Angliából Magyarországra költözés -> Angliai számlák Magyarországi használata

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok! Egy jó barátom nevében teszem fel a kérdést:

"Sajnos családi problémák miatt haza kell költöznöm Angliából Magyarországra. Dolgozni jöttem ki, viszont mivel itthon is már űztem a sportfogadás különböző fajtáit (kisebb arbok, bónuszok, sima fogadás), itt is nyitottam a lakcímemből kifolyólag olyan irodáknál is számlát ahol magyar lakcímmel regisztrálni sem lehet, közel 70 bukinál sikerült közöttük: Coral, Skybet, Marathonbet, 5Dimes, SBOBET, stb stb... 3 hónap munka után viszont jött egy olyan fordulat ami miatt kénytelen vagyok hazaköltözni.

Kérdésem lenne: Ezeket a számlákat valahogy még tudom használni itthon Magyarországon úgy, hogy az angol lakcímem maradna - mivel az egyik barátom akivel kiköltöztem marad és már vele beszéltem erről a dologról - és esetleg úgy lehetne használni itthon a számlákat valamilyen megoldással? (Pl. egyedi angol IP cím bérlés, vagy VPN használata? Sajnos az informatikai részével nem igazán vagyok tisztában)

Nem szívesen engedném ezeket a számlákat csak úgy el, mivel kint kb majdnem egy fél fizetésnyit sikerült összehoznom velük a kezdő és a további promóciókból és ahogy felmértem a helyzetet, itthon magyarba is elég szép összegeket termelnének havi/éves szinten is..

Köszönöm a segítséget és tanácsokat!"

Illetve én is köszönöm ha valaki tudna javaslatot, segítséget adni neki!

Szia! Jelen esetben a legkézenfekvőbb megoldás talán az lenne, ha itthonról csatlakozna egy kinti gépre, így maradna az angol IP, ráadásul privát. VPN szolgáltatásokkal az a gond mostanság, hogy egyes irodák már szűrik ezeket is, és nem engednek belépni. Nyilván nincs mindegyik a listájukon, de amíg nem fizettél elő rájuk s próbálod ki, nem is fog kiderülni. Visszakanyarodva, személyes tapasztalatom nincs a remote desktop connectionnel, így részletekbe nem tudok belemenni, de érdemes lehet utánajárni. Itt egy kis összefoglaló, most kerestem rá: https://support.microsoft.com/en-ph/help/17463/windows-7-connect-to-another-computer-remote-desktop-connection

Egyébként proof of addressre jó eséllyel a továbbiakban is szüksége lehet, hiába verifikáltak a számlák, továbbá az sem hátrány, ha a megadott angol mobilszám itt MO-n is él tovább, mert mostanában előszeretettel hívogatják az ügyfeleket mélyebb verifikációnál.

Szia!

Szerintem két egyszerűbb megoldás lehet:
Egyikhez mindenféleképpen vesz egy közép/erős kategóriás gépet.
1.) Ott hagyja a barátjánál angol IP megoldott.
2.) Beadja egy szerver hotelbe, ahol ugyan csak kap angol IP-t. Bár itt persze az is megoldás, ha bérel szervert.

Mindkét esetben pedig távasztallal kapcsolódva használja. Ezért is jó, ha minőségibb a gép a terhelés miatt. Egy intel i5-ös proci és egy 8 Gb-ram elég lehet, minimális tárhely és egy középketagóriás videokártya.

Nem kell szerver, kell keresni egy angol VPS szolgáltatót. Nem angolt láttam már havi 5 euróért is, de 10-15 körül biztos kerül egy. Egyedi IP stb. Persze konfigurálni kell, ennyi pénzét ilyesmi nincs benne. Vagy dedikált IP cimes VPN szolgáltató, ezekből túl sok UK ip-s nem biztos, hogy van, de biztos kerül.

Vagy egy sima Raspberry PI, 40 dolcsi az ára, ha kell hozzá Wi-Fi is, mert mondjuk nincs Ethernet kábel (bár kétlem) az még egy 10-es. Erre felnyomni egy Raspbiant, OpenVPN AS-t és kész is a privát VPN. Havi fenntartása nem kerül semmibe, alig fogyaszt áramot.

Köszönjük mindenkinek a hasznos tanácsokat, remélem sikerrel jár. :)