csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#23010 január 25, 2019, 12:21:10, csabax
Kína - Irán 2  :great:

Az Omán elleni nyolcaddöntőig egyetlen egy gólt sem kapó Irán azt a találkozót is kapott gól nélküli győzelemmel abszolválta, így továbbra is érintetlen a hálója az Ázsia Kupán. Ráadásul Ashkan Dejagah is, valamint a pihentetés céljából átmenetileg a kispadra száműzött és onnan "rehabilitált" Alireza Jahanbakhsh is egyaránt gólt szerzett, s így Sardar Azmoun és Mehdi Taremi mellett újabb potenciális gólszerzői vannak az iráni válogatottnak. Azt már tényleg csak úgy mellékesen említem meg, hogy a kapus Alireza Beiranvand nem véletlenül volt rangsorolva előkelő helyen már az Ázsia Kupa kezdése előtt is a kontinenstorna várhatóan legjobb kapusai között, hiszen már a negyeddöntőhöz érkezett a csapata, de ő még továbbra sem kapott egy árva gólt sem.

Az addig rendben van, hogy Irán labdarúgó válogatottja a jobbak közé tartozik Ázsiában, ám ott azért már némi problémám akad, hogy mit gondoljak Kínáról. Az tény és való, hogy immár évek óta rengeteg pénzt fektetnek be a kínai labdarúgásba és fejlődésnek indult a kínai foci, ám azt sajnos nehéz megtippelni, hogy ez az egész micsoda mikor fog beérni. Vagyis: mikortól lesz eredményesebb a kínai foci? Hiszen, hogy az lesz, az holtbiztos! Már csak annyi kérdéses, hogy mikortól.

Nekem olyannak tűnik most Kína fociválogatottja, mint amilyen Törökország csapata volt az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején. Vagyis már annyira nagyon "pofozógép", de még mindig van néhány éve a sikeresebb időszakig. Vagy, ha klubcsapatokra gondolok, akkor körülbelül ott tart, mint régebben a Chelsea vagy a ManCity, vagyis már tömik befelé a rengeteg pénzt, de még nem sikeresek és eredményesek, viszont már lehet sejteni, hogy nemsokára majd azok lesznek. Tehát Kína fociválogatottja mostanában ott tarthat, szerintem, hogy már vannak viszonylag magasabb védői, akik legalább egymás után kétszer is egyeneset bírnak rúgni a labdába, a többiek pedig főleg termetükből adódóan fürgék, ám ezen a szinten techinkailag-taktikailag még talán nem megfelelően képzettek.

Amennyiben Irán érvényesíteni bírja a magassági fölényét, és pluszban még a technikai fölényét is, akkor nem lehet túl nagy elvárás részemről ez a vendéggyőzelem. Jahanbakhsh pedig megmutathatja, hogy ki az úr a háznál.


Idézetet írta: csabax Dátum január 20, 2019, 16:51:19
Ajax - Heerenveen, Ajax 1.5 gól felett  :great:
16. perc: 2-1

#23013 január 24, 2019, 00:49:50, csabax
IN MEMORIAM BOB PAISLEY!

100 éves lenne a Liverpool Csendes Géniusza
"Minden idők legjobb Liverpoolja az ő érdeme."
https://index.hu/sport/alapvonal/2019/01/23/bob_paisley_100_ev_liverpool_legenda_bek/



Idézetet írta: csabax Dátum január 20, 2019, 20:45:41
Krejcikova B./Siniakova K. - Mertens E./Sabalenka A. 1  :great:
2-1


#23017 január 25, 2019, 18:58:45, csabax
Dél-Korea - Katar DNB 1  :noway:

Amennyiben még évekkel ezelőtt került volna sor ilyen párosítású mérkőzésre, akkor habozás nélkül az lett volna a tippem, hogy simán győzni fog a toronymagas favorit Dél-Korea. Ám jelenleg éppen ennek az idei Ázsia Kupának az egyik negyeddöntője ez a párosítás, s mostanra már az a helyzet van, hogy Katar nyilván nem kíván leszerepelni a hazai rendezésű labdarúgó világbajnokság előtti kontinenstornán. Elvileg így van, vagyis úgy, hogy immár viszonylag egyenlőnek nevezhető erők küzdelméről van szó, ugyanis a gyakorlatban tényleg az van, hogy nagyságrendekkel jobb a Távol-Keleti ország fociválogatottja, ráadásul még a nagyon jó formában levő Heung-Min Son is Dél-Korea válogatottjában szerepel, de hát Katar, az Katar.

És bizony a rengeteg pénz tényleg rengeteg pénz. Lehet ugyan azt mondani ezekre az arabokra, hogy "ugatják" a focit, de hát mégis az van, hogy azzal az eszméletlenül sok pénzzel, ami rendelkezésükre áll, gyakorlatilag kilóra megvásárolhatnak akárkit-bárkit. Lásd: francia élvonalbeli focibajnokság és a Katar első számú kirakatcsapatának számító Paris Saint-Germain nevű együttes esete. Persze, vérmérséklet szerint mindenki azt gondolhat, amit akar: akár azt, hogy Katar már hosszú évek óta saját sportja fejlesztésére fordít rengeteg sok pénzt, de akár olyasmit is lehet gondolni, hogy Katar a már kész és jó vagy kiváló sportolókat az állampolgárság adása és/vagy egyéb juttatások révén kilóra megvásárolja (lásd: férfi kézilabda, atlétika, stb...).

Nos, sajnos tippelés előtt ilyen és ehhez hasonló gondolatok járnak az eszemben. Idáig jutottunk ezzel a labdarúgás nevű sportággal a XXI. században! Pedig írnám én inkább azt, hogy Heung-Min Son mellett még Hwang Hee-Chan is jó, meg Hwang Ui-jo sem rossz, sőt még Kim Min-Jae is érdemes a figyelemre, de például Kim Jin-Su teljesítménye is viszonylag rendben van. És így tovább. Ám hiába gondolok én alaposan ilyesmikre, ha egyszer csak úgy véletlenül megjelenik valamerre valamelyik Random sejk vagy valamelyik egyéb másik olajmágnás néhány zsáknyi pénzzel, oszt gyorsan "megold" mindent. Én pedig majd gyűrhetem össze mérgesen a tippszelvényemet és bambulhatok bele üres tekintettel a napfénybe.

Némileg biztosra próbálok menni azzal, hogy kiiktattam a tippemből a döntetlent, s még továbbra is azt gondolom, hogy normális keretek között még mindig jobb Dél-Korea. Egy dolog viszont biztos. Éspedig az, hogy a mérkőzés lefújása utáni pillanatokban két esélyem lesz: 1.) ideges leszek; 2.) nem leszek ideges.

Tipp: DNB 1. 

#23018 január 25, 2019, 18:58:30, csabax
Egyesült Arab Emirátusok - Ausztrália DNB 2  :noway:

Ezekkel az ausztrálokkal mindig csak baj van. Legalább is nekem igen, amikor tippelek. Vagyis, pontosabban: nem mindig, hanem csak az esetek nagy többségében. Ám mégis ezúttal is rájuk tippelek, s közben pedig arra számítok, hogy hátha most nekem lesz igazam.

Szerintem amúgy tényleg jobb az ausztrálok focicsapata, mint amilyen az araboké, de hát azért ezen kívül még olyasmire is érdemes figyelni, mint például arra a nem elhanyagolható dologra, hogy az Egyesült Arab Emírségek csapatában a kontinenstorna házigazdájának válogatottját lehet tisztelni, s amikor legutóbb ebben az országban rendeztek Ázsia Kupát, akkor ez az ázsiai szinten sem túl jelentős képességű Egyesült Arab Emírségek csapata bejutott a döntőbe, ahol csak a rendes játékidő utáni hosszabbítás és büntetőrúgások után szenvedett vereséget.

Mivel Ausztrália válogatottja az Ázsia Kupa címvédője, ez egyben azt is jelenti ennél a párosításnál, hogy a házigazda fog játszani a címvédő ellen. Pikáns meccsnek ígérkezik, az biztos, főleg annak tudatában, hogy Ausztrália nem csak címvédő, hanem az azt megelőző Ázsia Kupa ezüstérmese is. Méghozzá úgy, hogy Ausztrália válogatottja mindössze csak 2007-ben lépett át az óceániai labdarúgó zónából az ázsiai régióba.

Sajnos az szokott történni nálam a tippeléseknél, hogy valamilyen általam ismeretlen okból kifolyólag Ausztrália fociválogatottját kissé jobbnak szokom ítélni a kelleténél. Tudom, hogy ez nem annyira jó dolog és ráadásul már többször is pórul jártam, de azért még mindezek ellenére is úgy vagyok általában, hogy Ausztrália a jobbik csapat. Pedig hát mostan az van, hogy a szokásos döcögős kezdés után Ausztrália csoportmásodikként jutott tovább, majd pedig a negyeddöntöben játszott egy hosszabbításba és büntetőrúgásokba torkollott meccset az ezen a szinten jobb csapatnak nevezhető Üzbegisztánnal.

Ezúttal is az van, hogy házigazdák ide, oda vagy amoda, de szerintem Tom Rogic, Chris Ikonomidis, Robbie Kruse, Massimo Luongo, Mathew Ryan és társaik jelentősebb erőt képviselnek, mint az arab házigazdák. Természetesen azért némileg biztonságosra "vettem" a tippet, hiszen mégis csak a Socceroos becenévre hallgató gárda győzelmére tippeltem már megint, ráadásul a tét is alacsony.

Tipp: DNB 2.

Idézetet írta: csabax Dátum január 21, 2019, 10:59:07
Japán - Szaúd-Arábia DNB 1  :great:

ITT AZ IGAZI MAGYAR BÉRROBBANÁS: HAVI NETTÓ EGYMILLIÓ IS LEHET AZ ÁTLAGOS HAZAI FOCISTAFIZETÉS
"arról hallani, hogy a magyar bajnokság a fizetéseket tekintve egyáltalán nincs messze Nyugat-Európától, a hazai sztárjátékosok például többet keresnek, mint Nagy Ádám Bolognában, az olasz első osztályban"
https://qubit.hu/2019/01/21/itt-az-igazi-magyar-berrobbanas-havi-netto-egymillio-is-lehet-az-atlagos-hazai-focistafizetes?fbclid=IwAR02u1V3j0gGMO7sCBZ0w-v0sAgQiL66pyyI5g9LCYUjfnByvrrXiOwAGCE
1-0

Idézetet írta: csabax Dátum január 21, 2019, 17:28:09
Juventus - Chievo Verona 1  :great:

Az NB I. a világ 59. legerősebb bajnoksága
"A magyar NB I. az 59., többek között a ciprusi (12.), dél-koreai, marokkói (27), kongói (32.), zambiai (35.), katari (39.) és angolai (57) bajnokság is megelőzi."
https://index.hu/sport/futball/2019/01/21/nb1_la_liga_futball_iffhs/
3-0

Idézetet írta: csabax Dátum január 23, 2019, 17:15:48
Vietnám - Japán 2  :great:

Viszonylag könnyed győzelmet arathat Japán. Mármint ezt gondolom én, s ezért így is tippelek. Már eleve a startnál is sokkal jobbnak, sokkal tapasztaltabbnak és sokkal erősebbnek tűnik a vendégegyüttes, mint Nguyen Cong Phuong, Nguyen Quang Hai, Que Ngoc Hai és társaik. Ám erre még "jön" az is, hogy a nyolcaddöntőben Vietnám válogatottja csak rendes játékidő és 30 perces hosszabbítás utáni büntetőrúgásokkal tudta legyőzni Jordániát. Azon a mérkőzésen pedig az történt, hogy Jordánia első félidőben szerzett gólja után Vietnám csak a második játékrészben bírt egyenlíteni, majd a hosszabbítás során is döntetlen maradt az állás, majd végül úgy sikerült megnyernie Vietnámnak a lutrival felérő büntetőpárbajt, hogy Jordánia két 11 méteres rúgást hibázott, míg Vietnám csak egyet. Ellenben Japán rendes játékidőben győzte le Szaúd-Arábia válogatottját, s nyilván csak azért nyert mindössze 1-0-ra, mert ez a különbség is bőven elegendő volt neki, s játékosai nagyon is tudatában voltak-vannak annak még további 2-3 mérkőzést kell játszaniuk néhány napon belül, s ezért az arabok elleni nyolcaddöntőben ott próbáltak pihenni, ahol és amikor éppen lehetett.

Szóval az általam gyengébbnek vélt Vietnám egy fárasztó mérkőzés után pár napra fog találkozni a szerintem minden tekintetben jobb és, persze, pihentebb Japánnal. Azzal a Japánnal, amelyik a végső győzelemre és az Ázsia Kupa megszerzésére is esélyes. És továbbá még sorolhatnám, hogy Vietnám azzal a Japánnal fog megmérkőzni, amelyikben az előző mérkőzésen ugyan szerepeltek Maya Yoshida, Yuto Nagatomo, Hiroki Sakai, Genki Haraguchi, Gaku Shibasaki és társaik, ám amelyik Japán megtehette, hogy olyan focistákat pihentessen a nyolcaddöntőben, mint - például - Takashi Inui és Yuya Osako.

Most elkezdhetnék böngészni és írni olyan statisztikákat, amelyek bizonyítják, hogy mennyire jobb Japán, mint Vietnám, de az az igazság, hogy ezúttal teljesen feleslegesnek tartom az ilyen jellegű dolgok előhozatalát. Mindössze csak annyi van, szerintem, hogy ha nem fog történni valami kisebb csoda, akkor Japán fociválogatottja olyan simán fog átszáguldani Vietnámon, mint ahogyan működnek azok a bizonyos japán gyorsvonatok.

Tipp: győz Japán.

0-1

Idézetet írta: csabax Dátum január 23, 2019, 18:20:14
Kína - Irán 2  :great:

Az Omán elleni nyolcaddöntőig egyetlen egy gólt sem kapó Irán azt a találkozót is kapott gól nélküli győzelemmel abszolválta, így továbbra is érintetlen a hálója az Ázsia Kupán. Ráadásul Ashkan Dejagah is, valamint a pihentetés céljából átmenetileg a kispadra száműzött és onnan "rehabilitált" Alireza Jahanbakhsh is egyaránt gólt szerzett, s így Sardar Azmoun és Mehdi Taremi mellett újabb potenciális gólszerzői vannak az iráni válogatottnak. Azt már tényleg csak úgy mellékesen említem meg, hogy a kapus Alireza Beiranvand nem véletlenül volt rangsorolva előkelő helyen már az Ázsia Kupa kezdése előtt is a kontinenstorna várhatóan legjobb kapusai között, hiszen már a negyeddöntőhöz érkezett a csapata, de ő még továbbra sem kapott egy árva gólt sem.

Az addig rendben van, hogy Irán labdarúgó válogatottja a jobbak közé tartozik Ázsiában, ám ott azért már némi problémám akad, hogy mit gondoljak Kínáról. Az tény és való, hogy immár évek óta rengeteg pénzt fektetnek be a kínai labdarúgásba és fejlődésnek indult a kínai foci, ám azt sajnos nehéz megtippelni, hogy ez az egész micsoda mikor fog beérni. Vagyis: mikortól lesz eredményesebb a kínai foci? Hiszen, hogy az lesz, az holtbiztos! Már csak annyi kérdéses, hogy mikortól.

Nekem olyannak tűnik most Kína fociválogatottja, mint amilyen Törökország csapata volt az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején. Vagyis már annyira nagyon "pofozógép", de még mindig van néhány éve a sikeresebb időszakig. Vagy, ha klubcsapatokra gondolok, akkor körülbelül ott tart, mint régebben a Chelsea vagy a ManCity, vagyis már tömik befelé a rengeteg pénzt, de még nem sikeresek és eredményesek, viszont már lehet sejteni, hogy nemsokára majd azok lesznek. Tehát Kína fociválogatottja mostanában ott tarthat, szerintem, hogy már vannak viszonylag magasabb védői, akik legalább egymás után kétszer is egyeneset bírnak rúgni a labdába, a többiek pedig főleg termetükből adódóan fürgék, ám ezen a szinten techinkailag-taktikailag még talán nem megfelelően képzettek.

Amennyiben Irán érvényesíteni bírja a magassági fölényét, és pluszban még a technikai fölényét is, akkor nem lehet túl nagy elvárás részemről ez a vendéggyőzelem. Jahanbakhsh pedig megmutathatja, hogy ki az úr a háznál.

0-3

#23023 január 25, 2019, 18:58:14, csabax
Genclerbirligi - Altinordu DNB 1  :noway:

#23024 január 25, 2019, 20:26:32, csabax
Besiktas - Erzurum 1  :noway:

Hungarikum: íme a zöld-fehér migráns.

Egy 18 éves szíriai menekültet igazolt a menekültellenes Fidesz alelnökének focicsapata
https://444.hu/2019/01/24/egy-18-eves-sziriai-menekultet-igazolt-a-menekultellenes-fidesz-alelnokenek-focicsapata?fbclid=IwAR0dBwmnd0tbcC64KoG5vc2xndygMsqWOtH9IeZUH5kVtAZcRC3sFMpvoVA