DollárPapa napló

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


október 12, 2010, 22:22:49, Milan
Találkozás a pókerrel
A pókerrel úgy öt-hat éve ismerkedtem meg egy véletlennek köszönhetően. Utolsó évesként (Eszterházy Károly Főiskola magyar – történelem szakán) elkezdtem online fogadásokat kötni az egyik magyar nyelven is elérhető oldalon (Sportingbet). A kezdeti lelkesedést követően –nem voltam túl szerencsés, kaptam egy $100 freerollt reklámozó hírlevelet. Bevallom, hogy a 100 dollár megmozgatta a fantáziámat. Lelki szemeimmel azonnal el is költöttem. Este elindultam a versenyen mindenféle pókerismeret nélkül. Emlékszem, egy kis cetlire írtam fel a lapok erőrangsorát, és ezzel ki is merült a pókertudásom. -Stratégia? minek is az. A másnapot csak a pókernek szenteltem. Folyamatosan olvastam a magyar nyelven elérhető cikkeket, akkor nem volt ilyen bőség, mint manapság. Végül nem a freerollnak köszönhetem a bankrollom alapját, hanem egy bónusznak, melyről nem is tudtam.

A $100 bónusz története
Felvértezve magam a Fix limit stratégia ismereteivel, elkezdtem játszani. Először csak egy asztalon, ragaszkodva az alapstratégiához, csak jó lappal, és jó pozícióban szálltam játékba. Néhány nap elteltével rájöttem, hogy több asztalon is lehet játszani, így hamarosan 4-6 asztalt nyitottam meg. A nem túl acélos bankrollommal (25-30 dollár) ennyit engedhettem meg magamnak. S ekkor történt egy csodálatos dolog. Hirtelen 30 dollárral gyarapodott az egyenlegem. Azt hittem, hogy valamilyen rendszerhiba történt, ezért gyorsan kiutaltam a felét. Nagyon izgultam, hogy valaki felhív telefonon, hogy fizessem vissza a ,,tévedést". Nem így történt. Ismét játszani kezdtem, és hamarosan megvilágosodott előttem a csoda háttere. Akkoriban, s nyugodtan nevezhetem e korszakot az online póker őskorának, sokkal jobb bónuszfeltételek voltak. Elolvastam az oldalon a feltételeket, melynek a lényege: 100 leosztás teljesítése után (asztal- és limitkorlátozás nélkül) a játékos 30 dollárt kap, ha további 400 leosztást ér el, akkor még kap 70 dollárt. Szóval így szereztem meg életem első 100 dollárját. Persze, azonnal elkezdtem beszervezni a kollégista társaimat, és sokan be is szálltak. Azóta sem találtam hasonlóan könnyű bónuszt.

Függőség, játékszenvedély
Be kell vallanom, hogy függővé váltam. Erről írtam is egy cikket is. Ma már sikeresen külön tudom választani a pókeres és társadalmi énemet. Nem egyszerű kilábalni, de nem is lehetetlen.

Póker és a megélhetés
Sokan a mai napig nem értik meg, hogy miért hagytam ott a tanítást. Hiszen az biztos összeg, a póker pedig hazárdjáték. Kezdetben parttalan vitába bocsátkoztam, de ma már erre is csak mosolygok. Meghallgatom, és közben helyeslően mosolygok. ,,-Igazad van, tényleg találnom kellene egy rendes állást" Okos játékkal és megfelelő bankrollmenedzseléssel el lehet kerülni az anyagi csődöt. Egy pókerjátékost nem a Bad beat széria küldi padlóra, hanem a nem megfelelő limitválasztás.

#1 október 12, 2010, 22:26:59, Milan
Idézetet írta: Gandalf80 Dátum október 05, 2010, 13:48:50
....

Szia,nagyon tetszik a "Hogyan éljünk meg pókerből" című cikked  :great: ,én is hasonló képen csinálom,még nem láttam ilyen jól és őszintén összefoglalva anyagot a témárol.
Sok sikert GL  :ok:

#2 október 12, 2010, 22:28:42, Milan
Bemásolom ide is az említett cikket!  8)

"Megélhetési stratégia"

"Számos helyen olvashattad, hogyan kell bankrollt építeni ahhoz, hogy végleg a póker legyen a legfontosabb pénzkereseti forrásod. Megosztok veletek egy stratégiát, mely nálam bevált, jómagam "Megélhetési stratégiának" nevezem. Ha cikkemet végig olvasod, meglátod, mennyire találó a titulus. Mikro limiten pókerezve is lehetsz sikeres!

Amikor évekkel ezelőtt elkezdtem játszani én is a nagy asztalok felé kacsingattam. Szorgalmasan gyűjtögettem a dollárokat, majd néhány este alatt el is vesztettem a NL1-2 dolláros asztalokon. Rádöbbentem, hogy minél magasabb a tét, annál képzettebbek az ellenfelek, így hiába vagyok jó, ha a döntő szituációkban a szerencse nem nekem kedvez. A nagyobb tét több pénzt hozhat, de sokkal nagyobb lelki terhelésnek teszed ki magad (Stressz). Pontosan ezt akarjuk elkerülni, mivel ebből bőven volt részünk, amikor a főnök minden apróságért minket talált meg. Elhatároztam, hogy kidolgozok egy saját stratégiát, amely segít a napi betevő előteremtésében. Kiindulva abból, hogy kisebb téten gyengébbek az ellenfelek, így a mikro limitre (értsd! 5-10 cent) összpontosítottam a figyelmemet. Igyekeztem szimultán (több asztalos) játékkal csak a jó lapokkal harcba indulni  a potért, később - a játékomat javítva - kezdtem a pozícionális agresszivitását is fokozni, ezzel maximálva  a nyereségemet. A szimultán játékot 4-6 asztalon ajánlom, de lehet több is (Láttam már 16 asztalon játszó játékost is).

Megélhetési stratégia alapjai:

   1. Bankroll: stressz mentes játékhoz szükséges Bankroll mennyisége játékosfüggő. A tanácsom, hogy az asztalokhoz befizetett pénz ne haladja meg a tőkéd felét. Akár 100 euróval is el kezdhető a stratégia, de persze ne 12 asztalon.
   2. Fizetőeszköz: Netellert ajánlom a figyelmedbe, mert ezzel a legegyszerűbb hozzájutnod a pénzedhez és "láthatatlan" pénzmozgást tudsz generálni, ha titkolni szeretnéd a pókeres "mivoltodat".
   3. Terem: Fontos, hogy rakebacket adó termet válassz, mert ez is a stratégia szerves része. Szerintem a Mermaid vagy a Heaven ideális hely. A Mermaid az extra rake handes versenyével jobbnak tűnik a riválisainál (Lásd! Irány a Mermaid!)
   4. Nyilvántartás: Fontos, hogy táblázat formájában tartsd nyílván a játékodat! Ha végeztél a játékkal, akkor könyveld is el magadnak, mert később önámítóan becsapod magad. (Óraszám; Kezdő-Záró összeg, profit, kiutalt összeg, játékszám, flopnézés stb)

A stratégia lényege:

A pókert is úgy kell kezelni, mintha dolgoznál. A rendszertelen játék nem kifizetődő. Ha nincs rá időd, nem megfelelő a környezet vagy nem hangolódtál rá, sőt dekoncentráltan ülsz a gép elé, akkor vesztes lesz a napod. Alakíts ki magad köré egy birodalmat, ahol nem zavar senki. Válassz egy időintervallumot, amikor az elméd a legélesebben fog, és akkor ülj le játszani. Napi 4-6 óránál többet ne játssz, mert belefásulsz, és csak gürizéssé válik az egész. Legyen a kezdeti célod napi 20 euró bevétel, ha elérted, szállj ki! Nos, elérkeztünk a stratégia lényegi pontjaihoz. Tegyük fel, hogy játszottál 4 órát és nyertél is 30 eurót. Sokan nem helyeslik, de ezt a pénzt ki kell utalnod. Minden egyes játéknap után utalj ki pénzt, még akkor is, ha veszteséges volt a napod. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de ki kell utalnod. Ugyan is nem egy összegben gyűlik össze a "fizetésed", hanem részletekben. Sok apró kiutalásból havi szinten összeadódik 400-800 euró, mely elég szép összeg havi 100 óra munkáért.

Mozgó tőkehatár: (Na, erről sehol máshol nem fogsz olvasni) Első hallásra abszurdnak tűnhet az ötlet, de olvasd végig! Ha van 300 euród, akkor legyen 250  az alsó és 300 a felső határ, közte lehet játszani. Ha nyertél, akkor kiutalod a nyereményedet, ha vesztettél valamennyit, akkor csak 20 eurót utalsz ki. Az fentebb említett két terem pénzügyi szektorát a webdollár kezeli, mely nem von le költséget akkor se, ha naponta többször is kiutalod a pénzed. Elképzelhető, hogy 250 alá süllyed a bankrollod, ilyenkor új tőkehatárt állítasz fel, mondjuk 200-250 között. Valóban megfogyatkozik a tőkéd, de ezt minden hónap elején korrigálni tudod a rakeback bónuszból.

Rakeback:  A rake a potból (kassza) levont jutalék, melyhez te is hozzájárultál, amikor pénz tettél bele. Nos, ennek a bizonyos százalékát kapod vissza jutalék formájában (általában 30-40%). Minden hónap elején jóváírják a számládon. (Részletes információt találsz Irány a Mermaid!). Így a hónap közben elvesztett tőkéd pótlásra kerül, de csak akkor, ha nem vesztettél túl sokat. Tapasztalataim alapján havi 100 óra 9-12 asztalos játékkal össze lehet gyűjteni 6-800 euró raket, melynek a 30%-a 180-240 eurót is elérheti. S mivel a leosztásaid száma is sok lesz, ezért esélyed lesz bekerülni a Mermaid 10 legtöbb rakehandet gyűjtő játékosai közé, akik között 1500 euró kerül kiosztásra. (Több Rake back ajánlat

Játéktér: Mikro limiten nem kell sokat számolgatnod, mert 9 asztal mellet nincs is rá időd, de légy tisztában a százalékos esélyekkel (Flushdraw stb)! Fontos, hogy felismerd a veszélyes ellenfeleket, akik szintén jók mint Te. Ellenük nem kell agresszornak lenni, de ne is hagyd magad. Egyszerűen kerüld el a feleslegesen vállalt veszélyes szituációkat. Keress rossz ellenfeleket, akik csak szórakozásból ülnek le játszani. Ha van egy óriási kezed a river-en, akkor ne csak pár centet akarj becsalni. Kezd el húzni az időt, majd hirtelen tégy be egy elképesztően logikátlan nagy összeget (DE ne menj all-inra!), ha csak 10 esetből 4-5 alkalommal megadja valaki, akkor nagy összegekkel gazdagítod a számládat. Nem érdemes 30-40 centért megmutatnod a nyerő kezedet. Higgyék rólad, hogy nagy Bluffer vagy. A pozíciók megjátszása nagyon fontos. Ha azt látod, hogy a pot nem kell senkinek, és te hátsó pozícióban vagy, akkor próbálj egy 3/4 potot hívni; de visszaemelés esetén ne izmozz tovább, mert valaki kivárt.

Foglaljuk össze:

    * Alakítsun ki megfelelő környezetet!
    * Szerezzük meg a megfelelő elméleti ismereteket a mikro limit stratégiához!
    * Készítsünk egy Neteller számlát!
    * Napi 4-6 (havonta 100-120) óránál ne játszunk többet!
    * Vezess statisztikát minden játéknapodról! (Óraszám; Kezdő-Záró összeg, profit, kiutalt összeg, játékszám, flopnézés stb)

A stratégia működése egy adott hónapban.

Nagyon tetszenek az írásaid, nagyon olvasmányosak :D Remélem gyakran fogsz írni :cya:

#4 október 05, 2010, 16:50:55, tibi181818
Hát erősen belekötnék az első 2 pontba

"1. Bankroll: stressz mentes játékhoz szükséges Bankroll mennyisége játékosfüggő. A tanácsom, hogy az asztalokhoz befizetett pénz ne haladja meg a tőkéd felét. Akár 100 euróval is el kezdhető a stratégia, de persze ne 12 asztalon.
   2. Fizetőeszköz: Netellert ajánlom a figyelmedbe, mert ezzel a legegyszerűbb hozzájutnod a pénzedhez és "láthatatlan" pénzmozgást tudsz generálni, ha titkolni szeretnéd a pókeres "mivoltodat"."

1, Nem pókerezek minden nap és nagy tétekben, de, ha jól tudom az asztalhoz befizetett pénzedhez viszonyítva, a bankrollodnak minimum 20x akkora kell, hogy legyen! A fele??? Ez komoly? :D 2 tilt és oda az egész bankod.

Ok, hogy azt írtad, hogy "ne haladja meg", de sokan ezt úgy értelmezik, hogy nyugodtan lehet a felével játszani.

2, Mindenki tudja, hogy a fogadók és már a pókeresek között is egyre inkább a moneybookers az egyik legelterjedtebb fizetési módszer!!!

ui.: sok sikert a POKERMITOLÓGIÁHOZ! ;)

1. Természetesen kell egy megfelelő bankroll-menedzsment. De szerintem ez akkor is játékosfüggő. Kerüld a preflop all-in szitukat KK, QQ esetleg JJ vagy AK, AQ lapokkal, és igyekezz csak a Turn-riveren all-int tolni, akkor nem veszítesz nagy potokat. A több asztalos játék lényege, hogy kerüld a kétes szituációkat. Pl.: AA-t is túlértékelik a kezdők és ez kerül sok-sok pénzbe.

2. Moneybookers engem megszívatott. Feltörték. Küldtek biztonsági emailt, hogy én változtattam meg a jelszavamat? Írtam nekik, hogy meghekkelték. Eltelt 6 nap mire jött az első reakció. Zárolták, és kivizsgálják. Eltelt 6 hónap. Kétszer írtam nekik, de nem is válaszoltak. Hát, nevetséges!


Szerintem egy "megélhetési" pokeresnek minimum 50 beülő kell az adott limitre,mondjuk én elég nit vagyok nekem sokkal több jelenti a biztonságot,ami fontos még ne a terembe tartsuk az összes rollunk,bankban sincs 100%os biztonságban nemhogy egy offshore cégnél,ja és ez vonatkozik a moneybokers és társaira is.... szerintem  ;)

Szerintem ez a napló inkább a reklám miatt készült, mintsem a lényegi tartalom miatt.  :police:

Nem tudom van-e helye itt reklámnak, majd az adminok eldöntik.


Idézetet írta: gigazo Dátum október 05, 2010, 22:41:51
Szerintem ez a napló inkább a reklám miatt készült, mintsem a lényegi tartalom miatt.  :police:

Nem tudom van-e helye itt reklámnak, majd az adminok eldöntik.

Én is céloztam rá, de csak burkoltan, mert nem tudom, hogy az adminokkal meg lett e beszélve! ;)

Megnézve az oldalt van benne vmi

A stratégia feltételezi, hogy a játékos nem kezdő szinten áll. Itt nem az induló lapokról vagy a lapok megjátszásáról van szó, hanem egy olyan stratégiáról, amely nekem évek óta bevált. Havonta 150-350.000.- a bevételem. Tanárként kerestem tisztán 85.000-et.
Hány olyan pókeroldal van, ahol csak azt írják le, hogy AA-ra toljad öcsém, aztán majd esik valami? Ezzel meg ezzel a lappal ezt kell csinálni, mintha a szerencse nem létezne vagy csak béna ellenfelek léteznének? LOL! Miért játszom kis téten? Mert itt könnyedén megkeresem a havi pénzemet és nem stresszelek, mint nagyobb téten tenném.

Üdv!

Ma kiderült, hogy megnyertem a rake hand versenyt, ezzel 400 euróval gyarapítottam a bankrollomat :D Ma leültem játszani és jó napom lett.

Gratulálok a 1. helyhez! :ok:

:) Na, azért ne dobjam el flop előtt az AA-t. Én inkább a flopnál intek óvatosságra. De egyébként is a cél, hogy preflop bekerüljön minél több pénz a potba, hogy ne tudják dobni a 2. legjobb lapot.