NBA Fogadások 2016/17

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


NBA - döntő



Június 08., csütörtök:

03:00   Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors    2.32   1.66


Korábbi eredmények:


06.05.   Golden State Warriors    - Cleveland Cavaliers   132 : 113
06.02.   Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers   113 : 91


Tippek, vélemények?

NBA - döntő



Június 10., szombat:

03:00   Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors   3.04   1.42


Korábbi eredmények:

06.08.   Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors   113 : 118
06.05.   Golden State Warriors    - Cleveland Cavaliers   132 : 113
06.02.   Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers   113 : 91


Tippek, vélemények?

Esett az eső Clevelandben  :D

NBA - döntő



Június 13., kedd:

03:00   Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers    1.29   3.85



Korábbi eredmények:

06.10.   Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors   137 : 116
06.08.   Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors   113 : 118
06.05.   Golden State Warriors    - Cleveland Cavaliers   132 : 113
06.02.   Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers   113 : 91


Tippek, vélemények?

Nem csodálom hogy a kommentátor is elnevette magát ahogy green így félig talicskázott thompsonnal, jó kis jelenet volt  ;D

https://youtu.be/PMVFQHSHJEs

Volt, mikor ekéztem Thibodeaut, de most rossz szó nem érheti őt. A Minnesota megszerezte Jimmy Butlert! Ebből a draft cserélgetésekből mi jöttünk ki a legjobban, ez egyértelmű. Kedvelem Zach LaVinet, mert nem rossz játékos, látványosan is játszik, de idén bebizonyosodott, hogy nem való ebbe a Minnybe. Kris Dunn szintén jó srác, lehet is még belőle valami, remélem a Bullsban mindketten megtalálják számításaikat.

Patton érkezett még a draftról, gyakorlatilag kaptunk egy DeAndre Jordan 2.0-át, padra jó lesz. Sajnálom azért a Bulls drukkereket, mert gyakorlatilag egy olyan játékost cseréltek el egy zsák krumpliért, akire a jövő csapatát lehetett volna építeni.

Ez a kezdő nem mutat rosszul: Rubio (26 éves), Butler (27), Wiggins (21), Towns (21), Dieng (27). Kíváncsi leszek a Dieng-Towns duóra, lehet sokat nem fogna együtt játszani. Szerintem ebben a csapatban, ha együtt tudnak maradni, akkor van 4-5 év. Ha jól tudom 85 millió környékén leszünk, amivel lehet hozni még pár rutinos kiegészítőt a padra.

Nem azt mondom, hogy egyből bajnoki cím a tét, jövőre egyelőre a rájátszásnak is tudnék örülni, de az biztos, hogy hatalmas potenciál van a csapatban. Védekezésben, ha mindenki megtanulja Thibs rendszerét, nagyon odavághatunk, támadásban pedig több opciónk is lesz. A sérüléseken sok múlik majd, remélem elkerülik a csapatot, mert akkor pár év múlva felvehetjük a versenyt a GSW csapatával. Mondjuk már előre félek a Minnesota bandwagontól, ha a csapat tényleg jó lesz, de ez a dolgok velejárója.

"Már akkor tudtam, hogy Lonzo a Lakershez kerül, amikor még csak kisbaba volt. Első évében playoffba viszi a Lakerst" - LaVar Ball.

Idézetet írta: TiB Dátum június 23, 2017, 16:49:48
"Már akkor tudtam, hogy Lonzo a Lakershez kerül, amikor még csak kisbaba volt. Első évében playoffba viszi a Lakerst" - LaVar Ball.

LaVar hatalmas.  ;D  Az biztos, hogy feldobja majd a Lakerst az ő jelenléte a lelátón meg a médiában.

#233 június 23, 2017, 22:06:06, SPF Előzetes
Hanga Ádám: Irány az NBA?

Már az elmúlt években is felmerült, hogy Dávid Kornél után újabb magyar játékosa lehet az NBA-nek, Hanga Ádám személyében. Korábban a San Antonio Spurs draftolta, de eddig hagyták, hogy Európában fejlődjön. Idén viszont reális esélye van bekerülni az elit ligába. Vajon jövőre egy honfitársunkat is láthatjuk játszani a világ legjobbjai között? Olvasd tovább ITT!


#234 június 27, 2017, 10:26:47, butyi
 :topbet_125:

:redchug: :redchug: :redchug:


Nem nagyon csípem Hardent, de most sajnálom őt. Persze tudvalevő volt, hogy Westy kapja, mert akkor média felhajtást kapott, de összességében Szakáll jobban megérdemelte volna.

Nem hiszem.

Harden remek játékos, olyan könnyed és elegáns amikor ziccerezik, hogy az valami elképesztő, míg Rusty betörései mind izomból mennek. Persze abban is van szépség, csak másfajta  :)

Viszont Harden főleg a szezon második felében kis túlzással csak arra játszott, hogy zárás után beakassza a kezét, és dobjon három büntetőt. Aztán persze a többiek sem hülyék, és nyilván egy idő után a liga rengeteg játékosa játszott erre (Westbrook is), de Harden volt a csúcs ebben. Ezért MVP cím jár? Nálam nem jár.  ;D

Meg adjál már gólpasszt annak a fakezű Robersonnak  ;D Hányszor kilőtte az üresen álló Robersonnak Westbrook, aztán mintha kútba dobta volna a labdát. Persze Rusty odabaszta neki, mert üresen állt, de állhatot, hisz az ellenfelek alig vártk, hogy Roberson kintről dobjon, jó esetben eltalált a gyűrűt :D Hardennek azért ilyen szempontból könnyebb dolga volt, azért ott sokkal jobb dobók voltak. Na meg ugye legjobb hatodik emberek, ott pl. a top3 jelöltből 2 houstoni volt, és nem akármilyen dobók.
Szóval a Houstonnál az a rábaszom a triplát bármikor bárhonnan dolog működik Harden nélkül is, de amikor az OKC-nél Rusty leült a negyed végén +7-nél, mire a második negyedben visszajött, már -7 volt OKC szempontból.

Védekezésben meg Harden sem mutatott többet, mint Russell, bár én ezt csak így számok, statok nélkül mondom érzésre.

De fordítsd meg, Rusty-t nem sajnálnád egy ilyen tripla-duplás szezon után, ha mondjuk Harden lett volna az MVP?

Őszintén? Nem sajnálnám. Tényleg extra szezon volt ez tőle, de mégis mit kell még csinálnia Hardennek, hogy MVP legyen?

Gyakorlatilag a liga harmadik legjobb csapata volt a Houston, felvette a versenyt a legjobbakkal, amire az OKC nem volt képes (11. hely összességében). Westbrooknál nem azért nem tudtak dobni a többiek, mert fakezűek, hanem mert sokszor erőltette a játékot Westy, így "kihűltek" a körülötte lévő játékosok, aztán persze, hogy nem ment a dobás, mikor néha eszébe jutott odaadni nekik a labdát. Ellentétben Hardennel, akiből kvázi irányító is lett és jobbá tette a csapatát. Mozgatta őket, jól találta meg a passzsávokat. Persze lehet azt mondani, hogy könnyű olyan csapattal, ahol Gordon dobálja a trojkát, de Harden is megtehette volna azt, amit Westy, hogy csak annyit passzol, ami a 10 gólpasszhoz elég. Látszott is az egymás elleni párharcban, hogy melyik a minőségibb és jobb játékos és ki az igazi MVP.

Elmúlt években mindig olyan játékos kapta a díjat, aki vagy jól szerepelt a csapatával és jó teljesítményt rakott le az asztalra, vagy jobbá tette a csapattársait. Ezekből Westbrookban csak egy van meg. Hardenben mind a három. Nálam evidens, hogy ki kapja az MVP-t. Arra nem szokás MVP-címet adni, hogy megkapjuk a lepattanókat a csapattársaktól, hogy meglegyen a tripla-dupla átlag.

Roberson nem fakezű?  ;D Poz, ne mondj már butaságot  :) Még utcák-terek bajnokságában is fakezűnek számítana. Csak azért volt a pályán az OKC-nél, mert jól védekezett. Legalábbis az átlagnál jobban. Az ellenfelek alig várták, hogy ő dobjon kintről...
A Houstonnál 1-4-es posztig mindenki bekötött szemmel is jól dobta a triplákat, az OKC-nél meg jobb napjain egyedül Oladipo.

Elmúlt években mindig olyan játékos kapta a díjat, aki vagy jól szerepelt a csapatával és jó teljesítményt rakott le az asztalra, vagy jobbá tette a csapattársait. Ezekből Westbrookban csak egy van meg. Hardenben mind a három. Nálam evidens, hogy ki kapja az MVP-t. Arra nem szokás MVP-címet adni, hogy megkapjuk a lepattanókat a csapattársaktól, hogy meglegyen a tripla-dupla átlag.

Az OKC jól szerepelt. Sokkal jobban, mint azt sokan várták, vártuk. Én pl. 7-8. helyre vártam csak. Westbrook jobbá tette csapattársait, legalább annyira, mint Harden. Ja, meg alley up-ot is könnyebb adni Capelának, mint pl. Adamsnek, vagy főleg Kanternek. azért meccsenként az is kb. 1-2 plusz gólpassz volt Hardennek átlagban, az OKC-nél néha Oladipo meg Westbrook adott egymásnak ilyen passzt. Harden csak felhányta Capelénak, az meg bebaszta. Mondjuk Hardennek is volt baja azért Capelával, mert ritka fakezű gyerek az is  ;D

Az meg egy faszság, hogy Westbrook ajándékba kapta a pattanókat. Nem vitatom, biztos volt pár, amikor más is leszedhette volna, aztán inkább zárt Westbrooknak. (Ilyen a Houstonnál elő sem fordulhatott...) Viszont ezt lehetne úgy is kommunikálni, hogy azért szedte le direkt Russell, hogy egyből megindulhasson az ellenfél gyűrűje felé. Nem kell plusz passz, a 'nagyok' máris mehettek át az ellenfél térfelére, foghattak pozíciót. Ha a centerek szedik a pattanót, mint általában, akkor úgyis leosztják Rustynak, ha Rusty szedi le, csak időt spórol a Thunder, ráadásul egyből tudja monitorozni a társak helyzetét. Minden csak kommunikáció kérdése. Kapott ajándékba egy-két pattanót, máris az anti-Rusty pártiak, -mint te is- egyből úgy kommunikálják le, ahogy.  ;)

De inkább a Tour beharangot írd, már várom. A beharangot is, meg a Tourt is.  :)


Úgy gondolom, nem csak Robersonból áll az OKC.  ;D

A Houstont se várták ennyire előre (sőt...), de Harden és Mike D'Antoni kihozta a maxot a keretből. Érdekesség, hogy D'Antoni lett az év edzője, akkor hogy-hogy nem Harden lett az MVP? Rossz marketing, mint ahogy anno Curryvel szemben is. 

Ezt már külföldiek is sokszor megemlítették, hogy Westbrook ajándékba kapott lepattanókat, szóval lehet faszságokat írok, de az igazság is. Nem vagyok Westbrook ellenes, mert pazar szezont tett le az asztalra, de ez bőven túl is van hypeolva. Anno Oscar Robertson sem kapott MVP-címet tripla-duplás szezonra...

Véleményem szerint, mindkettőnk hozzászólásainak van igazságtartalma, ugyanakkor tartalmaznak faszságokat is. A legigazságosabb döntés akkor születhetett volna, ha megosztott MVP-címet kapnak, mert mindkettőjük teljesítménye kiváló volt.

Én mindössze arra akartam felhívni a figyelmet, hogy azért ez MVP-cím közel sem olyan egyértelmű, mint ahogyan azt beállítják. Nem szeretem Hardent, de ő jóval jobb csapatot csinált a Houstonból, mint amit Westbrook az OKC-től. És nem azért, mert kutyaütők vannak a csapatban. Lehetne a Houstonról is írni bőven, hogy milyen játékosok vannak ott (Gordon, aki folyton sérült, Beverley, aki jó formán csak a védekezéshez ért stb.), de felesleges.

Láthattunk jó eséllyel egy olyan teljesítményt Russeltől, amit rajta kívül senki sem fog tudni megismételni, mert nem lesz még egy olyan csapat, aki meg meri ezt lépni, hogy egy játékosa ekkora szabadságot kapjon és gyakorlatilag azt csináljon amit csak akar.

A másik kérdés, ami felmerült ennek kapcsán bennem: Ha jövőre egy erősödő nyugaton Westbrook hoz egy tripla-duplát (30 pont, 10-12 gólpassz, 12-13 lepattanó), de körülbelül 7-8. helyen beférnek a playoffba, míg mondjuk Chris Paul átkerül a Spursbe és 15 gólpasszal, pazar védekezéssel és 20 pont feletti átlaggal leveri az alapszakaszban a GSW-t, akkor is Westy kapja az MVP? Mert ő tripla-duplát csinált? Ezen a választáson egyértelműen túl lett értékelve az önzőség szerepe, ami jó eséllyel megváltoztathatja a következő évek szavazásait is. Ami még inkább hátulütő, az a kampány, ami a választásokat megelőzi. Gyakorlatilag mindenki kész tényként kezeli már előtte, hogy ki az MVP, pedig a szavazás még le sem zárult. Ilyen körülmények között mégis hogyan lehetne reálisan dönteni?