III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nikolics Nemanja igent mondana, ha az új szövetségi kapitány visszahívná a válogatottba

Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:
    Washington, 2017. október 19., csütörtök (MTI) - Igent mondana, ha az új szövetségi kapitány visszahívná a válogatottba - közölte az MTI-vel Nikolics Nemanja szerdán a chicagói főkonzulátus új épületéből adott telefoninterjújában.


    A magyar labdarúgó válogatott volt focistája, aki jelenleg a Chicago Fire játékosa, az első vendége volt a chicagói magyar főkonzulátus új épületének, ahol Bencsik Zita főkonzultól szerdán átvette az új személyi igazolványát.
    A labdarúgó az Egyesült Államokban jelenleg a góllövő listát vezeti és a héten - a mesterhármasa után - őt választották a hét játékosának is az MLS-ben (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság).
    Az MTI-nek telefonon elmondta: jól érzi magát az Egyesült Államokban. "Az élet megtanított arra, hogy mindenhol be kell illeszkedned, ha sikeres akarsz lenni" - fogalmazott a 30 éves sportoló. Hozzátette: viszonylag rövid időn belül otthonosan kezdte érezni magát, ebben segítségére volt, hogy mellette van a családja, két kisgyermeke is. "A hatéves kislányom már beszél angolul" - dicsekedett, hozzátéve, hogy a hároméves kisfiának még fel kell zárkóznia a nyelvtanulásban.
    Nikolics Nemanja - vagy ahogyan már a chicagói szurkolók is nevezik: Niko - figyelemmel kíséri a magyarországi focivilág fejleményeit. Bernd Storck szövetségi kapitány távozását diplomatikusan kommentálta. "Én pozitív gondolkodású ember vagyok, mindenben megpróbálok valami jót találni. Igaz, a világbajnoki selejtező nem sikerült, de Bernd Storck végül is legalább az Európa Bajnokságra kijuttatta a csapatot" - fogalmazott.
    Arra a kérdésre, hogyan látja a jövőt, a gólkirály hangsúlyozta: "új korszak következik". Fontosnak mondta, hogy olyan új szövetségi kapitánya legyen a magyar válogatottnak, aki "munkabíró és karizmatikus". Tippet nem adott, és az eddig felmerült neveket sem kívánta kommentálni. "A játékosok dolga az, hogy játsszanak" - mondta.     Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha az "új felállásban" visszahívnák a válogatottba, habozás nélkül rávágta: "mindenféleképpen igent mondanék!".
    A múltról nem akart részletekbe bocsátkozni, de azt elmondta: lemondása a válogatottságról nehéz döntés volt, nem egyik napról a másikra született meg. "Amit a lemondó levélben írtam, az igaz" - tette hozzá.         A jövőre vonatkozó terveiről az MTI-nek elmondta: próbál gólkirály lenni Amerikában. "A foci olyan sport, ahol nemigen lehet pontosan előre tervezni" - hangsúlyozta.     Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki jelen volt Nikolics Nemanja új igazolványának átadásakor és a telefonbeszélgetésnél is, hozzátette: Niko jelenléte máris összefogta nem csak a chicagói, de a michigani, minnesotai, indianai magyarok közösségeit is. Alakulnak a rajongói klubok.
    A Regionális Diaszpóra Tanács chicagói ülésén részt vevő helyettes államtitkár arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán a főkonzulátus új épületében négy amerikai magyar tette le a magyar állampolgári esküt.

Augusztusban azért mondta le "ideiglenesen" a válogatottságot, hogy teljes erővel az amcsi karrierjére koncentrálhasson.
Ehhez azért annyira nem illik a "mindenképpen igent mondanék" az új kapitány hívására.

Mondjuk azt megértem, hogy nem akart azért egy hétre átjönni Európába, hogy aztán két meccsen csak padozzon vagy kapjon 20-20 percet.

Jupp Heynckes: két meccs, 8-0-ás gólkülönbség.
Alakul.
:)

Közben Ancelottinak is bejött az élet, máris hírbe hozták a horvát válogatott kispadjával  :laugh:

#2029 október 19, 2017, 21:08:58, SPF Infó
Visszatér a Fradi Tábor!

Megszületett az egyezség...


Több, mint 3 év után visszatér a Tábor a lelátóra.

A mai nap, hosszú tárgyalások, még hosszabb ellenségeskedés, és kurva, de kurva hosszú lelátói távollét után egyezséget kötött az FTC vezetősége és a csoportokat képviselő Szszjn.


A visszatérés dátuma  november 4, a Debrecen elleni mérkőzés. A mikéntje, koreográfiája nemsokára publikálva lesz. 

Az egyezség tartalma is publikálva lesz pár napon belül.

Ami tudható, hogy szkennelni nem lesz kötelező (csak pár embernek,vezetőknek,stb), de szurkolói kártya (mint régen) lesz.

Nem lehet konfliktus, bosszúállás, semmilyen (verbális sem) erőszak a szkenneresek-nem szkenneresek között.

Ami szintén tudható, hogy pár embernek meg kell tanulni viselkedni...

Röviden ennyi, a részletek hamarosan.


forrás: fradimob.hu

Idézetet írta: SPF Infó Dátum október 19, 2017, 21:03:44
Nem lehet konfliktus, bosszúállás, semmilyen (verbális sem) erőszak a szkenneresek-nem szkenneresek között.

Hajrá nyomtatósok!

Idézetet írta: SPF Infó Dátum október 19, 2017, 21:03:44
Visszatér a Fradi Tábor!

Megszületett az egyezség...

Több, mint 3 év után visszatér a Tábor a lelátóra.
Várható volt, hiszen közeledik a parlamenti választás.  ;) ;) ;)

Idézetet írta: csabax Dátum október 19, 2017, 21:42:14
Várható volt, hiszen közeledik a parlamenti választás.  ;) ;) ;)

Szokták mondani, hogy "van az a pénz". Hát volt.  ;D

Liban Abdi: Borítékban fizetett a Fradi, nem adóztunk

Az FK Haugesund jelenlegi játékosa interjút adott a norvég VG-nek, ahol többek között beszélt a Ferencvárosban is eltöltött időszakáról. Tovább


Magyar labdarúgó-válogatott - Trapattoni bejelentkezett

    Budapest, 2017. október 22., vasárnap (MTI) - Az olasz Giovanni Trapattoni menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a magyar labdarúgó-válogatott kedden megüresedett szövetségi kapitányi posztjáról.

    "Legnagyobb meglepetésemre Giovanni Trapattoni menedzserétől kaptam egy levelet, amelyben jelezte, hogy a mester szabad, szívesen tárgyalna velünk" - mondta a szegedma.hu internetes oldalnak Bánki Erik, a magyar szövetség (MLSZ) elnökségi tagja, aki szerint két megoldásban gondolkodnak, vagy tapasztalt külföldi trénert, vagy fiatal magyart kívánnak kinevezni az nemzeti együttes élére. Utóbbi esetén név szerint említette Löw Zsoltot és Szabics Imrét.
    A 78 éves Trapattoni olyan patinás klubokat irányított, mint a Juventus, az Internazionale, a Bayern München, mindegyikkel nyert bajnoki címet, előbbi kettővel pedig nemzetközi kupákat is: a Juventus csapatával a BEK-et, a KEK-et, az Európai Szuperkupát és kétszer UEFA Kupát is elhódította, a milánóiakkal pedig az UEFA Kupában ért a csúcsra. Szövetségi kapitányként dolgozott hazájában és Írországban is.
    Bánki Erik azt már korábban elárulta, hogy a portugál Paulo Sousa nem vállalja a magyar válogatott irányítását, illetve megkeresték a Budapest Honvéddal idén bajnok Marco Rossit, aki jelenleg a DAC-nál dolgozik. Sajtóhírek szerint az olasz tréner vállalná a feladatot és a szlovák élvonalban harmadik helyen álló klubja is hajlandó lenne elengedni.
    A német Bernd Storck kedden közös megegyezéssel bontott szerződést az MLSZ-szel a sikertelen világbajnoki selejtezősorozatot követően. Ideiglenesen a novemberi két barátságos mérkőzésen Luxemburg és Costa Rica ellen Szélesi Zoltán lesz a szövetségi kapitány.


Lengyel barátainknak Karolina fújja a sípot

Már a nagyapja is bíró volt, tovább akarta vinni a hagyományt.

Képek ITT!


Magyar labdarúgó-válogatott - Marco Rossi szívesen lenne szövetségi kapitány

    A Budapest Honvéd bajnokcsapatának vezetőedzője, az olasz Marco Rossi elmondta, hogy szívesen lenne a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, de a szövetség (MLSZ) részéről eddig senki nem kereste a poszttal kapcsolatban.

    Az 53 éves szakvezető - aki jelenleg a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely együttesét irányítja - a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában elmondta, már arra is nagyon büszke, hogy egyáltalán szóba került a neve.
    "Már az is hatalmas dolog, hogy az ember nevét összefüggésbe hozzák a magyar válogatottal. Ez a tény mindenképpen büszkeséggel tölt el" - nyilatkozta.
    Rossi hozzátette, a magyar futballhagyomány attól függetlenül rendkívül erős, hogy ma a labdarúgás, és azon belül a válogatott szintje elmarad a korábbitól.
    "Egy válogatott szövetségi kapitányának lenni minden körülmények között rangos megbízatás, igazi megtiszteltetés. A magyar válogatott ma is Európa egyik legfontosabb, legrangosabb csapata" - vélekedett.
    Ezután hangsúlyozta, hogy sokat kell dolgozni a nemzeti csapat további fejlődéséért, de szerinte a múlt héten kedden távozott német Bernd Storck is fontos munkát végzett. "Volt egy-két gyengébb eredménye, elsősorban az Andorra elleni vereségre gondolok, amely meghatározta a sorsát. Úgy vettem észre, hogy különösen a szurkolók, a közvélemény fordult ellene" - nyilatkozta Rossi.
    Leszögezte, semmiféle kapcsolata nincs a magyar szövetséggel, őt és a menedzserét sem keresték. A dunaszerdahelyi DAC-nál két évre szóló szerződést kötött idén nyáron, és nagyszerű a kapcsolata a klubvezetőkkel.
    "Amennyiben felajánlanák nekem a magyar válogatott kispadját, semmiképpen sem dönthetnék egyedül, hiszen meg kellene várnom a DAC elnökének a beleegyezését" - közölte.
    Marco Rossi 2012-től az előző bajnokság végéig két időszakban volt a kispestiek szakvezetője. Véleménye szerint rendkívül nehéz elviselni azt a hatalmas felelősséget, amivel egy válogatott vezetése jár.
    "Amikor én olaszként a magyar válogatottat vezetem, egyben a magyar népet is képviselem, és ez akkora felelősség, hogy alig tudnék tőle aludni éjszaka. És ha már itt tartunk: megígérem, ha én leszek a szövetségi kapitány, tényleg megtanulok végre rendesen magyarul" - jelentette ki az olasz mester.
    Bernd Storck közös megegyezéssel bontott szerződést az MLSZ-szel a sikertelen világbajnoki selejtezősorozatot követően. Ideiglenesen a novemberi két barátságos mérkőzésen Luxemburg és Costa Rica ellen Szélesi Zoltán lesz a szövetségi kapitány.


(forrás: MTI)

Olyan dráma jött a végén, amilyet ritkán látni

Kapufa, gólvonalról mentés, mennyei fordulatok a 92. percben. Videó ITT


#2039 október 30, 2017, 07:17:24, MarkoPolo
Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum október 25, 2017, 14:40:47
Lengyel barátainknak Karolina fújja a sípot

Már a nagyapja is bíró volt, tovább akarta vinni a hagyományt.

Képek ITT!


Magyarországon is egyre több a női játékvezető. A mennyei megyeiben kifejezetten örömmel fogadják őket a szurkolók :D :)