csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



#25756 január 19, 2020, 17:16:32, csabax
Lecce - Inter 2  :noway:

#25757 január 21, 2020, 19:22:02, csabax
Trabzonspor - Kasimpasa 1  :great:

#25758 január 22, 2020, 13:35:09, csabax
PAOK Thessaloniki FC - Asteras Tripolis 1  :great:

#25759 január 22, 2020, 15:53:45, csabax
Olympiakos - Aris 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum január 17, 2020, 10:43:19
Leganes - Getafe, Getafe 1.5 gól felett  :great:
21. perc: 0-2

SIKERÜLT: Liverpool - Manchester United 2-0 !!!!!



#25762 január 20, 2020, 22:57:16, csabax
West Bromwich Albion FC - Stoke City 1  :noway:

Akarja-e látni valaki az egykoron Arsenal-focista és jelenleg West Bromwich Albion-labdarúgó Kieran Gibbs teljesítményét? Vagy esetleg akarja-e látni valaki a már nagyon régóta a Stoke City együttesében szereplő Ryan Shawcross játékát? Hát, szerintem ne akarja látni, ugyanis sem Kieran Gibbs, sem pedig Ryan Shawcross nem fognak pályára lépni ezen a West Bromwich Albion FC - Stoke City angol másodosztályú bajnoki mérkőzésen. Azért nem fognak játszani az előbb említett meccsen, mert mindketten sérültek. Viszont a többi játékostársuk egészségesek és közülük akár mindahányan játszhatnának. Ám, persze, mindannyian nem fognak játszani, hanem csak annyian, ahány játékos szerepeltetését engedélyezik a szabályok.

Egyelőre az van, és ezt még a tippem erősségének általam való önkényes megállapítása előtt érdemes megemlítenem, szóval egyelőre az van, hogy ezen találkozó előtt a házigazda és az angol élvonalba feljutni szándékozó West Bromwich Albion FC 53 ponttal az 1. helyen van, míg pedig a vendég Stoke City csak az angol másodosztályú focibajnokság 21. helyén van a maga 25 pontjával. Ez utóbbi együttesnél egészen konkrétan az a helyzet, hogy a Stoke City jelenleg mindössze csak egyetlen 1 pontra van a kieső helyezéstől és menekülni próbál a kiesés elöl.

Nagyon úgy tűnik nekem mostan, hogy az éllovas házigazdának szüksége van a pontokra a Premier League-be való feljutáshoz. Gondolom én. Talán balgán, talán nem balgán. Ezért aztán, szerintem, a West Bromwich Albion FC nyerni fog a Stoke City csapata ellen. Ám, persze, előfordulhat majd - például – akár az is, hogy hiába vélem én ezt, mármint a hazai győzelmet, mert - a tippem erősségétől teljesen függetlenül - a kiesés elöl menekülő vendégcsapat majd úgy elveri az éllovas hazai együttest, hogy nagyon. De ez utóbbi nem az én tippem!

Tipp: győz a West Bromwich Albion FC.


#25763 január 20, 2020, 22:46:57, csabax
Piacenza - Triestina, Piacenza -1 gól háromesélyes hendikep  :noway:

Ez a Piacenza - Triestina mérkőzés az olasz harmadosztályú focibajnokság B-csoportjának utolsó összecsapása a 21. fordulóból. Nem viseli a fordulója rangadója megtisztelő címet, hiszen azon találkozó az 1. helyezett LR Virtus Vicenza és a 3. helyezett Carpi FC közötti derbi volt. Amelyen a hazai csapat - vagyis a legendás világbajnok és sokszoros gólkirály Paolo Rossi egykori klubja - 1-0-ra győzött. Ennél a Piacenza - Triestina meccsnél mindössze csakis az fog történni, hogy a 35 ponttal 6. helyezett házigazda Piacenza fog játszani a 26 ponttal 11. helyezett vendég Triestina ellen.

Szerintem azt azért mindenképpen érdemes tudni, hogy az otthon játszó Piacenza már csak amiatt is motivált lehet a győzelem megszerzésében, mert leszakadóban van a dobogótól, s ez a találkozó biztosíthatja számára az egyik utolsó lehetőséget arra, hogy egy újabb győzelem révén ismét felzárkózzon közvetlenül a dobogósok mögé. És így a hátralevő meccseken ne csak azért küzdhessen a Piacenza, hogy érmet szerezhessen, hanem azért is küzdhessen, hogy feljutási osztályozós helyezésre kerüljön.

Röviden és tömören az előbb megemlítettek jelenthetik a tétet a hazai csapat számára. Természetesen simán és nagyon könnyedén előfordulhat az is, hogy - az általam megtippelt "Piacenza -1 gól háromesélyes hendikeppel" helyett - csak mindössze 1 góllal fog nyerni otthon a Piacenza. Ha így lesz, akkor ez nekem bizony nem fog semmi jó dolgot jelenteni, hiszen a sima hazai győzelem egyben azt is fogja jelenteni, hogy vesztes lett a tippem.

Én ezzel a "Piacenza -1 gól háromesélyes hendikep" tippel arra "megyek", hogy a Piacenza nyerni fog ugyan otthon, ám úgy gondolkoznak majd a játékosok, hogy a vendégcsapat is bármikor lehet annyira szerencsés, hogy szerezzen egy gólt. Ezért aztán, vélekedek én, inkább a biztosra menő Piacenza - amolyan biztos, ami biztos alapon - szerezni fog majd legalább 2 gólt. És, talán, a Triestina mégsem lesz olyan mázlista, hogy gólt szerezzen idegenben. Talán!

Tipp: Piacenza -1 gól háromesélyes hendikep.


#25764 január 20, 2020, 21:57:44, csabax
Jong FC Utrecht - Roda JC Kerkrade, 4.5 gól felett  :noway:

Arra számítok, hogy mint a holland másodosztályú focibajnokságban már igencsak megszokott módon általában gólokban gazdag összecsapásokat játszóknál, úgy ezen a Jong FC Utrecht - Roda JC Kerkrade Eerste Divisie-mérkőzésen is sok gól lesz majd. Ez a sok gól lesz az én esetemben most azt jelenti, hogy legalább 5 gól lesz ezen a találkozón. Ugyanis a tippem a következő: "4.5 gól felett". És bizony a 28 pontos 11. helyezett Jong FC Utrecht és a 18 ponttal 16. helyezett Roda JC Kerkrade egymás elleni mérkőzésen igencsak van esély az ilyesmire, ugyanis úgy a házigazda utrechti fiatal focisták - akik az Utrecht város közelében levő Bunschoten településen rendezik otthoni találkozóikat -, mind pedig a vendég kerkradei alakulat tagjai átlagban 3-3 gólos mérkőzésekkel rendelkeznek. Vagyis még 21 forduló után is ott tartanak ezek a csapatok, hogy átlagban 3-3 gól van a meccseiken. Ez pedig, ugyebár, akár 3-6 gól lehetőségét is jelentheti.

Természetesen egyáltalán nem kell azzal számolni, hogy tutira biztosan 6 gól lesz ezen a Jong FC Utrecht - Roda JC Kerkrade meccsen, egyáltalán nem, ám az a helyzet, hogy ezzel együtt azt sem lehet kizárni, hogy - némi szerencsével - márpedig igenis lehetséges 3-6 gólnak születnie az összecsapáson. Én most per pillanat úgy vélekedek, hogy nem lehet mindig és mindenkor szerencsétlennek lenni, hanem igenis létezhet valami olyasmi is, hogy olykor elkezd "mosolyogni" valakire az a sokat és sokszor emlegetett szerencse. Ezért aztán ebben a minutumban azt véleményezem, hogy ha már ezen a Jong FC Utrecht - Roda JC Kerkrade találkozón mindegyik csapat külön-külön is képes egyaránt 3-3 gólt szerezni és kapni, és akár 3-6 gólra is van lehetőség ezen a meccsen, akkor nekem egyáltalán nem tűnhet rossz ötletnek az a dolog, hogy arra tippeljek, hogy legalább 5 gól lesz ezen a mérkőzésen.

Ha pedig mellém szegődik még a szerencse is, és tényleg legalább 5 gól fog esni ezen a Jong FC Utrecht - Roda JC Kerkrade meccsen, akkor elmondhatom majd azt is, hogy tippelés terén nem csak olyasmi történt velem mostanában, hogy a 90+6. percben még nyertes volt az egyik tippem, majd pedig egyetlen 1 perccel később, a 90+7. percben vesztes lett a tippem és újra buktam. Hátha most végre talán szerencsés leszek.

Tipp: 4.5 gól felett.


#25765 január 20, 2020, 14:47:41, csabax
Alisson Becker legújabb rekordja:
Már több kapott gól nélküli mérkőzése van (28), mint ahány gólt kapott összesen (27) a Premier League-ben.


Idézetet írta: csabax Dátum január 17, 2020, 13:05:45
Sporting Lisbon - Benfica, Benfica -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:
0-2

Idézetet írta: csabax Dátum január 17, 2020, 23:07:16
Juve Stabia - Empoli 1  :great:

A házigazda Juve Stabia 24 ponttal 14. helyezett, míg pedig a vendég Empoli 23 ponttal 15. helyezett az olasz másodosztály tabelláján. Ezek a helyezések egészen pontosan a kiesési rájátszást jelentő 16-17. helyek közvetlen közelében vannak. Szóval, ebből kiindulva azt is kijelenthetném, hogy úgy a Juve Stabia is, mint az Empoli is egyaránt menekülni próbálnak a kiesés elöl. Ez amúgy nagyon is igaz és teljesen valós dolog, ám egyben az a helyzet is van, hogy annyira nagyon-nagyon zsúfolt az olasz másodosztály középmezőnye, hogy ha például az ezen a Juve Stabia - Empoli találkozón a házigazda együttes győzni bír majd, akkor nyílegyenesen előre léphet az élmezőny alsóbb régiójába, egészen pontosan a Juve Stabia egy esetleges hazai győzelemmel eljuthat az élvonalba való feljutást biztosító felsőházi osztályozós helyezések egyikére. Ha viszont pedig az Empoli nyerni bír idegenben, akkor ez a csapat ugyan nem jut el a felsőházi osztályozós helyezések egyikére, de cserében ott lesz azon helyezések közvetlen közelében.

Tehát kissé úgy is érdemes szemlélni ezt a Juve Stabia - Empoli mérkőzést, hogy a győztes csapat mindent "vihet". Ehhez a meccshez tényleg nagyon-nagyon illik az egykori svéd ABBA zenekar "The Winner Takes It All" örökzöld slágere.

Mivel ezen a Juve Stabia - Empoli Serie B-meccsen ennyire jelentősen hatalmas lesz a tét, én – számomra egy cseppet sem meglepő módon - a hazaiak győzelmére tippelek. Már csak azért is tippelem ezt, mert a hazai pálya előnye és sokkal jobb formája mellett nagyon valószínűnek tartom azt is, hogy a Juve Stabia játékosai minden tőlük telhetőt meg fognak tenni azért, hogy egy győzelem révén a kiesési helyezések közvetlen közeléből a felsőházi osztályozós helyezések egyikére kerüljenek.

Tipp: győz a Juve Stabia.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum január 18, 2020, 18:58:56
Nottingham Forest - Luton Town 1  :great:

Mivel az előzőhöz hasonlóan ezzel az alkalommal is a Nottingham Forest győzelmére tippelek, ezért szerintem elsőre talán azt érdemes tennem, hogy megemlékezzek egy picit a Nottingham Forest előző bajnoki mérkőzéséről. És így utólag - már a végeredmény tudatában némileg bölcselkedve - eldöntsem, hogy akkor korábban jól tettem-e avagy rosszul tettem-e, amit tettem, mert hiszen annál a Reading - Nottingham Forest bajnoki találkozónál 2.85-ös szorzón a vendégek győzelmére tippeltem.

Nos, annál a Reading - Nottingham Forest meccsnél az történt, hogy a találkozó végéig 0-0-ás döntetlen volt az állás, majd pedig a hosszabbítás végén, a 90+6. percben gólt szereztek a vendégek (0-1). "Na, végre-valahára nekem is szerencsém van" - gondoltam ekkor. Hiszen 1-0-ra vezettek a vendégek, s én pedig 2.85-ös szorzón a vendégek győzelmére tippeltem. Igen ám, de a játékvezető úgy döntött akkor, hogy NEM a 90+6. percben, vagyis a hosszabbítás utolsó percében fújja le a mérkőzést, hanem hosszabbít még egy picit. Középkezdése után azonnal támadott a hazai csapat és annyira hatalmasan óriási mázlija volt, hogy a 90+7. percben egy öngólnak köszönhetően egyenlített (1-1). Így tehát az egyetlen 1 perccel azelőtt még NYERTES tippem azon nyomban VESZTES tippre változott.

Szóval akkor az történt, hogy a meccs hosszabbításának legvégén esett öngól miatt én végül mégsem nyertem, hanem elbuktam a tippemet. A találkozó előtti előzetes írásánál sok mindenre gondoltam, ám arra sajnos nem számítottam, hogy a meccs hosszabbításának legvégén esett öngól miatt bukom el majd azt a tippet. Bocsánat!

Ennél a Nottingham Forest - Luton Town mérkőzésnél szintén a Nottingham Forest győzelmére tippelek. Leginkább azért, mert nagyon régóta tudom, hogy a Nottingham Forest fel akar jutni a Premier League-be. És ahhoz pedig, hogy a Nottingham Forest feljusson az élvonalba, az szükségeltetik, hogy lehetőleg minél több alkalommal nyerjen a Nottingham Forest. Gondolom én!

Aztán pedig - tőlem teljes mértékben függetlenül - vagy az történik, hogy győzni fog a Nottingham Forest, vagy pedig az történik, hogy a Nottingham Forest éppen aktuális ellenfele (most éppen a Luton Town) ismét egyenlíteni fog a mérkőzés végén.

Tipp: győz a Nottingham Forest.

3-1

Idézetet írta: csabax Dátum január 18, 2020, 20:42:21
Feyenoord - Heerenveen 1  :great:

Sir Alex Ferguson nem megvásárolta, hanem felépítette a sikert, és most Jürgen Klopp is ezt teszi
"Van Dijk 75 millió fontba került, és csak a hat hónappal ezelőtt kirobbant átigazolási botránynak köszönhetően került rá az extra 25 millió. Máskülönben hasonló ára lett volna, mint John Stonesnak. Már két éve a Southampton játékosa volt, de senki más nem vállalta a rizikót. Ha Van Dijk valóban akkora sztár volt, miért nem a Manchester City, a Real Madrid vagy a Barcelona igazolta le?"
https://eurosport.hosszabbitas.hu/foci/nemzetkozi-foci/premier-league-nemzetkozi-foci/sir-alex-ferguson-nem-megvasarolta-hanem-felepitette-a-sikert-es-jurgen-klopp-most-pont-ezt-csinalja?fbclid=IwAR1BYZtHBGDS405IOQ2lCuZVH5j8vORn0y-UfRW3QjKepkFc8RN6RCRlNoo
3-1