Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Tenisz fogadások => A témát indította: Admin Dátum augusztus 21, 2020, 18:35:59

Cím: Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum augusztus 21, 2020, 18:35:59
Hírek, információk, érdekességek a tenisz világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a tenisszel kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:



Ajánlott, tenisszel kapcsolatos írásaink:

Helyünk van a nagyok asztalánál (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/helyunk-van-a-nagyok-asztalanal)
Már a fű sem a régi (https://www.sportfogadas.org/cikk/a-fu-sem-mar-a-regi)
Elavultá válhatnak a nyesett ütések? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/elavulta-valhatnak-a-nyesett-utesek)
Neked való Federer, Djokovic vagy Nadal ütője? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/neked-valo-federer-djokovic-vagy-nadal-utoje)
Pro és kontra: On-court coaching (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/pro-es-kontra-on-court-coaching)
Többet kellene dolgozzanak pénzükért a hölgyek a Grand Slam-tornákon? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tobbet-kellene-dolgozzanak-penzukert-a-holgyek-a-grand-slam-tornakon)
Az a nyerő női fonák (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/az-a-nyero-noi-fonak)
ATP: Érezz rá, hogy mikor brékelnek a világelsők (https://www.sportfogadas.org/cikk/atp-erezz-ra-hogy-mikor-brekelnek-a-vilagelsok)
A támadó vagy az óvatos tenisz hozza a több pontot? (https://www.sportfogadas.org/cikk/a-tamado-vagy-az-ovatos-tenisz-hozza-a-tobb-pontot)
Párhuzamos irányzatok a teniszfejlődésben (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/parhuzamos-iranyzatok-a-teniszfejlodesben)
Szavakkal és számokkal a 87 milliós teniszközösségről (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szavakkal-es-szamokkal-a-87-millios-teniszkozossegrol)
Az ütések közbeni nyögés megfigyelése segíthet a teniszfogadásban (https://www.sportfogadas.org/cikk/az-utesek-kozbeni-nyoges-megfigyelese-segithet-a-teniszfogadasban)
A GOAT mértékegysége (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-goat-mertekegysege)
Mit választanál: Grand Slam-győztes vagy világelső lennél? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/mit-valasztanal-grand-slam-gyoztes-vagy-vilagelso-lennel)
Az ATP nagyjait is szabad kritizálni (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/az-atp-nagyjait-is-szabad-kritizalni)
Új Grand Slam a láthatáron? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/uj-grand-slam-a-lathataron)
Ne feszítsd a húrt Jannik Sinner fonákján (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ne-feszitsd-a-hurt-jannik-sinner-fonakjan)
Davis Kupa vagy Pique Kupa? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/davis-kupa-vagy-pique-kupa)
Miért érdemes az érvényesen beütött első szervák mutatóját követned? (https://www.sportfogadas.org/cikk/miert-erdemes-az-ervenyesen-beutott-elso-szervak-mutatojat-kovetned)
Szépség, pénz és egy jogtalanul lekicsinyített pályafutás (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szepseg-penz-es-egy-jogtalanul-lekicsinyitett-palyafutas)
Kevésbé befolyásoló tényezővé vált a borítás típusa (https://www.sportfogadas.org/cikk/kevesbe-befolyasolo-tenyezove-valt-a-boritas-tipusa)
Csak a férfiak szerváinál számít igazán a borítás típusa (https://www.sportfogadas.org/cikk/csak-a-ferfiak-szervainal-szamit-igazan-a-boritas-tipusa)
Jó dolog rövidíteni (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/jo-dolog-roviditeni)
Tündérmese a soha nem alvó városból (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tundermese-a-soha-nem-alvo-varosbol)
Válassz a teniszvilág legkiemelkedőbb három rivalitása közül (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/valassz-a-teniszvilag-legkiemelkedobb-harom-rivalitasa-kozul)
Akinek foglalkozása a teniszlabda elrejtése (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/akinek-foglalkozasa-a-teniszlabda-elrejtese)
Ultimate Tennis Showdown: Mouratoglou tenisztornája kosárlabdára emlékeztető szabályzattal (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ultimate-tennis-showdown-mouratoglou-tenisztornaja-kosarlabdara-emlekezteto-szabalyzattal)
Akár kézzel is meghúrozhatod Mannarino ütőjét (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/akar-kezzel-is-meghurozhatod-mannarino-utojet)
Tizennégy év sem lenne elég elhagyni (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tizennegy-ev-sem-lenne-eleg-elhagyni)
A United Cup egyesíti az ATP és a WTA nagyjait (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-united-cup-egyesiti-az-atp-es-a-wta-nagyjait)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum augusztus 21, 2020, 22:00:41
Kim Clijsters nurtures abdominal injury ahead of the US Open, withdraws from the Western & Southern Open 
https://womenstennisblog.com/2020/08/21/clijsters-nurtures-abdominal-injury-ahead-of-usopen/
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: peshark Dátum augusztus 22, 2020, 17:52:35
Erdekes, Waw skippelte Cincinattit es a US Opent, helyette ujabb pragai challenger versenyen indul... Ennyire ne lenne formaban, hogy novelni akarja az onbizalmat vagy most komolyan mi ez egy 3x GS bajnoktol? :D
@Latzka velemeny?
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum augusztus 22, 2020, 19:46:20
Idézetet írta: peshark Dátum augusztus 22, 2020, 17:52:35
Erdekes, Waw skippelte Cincinattit es a US Opent, helyette ujabb pragai challenger versenyen indul... Ennyire ne lenne formaban, hogy novelni akarja az onbizalmat vagy most komolyan mi ez egy 3x GS bajnoktol? :D
@Latzka velemeny?

A választ természetesen csak ő tudja :) Az én véleményem az, hogy ő végtelenül laza; inkább jól érzi magát Prágában (csekkoltam insta+twitter ezt mutatja), mintsem erőlködjön Amerikában, ahol most a vírus miatt nagyon sok az előírás + betartandó szabály.

Közben pedig nyer és csúcsokat dönt 8) Stan the man :)
Stan is the highest-ranked player to win an #ATPChallenger title since No. 14 @theljubicic in Zagreb 2005.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum augusztus 22, 2020, 22:13:57
Szerintem meg lehet,hogy a Garrosra készül ezért maradt Európába salakon és ez a herce hurca nem hiányzik neki ami Amerikába várna rá.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum augusztus 22, 2020, 22:55:18
Arról tudtok esetleg valamit,hogy a kemény pályás tornákon állandó lesz a vonalbíró nélküli játék alias számítógép vonalbíró(a nextgen tornán már láttam nem idegenkedem tőle)?
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum augusztus 29, 2020, 17:16:11
Djokovic lemondott az elnöki tisztségéről az ATP-nél, és egy új szerveződés élére állt.

Arról még nem derültek ki részletek, hogy a PTPA milyen formában fog működni, de az biztos, hogy az ATP potenciális veszélyforrásként tekint a szerveződésre, és közleményben kérte a játékosokat, hogy határolódjanak el tőle.
A dokumentum alapján Djokovic és Pospisil érdekképviselet alatt elsődlegesen a bevételekből történő részesedést, a fegyelmezési eljárásokat, a teniszezők nyugdíját, az utazásokat, a biztosításokat, valamint a versenyek szolgáltatásait érti. Az új szervezetet az elképzelések szerint egy kilencfős bizottság irányítja majd, akiket választások útján jelölhetnek ki. Azt már be is jelentették, hogy elnöki teendőket az első két évben a két alapító, Djokovic és Pospisil látja el.
Cseppet sem meglepő, hogy az ATP nincs elragadtatva az új szervezet létrehozásától, Andrea Gaudenzi a The Timesnak írt levelében arra kérte a sportolókat, hogy "ne vegyék komolyan" az újonnan létrejött csoportot. Az elnök szerint a PTPA a létében fenyegeti az ATP-t, emiatt a versenyeket is arra kérte, hogy ne ismerjék el hivatalosan. Gaudenzi szerint ezzel a lépéssel akár gyengülhet is a játékosok már meglévő ereje. "Nektek megvan az, amire más sportban is törekednek - egy hely a tárgyalóasztalok mögött."

forrás:eurosport.hosszabbitas.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: curpy82 Dátum augusztus 29, 2020, 17:22:45
Játék nélkül nyert ma Azarenka.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum szeptember 04, 2020, 12:58:40
Egyik reflektorfényből a másikba

Sofya Zhuk úgy döntött, hogy abbahagyja a profi teniszezést és ezután nem játékával, hanem modellként a megjelenésével gyönyörködteti a közönséget. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/egyik-reflektorfenybol-a-masikba)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum szeptember 06, 2020, 13:33:21
Tényleg megérte Babos Timinek, hogy immmár sokadjára hülyét csináljon saját magából.

US Open: kizárták a Babos, Mladenovic párost
"Minden olyan személy, akiről kiderült, hogy tartósan szoros kapcsolatban áll fertőzött játékossal, a karantén ideje hátralévő részében szobájában karanténba kerül. Kristina Mladenovic egyike ezeknek személyeknek, és mivel a női páros verseny már zajlik, Kristina Mladenovic és Babos Tímea párosát kizárták a US Open-ről"
http://jochapress.hu/us-open-kizartak-babos-mladenovic-parost/?fbclid=IwAR3Q3a6ivJIhNsAIXRqbRgCbN4GsK0qMUaqxJPFHEaXyTT3rPohSJcllb2I
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: LosGabos Dátum szeptember 06, 2020, 22:26:24


Hazaért Magyarországra, de csak sír otthonában Babos Tímea, akit Kristina Mladenoviccsal együtt kizártak a szervezők az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyéből.
HIRDETÉS
A döntés azért született meg, mert Mladenovic egyike annak a 11 játékosnak, akik kapcsolatba kerültek a koronavírussal megfertőzött honfitársával, Benoit Paire-rel. A történet furcsasága, hogy már csak ő volt versenyben, a Paire-hez közelebbi kontaktok mintegy tíz mérkőzést zavartalanul lejátszhattak korábban.

Hazaértem. Itt ülök a konyhámban és sírok... – írta Instagram-oldalán a magyar teniszező.

,,Eddig nem igazán volt időm semmire, így most kezdem csak felfogni, hogy mi is történt és egyszerűen nem értem. Borzasztó igazságtalan az egész, nem látok semmilyen elfogadható indokot, hogy ennek miért kellett így lennie.

Nézzük a tényeket: Benoit Paire PCR tesztje nagyjából 10 napja lett pozitív (4 negatív után), de az elmúlt napokban már rendre negatív eredményt kapott vissza. A többi, hozzá közel álló embernek soha nem is volt pozitív tesztje. Nekem 4, míg Kikinek 11, még egyszer mondom 11!!! negatív Covid19-tesztje volt. Mégis kizártak minket. Kizártak minket méghozzá úgy, hogy már mindenki lejátszotta az összes meccsét, csak mi maradtunk versenyben. Pénteken már vacilláltak, hogy Mannarinot engedjék-e játszani, őt engedték aznap, minket másnap nem.

Egyszerűen igazságtalanság! Érthetetlen! Nem fair és még sorolhatnám.

Első kiemeltek voltunk egy Grand Slam tornán. Sokat agyaltam már azon is, hogy egyáltalán kiutazzak-e vagy sem, sok kérdőjel volt bennem. De sportoló vagyok, versenyezni akartam. Amúgy is mindig győzni megyek/megyünk az adott versenyre és valljuk be őszintén, hogy erre mindig jó esélyünk van.

Elvették egy GS trófea felemelésének a lehetőségét, nem is beszélve az anyagi és lelki károkról! De miért? Nem tudom, nem értem... Tényleg nem...

24.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 07, 2020, 11:33:20
Kizárták Novak Djokovicsot a US Openről, miután egy elvesztett adogatójáték után dühében elütötte a labdát, és fejbe talált egy vonalbírót. A 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező a közösségi médiában kért bocsánatot a történekért.

,,Borzasztóan szomorú vagyok az egész szituáció miatt. Azóta érdeklődtem a vonalbíró hölgy hogylétéről, a szervezők pedig azt mondták, hogy hála istennek jól érzi magát. Nagyon sajnálom, hogy ilyen kellemetlenséget okoztam neki. Természetesen nem szándékosan" – írta saját Instagram oldalán a történtek után Novak Djokovics.

,,Ami a diszkvalifikációt illeti, csalódott vagyok, de tovább kell folytatnom a munkát, és a történteket tanulságként kell elkönyvelnem – játékosként és emberként is egyaránt. Bocsánatot kérek a US Opentől és mindenkitől, aki közreműködött a torna létrejöttében. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak, a családomnak és a rajongóimnak, hogy mindig mellettem állnak. Köszönöm és még egyszer elnézést a történtekért" – zárta bocsánatkérését a tizenhétszeres Grand Slam-tornagyőztes szerb teniszező.

forrás:nso.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 07, 2020, 12:32:54
Roland Garros: akár ötezernél több szurkolót is beengedhetnek

Akár ötezernél több nézőt is beengedhetnek a szűk három hét múlva rajtoló Francia nemzetközi teniszbajnokságra.

Bernard Giudicelli, a francia szövetség (FFT) elnöke hétfőn közölte, a járványügyi tervekről hamarosan döntés születik, de a maga részéről biztos benne, hogy a jelenleg zajló US Opennel ellentétben lehetnek nézők a Roland Garroson.

,,A focimeccseken legfeljebb ötezer szurkoló lehet jelen, de mi nem egy esemény vagyunk, nálunk több mérkőzés zajlik egyszerre. Egy olyan Franciaországot akarunk megmutatni a világnak, amely képes alkalmazkodni a pandémiás helyzethez, és nem süllyed el a pesszimizmusba. Az élet megy tovább" – mondta az FFT első embere a L'Équipe sportnapilapnak.

,,A Tour de France és a Roland Garros – ez Franciaország" – tette hozzá.

Annyi már bizonyos, hogy bár a US Openen a sztárok saját házat bérelhettek, Párizsban az egész mezőny a kijelölt szállodákban fog lakni, kivétel nélkül.

A Roland Garrost a koronavírus-járvány miatt tolták el a szokásos májusi időpontról szeptemberre.

forrás:nso.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: curpy82 Dátum szeptember 07, 2020, 13:45:05
Ezen már Nadal is lesz?
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 07, 2020, 14:50:50
Idézetet írta: curpy82 Dátum szeptember 07, 2020, 13:45:05
Ezen már Nadal is lesz?
Legjobb tudomásom szerint igen indul.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: BvB_09 Dátum szeptember 07, 2020, 14:58:19
Korábban olvastam, hogy állítólag azért nem indult a US Openen, mert nincs akkora esély, mint a Garroson. Állítólag pihen, hogy ott már teljesen fitt és egészséges legyen, mert nyerni akar.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum szeptember 07, 2020, 17:50:12
ATP Kitzbühel kvali 1. kör

Balázs Attila - Huesler (303.) 4-6 0-6

:-\
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 08, 2020, 17:34:22
Nadal a jövő heti, római tornán versenyez újra
A jövő heti, római tornán tér vissza csaknem hét hónapos kihagyás után Rafael Nadal, a spanyolok teniszsztárja.

,,A Foro Italico mindig is különleges hely volt a számomra, idén pedig kiváltképp az, mivel hosszú szünet után ott versenyzek ismét" – jelentette be kedden a 19-szeres Grand Slam-bajnok, aki rekordot jelentő módon kilencszer diadalmaskodott az olasz fővárosban.

A 34 éves klasszis a koronavírus-járvány miatt kihagyta a New Yorkban rendezett cincinnati tornát és a jelenleg zajló US Opent is, melyen ő volt a címvédő. Legutóbb februárban szerepelt Acapulcóban, ahonnan ugyancsak trófeával tért haza.
forrás:nso.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 08, 2020, 19:51:05
Nem indul a francia nyílt teniszbajnokságon az ausztrál Asleigh Barty, a női egyes címvédője.
A világranglista vezetője kedden Instagram-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy az egészségügyi kockázatok miatt lemondta a részvételt. Döntésében az is közrejátszott, hogy edzője a beutazási korlátozások miatt valószínűleg nem lehetett volna ott Párizsban.

Az elmúlt évi francia bajnokság a legfontosabb torna volt a pályafutásomban, ezért is nehéz volt meghozni ezt a döntést. Az egészség, a családom és a csapatom biztonsága azonban mindennél fontosabb– írta a 24 éves játékos.
forrás:index.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Rwilla Dátum szeptember 08, 2020, 21:09:53
Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 07, 2020, 17:50:12
ATP Kitzbühel kvali 1. kör

Balázs Attila - Huesler (303.) 4-6 0-6

:-\

Rohadék. Pedig mennyire jól kiegészítette a "tuti" duplás szelóm.  ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 09, 2020, 17:22:22
Fucsovics Márton: jól sikerült az újrakezdés

Elégedetten nyilatkozott egy hónapos amerikai túrájáról Fucsovics Márton, a férfi tenisz-világranglista 66. helyezettje.


"Jó újra itthon lenni, a Cincinnatiből áthelyezett versenyen és a US Openen nyolc meccsből hatot megnyertem, előzőleg aláírtam volna ezt az eredményt. Sok pontot gyűjtöttem, és örülök, hogy ilyen jól sikerült az újrakezdés a koronavírus-járvány miatti leállás után" - mondta szerdán az M1 aktuális csatornának, kiemelve, hogy a tengerentúlon kétszer is megverte a korábbi ATP-világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot.
   
A Davis Kupa-válogatott vezére kifejtette, a nyári felkészülés során sokat fejlődött a szervája és javult a kondíciója, s úgy érzi, jó irányba halad a pályafutása azóta, hogy Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal dolgozik együtt.
   
Ami a New York-i zárt kapus rendezést és a szigorú járványügyi előírásokat illeti, Fucsovics elmesélte, mindenkinek szokatlan volt, hogy be vannak zárva egy "buborékba", csak a pályán és a hotelben tartózkodhattak, ezzel együtt a nézők hiánya segített neki abban, hogy csak a játékra koncentráljon. Babos Tímea és Kristina Mladenovic első helyen kiemelt párosának kizárásáról úgy vélekedett, hogy sajnálja Babost, és olyan szempontból mindenképpen igazságtalan döntés született, hogy a francia partner egyszer sem produkált pozitív tesztet.
   
Ami a jövőt illeti, az első számú magyar teniszező elmondta, a hétvégén Rómában selejtezőt kellene játszania, így az átállás rövidsége miatt azt a tornát kihagyja. Utána, ha Hamburgban felfér a főtáblára, akkor elutazik, ha nem, akkor elvégez egy kemény felkészülést a Roland Garrosra.
   
"Tavaly Párizsban az első körben kikaptam, így nem kell védenem ott pontot, és egy-két megnyert meccsel előrébb jöhetnék a ranglistán. A cél az, hogy az év végére visszakerüljek a top 50-be" - tette hozzá.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 12, 2020, 21:45:10
Serena Williams visszalépett a római tornától

Achilles-ín sérülése miatt visszalépett a római salakpályás tenisztornától az amerikai Serena Williams.

Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-győztes klasszist a US Openen már csütörtökön, a Viktorija Azarenkával szemben elszenvedett elődöntős vereség alkalmával is ápolni kellett, és be is kellett kötözni a bokáját.

Williams pályafutása során négyszer diadalmaskodott az olasz fővárosban, ahol most rajta kívül a cseh Petra Kvitová, a kanadai Bianca Andreescu és a világelső ausztrál Ashleigh Barty sem lesz ott a mezőnyben.
forrás:nso.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: A Hentes Dátum szeptember 13, 2020, 07:36:45
 A japán Oszaka Naomi lett a 2020-as US Open női egyesének győztese, miután a finéléban három játszmában legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát.

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Oszaka (japán, 4.)–Azarenka (fehérorosz) 1:6, 6:3, 6:3

,,Szeretnék példát mutatni a fiamnak, és inspirálni nők millióit, hogy édesanyaként sem kell feladniuk az álmaikat. Szülőnek lenni a legfontosabb az életemben, de vannak céljaim a pályán is – vezette fel az US Open döntőjét a fehérorosz Viktorija Azarenka, akire a 2018-as bajnok, Oszaka Naomi várt. A 18-szoros Grand Slam-bajnok amerikai legenda Chris Evert szerint minden idők legszínvonalasabb női elődöntőit láthattuk, ebből következően a legjobb döntőre számítottak sokan. Nos, nekik csalódniuk kellett, de ettől függetlenül érdekes mérkőzést láthattunk.

Mindkét hölgy karrierje harmadik GS-trófeájáért szállt harcba, Azarenka 2012-ben és 2013-ban az Australian Opent nyerte meg, Oszaka két évvel ezelőtti New York-i siker mellett tavaly Melbourne-ben nyert.

És most rögtön elveszítette az első adogatójátékát, és szétesően, önbizalom nélkül játszott ezt követően is: ellenfele nem brillírozott, csak megbízhatóan ütögette vissza a labdákat, ez pedig elég volt a hibát hibára halmozó japán teniszezőnő ellen. Az első játszma 6:1-gyel lett Azarenkáé, bő fél óra alatt.

A második játszmában hamar elhúzott kettő nullára, és már úgy nézett ki, hamar véget ér a finálé, amikor Oszaka összekapta magát, elvette a magát talán már nyeregben érző ellenfele adogatását, ezzel kikerül a gödörből, ráadásul úgy, hogy ellenfelét lökte be oda maga helyett – 6:3-ra elbukta Azarenka a második játszmát.

És a harmadikra nagyon elfáradt testben és lélekben is, a negyedik játékban elbukta az adogatását, Oszaka pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Pedig Azarenka egyáltalán nem adta könnyen meg magát, a végsőkig harcolt, ahogyan ezt korábban megígérte, nem kell szégyenkeznie a gyermeke előtt.

Ez a mérkőzés akkor dőlt el a japán teniszezőnő javára, amikor azt ellenfele már majdnem megnyerte, 1994 óta nem nyertek ezen a tornán döntőt első elveszített játszma után!
Forrás: nso.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 14, 2020, 13:30:54
A US Openen a harmadik fordulóig jutó Fucsovics Márton feljött a 61. helyre a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A nőknél Babos Tímea öt helyet rontva a 106. helyen áll.

A legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton öt helyet javított, Balázs Attila ugyanennyit rontva most a 83.
forrás:nso.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: A Hentes Dátum szeptember 16, 2020, 08:31:46
ATP-VILÁGRANGLISTA (2020. szeptember 14.)
  1. ( 1.) Novak Djokovics (szerb) 10 860 pont
  2. ( 2.) Rafael Nadal (spanyol) 9850
  3. ( 3.) Dominic Thiem (osztrák) 9125
  4. ( 4.) Roger Federer (svájci) 6630
  5. ( 5.) Danyiil Medvegyev (orosz) 5890
  6. ( 6.) Sztefanosz Cicipasz (görög) 5195
  7. ( 7.) Alexander Zverev (német) 4650
  8. ( 8.) Matteo Berrettini (olasz) 2940
  9. ( 9.) Gaël Monfils (francia) 2860
10. (11.) Roberto Bautista Agut (spanyol) 2620
11. (10.) David Goffin (belga) 2555
12. (14.) Andrej Rubljov (orosz) 2414
13. (12.) Fabio Fognini (olasz) 2400
14. (17.) Denis Shapovalov (kanadai) 2345
15. (13.) Diego Schwartzman (argentin) 2265
...61. (66.) Fucsovics Márton 867
...83. (78.) Balázs Attila 722



WTA-VILÁGRANGLISTA (2020. szeptember 14.)
  1. ( 1.) Ashleigh Barty (ausztrál) 8717 pont
  2. ( 2.) Simona Halep (román) 6356
  3. ( 9.) Oszaka Naomi (japán) 5780
  4. ( 3.) Karolína Plísková (cseh) 5205
  5. ( 4.) Sofia Kenin (amerikai) 4700
  6. ( 5.) Elina Szvitolina (ukrán) 4580
  7. ( 6.) Bianca Andreescu (kanadai) 4555
  8. ( 7.) Kiki Bertens (holland) 4335
  9. ( 8.) Serena Williams (amerikai) 4080
10. (10.) Belinda Bencic (svájci) 4010
11. (12.) Petra Kvitová (cseh) 3736
12. (11.) Arina Szabalenka (fehérorosz) 3615
13. (13.) Konta Johanna (brit) 3152
14. (27.) Viktorija Azarenka (fehérorosz) 3122
15. (14.) Madison Keys (amerikai) 2962
...106. (101.) Babos Tímea  650
...207. (204.) Jani Réka 315

forrás:NSO
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 18, 2020, 09:45:46
Roland Garros: a US Open-bajnok Oszaka sérülés miatt nem indul

Térdszalagsérülés miatt nem indul a szeptember 27-én kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon Oszaka Naomi, a US Open női bajnoka.

A 22 éves japán sztár csütörtökön jelentette be távolmaradását. Oszaka már a fehérorosz Viktorija Azarenka elleni,  szombati US Open-döntőn és korábban is fájlalta a térdét,

,,Sajnos ebben az évben nem tudok játszani a Roland Garroson" – írta közösségi oldalán a világranglista harmadik helyezettje.

,,A szalagok még mindig fájnak, nincs időm salakon készülni, és ez a két verseny túl közel van egymáshoz. A szervezőknek és a játékosoknak minden jót kívánok."
forrás:nso.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 20, 2020, 01:22:05
Nem rendezik meg októberben a linzi női tornát

Elhalasztják az október közepére kiírt, 2.219 millió dollár összdíjazású linzi női tenisztornát.

Az osztrák viadal rendezői a koronavírus-járvány miatt döntöttek úgy, hogy nem tartják meg október 12. és 18. között az eseményt, de bíznak benne, hogy még az idén megtarthatják.

,,A november eleje és december második hete közötti időszakban keresünk megfelelő időpontot" – nyilatkozta pénteken Sandra Reichel versenyigazgató.

A női teniszezők versenynaptárában nem a linzi az egyetlen függőben lévő torna. A szöuli Hana Bank Korea Open ugyanis október 6-án rajtolt volna, ám azt is elhalasztották és keresik az új időpontját. Csütörtökön derült ki, hogy október utolsó hétvégéjén nem tartják meg a moszkvai Kreml-kupát (Kremlin Cup), melyet töröltek az idei naptárból.
forrás:MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 20, 2020, 12:05:20
Naponta legfeljebb ötezer embert engednek be a francia nyílt teniszbajnokságnak otthont adó párizsi sportcentrumba.

A júliusi tervek szerint a napi limit 20 ezer néző volt, ez másfél hete 11 500-ra módosult, és ezt csökkentették kevesebb mint a felére az illetékes hatóságok a koronavírus-járvány miatt csütörtökön.

Ez súlyos csapás a Francia Tenisz Szövetség és a sportág minden kedvelője számára – írta pénteki számában a Le Parisien című napilap. Az elmúlt években a Roland Garros leglátogatottabb napjain 40 ezer ember látta a helyszínen a mérkőzéseket.

A salakpályás Grand Slam-torna szeptember 27-én kezdődik és október 11-én ér véget. A múlt vasárnap véget ért amerikai nyílt bajnokságot zárt kapuk mögött rendezték.
forrás:MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum szeptember 20, 2020, 15:01:29
Azért így hangulatosabb lesz, hogy nézők is mehetnek be és reméljük nem lesz ennek járványügyi következménye.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 20, 2020, 16:19:44
Szerintem is jobb legalábbis nekünk TV nézőknek,mert így olyanok meccsek mintha valami edző meccsek lennének. :ok:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 21, 2020, 23:49:32
Hosszú idő után edzőt vált a teniszező Stan Wawrinka, akinek a jövőben nem Magnus Norman irányítja a felkészülését.

A 35 éves, háromszoros Grand Slam-győztes svájci játékos ezt maga jelentette be hétfőn a közösségi oldalán, mondván, nyolc nagyszerű évet töltött el a svéd szakemberrel, most azonban közös megegyezéssel elválnak útjaik.

,,Erős, sok örömöt hozó, nagyon sikeres együttműködés van mögöttünk, nyolc év alatt a sportág csúcsára értünk, nagyon köszönöm neki, hogy mindent megnyertem, amiről csak álmodhattam" – fogalmazott Wawrinka, aki 2014-ben az Australian Openen, egy évvel később a Roland Garroson, majd újabb egy esztendő elteltével a US Openen diadalmaskodott.

Wawrinka – aki pályafutása legjobbjaként harmadik volt a világranglistán, jelenleg pedig a 17. – most a jövő hétfőn rajtoló francia nyílt bajnokságra készül. Arról egyelőre nem nyilatkozott, ki lesz az új edzője.
forrás.MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 22, 2020, 12:01:31
A Rómában elődöntős Denis Shapovalov négy helyet javítva a tizedik a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A kanadai játékost a négy között verő argentin Diego Schwartzman már a 13., míg az olasz fővárosban ötödször bajnok Novak Djokovic növelte előnyét a rangsor élén.
Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
1. ( 1.) Novak Djokovic (szerb) 11 260 pont
2. ( 2.) Rafael Nadal (spanyol) 9850
3. ( 3.) Dominic Thiem (osztrák) 9125
4. ( 4.) Roger Federer (svájci) 6630
5. ( 5.) Danyiil Medvegyev (orosz) 5890
6. ( 6.) Sztefanosz Cicipasz (görög) 5195
7. ( 7.) Alexander Zverev (német) 4650
8. ( 8.) Matteo Berrettini (olasz) 3030
9. ( 9.) Gaël Monfils (francia) 2860
10. (14.) Denis Shapovalov (kanadai) 2660
11. (10.) Roberto Bautista Agut (spanyol) 2620
12. (11.) David Goffin (belga) 2555
13. (15.) Diego Schwartzman (argentin) 2505
14. (12.) Andrej Rubljov (orosz) 2414
15. (13.) Fabio Fognini (olasz) 2400
...61. (61.) Fucsovics Márton 877
...86. (83.) Balázs Attila 722
forrás:MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 24, 2020, 16:03:19
Roland Garros - Gálfi Dalma egy győzelemre a főtáblától

Gálfi Dalma bejutott a selejtező harmadik fordulójába a francia nyílt teniszbajnokságon.


A világranglistán 236. helyezett magyar játékos - aki kedden, az első körben a horvát Jana Fettet búcsúztatta - csütörtökön 1 óra 23 perces mérkőzésen, 6:2, 6:3-ra nyert a rangsorban 195. olasz Martina Di Giuseppe ellen - a GS-torna honlapja szerint. Ellenfele a főtáblára jutásért az amerikai Varvara Lepchenko (183.) lesz.
   
A 128 fős női elitmezőnyben Babos Tímea helye alanyi jogon biztos.
   
Szerdán Jani Réka a kvalifikáció első körében vereséget szenvedett.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 25, 2020, 09:22:46
Elég a zombivá tompított Djokovicból, vissza kell hoznia az érzelmeket a pályára!

Mint ismeretes, Novak Djokovic nem tudta tovább gyarapítani Grand Slam-győzelmei számát az idei US Openen, mivel a negyedik fordulós mérkőzésének első játszmájában leléptették. A világelső, nem szándékosan ugyan, de egy játékon kívüli labdával torkon lőtte az egyik vonalbírót.

A kétszeres Roland Garros-bajnok Jim Courier a Tennis Channel egyik adásában beszélt arról, hogy szerinte Djokovicot nem kellene rosszfiúnak bélyegezni a történtek miatt, hisz véletlen balesetről volt szó. A szerbnek esze ágában sem volt bántani a vonalbírót, sem senki mást.

"Szerintem itt a szándék a kulcskérdés" - mondta Courier. "Djokovicnak nem állt szándékában sérülést okozni. Az történt, hogy az elütött labda balszerencsésen épp a vonalbíró torkát találta el. Véletlen baleset volt."
Az incidenst követően John McEnroe fogalmazott úgy, hogy karrierje hátralévő részében Djokovic lesz a rosszfiú. Courier nem osztja ezt a véleményt, noha ő is úgy látja, hogy azért hatással lesz a közvélemény róla alkotott képére.

"Bocsánatot kért a történtek miatt. Nem gondolom, hogy ez a baleset akkora árnyékot fog rá vetni, hogy egycsapásra jófiúból rosszfiúvá válik az emberek szemében."
Courier azt is hangsúlyozta, hogy az eset valószínűleg Djokovic 18. Grand Slamébe került, tekintve, hogy ő volt a torna első számú esélyese. A világelső a múlt héten Rómában játszott, és a hétfői döntőben Diego Schawartzman legyőzésével megszerezte a rekordot jelenti 36. ezres trófeáját. Az amerikai szerint a 2020-as US Open eseményei még egy darabig kísérteni fogják Djokovicot.

"Mivel a leléptetés egy major-tornán történt, az incidens terhét egy darabig cipelni fogja magával. Sokkal tovább, mintha a dolog mondjuk Monte-Carlóban történt volna."
Bár mérkőzésen még nem kapott ki az idén, Djokovic körül sok minden történt az elmúlt hónapokban, melyek elvonhatták a figyelmét és hatással lehettek az idegrendszerére. Támadások az Adria Tour miatt, az áltudományos állításai kapcsán, legújabban pedig az általa létrehozott új érdekvédelmi szervezettel kapcsolatban.


A leléptetés és a fönt említett ügyek is szerepet játszhattak abban, hogy meglehetősen irritált volt Rómában. Ütőt tört és heves vitába is keveredett az egyik székbíróval. Courier ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte Djokovicnak arra volna szüksége, hogy visszahozza a teniszébe az agressziót, visszaengedje az érzelmeit a pályára.

"Az elmúlt években sokszor láttuk, hogy Novak zombiként próbál viselkedni a pályán, megpróbálja letompítani az érzelmeit. De ez nem ő, ez nincs ott a génjeiben. Szerintem hevesebbnek, szenvedélyesebbnek kellene lennie meccs közben, ugyanis ilyenkor játssza a legjobb teniszét. Ez az igazi Djokovic. Ilyen volt Rómában, és ez kifizetődött neki."
forrás:hosszabitas.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum szeptember 25, 2020, 19:19:15
ITF rebrands Fed Cup to the Billie Jean King Cup by BNP Paribas

The International Tennis Federation has announced a monumental rebranding with the Fed Cup, the premier international team competition for women's tennis, confirming that it will be renamed as the Billie Jean King Cup by BNP Paribas.

According to the ITF, the rebranding of the competition is the first time a major team competition has been named after a woman, with the move expected to usher in a 'new era'.

Billie Jean King is a former World No. 1 professional tennis player and is highly decorated in the women's game. In total, she won 39 Grand Slam titles, which include 12 in singles, 16 in women's doubles, and 11 in mixed doubles.

Under its new branding, the Billie Jean King Cup Finals will also award the biggest annual prize fund in women's team sports, with the reward being the equivalent to the Davis Cup Finals.

King commented: "There is nothing quite like the feeling of representing your country and being part of a team, which is why this competition is so special and important to me. It is an honour to have the women's world cup of tennis carry my name and a responsibility I will not take lightly. Our job is to share this vision with future generations of young girls, because if you can see it, you can be it."

ITF President David Haggerty added: "From playing the first Fed Cup as a member of the victorious US team in 1963, founding the WTA and becoming its first President, to being the first female athlete awarded the US Presidential Medal of Freedom, Billie Jean King has never stopped breaking new ground.

"Today she adds another 'first' to that list. The new name is a fitting tribute to everything she has achieved and will provide a lasting legacy that will inspire future generations of players and fans." 

In addition to the name change and its increase in prize money, the competition is also looking to increase its commercial portfolio with relevant sponsors and partners. As such, the ITF has also announced that Microsoft and Magellan Corporation have become new sponsors of the tournament.

ITF vice president, Fed Cup Committee Chair and Chair of the ITF Gender Equality in Tennis Committee Katrina Adams concluded: "This rebrand represents a significant moment in our sport. The Davis Cup is named after a man, so it is absolutely right that the women's world cup of tennis is named after a woman.

"Given all she has achieved in our sport and her tireless efforts to champion equality around the world, I can't think of a more worthy recipient of this honour than Billie Jean King."

(forrás: InsiderSport)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 26, 2020, 10:32:28
2022-ben London rendezi a Laver-kupát.

London lesz a házigazdája a 2022-es férfi tenisz Laver-kupának.

A szervezők pénteki bejelentése szerint az európai és a világválogatott ötödik összecsapását az O2 Arénban tartják 2022. szeptember 24. és 26. között.

A Laver-kupát 2017-ben rendezték meg először Prágában, akkor az európaiak 15–9-re győztek. Egy évvel később, Chicagóban és tavaly Genfben is címvédést láthattak a nézők: előbb 13–8-as, majd 13–11-es európai sikert hozott az összecsapás, amelyen a teniszvilág legjobbjai léptek pályára.

A negyedik felvonásra idén Bostonban került volna sor, ám a tenisznaptár koronavírus-járvány miatti változásait követően jövő szeptemberre halasztották.

A viadal névadója a 81 éves ausztrál Rod Laver, aki kétszer (1962, 1969) is megcsinálta a Grand Slamet, azaz egy naptári évben mind a négy kiemelt viadalt megnyerte. Erre azóta egyetlen férfi játékos sem volt képes.
forrás:nso.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum szeptember 26, 2020, 10:34:47
Mondjuk ha addig rendezodnek a sorok akkor ez eleg bakancslistas esemeny
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum október 01, 2020, 07:58:31
Verdasco bepereli a Roland Garros szervezőit

Fernando Verdasco, a spanyolok korábbi top 10-es játékosa bepereli a francia nyílt teniszbajnokság szervezőit, akik pozitív koronavírusteszt miatt kizárták a most zajló versenyből.
A világranglista jelenlegi 59. helyezettje pozitív tesztje miatt múlt csütörtökön volt kénytelen visszalépni öt másik teniszező, köztük a kanadai Milos Raonic és a svájci Belinda Bencic társaságában.

A 36 éves játékos akkor a közösségi oldalán tudatta, hogy mélységesen csalódott, mert miután augusztusban fertőzöttnek bizonyult - bár tüneteket nem produkált -, kéthetes karanténba vonult, azóta pedig csak negatív teszteket adott. Közvetlenül a Roland Garros előtt aztán ismét pozitív lett a mintája, majd saját költségén újabb negatív tesztjei lettek, ám a párizsi szervezők diszkvalifikálták annak ellenére, hogy ő kérte: újra ellenőrizzék.

"Ez nem a pénzről szól, hanem arról a szakmai és erkölcsi kárról, amely engem ért" - nyilatkozott egy spanyol rádiónak Verdasco.
Korábban a bosnyák Damir Dzumhur is perrel fenyegette meg a szervezőket, akik őt is kizárták a tornáról, miután edzőjének, Petar Popovicnak pozitív lett a teszteredménye.
forrás:hosszabbitas.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum október 09, 2020, 22:12:38
Várhatóan a csehországi Ostravában rendezik meg október 19-25. között az év utolsó jelentősebb női tornáját. Néhány résztvevő: Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Sofia Kenin, Kiki Bertens, Petra Kvitova, Aryna Sabalenka, Johanna Konta, Viktoria Azarenka, Madison Keys, Petra Martic, Elena Rybakina, Marketa Vondrousova, Elise Mertens, Anett Kontaveit, Maria Sakkari, Jennifer Brady, Karolina Muchova, Dayana Yamstremska.
A koronavírus egyelőre még nem jelezte részvételét.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum október 09, 2020, 22:26:26
Idézetet írta: csabax Dátum október 09, 2020, 22:12:38
Várhatóan a csehországi Ostravában rendezik meg október 19-25. között az év utolsó jelentősebb női tornáját. Néhány résztvevő: Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Sofia Kenin, Kiki Bertens, Petra Kvitova, Aryna Sabalenka, Johanna Konta, Viktoria Azarenka, Madison Keys, Petra Martic, Elena Rybakina, Marketa Vondrousova, Elise Mertens, Anett Kontaveit, Maria Sakkari, Jennifer Brady, Karolina Muchova, Dayana Yamstremska.
A koronavírus egyelőre még nem jelezte részvételét.
Azért ez elég durva torna :o Mini vb-nek is beillik kibővített mezőnnyel. :ok:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum október 11, 2020, 10:28:29
Utcát neveznek el Nadalról Mallorcán és nem a sportteljesítménye miatt hanem azért,mert a két évvel ezelőtti árvíz után anyagi és fizikai munkával is segítséget nyújtott  San Llorenç nevű településen.A róla készült képeket egyébként nem rakta ki a közösségi médiába. :ok:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 12, 2020, 15:17:20
ATP-vb - Cicipasz és Zverev helye is biztos

A címvédő Sztefanosz Cicipasz, illetve a 2018-as győztes Alexander Zverev is biztosan indulhat Londonban a férfi teniszezők idei ATP-világbajnokságán.


Az ATP a honlapján hétfőn azt írta: a görög és a német játékos csatlakozott a világelső Novak Djokovichoz, a Roland Garros-bajnok Rafael Nadalhoz, a US Open győzteséhez, Dominic Thiemhez, valamint az orosz Danyiil Medvegyevhez. Ezzel már csak két hely kiadó az O2 Arénában november 15. és 22. között zajló viadalra.
   
Cicipasz tavaly újoncként tudott diadalmaskodni a vb-n, a mostani szezonban eddig 28 győzelem/10 vereség a mérlege. Idén megnyerte a marseille-i tornát és döntőzött februárban Dubajban, valamint szeptemberben Hamburgban, a vasárnap zárult Roland Garroson pedig az elődöntőig jutott.
   
Zverev 2020-ban 15 győzelmet aratott és 8 mérkőzést veszített el, fináléba jutott a US Openen, januárban pedig elődöntős volt az ausztrál nyílt bajnokságon.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum október 13, 2020, 13:58:24
Babos még nem tudja indul e egyáltalán az Australian Open.

Elmondása szerint a protokoll miatt már karácsony előtt ki kellene mennie Ausztráliába és ezt nem biztos,hogy vállalja.

Meglátásom szerint nem fog egy Grand Slam tornát kihagyni főleg úgy hogy egyesben nem tud értékelhetőt nyújtani az elmúlt időben.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum október 17, 2020, 13:08:29
Babos Tímea nem folytatja a munkát edzőjével Mike Joyce-al.1 évig dolgoztak együtt.
Babos elég sűrűn cserélgeti az edzőket.1 év a kifutási idejük az elmúlt időszakban.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum október 17, 2020, 17:10:17
Idézetet írta: Powell Dátum október 17, 2020, 13:08:29
Babos elég sűrűn cserélgeti az edzőket
Talán összetévesztette az edzőket a zoknikkal.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum október 22, 2020, 10:09:30
Napra pontosan 13 évvel ezelőtt történt:

Az egyetlen, aki egy tornán verte Nadalt, Djokovicot és Federert (https://www.sportfogadas.org/hirek/az-egyetlen-aki-egy-tornan-verte-nadalt-djokovicot-es-federert)

(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2020_10/david-nalbandian-bravur-szeles.jpg)

David Nalbandian 2007-ben Madridban egymás után verte a Big 3 tagjait, ami egy olyan teljesítmény, amit mai napig nem ismételt meg senki. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/az-egyetlen-aki-egy-tornan-verte-nadalt-djokovicot-es-federert)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 26, 2020, 11:03:14
Női tenisz-világranglista - Változatlan élcsoport

A múlt heti ostravai torna nem befolyásolta a top 10 sorrendjét a női teniszezők hétfőn kiadott, legfrissebb világranglistáján.

A Csehországban diadalmaskodó fehérorosz Arina Szabalenka egy helyet javítva a 11.
   
A rangsort továbbra is ausztrál Ashleigh Barty vezeti a román Simona Halep és a japán Oszaka Naomi előtt.
   
Babos Tímea is maradt a 111., míg párosban változatlanul negyedik.
   
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

1. ( 1.) Ashleigh Barty (ausztrál)       8717 pont
2. ( 2.) Simona Halep (román)            7255
3. ( 3.) Oszaka Naomi (japán)            5780
4. ( 4.) Sofia Kenin (amerikai)          5760
5. ( 5.) Jelina Szvitolina (ukrán)       5260
6. ( 6.) Karolina Pliskova (cseh)        5205
7. ( 7.) Bianca Andreescu (kanadai)      4555
8. ( 8.) Petra Kvitova (cseh)            4516
9. ( 9.) Kiki Bertens (holland)          4505
10. (10.) Serena Williams (amerikai)      4080
11. (12.) Arina Szabalenka (fehérorosz)   4045
12. (11.) Belinda Bencic (svájci)         4010
13. (14.) Viktorija Azarenka (fehérorosz) 3426
14. (13.) Johanna Konta (brit)            3152
15. (15.) Garbine Muguruza (spanyol)      3016
...111. (111.) Babos Tímea                 650
...208. (209.) Jani Réka                   315


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 27, 2020, 05:54:08
Babos Tímea novembertől már az Australian Openre készül

Novemberben kezdi meg a felkészülést a következő, Australian Opennel rajtoló teniszidényre a párosban négyszeres Grand Slam-bajnok Babos Tímea.

A 27 éves játékos hétfői online sajtótájékoztatóján elmondta, néhány hét pihenő után a héten elkezd teniszezni, majd novemberben érkezik meg Budapestre edzője, Thomas Drouet.
   
"Melbourne-ben két hét karantén vár ránk a szobában, ami egy négy-öthetes felkészülés után nehéznek ígérkezik. Január 14-ig kellene kiérnünk Ausztráliába, de még nem sok információval rendelkezünk" - jelentette ki a világranglista 111. helyezettje.
   
A legjobb magyar női teniszező nemrég tért vissza korábbi edzőjéhez, Thomas Drouet-hez. Ennek kapcsán azt mondta, nehéz döntést hozott meg, amikor abbahagyta a közös munkát Michael Joyce-szal, de a világjárvány miatt márciustól szeptemberig nem tudtunk együtt dolgozni az amerikai trénerrel.
   
"Ebben az időszakban édesapám segített, és nem tudtuk, meddig tart ez az állapot. Thomas hasonló helyzetben volt a kínai tanítványával, és az eltervezett tíz napból négy hét lett Magyarországon. Ő szakmailag közelebb áll hozzám, és a Roland Garros után eldöntöttem, hogy vele folytatom" - fejtette ki.
   
A megnyert januári Australian Openről elmesélte, a WTA-világbajnokság óta nem találkozott párostársával, Kristina Mladeniviccsal, és a pár hónapos szünet jó játékra sarkallta őket. A US Openről - melyről partnerének koronavírusos kontaktja miatt kizárták őket - úgy vélekedett, azt lett volna a legkönnyebb megnyerni, de vigasztalja, hogy így hivatalosan veretlenek maradtak az idei Grand Slameken.
   
"Ezzel már nem igazán foglalkozom, persze még mindig zavar, hogy nem tudom, mi történt. Érthetetlen döntés volt, mert csak negatív tesztjeink voltak, de még aznap délután hazarepültem, és egy itthoni negatív teszttel tovább tudtam menni Rómába" - fejtette ki.
   
A szintén megnyert párizsi Grand Slam-tornáról közölte, tudták, hogy ez az utolsó verseny, és ez lehet az utolsó nagy dobásuk az idén.
   
"Nagy dolog, hogy ennyi meccset nem jó játékkal is meg tudtunk nyerni, de valahogy sikerült" - mondta mosolyogva. "Azóta nem nagyon teniszeztem, ami jólesik, mert idén nyolc hetet töltöttem buborékban".

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum október 28, 2020, 18:04:10
Fiona Ferro koronavírusos.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum október 31, 2020, 15:30:11
Idézetet írta: csabax Dátum október 28, 2020, 18:04:10
Fiona Ferro koronavírusos.
Simona Halep is bejelentette, hogy koronavírusos.

Ha tényleg így van, akkor mihamarabbi gyógyulást kívánok neki is és a többieknek is. Ám nem tudom nem észrevenni, hogy "furcsa módon" éppen holtszezonban támadja meg a koronavírus ezeket a sportolókat. Szerintem nagyon okos ez a fránya koronavírus, hiszen még véletlenül sem versenyidény közben betegíti meg őket, hogy ne tudjanak teniszezni, hanem roppant türelmesen várakozik ez a fránya koronavírus, és közben kiszámolja, hogy csakis pontosan a versenyidény után támadja meg őket, mégpedig úgy, hogy nekik bőven legyen idejük felépülni és felkészülni a következő szezonra.

Egyesek valahogyan éppen akkor lesznek koronavírusosak, amikor nincsen semmi hír róluk, éppen nem írnak róluk, viszont jó lenne számukra, ha mégis lenne hír róluk és az emberek még a holtszezonban sem feledkeznének meg róluk.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum november 01, 2020, 13:17:42
A csaknem teljes Nagy-Britannia zárlat ellenére sincs veszélyben a férfi világbajnokság megrendezése a szervezők szerint.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum november 07, 2020, 14:55:42
Fucso megint belehuzott, Szofiaban Sinner lesz az elso koros ellenfele
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum november 21, 2020, 13:34:16
A Herald Sun című ausztrál napilap szombati cikke szerint a koronavírus-járvány miatt februárra, márciusra vagy áprilisra halasztják a januárra tervezett ausztrál nyílt teniszbajnokságot.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum november 27, 2020, 22:00:08
Jó döntés lenne :ok:

2021-től a férfi versenyekével megegyező megnevezést kapnak a női tenisztornák - írja a Marca. A változtatás célja, hogy a WTA sorozatait könnyebb legyen megkülönböztetni egymástól, ugyanakkor azt is jelezheti, hogy a női teniszezőket képviselő szervezet és az ATP között szorosabb az együttműködés a korábbi évekhez képest.

Újraszervezi és átnevezi versenysorozatait a WTA, és a jövő évtől kezdve - az ATP-tornák mintájára - WTA 1000, WTA 500 és WTA 250 néven futnak az eseményeik. Az elsőként a Marca által megszellőztetett hírt még nem kommentálták a szövetség részéről, de a spanyol lap úgy tudja, december 2-án tervezik a hivatalos bejelentést. Az újrabrandelésre azért lehet szükség, mert a WTA-tornákat a mostani rendszerben nehezebb azonosítani, mint a megszerezhető pontok szerint kategorizált ATP rendezésű eseményeket.

A Marca szerint az alábbiak szerint alakul át az új naptár:

A négy Premier Mandatory eseményen (Indian Wells, Miami, Madrid és Peking), valamint a Premier 5-ös eseményeken (Doha, Róma, Kanada) osztanak ki 1000 pontot, azaz ezeket WTA 1000 néven fogják futtatni.
A mostani Premier eseményeket WTA 500-ra keresztelik.
A WTA Internationals kategóriából pedig WTA 250 lesz.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum november 27, 2020, 22:56:17
Ez tényleg üdvözítő lenne,mert nem tudom ki hogy van vele,de a női tornák erősségének rangsorolása elég követhetetlen volt.Így sokkal egyszerűbb,letisztultabb lenne. :ok:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum november 27, 2020, 23:29:00
Nem is értem, hogy eddig miért nem lépték meg..
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum november 28, 2020, 08:01:02
Idézetet írta: Powell Dátum november 27, 2020, 22:56:17
Ez tényleg üdvözítő lenne,mert nem tudom ki hogy van vele,de a női tornák erősségének rangsorolása elég követhetetlen volt.Így sokkal egyszerűbb,letisztultabb lenne. :ok:

Bizony; a Grand Slam persze egyértelmű volt; aztán kb. úgy lőttem be, hogy mekkora városban van a torna :D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum december 02, 2020, 12:12:47
"Eltartott egy ideig, de a nagyszerű hír az, hogy úgy néz ki, február 8-tól megrendezhetjük az Australian Opent" - írta Tiley.

A tervek szerint a játékosok - szűkített stábbal - január 15. és 17. között érkezhetnek meg Ausztráliába, ahol két hét karantén vár rájuk. Ezen időszak alatt azonban edzhetnek, e célból naponta legfeljebb öt óra időtartamra elhagyhatják a hotelszobájukat. Emellett minden érintettet rendszeresen szűrnek majd koronavírusra.

ez vajon mennyire burítja meg az eredeti calendart, február az kb a délamerikai salakos versenyek, meg rotterdam, montpellier talán, akkor ezeknek kakukk
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum december 07, 2020, 17:51:56
Pár napja nyolcéves eltiltást és 25.000 dolláros büntetést kapott fogadási csalásért a korábbi 154. helyezett spanyol Enrique Lopez Perez, most pedig egy ukrán srác akadt fent a horgon. Stanislav Poplavskyy legjobbja a 440. helyezés volt, ezért fizetéskiegészítésként 2015 és 2019 között számos alkalommal vett részt fogadási csalásban, amiért most örökös eltiltást kapott. Mondjuk ez nem fáj neki annyira, mert már több, mint két éve nem játszik, a 10.000 dolláros büntit biztos jobban megérzi, bár ha jól csinálta a fentieket, akkor azt is kipengeti simán. (Ilovetennis)

Az ukránról még csak nem is hallottam, de a spanyol meccseire azért többször is fogadtam. Durva :knuppel2:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 10, 2020, 05:42:10
Fucsovics Márton egy hét felkészüléssel utazik Győrbe

A jelenlegi legjobb magyar, Fucsovics Márton nem fogalmazott meg komoly elvárásokat a hétvégi győri tenisztorna előtt, amelyen hat hazai férfi játékos mérkőzik meg egymással.


A világranglistán 55. játékos szombat délelőtt kezdi meg szereplését a kétnapos, meghívásos viadalon.
   
"Nincsenek nagy elvárásaim, inkább csak szeretném magam jól érezni" - mondta szerdán az MTI-nek. "Egy hete kezdtem el a felkészülést a 2021-es szezonra, nem eresztettem le a szabadság alatt, úgyhogy nincs gond a kondimmal. Jól érzem magam, és már a következő évre fókuszálok" - adott helyzetjelentést.
   
Ami a 2021-es idényt illeti, a 28 éves teniszező kifejtette, a jelenlegi állás szerint a - várhatóan februárra átcsúszó - Australian Open előtt nem rendeznek versenyt, így számára nem a legfényesebben indul az év.
   
"Érdekes lesz ilyen feltételekkel a melbourne-i Grand Slam-torna, nagy kérdés, hogy ki hogy kapja el a fonalat" - vélekedett Fucsovics Márton, aki a tervek szerint január elején indul majd Ausztráliába. "Ott még lesz lehetőségem edzeni a karantén ideje alatt, így remélem, sikerül majd csúcsformában pályára lépnem" - tette hozzá.
   
A győri szervezők tájékoztatása szerint a korábbi, nyolc nevet tartalmazó listáról Balázs Attila és Nagy Péter visszalépett, így két háromfős csoportban zajlanak majd a küzdelmek az Olimpiai Sport Parkban. A keménypályás viadal a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött zajlik majd.
   
Az A csoportban Fucsovics mellett Piros Zsombor és Madarász Gergely, míg a B jelű trióban Marozsán Fábián, Valkusz Máté és Makk Péter kapott helyet. A csoportgyőztesek vívják a döntőt, a második helyezettek lépnek pályára a bronzmeccsen, míg a csoportharmadikok az 5. helyért játszanak.
   
A szombati program Marozsán-Makk mérkőzéssel indul 9 órakor, majd 10.30-tól Fucsovics-Madarász, 13 órakor Valkusz-Makk, 14.30-tól pedig Piros-Madarász találkozó következik. Vasárnap Marozsán-Valkusz meccsel rajtol a műsor, majd 10.30-tól a Fucsovics-Piros összecsapással zárul a csoportkör. Az 5. helyért 12.30-kor, a bronzéremért 14 órakor, a döntőben pedig 15.30-tól küzdenek meg egymással a résztvevők.
   
A találkozók két nyert szettig tartanak, a döntő játszma helyett 10 nyert pontig tartó döntő rövidítés lesz.
   
A viadal főszervezője a Somogyi Electronic Kft., fővédnöke pedig Dézsi Csaba András győri polgármester.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum december 21, 2020, 10:52:46
Helyünk van a nagyok asztalánál (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/helyunk-van-a-nagyok-asztalanal)

Ugorjunk a magyar tenisz legnagyobb sikereinek korába. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/helyunk-van-a-nagyok-asztalanal)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum december 24, 2020, 22:14:56
Fucsovics Marci és Balázs Attila egy párt alkot az Ausztrál Openen :ok:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum december 25, 2020, 21:03:54
Tudom sokan visszavonultatnák már innen, de ő nem adja fel :)

Andy Murray január 8-án már pályára is lép, Delray Beach-en játszik szabadkártyával.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum december 28, 2020, 00:21:06
Federer kihagyja az Australian Opent
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum december 28, 2020, 07:41:52
Idézetet írta: hubika88 Dátum december 28, 2020, 00:21:06
Federer kihagyja az Australian Opent

:'(

A 2021-es Ausztrál Open eddigi szabadkártyásai:

Andy Murray, Thanasi Kokkinakis, Alex Bolt, Aleksander Vukic, Sumit Nagal, Marc Polmans, Chris O'Connell

Daria Gavrilova, Astra Sharma, Maddison Inglis, Lizette Cabrera, Arina Rodionova, Destanee Aiava, Wang Xiyu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum december 28, 2020, 16:00:10
Az Ausztrál Open selejtezőit Dohában rendezik január 10. és 13. között. majd innen utaznak Ausztáliába a játékosok és vonulnak karanténba.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum december 30, 2020, 19:58:54
Kicsit lemaradtam; ma olvastam:

"Julia Görges némileg váratlanul jelentette be októberben a visszavonulását. A korábbi top 10-es teniszező 32 évesen döntött úgy, hogy befejezi pályafutását. A járvány előtt a 41. helyen állt a világranglistán, és egyáltalán nem tűnt úgy, hogy lefelé indult volna el karrierje. A német játékos döntését nagyban befolyásolta a járvány, a kihagyás alatt úgy érezte, már nem hiányzik neki annyira a tenisz."

Nekem hiányozni fog :)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum január 07, 2021, 11:52:23
A Nadal-dinasztia kishercege bemutatkozott

Balkezes, fiatal és édesapja, Toni Nadal nevelő szakértelme segítségével űzi a fehér sportot. Joan Nadal Vives képes lesz felnőni a jövőben a nevéből eredő elvárások magaslatára? Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/a-nadal-dinasztia-kishercege-bemutatkozott)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: JohnnyFirpo Dátum január 07, 2021, 16:16:56
Idézetet írta: SPF Ajánlatok Dátum január 07, 2021, 11:52:23
A Nadal-dinasztia kishercege bemutatkozott

Balkezes, fiatal és édesapja, Toni Nadal nevelő szakértelme segítségével űzi a fehér sportot. Joan Nadal Vives képes lesz felnőni a jövőben a nevéből eredő elvárások magaslatára? Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/a-nadal-dinasztia-kishercege-bemutatkozott)
Rafa szinten nem hiszem hogy fog tudni játszani
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum január 10, 2021, 08:44:52
Kezdetét vette az idei nem szokványos AO, 3 magyar női játékossal a selejtező mezőnyében. Mire ezt leírtam már csak kettő, Jani Réka simán kikapot az indiai Raina-tól. Gálfi Dalma most kezdett és még jön a 'szenzációs' Babos. Hajrá! :ok:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: JohnnyFirpo Dátum január 10, 2021, 09:45:23
Idézetet írta: Latzka Dátum január 10, 2021, 08:44:52
Kezdetét vette az idei nem szokványos AO, 3 magyar női játékossal a selejtező mezőnyében. Mire ezt leírtam már csak kettő, Jani Réka simán kikapot az indiai Raina-tól. Gálfi Dalma most kezdett és még jön a 'szenzációs' Babos. Hajrá! :ok:
Babos már szett és break előnyben :)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum január 10, 2021, 11:22:27
Idézetet írta: JohnnyFirpo Dátum január 10, 2021, 09:45:23
Babos már szett és break előnyben :)

Igen, Babos meglepően könnyen továbbjutott :) Gálfiért kár, továbbra sem képes áttörni valamiféle gátat. Pedig most is 4-6 0-3-ról szépen visszakapszkodott, de aztán a szokásos nyekk..
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Pozzato Dátum január 20, 2021, 16:49:53
Budapestről Belgrádba költözik a 250-es ATP-torna.  ::)  Mondjuk várható volt, de azért ciki, hogy két év elbukjuk a WTA és az ATP tornát is (én úgy tudom, hogy a WTA sincs már, de lehet csak két évet hagynak ki?). Rendezésben nem voltunk túl erősek, pedig Csacsával és Möllivel rendületlenül látogattuk a tornákat, de egyre gyengébbek voltak.  ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum január 20, 2021, 18:16:58
Köszi az infót,de ez nagyon szomorú.Pedig tavaly Wawrinka is jött volna.Ezt nem hiszem el.... annak idején még szó volt atp500-as tornáról is.Én is voltam minden évben ;) kiváncsiságból megnéztem a magyar tenisz szövetség honlapját ahol persze mélyen hallgatnak(legalábbis én nem látok semmi hírt róla)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum január 20, 2021, 21:24:54
"Az egyik legnépszerűbb bírónak, Carlos Bernandesnek szívrohama volt Melbourne-ben, a brazil azonban a hírek szerint már jobban van." :(
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum január 27, 2021, 12:24:54
Többet kellene dolgozzanak pénzükért a hölgyek a Grand Slam-tornákon?

Az összehasonlítás nem válasz. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tobbet-kellene-dolgozzanak-penzukert-a-holgyek-a-grand-slam-tornakon)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum január 29, 2021, 09:25:11
Teniszből szerzik és focira költik

A női foci Amerikában kezdi olyannyira magára vonzani a figyelmet, hogy Serena Williams után Naomi Osaka is beruház a tengerentúli labdarúgásba. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/teniszbol-szerzik-es-focira-koltik)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum január 29, 2021, 15:51:27
ma Nadal-Thiem meccs volt, 4000 maszk nélküli szurkoló előtt, látszik a fény az alagút végén  :beerchug: :beerchug:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum február 04, 2021, 08:13:00
Túlkapott a bíró vagy Kyrgios begurulása jogtalan?

Nick Kyrgios alig tért vissza a pályára és ismét egy kényes helyzet főszereplője lett. Ezáltal ismét szóba jött a sokat vitatott, szervára adott 25 másodperces időkorlát. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/tulkapott-a-biro-vagy-kyrgios-begurulasa-jogtalan)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: LosGabos Dátum február 09, 2021, 20:48:44
Hét év után újra lesz budapesti WTA-torna

Hét év után idén visszatér Budapestre a 2014 óta Bukarestben rendezett salakpályás női tenisztorna. Márky Jenő jogtulajdonos kedden az MTI-nek elmondta, minden akadály elhárult az elől, hogy július 12-től az általa vezetett Római Teniszakadémián folytatódjon a Hungarian Grand Prix.

https://24.hu/sport/2021/02/09/tenisz-budapest-wta-torna-marky-jeno-romai-teniszakademia/

24.hu
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum február 09, 2021, 20:55:49
Mi a turonak? Kozpenz 100milliokbol hogy a masodik korben mar ne legyen allva magyar? A top jatekosok nem fognak eljonni Wimbledon utan es az Olimpia elott salakra.. Tokyoban tuti kemeny palya lesz, alig lesz értelmes jatekos a versenyen. Uresek lesznek a lelatok.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: LosGabos Dátum február 09, 2021, 21:31:27
Kvalifikáció:

Egyesben a 64-64 résztvevőből 56-an a 2021. június 7-i ATP-, illetve WTA-világranglistáról kerülnek ki, nemzetenként maximum 4-4-en. (Kritérium ugyanakkor a szereplés a Davis- vagy a Fed-kupában.) További 6-6 kvótát ugyancsak a világranglistákról, de már kontinentális bontásban osztanak ki, 1-1 játékos képviselheti Japánt, és az ITF is fenntartja magának a jogot, hogy 1-1 volt olimpiai bajnok vagy Grand Slam-győztes is szabadkártyát kapjon.

Párosban a japán indulók mellett a két világranglista első 10-10 helyezettje honfitárs párt választhat magának az egyes- vagy a párosrangsor első 300 helyezettjéből, a többi 21-21 helyet pedig kontinentális alapon osztják el.

Vegyes párosban azok rangsora alapján áll össze a 16 résztvevő, akik egyesben vagy párosban már kvalifikálták magukat, de Japánnak itt is jár egy hely.


olimpia.hu

Ez alapján lesznek azért nem kutyaütők is. A közpénz más kérdés, de nem offolom szét inkább a topicot.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum február 09, 2021, 21:39:18
Tényleg sok itt még a kérdés. Lesz-e Tokió? Valamint kik azok akik elmennek, ha lesz. Nekem Fognini ugrik be, aki úgy rémlik azt nyilatkozta, hogy soha többet nem játszik Ázsiában. Lehet jönnek nagyobb nevek is; én speciel nem bánom, hogy ez így alakult.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum február 09, 2021, 22:27:22
Idézetet írta: LosGabos Dátum február 09, 2021, 21:31:27
Kvalifikáció:

Egyesben a 64-64 résztvevőből 56-an a 2021. június 7-i ATP-, illetve WTA-világranglistáról kerülnek ki, nemzetenként maximum 4-4-en. (Kritérium ugyanakkor a szereplés a Davis- vagy a Fed-kupában.) További 6-6 kvótát ugyancsak a világranglistákról, de már kontinentális bontásban osztanak ki, 1-1 játékos képviselheti Japánt, és az ITF is fenntartja magának a jogot, hogy 1-1 volt olimpiai bajnok vagy Grand Slam-győztes is szabadkártyát kapjon.

Párosban a japán indulók mellett a két világranglista első 10-10 helyezettje honfitárs párt választhat magának az egyes- vagy a párosrangsor első 300 helyezettjéből, a többi 21-21 helyet pedig kontinentális alapon osztják el.

Vegyes párosban azok rangsora alapján áll össze a 16 résztvevő, akik egyesben vagy párosban már kvalifikálták magukat, de Japánnak itt is jár egy hely.


olimpia.hu

Ez alapján lesznek azért nem kutyaütők is. A közpénz más kérdés, de nem offolom szét inkább a topicot.

A wimbledoni fű után az elit megy a kemény pályás olimpiára. Értelmes játékos nem fog a fű után eljönni salakra, mert a fű után kezdődik az amerikai kemény pályás szezon és arra fognak készülni. Ilyen Badosa féle salakos 50-100hely közöttiek fognak eljönni.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum február 24, 2021, 20:50:30
A fű sem már a régi (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-fu-sem-mar-a-regi)

Pontosan ott nem nyernek a támadó játékosok, ahol a legvalószínűbbnek tartja az elmélet. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-fu-sem-mar-a-regi)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum február 28, 2021, 20:25:59
Björn Borg fia, Leo megnyerte a brazil 1-es ITF junior versenyt, mely eddigi legnagyobb győzelme.

Korda, Borg régi nevek új köntösben; talán pár év múlva ez lenne majd az új csoda rangadó ::) :)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum március 06, 2021, 23:41:39
Miért érdemes az érvényesen beütött első szervák mutatóját követned? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/miert-erdemes-az-ervenyesen-beutott-elso-szervak-mutatojat-kovetned)

Kvitovánál egy törvényszerűen ismétlődő jelenség figyelhető meg. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/miert-erdemes-az-ervenyesen-beutott-elso-szervak-mutatojat-kovetned)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum március 19, 2021, 21:27:10
Djoko nem indul Miamiban, mint ahogy Federer, Nadal és elvileg Thiem sem
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum március 22, 2021, 09:58:01
Szépség, pénz és egy jogtalanul lekicsinyített pályafutás (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szepseg-penz-es-egy-jogtalanul-lekicsinyitett-palyafutas)

Legyünk sportszerűek Anna Kournikovával. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szepseg-penz-es-egy-jogtalanul-lekicsinyitett-palyafutas)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum március 30, 2021, 10:49:42
Magyarázzuk meg a japán dominanciát (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/magyarazzuk-meg-a-japan-dominanciat)

Naomi Osaka kiemelkedő mutatóiról. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/magyarazzuk-meg-a-japan-dominanciat)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum április 06, 2021, 12:54:58
Többet vár(t)unk a leragadt Rublevtől (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tobbet-vartunk-a-leragadt-rublevtol)

Mit várhatunk Andrey Rublevtől a közeljövőben? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tobbet-vartunk-a-leragadt-rublevtol)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum április 07, 2021, 11:23:35
A Jégember fia belevetette magát a teniszvilágba

Leo Borg, a világhírű svéd bajnok Björn Borg tizenhét éves fia nemrég első meccsét játszotta ATP-tornán a Marbellában zajló verseny selejtezőiben. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/a-jegember-fia-belevetette-magat-a-teniszvilagban)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum április 08, 2021, 09:09:21
Visszatér Ana Ivanovic

Úgy hírlik, hogy a szerb volt világelső, Ana Ivanovic a Novak Djokovic testvére által rendezett belgrádi WTA250-es torna alkalmával ismét pályára lépne. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/visszater-ana-ivanovic)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum április 09, 2021, 20:31:27
na ezt is megéltük, Fucsó nincs Rublev ágán, de második körben Zverev jöhet, elsőre pedig Sonego
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum április 11, 2021, 16:46:39
Toni Nadal bizonyíthatja, hogy nem csak unokaöccsét képes csúcsra vinni (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/toni-nadal-bizonyithatja-hogy-nem-csak-unokaoccset-kepes-csucsra-vinni)

A világhírű spanyol edző Felix Auger-Aliassime pályafutását fogja ezentúl egyengetni. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/toni-nadal-bizonyithatja-hogy-nem-csak-unokaoccset-kepes-csucsra-vinni)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum április 20, 2021, 06:29:07
Federer pályára lép Genfben és a Roland Garroson

Genfben és a francia nyílt teniszbajnokságon lép pályára a salakszezonben Roger Federer, a svájciak 20-szoros Grand Slam-bajnoka.


A 39 éves játékos közösségi oldalán jelentette be, hogy a május 16-án kezdődő genfi versenyen, majd a Roland Garroson szerepel majd az általa felettébb kedvelt füves pályás idény kezdetéig.
   
Federer a tavalyi Australian Open után két térdműtéten esett át, szinte teljesen kihagyta a koronavírus-járvány miatt megrövidült 2020-as szezont, és csak idén márciusban tért vissza Dohában. A katari versenyen második meccsén, a negyeddöntőben kikapott, majd közölte, hogy még nem elégedett a formájával, és egy ideig a tornák helyett az edzésekre koncentrál.
   
A szupersztár legutóbbi salakos mérkőzését a 2019-es Roland Garros elődöntőjében vívta.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum április 28, 2021, 16:05:28
Kevésbé befolyásoló tényezővé vált a borítás típusa (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/kevesbe-befolyasolo-tenyezove-valt-a-boritas-tipusa)

Még nyilvánvalóbb a tenisz fejlődésének iránya. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/kevesbe-befolyasolo-tenyezove-valt-a-boritas-tipusa)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum április 30, 2021, 10:23:23

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 30., 10:00CET
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum április 30, 2021, 10:24:30

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 30., 10:00CET
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum április 30, 2021, 10:30:19

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 30., 10:00CET
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Orsolya Dátum június 24, 2021, 11:53:40

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: június 24., 09:00CET
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum június 24, 2021, 12:18:26

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: június 24., 12:00CET
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum július 13, 2021, 08:51:58
Csak a férfiak szerváinál számít igazán a borítás típusa (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/csak-a-ferfiak-szervainal-szamit-igazan-a-boritas-tipusa)

Az eredményesség szempontjából, a nőknek szinte mindegy, hogy gyors vagy lassú játékfelületen adogatnak. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/csak-a-ferfiak-szervainal-szamit-igazan-a-boritas-tipusa)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 29, 2021, 21:46:19
Bencic az egyik kedvencem. Oriasi hogy egyeniben es parosban is döntős lett az Olimpian. Hatalmas tehetsegkent indult, de mint sok más fiatalnak, neki is kicsit derékba tortek a sérülések a fejlődését.

Remelem ha behuzza az egyenit, az atszakitja a gatakat benne es elhiszi hogy top10es szint.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 09, 2021, 09:39:00
Jó dolog rövidíteni (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/jo-dolog-roviditeni)

Általában nyerő tachnikai megoldás a labda háló mögé rejtése. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/jo-dolog-roviditeni)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: peshark Dátum augusztus 15, 2021, 20:39:43
Rogernek ujra mutik a terdet, tutira kihagyja a US Opent is es ki tudja latjuk-e meg a palyan...
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum augusztus 18, 2021, 15:14:54
Thiem is kihagyja az us opent, es a 2021es evnek is kakukk
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 23, 2021, 08:59:40
US Open: Szöveg volt, már ideje lenne jobban teniszezni (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/us-open-szoveg-volt-mar-ideje-lenne-jobban-teniszezni)

A "médiaharc" nem segítette a japán címvédő idényét. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/us-open-szoveg-volt-mar-ideje-lenne-jobban-teniszezni)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 23, 2021, 10:22:56
US Open: A tavalyi bajnok nem áll Djokovic Calendar Slam útjába (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/us-open-a-tavalyi-bajnok-nem-all-djokovic-calendar-slam-utjaba)

Dominic Thiem nem tudja megvédeni bajnoki címét. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/us-open-a-tavalyi-bajnok-nem-all-djokovic-calendar-slam-utjaba)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 02, 2021, 07:26:32
A teniszező Balázs Attila októberben újra versenyezne

Sérülése után októberben versenyezne ismét a teniszező Balázs Attila.


Balázs februárban az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt bajnokságon. Később elmondta, hogy régóta húzódó Achilles-ín-sérülése miatt még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán tudja-e vállalni a játékot. A következő hónapokban rehabilitációs munkát végzett, de visszatérésére azóta sem került sor, így több torna mellett kénytelen volt lemondani a francia nyílt bajnokságot és a wimbledoni Grand Slam-tornát, majd a tokiói olimpiát és az amerikai nyílt bajnokságot is.

"Remélhetőleg októberben fogok újra játszani. Az idei év kicsit elment, így már a jövő év van a fókuszban" - nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornán a 32 éves Balázs, aki október-novemberben négy-öt versenyen szeretne pályára lépni.
   
Mint elmondta, több helyen, különböző kezelésekkel próbálkoztak, és több hullámvölgyön is keresztülment.
   
"Úgy szeretnék újra pályára lépni, hogy egészséges vagyok, nehogy megtörténjen az, hogy újra rásérüljek a nem teljesen egészséges lábamra" - mondta Balázs, aki meglátása szerint pályafutása "legmélyebb és legnehezebb időszaka" után tér vissza. A tavalyi év elején élete legjobb eredményeit érte el a koronavírus-járvány okozta leállás előtt.
   
"A folytatásra viszont szétesett minden, azóta pedig nem tudok egyenesbe jönni. Ám bármi megtörténhet, az önbizalmam megvan, és bízom benne, hogy így a siker még nagyobb lesz, mint valaha."
   
Az aktuális világranglistán 139. Balázs védett ranglista-kérelmét júliusban jóváhagyta az ATP, így a magyar játékos pályára lépésétől kezdve kilenc hónapon belül kilenc alkalommal élhet majd a 101. pozíció lehetőségével. Ez Grand Slam-tornákon főtáblát ér, így számításai szerint legalább három GS-viadalon, illetve néhány más nagy versenyen biztosan indul majd, míg az aktuális helyezése okán kisebb versenyeken fog tudni pályára lépni.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 13, 2021, 13:35:40
Tündérmese a soha nem alvó városból (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tundermese-a-soha-nem-alvo-varosbol)

Hol volt és hol van most Emma. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tundermese-a-soha-nem-alvo-varosbol)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 20, 2021, 21:54:21
Női tenisz-világranglista - Gálfi és Udvardy is megelőzte Babos Tímeát

Gálfi Dalma és Udvardy Panna is megelőzte Babos Tímeát a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.


A sérülés miatt július közepe óta nem versenyző Babos már csak a 147. helyen áll. Az elmúlt hónapokban kisebb tornákon rendre jól teljesítő, az amerikai nyílt bajnokságon pedig főtáblára jutott Gálfi 13, a hasonlóan jól szereplő Udvardy pedig 18 pozíciót lépett előre, így előbbi a 125., utóbbi a 143. helyen áll.
   
Babos 2013. május 13-án megelőzte Czink Melindát, azóta minden héten ő volt a legjobb magyar a WTA-rangsorban.
   
A szlovéniai Portorozban rendezett tornán vasárnap diadalmaskodó olasz Jasmine Paolini 23, a Luxembourgban győztes dán Clara Tauson pedig 18 helyet javított, így előbbi a 64., utóbbi az 52. pozíciót foglalja el.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

1. ( 1.) Ashleigh Barty (ausztrál)         10 075 pont
2. ( 2.) Arina Szabalenka (fehérorosz)       7720
3. ( 4.) Karolina Pliskova (cseh)            5315
4. ( 5.) Jelina Szvitolina (ukrán)           4860
5. ( 7.) Barbora Krejcikova (cseh)           4668
6. ( 8.) Iga Swiatek (lengyel)               4571
7. ( 6.) Sofia Kenin (amerikai)              4413
8. ( 5.) Oszaka Naomi (japán)                4326
9. ( 9.) Garbine Muguruza (spanyol)          4135
10. (10.) Petra Kvitova (cseh)                4060
11. (12.) Belinda Bencic (svájci)             3820
12. (13.) Maria Szakkari (görög)              3750
13. (14.) Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz) 3285
14. (11.) Simona Halep (román)                3152
15. (17.) Angelique Kerber (német)            3115
...125. (138.) Gálfi Dalma                     623
...143. (161.) Udvardy Panna                   534
...147. (136.) Babos Tímea                     519
...179. (182.) Bondár Anna                     398


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: curpy82 Dátum október 12, 2021, 12:33:35
https://m.nemzetisport.hu/tenisz/australian-open-csak-beoltott-jatekosok-indulhatnak-2854537
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 26, 2021, 06:16:07
ATP-vb - Andrej Rubljov az ötödik résztvevő

Ötödikként az orosz Andrej Rubljov jutott ki a férfi teniszezők szezonzáró ATP-világbajnokságára.


A világranglista hatodik helyezettje - első kiemeltként - meglepetésre már a nyolcaddöntőben búcsúzott a múlt heti, moszkvai keménypályás tornán, ennek ellenére biztosította helyét az ATP-világbajnokság mezőnyében.
   
A tornát idén először Torinóban rendezik november 14. és 21. között. A szezonzáró seregszemlére 2009 és 2020 között Londonban került sor, az északolasz város legalább 2025-ig lesz házigazda.
   
Korábban a világelső Novak Djokovic, valamint Danyiil Medvegyev, Sztefanosz Cicipasz és Alexander Zverev szerzett jogot a vb-szereplésre.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: curpy82 Dátum október 28, 2021, 10:16:51
Csak a szokásos magyarországi helyzet. "Lába kelt" a pénznek.

https://indirekt.hu/sport/tovabb-gyuruzik-a-teniszbotrany-olyan-tornara-koltottek-50-milliot-amit-meg-sem-rendeztek/
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum november 11, 2021, 17:32:24
Aktuális és igaz kínai történet:   

E hónap elején, november 2-án a kínai Shuai Peng teniszezőnő - aki világelső volt párosban és szintén párosban Roland Garros és Wimbledon győztese - arról számolt be, hogy Zhang Gaoli, Kína volt miniszterelnök-helyettese megerőszakolta őt.
Shuai Peng beszámolója a Weibo közösségi portálon, a Twitter kínai megfelelőjén jelent meg.
Shuai Peng hónap eleji beszámolóját 30 percen belül törölték a Weibóról a kínai hatóságok, s a "Shuai Peng", a "Zhang Gaoli" és a "tenisz" szavakra egyáltalán nem lehetett keresést indítani. Ja, és felfüggesztették a Weibo összes azon csoportját, ahol akár csak pár percre megjelent Shuai Peng vallomása arról, hogy megerőszakolták.
Shuai Peng semmi életjelet nem adott magáról november 2-a óta. Úgy tűnik, hogy eltűnt.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum november 11, 2021, 19:25:50
Hihetetlen, hogy ez megtörténik 2021-ben, s egyben nagyon szomorú is. Nagyon remélem, hogy minden okés.  ???
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum november 11, 2021, 19:51:56
Idézetet írta: Admin Dátum november 11, 2021, 19:25:50
Hihetetlen, hogy ez megtörténik 2021-ben, s egyben nagyon szomorú is. Nagyon remélem, hogy minden okés.  ???
Részletek: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10190313/Chinese-tennis-star-35-vanishes-accused-former-vice-premier-75-sexual-abuse.html
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: zsivany20 Dátum november 15, 2021, 13:01:49
Egy hasonló történet Kínából:

https://www.origo.hu/gazdasag/20210104-eltunt-jack-ma-alibaba.html (https://www.origo.hu/gazdasag/20210104-eltunt-jack-ma-alibaba.html)

https://www.portfolio.hu/befektetes/20211020/elokerult-kina-egyik-leggazdagabb-embere-szarnyalt-tegnap-az-alibaba-506238 (https://www.portfolio.hu/befektetes/20211020/elokerult-kina-egyik-leggazdagabb-embere-szarnyalt-tegnap-az-alibaba-506238)

Bár ez a Peng sztori kicsit komolyabb, lehet ő nem kerül majd elő...  :(
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum november 18, 2021, 19:59:57
Háttérinfó:

A #WhereIsPengShuai kampányt a francia Alizé Cornet indította el a Twitteren.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum november 19, 2021, 09:08:36
Tegnap olvastam, hogy a WTA felkéri a kínai kormányt, hogy tárják fel Pengnek a hollétét, mert ha nem akkor jövőre lefújják az összes kínai tornát.

Azért nem egy leányállom Kínában élni, bármennyire is vonzó legyen a rizs.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: BvB_09 Dátum november 22, 2021, 20:31:21
https://m.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-ismet-megjelent-a-nyilvanossag-elott-peng-suaj-2861665?

Arra azért kiváncsi lennék, hogy az valóban Ő-e. A félreértések elkerülése végett nem vagyok összeesküvés-elmélet hívő (nagyon).
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum november 23, 2021, 07:48:53
Idézetet írta: BvB_09 Dátum november 22, 2021, 20:31:21
https://m.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-ismet-megjelent-a-nyilvanossag-elott-peng-suaj-2861665?

Arra azért kiváncsi lennék, hogy az valóban Ő-e. A félreértések elkerülése végett nem vagyok összeesküvés-elmélet hívő (nagyon).

Azóta már beszélt vele Thomas Bach.

https://olympics.com/ioc/news/ioc-president-and-ioc-athletes-commission-chair-hold-video-call-with-peng-shuai
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: curpy82 Dátum november 29, 2021, 12:16:23
Djoko valószínű nem lesz ott Ausztráliában.
https://m.nemzetisport.hu/tenisz/australian-open-edesapja-szerint-djokovics-valoszinuleg-nem-indul-2863147
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum december 01, 2021, 12:56:14
"Johanna Konta befejezte pályafutását. A magyar felmenőkkel rendelkező brit játékos korábban a 4. helyen is állt, 4 WTA tornagyőzelmet szerzett és háromszor játszhatott grand Slam-elődöntőt."
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum december 03, 2021, 16:10:05

Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: december 3., 16:00CET

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum december 03, 2021, 16:10:47

Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: december 3., 16:00CET

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum december 03, 2021, 16:12:03

Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: december 3., 16:00CET

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum december 13, 2021, 09:47:53
Válassz a teniszvilág legkiemelkedőbb három rivalitása közül (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/valassz-a-teniszvilag-legkiemelkedobb-harom-rivalitasa-kozul)

Hat játékos, két játékstílus és évtizedek csatái. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/valassz-a-teniszvilag-legkiemelkedobb-harom-rivalitasa-kozul)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: curpy82 Dátum december 14, 2021, 22:54:15
Jó játékosok lehettek, egyet sem ismerek közülük. :laugh:
https://m.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-meccset-manipulaltak-hat-marokkoi-jatekost-eltiltottak-2865937
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 17, 2021, 22:12:13
Nadal vereséggel tért vissza

Vereséggel tért vissza a teniszpályára Rafael Nadal.


A korábbi világelső spanyol játékos az abu-dzabi bemutatóversenyen - annak honlapja szerint - az ugyancsak korábbi ranglistavezető brit Andy Murray ellen lépett pályára pénteken, és két játszmában (6:3, 7:5) veszített.
   
A húszszoros Grand Slam-bajnok Nadalra ezzel együtt még vár egy mérkőzés a tornán, amelyen  bronzmeccset is rendeznek: szombaton a kanadai Denis Shapovalovval csap majd össze.
   
Nadal lábsérülés miatt négy hónapja nem indult versenyen, és mint a viadal előtt elmondta, jelenleg az a célja, hogy a január 17-én kezdődő ausztrál nyílt bajnokságra minél jobb formába lendüljön.
   
Az abu-dzabi fináléban Murray az orosz Andrej Rubljovval találkozik.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 10, 2022, 15:38:53
Női tenisz-világranglista - Továbbra is két magyar a top 100-ban

Bondár Anna és Udvardy Panna révén továbbra is két magyar található a legjobb 100 között a női teniszezők világranglistáján.


A hétfőn nyilvánosságra hozott legfrissebb rangsorban Bondár a 92., Udvardy pedig három helyet rontva a 98. Mindketten a jövő hétfőn rajtoló Australian Openre készülnek, főtáblásként.
   
Mögöttük Gálfi Dalma a 126., Babos Tímea a 159., Jani Réka Luca pedig a 170. helyen található.
   
Az élen változatlanul az ausztrál Ashleigh Barty áll, aki vasárnapi, adelaide-i tornagyőzelmével tovább növelte előnyét.
   
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
   
1. ( 1.) Ashleigh Barty (ausztrál)          8051 pont
2. ( 2.) Arina Szabalenka (fehérorosz)      6351
3. ( 3.) Garbine Muguruza (spanyol)          5635
4. ( 5.) Barbora Krejcikova (cseh)          5008
5. ( 4.) Karolina Pliskova (cseh)            4666
6. ( 6.) Maria Szakkari (görög)              4385
7. ( 7.) Anett Kontaveit (észt)              4351
8. ( 9.) Iga Swiatek (lengyel)              3971
9. ( 8.) Paula Badosa (spanyol)              3849
10. (10.) Onsz Dzsabúr (tunéziai)            3455
11. (11.) Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz) 3076
12. (12.) Sofia Kenin (amerikai)              3016
13. (14.) Jelena Ribakina (kazah)            2980
14. (13.) Oszaka Naomi (japán)                2881
15. (20.) Simona Halep (román)                2791
...92. (92.) Bondár Anna                      855
...98. (95.) Udvardy Panna                    811
...126. (124.) Gálfi Dalma                    614

...159. (160.) Babos Tímea                    447
...170. (170.) Jani Réka Luca                  414

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 10, 2022, 15:42:05
Férfi tenisz-világranglista - Fucsovics a 38. helyen

Fucsovics Márton két helyet javított a férfi teniszezők világranglistáján annak ellenére, hogy a múlt heti, adelaide-i tornán már a nyitófordulóban kiesett.


A legjobb magyar játékos - aki az egy hét múlva kezdődő Australian Openre készül - jelenleg a 38. helyen áll.
   
Az élen változatlan a helyzet: a szerb Novak Djokovic vezet nagy fölénnyel, az orosz Danyiil Medvegyev a második, a német Alexander Zverev pedig a harmadik. 
   
Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
   
 1. ( 1.) Novak Djokovic (szerb)          11 015 pont
 2. ( 2.) Danyiil Medvegyev (orosz)         8935
 3. ( 3.) Alexander Zverev (német)          7970
 4. ( 4.) Sztefanosz Cicipasz (görög)       6540
 5. ( 5.) Andrej Rubljov (orosz)            4990
 6. ( 6.) Rafael Nadal (spanyol)            4875
 7. ( 7.) Matteo Berrettini (olasz)         4603
 8. ( 8.) Casper Ruud (norvég)              4155
 9. (11.) Felix Auger-Aliassime (kanadai)   3653
10. ( 9.) Hubert Hurkacz (lengyel)          3636
11. (10.) Jannik Sinner (olasz)             3390
12. (12.) Cameron Norrie (brit)             2945
13. (13.) Diego Schwartzman (argentin)      2730
14. (14.) Denis Shapovalov (kanadai)        2615
15. (15.) Dominic Thiem (osztrák)           2410
...38. (40.) Fucsovics Márton               1447
...133. (132.) Balázs Attila                 530

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum január 14, 2022, 17:13:02
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2022_01/vilagelso-ferfi-teniszezo-2022-december-31-en.jpg) (http://www.bet365.com/dl/1aM6?affiliate=365_788078)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum január 14, 2022, 17:16:18
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2022_01/stefanos-tsitsipas-megnyeri-barmelyik-tenisz-grand-slam-tornat-2022-ben-.jpg) (http://www.bet365.com/dl/1aM6?affiliate=365_788078)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum január 14, 2022, 17:16:24
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2022_01/stefanos-tsitsipas-vilagelsoseget-szerez-barmikor-2022-ben.jpg) (http://www.bet365.com/dl/1aM6?affiliate=365_788078)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 21, 2022, 16:34:48
Piros Zsombor az év végére a top 100-at célozza meg

Év végére a top 100-ba kerülést célozza meg a Davis Kupában az ausztrál John Millman és a horvát Marin Cilic ellen bravúrgyőzelmet elért teniszező, Piros Zsombor.


A világranglistán egyesben jelenleg 257. játékos a Magyar Tenisz Szövetség pénteki sajtóbeszélgetésén elmondta, hogy 2021-re az első 250-be szeretett volna kerülni, és mivel az elmúlt esztendőt a 288. helyen fejezte be, úgy érzi, karnyújtásnyira volt attól, hogy elérje célját.
   
Az idei esztendő remekül indult neki, hiszen az olaszországi Forliban megrendezett két keménypályás challenger versenyen is a legjobb négyig jutott, és a második elődöntőt is csak sérülése miatt kellett feladnia. Ebben a sikerben véleménye szerint nagy része van a erőnléti edzőjének, Géczi Ritának - aki egyébként a párja is -, mert az ő segítségével életében először fordult elő, hogy a versenyek végére sem fáradt el.
   
A 22 éves Piros most egy makacs hasfelhúzódással bajlódik, ezért azt tervezi, hogy ha elfogadják a nevezését, pályára lép a Montpellierben sorra kerülő ATP-viadalon, majd a január végi cherbourg-i versenyen indul, aztán visszatér év eleji sikerei helyszínére, Olaszországba, utána pedig irány Ausztrália.
   
A Davis Kupában top 100-as játékosokat is le tudott győzni, ezt azzal magyarázta, hogy Cilic ellen például minden külső körülményt ki tudott zárni, és "mint egy kutya", csak a labdára figyelt, semmi nem terelte el a gondolatait. A future-versenyeken is igyekezett olyan átszellemülten játszani és úgy küzdeni, mintha azok is Davis Kupa-találkozók lennének, de ezt egyelőre teljesen még nem sikerült megvalósítania.
   
"Ezt a tudatosságot kellene még több meccsre átvinni ahhoz, hogy előre léphessek, hiszen a világsztárok is hasonlóan csinálják" - fogalmazott az MTK teniszezője, aki úgy érzi, jó kezekbe került, amióta a Nemzeti Edzésközpontban gyakorolhat. Dicsérte edzőjét, Noszály Sándort, akivel szemben - miután személyesen megismerte - elillantak azok a negatív kritikák, amelyeket másoktól hallott róla. "Nagyon figyel a játékosokra, érzelmileg és lelkileg is erősen támogat" - fűzte hozzá Piros.
   
A 2017-ben az Australian Openen juniorban győztes magyar teniszező beszélt a Davis Kupa csapat kapitányáról, Köves Gáborról is.
   
"Nagyon örülnék, ha ő maradna a kapitány, mert meghatározó szerepe volt a top100-as játékosok elleni győzelmeimben, ezeket 90 százalékban neki köszönhetem. Emellett az érettségire való felkészülésben, vagy bármilyen más problémám megoldásában is segített, és nagyon jól érzi, mikor mit kell mondania nekem" - hangsúlyozta.
   
Piros úgy érzi, az elmúlt egy évben sikerült lenyugodnia, ma már nem olyan "érzelmes" a pályán, mint korábban, amikor előfordult, hogy túlpörgött. Rájött, hogy ez rengeteg energiát visz el, és plusz motivációt jelent neki, ha azt látja, hogy az ellenfeleinél elszakad a cérna.
   
"A tenisz egy mentális játék, megfigyeltem, hogy 80 százalékban az kap ki, aki először nyilvánul meg negatívan" - fogalmazta meg a siker receptjét Piros Zsombor.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 21, 2022, 16:36:12
Sportfogadás recept teniszre:

"A tenisz egy mentális játék, megfigyeltem, hogy 80 százalékban az kap ki, aki először nyilvánul meg negatívan - fogalmazta meg a siker receptjét Piros Zsombor."
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum február 01, 2022, 11:16:43
Még látjuk a pályán vagy csak riporternőként kerül a képernyőre?

Aki az Eurosport sportcsatornán szokta követni a Grand Slam-tornákat, az idei Australian Open alkalmával Alizé Lim riporteri adottságait is felfedezhette. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/meg-latjuk-a-palyan-vagy-csak-riporternokent-kerul-a-kepernyore)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum február 01, 2022, 11:37:42
Jovo heten visszater del Potro  :smitten:  :smitten:
Cím: Re:French Open 2022
Írta: Karola Dátum február 01, 2022, 12:20:17
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2022_02/2022-french-open-nok-unibet-2022-02-01.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1008075412)

Az oddsok az
Unibet fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: február 1., 10:00CET
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum február 01, 2022, 12:57:25
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2022_02/2022-french-open-unibet-2022-02-01.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1008075410)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: február 1., 10:00CET

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum február 02, 2022, 10:50:15
Tizenhét dollárért a te gyerekedet is edzhette a világelső Barty

Ashleigh Barty nem mindig volt a világranglista első játékosa és háromszoros Grand Slam-győztes. Pár éve még edzőként is felfogadhattad az ausztrál játékost. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/tizenhet-dollarert-a-te-gyerekedet-is-edzhette-a-vilagelso-barty)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum február 10, 2022, 11:30:26

Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: február 10., 11:00CET

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum február 10, 2022, 11:31:12

Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: február 10., 11:00CET

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: TiB Dátum február 15, 2022, 15:32:06
Djoković: Nem vagyok oltásellenes, de nincs az a bajnoki cím, ami miatt beoltatnám magam

Novak Djoković február elején megígérte a drukkereinek, hogy hamarosan elmondja saját verzióját az Australian Openen történtekről. A szerb játékos most a BBC-nek adott interjút, amiben kijelentette: nincs az a verseny vagy cím, ami miatt beoltatná magát, és arról is kész lemondani, hogy megvédje címét a Roland Garroson és Wimbledonban.

Forrás: https://telex.hu/sport/2022/02/15/djokovic-oltasellenes-tenisz-grand-slam-oltas

Így lesz oda a legtöbb GS-cím, még ebbe is beleszól a vírus, nem semmi.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum február 15, 2022, 15:48:14
IdézetÍgy lesz oda a legtöbb GS-cím, még ebbe is beleszól a vírus, nem semmi.
Szerintem nem szólt bele.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum február 15, 2022, 17:28:53
Csökkent a látogatók száma, kellett egy újabb szenzációs sztori, most meg lehet csámcsogni. Még hány ilyen hír lesz? Miért akarnak kötelezni valakit olyasmire amit nem szeretne?
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: TiB Dátum február 15, 2022, 18:03:25
IdézetSzerintem nem szólt bele.

De miért ne szólt volna bele? Nem biztosan döntötte el a kérdést, de levette Djokvovicot a mezőnyből, mert ő nem akarja beoltatni magát. Én simán megyek negyedjére is, ha kell oltásra, viszont ha ő így gondolja, azzal mi a baj? Kirekesztik emiatt, és mivel elég jó teniszező, mondhatni nagyban befolyásolja a GS-címei számát, hogy nem lehet ott a versenyeken. Egy emberekkel teli boltba mehetek oltás nélkül, de teniszversenyre nem? Rengeteg kérdést vet fel a téma, ami biztos, hogy ha nem lenne oltás, vírus, járvány, minden GS-en indulna Djokovic.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum február 15, 2022, 18:09:06
IdézetDe miért ne szólt volna bele? Nem biztosan döntötte el a kérdést, de levette Djokvovicot a mezőnyből, mert ő nem akarja beoltatni magát. Én simán megyek negyedjére is, ha kell oltásra, viszont ha ő így gondolja, azzal mi a baj? Kirekesztik emiatt, és mivel elég jó teniszező, mondhatni nagyban befolyásolja a GS-címei számát, hogy nem lehet ott a versenyeken. Egy emberekkel teli boltba mehetek oltás nélkül, de teniszversenyre nem? Rengeteg kérdést vet fel a téma, ami biztos, hogy ha nem lenne oltás, vírus, járvány, minden GS-en indulna Djokovic.

Remélhetőleg hamarosan lejár ez a mizéria, s akkor nyugodtan mehet. Nem vagyok Djokovic rajongó (lehet már írtam), de van benne még pár GS cím. Csak idő kérdése, s neki lesz a legtöbbje.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum február 15, 2022, 19:54:49
IdézetDe miért ne szólt volna bele? Nem biztosan döntötte el a kérdést, de levette Djokvovicot a mezőnyből, mert ő nem akarja beoltatni magát. Én simán megyek negyedjére is, ha kell oltásra, viszont ha ő így gondolja, azzal mi a baj? Kirekesztik emiatt, és mivel elég jó teniszező, mondhatni nagyban befolyásolja a GS-címei számát, hogy nem lehet ott a versenyeken. Egy emberekkel teli boltba mehetek oltás nélkül, de teniszversenyre nem? Rengeteg kérdést vet fel a téma, ami biztos, hogy ha nem lenne oltás, vírus, járvány, minden GS-en indulna Djokovic.
Roppant egyszerűek a válaszok. Ám félő, hogy mivel Közép-Kelet-Európában némileg eltérő a halált okozható fertőző betegségekhez való hozzáállás, mint ahogyan a nyugati világ több országában állnak hozzá a halált okozható fertőző betegségekhez, simán félreérthető a dolog. Pedig nem az.

"Nem biztosan döntötte el a kérdést, de levette Djokovicot a mezőnyből, mert ő nem akarja beoltatni magát."
- Djokovicot senki nem vette le a mezőnyből, hanem Djokovic saját magát vette le a mezőnyből. Méghozzá önszántából és saját akaratából vette le a mezőnyből saját magát Novak Djokovic.

"... ő nem akarja beoltatni magát. Én simán megyek negyedjére is, ha kell oltásra, viszont ha ő így gondolja, azzal mi a baj? "
- Nincsen ezzel semmi baj. Azt teszi, amit jónak lát. Mindössze csakis annyit kell tenniük Djokovicnak és minden egyéb másik teniszezőnek is, hogy a versenyre való jelentkezés előtt elolvassák, majd pedig betartják az adott versenyen való részvételhez szükséges feltételeket.

Példa az egy adott versenyen való eltérő hozzáálláshoz:
1. Novak Djokovic nincsen beoltva. Novak Djokovicot nem figyelt az Ausztráliába való belépés és Australian Open feltételeire. Novak Djokovic elutazott Ausztráliába, balhézott, róla szóltak a hírek és vele volt tele a sajtó.
2. Tennys Sandgren nincsen beoltva. Tennys Sandgren figyelt az Ausztráliába való belépés és Australian Open feltételeire. Ezért Tennys Sandgren nem utazott Ausztráliába, nem balhézott, nem róla szóltak a hírek és nem vele volt tele a sajtó.
3. Mindketten teniszezők. Úgy tűnik, hogy az (is) különböző náluk, hogy az egyik teniszező azt gondolja, hogy neki különleges bánásmódban kell részesülnie, mert ő világelső, míg a másik teniszező képes betartani a szabályokat. Mindketten emberek.

"Kirekesztik emiatt, és mivel elég jó teniszező, mondhatni nagyban befolyásolja a GS-címei számát, hogy nem lehet ott a versenyeken."
- Nem rekesztenek ki senkit. Sem őt nem rekesztik ki, sem pedig senki mást nem rekesztenek ki. Aki képes agyilag felfogni, hogy melyek az adott országba való belépés feltételei és az adott versenyen való részvétel feltételei, az – ha megfelel a feltételeknek - simán részt vehet bármelyik versenyen.

"Egy emberekkel teli boltba mehetek oltás nélkül, de teniszversenyre nem?"
- Élelmiszerbolt esetében: az élethez való jog alapjog, miközben pedig a teniszversenyen való részvétel nem alapjog.
Nem élelmiszerbolt esetében: Minden ország hatóságainak mások és mások a járványkezelési módszereik. Vannak országok, ahol járvány idején is akadálytalanul látogathatók a nem élelmiszerboltok és a plázák. Vannak országok, ahol járvány idején csak bizony feltételekkel látogathatók a nem élelmiszerboltok és a plázák. Vannak országok, ahol járvány idején nem látogathatók a nem élelmiszerboltok és a plázák. Stb.

"Rengeteg kérdést vet fel a téma, ami biztos, hogy ha nem lenne oltás, vírus, járvány, minden GS-en indulna Djokovic.'
- Igen, szerintem is jó lenne, ha indulhatna. Ám ez csakis és kizárólag azon múlik, hogy miként határoz Novak Djokovic.

Ismétlem: szerintem elsősorban a halált okozható fertőző betegségekhez való eltérő hozzáállás okozza a problémákat. Csakis ezután jön a feltűnési viszketegség, a vagánykodás, a mindenáron a hírekben való szereplés, az önteltség, a beképzeltség, stb.

"Mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólam!" (Gábor Zsazsa)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: TiB Dátum február 15, 2022, 20:51:37
Novak Djokovic teniszező indulna versenyeken, ha nem lenne a Covid-19 vírus miatti járvány. Novak Djokovic teniszező azonban nem indul versekenyen, mert van a Covid-19 vírus miatti járvány. Kijelenthetjük, hogy Novak Djokovic teniszező versenyeken való indulását a Covid-19 vírus miatti járvány befolyásolja.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum február 15, 2022, 21:06:11
IdézetPélda az egy adott versenyen való eltérő hozzáálláshoz:
1. Novak Djokovic nincsen beoltva. Novak Djokovicot nem figyelt az Ausztráliába való belépés és Australian Open feltételeire. Novak Djokovic elutazott Ausztráliába, balhézott, róla szóltak a hírek és vele volt tele a sajtó.

Csaba, itt minden idők egyik legnagyobb játékosáról beszélünk, és nem Jakab Istánról Bivalybasznád Alsóról.

Nem figyelt a feltételekre? Balhézott? Mi van? :D

Idézet2. Tennys Sandgren nincsen beoltva. Tennys Sandgren figyelt az Ausztráliába való belépés és Australian Open feltételeire. Ezért Tennys Sandgren nem utazott Ausztráliába, nem balhézott, nem róla szóltak a hírek és nem vele volt tele a sajtó.

Vagy egyszerűen nem kapott meghívót a híres Ausztrál szövetség + Victoria Állam kombótól. Megint visszatérünk az eredeti témára.  :)

IdézetIsmétlem: szerintem elsősorban a halált okozható fertőző betegségekhez való eltérő hozzáállás okozza a problémákat.

Mi is az eltérő hozzáállás ebben? Djokovic miatt halnak meg az emberek? Djokovic ha be lenne oltva, akkor kevesebb ember halna meg?
2022-ben már tudjuk, hogy teljesen mindegy, hogy oltott vagy oltatlan. Bárhogyan benyeled a vírust, előbb vagy utóbb.
Korlátozni egy sportoló részvételét csupán azért mert nincs beoltva igenis MARHASÁG! Sőt, én nem vagyok benne biztos, hogy egy komoly bírósági perben nem ő nyerne.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum február 23, 2022, 15:29:11
Fanny Stollár eladta a szexiségét a tenisz oltárán? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/fanny-stollar-eladta-a-szexiseget-a-tenisz-oltaran)

Ász a csaj, az biztos. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/fanny-stollar-eladta-a-szexiseget-a-tenisz-oltaran)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum február 23, 2022, 19:37:20
Akár kézzel is meghúrozhatod Mannarino ütőjét (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/akar-kezzel-is-meghurozhatod-mannarino-utojet)

A francia játékos ütőjének a leglazábbak húrjai. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/akar-kezzel-is-meghurozhatod-mannarino-utojet)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum március 16, 2022, 11:09:30
Na egysegesitettek, mind a 4 gs tornan 10 pontos tiebreak lesz dontoszett 6:6-nal
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum március 16, 2022, 11:58:15
Idézetet írta: hubika88 Dátum március 16, 2022, 11:09:30Na egysegesitettek, mind a 4 gs tornan 10 pontos tiebreak lesz dontoszett 6:6-nal

Köszi az infót.  :ok:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum március 23, 2022, 06:16:45
BREAKING NEWS: A világelső és egyben háromszoros Grand Slam-győztes Ashleigh Barty huszonöt évesen visszavonult.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum március 23, 2022, 10:17:29
Idézetet írta: SPF Ajánlatok Dátum március 23, 2022, 06:16:45BREAKING NEWS: A világelső és egyben háromszoros Grand Slam-győztes Ashleigh Barty huszonöt évesen visszavonult.

Érdekes döntés, de végülis. 25 éves, előtte az élet. Mit rohadjon a pályákon?  ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 23, 2022, 21:47:33
Galfi kiosztott egy biciklit Kucovanak Miamiban :great:  :cya:  :beerchug:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum április 06, 2022, 21:17:39
Tsonga a Garros után visszavonul  :o
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum április 07, 2022, 14:26:18
Simona Halep új edzője: Patrick Mouratoglou.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum április 20, 2022, 10:13:31
Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Anastasia Pavlyuchenkova és társaik, szevasztok?

RUSSIAN ATHLETES WILL BE BANNED FROM WIMBLEDON
https://www.sportico.com/leagues/tennis/2022/wimbledon-ban-russian-tennis-1234673336/
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum május 02, 2022, 22:10:01
Tanulj teniszezni Venus Williamsszel

Voltál már a teniszpályán olyan helyzetben, hogy egy elhibázott mozdulatod után, magadban megkérdezted, hogy vajon egy profi miként ütötte volna meg azt a labdát? A témával kapcsolatos kérdéseidre mostantól válaszokat kaphatsz egy volt világelsőtől. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/tanulj-teniszezni-venus-williamsal)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum május 03, 2022, 16:26:40
Kevin Anderson visszavonult  :o
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum május 09, 2022, 12:12:55
Alcaraz lehet az új tinédzser Grand Slam-győztes (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/alcaraz-lehet-az-uj-tinedzser-grand-slam-gyoztes)

A Masterseken száguld és a legnagyobb lépést is megteheti. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/alcaraz-lehet-az-uj-tinedzser-grand-slam-gyoztes)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Karola Dátum május 12, 2022, 10:50:18

Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: május 12., 10:00CET
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum május 12, 2022, 10:57:13
A másodikat én is "kinéztem". Sőt, tegnap már fogadtam is. Igaz, csak jelképes 2 euróval.
Vagyis a nyeremény, ha lesz, éppen csak alig lesz több a semminél.  :)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum május 25, 2022, 18:44:45
Hiába, na, nem focistadionról van szó, hanem csak egy tenisztornáról.
Ha már sport: van a foci és valahol a távolban vannak még a többiek is.
De azokkal nem muszáj foglalkozni. Csak néha.

Dollármilliókra büntették a Magyar Teniszszövetséget egy elmaradt torna miatt
"A szervezet szerint ez siker, mert a rendezésre többet kellett volna költeni."
 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum június 14, 2022, 07:31:41
Budapesti tenisztorna - Erős mezőny lesz a Római Teniszakadémián

A szervezők szerint rendkívül erős lesz a mezőny a július 11-17. között sorra kerülő 251 ezer dollár (95 millió forint) összdíjazású salakpályás budapesti női tenisztornán.


A hétfőn zárult nevezés után a Hungarian Grand Prix közösségi oldalán megjelent, hogy a francia nyílt bajnokság tavalyi egyéni bajnoka, Barbora Krejcíková lehet az első kiemelt. A 26 éves cseh játékos tíz napja még második volt a világranglistán, most 14., de párosban is négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, olimpiai aranyérmes és világelső.
   
A világranglista első ötven helyezettje közül tízen indulhatnak. Visszatér Budapestre a tavalyi győztes kazah Julia Putyinceva is.
   
A legjobb százban szereplő három magyar teniszező közül egyelőre csak Bondár Anna (62.) biztos főtáblás alanyi jogon, Udvardy Panna (97.) és Gálfi Dalma (98.) helyzete a következő hetekben dől el.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum június 27, 2022, 10:08:28
Női tenisz-világranglista - Onsz Dzsabőr a második

A tunéziai Onsz Dzsabőr karriercsúccsal a második helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.


Az afrikai játékos nem versenyzett egyesben az elmúlt héten, de az előzőleg második Anett Kontaveit 205 pontot veszített, így a harmadik helyre csúszott.
   
A legjobb magyar, Bondár Anna két pozíciót rontva a 64., míg a Wimbledonban szintén főtáblás Gálfi Dalma a 89., Udvardy Panna pedig a 100.
   
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben az előző helyezés):

 1. ( 1.) Iga Swiatek (lengyel)               8576 pont
 2. ( 3.) Onsz Dzsabőr (tunéziai)             4340
 3. ( 2.) Anett Kontaveit (észt)              4306
 4. ( 4.) Paula Badosa (spanyol)              4245
 5. ( 5.) Maria Szakkari (görög)              4205
 6. ( 6.) Arina Szabalenka (fehérorosz)       4046
 7. ( 7.) Karolina Pliskova (cseh)            3777
 8. ( 8.) Danielle Collins (amerikai)         3255
 9. ( 9.) Jessica Pegula (amerikai)           3156
10. (10.) Garbine Muguruza (spanyol)          3015
11. (11.) Emma Raducanu (brit)                2952
12. (12.) Coco Gauff (amerikai)               2886
13. (13.) Darja Kaszatkina (orosz)            2645
14. (15.) Barbora Krejcikova (cseh)           2593
15. (16.) Leylah Fernandez (kanadai)          2590
...64. (62.) Bondár Anna                      1013
...89. (81.) Gálfi Dalma                       762
...100. (99.) Udvardy Panna                    688
...134. (134.) Jani Réka                       467


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum június 27, 2022, 10:09:45
Férfi tenisz-világranglista - Fucsovics az 59. helyen

Legjobb magyarként Fucsovics Márton két helyet rontva az 59. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.


A harmincéves játékos legutóbb hátproblémák miatt feladta nyitókörös meccsét Halléban, és legközelebb hétfőn (ma) lép pályára a wimbledoni bajnokságon. Védett ranglistájának köszönhetően ugyancsak főtáblás Londonban Balázs Attila, aki a 331. helyen áll.
   
A londoni Grand Slam-torna selejtezőjében a főtábla küszöbéig jutott Piros Zsombor a 175., míg a kvalifikáció nyitókörében búcsúzott Valkusz Máté a 260. helyen áll.
   
A milánói salakos challenger-tornán az elődöntőig menetelt, szintén Davis Kupa-válogatott Marozsán Fábián 31 helyet ugrott előre, és jelenleg a 266.
   
Az élbolyban a mallorcai bajnok Sztefanosz Cicipasz feljött az ötödik pozícióba.
   
A Wimbledon utáni ranglista várhatóan alaposan átalakul, mivel az oroszok és fehéroroszok kizárása miatt az ATP nem ad pontokat a londoni szereplésre, így a tavaly ott remeklő játékosok sok pontot és helyet veszítenek majd.
   
Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
   
 1. ( 1.) Danyiil Medvegyev (orosz)       7955 pont
 2. ( 2.) Alexander Zverev (német)        7030
 3. ( 3.) Novak Djokovic (szerb)            6770
 4. ( 4.) Rafael Nadal (spanyol)          6525
 5. ( 6.) Sztefanosz Cicipasz (görög)     5150
 6. ( 5.) Casper Ruud (norvég)            5050
 7. ( 7.) Carlos Alcaraz (spanyol)        4890
 8. ( 8.) Andrej Rubljov (orosz)          3870
 9. ( 9.) Felix Auger-Aliassime (kanadai) 3760
10. (10.) Hubert Hurkacz (lengyel)        3735
11. (11.) Matteo Berrettini (olasz)       3480
12. (12.) Cameron Norrie (brit)           3200
13. (13.) Jannik Sinner (olasz)           3185
14. (14.) Taylor Fritz (amerikai)         3045
15. (15.) Diego Schwartzman (argentin)    2325
...59. (57.) Fucsovics Márton              922
...175. (178.) Piros Zsombor               317
...260. (259.) Valkusz Máté                200
...266. (297.) Marozsán Fábián             196


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum június 28, 2022, 10:16:38
Wimbledon - Gálfi és Udvardy is büszke első Grand Slam-főtáblás győzelmére

Gálfi Dalma és Udvardy Panna is büszkén nyilatkozott, miután megnyerték pályafutásuk első Grand Slam-főtáblás mérkőzését hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon.


A világranglistán 89. Gálfi 5:7, 6:3, 6:4-re verte az ausztrál Maddison Inglist (129.), míg a 100. helyen álló Udvardy 6:4, 7:6-tal győzte le a szlovén Tamara Zidanseken (60.).
   
"Örülök, hogy sikerült ott folytatnom a füves szezont, ahol a múlt héten abbahagytam" - utalt Gálfi a magyar szövetség közösségi oldalán arra, hogy bő egy hete megnyert egy 100 ezer dolláros versenyt Ilkleyben. "Indian Wellsben, az előző mérkőzésünkön a végén sikerült fordítanom Maddison ellen, és ez is nehéz meccs volt. Életemben először nyertem Grand Slam-főtáblás mérkőzést, és remélem, a térdem is egyre jobb lesz napról napra" - fűzte hozzá a balatonfüredi játékos.
   
Edzője, a korábbi válogatott Bukta Ágnes közölte, egy ilyen siker mérföldkő minden teniszező életében.
   
Udvardy Panna túláradó örömmel beszélt a tavalyi Roland Garroson elődöntős Zidansek legyőzéséről.
   
"Óriási élmény volt, minden percet élveztem. Ez volt az első főtáblás győzelmem Grand Slamen, ráadásul egy jó ellenfelet vertem meg. A szerváim remekül működtek, és fejben is tudtam koncentrálni minden egyes pontra. Tökéletes meccs volt!" - mondta mosolyogva, majd hozzátette, Wimbledonban minden mérkőzés egy ajándék, és örül, hogy egyáltalán ott lehet.
   
A 64 között Gálfira a szlovén Kaja Juvan (62.), Udvardyra pedig a 24. kiemelt belga Elise Mertens (31.) vár.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 09, 2022, 06:18:25
Contrexeville-i tenisztorna - Bondár-Gálfi elődöntő lesz

Biztosan lesz magyar döntős a franciaországi Contrexeville-ben zajló 115 ezer dollár (46 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán, mivel a szombati elődöntőben Bondár Anna és Gálfi Dalma találkozik egymással.


A WTA honlapja szerint a pénteki negyeddöntőben az első helyen kiemelt Bondár 4:6, 6:3, 6:2-re nyert az ausztrál Olívia Gadecki ellen, a hatodikként rangsorolt Gálfi pedig 7:5, 6:0-ra verte a harmadik kiemelt olasz Jasmine Paolinit.
   
Gálfi tavaly egyesben és párosban is döntős volt Contrexeville-ben, de mindkét meccset elveszítette.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 13, 2022, 05:19:29
Fucsovics Márton augusztusban teniszezik újra

Augusztusban teniszezik újra Fucsovics Márton, aki 97. helyével a jelenlegi legjobb magyar férfi teniszező.


A Római Teniszakadémián zajló WTA-tornára kilátogató Fucsovics az MTI-nek elmondta, a pihenés és az erősítés ideje van most.
   
"Wimbledon óta próbálok lazítani és feltöltődni, ütőt nem fogtam mostanában. A makacs hátsérülésem nagyjából rendbe jött, csinálom a kardiót és a kondit, aztán a jövő hónapban következik a US Open, illetve előtte egy-két felvezető verseny" - fejtette ki a 30 éves játékos, mielőtt nekiállt volna autogramokat osztogatni a szurkolóknak.
   
Egyik edzője, Nagy Zoltán kiemelte, az a legfontosabb, hogy tanítványa mentálisan és fizikálisan is rendbe jöjjön.
   
"Egy hosszabb hazai felkészülést tervezünk, mindenre hagyunk elég időt, hogy minél jobban sikerüljön az észak-amerikai keménypályás szezon" - tette hozzá a tréner.   
   
A Davis Kupa-válogatott vezére amiatt rontott a héten 38 helyet, hogy oroszok és fehéroroszok kizárása miatt Wimbledon után nem osztottak ranglistapontokat, így elvesztette a tavalyi negyeddöntőért kapott 350 pontot.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum július 19, 2022, 07:58:40
Két kis színes hír 8) Gulbis ;D

"Daria Kasatkina coming outolt!
A világranglista 12. helyezettje bevallotta, hogy saját neméhez vonzódik. Azt mi el se tudjuk képzelni, hogy ehhez mennyi bátorság kell oroszként! "Csak az számít, hogy magaddal békében élj, mindenki más meg****hatja" - mondta."

Ernests Gulbisról rég hallottunk, mostanában Challenger szinten bukdácsol, a 375. helyezett lett azonban újra letette névjegyét.
A triesti ATP Challenger verseny selejtezőjének döntőjét 63 64-re nyerte a 23 éves francia Martineau (380.) ellen, majd a hálónál ezt mondta neki: "Tanulj meg teniszezni. Szarul játszottam, mégis megvertelek."
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum július 25, 2022, 07:07:57
Tizennégy év sem lenne elég elhagyni. (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tizennegy-ev-sem-lenne-eleg-elhagyni)

A legkiemelkedőbb rekordnak tekinthetik. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tizennegy-ev-sem-lenne-eleg-elhagyni)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 25, 2022, 18:36:16
Női tenisz-világranglista - Bondár az 52. helyen

Legjobb magyarként Bondár Anna az 52. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, a múlt heti karriercsúcsot jelentő ötvenedik helyezés után két pozíciót rontott.


A többi magyar közül Gálfi Dalma a 93., Udvardy Panna a 106., Jani Réka a 134., míg Babos Tímea a 295.
   
Az élcsoport változatlan maradt, a lengyel Iga Swiatek komoly előnnyel vezet az észt Anett Kontaveit és a görög Maria Szakkari előtt.
   
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben az előző helyezés):

 1. ( 1.) Iga Swiatek (lengyel)               8336 pont
 2. ( 2.) Anett Kontaveit (észt)              4476
 3. ( 3.) Maria Szakkari (görög)              4190
 4. ( 4.) Paula Badosa (spanyol)              4030
 5. ( 5.) Onsz Dzsabőr (tunéziai)             4010
 6. ( 6.) Arina Szabalenka (fehérorosz)       3267
 7. ( 7.) Jessica Pegula (amerikai)           3087
 8. ( 9.) Garbine Muguruza (spanyol)          2886
 9. ( 8.) Danielle Collins (amerikai)         2743
10. (10.) Emma Raducanu (brit)                2717
11. (11.) Coco Gauff (amerikai)               2647
12. (12.) Darja Kaszatkina (orosz)            2635
13. (13.) Belinda Bencic (svájci)             2635
14. (14.) Leylah Fernandez (kanadai)          2534
15. (15.) Karolina Pliskova (cseh)            2477
...52. (50.) Bondár Anna                      1079
...93. (95.) Gálfi Dalma                       680
...106. (108.) Udvardy Panna                   620
...134. (132.) Jani Réka                       462
...295. (294.) Babos Tímea                     214


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 02, 2022, 06:34:01
Férfi tenisz-világranglista - Fucsovics 91., változatlan élcsoport

Legjobb magyarként Fucsovics Márton két helyet javítva a 91. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.


Az élcsoport nem változott, továbbra is az orosz Danyiil Medvegyev áll az élen, a német Alexander Zverev a második, a spanyol Rafael Nadal pedig a harmadik. Őket viszont a spanyol Carlos Alcaraz követi már, aki vasárnap döntőt játszott az 534 ezer euró (210 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás tornán, amivel egy helyet lépett előre. Legyőzője, az olasz Jannik Sinner maradt a tizedik pozícióban.
   
A magyarok között - Fucsovics és Piros Zsombor mögött - a négy helyet előre lépő Marozsán Fábián a harmadik, miután Valkusz Máté 26 helyet visszacsúszott.

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

 1. ( 1.) Danyiil Medvegyev (orosz)       7625 pont
 2. ( 2.) Alexander Zverev (német)        6850
 3. ( 3.) Rafael Nadal (spanyol)          6165
 4. ( 5.) Carlos Alcaraz (spanyol)        5035
 5. ( 4.) Sztefanosz Cicipasz (görög)     5000
 6. ( 7.) Novak Djokovic (szerb)      4770
 7. ( 6.) Casper Ruud (norvég)            4685
 8. ( 8.) Andrej Rubljov (orosz)          3575
 9. ( 9.) Felix Auger-Aliassime (kanadai) 3445
10. (10.) Jannik Sinner (olasz)           3395
11. (11.) Hubert Hurkacz (lengyel)        3015
12. (13.) Cameron Norrie (brit)           2893
13. (12.) Taylor Fritz (amerikai)         2825
14. (14.) Matteo Berrettini (olasz)       2430
15. (15.) Diego Schwartzman (argentin)    2245
...91. (93.) Fucsovics Márton              572
...146. (139.) Piros Zsombor               388
...251. (255.) Marozsán Fábián             196
...268. (242.) Valkusz Máté                180


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 02, 2022, 06:35:03
Női tenisz-világranglista - Udvardy a második legjobb magyar

Udvardy Pannát ismét a top száz között jegyzik a női teniszezők világranglistáján, amelyen a 93. helyet foglalja el.

Udvardy vasárnap megnyerte a 60 ezer dollár (23,7 millió forint) összdíjazású salakpályás ITF-tornát az olaszországi Cordenonsban, és 13 helyet javított előző pozíciójához képest. A teniszező legutóbb a július 11-én kiadott rangsorban volt a legjobbak között, akkor a 94. helyen állt.
   
A hétfőn frissített ranglistán a magyarok közül első Bondár Anna három helyet visszacsúszva az 55., míg a top száz harmadik magyarjaként Gálfi Dalma a 96., utóbbi szintén három pozíciót rontott.
   
Az élcsoport változatlan maradt, a lengyel Iga Swiatek komoly előnnyel vezet az észt Anett Kontaveit és a görög Maria Szakkari előtt.
   
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben az előző helyezés):

 1. ( 1.) Iga Swiatek (lengyel)               8396 pont
 2. ( 2.) Anett Kontaveit (észt)              4476
 3. ( 3.) Maria Szakkari (görög)              4190
 4. ( 4.) Paula Badosa (spanyol)              4030
 5. ( 5.) Onsz Dzsabőr (tunéziai)             4010
 6. ( 6.) Arina Szabalenka (fehérorosz)       3267
 7. ( 7.) Jessica Pegula (amerikai)           3087
 8. ( 8.) Garbine Muguruza (spanyol)          2886
 9. ( 8.) Danielle Collins (amerikai)         2743
10. (10.) Emma Raducanu (brit)                2717
11. (11.) Coco Gauff (amerikai)               2647
12. (12.) Darja Kaszatkina (orosz)            2635
13. (13.) Belinda Bencic (svájci)             2635
14. (14.) Leylah Fernandez (kanadai)          2534
15. (15.) Karolina Pliskova (cseh)            2477
...55. (52.) Bondár Anna                      1079
...93. (106.) Udvardy Panna                    685
...96. (93.) Gálfi Dalma                       676
...135. (134.) Jani Réka                       462
...291. (295.) Babos Tímea                     214


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 08, 2022, 14:13:15
Férfi tenisz-világranglista - Medvegyev megerősítette első helyét, Fucsovics maradt 91.

Legjobb magyarként Fucsovics Márton továbbra is a 91. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet az orosz Danyiil Medvegyev több mint ezer pontos előnnyel vezet.


Medvegyev a múlt héten megnyerte a mexikói Los Cabosban rendezett tornát, amiért 250 pontot kapott. Mögötte változatlanul a német Alexander Zverev a második, a spanyol Rafael Nadal pedig a harmadik.
   
A magyarok közül - Fucsovics mögött - Piros Zsombor maradt a 146., Marozsán Fábián pedig 248., míg Valkusz Máté a 269. pozícióban található.
   
Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

 1. ( 1.) Danyiil Medvegyev (orosz)       7875 pont
 2. ( 2.) Alexander Zverev (német)        6760
 3. ( 3.) Rafael Nadal (spanyol)          5620
 4. ( 4.) Carlos Alcaraz (spanyol)        5035
 5. ( 5.) Sztefanosz Cicipasz (görög)     5000
 6. ( 6.) Novak Djokovic (szerb)          4770
 7. ( 7.) Casper Ruud (norvég)            4685
 8. ( 8.) Andrej Rubljov (orosz)          3710
 9. ( 9.) Felix Auger-Aliassime (kanadai) 3490
10. (11.) Hubert Hurkacz (lengyel)        3015
11. (12.) Cameron Norrie (brit)           2985
12. (10.) Jannik Sinner (olasz)           2895
13. (13.) Taylor Fritz (amerikai)         2860
14. (14.) Matteo Berrettini (olasz)       2430
15. (15.) Diego Schwartzman (argentin)    2245
...91. (91.) Fucsovics Márton              572
...146. (146.) Piros Zsombor               380
...248. (251.) Marozsán Fábián             202
...269. (268.) Valkusz Máté                179


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 08, 2022, 14:15:06
Női tenisz-világranglista - Udvardy 13 helyet javított

Udvardy Panna múlt a heti, romániai döntős szereplésével 13 pozíciót javítva a 80. helyre lépett előre a női teniszezők világranglistáján, melyet a lengyel Iga Swiatek vezet.


Udvardy egy héttel korábbi, olaszországi sikere után a Jászvásáron (Iasi) rendezett 115 ezer dolláros viadalon menetelt a fináléig, melyben a hazai Ana Bogdantól kapott ki.
   
A legjobb magyar továbbra is Bondár Anna, aki 54. a hétfőn közzétett listán. Gálfi Dalma honfitársaihoz hasonlóan tartja TOP 100-as helyét, jelenleg a 94.
   
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben az előző helyezés):

 1. ( 1.) Iga Swiatek (lengyel)               8396 pont
 2. ( 2.) Anett Kontaveit (észt)              4476
 3. ( 4.) Paula Badosa (spanyol)              4190
 4. ( 3.) Maria Szakkari (görög)              4190
 5. ( 5.) Onsz Dzsabőr (tunéziai)             4010
 6. ( 6.) Arina Szabalenka (fehérorosz)       3366
 7. ( 7.) Jessica Pegula (amerikai)           3116
 8. ( 8.) Garbine Muguruza (spanyol)          2886
 9. (12.) Darja Kaszatkina (orosz)            2800
10. (10.) Emma Raducanu (brit)                2772
11. (11.) Coco Gauff (amerikai)               2746
12. (13.) Belinda Bencic (svájci)             2635
13. (14.) Leylah Fernandez (kanadai)          2534
14. (15.) Karolina Pliskova (cseh)            2532
15. (16.) Simona Halep (román)                2415
...54. (55.) Bondár Anna                      1079
...80. (93.) Udvardy Panna                     762
...94. (96.) Gálfi Dalma                       676
...133. (135.) Jani Réka                       465
...290. (291.) Babos Tímea                     220


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum szeptember 15, 2022, 15:26:30
Federer befejezi  :'(
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum szeptember 15, 2022, 15:37:07
 :'(  :'(  :'(  :'(  :'(
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum szeptember 15, 2022, 16:15:18
Ez egy nagyon szomorú hír, viszont egy helyes döntés. Szép volt FEDEX!
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: gerry Dátum szeptember 15, 2022, 16:22:18
:'(  :'(  :'(  :'(  :'(

Vártam még egy utolsó nagy dobást tőle, sajnos erre nem kerül sor. Szép volt Fedex, és köszönjük!  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Pozzato Dátum szeptember 15, 2022, 20:28:51
Eredetileg úgy volt, hogy 2020 február végén Egyesült Arab Emírségekbe eljuthatok, megnézem egy meccsét, de jött a kínaiktól a covid, én se utaztam, Federer sem volt ott. Aztán tavaly Svájc és az év második fele, reménykedtem, de az is korán eldőlt. Idén kivártam, hogy jövőre talán valahol megnézhetem, sajnos nem sikerült.  :(
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: rosco Dátum szeptember 16, 2022, 07:17:38
Szerencsések vagyunk, hogy Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic versengését láthattuk.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum szeptember 16, 2022, 07:34:48
Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 15, 2022, 20:28:51Eredetileg úgy volt, hogy 2020 február végén Egyesült Arab Emírségekbe eljuthatok, megnézem egy meccsét, de jött a kínaiktól a covid, én se utaztam, Federer sem volt ott. Aztán tavaly Svájc és az év második fele, reménykedtem, de az is korán eldőlt. Idén kivártam, hogy jövőre talán valahol megnézhetem, sajnos nem sikerült.  :(

Majd 10 év múlva jönni fog Budapestre sztárvendégként. Hátha addigra újra lesz ATP torna.  :D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum szeptember 16, 2022, 07:36:33
Marquez gyerekként nem volt szimpatikus, most viszont mintha fejlődne, s talán a legnagyobb igazságot mondta: Federer was the Rossi of tennis

(https://www.tennisworldusa.org/imgb/79761/valentino-rossi-having-dinner-with-nice-woman-better-than-roger-federer-.webp)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Pozzato Dátum szeptember 16, 2022, 08:17:58
Idézetet írta: Admin Dátum szeptember 16, 2022, 07:34:48Majd 10 év múlva jönni fog Budapestre sztárvendégként. Hátha addigra újra lesz ATP torna.  :D

Inkább az SPF Open lesz abból!  8)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum szeptember 16, 2022, 08:25:44
Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 16, 2022, 08:17:58Inkább az SPF Open lesz abból!  8)


Kell vegyünk egy extra malacperselyt.  ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: gerry Dátum szeptember 16, 2022, 08:33:05
Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 16, 2022, 08:17:58Inkább az SPF Open lesz abból!  8)


Pozzato, honnan tudtad, hogy ő is indul?  :o

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Pozzato Dátum szeptember 16, 2022, 16:11:03
Idézetet írta: gerry Dátum szeptember 16, 2022, 08:33:05Pozzato, honnan tudtad, hogy ő is indul?  :o


@gerry mindent tudunk, mindent látunk!

(https://e3.365dm.com/22/05/2048x1152/skynews-putin-ill_5771545.jpg)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: peshark Dátum szeptember 16, 2022, 16:59:52
Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 15, 2022, 20:28:51Eredetileg úgy volt, hogy 2020 február végén Egyesült Arab Emírségekbe eljuthatok, megnézem egy meccsét, de jött a kínaiktól a covid, én se utaztam, Federer sem volt ott. Aztán tavaly Svájc és az év második fele, reménykedtem, de az is korán eldőlt. Idén kivártam, hogy jövőre talán valahol megnézhetem, sajnos nem sikerült.  :(

Mi a londoni vb-vel jartunk igy covid, Roger serules stb... Igy mi sem lattuk sajnos eloben..
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum szeptember 23, 2022, 20:16:01
Bővült.

Eddig: Pelé, Muhammad Ali, Michael Jordan.
Mostantól: Pelé, Muhammad Ali, Michael Jordan, Roger Federer.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 17, 2022, 20:29:47
Noszály Sándor távozik a teniszválogatottól

Távozik a férfi teniszválogatott stábjából Noszály Sándor.


A szövetség hétfői tájékoztatása szerint a korábbi top 100-as játékos, aki 2021 márciusa óta dolgozott válogatott edzőként, abban állapodott meg a szakmai vezetéssel, hogy október 31-én közös megegyezéssel megszűnik az együttműködés.
   
Ennek elsődleges oka az, hogy Piros Zsombor egyre előkelőbb világranglista-helyezése és a további fejlődése azt indokolja, hogy Noszály a jövőben kizárólag az ő felkészítésére koncentráljon. Ez pedig nem fér össze a válogatott edzői feladatokkal.
   
A 23 éves Piros jelenleg karriercsúccsal a 138. helyen áll az ATP-rangsorban.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum október 20, 2022, 07:31:30
Fucsovics Márton szakított edzőivel

Szakított edzőivel Fucsovics Márton, a férfi teniszezők világranglistáján a legmagasabban jegyzett magyar játékos.


A Magyar Tenisz Szövetség szerda este arról számolt be, hogy Nagy Zoltán és Jancsó Miklós három év után fejezte be a közös munkát a rangsorban jelenleg 91. teniszezővel, akit már el sem kísértek a héten Nápolyban zajló viadalra.
   
A szakemberek a lehetséges okokról egyelőre nem beszéltek, mint fogalmaztak, egy-két hét múlva vár rájuk egy tisztázó beszélgetés.
   
Nagy Zoltán, a Davis-kupa válogatott szövetségi kapitánya - aki 2023 decemberéig tölti be ezt a posztot - hozzátette, reméli, Fucsovics nemzeti csapatban való szereplését nem befolyásolja a döntés.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum november 28, 2022, 17:16:25
Férfi tenisz-világranglista - Fucsovics 11 helyet javított

Az olaszországi Andriában rendezett tornán elődöntős Fucsovics Márton 11 helyet javított, s így 87.-ként zárja az évet a férfi teniszezők világranglistáján.

Az első 200-ban változatlanul további két magyar található, Piros Zsombor a 166., Marozsán Fábián pedig a 173.
   
Az élen nem történt változás, továbbra is a spanyol Carlos Alcaraz vezet honfitársa, Rafael Nadal, valamint a norvég Casper Ruud előtt.
   
Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

 1. ( 1.) Carlos Alcaraz (spanyol)        6820 pont
 2. ( 2.) Rafael Nadal (spanyol)          6020
 3. ( 3.) Casper Ruud (norvég)            5820
 4. ( 4.) Sztefanosz Cicipasz (görög)     5550
 5. ( 5.) Novak Djokovic (szerb)          4820
 6. ( 6.) Felix Auger-Aliassime (kanadai) 4195
 7. ( 7.) Danyiil Medvegyev (orosz)       4065
 8. ( 8.) Andrej Rubljov (orosz)          3930
 9. ( 9.) Taylor Fritz (amerikai)         3355
10. (10.) Hubert Hurkacz (lengyel)        2905
11. (11.) Holger Rune (dán)               2888
12. (12.) Alexander Zverev (német)        2700
13. (13.) Pablo Carreno Busta (spanyol)   2495
14. (14.) Cameron Norrie (brit)           2445
15. (15.) Jannik Sinner (olasz)           2410
...87. (98.) Fucsovics Márton              607
...166. (163.) Piros Zsombor               349
...173. (170.) Marozsán Fábián             335


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum november 28, 2022, 17:17:55
Női tenisz-világranglista - Ismét Bondár a legjobb magyar

Udvardy Panna 11 helyet rontva visszaesett a 88. pozícióba, így a magyarok közül 79. helyével ismét Bondár Anna áll a legjobban a női teniszezők világranglistáján.


Gálfi Dalma egy helyet lépett előre, ő jelenleg a 84.
    
A WTA-ranglistát továbbra is a lengyel Iga Swiatek vezeti óriási fölénnyel.
    
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben az előző helyezés):

 1. ( 1.) Iga Swiatek (lengyel)             11 085 pont
 2. ( 2.) Onsz Dzsabőr (tunéziai)             5055
 3. ( 3.) Jessica Pegula (amerikai)           4691
 4. ( 4.) Caroline Garcia (francia)           4375
 5. ( 5.) Arina Szabalenka (fehérorosz)       3925
 6. ( 6.) Maria Szakkari (görög)              3871
 7. ( 7.) Coco Gauff (amerikai)               3646
 8. ( 8.) Darja Kaszatkina (orosz)            3435
 9. ( 9.) Veronyika Kugyermetova (orosz)      2795
10. (10.) Simona Halep (román)                2661
11. (11.) Madison Keys (amerikai)             2417
12. (12.) Belinda Bencic (svájci)             2365
13. (13.) Paula Badosa (spanyol)              2363
14. (14.) Danielle Collins (amerikai)         2292
15. (15.) Beatriz Haddad Maia (brazil)        2215
...79. (79.) Bondár Anna                       756
...84. (85.) Gálfi Dalma                       716
...88. (77.) Udvardy Panna                     693
...110. (110.) Jani Réka                       563


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 13, 2022, 12:45:50
Fucsovics Márton: ez volt pályafutásom egyik legrosszabb éve

Saját bevallása szerint pályafutása egyik legrosszabb évén van túl Fucsovics Márton, az elsőszámú magyar férfi teniszező, akinek a felkészülését Nagy Péter és Palágyi Miklós segíti a jövőben.

A világranglistán 87. játékos hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, az év közben többször voltak mélypontjai, főleg Wimbledon és a US Open után.    
    
"Nem úgy sikerültek a versenyek, ahogy elterveztem, visszaestem a ranglistán, kicsúsztam a százból, nagyon mélyen voltam. A szezon végén felszívtam magam, az jól sikerült, és emiatt jobban érzem magam" - jelentette ki a 30 éves sportoló. "Karrierem egyik legrosszabb évén vagyok túl, de jövőre kevés pontot kell védenem, úgyhogy csinálok egy jó felkészülést, és 2023-at meghúzom."
    
Fucsovics kifejtette, Wimbledon után kicsit "besokallt", és szüksége volt pihenőre, ezért tartott egy hathetes szünetet. A US Opent követően aztán három év közös munka után szakított edzőivel, Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal, mert úgy érezte, hogy új impulzusokra van szüksége. Ezt most megkapja gyerekkori barátjától, Nagy Pétertől és a válogatottnál is dolgozó Palágyi Miklóstól, akik "kihúzták a gödörből".
    
"Az év elejét velük csinálom meg, de utána lehet, hogy leszerződök egy edzővel, ez az eredményektől függ" - jelentette ki Fucsovics Márton, aki december 28-án utazik el Ausztráliába, méghozzá Nagy Péter kíséretében.
    
A 2023-as terveiről a nyíregyházi teniszező annyit mondott, hogy szeretne visszakerülni a legjobb ötvenbe.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum december 19, 2022, 08:09:56
A United Cup egyesíti az ATP és a WTA nagyjait (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-united-cup-egyesiti-az-atp-es-a-wta-nagyjait)

Hatalmas siker lehet a férfiak és a nők új közös tornája. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-united-cup-egyesiti-az-atp-es-a-wta-nagyjait)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum január 02, 2023, 12:19:13
Vidám teniszünnep a kenguruk napsütötte földjén (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vidam-teniszunnep-a-kenguruk-napsutotte-foldjen)

Az ausztráliai Grand Slam-testvérről. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vidam-teniszunnep-a-kenguruk-napsutotte-foldjen)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum január 08, 2023, 19:57:35
Ászok és kettős hibák terén nyitottak új piacokat a bukik (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/aszok-es-kettos-hibak-teren-nyitottak-uj-piacokat-a-bukik)

Megnéztük mire érdemes figyelni, ha ezekre fogadunk. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/aszok-es-kettos-hibak-teren-nyitottak-uj-piacokat-a-bukik)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 09, 2023, 12:56:43
Férfi tenisz-világranglista - Fucsovics 14 helyet javított

A múlt heti, canberrai tornán győztes Fucsovics Márton 14 helyet javítva a 73. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.


A közvetlen élcsoportban nem történt változás, a rangsort változatlanul a spanyol Carlos Alcaraz vezeti honfitársa, a 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal előtt.
   
A top 200-ban további két magyar található: Piros Zsombor jelenleg a 171., Marozsán Fábián pedig a 175.

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
 
1. ( 1.) Carlos Alcaraz (spanyol)        6820 pont
2. ( 2.) Rafael Nadal (spanyol)          5770
3. ( 3.) Casper Ruud (norvég)            5720
4. ( 4.) Sztefanosz Cicipasz (görög)    5715
5. ( 5.) Novak Djokovic (szerb)          5070
6. ( 8.) Andrej Rubljov (orosz)          3930
7. ( 6.) Felix Auger-Aliassime (kanadai) 3895
8. ( 7.) Danyiil Medvegyev (orosz)      3860
9. ( 9.) Taylor Fritz (amerikai)        3545
10. (11.) Holger Rune (dán)              2876
11. (10.) Hubert Hurkacz (lengyel)        2860
12. (14.) Cameron Norrie (brit)          2575
13. (12.) Alexander Zverev (német)        2560
14. (16.) Matteo Berrettini (olasz)      2490
15. (13.) Pablo Carreno Busta (spanyol)  2420
...73. (87.) Fucsovics Márton              704
...171. (162.) Piros Zsombor              341
...175. (173.) Marozsán Fábián            335


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum január 09, 2023, 12:58:40
Női tenisz-világranglista - Változatlan élcsoport, rontottak a magyarok

Nem hoztak változást a múlt heti tornák a női teniszezők világranglistájának közvetlen élcsoportjában, így továbbra is a lengyel Iga Swiatek vezet hatalmas fölénnyel a tunéziai Onsz Dzsabőr és az amerikai Jessica Pegula előtt.


A hét legnagyobb győztese a cseh Linda Noskova volt, aki Adealaide-ben a selejtezőből indulva egészen a döntőig menetelt - és ott sem vallott szégyent a győztes fehérorosz Arina Szabalenkával szemben -, ennek köszönhetően a 102.-ről az 56. helyre jött fel.
   
A top 100-as magyarok egyformán rontottak néhány helyet, Bondár Anna most a 79., Gálfi Dalma a 86., Udvardy Panna pedig a 90.
   
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben az előző helyezés):

1. ( 1.) Iga Swiatek (lengyel)            11 025 pont
2. ( 2.) Onsz Dzsabőr (tunéziai)            5180
3. ( 3.) Jessica Pegula (amerikai)          5000
4. ( 4.) Caroline Garcia (francia)          4415
5. ( 5.) Arina Szabalenka (fehérorosz)      4340
6. ( 6.) Maria Szakkari (görög)              3921
7. ( 7.) Coco Gauff (amerikai)              3871
8. ( 8.) Darja Kaszatkina (orosz)            3380
9. ( 9.) Veronyika Kugyermetova (orosz)      2715
10. (11.) Madison Keys (amerikai)            2597
11. (13.) Paula Badosa (spanyol)              2387
12. (10.) Simona Halep (román)                2381
13. (12.) Belinda Bencic (svájci)            2365
14. (14.) Danielle Collins (amerikai)        2288
15. (15.) Beatriz Haddad Maia (brazil)        2215
...79. (77.) Bondár Anna                      756
...86. (83.) Gálfi Dalma                      715
...90. (88.) Udvardy Panna                    693
...111. (112.) Jani Réka                      569


forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum január 11, 2023, 21:41:01
Az ok, amiért nem indul Naomi Osaka:

Naomi Osaka expecting first child with rapper Cordae
https://www.tennis.com/news/articles/naomi-osaka-expecting-first-child-with-rapper-cordae
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum január 30, 2023, 10:41:08
Nadal és Djokovic harca egymással és a történelemmel

Novak Djokovic újabb Melbourne-i győzelmével beérte riválisának, Rafael Nadalnak a 22 Grand Slam-győzelmének rekordját. A hajsza Párizsban folytatódik a Roland Garroson. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/nadal-es-djokovic-harca-egymassal-es-a-totenelemmel)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Titti7 Dátum február 16, 2023, 15:29:41
A legfrissebb ATP ranglistán a TOP500 -t tekintve ez a 10 legeredményesebb nemzet! Érdekesség, hogy a legtöbb versenyzővel büszkélkedő franciák (49 fő), legjobbja Gasquet csak a 45. az ATP ranglistán!

1. FRA - 49 fő (Legjobb: 45. Gasquet)
2. USA - 48 fő (7. Fritz)
3. ITA - 38 fő (14. Sinner)
4. ARG - 35 fő (30. Cerundolo)
5. SPA - 28 fő (2. Alcaraz)
6. GER - 21 fő (17. Zverev, A)
7. GBR - 17 fő (12. Norrie)
8. RUS - 16 fő (5. Rublev)
9. BRA - 13 fő (78. Monteiro)
10. SWI - 11 fő (47. Huesler)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum március 09, 2023, 18:46:24
Megvannak a szabadkártyások a közelgő magyar Challenger-versenyre!

https://huntennis.hu/hazai-hirek/minimum-hat-magyar-lesz-fotablas-a-jovo-heti-szekesfehervari-atp-challengeren-1?fbclid=IwAR35JWz00u-yfkNS7Lnintu-Eu23rRlCxn_8PqH9bAdITbaH3BGDD5xRQLM
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum március 10, 2023, 07:29:37
Öt kiválóan – az MTSZ pályamunkásai által – előkészített salakos pálya várja a résztvevőket a Kiskút Tenisz Klub fedett csarnokában Székesfehérváron, ezek közül hármon zajlanak majd a mérkőzések, kettő pedig gyakorlásra szolgál a 36 000 euró összdíjazású Kiskút Openen, amely jelen állás szerint a 2023-as év legrangosabb férfi teniszversenye Magyarországon.

Ezzel azért vitatkoznék. Ezek nem hallottak a budapesti SPF Openről?  :)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum március 20, 2023, 09:38:52
Marozsán Fábián közelít a TOP100-hoz, mindössze 108 pont választja el tőle :ok:

hun.jpg
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 20, 2023, 09:51:17
Garros kvaliban kiemelt lesz igy, ami nagy konnyebbseg. Sot. Sok serulessel esetleg lehet olyan kvalis kiemelese is hogy LL lehessen egy esetleges 3.koros bucsuval is.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum március 20, 2023, 10:28:27
Idézetet írta: MessiÁs Dátum március 20, 2023, 09:51:17Garros kvaliban kiemelt lesz igy, ami nagy konnyebbseg. Sot. Sok serulessel esetleg lehet olyan kvalis kiemelese is hogy LL lehessen egy esetleges 3.koros bucsuval is.

Mikori rangsort néznek ott? 128-as főtáblára már nem férhet fel?
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 20, 2023, 10:43:59
Utana kene neznem, de sok hettel a Garros elottit nezek. De Marozsant nem is latom meg az elozetes listan se, Pirost igen. Szal meg lehet nevezni.

Ez a ranglista a fotablara biztos nem eleg. Van 16 kvalis van kb 10 szabadkartyas mindig van kb 5 vedett ranglistas. Szal valahol 100korul van a meg eppen felfero helyezese.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum március 20, 2023, 12:04:53
Optimalis esetben 3 magyar ffi is lehet főtáblás. Legerosebb boritasuk, jo sorsolasban kell bizni Pirosnal. Es persze egeszsegben.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum március 20, 2023, 13:09:32
Így van, egészségben meg kondiba is bízni kell, hogy most lesz majd :)

Eddig négyszer indult GS kvaliban és háromszor is eljutott az utolsó körig, de azt még eddig nem sikerült megugrania. Reméljük neki vagy Marozsánnak összejön; nagy lökés lenne ez lelkileg is; na meg pénzben is 8)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum március 21, 2023, 22:03:11
A francba! Ismét összekevertem őket. Nem szabadna, de hát, na, a figyelmetlenség...

Fruhvirtova nem egy van, hanem Fruhvirtováék ketten vannak. A cseh lányok testvérek. Akárcsak Pliskováék.
- 1.) Van Linda Fruhvirtová. Ő 17 éves, hatalmas tehetség, egyre gyakrabban szerepel a WTA-tornákon.
- 2.) És van Brenda Fruhvirtová. Ő 15 éves. Általában ITF-tornákon szerepel, de néha már WTA-tornákon is játszik.

Linda Fruhvirtová: https://en.wikipedia.org/wiki/Linda_Fruhvirtov%C3%A1
Brenda Fruhvirtová: https://en.wikipedia.org/wiki/Brenda_Fruhvirtov%C3%A1
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum április 27, 2023, 13:04:11
Holger Rune, a gyerekarcú skandináv harcos (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/holger-rune-a-gyerekarcu-skandinav-harcos)

Az idők folyamán, a Skandináv-félszigeteket olyan nagyszerű svéd teniszezők képviselték, mint Björn Borg, Mats Wilander vagy Stefan Edberg. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/holger-rune-a-gyerekarcu-skandinav-harcos)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum május 03, 2023, 09:16:13
Meddig kell várnunk Cori Gauff nagy áttörésére? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/meddig-kell-varnunk-cori-gauff-nagy-attoresere)

Még csak tizenkilenc éves, de már évek óta az élvonal tagja. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/meddig-kell-varnunk-cori-gauff-nagy-attoresere)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum május 17, 2023, 07:59:18
Taróczy szerint Marozsán sikere megmutatta a férfi tenisz mélységét

A férfi profi teniszversenyeket szervező ATP is kiemelten foglalkozik a világranglistán 135. Marozsán Fábián szenzációs sikerével: a jövő héttől újra világelső Carlos Alcaraz hétfői legyőzése kapcsán a szervezet hivatalos honlapja megszólaltatta Taróczy Balázst is.

"Ez egy hihetetlen győzelem volt, elképesztő teljesítményt nyújt Fábián az egész torna alatt. Nagyon kemény mérkőzéseket nyer folyamatosan, Jiri Lehecka ellen az előző fordulóban ugyanúgy nehéz helyzetből fordított a harmadik játszma rövidítésében" - utalt arra, hogy Marozsán Alcaraz ellen a rövidítésben 1-4-ről fordított.
   
A 69 éves Taróczy volt hétfőig az utolsó magyar teniszező, akinek sikerült top 3-as játékost legyőznie, negyven évvel ezelőtt Hamburgban az aktuális világelső Ivan Lendl felett diadalmaskodott.
   
"Alcarazt legyőzni elképesztő dolog, hiszen sokan már arról beszéltek, hogy ellene szinte már szettet sem tudnak nyerni. Erre hirtelen itt van egy ismeretlen srác Magyarországról, aki legyőzi, ez fantasztikus" - mondta Taróczy, aki egyesben pályafutása legjobbjaként a 12. volt a rangsorban, párosban pedig Heinz Günthardttal megnyerte a wimbledoni és a párizsi Grand Slam-tornát is.
   
Szerinte Marozsán menetelése bizonyítja a férfi tenisz "mélységét".
   
"Ha ezek a gyerekek egyszer eljuthatnak oda, akkor megmutathatják, milyen jók. Hihetetlen dolgokra képesek, biztos vagyok benne, hogy ez a siker óriási önbizalmat ad neki, és sokkal jobb lesz, mint eddig." - fogalmazott.
   
Taróczy megjegyezte, Marozsán korábban a Davis Kupában megmutatta tehetségét, amikor is párosban ért el remek eredményeket, véleménye szerint pedig aki ebben a sorozatban bizonyít, az elbírja a nyomást.
   
Hozzátette, fontos, hogy a tehetséges fiatal magyar játékosok - mint például Marozsán, vagy éppen Piros Zsombor és Valkusz Máté - előtt Fucsovics Márton személyében egy remek példakép áll, hiszen tíz éve ott van a nemzetközi élmezőnyben, így a többiek látják, érdemes dolgozni, hajtani.
   
Alcaraz legutóbb 2021-ben Franciaországban kapott ki a világranglistán 100-on kívül játékostól, Hugo Gaston győzte le az akkor még csak 18 éves teniszezőt.
   
Az ATP oldalának összesítése szerint 2015 óta ez volt a nyolcadik eset, hogy a világranglista első két helyezettje közül valakit egy 100-on kívülről érkező játékos búcsúztat, legutóbb tavaly Dubajban a cseh Jiri Vesely Novak Djokovicot győzte le.

(forrás: mti)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum május 17, 2023, 09:32:20
Marozsán Fábián még nem lesz top100-ban a római torna után, de közel a cél (https://www.sportfogadas.org/hirek/marozsan-fabian-meg-nem-lesz-a-top100-ban-a-romai-torna-utan-de-kozel-a-cel)

A 23 éves magyar teniszező szenzációs formát mutatott az olasz fővárosban rendezett ATP Masterson, ahol selejtezőből indulva a nyolcaddöntőkig jutott. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/hirek/marozsan-fabian-meg-nem-lesz-a-top100-ban-a-romai-torna-utan-de-kozel-a-cel)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum május 17, 2023, 10:18:44
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum május 19, 2023, 21:48:51
Zörög a haraszt?

Simona Halep: Two-time Grand Slam champion charged with second breach of doping rules
https://www.bbc.com/sport/tennis/65653871
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum június 14, 2023, 18:10:29
Ez egy nagyon jó hír :topbet_125:

Kei Nishikori 20 hónap után győzelemmel tért vissza, a Puerto Rico-i ATP Challenger verseny első körében 62 64-re nyert a 333. helyezett amerikai Langmo ellen.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum június 19, 2023, 14:09:58
Mindeközben Marozsán bekerült a Top100-ba!  :beerchug:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum június 19, 2023, 19:39:34
Bizony, ez igazán remek hír :ok:

Nem igazán lehet megtippelni, hogy mit fog majd kihozni; reméljük sokági lesz TOP100-as és kicsit szerencsésebb/ügyesebb lesz, mint Marci. Az ő karrierjében elfért volna a meglévő 1 mellett további tornagyőzelem is.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum július 19, 2023, 15:13:45
Vajon ez is remek hír és ezzel is érdemes büszkélkedni?
Vagy ez "felejtős", mert nem Marozsán-féle bravúr?

Csodálatos magyar teniszteljesítmény: elsikálta egy vitatott pontnál a labda nyomát Toth Kiara, az ellenfele feladta, erre ünnepelni kezdett
https://444.hu/2023/07/19/csodalatos-magyar-teniszteljesitmeny-elsikalta-egy-vitatott-pontnal-a-labda-nyomat-toth-kiara-az-ellenfele-feladta-erre-unnepelni-kezdett?utm_source=Facebook&utm_medium=444&fbclid=IwAR0-9EvRPWxYB4ungV-9XQhgVJtaaD1R14cErYnZErg19kMKeHVKvpKxEMs
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 19, 2023, 15:21:14
Idézetet írta: csabax Dátum július 19, 2023, 15:13:45Vajon ez is remek hír és ezzel is érdemes büszkélkedni?
Vagy ez "felejtős", mert nem Marozsán-féle bravúr?

Csodálatos magyar teniszteljesítmény: elsikálta egy vitatott pontnál a labda nyomát Toth Kiara, az ellenfele feladta, erre ünnepelni kezdett
https://444.hu/2023/07/19/csodalatos-magyar-teniszteljesitmeny-elsikalta-egy-vitatott-pontnal-a-labda-nyomat-toth-kiara-az-ellenfele-feladta-erre-unnepelni-kezdett?utm_source=Facebook&utm_medium=444&fbclid=IwAR0-9EvRPWxYB4ungV-9XQhgVJtaaD1R14cErYnZErg19kMKeHVKvpKxEMs

Kicsit tul van tolva.
Nem tudom pontosan de pontokkal kesobb sikalta el a nyomot aminek akkor mar nem volt relevanciaja. Maximum a kinai csinalhatott volna rola egy kepet es feltehette volna a netre hogy a biro hulye. Ahogy pl Zverev vagy Fucso tette anno.
Az egyetlen kifogasolhato szerintem hogy orult a gyozelemnek, ami egy faladasnal nem szokas, de ez volt az elso wtas sikere, es 18eves. El lehet neki nezni.

Persze Amarissa is megadhatta volna a pontot de a vonal es a szekbiro is outot itelt, utobbi azutan miutan lement es megnezte..
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum július 19, 2023, 15:28:02
Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 19, 2023, 15:21:14Kicsit tul van tolva.
Nem tudom pontosan de pontokkal kesobb sikalta el a nyomot aminek akkor mar nem volt relevanciaja. Maximum a kinai csinalhatott volna rola egy kepet es feltehette volna a netre hogy a biro hulye. Ahogy pl Zverev vagy Fucso tette anno.
Az egyetlen kifogasolhato szerintem hogy orult a gyozelemnek, ami egy faladasnal nem szokas, de ez volt az elso wtas sikere, es 18eves. El lehet neki nezni.

Persze Amarissa is megadhatta volna a pontot de a vonal es a szekbiro is outot itelt, utobbi azutan miutan lement es megnezte..
Két kérdést tettem fel.
Sikerült egyikre sem válaszolni.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 19, 2023, 15:38:32
Idézetet írta: csabax Dátum július 19, 2023, 15:28:02Két kérdést tettem fel.
Sikerült egyikre sem válaszolni.

Minek teszel fel provokalo kerdest?
De hogy orulj, itt vannak a valaszok.
Nem, nem erdemes vele buszkelkedni mert semmi olyan nincs amire buszkek lehetunk.
Mikoze ennek a Marozsan fele bravurhoz?

Hibazott a lany, meg kellett volna adni a pontot a kinainak. Nem tette. Nem o volt az elso es az utolso. De azert elasni sem kell a lanyt.
A youtubeon rengeteg oranyi video van hasonlo szanalmas biroi dontesrol es sportszerutlen viselkedesrol. Pl Ostapenko vagy Mladenovic.
Utobbi most vizet predikal.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum július 20, 2023, 16:42:08
A Magyar Tenisz Szövetség elnöksége tegnapi ülésén a beérkezett pályázatok értékelése után döntött a szeptember 15-16-án megrendezésre kerülő Magyarország- Törökország Davis-kupa találkozó helyszínéről.
A Világdöntő selejtezőjébe való visszakerülésről döntő salakpályás mérkőzés ismét egy vidéki helyszínen, Keszthelyen lesz, a Balaton partján szurkolhatnak tehát a nézők a magyar csapatnak a koraőszi eseményen.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum július 27, 2023, 10:04:33
Gaston dontoszett 5:2 40:00 allasnal adta fel a meccset Trungelliti ellen, sztem ez gecibb mint a magyar csaj esete
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum július 27, 2023, 21:25:40
Idézetet írta: hubika88 Dátum július 27, 2023, 10:04:33Gaston dontoszett 5:2 40:00 allasnal adta fel a meccset Trungelliti ellen, sztem ez gecibb mint a magyar csaj esete

Nagy paraszt :uglystupid2:

Ez az eset 133 000 euróba került neki :laugh:

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1660666967538139136?lang=en
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum szeptember 12, 2023, 19:11:25
Simona Halep négyéves eltiltást kapott doppingolásért, 2026 októberéig nem játszhat!
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum szeptember 13, 2023, 07:17:27
Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 12, 2023, 19:11:25Simona Halep négyéves eltiltást kapott doppingolásért, 2026 októberéig nem játszhat!

Hacsak valami nem fordul, akkor karrierének annyi. Őszintén, kár érte.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: csabax Dátum szeptember 13, 2023, 09:46:26
Idézetet írta: Admin Dátum szeptember 13, 2023, 07:17:27Hacsak valami nem fordul, akkor karrierének annyi. Őszintén, kár érte.
Fellebbezni fog Lausanne-ban a Sportdöntőbíróságon (Court of Arbitration for Sport), ám ha marad a 4 éves eltiltás, akkor szerintem is vége a sportolói pályafutásának. Én sajnálom Halepet, s azt biztosnak vélem, hogy egy amerikaival, japánnal, ausztrállal, stb. máshogyan bántak volna, azt nem kezelték volna ennyire lenézően és nem kapott volna ekkora eltiltást.
Szerintem Halep leginkább annak az áldozata, hogy ő alapvetően egy visszafogott, becsületes és tisztességes nő, aki elvárta, hogy vele is úgy viselkedjenek, ahogyan ő teszi.
Ahelyett, hogy már a teniszből való felfüggesztés pillanatától kezdve az "asztalra csapott volna", hogy vele ne szórakozzanak és az eljárás során mindent azonnal a nyilvánosság elé tárva hangosan követelte volna a tisztességes bánásmódot, ő inkább hallgatott, tűrte a megaláztatásokat és nem igazán kommentálta még azt sem, hogy az eljárás során - az ígéretek ellenére - újra és újra és újra meghosszabbították azt.

Négyéves eltiltás lett a vége.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 18, 2023, 11:41:40
Etikai viták a teniszben (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/etikai-vitak-a-teniszben)

A fehér sportág sem mentesül a túlhevült indulatoktól. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/etikai-vitak-a-teniszben)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum szeptember 27, 2023, 14:55:35
"Újabb svéd játékost tiltottak el, Dragos Nicolas Madaras az antikorrupciós szabályokat sértette meg."

Mondanám, hogy a neve alapján nem meglepő :laugh:  de engem mégis meglepett, hiszen egy TOP200 körüli játékos, aki 8 ITF versenyt nyert idén, a szezont 21 győzelemmel kezdte!

Amilyen a formám biztosan a nyíregyházi verseny döntőjét bundázta meg; akkor fogadtam rá :D Aztán esélyesként simán veszített Fajta Péter ellenében..
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum szeptember 27, 2023, 21:43:04
Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 27, 2023, 14:55:35"Újabb svéd játékost tiltottak el, Dragos Nicolas Madaras az antikorrupciós szabályokat sértette meg."

Mondanám, hogy a neve alapján nem meglepő :laugh:  de engem mégis meglepett, hiszen egy TOP200 körüli játékos, aki 8 ITF versenyt nyert idén, a szezont 21 győzelemmel kezdte!

Amilyen a formám biztosan a nyíregyházi verseny döntőjét bundázta meg; akkor fogadtam rá :D Aztán esélyesként simán veszített Fajta Péter ellenében..

Román-magyar korrupt lény. Tökéletes példány.  ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum október 09, 2023, 06:23:27
Ben Shelton beszerválta magát John Isner helyére (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ben-shelton-beszervalta-magat-john-isner-helyere)

Az amerikaiaknak ismét akadt egy hatalmasan adogató játékosa. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ben-shelton-beszervalta-magat-john-isner-helyere)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: artur72 Dátum november 15, 2023, 11:33:17
Miért szakad félbe egy fedettpályás meccs??(nem csak egy,hanem több párhuzamosan)
 :crazy:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum november 15, 2023, 11:52:26
Melyik meccsek, hol?

Egyebkent esetleg "sotetedes". Nyilvan van lampa a csarnokban de azert nem biztos hogy este 9kor helyi ido szerint meg jatszanak. Siman lehet hogy van valami szabaly hogy meddig lehet jatszani, mint azt hiszem Wimbledonban vagy a Garroson.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: artur72 Dátum november 15, 2023, 11:58:19
Idézetet írta: MessiÁs Dátum november 15, 2023, 11:52:26Melyik meccsek, hol?

Egyebkent esetleg "sotetedes". Nyilvan van lampa a csarnokban de azert nem biztos hogy este 9kor helyi ido szerint meg jatszanak. Siman lehet hogy van valami szabaly hogy meddig lehet jatszani, mint azt hiszem Wimbledonban vagy a Garroson.
Hajnalban 4/30-kor kezdődött Malajziaban, reggel félbeszakadt,1 órája újra nekiálltak,de ismét félbeszakitva
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: artur72 Dátum november 15, 2023, 12:19:34
Ezt írják most a fogadás mellé:"Megszakadt
A fogadások a szabályainak szerint kerülnek rendezésre"
Erről tud esetleg valaki, mire számíthatok?
Köszi
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: MessiÁs Dátum november 15, 2023, 12:36:39
Idézetet írta: artur72 Dátum november 15, 2023, 11:58:19Hajnalban 4/30-kor kezdődött Malajziaban, reggel félbeszakadt,1 órája újra nekiálltak,de ismét félbeszakitva

Ott most este van. Gyanithatoan holnap folytatjak.
Tenisznel siman megvarjak amig lejatszak, addig bent ragad a fogadas.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum november 15, 2023, 19:08:08
Idézetet írta: artur72 Dátum november 15, 2023, 11:33:17Miért szakad félbe egy fedettpályás meccs??(nem csak egy,hanem több párhuzamosan)
 :crazy:

Azért, mert ezek indoor azaz kinti meccsek; biztos esett az eső. https://www.itftennis.com/en/ oldalon a tournament calendarnál ki lehet keresni, M15 Kuching.
(ez korábbi kép)

courts.jpg
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum november 15, 2023, 22:28:44
Idézetet írta: Latzka Dátum november 15, 2023, 19:08:08Azért, mert ezek indoor azaz kinti meccsek; biztos esett az eső. https://www.itftennis.com/en/ oldalon a tournament calendarnál ki lehet keresni, M15 Kuching.
(ez korábbi kép)

courts.jpg


Vagyis: outdoor  ;)
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum november 16, 2023, 08:14:02
Idézetet írta: Admin Dátum november 15, 2023, 22:28:44Vagyis: outdoor  ;)

Köszi a javítást; a lényeget szépen elírtam ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum november 28, 2023, 06:27:03
Két magyar zárja az évet a top 70-ben a férfi tenisz-világranglistán

Fucsovics Márton és Marozsán Fábián személyében két magyar zárja az évet a top 70-ben a férfi teniszezők világranglistáján.


Az ATP honlapja szerint Fucsovics hat helyet rontva az 59., Marozsán pedig maradt a 64. a hétfőn kiadott rangsorban. A magyar szövetség tájékoztatása alapján az idén már egyikük sem versenyez.
   
Ami a többi Davis Kupa-válogatott játékost illeti, a júliusban a 109. pozícióban is megfordult Piros Zsombor a 127., Valkusz Máté a 217., Fajta Péter az 542., míg Füle Mátyás az 572. A három éve még top 100-as Balázs Attila már csak az 1025. helyen áll.
   
Az már korábban eldőlt, hogy a 24-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovic - rekordot jelentő - nyolcadik alkalommal vezeti a rangsort az év végén.
   
A nőknél a tavalyi záráskor még három magyar szerepelt a legjobb 100-ban Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna személyében. Az idén már egyikük sem tagja a közvetlen elitnek: Bondár már csak a 114., Gálfi a 136., Udvardy pedig a 154. Őket a 300-on kívülről visszakapaszkodott Babos Tímea követi (181.), aki várhatóan még elindul a jövő heti 100 ezer dolláros ITF-tornán Dubajban. A további Billie Jean King Kupa-válogatott teniszezők közül Stollár Fanny a 262., Jani Réka a 324., Tóth Amarissa az 526., Szabanin Natália az 568., míg Nagy Adrienn a 682.
   
A WTA-rangsort a négyszeres GS-győztes lengyel Iga Swiatek vezeti.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum december 02, 2023, 08:06:09
Hidegrázós, Sinnert nagyon komálják Milánóban :) Mondjuk érthető, az olaszt teniszt nagyon magas polcra emeli.

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 06, 2023, 17:13:59
Megkezdte a felkészülést a 2024-es szezonra a teniszező Bondár Anna

A magyar szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint a világranglistán egyéniben 117., párosban 52. helyen álló válogatott játékos a budapesti Nemzeti Edzésközpontban végzi az erőnléti- és a teniszedzéseket is.

   
A 13-szoros ITF- és egyszeres WTA-tornagyőztes játékos edzőivel, Kuhárszky Zoltánnal és a német Yannick Madennel tréningezett a négyhetes felkészülés első napján.
   
A 2017-es magyar bajnok Bondár a 2024-es évet a canberrai 125-ös WTA-versenyen kezdi meg, majd az Australian Open selejtezőjében indul.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum december 25, 2023, 10:01:11
Riyadh Season Tennis Cup: Novak Djokovic - Carlos Alcaraz élő közvetítés (https://www.sportfogadas.org/hirek/riyadh-season-tennis-cup-novak-djokovic-carlos-alcaraz-elo-kozvetites)

Kedden, december 26-án Sabalenka és Jabeur néz farkasszemet, míg szerdán jön az ATP világranglista első két helyezettje, Djokovic és Alcaraz.

Igazi gálameccsek az arab ország fővárosában, Rijádban.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: hubika88 Dátum január 05, 2024, 21:38:25
bazzeg, most tudatosult bennem, h a net4+ közvetiti a teniszt az idei szezintól (kivéve GS) és h elő kell fizetni, ha a hét elején is látni akarom a meccseket, mert többségében csak az elődömtő döntőket adják majd tv-ben.... nagy kegyesen az 1000es tornákon LEHET h a negyeddöntőket is..  :hanyas:
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum január 06, 2024, 12:56:58
Idézetet írta: hubika88 Dátum január 05, 2024, 21:38:25bazzeg, most tudatosult bennem, h a net4+ közvetiti a teniszt az idei szezintól (kivéve GS) és h elő kell fizetni, ha a hét elején is látni akarom a meccseket, mert többségében csak az elődömtő döntőket adják majd tv-ben.... nagy kegyesen az 1000es tornákon LEHET h a negyeddöntőket is..  :hanyas:

Még szerencse, hogy egyes fogadóirodák is közvetítik a nagyobb tornákat. Jó, nem az összeset, de azért szokták.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Latzka Dátum január 31, 2024, 10:22:39
Bemutatott a 13 éves teniszező a székbírónak, aki elnézett egy labdát (https://www.nemzetisport.hu/tenisz/2024/01/bemutatott-a-13-eves-teniszezo-a-szekbironak-aki-elnezett-egy-labdat?utm_content=bufferf3a3f&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR2_OKnF7J4WHg_7EVX5BZ_de1-U95bJgtOP42oKgWBFvBK-2x3n4nJXOi8) ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Powell Dátum január 31, 2024, 11:01:14
Idézetet írta: Latzka Dátum január 31, 2024, 10:22:39Bemutatott a 13 éves teniszező a székbírónak, aki elnézett egy labdát (https://www.nemzetisport.hu/tenisz/2024/01/bemutatott-a-13-eves-teniszezo-a-szekbironak-aki-elnezett-egy-labdat?utm_content=bufferf3a3f&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR2_OKnF7J4WHg_7EVX5BZ_de1-U95bJgtOP42oKgWBFvBK-2x3n4nJXOi8) ;D
Hatalmas out volt az biztos.A székbíró meg mutatja,hogy rajta :redchug: A srác meg majd kinövi vagy nem ;D
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: Admin Dátum január 31, 2024, 20:32:34
Szerintem meg az ő labdája is kint volt (0:04-nél), bár lehet, hogy a felvétel csalóka.
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum február 06, 2024, 05:26:24
Marozsán Fábián egy helyet rontva 58. a világranglistán

A múlt héten a Davis Kupa-csapatban szereplő Marozsán Fábián egy helyet rontva 58. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, ezzel továbbra is ő a legjobb magyar.


A németek elleni tatabányai párharcban egyesben egyformán győztes Fucsovics Márton és Piros Zsombor maradt a 82., illetve a 129., míg Valkusz Máté két helyet javítva jelenleg a 211.
   
Az ATP-rangsort továbbra is a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovic vezeti a spanyol Carlos Alcaraz és az orosz Danyiil Medvegyev előtt.
   
A nőknél Gálfi Dalma "leváltotta" Bondár Annát, most ő a legjobb magyar, miután a múlt héten, a thaiföldi Huahinben a negyeddöntőig jutott. A jó szerepléssel 17 pozíciót javított, és jelenleg a 120., míg Bondár hat helyet visszacsúszva a 125. Az első 200-nak további két magyar a tagja: Udvardy Panna a 159., Babos Tímea pedig a 182.
   
Az élen a lengyel Iga Swiatek áll, mögötte az ausztrál nyílt bajnokságon címét megvédő fehérorosz Arina Szabalenka a második, az amerikai Coco Gauff pedig a harmadik - a WTA honlapja alapján.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum február 19, 2024, 08:35:55
Változik az ATP: nincs egykezes fonákot ütő játékos a TOP10-ben (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/valtozik-az-atp-nincs-egykezes-fonakot-uto-jatekos-a-top10-ben)

Történelmi pillanathoz érkeztünk, egyesek természetes fejlődésnek válik, mások pedig úgy érzik, hogy elveszett egy ősrégi kincs. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/valtozik-az-atp-nincs-egykezes-fonakot-uto-jatekos-a-top10-ben)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum február 21, 2024, 06:30:00
Világsztárok is indulnak a székesfehérvári challenger-tenisztornán

Dominic Thiem és Richard Gasquet is nevezett a székesfehérvári challenger-tenisztornára.


A magyar szövetség kedden Facebook-oldalán jelentette be, hogy világsztárok is pályára lépnek a március 11-én kezdődő versenyen. Magyar részről Piros Zsombor és Valkusz Máté szintén főtáblás lesz.
   
Az osztrák Thiem a szezon első két 1000-es versenye (Indian Wells és Miami) helyett marad Európában és salakon indul. A US Open 2020-as bajnoka volt harmadik a világranglistán, 17 tornát nyert és győzött Novak Djokovic (5/7), Roger Federer (5/2) és Rafael Nadal (6/10) ellen is.
   
A francia Gasquet legjobb helyezése hetedik volt a világranglistán, eddig 602 mérkőzésen győzött ATP-versenyeken, és 16 tornát nyert.

forrás: MTI
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Infó Dátum március 11, 2024, 17:05:01
Székesfehérvári tenisztorna - Piros Zsombor a nyolcaddöntőben

Piros Zsombor sikerrel vette az első fordulót a székesfehérvári challenger-tenisztorna főtáblás küzdelmeinek hétfői nyitónapján.

A világranglistán karriercsúccsal 106. játékos az első fordulóban verhető ellenfelet kapott az olasz Giovanni Fonio (270.) személyében, akivel 1/1-re állt a mérlege. A második helyen kiemelt magyar 3:3 után kétszer is elvette ellenfele adogatását, és fél óra elteltével szettelőnyben volt. A folytatásban a 24 éves hazai kedvenc három bréklabdáról hozta a szerváját, majd 3:2 után már hengerelt, és onnantól csak két labdamenetet vesztett. Az összecsapás 66 percig tartott.   
   
Pirosra a 16 között a 196. helyen álló argentin Santiago Rodríguez Taverna vár.
   
A nyitónap másik főtáblás magyarja, a szeptemberben magyar bajnok Boros Attila (1675.) 14.30 óra körül a szintén olasz Francesco Maestrellivel (243.) találkozik.
   
A 75 ezer dollár összdíjazású Kiskút Openen alanyi jogon főtáblás még Valkusz Máté (210.), továbbá szabadkártyával Füle Mátyás (554.) és Fajta Péter (660.).   
   
A viadal első kiemeltje az ATP-rangsorban korábban harmadik osztrák Dominic Thiem, aki 17 tornát nyert, a harmadik pedig a 37 éves francia Richard Gasquet, akinek a legjobb helyezése hetedik volt a világranglistán, és 16 trófeát gyűjtött.
   
Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
 
Piros Zsombor (2.)-Giovanni Fonio (olasz) 6:3, 6:2

forrás: MTI
   
Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum április 13, 2024, 18:54:49
WTA Stuttgart 2024: Közvetítés, menetrend, favoritok és szorzók (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/wta-stuttgart-2024-kozvetites-menetrend-favoritok-es-szorzok)

Itt található az összes információ a WTA Stuttgart 2024-es tornáról: a TV- és online közvetítés, menetrend, résztvevők és favoritok, valamint a jelenlegi tornagyőztesek fogadási oddsai. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/wta-stuttgart-2024-kozvetites-menetrend-favoritok-es-szorzok)

Cím: Re:Tenisz hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum április 13, 2024, 20:00:47
ATP München 2024: Közvetítés, menetrend, favoritok és oddszok (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/atp-munchen-2024-kozvetites-menetrend-favoritok-es-oddszok)

Itt találhatók az összes információ az ATP München 2024-es tornáról: a TV- és online közvetítés, a menetrend, a résztvevők és favoritok, valamint a legjobb szorzók. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/atp-munchen-2024-kozvetites-menetrend-favoritok-es-oddszok)