Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Forró kása => A témát indította: Admin Dátum február 05, 2020, 08:51:27

Cím: Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: Admin Dátum február 05, 2020, 08:51:27
A magyar teniszszövetség hivatalos oldalán megjelent az alábbi cikk:

Ellehetetlenült a februári WTA torna

A verseny meghiúsulása nagy kárt okoz a magyar női teniszezőknek, és a hazai tenisz nemzetközi megítélésének

Ellehetetlenültek a körülmények, így nem lehet megrendezni Magyarországon február 17-23. között az EBX-IMM LLC (IMG) tulajdonában álló Hungarian Ladies Open WTA női tenisztornát. A verseny meghiúsulása nagy kárt okoz a magyar női teniszezőknek, akiknek a verseny remek felkészülés lett volna a hazai megrendezésű Fed-kupa döntő előtt, így a friss háromszoros Grand Slam győztes Babos Tímeának aki nevezett a versenyre, és az olimpiai kvalifikációs időszakában értékes ranglista pontokat gyűjthetett volna hazai környezetben.

A magyarországi WTA-tornák körüli huzavona, amely a mostani helyzethez vezetett, tavaly tavasszal kezdődött. Ekkor vezette meg Márky Jenő, a Hungarian Grand Prix torna jogtulajdonosa a kormányt, mert úgy tett vállalást a versenyének Bukarestből Budapestre hozataláról, hogy arra semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt az erről a végső döntést hozó nemzetközi szervezettől, a WTA-tól. Így állhatott elő az a tarthatatlan helyzet, hogy miközben tavaly támogató kormányhatározat született arról, hogy 2019 és 2023 között a Hungarian Grand Prix versenyt Magyarországon rendezzék meg, és erre a kormány 2020-tól évente 900 ezer dollárt, nagyjából 250 millió forintot biztosítana, a WTA 2019 után 2020-ban sem engedélyezte a verseny Bukarestből Budapestre történő költöztetését, a WTA szabályok miatt, melyről több ízben tájékoztatta is a jogtulajdonost.

A WTA többszöri elutasító döntésének oka, hogy az IBX-IMM LLC versenye regionális védettséget élvez. A WTA-döntése egyben azt is jelentette, hogy Magyarországon a februári Hungarian Ladies Open tornát lehetne csak megrendezni. A hazai szövetség ezért igyekezett felkészülni arra a lehetőségre, hogy támogató kormánydöntés esetén meg lehessen tartani a versenyt, hiszen kinyilvánított kormányzati szándék, hogy minden évben legyen WTA-torna Magyarországon. Bár nem volt semmilyen szerződése a Magyar Tenisz Szövetségnek (MTSZ) a jogtulajdonossal, a hazai tenisz nemzetközi megítélése, illetve a magyar női teniszjátékosok és a Fed-kupa válogatott érdekének védelme érdekében kötelességének érezte a szövetség, hogy segítse annak esetleges megvalósulását. Az MTSZ ennek érdekében felajánlotta azonnali segítségét az EMMI-nek is. Ugyanakkor sajnos mostanra biztossá vált, hogy nem sikerült megteremteni a feltételeit annak, hogy a Hungarian Ladies Open tornát február 17-23. között meg lehessen rendezni.

Emlékeztetésképpen a tavalyi év történéseiről: a Márky Jenő Hungarian Grand Prix WTA-tornáját támogató kormányhatározat nyilvánosságra kerülését követően az MTSZ tavaly tavasszal mindent megtett annak érdekében, hogy ne ütközzön akadályba a verseny magyarországi megrendezése. Így 2019. március 6-án visszalépés történt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) és a mallorcai WTA torna jogtulajdonosa között kötött feltételes szerződéstől, amely a Mallorca Open WTA füves pályás torna 2020-as magyarországi megrendezését szolgálta volna, és amely ugyanakkor soha nem lépett hatályba. Márky Jenőnek mindezek ellenére azóta sem sikerült rendeznie a tornája helyzetét, és engedélyeztetnie a verseny budapesti megrendezését.
A Magyar Tenisz Szövetség a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a kormányakaratnak megfelelően, hogy Magyarország évente WTA tornának adjon helyszínt.

(forrás: huntennis.hu (http://www.huntennis.hu/?article_hid=21960))

A
civishir.hu (https://civishir.hu/helyben-jaro/2020/01/veszelyben-a-debreceni-davis-kupa-merkozes)-n megjelent cikk alapján a debreceni Davis-kupa mérkőzés is veszélyben forog:

Veszélyben a debreceni Davis Kupa-mérkőzés!

Kérdésessé válhat a Belgium elleni tenisz Davis Kupa-selejtező magyarországi megrendezése. Juhász Gábor, a magyar szövetség (MTSZ) sportigazgatója és a DK-válogatott menedzsere az MTI-nek pénteken elmondta, ha a kormány nem kívánja támogatni a párharc lebonyolítását, akkor az MTSZ nem tudja megszervezni az eseményt, amelynek a tervek szerint a debreceni Főnix Csarnok ad otthont március 6-án és 7-én.
A sportigazgató kifejtette, ha az MTSZ jelzi a nemzetközi szövetségnek (ITF), hogy nem tudja megrendezni az osztályozót, akkor súlyos pénzbírságra számíthat, emellett az ITF Belgiumnak adhatja a rendezői jogot, illetve ha a belgák nem kívánják lebonyolítani a párharcot, akkor semleges helyszínen kerülhet rá sor.

A selejtező győztese a novemberi, 18 csapatos madridi DK-fináléban küzdhet meg a világ legjobb csapataival.

Ilyen és hasonló hírek hallattán mi várható a következőkben? Annyi a budapesti ATP tornának is?
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: Pozzato Dátum február 05, 2020, 09:59:05
Minden évben voltunk kint ( @csacsa44 , @mölli és én) a WTA tornán, de megállapítható volt, hogy évről évre romlott a minőség. Folyamatosan lett egyre rosszabb és rosszabb. Első évben még volt minden, különböző büfé, kézműves sörök, játékok a gyerekeknek, aztán a második évtől elkezdődött a spórolás. Már csak egyetlen büfé, eltűntek a hirdetők, nem lehetett semmi tenisszel kapcsolatos dolgot venni, tavalyra pedig oda jutottunk, hogy mintha egy hétvégi ütögetésen lettünk volna, annyira maszek volt a rendezés. Nézők alig voltak, lézengtek az emberek, szó szerint oda ültél, ahová akartál. Első évben még voltak újságírók, illetve még külföldi médiának is helyet szorítottak, tavaly már gyakorlatilag csak a TV-s felvétel volt, kutyát nem érdekelte az egész.

Valószínűleg rájöttek, hogy ebben nincs annyi pénz, mint amennyit gondoltak, hasonló volt az érzésem az ATP torna kapcsán is, emlékszem, hogy az elsőnél mennyi volt a gond: WC-re egy 5-10 perces sétára kellett menni a versenyek helyszínétől, igénytelen megoldások voltak, sokáig azt sem lehetett tudni, hol lesz a verseny. Megmondom őszintén, én sejtettem, hogy előbb vagy utóbb, de bekövetkezik egy ilyen blama. ATP-re nem mernék semmit sem mondani, de simán kinézem, hogy megint lesz ott is valami gond. Már a budapesti Giro indulás kapcsán is merültek fel financiális problémák. Davis Kupa? Lehet mindenkinek jobb lenne, ha nem itt tartanák, mert abból is csúnya égés lenne szervezési szempontból az eddigi tapasztalatok alapján. Nem, nem a nézőkkel van a gond, mert ők tényleg lelkesek, lásd vizes-vb, igen komoly atmoszférát teremtenek az eseményeken a magyar szurkolók.

Sajnálatos, hogy mindent beígérnek, aztán utána maszek megoldásokkal próbálják véghez vinni a kitűzött terveket. Tavaly még arról volt szó, hogy a Giro kapcsán magyar csapat lesz, végül redukálódott egy versenyzőre az egész. Ott is a szervezés az amatőr szintet közelítette, szakértőket nem kérdeztek meg, merre lenne a legjobb az útvonal... Olyan apróságokról pedig már nem is beszélve, hogy úgy akarunk nyitni a kerékpársport felé, hogy az egyetlen bringás pályánk az enyészeté lesz, versenyzőink nem tudnak felkészülni, röhejes az egész. Az is érdekel, hogy vajon a Tour de Hongrie meddig fog ilyen formában működni, mert addig oké, hogy a szervezők találtak egy tökéletes dátumot - óriási szerencséjük is volt (Kalifornia körverseny megszűnésével) -, ugyanakkor arról kevesebb szó esik, hogy a tavalyi főszponzor hová lett?

A Cofidis ugyanis tavaly első sztárcsapatként vett részt a magyar körversenyen, majd idén eltűnt. Egy olyan francia csapatról beszélünk, akiknek komoly érdekeltségei vannak itthon, tavaly viszont elhoztak pár versenyzőt kényszerből, idén pedig egyelőre nem is jelezték részvételüket. Az addig szuper, hogy minden eddiginél erősebb mezőny lesz, legalábbis papíron, ugyanis a Trek, Jumbo-Visma, Astana, CCC vagy Mitchelton-Scott kiemelt csapat. A Jumbo-Visma esetében már lehet látni, hogy elsősorban nem a Dumoulin-féle sor jön, valószínűleg a fiatalok érkeznek majd: Foss, Vingegaard és még lehetne sorolni. Ezzel arra akarok utalni, hogy ez amolyan kiegészítő verseny számukra, ahol tesztelhetik a fiataljaikat, míg mi öljük bele a pénzeket. Olyan útvonal-bemutató lesz február 12-én, mint egy Giro vagy Tour de France esetében... Rendes közvetítés és miegymás. Abból pedig tanulhattak volna a szervezők, hogy a magyar versenynél nívósabbak is mentek tönkre az elmúlt években a szponzorok hiánya miatt: kaliforniai vagy épp a katari körversenyen, ahol olyan versenyzők indultak, mint Sagan, Boonen vagy Kristoff.

Visszakanyarodva a teniszre, ATP torna esetében minimálisan, inkább a WTA-nál volt érezhető, hogy mennyire visszaesett a színvonal is. Nem volt 2019-ben 50-en belüli kiemelt, Alison Van Uytvanck első kiemeltként 50. helyen volt a világranglistán... 2018-ban azért még ott volt egy Cibulkova és Babos, akik 30. hely környékén voltak. A tavalyi tornával kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy mindössze egyetlen ilyen hátul rangsorolt első kiemelt volt még a WTA szezon versenyei közül, azt pedig az üzbegisztáni Tashkentben szervezték.

És akkor még szó sem esett a legújabb ötletről, miszerint most csütörtökön és pénteken a FIS keretein belül műlesikló alpesisí-versenyeket rendeznek a Mátraszentistváni Síparkban. Van tehát egy aktuális nemzetközi tenisztornánk, amire úgy néz ki, hogy nincs pénz, de mi gyakorlatilag ugyanabban az időben síversenyt rendezünk, mint tradicionális sínemzet? Közben már Miklos Edit szakági elnök készíti elő a világkupa futam rendezésének a feltételeit...

Nem igazán értem, hová kapkodunk, miért nem tudunk ráfeküdni normálisan egy szervezésére és minőséget letenni az asztalra, miért akarunk minden egyes eseményt mi lebonyolítani.
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: Knapp Dátum február 05, 2020, 13:22:15
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 05, 2020, 09:59:05

És akkor még szó sem esett a legújabb ötletről, miszerint most csütörtökön és pénteken a FIS keretein belül műlesikló alpesisí-versenyeket rendeznek a Mátraszentistváni Síparkban. Van tehát egy aktuális nemzetközi tenisztornánk, amire úgy néz ki, hogy nincs pénz, de mi gyakorlatilag ugyanabban az időben síversenyt rendezünk, mint tradicionális sínemzet? Közben már Miklos Edit szakági elnök készíti elő a világkupa futam rendezésének a feltételeit...


Megnyugtatlak, a tervezett síversenyt a rossz (értsd túl enyhe) idő miatt már elhalasztották a jövő hétre.

Állítólag az országimázs miatt rendezünk sporteseményeket - ami elgondolkodtató, mivel senki nem tudja, hol van az úszó vb, mikor éppen nem Magyarországon, így aligha megy majd ezért bárki is turistáskodni az adott országba - de a blamák egyébként is mindig nagyobb súlyúak, mint a sikeres rendezések.
A görögöket azóta tartjuk lúzernek, mióta olimpiát rendeztek, a brazilokról azt tudtuk meg, hogy rossz arrafelé a közbiztonság, Katar meg halálra dolgoztatja a vendégmunkásait.

A hazai teniszversenyek igazából az átmeneti lelátók felhúzásáról és lebontásáról szóltak az elmúlt években, ilyenből volt vagy fél tucat, amivel legalább a kivitelező jól járt, ha más nem is.

Kár, hogy nem rendezünk olimpiát is.
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: csacsa44 Dátum február 05, 2020, 13:30:50
Majd megköszönöm a szövetség főtitkárának (Richter Attila), hogy beleköpött a kis csapat év eleji összetartásába.  :) Szeme se áll jól ennek a szarházinak, ahogy az elnök úr és a szinte nem létező felügyelő bizottság tagjainak sem. Richter neve azért ott volt a WTA oldalán, mint a Hungarian Ladies Open szervezője. Köcsög. Bocs a nyers megnyilvánulásért.
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: Pozzato Dátum február 05, 2020, 14:41:47
Természetes, hogy a blamára emlékszünk jobban, hiszen valaki azért vállal egy eseményt, mert zökkenőmentesen megszervezi. Azt is aláírom, hogy sok-sok verseny van nálunk, különböző sportágakban és nem minden esetben volt bukás a szervezés. Ugyanakkor az lenne a minimum, hogy MINDEN eseményt lehozzunk úgy, hogy nem történik semmi extra és ne azt mondják, hogy ez gáz, meg ezt nem így van más országokban. Ha már ennyire "szeretik" a sportokat és még áldoznak is rájuk, akkor ideje lenne profin csinálni. Két esetet mondok:

- Mikor először voltam WTA versenyen itthon, az volt a furcsa, hogy elvétve volt reklám, még a sportszerető ismerőseim közül is kevesen tudták, hogy februárban női nemzetközi teniszverseny lesz. Alig volt róla valami a médiában, helyszín környékén is csak egy-két plakát elvétve. Sem az ATP-nek, sem a WTA-nak nem volt komplexuma, ahol nyugodtan lehetett volna ilyen versenyt szervezni. A stadionok országaként, szerintem ez lett volna a minimum. Tudom, óriási üzlet ez a Knapp által említett lelátós okoskodás, de mi lett volna, ha veszik a fáradtságot és előbb elkészülnek a szigetre tervezett létesítménnyel? Akkor lett volna egy helye ennek a sportágnak, ahol nemzetközi versenyeket lehet szervezni, olyan körülmények között, ahová szívesen mennek az emberek. Lehetett volna Davis Kupa és WTA/ATP meccseket tartani, nincs ez a mizéria, hogy most éppen hol és mikor legyen a torna. A fiatalok készölhetnének egy fedett helyen, télen is lett volna lehetőségük gyakorolni, és igen, ebből a stadionból is juthatott volna "mindenkinek egy kis apró". A tornát szépen beharangozni, mert időpont szempontjából ez a februári nem is lenne rossz, hiszen most már Szentpéterváron is van verseny ebben a hónapban. Okos koordinációval össze lehetett volna hozni egy olyan mezőnyt, ahol 2-3 top20-as versenyző indul, illetve még Babos Timi. Azért írom ezt ilyen bátran, mert oroszoktól jöttek volna hozzánk a kevésbé sikeres hetet maguk mögött tudók, akik tőlünk mehetettek volna Amerikába akklimatizálódni (ha jól emlékszem, akkor a LOT lengyel légitársaság révén még talán van közvetlen járat USA-ba) , hiszen márciusban már ott folytatódik a WTA sorozat.
ATP torna kapcsán, ha már a dátum kötött, akkor a borítás szempontjából húznék egy merészet. A tavasz a salakos versenyekről szól, áprilisban és májusban nincs is más. Ez azonban nem fekszik mindenkinek, sokan teljesen tisztában vannak vele, hogy az RG-n, labdába se fognak rúgni. Nem tudom, hogy mennyire szabják ezt meg, de lehet adnék esélyt egy kemény borítással ilyen Isner szintű versenyzőknek egy tavaszi tornagyőzelemre is. Ha megszabják és egyáltalán nem érné ez meg, akkor pedig normálisan promótálnám a tornát, megfelelő helyszínnel, amit nem kell mindig felépíteni. Megfelelő pénzdíj, infrakstuktúra kiépítése és még lehetne sorolni, akkor jönnének a stabil top20-as versenyzők.

- Kerékpár kapcsán: ha már ennyire fontos a Tour de Hongrie - és sikerült egy tökéletes időpontot is találni -, akkor ideje megnyitni a pénzcsapokat, mert csak úgy, nem fog jönni egy Peter Sagan vagy Michal Kwiatkowski egy kontinentális versenyre. Még a World Tour mezőnyben a Giro d'Italiának is le kellett tennie a rajtpénzek Froome számára, de biztosra veszem, hogy Kwiatkowski sem egy tál pörköltét indult el a lengyel körverseny, lábában egy francia körversennyel. Igazodni kell a többi versenyhez, mivel ők előbb adják meg az útvonalat. Innentől, ha ez a Giro alatti időpont lesz, akkor az olasz körverseny útvonaláról már a versenyt megelőző év vége előtt értesülhet mindenki, ennek fényében kell elkészíteni a szakaszokat. Ha a Girón sok az emelkedő és dombos szakasz, akkor itt nem a Mátrába felküldeni a csapatokat, hanem csinálni 3-4 sprintet, egy kisebb dombos, de még vállalható szakaszt, illetve egy rövidebb időfutamot. Ami igazán nagyot ütne, az évenki váltogatással egy Roubaix-i Velodromehoz hasonló pálya. Az egyik Budapesten, másik egy szintén kiemelt városban. Egyik évben pesti befutó lenne, amolyan Paris-Roubaix módra, ahol a végén tennének még 2-3 kört a pályán, lehetnének nézők, másik évben pedig a másik pálya helyszínéül szolgáló városban. Az utolsó szakasz az mindig tipikus városi program lenne, ahogyan a Katalán körversenyen is, hogy tömkegek legyenek akkor az utcákon.

Úgy gondolom, hogy egyik sem megvalósíthatatlan dolog, hosszabb távon haszonnal kecsegtetne és mind a kettő esetében ott van az a lehetőség is, hogy az utánpótlás nevelése megfelelő irányt vehetne. Kerékpár esetén lenne egy normális pályánk, ahol gyakorolhatnának a versenyzők - nem mellesleg a britek erre húzták fel az olimpiai programjukat és nyertek egy halom érmet és kerékpáros nagyhatalom lettek -, illetve tenisz esetében is nagyobb lenne a meritési lehetőség, ha láthatná a gyerek és a szülő, hogy van hol gyakorolni és van egy cél, ahová el lehet jutni.
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: Knapp Dátum február 05, 2020, 19:34:11
A hazai teniszversenyek abban hasonlítanak az nb1-es focinkra, hogy nézők nélkül is tökéletesen működnek, amíg jön elég állami pénz.
Sőt, az infrastruktúra vagy a teljesítmény miatt elégedetlen néző csak zavarna.
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: Powell Dátum február 06, 2020, 19:26:57
126 millió forintot kér számon az Emmi a teniszszövetségen
https://index.hu/sport/tenisz/2020/02/06/mtsz_penz_atp_szabo_tunde_szucs_lajos
Lajoska és Attila együtt varázsoltak :bash:
Lehet az ATP tornának is annyi :'(
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: SPF Infó Dátum február 07, 2020, 12:30:13
Lemondott a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára

Lemondott a Magyar Tenisz Szövetségnél (MTSZ) betöltött főtitkári tisztségéről Richter Attila.


        Az MTSZ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Richter Attila a csütörtöki, rendkívüli elnökségi ülésen közölte döntését. A főtitkári tisztséget az elnökség döntése értelmében Juhász Gábor, az MTSZ korábbi sportigazgatója tölti be.
        Richter Attila tájékoztatta az elnökséget, hogy vállalja az erkölcsi felelősséget a februári Hungarian Ladies Open WTA-torna elmaradásáért, illetve a verseny kapcsán kialakult helyzetért. Hangsúlyozta, hogy minden ezzel kapcsolatos döntést a jogi, és szerződéses kereteken belül, a hazai tenisz és a magyar női teniszezők érdekeit szem előtt tartva, illetve a kormányzati szándéknak megfelelően hozott meg, abból a célból, hogy 2020-ban is lehessen Magyarországon WTA-tornát rendezni. Miután a WTA 2019. decemberi döntése - valamint azt megelőző több korábbi döntése - nyomán egyértelművé vált, hogy Márky Jenő tornáját nem lehet megtartani Magyarországon, ezért a februári Hungarian Ladies Open lett volna erre az egyetlen lehetőség - közölte a szövetség.
        Richter Attila lemondását azzal indokolta, hogy a magyar tenisz soha nem látott sikerek kapujában áll - áprilisban rendezik meg az első Fed Kupa-döntőt Budapesten, márciusban pedig a Davis Kupa-válogatott játszik a döntőbe kerülésért -, és nem szeretné kockáztatni, hogy a sikereket botrányok, széthúzás és sárdobálás árnyékolja be.
       Arról is tájékoztatta az elnökséget, hogy amellett, hogy az MTSZ-nek január végéig nem volt érvényes szerződése a Hungarian Ladies Open jogtulajdonosával, az IMG-vel, egy sürgős döntést igénylő helyzetben, belső konzultációkat követően, a magyarországi WTA-torna megrendezése érdekében, soron kívül, elnökségi egyeztetés és jóváhagyás nélkül írta alá a közelmúltban a három évre vonatkozó lízingszerződést a szervezettel. Kiemelte, hogy a torna februári elmaradása eredményeként a megállapodás további évekre vonatkozó automatikus kötelezettségekkel nem jár.
        Ami az előzményeket illeti, a magyar szövetség múlt szombaton jelentette be, hogy nem tudja megrendezni a február 17-23-ra kiírt WTA-tornát. Márky Jenő, a Római Teniszakadémia (RTA) vezetője és a júniusi - 2014 óta Bukarestben zajló - salakpályás verseny jogtulajdonosa Richter Attilát, nevezte meg a kialakult helyzet felelősének. Kifejtette, hogy a szövetség teljes vezetését fel kell függeszteni, és válságkezelő ügyvezető kinevezésére van szükség.
    A kormány tavaly határozatban adott támogatást Márky Jenőnek ahhoz, hogy a bukaresti viadalt visszaköltöztesse a magyar fővárosba, ám az erre vonatkozó kérvényét a WTA éppen a februári magyarországi viadal miatt utasította el. Ez utóbbi visszamondása után Márky Jenő szerdán benyújtotta a hivatalos amerikai fórumokon az eredeti dokumentumokat a WTA elutasító határozatának törlése érdekében.

forrás: mti
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: Latzka Dátum február 08, 2020, 08:34:44
A Hungarian Tennis fb oldalán van egy miniinterjú (M1) Juhász Gáborral, hogy kedden kell mennie a Nemzeti Sportügynökséggel egyeztetnie a DK meccs kapcsán; a hangvétel alapján úgy tűnik a Davis kupa meccs csak megmenekül. Remélhetőleg a személyi változások miatt most már Fucsó sem fog hezitálni.
Cím: Re:Elzárták a csapot. Vége a tenisztornáknak Magyarországon?
Írta: Admin Dátum február 08, 2020, 19:13:54
Román sportújság pedig arról tájékoztatja az olvasókat, hogy Tiriac nem kapta meg a magyar kormánytól a pénzét.
370,000 euróról lenne szó.
Aki esetleg nem tudná, ő a férfi torna tulajdonosa.

A közölt infók szerint a magyar kormány átutalta a pénzt a magyar teniszszövetséghez, csak ott elakadt(?).