 csodaszót csak a tudjuk kik nyalják be...

https://www.sport1tv.hu/podcasts/111037/kezivezerles-241/

Ha világverseny, akkor Kézivezérlés különkiadás, és nincs ez másként most se. A férfi vb-hez kapcsolódó podcastban azonban nemcsak a magyar-koreai meccset vesézi ki Ágai Kis András és Borsos Attila, hanem szóba kerülnek Kocsis Máté meghökkentő bejelentései is. Hallgassátok, szeressétek!

Silje Solberg a 2022/23-as évad során többet már nem védi a Győri Audi ETO kapuját, mivel a kiváló hálóőr egy új életet hord a szíve alatt. A klubvezetés Amandine Leynaud-val oldja meg a szezon hátralévő részében a poszton a helyettesítést.

Mosonmagyaróvár N
22-22
Ferencvárosi TC N

olytatódnak a Győri Audi ETO 2023/24-es keretével kapcsolatos bejelentések. Nyártól jobbszélső érkezik a csapatba a dán Viborgból. A világ- és Európa-bajnok szélső, Emilie Hovden 2+1 éves kontraktust írt alá klubunkkal.

Női kézilabda vb-selejtező - Változások a válogatott keretében

Faluvégi Dorottya és Szöllősi-Zácsik Szandra betegség miatt kénytelen kihagyni a női kézilabda-válogatott izlandiak elleni világbajnoki selejtezőjét.


A hazai szövetség tájékoztatása szerint a Győri Audi ETO jobbszélsője és az FTC-Rail Cargo Hungaria balátlövője nem készülhet együtt a nemzeti csapattal hétfőtől.
   
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány Juhász Grétát, a Kisvárda Master Good SE balátlövőjét hívta be a keretbe.
   
A válogatott a héten Érden készül a vb-selejtezőre, melynek első mérkőzésén Hafnarfjördurban lép pályára szombaton. A visszavágóra jövő hét szerdán az Érd Arénában kerül sor.   
   
A párharc győztese kijut az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, melyet november 30. és december 17. között Dánia, Norvégia és Svédország közösen rendez.

forrás: MTI

Elkerülte egymást a Győr és a Ferencváros

Elkerülte egymást a bajnok Győri Audi ETO KC és a címvédő Ferencváros a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjének hétfői sorsolásán.


A győriek a bajnoki bronzérmes, és jelenleg is harmadik helyezett Debrecennel játszanak a fináléba kerülésért. Az ETO-hoz hasonlóan Bajnokok Ligája-negyeddöntős FTC ellenfele az MTK lesz.

A négyes döntőt április 22-23-án rendezik Tatabányán.

A program:

április 22., szombat:
 
elődöntők:


Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 15.00 vagy 17.30
FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK Budapest 15.00 vagy 17.30
   
április 23., vasárnap:
 
a 3. helyért 13.45
döntő 16.30

forrás: MTI

Női kézilabda vb-selejtező - Golovin: nagyon sokat kell javulnunk

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak nagyon sokat kell javulnia az egy hónappal ezelőtti teljesítményéhez képest, ha magabiztosan akar továbbjutni Izlanddal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.


"A németországi tornához képest nagyon sokat kell javulnunk, mert az első mérkőzésen 16, a másodikon húsz labdát adtunk el. Ha ugyanolyanok leszünk, mint ott, szinte esélytelenek vagyunk, de nem csak Izland, hanem bármelyik csapat ellen. Ennyi hibával nem lehet játszani" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Érden a szakvezető.
   
A magyarok egy hónappal ezelőtt a németországi felkészülési tornán a házigazdáktól 26-20-ra, a lengyelektől 31-29-re kaptak ki.
   
Az edző felidézte: augusztusban elmondta a játékosoknak, hogy csak csapatként tudnak erősek lenni, mivel nincsenek kimagasló egyéniségek a keretben, éppen ezért furcsállta, hogy a németországi tornán nem álltak össze csapatként.
   
Az Izland elleni párharc első mérkőzését szombaton 18 órától Hafnarfjördurban, a visszavágóját jövő szerdán 18.15-től Érden rendezik.
   
Golovin elárulta, az északi szigetország csapatának 14 mérkőzését látták felvételről a felkészülés során, vagyis a tavalyi Európa-bajnoki selejtezőktől kezdve minden tétmeccsüket és barátságos találkozójukat megnézték videón.
   
"Ők is a skandináv stílust képviselik. Masszívak, a védekezésük nagyon hasonlít a dánokéhoz, sok oldalazással, kevés kilépéssel. Ugyanúgy gyorsak, és a lerohanások mellett középkezdésből is indulnak. Lehet látni, mit akarnak, az ellenfelek majdnem minden eladott labdáját megkontrázzák, erre biztosan nagyon kell majd figyelnünk" - magyarázta a szövetségi kapitány.
   
Hozzáfűzte, a hétfői edzés előtti videózáson szembesítette játékosait a németországi teljesítményekkel, de megmutatta, mit tudnak, amikor a dánokkal és a norvégokkal játszanak.
   
"Ott is voltak hibáink, de védekezésben korrigáltuk őket. Az Európa-bajnokságon mérkőzésről mérkőzésre jobbak voltunk, az a teljesítmény, amit például a szlovénok ellen nyújtottunk, szerintem elég lesz a továbbjutáshoz Izlanddal szemben" - szögezte le Golovin.
   
Az irányító Vámos Petra úgy fogalmazott, Németországban semmi nem úgy működött, ahogy kellett volna, kezdve talán a hozzáállásukkal, a mentalitással, és ebből adódott, hogy nem voltak eléggé agresszívak védekezésben.
   
"Viszonylag könnyen átrohantak rajtunk, emiatt nem jött támadásban az átütőerő. Ebből most csapatszinten kell hatalmasat előrelépnünk. Az Európa-bajnokság utolsó néhány mérkőzésére nyugodtan lehet támaszkodni, és azt a lelkiállapotot kellene visszahoznunk magunkban" - nyilatkozta a Debrecen kézilabdázója.
   
Hozzáfűzte, ritkaság, hogy a válogatottban csaknem egy hetet készülhetnek egy mérkőzésre, és bár kell néhány edzés, mire ismét összecsiszolódnak, mától már célirányosan készülnek Izland ellen.
   
A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.
   
A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint az Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia.
   
A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

forrás: MTI

Férfi kézilabda Eb-selejtező - Megfiatalított magyar keret várja az utolsó két mérkőzést

Megfiatalított kerettel vág neki a még hátralevő két, tét nélküli Európa-bajnoki selejtezőnek a magyar férfi kézilabda-válogatott.


"Miután a legutóbbi fordulókban, a Svájc elleni győzelmeinkkel bebiztosítottuk az Eb-részvételünket, sőt, a csoportelsőségünket is, lehetőségünk nyílik Litvánia, majd hazai pályán Georgia ellen szélesítenünk a keretünket, azaz több fiatalnak lehetőséget adni, hogy tanuljanak, még jobban megismerjék a játékrendszerünket, hiszen a későbbiekben ez fontos lehet. Így most részint rutinos, tapasztalt játékosok, részint tehetséges fiatalok kapnak lehetőséget április végén" - idézte a magyar szövetség honlapja José María Rodriguez Vaquero kapitányt.
   
A magyarok április 27-én Litvániában lépnek pályára, majd 30-án Georgia ellen zárják a sorozatot Tatabányán, de a további eredményektől függetlenül már csoportelsők.

A magyar válogatott kerete:
   
kapusok:
   
Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Nagy Martin (VfL Gummesbach), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
   
jobbszélsők:
 
Imre Bence (FTC), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)
   
jobbátlövők:
   
Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Ónodi-Jánoskuti Máté (FTC)
   
irányítók:

Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock), Hanusz Egon (TVB Stuttgart), Léka Máté (FTC)
   
beállók:

Rosta Miklós (OTP Bank-PICK Szeged), Szrnka Levente (Fejér B.Á.L.-Veszprém), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE), Vajda Huba (Balatonfüredi KSE)
   
balátlövők:
   
Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-PICK Szeged)
   
balszélsők:
   
Krakovszki Bence (HSA NEKA), Molnár Robin (OTP Bank-PICK Szeged)

forrás: MTI

Feröeri és grúz válogatottak is részt fognak venni az Európa-bajnokságon?  :o  :o  :o  :o  :o
Mi történt? Lemaradtam valamiről?
Vagy csak az van, hogy a férfi kézilabda be akarja mutatni a labdarúgásnak, hogy milyen az, amikor annyira alacsonyra csökkentik a színvonalat, hogy bármelyik bulicsapat játszhat valamelyik világversenyen?

#220 május 01, 2023, 18:12:14, MessiÁs
Idézetet írta: csabax Dátum május 01, 2023, 13:15:29Feröeri és grúz válogatottak is részt fognak venni az Európa-bajnokságon?  :o  :o  :o  :o  :o
Mi történt? Lemaradtam valamiről?
Vagy csak az van, hogy a férfi kézilabda be akarja mutatni a labdarúgásnak, hogy milyen az, amikor annyira alacsonyra csökkentik a színvonalat, hogy bármelyik bulicsapat játszhat valamelyik világversenyen?


Az a feroer egyaltalan nem rossz. Vagyis a jovoben egyaltalan nem lesz rossz. Dan csapatokban jatszanak, raadasul jo első osztalyuakban, es ugy rémlik a tavalyi junior vbn/ebn a dánokat is vertek.
https://www.eredmenyek.com/csapat/feroer-szigetek/hMGYw0wR/

10 perc  Rju Un Hi interjú

"... arról is mesélt nekünk, miért van nála Rubik-kocka a meccsek előtt az öltözőben, és milyen Legókkal van tele az otthona"


Győr - Vipers
Fradi - Esbjerg

Mekkora lenne egy magyar döntő.  :D

Idézetet írta: Admin Dátum május 09, 2023, 22:00:23Mekkora lenne egy magyar döntő.  :D


Nem sok esély van rá. (ne legyen igazam)
De nem hogy Mörkre nincs embere a Fradinak de főképp Reistadra..